-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στις πολικές θερμοκρασίες της Αθήνας, γενικά δεν υπάρχει πρόβλημα, οπότε τραβάω χειρόφρενο παντού.
-
Πως με ανακάλυψες βρε άτιμε;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προσωπικα απορω με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα με πανω απο 80 χαω.Ειδικα με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα στην εθνικη...Μου φαινεται τρελο.
και λιγα χλμ λες...
το σωστο ειναι παντως με κλιματισμο
-
Σε ταχύτητες ταξιδίου η διαφορά στην κατανάλωση με κλιματισμό είναι μικρότερη από ότι με ανοιχτάπαράθυρα. Στη πόλη αντίστροφα. Και έτσι να μην ήταν, ταξίδι με ανοιχτά παράθυρα δεν νοείται για μένα: πρώτον η βαβούρα, δεύτερον η πιθανότητα να μπει κάτι από το παράθυρο πετώντας (το έχω πάθει ως συνοδηγός με μέλισσα).
-
Ένα φρενάρισμα πανικού από τα 150 χλμ κατά πόσο καταπονεί τα φρένα; Προκαλεί μεγάλη φθορά σε τακάκια/δισκόπλακες και ίσως δαγκάνες;
Επίσης όταν μπαίνει το ABS και βλέπουμε ότι δεν σταματάει το αμάξι με την καμία είναι πιο αποδοτικό να αφήνουμε στιγμιαία λίγο το φρένο ώστε να ξανακυλήσουν οι ρόδες και να φρενάρουμε πάλι ή είναι προτιμότερο να το κρατάμε τέρμα πατημένο ώστε να μας ακινητοποιήσει το ABS;
-
Στο ΑBS δεν αφηνουμε ποτε μα ποτε το φρενο,ισα ισα παταμε οσο ποιο δυνατα γινεται,καποτε θα σταματησει ,α και σκεφτηκατε ποτε οτι υπαρχουν αυτοκινητα χωρις AC,και ομως ναι,μαλιστα διατηρει ενα τετοιο ο μπαμπας μου και δε λεει να το αποχωρηστει(καρινα ε του 92),τολμα να μην ανοιξεις παραθυρο εκει και θα σου πω,ειναι βεβαιη η θερμοπληξια(χωρις πλακα),η μανα μου τα καλοκαιρια το λεει κολαστηριο
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ένα φρενάρισμα πανικού από τα 150 χλμ κατά πόσο καταπονεί τα φρένα; Προκαλεί μεγάλη φθορά σε τακάκια/δισκόπλακες και ίσως δαγκάνες;Επίσης όταν μπαίνει το ABS και βλέπουμε ότι δεν σταματάει το αμάξι με την καμία είναι πιο αποδοτικό να αφήνουμε στιγμιαία λίγο το φρένο ώστε να ξανακυλήσουν οι ρόδες και να φρενάρουμε πάλι ή είναι προτιμότερο να το κρατάμε τέρμα πατημένο ώστε να μας ακινητοποιήσει το ABS;
Αν αφήσεις ή έστω ελαττώσεις τη πίεση στο φρένο, ακυρώνεις όλο το τρόπο λειτουργίας του ABS.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ένα φρενάρισμα πανικού από τα 150 χλμ κατά πόσο καταπονεί τα φρένα; Προκαλεί μεγάλη φθορά σε τακάκια/δισκόπλακες και ίσως δαγκάνες;
Επίσης όταν μπαίνει το ABS και βλέπουμε ότι δεν σταματάει το αμάξι με την καμία είναι πιο αποδοτικό να αφήνουμε στιγμιαία λίγο το φρένο ώστε να ξανακυλήσουν οι ρόδες και να φρενάρουμε πάλι ή είναι προτιμότερο να το κρατάμε τέρμα πατημένο ώστε να μας ακινητοποιήσει το ABS;
Αν αφήσεις ή έστω ελαττώσεις τη πίεση στο φρένο, ακυρώνεις όλο το τρόπο λειτουργίας του ABS.
Σε κατηφόρες και χαμηλές ταχύτητες όπου μια ανωμαλία του δρόμου συνήθως μείωσε στιγμιαία την πρόσφυση των τροχών και έκανε το ΑBS να ενεργοποιηθεί, ναι καλό είναι να το αφήσεις στιγμιαία και να φρενάρεις ξανά με προσοχή.
Αναφέρομαι στις περιπτώσεις όπου το ABS 'τρελαίνεται' και δεν αφήνει τα αυτοκίνητο να φρενάρει σχεδόν καθόλου. -
Και όμως τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχω πιάσει ποτέ την έχω πιάσει με ανοικτά παράθυρα και αρκετά φορτωμένο αμάξι!!! Δοκίμασα και άλλες φορές αλλά δεν κατάφερα να την ξαναπιάσω και το άφησα το σπόρ. Βέβαια η αυξημένη τελική ταχύτητα δεν οφείλεται στο φορτωμένο αμάξι ή τα ανοικτά παράθυρα αλλά στο ότι εκείνη τη μέρα πήγαινα ελαφρώς κομμάτια και είχε ανοίξει το μοτέρ...
Οι μύθμπάστερ πάντως είχανε συγκρίνει κατανάλωση με κλιματισμό και ανοικτά παράθυρα, αλλά δεν θυμάμαι τι είχε βγει οικονομικότερο...
-
Για τι ταχύτητα μιλάμε;
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Οι μύθμπάστερ πάντως είχανε συγκρίνει κατανάλωση με κλιματισμό και ανοικτά παράθυρα, αλλά δεν θυμάμαι τι είχε βγει οικονομικότερο...http://mythbusters-wiki.discovery.com/p ... ool?t=anon' target='_blank
Ποιες ειναι οι πιθανες αιτιες προκλησης 'τσιριγματων' των ελαστικων σε στροφες (εκτος της ταχυτητας) ?
Η παλαιοτητα των ελαστικων ειναι μια αιτια απο αυτες ? -
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Οι μύθμπάστερ πάντως είχανε συγκρίνει κατανάλωση με κλιματισμό και ανοικτά παράθυρα, αλλά δεν θυμάμαι τι είχε βγει οικονομικότερο...
http://mythbusters-wiki.discovery.com/p ... ool?t=anon' target='_blank' target='_blank
Ποιες ειναι οι πιθανες αιτιες προκλησης 'τσιριγματων' των ελαστικων σε στροφες (εκτος της ταχυτητας) ?
Η παλαιοτητα των ελαστικων ειναι μια αιτια απο αυτες ?Οι ελληνικοί δρόμοι-γυαλί με μειωμένη πρόσφυση νομίζω γιατί εμένα ακόμα και τα καινούρια λάστιχα στριγγλίζουν αβέρτα τώρα το καλοκαίρι.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Σε κατηφόρες και χαμηλές ταχύτητες όπου μια ανωμαλία του δρόμου συνήθως μείωσε στιγμιαία την πρόσφυση των τροχών και έκανε το ΑBS να ενεργοποιηθεί, ναι καλό είναι να το αφήσεις στιγμιαία και να φρενάρεις ξανά με προσοχή.
Αναφέρομαι στις περιπτώσεις όπου το ABS 'τρελαίνεται' και δεν αφήνει τα αυτοκίνητο να φρενάρει σχεδόν καθόλου.ετσι ακριβως ειναι, το εχω δοκιμασει πολλες φορες. Εξαρταται ομως και απο το αυτοκινητο, σε αλλα μπορει να μην εχει καμια διαφορα ή να ειναι χειροτερα.
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Και όμως τη μεγαλύτερη ταχύτητα που έχω πιάσει ποτέ την έχω πιάσει με ανοικτά παράθυρα και αρκετά φορτωμένο αμάξι!!! Δοκίμασα και άλλες φορές αλλά δεν κατάφερα να την ξαναπιάσω και το άφησα το σπόρ. Βέβαια η αυξημένη τελική ταχύτητα δεν οφείλεται στο φορτωμένο αμάξι ή τα ανοικτά παράθυρα αλλά στο ότι εκείνη τη μέρα πήγαινα ελαφρώς κομμάτια και είχε ανοίξει το μοτέρ...Όπως στην ανηφόρα όσο πιο φορτωμένος είσαι τόσο πιο δύσκολα τα πράγματα, στις κατηφόρες το βάρος σε βοηθάει! Το ότι είχες και ανοιχτά τα παράθυρα ήταν σύμπτωση. Ίσως έπιανες και λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα με τα παράθυρα κλειστά.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
http://mythbusters-wiki.discovery.com/p ... ool?t=anon' target='_blank' target='_blank
Η παλαιοτητα των ελαστικων ειναι μια αιτια απο αυτες ?Eγώ πάλι θυμάμαι τεστ γερμανικού περιοδικού με διαφορετικούς τύπους αυτοκινήτων και σε διάφορες συνθήκες, όπου έβγαινε το συμπέρασμα που προανέφερα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Φυσικα το κλματισμο!Με τα παραθυρα ανοιχτα γινεται το κεφαλι μου καζανι.Χανω την ηρεμια μου.
Επισης οταν επιταχυνω και εχω ανοιχτο μονο ενα παραθυρο βουλωνουν τα αυτια μου,μαλλον λογω διαφορας στη πιεση.
Προσωπικα απορω με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα με πανω απο 80 χαω.Ειδικα με αυτους που οδηγουν με ανοιχτα παραθυρα στην εθνικη...Μου φαινεται τρελο.Φαντάζομαι οτι θα παθαίνεις ψυχικό τραλαλά με αυτους που πάνε στην εθνική με ανοιχτά παράθυρα, ΚΑΙ ανοιχτή οροφή με 150+ ε?
-
Περί αστικών μύθων: Κάποιος υποστήριζε οτι τα smart θέλουν αλλαγή κινητήρα κάθε 80,000km;
Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό; Και πως μπορώ να τον πείσω οτι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύει; -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Περί αστικών μύθων: Κάποιος υποστήριζε οτι τα smart θέλουν αλλαγή κινητήρα κάθε 80,000km;
Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό; Και πως μπορώ να τον πείσω οτι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύει;Μάλλον μπέρδεψε τα smart με τα rx-7 αυτός
Δείξ'του κανένα service manual από smart που έχει πάνω από 80.000 χλμ και δεν γράφει κάπου 'Αλλαγή κινητήρα' -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό; Και πως μπορώ να τον πείσω οτι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύει;φίλος με βελτιωμένο Smart Roadster coupe έχει 120.000 'δύσκολα' χλμ και δεν έχει κάνει κιχ!
ωραίο μοτεράκι πάντως!
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το έχει ακούσει κανείς άλλος αυτό; Και πως μπορώ να τον πείσω οτι κάτι τέτοιο δε μπορεί να ισχύει;φίλος με βελτιωμένο Smart Roadster coupe έχει 120.000 'δύσκολα' χλμ και δεν έχει κάνει κιχ!
ωραίο μοτεράκι πάντως!
δεν ηταν και λιγα τα μοτερ που ηθελαν αλλαγη...
μιλαω για τα 600αρια
Διάφορες ερωτήσεις/απορίες σχετικές με το αυτοκίνητο