-
απλά είδα μία ένδειξη η οποία μου παρέχεται για ενημέρωση και δεν αλλάζει σε μία εφαρμογή και ρώτησα απλά λαϊκά τι κάνει αυτό. Τίποτα παραπάνω.
-
Κανονικά πρέπει να σου δείχνει το σήμα από 3-5 κεραίες μέσα στη πόλη.
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Είναι δυνατόν ένας κινητήρας injection να μπορεί να «φοράει» και καρμπυρατέρ; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα αυτής της μετατροπής, αν κι εφόσον γίνεται;
(Είδα ένα Yugo γνωστού μου με κινητήρα Dedra κι επάνω είχε δύο Weber. Ο γνωστός μου ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο βγάζει περί τα 170 άλογα, χωρίς turbo. Επειδή δεν τον έχω για φιδέμπορα, μπορεί να μου πει κανείς πώς διάολο είναι αυτό δυνατόν;)
Αυτό το Yugo, θα ήθελα να το δω πάντως!
κάτι τέτοιο χωρίς τούρμπο?
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Είναι δυνατόν ένας κινητήρας injection να μπορεί να «φοράει» και καρμπυρατέρ; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα αυτής της μετατροπής, αν κι εφόσον γίνεται;(Είδα ένα Yugo γνωστού μου με κινητήρα Dedra κι επάνω είχε δύο Weber. Ο γνωστός μου ισχυρίζεται ότι το αυτοκίνητο βγάζει περί τα 170 άλογα, χωρίς turbo. Επειδή δεν τον έχω για φιδέμπορα, μπορεί να μου πει κανείς πώς διάολο είναι αυτό δυνατόν;)
Πρόσφατα είδα παρόμοια μετατροπή σε δίλιτρο μοτερ απο megane πάνω σ ένα renault 5 .
-
Εκτός από μειονεκτήματα υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα;
(εξαιρώντας τον παράγοντα κόστος - δηλαδή να τοποθετήσεις τον σωστό ψεκασμό για το μέγεθος του κινητήρα)
-
Πως καταλαβαίνουμε όταν ένα αυτοκίνητο έχει κοντή ή μακρυά κλιμάκωση στο κιβώτιό του;
μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα και για τα δύο; (ας πούμε όταν με 5η έχω στα 100χλμ ..3000σαλ και στα 130χλμ 4000σαλ είναι κοντό; λογικά ναι)
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως καταλαβαίνουμε όταν ένα αυτοκίνητο έχει κοντή ή μακρυά κλιμάκωση στο κιβώτιό του;μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα και για τα δύο; (ας πούμε όταν με 5η έχω στα 100χλμ ..3000σαλ και στα 130χλμ 4000σαλ είναι κοντό; λογικά ναι)
Οταν βλέπεις ότι χρειάζεται να κάνεις πιό γρήγορα τις αλλαγές ανεβάζοντας, αλλά αυτό συγκριτικά, και γιά συγκριτικά πρέπει να έχεις οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα.
Με την 5η δεν βγάζεις ακριβώς συμπέρασμα, μπορεί να είναι απλώς μακρυά η 5η και οι άλλες κανονικές. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Πως καταλαβαίνουμε όταν ένα αυτοκίνητο έχει κοντή ή μακρυά κλιμάκωση στο κιβώτιό του;μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα και για τα δύο; (ας πούμε όταν με 5η έχω στα 100χλμ ..3000σαλ και στα 130χλμ 4000σαλ είναι κοντό; λογικά ναι)
Δεν ξέρω τον ορισμό αλλά αν πηγαίνεις με 100 χαω και βλέπεις 1900 στροφές στο στροφόμετρο, το αμάξι έχει ΜΑΚΡΙΕΣ σχέσεις.
ΚΟΝΤΕΣ σχέσεις έχει πχ κάτι σαν το JDM Integra Type R που έχεις 3700 στροφές με 100 χαω.
-
Αν έχεις πουλήσει το παλιό σου αυτοκίνητο το 2006 με τι χαρτί αποδεικνύεις ότι δεν το είχες στην ιδιοκτησία σου το 2007?
-
Λογικά φαίνεται από το πόσα χλμ βγάζει η κάθε μία ταχύτητα. Θυμάμαι τέτοια διαγράμματα στα περιοδικά στα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε τεστ που δημοσίευαν. Οκ ευχαριστώ.
ΥΓ. 100χλμ @ 3700σαλ ;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Αν έχεις πουλήσει το παλιό σου αυτοκίνητο το 2006 με τι χαρτί αποδεικνύεις ότι δεν το είχες στην ιδιοκτησία σου το 2007?λογικά με το εκκαθαριστικό της εφορίας, δεν θα είναι εγγεγραμμένο εκεί.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Αν έχεις πουλήσει το παλιό σου αυτοκίνητο το 2006 με τι χαρτί αποδεικνύεις ότι δεν το είχες στην ιδιοκτησία σου το 2007?
λογικά με το εκκαθαριστικό της εφορίας, δεν θα είναι εγγεγραμμένο εκεί.
Σου ηρθε κληση της τροχαιας;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πως καταλαβαίνουμε όταν ένα αυτοκίνητο έχει κοντή ή μακρυά κλιμάκωση στο κιβώτιό του;
μπορεί κάποιος να δώσει ένα παράδειγμα και για τα δύο; (ας πούμε όταν με 5η έχω στα 100χλμ ..3000σαλ και στα 130χλμ 4000σαλ είναι κοντό; λογικά ναι)
Δεν ξέρω τον ορισμό αλλά αν πηγαίνεις με 100 χαω και βλέπεις 1900 στροφές στο στροφόμετρο, το αμάξι έχει ΜΑΚΡΙΕΣ σχέσεις.
ΚΟΝΤΕΣ σχέσεις έχει πχ κάτι σαν το JDM Integra Type R που έχεις 3700 στροφές με 100 χαω.
Αν το αυτοκίνητο είναι μεγάλο diesel 200++ ίππων με κόφτη στης 4000σαλ. (υπόθεση) ένα κιβώτιο με 100χαω στις 1900 στροφές είναι ένα κοντό κιβώτιο.
Βασικά για να χαρακτηρίσεις ένα κιβώτιο κοντό ή μακρύ πρέπει να ξέρεις την ιπποδύναμη του κινητήρα και τα θωρητικά χιλιόμετρα στον κόφτη του κιβωτίου. Ένα κιβώτιο που είναι μακρύ για την έκδοση των 60 ίππων, ίσως να είναι κοντό για την έκδοση των 150 ίππων (αν υποθέσουμε ότι έχουν στις ίδιες στροφές κόφτη οι κινητήρες)
Επίσης υπάρχει και το θέμα των διακένων μεταξύ των ταχυτήτων. Μια Πόρσε για παράδειγμα έχει πολύ πιο μακρυά πρώτη από ένα R8 και το ίδιο συνήθως ισχύει για τη 2α και την 3η (ειδικά στα 5τάχυτα κιβώτιά της) από εκεί και πέρα όμως οι σχέσεις των κιβωτίων της θα χαρακτηρίζονταν μάλλον κοντές δεδομένου ότι η τελική σχέση (5η ή 6η) δεν είναι overdrive. Αν και στο νέο PDK? κιβώτιό των νέων Porsche η 7η σχέση πλέον είναι overdrive ελέω στόχων χαμηλής κατανάλωσης! -
Καταρχήν είναι λάθος να μιλάμε για κοντό ή μακρύ κιβώτιο. Η μετάδοση είναι κοντή ή μακρυά αλλά έχει λανθασμένα επικρατήσει το πρώτο. Η τελική μετάδοση έχει σχέση με το πόσο κοντό ή μακρύ είναι το κιβώτιο αλλά και ο υποπολλαπλασιασμός στο διαφορικό. Σαν γενικό κανόνα μπορούμε να πούμε ότι μεταδόσεις που η τελική ταχύτητα πιάνετε με την τελευταία ταχύτητα είναι κοντές ενώ όταν έχουν μια ταχύτητα για ήρεμο ταξίδι είναι ποιο μακριές. Πάντα όμως νομίζω ως συγκριτικό μέγεθος μπορεί να δοθεί και όχι μόνο του. Δηλαδή αυτή η μετάδοση είναι κοντύτερη ή μακρύτερη από την άλλη.
-
Ξέρει κανείς αν και πού μπορώ να βρω το Le Mans με τον ΜcQueen σε dvd με υποτίτλους (έστω αγγλικούς)?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ξέρει κανείς αν και πού μπορώ να βρω το Le Mans με τον ΜcQueen σε dvd με υποτίτλους (έστω αγγλικούς)?το εχω σε avi,με ελληνικους,μπορεις να το καψεις σε dvd φανταζομαι,δεν το χω κανει ποτε ομως..
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Ξέρει κανείς αν και πού μπορώ να βρω το Le Mans με τον ΜcQueen σε dvd με υποτίτλους (έστω αγγλικούς)?
το εχω σε avi,με ελληνικους,μπορεις να το καψεις σε dvd φανταζομαι,δεν το χω κανει ποτε ομως..
Convert X to DVD, πολύ εύκολο, νομίζω και με επιλογή για ελληνικά μενού.
-
Μου στείλανε μία πιστωτική από μία τράπεζα χωρίς να ζητήσω.
Μπορούν να στέλνουν πιστωτικές έτσι στο ξεκάρφωτο;
Δε χρειάζεται κάποια υπογραφή από μέρους μου; -
Για ρώτα στο viewtopic.php?f=13&t=32796
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
λογικά με το εκκαθαριστικό της εφορίας, δεν θα είναι εγγεγραμμένο εκεί.
Ακόμα καλύτερη (νομίζω ότι) είναι η υπεύθυνη δήλωση που σου έδωσε ο αγοραστής τη στιγμή της αγοραπωλησίας. Αυτήν την υπεύθυνη δήλωση δε χρησιμοποίησες και στη δήλωση στην εφορία;
Όντως, το είχα ξεχάσει! έχω το τιμολόγιο αγοράς που μου έκοψε η αντιπροσωπεία όταν το πήρε πίσω.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο