-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Περί αστικών μύθων: Κάποιος υποστήριζε οτι τα smart θέλουν αλλαγή κινητήρα κάθε 80,000km;
Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό; Και πως μπορώ να τον πείσω οτι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύει;φίλος με βελτιωμένο Smart Roadster coupe έχει 120.000 'δύσκολα' χλμ και δεν έχει κάνει κιχ!
ωραίο μοτεράκι πάντως!
δεν ηταν και λιγα τα μοτερ που ηθελαν αλλαγη...
μιλαω για τα 600αριατα 600αρια ΝΑΙ είχανε πρόβλημα. τα 700αρια όμως στα οποία αναφέρομαι ήταν και είναι διαμαντάκια.
-
Καλησπέρα
Ελπίζω να γράφω στο σωστό topic την απορία μου.
Έχω παρήγγειλα ένα vw passat από τις 14/1/2008 και ακόμα το περιμένω να έρθει. Ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της vw στον οποίο το παρήγγειλα με είχε διαβεβαιώσει πως το αργότερο σε 4 μήνες θα το είχα.Έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες και το αυτοκίνητο ακόμη έρχεται. Τους τελευταίους 2 μήνες κάθε 10 μέρες επικοινωνώ μαζί του προκειμένου να μάθω τι συμβαίνει και μου λέει κάθε φορά ότι το αυτοκίνητο βρίσκεται στην γερμανία για να περάσει από τελικό έλεγχο και ότι από μέρα σε μέρα φορτώνεται και έρχεται Ελλάδα. Είδα και από είδα με τον συγκεκριμένο τύπο και επικοινώνησα με τα κεντρικά της cosmocar και απο εκεί μου είπαν ακριβώς τα ίδια.Επειδή όπως καταλαβαίνεται και εσείς το δούλεμα συνεχίζεται μήπως ξέρετε που να απευθυνθώ προκειμένου να μάθω για την τύχη αυτού του αυτοκινήτου? -
Τη Δευτέρα (αν η μηχανολογική εξέταση βγει οκ) θα μεταβιβαστεί στο όνομά μου το 1ο μου αυτοκίνητο. Αυτό που θα ήθελα να μου πει όποιος γνωρίζει είναι αν για αξία αυτοκινήτου 8000 € θα πρέπει να μου κάνουν γονική παροχή οι γονείς μου (μιας και δεν έχω προσωπικό εισόδημα ακόμα) ή αν ισχύει κάτι που είχα ακούσει, ότι δηλαδή για αυτοκίνητα αξίας κάτω από 10000 € δεν χρειάζεται να δηλώσεις στην εφορία πηγή προέλευσης των χρημάτων.
-
Δε χρειάζεται: Θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα ισόποσο της αγοράς, αλλά το αφορολόγητο είναι στα 10500€ οπότε δεν θα έχει φόρο.
-
H φθηνότερη ασφάλεια για ένα αυτοκίνητο, 6μηνη, πόσο περίπου κοστίζει?
-
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Δε χρειάζεται: Θα προκύψει τεκμαρτό εισόδημα ισόποσο της αγοράς, αλλά το αφορολόγητο είναι στα 10500€ οπότε δεν θα έχει φόρο.Ευχαριστώ πολύ!
-
Ο χρήστης paokkerkir έγραψε:
H φθηνότερη ασφάλεια για ένα αυτοκίνητο, 6μηνη, πόσο περίπου κοστίζει?Λείπουν πολλές παράμετροι: φορολογίσιμοι ίπποι, b/m, έδρα, κλπ. Πάνε στο http://www.asfalistra.gr και σύγκρινε.
-
Πηγαίνοντας το αμάξι για το πρώτο service είδα πως στο βιβλίο service γράφει ημερομηνία παραλαβής στο όνομα της αντιπροσωπείας σχεδόν 2 μήνες πριν το πάρω στα χέρια μου. Το μόνο έγγραφο που γράφει ορθά την ημερομηνία που πήρα εγώ το αυτοκίνητο είναι η άδεια κυκλοφορίας. Το αγόρασα ετοιμοπαράδοτο οπότε προφανώς η αντιπροσωπεία το είχε σε δικό της χώρο για αυτό το διάστημα. Η εγγύηση θα ισχύει μέχρι τη μέρα παραλαβής που γράφει το βιβλίο service ή μέχρι την ημέρα έκδοσης της άδειας; Υπάρχει περίπτωση να έχω τπτ άλλα προβλήματα;
-
από την μέρα που γράφει η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
από την μέρα που γράφει η ΑΔΕΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.Ευχαριστώ
-
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?τι εγινε μιραζουλη...τι επαθες?
-
Να είσαι διακριτικός, σους σιωπή και σώπαινε.
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?
τι εγινε μιραζουλη...τι επαθες?
Έχεις να πείς κάτι για το θέμα? Αν δεν έχεις φιλαράκι μην πετάγεσαι
-
Έχει κανείς, μήπως, κάποια λίστα με τις προδιαγραφές ρύπων που καλύπτουν τα περισσότερα μοντέλα από το 1989 και μετά; (καταλυτικά δλδ)
Βλέπω ότι υπάρχουν παντού οι ημ/νιες επιβολής των στάνταρντς αλλά κάθε κατασκευαστής ακολούθησε τη δική του πολιτική στο πότε (νωρίτερα) τα κάλυψε στα μοντέλα του...
Επίσης, αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει η δυνατότητα να 'αλλάξεις' κατηγορία, με μια δυο μικρομετατροπές, όταν με το καλό μας επιβάλλουν τα νέα τέλη... Στη γερμανία γνωρίζω, για παράδειγμα, ότι στα ΜΒ με τον Μ102 (δίλιτρο 8βάλβιδο από την προ καταλυτική εποχή) μπορείς εύκολα να τον κάνεις να πληροί eu2, ενώ ο Μ111 (δίλιτρος 16βάλβιδος) εμπαινε στα 124 από το '92 μέχρι και το 2002πρπ (που έβγαλαν τον 1.8 ) στις 210...θεωρητικά πρέπει να είναι τόσο eu2 όσο και eu3...
Καμμία ιδέα κανείς;Επίσης, μιας και μας άφησαν ελεύθερο το γκάζι, πως ακριβώς θα γίνεται η καταχώρηση, ως προς τους ρύπους, σε ένα αυτοκίνητο που έχει μετατραπεί στο να χρησιμοποιεί εναλ. κάυσιμα;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Έχει κανείς, μήπως, κάποια λίστα με τις προδιαγραφές ρύπων που καλύπτουν τα περισσότερα μοντέλα από το 1989 και μετά; (καταλυτικά δλδ)
Βλέπω ότι υπάρχουν παντού οι ημ/νιες επιβολής των στάνταρντς αλλά κάθε κατασκευαστής ακολούθησε τη δική του πολιτική στο πότε (νωρίτερα) τα κάλυψε στα μοντέλα του...http://en.wikipedia.org/wiki/European_e ... _standards
Απ'ότι κατάλαβα όμως δεν σου φτάνει. Θέλεις μια λίστα που να λέει πχ. Fiat Punto 1995-97, Euro3 κοκ. Σωστά;
Επίσης, αναρωτιέμαι αν θα υπάρξει η δυνατότητα να 'αλλάξεις' κατηγορία, με μια δυο μικρομετατροπές,
(...)
Επίσης, μιας και μας άφησαν ελεύθερο το γκάζι, πως ακριβώς θα γίνεται η καταχώρηση, ως προς τους ρύπους, σε ένα αυτοκίνητο που έχει μετατραπεί στο να χρησιμοποιεί εναλ. κάυσιμα;Με πιστοποίηση από ΚΤΕΟ ή/και νέα κάρτα καυσαερίων;
-
Αλέξανδρε αυτή είναι η ανάλυση καυσαερίων του 115.
Περνάει Ε2 και ίσως και Ε3 αν δεν βγάζει πολλά ΝΟχ. Το πρόβλημα είναι στα ΝΟχ, όσο φτωχαίνεις το μίγμα για να μειώσεις τους ρύπους, οι τιμές των ΝΟχ εκτοξεύονται. Μόνο με καταλύτη (2-δρόμων) μπορείς να κάνεις δουλειά, πλούσιο μίγμα για χαμηλά ΝΟχ, πολύ λίγο αβάνς και καις στον καταλύτη τους υδρογονάνθρακες.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αν κάποιος έχει ξεχάσει το δίπλωμα του στο εξωτερικό και επιστρέψει Ελλάδα τι μπορεί να γίνει ωστε να μπορεί να οδηγήσει 'νόμιμα' στην Ελλάδα? Δίνει κάποια βεβαίωση η διεύθυνση Συγκοινωνιών της Νομαρχίας?Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο. Δεν δηλώνεις απώλεια να ξεμπερδεύεις;
-
Ξέρει κανείς πως μπορεί να μεταφερθεί ένα κιβώτιο ταχυτήτων από Αγγλία προς Ελλάδα με χαμηλό κόστος; Μια μεταφορική που ρώτησα μου είπε για 400 ευρώ + ΦΠΑ, ενώ η UPS δίνει κόστος 180 ευρώ και με ασφάλιση! Καμιά άλλη λύση, ανεξαρτήτως χρόνου παράδοσης;
-
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Δεν νομίζω να παίζει κάτι τέτοιο. Δεν δηλώνεις απώλεια να ξεμπερδεύεις;
Δεν είναι δικό μου το πρόβλημα και ουτως ή άλλως αυτό νομίζω είναι χρονοβορό και είναι και Καλοκαίρι. Τέσπα βεβαίωση δεν βγαίνει, θα κυκλοφορεί με φωτοτυπία, αυτό πρότεινε η Διέυθυνση συγκοινωνιών.
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο