-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
-Ωραίο αμάξι!
-(κοιτάζει, μάλλον περιμένει ότι της πέφτω)
-Έχει και τασάκι;
-(κοιτάζει θυμωμένη, με θιγμένο ύφος)Άσχετο αλλά μου θύμισες τη γνωστή ατάκα που χρησιμοποιεί κι ένας φίλος κάθε φορά που κάποιος/α που κάθεται δίπλα του στο τραπέζι ανάβει τσιγάρο στη μέση του φαγητού (εννοείται χωρίς να ρωτήσει)... 'Δεν πιστεύω να σε ενοχλεί που τρώω ενώ καπνίζεις?'...
τι πιο εκνευριστικό να καπνίζουν όταν τρως και να σου ρχεται ο καπνός στη μούρη
δε πειράζει να υιοθετήσω την ατάκα ε? -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Σε περίπτωση που πάρεις άδεια ασθένειας απο το ΙΚΑ
πόσες μέρες πληρώνει ο εργοδότης;Σε περιπτωση απουσιας για 1-3 ημερες απο την εργασια λογω ασθενειας, (για τις οποιες δε καταβαλλεται επιδομα απο το ΙΚΑ) ο εργοδοτης εχει υποχρεωση να καταβαλλει το μισο του ημερομισθιου .
Αν η ασθενεια διαρκεσει πανω απο 3 ημερες, (πχ 12 ημερες), ο εργαζομενος δικαιουται να λαβει απο το ΙΚΑ επιδομα για τις 9 απο αυτες γιατι αφαιρειται ο 3ημερος χρονος αναμονης. (Οι 3 αρχικες μερες ασθενειας)
Ετσι ο εργοδοτης καταβαλλει το μισο του μισθου για τις πρωτες 3 μερες, ενω για τις υπολοιπες 9 καταβαλλει τη διαφορα μεταξυ ημερομισθιου και επιδοματος αδειας που θα καταβαλλει το ΙΚΑ. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
πόσες μέρες πληρώνει ο εργοδότης;Σε περιπτωση απουσιας για 1-3 ημερες απο την εργασια λογω ασθενειας, (για τις οποιες δε καταβαλλεται επιδομα απο το ΙΚΑ) ο εργοδοτης εχει υποχρεωση να καταβαλλει το μισο του ημερομισθιου .
Αν η ασθενεια διαρκεσει πανω απο 3 ημερες, (πχ 12 ημερες), ο εργαζομενος δικαιουται να λαβει απο το ΙΚΑ επιδομα για τις 9 απο αυτες γιατι αφαιρειται ο 3ημερος χρονος αναμονης. (Οι 3 αρχικες μερες ασθενειας)
Ετσι ο εργοδοτης καταβαλλει το μισο του μισθου για τις πρωτες 3 μερες, ενω για τις υπολοιπες 9 καταβαλλει τη διαφορα μεταξυ ημερομισθιου και επιδοματος αδειας που θα καταβαλλει το ΙΚΑ.Οπερ σημαινει, μην παρεις πανω απο 3 μερες αν ειναι για 'αρρωστια' γιατι εκτος του οτι χανεις λεφτα, η διαδικασια πληρωμης απο το ικα μπορει να σε αρρωστησει πραγματικα.....
-
Zorz...εκπληκτική ατάκα. Και ναι, το TSI έχει τασάκι..
-
@Drosxo: Μια φορά έτυχε να λείψω μια εβδομάδα από τη δουλειά μου λόγω ασθένειας και η διαδικασία πληρωμής μου από το ΙΚΑ υπήρξε πολύ απλή. Μέσα σε ένα μισάωρο (αν θυμάμαι καλά) είχα τελειώσει.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
@Drosxo: Μια φορά έτυχε να λείψω μια εβδομάδα από τη δουλειά μου λόγω ασθένειας και η διαδικασία πληρωμής μου από το ΙΚΑ υπήρξε πολύ απλή. Μέσα σε ένα μισάωρο (αν θυμάμαι καλά) είχα τελειώσει.Kαι πολλα λες.
Εξαρταται βεβαια και απο το παραρτημα ΙΚΑ που θα πας.... -
@ lokarzis ,Sorry φιλε μου , αλλα μια φορα που ετυχα στην ιδια περιπτωση εκαναν 3 ωρες να με εξυπηρετησουν γιατι επρεπε λεει να παω στο ικα που ανηκει ο εργοδοτης μου (+1.30 ωρα) να μου επικυρωσουν τα ενσημα που μου χρωστουσε η ολυμπιακη σαν εποχιακο, να επιστρεψω παλι στα κεντρικα και να περιμενω ακομα τοσο για να πληρωθω επιτελους. Εαν αυτο δεν ειναι καταμουτρη κοροιδια τοτε τι ειναι;
Ειπαμε οτι το κρατος χρωσταει στο κρατος, αλλα και να μην εχουν αρχειο στα κεντρικα και να πρεπει να πας στο αλλο καταστημα εν ετει 2003 που εγινε το περιστατικο ειναι γερο ανεκδοτο για γελια και για κλαματα.
Απο τοτε ακολουθω υγιεινη διατροφη και αποφευγω να αρρωστησω βαρια γιατι ξερω τι με περιμενει....
Παρεμπιπτωντος για να δειτε τι σημαινει δημοσιο, καλεσαν μετα απο λιγο ενα συναδελφο να δουλεψει στο ρεπο του. Επειδη κατι ειχαν μαγειρεψει με το προγραμμα και τα ρεπο, ο συναδελφος εσπασε το ποδι του εν ωρα εργασιας και μετα δεν του το αναγνωριζαν σαν εργατικο με αποτελεσμα να βγει 4 μηνες εκτος χωρις να πληρωνεται. Και ολα αυτα συνεβησαν στην ολυμπιακη αεροπορια που μαλωνουνε οι συνδικαλιστες να παραμεινει κρατικη( ευτυχως γλιτωσα απο κει). Χρονια τωρα σε ιδιωτη, τα χαλια που ειδα εκει μεσα δεν τα εχω δει... -
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
Ετσι ο εργοδοτης καταβαλλει το μισο του μισθου για τις πρωτες 3 μερες, ενω για τις υπολοιπες 9 καταβαλλει τη διαφορα μεταξυ ημερομισθιου και επιδοματος αδειας που θα καταβαλλει το ΙΚΑ.Οπερ σημαινει, μην παρεις πανω απο 3 μερες αν ειναι για 'αρρωστια' γιατι εκτος του οτι χανεις λεφτα, η διαδικασια πληρωμης απο το ικα μπορει να σε αρρωστησει πραγματικα.....
Τελικά πήρα 2 μέρες άδεια.
Είναι σίγουρο ότι για τις τρείς μέρες πέρνεις μόνο το μισό ημερομίσθιο και όχι ολόκληρο;
Ερωτώ διότι με παραξένεψε η απάντηση μου έδωσε ο προιστάμενός μου ο οποίος μου είπε ότι πρώτα μίλησε με το τμήμα μισθοδοσίας.
Συγκεκριμένα μου είπε:
Η φέρνεις χαρτί απο το γιατρό,ή δεν φέρνεις τίποτα,περνιέται σαν ασθένεια και πέρνεις μισό ημερομίσθιο, ή χρεώνεσαι κανονική άδεια. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Η φέρνεις χαρτί απο το γιατρό,ή δεν φέρνεις τίποτα,περνιέται σαν ασθένεια και πέρνεις μισό ημερομίσθιο, ή χρεώνεσαι κανονική άδεια.
Απαγορευεται να χρεωθει σα κανονικη αδεια, ελεγξε το.
Χαρτι απο το γιατρο να παρεις οπωσδηποτε.
Να εισαι τυπικος, οπως θελεις να ειναι και ο εργοδοτης.
Θα πληρωθεις 1 μερα λιγοτερη στο μισθο.Βεβαια, πολλοι εργοδοτες σε πληρωνουν κανονικα εαν λειψεις δικαιολογημενα (λογω ασθενειας) για 1-2 μερες...
-
Αν έχεις την τυπική μέτρηση 5η ή 6η σχέση στις 1000στροφ/λεπτό και τα χιλιόμετρα που 'βγάζει' π.χ 32.6
μπορείς να υπολογίσεις πόσες στροφές θα έχει το αμάξι όταν θα έχει πιάσει 140 ή θες και άλλα δεδομένα?
(π.χ final gear ratio,λόγος διαφορικού κλπα)
Μπορεί να φαίνεται χαζή ερώτηση,αλλά θέλω να μάθω. -
Απλή μέθοδος των τριών: στα 32,6 km/h -> 1000 rpm, επομένως στα 140 km/h ->140*1000/32,6 = 4295 rpm
-
2 ερωτησουλες.
-
δεν βρισκω το τοπικ με την καταταξη αξιοπιστιας των εταιριων αυτοκινητου, ουτε με το search δεν εβγαλα ακρη. Θυμαται κανεις που διαολο ειναι το τοπικ?
-
Ξερει κανεις καμια καλη εταιρεια logistics, και για εξωτερικο και για μεσα στην Ελλαδα?
-
-
Έχει κανείς να προτείνει κάποια καλή σχολή αυτοάμυνας;
Δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχω να λέω οτι ξέρω νιντζιτσου η ξέρω γω τι, αλλά να μπορώ να αμυνθώ και να μάθω αντιδράσεις κλπ. Κάτι κοντά στο κέντρο/Παγκράτι/Βύρωνα/Καισαριανή που να μην είναι πολύ γκασμάδες εκεί πέρα.. -
Το τελευταίο ειδικά δύσκολο.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
- Ξερει κανεις καμια καλη εταιρεια logistics, και για εξωτερικο και για μεσα στην Ελλαδα?
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχω να λέω οτι ξέρω νιντζιτσου η ξέρω γω τι, αλλά να μπορώ να αμυνθώ και να μάθω αντιδράσεις κλπ. Κάτι κοντά στο κέντρο/Παγκράτι/Βύρωνα/Καισαριανή που να μην είναι πολύ γκασμάδες εκεί πέρα..Ρίξε μια ματιά εδώ. Μπορεί να βρεις κάτι. Διαφορετικά ρώτα εκεί.
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχω να λέω οτι ξέρω νιντζιτσου η ξέρω γω τι, αλλά να μπορώ να αμυνθώ και να μάθω αντιδράσεις κλπ. Κάτι κοντά στο κέντρο/Παγκράτι/Βύρωνα/Καισαριανή που να μην είναι πολύ γκασμάδες εκεί πέρα..Θέλεις να μάθεις να κάνεις κάτι Τέτοιο?
-
Ο χρήστης dirtoulios έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει τόσο να έχω να λέω οτι ξέρω νιντζιτσου η ξέρω γω τι, αλλά να μπορώ να αμυνθώ και να μάθω αντιδράσεις κλπ. Κάτι κοντά στο κέντρο/Παγκράτι/Βύρωνα/Καισαριανή που να μην είναι πολύ γκασμάδες εκεί πέρα..Θέλεις να μάθεις να κάνεις κάτι Τέτοιο?
Kαι υπαρχουν καποιοι απο κατω που αναρωτιουνται αν πραγματικα μπορει να το κανει ο Μπρους Λι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Kαι υπαρχουν καποιοι απο κατω που αναρωτιουνται αν πραγματικα μπορει να το κανει ο Μπρους Λι
Εχει και συνέχεια...
-
Δεν μπορεί, μούφα πρέπει να είναι.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο