-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Πήρα τηλέφωνο στην υπηρεσία του δήμου που κάνει το ίδιο για τα αυτοκίνητα, και είπαν ότι δεν ασχολούνται με μοτοσυκλέτες.Το μόνο σχετικό post που βρήκα ήταν αυτό: viewtopic.php?p=1248228#p1248228 που έχει παραπομπή στα ΦΕΚ, και τα ΦΕΚ μέσα γράφουν 'οχήματα'. Το 'όχημα' το ορίζουν στην αρχή, και όντως αποκλείουν τις μοτοσυκλέτες.
Νομίζω ότι σου είπαν . Επίσης και το link μάλλον γράφει γιατί έχει συντακτικά+γραμματικά λάθη, σαν να είναι κακοσκαναρισμένο. Βρήκα το πρωτότυπο Προεδρικό Διάταγμα:
*'Άρθρο 2
ΟρισμοίΓια τους σκοπούς της παρούσας, νοείται ως:
- «όχημα», οποιοδήποτε όχημα χαρακτηρισμένο ως κατηγορία Μ1 ή Ν1, όπως ορίζεται στο Π.Δ. 431/1983 (Α' 160) όπως ισχύει, καθώς και τα τρίκυκλα μηχανοκίνητα οχήματα, όπως ορίζονται στην 21090/1874/1993 κοινή υπουργική απόφαση (Β' 428) όπως ισχύει, πλην των τρίκυκλων μοτοσικλετών.'*
To δε Π.Δ. 431/1983 περιγράφει αυτές τις κατηγορίες...
...και όντως δεν γίνεται πουθενά αναφορά σε δίκυκλα! Δηλαδή εκ πρώτης όψεως δεν ισχύουν τα ίδια για τις μηχανές (δεν έχει πινακίδα -->τη μαζεύει ο μπόγιας, έχει--> μένει εκεί που είναι)
-
Για τιν είδους μηχανές μιλαμε?
Πόσο παλιές?
Που ακριβώς βρίσκονται? -
Α, μη νομίζεις ότι είναι κάτι αξίας. Σαράβαλα παπιά κ.λπ. Τα έχει αποκλειστικά για να καβατζώνει θέσεις απέναντι από το μαγαζάκι του. (Γιατί τη θέση μπροστά από το μαγαζάκι του την έχει καβατζώσει ήδη με μία 'αυθαίρετη' πινακίδα 'απαγορεύεται η στάθμευση').
Βρίσκονται στα Καμίνια.
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Γιατί να ενδιαφέρει κάποιον η κατάσταση της πινακίδας του;;; Αφού είναι σε αξιοπρεπώς καλή κατάσταση (για να μην φάει κλήση) εννοείται...Προσωπικά αν μπορούσα να την έχω γεμίσει χαρακιές, βαφές, συνθήματα κτλ θα το είχα κάνει εδώ και καιρό... αλλά θα με γράψουν ρε γμτ...
Η κατάσταση της πινακίδας είναι μια ένδειξη για πιο λεπτομερή έρευνα τρακαρίσματος σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου. Ειδικά αν πρόκειται για ισιωμένη πινακίδα σε χωνευτή θέση στην πίσω πόρτα, κατά 99% έχουμε τροπετάκι.
-
Εχω ένα ερώτημα που ελαφρώς με ταλανίζει.
Η γυναίκα μου χοντρικά χοντρικά σε 1,5 μήνα απο τώρα θε φέρει στο κόσμο το δεύτερο υιό μου.
Θα γεννήσει στην γενική κλινική στην θεσσαλονίκη απέναντι απο το μέγαρο μουσικής για όσους δεν ξέρουν.
Δεδομένου ότι μπορεί να τύχω το τζάκποτ και να γεννήσει π.χ 28 οκτωβρίου(παρέλαση, κίνηση και δεν συμμαζεύεται) μπορώ να τσιμπίσω αστυνόμο στον δρόμο και να του πω, παλίκαρε άνοιξε δρόμο;
Εχει τέτοια υποχρέωση;Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Εχω ένα ερώτημα που ελαφρώς με ταλανίζει.
Η γυναίκα μου χοντρικά χοντρικά σε 1,5 μήνα απο τώρα θε φέρει στο κόσμο το δεύτερο υιό μου.
Θα γεννήσει στην γενική κλινική στην θεσσαλονίκη απέναντι απο το μέγαρο μουσικής για όσους δεν ξέρουν.
Δεδομένου ότι μπορεί να τύχω το τζάκποτ και να γεννήσει π.χ 28 οκτωβρίου(παρέλαση, κίνηση και δεν συμμαζεύεται) μπορώ να τσιμπίσω αστυνόμο στον δρόμο και να του πω, παλίκαρε άνοιξε δρόμο;
Εχει τέτοια υποχρέωση;Ευχαριστώ.
Ναι!έχουν τύχει παρόμοιες καταστάσεις και πάντα βοηθούν..αν η κατάσταση είναι πολύ βιαστική παίρνεις απο το κινητό σου στο δρόμο και έρχονται και σε συνοδεύουν ως το μαιευτήριο.
-
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πέφτει πάνω μου, ενώ προσπαθώ να παρκάρω, επειδή ήταν ανυπόμονος και προσπάθησε να με περάσει, ποιος ευθύνεται; πχ να πέσει στη μούρη μου ενώ με προσπερνάει και εγώ κοιτάω από πίσω..
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πέφτει πάνω μου, ενώ προσπαθώ να παρκάρω, επειδή ήταν ανυπόμονος και προσπάθησε να με περάσει, ποιος ευθύνεται; πχ να πέσει στη μούρη μου ενώ με προσπερνάει και εγώ κοιτάω από πίσω..Μάλλον εσύ γιατί έκανες όπισθεν και δεν έλενξες την κυκλοφορία πριν ξεκινήσεις μανούβρα για να παρκάρεις.
Επιπλέον, όποια κίνηση και να έκανες, εσύ ήσουν σταματημένος κι αυτός κινιόταν κανονικά(?) στο δρόμο, οπότε εσύ ξεκίνησες (κάνοντας μπρος ή πίσω) και τον τράκαρες, οπότε φταις...Γι'αυτό μεγάλη προσοχή γενικά γιατί ορισμένοι (και κυρίως παπάκιδες-μοτοσικλετάκιδες) είναι πολύ-πολύ ανυπόμονοι και μπορεί να τρακάρετε από μ@λ@κί@ από τη μία στιγμή στην άλλη...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πέφτει πάνω μου, ενώ προσπαθώ να παρκάρω, επειδή ήταν ανυπόμονος και προσπάθησε να με περάσει, ποιος ευθύνεται; πχ να πέσει στη μούρη μου ενώ με προσπερνάει και εγώ κοιτάω από πίσω..
Μάλλον εσύ γιατί έκανες όπισθεν και δεν έλενξες την κυκλοφορία πριν ξεκινήσεις μανούβρα για να παρκάρεις.
Επιπλέον, όποια κίνηση και να έκανες, εσύ ήσουν σταματημένος κι αυτός κινιόταν κανονικά(?) στο δρόμο, οπότε εσύ ξεκίνησες (κάνοντας μπρος ή πίσω) και τον τράκαρες, οπότε φταις...Γι'αυτό μεγάλη προσοχή γενικά γιατί ορισμένοι (και κυρίως παπάκιδες-μοτοσικλετάκιδες) είναι πολύ-πολύ ανυπόμονοι και μπορεί να τρακάρετε από μ@λ@κί@ από τη μία στιγμή στην άλλη...
Κυρίως με ενδιαφέρει η περίπτωση που ενώ έχω ελέγξει προς τα πίσω και δεν υπάρχει κανείς, κάνω όπισθεν αλλά στρίβοντας βγαίνει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου προς τα έξω. Όπως λες υπάρχουν διάφοροι 'γρήγοροι και έξυπνοι' που δεν μπορούν να περιμένουν οπότε πετάγονται. Υπολογίζουν να περάσουν ξυστά, αλλά καθώς βγαίνει το μπροστά μέρος προς τα έξω, κινδυνεύω να τους χτυπήσω.
Αλλά μάλλον και σε αυτήν την περίπτωση φταίω.Από την άλλη όμως αν είμαι σταματημένος για να παρκάρω (σαν διπλοπαρκάρισμα δηλαδή) και πριν ξεκινήσω την προς τα πίσω κίνηση, πέσει κάποιος από πίσω μου λογικά φταίει γιατί δεν είδε το εμπόδιο (και έπεσε και από πίσω), σωστά;
-
Μάλλον εσύ γιατί έκανες όπισθεν και δεν έλενξες την κυκλοφορία πριν ξεκινήσεις μανούβρα για να παρκάρεις.
Κυρίως με ενδιαφέρει η περίπτωση που ενώ έχω ελέγξει προς τα πίσω και δεν υπάρχει κανείς, κάνω όπισθεν αλλά στρίβοντας βγαίνει το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου προς τα έξω. Όπως λες υπάρχουν διάφοροι 'γρήγοροι και έξυπνοι' που δεν μπορούν να περιμένουν οπότε πετάγονται. Υπολογίζουν να περάσουν ξυστά, αλλά καθώς βγαίνει το μπροστά μέρος προς τα έξω, κινδυνεύω να τους χτυπήσω.
Αλλά μάλλον και σε αυτήν την περίπτωση φταίω.Από την άλλη όμως αν είμαι σταματημένος για να παρκάρω (σαν διπλοπαρκάρισμα δηλαδή) και πριν ξεκινήσω την προς τα πίσω κίνηση, πέσει κάποιος από πίσω μου λογικά φταίει γιατί δεν είδε το εμπόδιο (και έπεσε και από πίσω), σωστά;
Δεν είναι κανόνας πάντα να φταίει ο ένας ή να φταίει ο άλλος..σε τέτοιες μπερδεμένες περιπτώσεις σου βγαίνει μια ωραία συνυπαιτιότητα και ο καθένας πληρώνει τα δικά του.Καλύτερα να μη μπλέξεις σε τέτοια ιστορία γιατί και τα νεύρα σου σπας και ταλαιπωρείσαι και πληρώνεις στο τέλος
-
Από την άλλη όμως αν είμαι σταματημένος για να παρκάρω (σαν διπλοπαρκάρισμα δηλαδή) και πριν ξεκινήσω την προς τα πίσω κίνηση, πέσει κάποιος από πίσω μου λογικά φταίει γιατί δεν είδε το εμπόδιο (και έπεσε και από πίσω), σωστά;
αν μπορεί να αποδείξει ότι έκανες όπισθεν, θα πληρώσεις
Και στο λέω αυτό γιατί μου έτυχε κάτι (σχεδόν) παρόμοιο, όπου κάποιος έκανε οπισθογωνία και έπεσε πάνω μου.δεν κατάλαβα που κόλλησες πριν ή εγώ δεν κατάλαβα...Αφού είπες ότι 'κοίταξες' και δεν ερχόταν κανείς από πίσω σου, πώς ήρθε ο άλλος, πρόλαβε να φτάσει δίπλα σου ελάχιστα sec από τη στιγμή που γύρισες το βλέμμα σου (ή και το κεφάλι σου) μπροστά και έβαλες όπισθεν και κουνήθηκες λίγο?
Η άποψή μου είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσεις τα δικά σου και μέρος από του άλλου (συνυπαιτιότητα* πχ 25-75 δηλαδή 'πληρώνεις' όλα τα δικά σου και το 50% των ζημιών του άλλου) ενώ στη χειρότερη φταις εξολοκλήρου εσύ.
Γενικά καλό είναι να μη σου τύχει και να έχουμε τα μάτια μας 14 όταν κάνουμε μανούβρα για παρκάρισμα, γιατί δεν είναι μόνο ζώα όσοι οδηγούν αλλά και αρκετοί άλλοι (βλέπε μαμά με καροτσάκι με το μωρό - ας μην περιγράψω καλύτερα ).*συνυπαιτιότητα δε σημαίνει ότι πληρώνει αναγκαστικά ο καθένας τα δικά του.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Α, μη νομίζεις ότι είναι κάτι αξίας. Σαράβαλα παπιά κ.λπ. Τα έχει αποκλειστικά για να καβατζώνει θέσεις απέναντι από το μαγαζάκι του. (Γιατί τη θέση μπροστά από το μαγαζάκι του την έχει καβατζώσει ήδη με μία 'αυθαίρετη' πινακίδα 'απαγορεύεται η στάθμευση').100 --> παράνομη κατάληψη οδοστρώματος
-
Κλέψε τη πινακίδα
Η αν έχεις κανένα σαράβαλο, πάρκαρέ **πάνω **στη πινακίδα.
Ακόμη καλύτερα, παράτα το σαράβαλο μπροστά στο μαγαζί για καμιά βδομάδα. -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
δεν κατάλαβα που κόλλησες πριν ή εγώ δεν κατάλαβα...Αφού είπες ότι 'κοίταξες' και δεν ερχόταν κανείς από πίσω σου, πώς ήρθε ο άλλος, πρόλαβε να φτάσει δίπλα σου ελάχιστα sec από τη στιγμή που γύρισες το βλέμμα σου (ή και το κεφάλι σου) μπροστά και έβαλες όπισθεν και κουνήθηκες λίγο?
Η άποψή μου είναι ότι στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσεις τα δικά σου και μέρος από του άλλου (συνυπαιτιότητα* πχ 25-75 δηλαδή 'πληρώνεις' όλα τα δικά σου και το 50% των ζημιών του άλλου) ενώ στη χειρότερη φταις εξολοκλήρου εσύ.
Γενικά καλό είναι να μη σου τύχει και να έχουμε τα μάτια μας 14 όταν κάνουμε μανούβρα για παρκάρισμα, γιατί δεν είναι μόνο ζώα όσοι οδηγούν αλλά και αρκετοί άλλοι (βλέπε μαμά με καροτσάκι με το μωρό - ας μην περιγράψω καλύτερα ).*συνυπαιτιότητα δε σημαίνει ότι πληρώνει αναγκαστικά ο καθένας τα δικά του.
Τώρα είδα την απάντηση!
Έγραφα για μια υποθετική περίπτωση. Οπότε δεν έχω 'κοιτάξει' πίσω. Ωστόσο αυτό που συμβαίνει πολλές φορές είναι να κοιτάς πίσω να υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν και μέχρι να κάνεις την όπισθεν να έχει πεταχτεί παπάκι πίσω σου. Τουλάχιστον σε εμένα συμβαίνει πάρα πολύ συχνά και σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Πάντως γενικά από ότι κατάλαβα ισχύει ότι είπε ο aris07, καλύτερα να μην μπλέξεις σε τέτοια κατάσταση γιατί μπορεί να βγει ότι φταις από πάνω. Απλά είναι γεγονός ότι μερικοί είναι τελείως ανυπόμονοι και ατζαμήδες και μπορούν να δημιουργήσουν ατύχημα και πρόβλημα από το πουθενά.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις!
-
Αλλη μια απορια ποσα κλειδια εχουν οι mod
Bill33 ειναι και γρηγοροι γμτ -
Ο χρήστης citrovag έγραψε:
Αλλη μια απορια ποσα κλειδια εχουν οι mod
Bill33 ειναι και γρηγοροι γμτ -
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Α, μη νομίζεις ότι είναι κάτι αξίας. Σαράβαλα παπιά κ.λπ. Τα έχει αποκλειστικά για να καβατζώνει θέσεις απέναντι από το μαγαζάκι του. (Γιατί τη θέση μπροστά από το μαγαζάκι του την έχει καβατζώσει ήδη με μία 'αυθαίρετη' πινακίδα 'απαγορεύεται η στάθμευση').
100 --> παράνομη κατάληψη οδοστρώματος
Η κλασική πινακίδα 'απαγορεύεται η στάθμευση' με το διεγραμμένο P είναι στην είσοδο του μαγαζιού. Ο μαγαζάτορας είναι αρκετά ευγενικός ώστε να μάς ... αφήνει να παρκάρουμε τη νύχτα. Τις θέσεις απέναντί του, τις καβατζώνει βέβαια.
Ομως αν αφήσεις αυτοκίνητο μπροστά του και κατά τη διάρκεια εργάσιμης μέρας, σε βρίσκει ακόμα και στο κουδούνι και σου ζητάει να ξεπαρκάρεις για να μπαίνοβγαίνουν τα μηχανάκια.
Δηλαδή σε εξαναγκάζει κάπως να μην παρκάρεις μπροστά του, χωρίς να κάνει 'κατάληψη' όλη τη νύχτα, ενώ ταυτόχρονα καβατζώνει και μία θέση απέναντι, με τα σαράβαλα, την οποία την έχει διαρρυθμίσει έτσι σε κατάλληλη απόσταση από τη γωνία, ώστε να αντιστοιχεί σε δύο θέσεις αυτοκινήτων.
Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι ένα κέντρο για ΑμΕΑ που είναι παραδίπλα έχει κανονικές πινακίδες απαγόρευσης της στάθμευσης και κανονική άδεια από τον δήμο, σε αντίθεση με τον μαγαζάτορα. Και μάλιστα οι πινακίδες του δήμου έχουν ήδη διαλυθεί μία φορά, και σπάνια τηρείται η απαγόρευση που ορίζουν.
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Δηλαδή σε εξαναγκάζει κάπως να μην παρκάρεις μπροστά του, χωρίς να κάνει 'κατάληψη' όλη τη νύχτα, ενώ ταυτόχρονα καβατζώνει και μία θέση απέναντι, με τα σαράβαλα, την οποία την έχει διαρρυθμίσει έτσι σε κατάλληλη απόσταση από τη γωνία, ώστε να αντιστοιχεί σε δύο θέσεις αυτοκινήτων.
Με 1-2 φιλους, για μερικά βράδια, βγάλτε τα σαράβαλα στη μέση του δρόμου και αφήστε τα εκει.... Μετά τηλ στο 100
-
Λοιπον,
να κανω μια ερωτηση.
Εκεινα τα τρολει τα πορτοκαλι που υπηρχαν παλια στην Αθηνα τι απεγιναν(εχω να δω κοντα στα 5 χρονια);.Επιπλεον,οταν ενα δημοσιο οχημα(ασθενοφορο,περιπολικο αστυνομιας κλπ)αποσυρεται,τι γινεται μετα; -
Τα τρόλεϊ θα πάνε σε κανένα χωράφι ή θα γίνουν καφετέρια (σαν αυτή της Λούτσας).
Όλα έτσι και αλλιώς πάνε στον ΟΔΔΥ, όπου ήδη έχουν βγάλει φάρους, ασυρμάτους κτλ και βγαίνουν σε πληστηριασμό.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο