-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
BILL33,
σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Το focus μου έχει πίσω δισκόφρενα, όχι τακάκια. Έχει κάποια σημασία αυτό; Θα το τσεκάρω πάντως, αν και νομίζω πως το τερματίζω.Τα τακάκια είναι η επιφάνεια της δαγκάνας που πατάει πάνω στο δίσκο
Το τρίξιμο αυτό συμβαίνει και σε εμένα που επίσης έχω δισκόφρενα πίσω και είναι γιατί αφήνεις το αμάξι για αρκετές ώρες/μέρες ακίνητο (ακόμα και ένα βράδυ αρκεί) και δεν κάνεις αρκετή διαδρομή/φρεναρίσματα για να φύγει η υγρασία που πιάνει το τακάκι. Δλδ απλά φρένο να πατάς και πάει να κάτσει άνθρωπος πίσω μπορεί να τρίξει. Επίσης αν έχεις δεμένο χειρόφρενο μπορεί να κινηθεί λίγο (ελάχιστα) ο δίσκος τη στιγμή που φορτώνεται βάρος στο αμάξι και επειδή το σφίγγει δυνατά η δαγκάνα να τρίξει.
Δεν είναι τίποτα, μην ανησυχείςΧριστέ μου
τακάκια έγραψε ο άνθρωπος, ταμπούρα διάβαζα εγώ !!!
Η πολλή ζέστη με έχει . -
Σιγά μωρέ Κι εγώ μια μέρα είχα ξυπνήσει και δεν θυμόμουν ότι έχω αμάξι Χωρίς πλάκα... brain malfunctions
-
Παντως ο ηχος απο το χειροφρενο ακουγεται και σε αμαξια με ταμπουρα. Λογικα εχει να κανει με το τραβηγμα (λογω βαρους ενω καποιος μπαινει στο αμαξι) των ντιζων.
-
Κρίσιμη Ερώτηση :
-Πού μπορώ να βρώ ένα 'Ν' για νέο οδηγό??Σ.Σ.: Η γυναίκα μου βγήκε στους δρόμους....Φυλαχτείτε!!!
-
Στο σουπερ μαρκετ!
-
Σε βενζινάδικα.
-
Α,να κατι ακομα για το 'Ν' !!!
Μου αρεσει να οδηγω αυτοκινητα που ( τυχαινει να ) εχουν καδραρισμενο ενα υπεροχο 'Ν'πισω αν και εχω διπλωμα απο το 74. Παραβαινω κανενα αρθρο του Κ.Ο.Κ. ; -
Δε νομίζω αλλά και να υπάρχουν κυρώσεις σε ενδεχόμενο έλεγχο τροχαίας μπορείς να ισχυριστείς ότι το αυτοκίνητο οδηγείται και από νέο οδηγό.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Α,να κατι ακομα για το 'Ν' !!!
Μου αρεσει να οδηγω αυτοκινητα που ( τυχαινει να ) εχουν καδραρισμενο ενα υπεροχο 'Ν'πισω αν και εχω διπλωμα απο το 74. Παραβαινω κανενα αρθρο του Κ.Ο.Κ. ;Αν δε κάνω λάθος, το σήμα νέου οδηγού πρέπει να το έχουν όσοι έχουν άδεια οδήγησης μέχρι ένα χρόνο κι αν δε το έχουν το πρόστιμο είναι 17 ευρώ.
Για πιο έμπειρους οδηγούς αν μπορούν να το έχουν δε γνωρίζω (αλλά δε νομίζω να σε σταματήσουν γι αυτό). -
Τί γινεται αν πάνω στο αυτοκινητο μου πεσει ένα ποδηλατο και του κάνει ζημιά;
Πρέπει να πάω μονο δικαστικά ή θα με καλυψει - λέω μήπως βρε αδερφέ μου - η ασφαλιστική μου; -
Καιρό ήθελα να το ρωτήσω και μιας και πλησιάζει η ώρα αλλαγής για τα λάδια ας μου πει κάποιος...
Επειδή δεν μπορώ να μπω κάτω από το αυτοκίνητο (ούτε η κεφάλα μου δε χωράει) χρειάζομαι κάτι για να το σηκώσω σε ένα σεβαστό ύψος και να δουλέψω ανενόχλητος από κάτω (λάδια, βαλβολίνες κτλ)! Ο γρύλος μόνο φαντάζει σαν ταινία splatter
Για 1600kg αυτοκίνητο υπάρχει καμιά πατέντα που να μπορώ να αγοράσω κάπου? Γενικότερα τι επιλογές έχω? (εκτός από το να αγοράσω ράμπα για την αυλή ) -
Μπορεις να παρεις ενα υδραυλικο γρυλλακι και δυο τακους. Σηκωνεις με το γρυλλο, βαζεις τακο, κατεβαζεις το γρυλλο και επαναλαμβανεις για την αλλη πλευρα.
-
Ή αυτό, ή 2 stand ή 2 ραμπίτσες για τους μπροστινούς τροχούς μόνο.
edit: κάτι τέτοιο εγώ θέλω:
-
Έχει ένας γνωστός μου τέτοια ράμπα. Ωστόσο τα χαμηλωμένα αυτοκίνητα ή με χαμηλούς προφυλακτήρες, δεν παίζει να ανέβουν....
Πρέπει να κάνεις πατέντα με προέκταση της ράμπας για να ανέβει.
-
Ερώτηση περί ενοικιασμένης θέσης σε πιλωτή:
Συγγενής μου έχει νοικιάσει σπίτι με θέση πάρκινκ στην πιλωτή. Ο ίδιος δεν έχει το αυτοκίνητό του αυτό τον καιρό εδώ και μια μέρα που τον επισκέφτηκα πάρκαρα το δικό μου στη θέση του. Όταν κατέβηκα να φύγω βρήκα τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μπάστακα και μου άρχισε πως απαγορεύεται να παρκάρει οποιοσδήποτε πέραν του ενοικιαστή και αν ξαναβάλω το αυτοκίνητό μου, ανεξάρτητα αν το εγκρίνει ο συγγενής μου, θα φέρει την πολεοδομία γιατί μπλαμπλα στην πιλωτή παρκάρουν αυστηρά και μόνο ένοικοι της πολυκατοικίας.
Wtf? Ισχύει αυτό;
-
Kαι εγώ το έχω απορία. Δηλαδή στην θέση της πυλωτής μου δεν μπορεί να βάλει κάποιος φίλος μου το αμάξι του;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ερώτηση περί ενοικιασμένης θέσης σε πιλωτή:Συγγενής μου έχει νοικιάσει σπίτι με θέση πάρκινκ στην πιλωτή. Ο ίδιος δεν έχει το αυτοκίνητό του αυτό τον καιρό εδώ και μια μέρα που τον επισκέφτηκα πάρκαρα το δικό μου στη θέση του. Όταν κατέβηκα να φύγω βρήκα τον διαχειριστή της πολυκατοικίας μπάστακα και μου άρχισε πως απαγορεύεται να παρκάρει οποιοσδήποτε πέραν του ενοικιαστή και αν ξαναβάλω το αυτοκίνητό μου, ανεξάρτητα αν το εγκρίνει ο συγγενής μου, θα φέρει την πολεοδομία γιατί μπλαμπλα στην πιλωτή παρκάρουν αυστηρά και μόνο ένοικοι της πολυκατοικίας.
Wtf? Ισχύει αυτό;
Ενταξει πηγαινε και εσυ βραδια εκει και πες του οκ, παρε την πολαιοδομια
-
Απ'ότι ξέρω και δεν νομίζω να κάνω λάθος σύμφωνα με το καταστατικό κάθε πολυκατοικίας η πυλωτή είναι κοινόχρηστος χώρος σταθμευσης των αυτοκινήτων ίσου αριθμού με τα διαμερίσματα και όχι προσωπική ονομαστική μοιρασμένη περιουσία του κάθε ενοίκου.
Νομικά και επίσημα αυτό ισχύει, άλλο αν στην πραγματικότητα ο καθένας κάνει ότι θέλει ανάλογα με ποιο 'κεφάλι' σκέφτεται ...
Εφόσον παρκάρεις με την άδεια του ενοίκου αντί του αυτοκινήτου του δεν έχει δικαίωμα κανείς μ@#$%ας να κάνει τίποτα. Αν θέλει ας φωνάξει την πολεοδομεία αλλά και τα ΜΑΤ και το ΣΔΟΕ και τον ΟΑΕΔ αν θέλει!!!
(Εννοείται ότι μιλάμε για πυλωτή και όχι υπόγειο πάρκινγκ πολυκατοικίας). -
Το υπογειο παρκιν πολυκατοικιας αν θυμαμαι καλα μπορει και να ενοικιασθει ή να παραχωρηθη απο τον ιδιωκτητη σε καποιον αλλο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Το υπογειο παρκιν πολυκατοικιας αν θυμαμαι καλα μπορει και να ενοικιασθει ή να παραχωρηθη απο τον ιδιωκτητη σε καποιον αλλοΕτσι. Το υπόγειο παρκινγκ όπως και μια υπόγεια αποθηκούλα αποτελούν προσωπική ιδιοκτησία με συμβόλαιο και μπορεί να κάνει ο ιδιοκτήτης ότι θέλει. Όπως και να διαθέσει και το διαμέρισμα του για διαμονή σε κάποιον φίλο ή συγγενή.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο