-
Ακριβώς.
Για να είναι 'μια χαρά' ένα ζευγάρι χρειάζεται ακριβώς τόσα δωμάτια
Δλδ τα γνωστά συν ένα δωμάτιο.Θες να ξύσεις ρε αδερφέ κάπου, και η γκόμενα έχει φέρει φίλες για να συζητήσουν [ανεπίτρεπτο φυσικά, κανονικά άλλα πράγματα πρέπει να προβλέπονται για τις γυναίκες που θα φέρνει , αλλά τέσπα]. Που θα κάτσεις; Στο υπνοδωμάτιο; Γενικώς, ένα έξτρα δωμάτιο 'ξυσίματος' πέρα από το σαλόνι, είναι απαραίτητο για ένα ζευγάρι.
Το αντίστροφο -να έχεις φέρει εσύ παρέα και κάπου πρέπει να κάτσει η γκόμενα- προφανώς λύνεται. Υπάρχει πάντα η κουζίναΟπότε, αν βάλεις μετά και τα παιδιά, βάζεις αντίστοιχα και χώρους. Εσύ μου θες και ξεχωριστά δωμάτια για τα δυο παιδιά.
Δλδ πιστέυεις ότι σε 90 τετραγωνικά μπορείς να έχεις 'μια χαρά' 3 υπνοδωμάτια [χέσε την απαίτηση για το έξτρα], σαλόνι, κουζίνα κλπ Χλωμό το βρίσκω. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
.............. αλλά κέντρο uber allesΝα προσθέσω οτι, για τους οικογενειάρχες, καλή ειναι η διαμονή στα suburbs , αλλά οσο εχουν παιδιά κάτω των 12 ετών. Μετα, αρχιζουν τα δύσκολα και δημιουργούνται ανάγκες (και παράπονα των ίδιων των παιδιών), που απαιτούν συχνότατες μετακινήσεις στο κέντρο...
-
Στους εφιαλτες μου βλεπω οτι μενω στα ελληνικα suburbs...ξυπνημα στις 6 το πρωι για να πας εγκαιρως σε δουλεια-ραντεβου,διαρρηξη απαραιτητως μια καθε χρονο,αμετρητα αδεσποτα στους δρομους,ρυμοτομια..last year,τα βοθρατζίδικα να κοβουν βολτες για τις μαιζονέτες και να αμολανε και λιγο φορτιο...
Βεβαια εχω δει suburbs σε Αυστρια,Γερμανια,ΗΠΑ που... -
Θα ήθελα να ήξερα ποιον θα τον χάλαγε ένα σπίτι στην Δ. Αρεοπαγίτου
κέντρο και για μένα
-
Ας μην τα τσουβαλιάζουμε όλα, υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις κεντρικά αλλά και σε προάστια και αντίστοιχα υπάρχουν χάλια καταστάσεις κεντρικά αλλά και σε προάστια. Οπότε είναι θέμα προσεκτικούς ψαξίματος και ανάλογου κόστους. Όπως λένε και οι ξένοι τα τρία πρώτα κριτήρια επιλογής ακινήτου είναι location, location, location!
-
@tiger
Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός Tiger. Αναλόγως του που είναι και η δουλειά σου βέβαια, δεν είναι απαραίτητο ότι από το κέντρο πας δουλειά πιο γρήγορα από τα 'burbs.Βασικά, ποιες περιοχές θεωρείς προάστεια στην Αθήνα; Γιατί με τα βοθρατζίδικα που λες, με μπερδεύεις
@trifter Ο Βασιλεύς έχει ένα ωραίο τσαρδάκι στην Αρεοπαγίτου
-
delete
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
@tiger
Νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός Tiger. Αναλόγως του που είναι και η δουλειά σου βέβαια, δεν είναι απαραίτητο ότι από το κέντρο πας δουλειά πιο γρήγορα από τα 'burbs.Βασικά, ποιες περιοχές θεωρείς προάστεια στην Αθήνα; Γιατί με τα βοθρατζίδικα που λες, με μπερδεύεις
@trifter Ο Βασιλεύς έχει ένα ωραίο τσαρδάκι στην Αρεοπαγίτου
και δεν το έχουμε απαλλοτριώσει ακόμα?
χωρίς να είμαι γνώστης της αθήνας, κάθε φορά που βρίσκομαι στην περιοχή και κοιτάω τα νεοκλασσικά, πραγματικά λέω εδώ θα ήθελα να μένω
-
Είναι λίγο μαζοχιστικό να μένεις σε κεντρικές περιοχές με μεγάλη κίνηση αυτοκινήτων και κόσμου γενικότερα. Μπορείς να μένεις λίγο πιο έξω, στα 10-15 λεπτά με το αυτοκίνητο, και να έχεις ησυχία, αρκετά καθαρότερο αέρα και καλό περιβάλλον.
Πρέπει δηλαδή να πηδάς από το παράθυρο και να πέφτεις στην καρέκλα της καφετέριας;Όσον αφορά τα παλιά νεοκλασσικά, μπορεί να είναι όμορφα να τα βλέπεις, αλλά δεν είναι τόσο καλά να τα έχεις (φθορές, κακή μόνωση, έλλειψη σύγχρονων ευκολιών, υψηλό κόστος συντήρησης, συνήθως κακή ως κάκιστη διαρύθμιση κ.ά.).
ΟΚ, αν το χρήμα σου τρέχει από τα μπατζάκια κι έχεις υπηρετικό προσωπικό, αυτά είναι λεπτομέρειες. -
Εμένα μου αρέσει αφάνταστα να μένω κάπου που έχει 24h ζωή γύρω μου.
Με βολεύει φοβερά να μπορώ να βγω στο κέντρο με τα πόδια και να μην παίρνω ούτε αμάξι, ούτε ταξί, ούτε κίνηση, ούτε σχέδια, ούτε τπτ. Βγαίνεις, και σε 5-10min με τα πόδια είσαι σε όλο το κέντροΠετάγεσαι και σε μια πορεία βρε αδερφέ χωρίς να αγχώνεσαι για κλειστούς δρόμους.
Με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, υπάρχουν περιοχές του κέντρου που είναι ανυπόφορα πυκνά και σκατά χτισμένες (με πολύ στενούς δρόμους, πνιγμένες πολυκατοικίες κλπ κλπ), που όντως δεν είναι ούτε για 'μένα ευχάριστα. Αλλά υπάρχουν ορισμένα pockets που είναι
Όσο για τα νεοκλασσικά. Νομίζω ότι εννοούμε πλήρως ανακαινισμένα νεοκλασσικά. Αν είναι 'σωστά' τότε δεν τίθεται θέμα ούτε σύγχρονων ευκολιών, ούτε φθορών, ούτε μόνωσης ούτε τπτ. Μόνο η πρόσοψη κατ' ουσίαν είναι 'παλιά' [που και αυτό σχετικό είναι]. Το κόστος φυσικά είναι
-
Κοίτα, την εμπειρία απ τα 'νεοκλασσικά' την έχω ζήσει με τον αδερφό στο παρίσι
το σπίτι απλά δεν υπάρχει
αλλά μόνο και μόνο για τη μεριά, εγώ δε θα χαλιόμουνδεν ξέρω αν είναι της ηλικίας η διάθεση για τέτοιες παραχωρήσεις, ελπίζω πως όχι
-
Έχω μεγαλώσει σε νεοκλασσικό.... Ωραίο είναι για τους επισκέπτες που έρχονται και το βλέπουν. Ωραίες παλιές πόρτες, τζαμαρίες, ψηλά ταβάνια, ξύλινες σκάλες, μεγάλες αίθουσες.... Αν όμως ζεις εκεί θέλεις πολλά λεφτά (και τη διάθεση και το χρόνο) για να το διατηρείς σε καλή κατάσταση κάτι που τελικά σου καθορίζει και την ποιότητα ζωής. Αναφέρω πράγματα που δεν είναι τόσο αυτονόητα...
Καθώς τα πάντα είναι παλιά έχουν αυξημένες ανάγκες συντήρησης και μερικές φορές εξειδικευμένη (ειδικούς μάστορες και υλικά). Τα υλικά επίσης ήταν πιο ευπαθή, πιο πολύ ξύλο και πιο πολλά μέταλλα παλαιάς ποιότητας... Σοβάδες που πέφτουν, γύψινα διακοσμητικά που φθείρονται, σκαλιστά κάγκελα που σκουριάζουν, μεταλλικά διακοσμητικά κλπ που διαλύονται ή στα κλέβουν όλα αυτά που είναι εύκολο να επιδιορθωθούν σε ένα κοινό σπίτι θέλουν ειδικό μάστορα ή και ψάξιμο για το σωστό υλικό/ανταλλακτικό... αλλιώς αρχίζουν οι πατέντες και οι παραποιήσεις.
-Η διαρρύθμιση μπορεί να ξενίζει. Πιθανότατα ήταν εξαιρετική όταν το φτιάξανε αλλά απευθυνόταν σε άλλες ανάγκες και διαφορετικό τρόπο ζωής (με υπηρετικό προσωπικό κλπ). Τα μπαλκόνια συνήθως μικρά.
-Ηλεκτρικά που όταν βρέχει βραχυκυκλώνουν (παλιά καλώδια με υφασμάτινη μόνωση ευπαθή στην υγρασία) κανονικά πρέπει να ξηλώσεις τους τοίχους και να τα αλλάξεις όλα. Και η έννοια της πρίζας στον τοίχο για κεραία τηλεόρασης δεν παίζει... ή εσωτερική ενισχυμένη ή καλώδιο που κρέμεται απέξω ή έρχεται από τον φωταγωγό και κυκλοφορεί τοίχο τοίχο...
-Υδραυλικά της πλάκας. Κανονικά θέλουν ξήλωμα όλα, πατώματα, κουζίνες, μπάνια και ανανέωση... Αναγκαστικά συμβαίνει σε δόσεις... σπάσε λίγο πάτωμα εδώ να βρούμε το σωλήνα κλπ.
-Καθαριότητα πιο δύσκολη λόγω και του ύψους των ταβανιών. Θες και τεράστιες κουρτίνες... και άντε να τις κατεβάσεις για να τις πλύνεις... Άσε που χρειάζεσαι και περισσότερα βατ σε λαμπτήρες για να βρεις το φως σου και να μην νιώθεις ότι ζεις σε παλιό κάστρο... ή βάζεις ψευδοροφές.
Για να αλλάξεις μια λάμπα σε κάποια δύσκολα σημεία πρέπει να φωνάξεις ηλεκτρολόγο με ειδική πολύ μακριά σκάλα για να φτάσει...
-Δεν έχεις ασανσέρ.... βάζεις άμα θέλεις άλλα όχι πάντα εύκολα...
-Δεν έχεις πάρκινγκ.... η αυλή συνήθως είναι από πίσω χωρίς πρόσβαση από το δρόμο... κρίμα... αν και έχω δει κτιριάκι εκκλησιαστικό που ξηλώσανε μια πόρτα παραποιώντας την πρόσοψη και την κάνανε είσοδο πάρκινγκ...
-Μόνωση: θερμομόνωση αρχικά καλή μέχρι να κορεστεί ο παχύς τοίχος μετά όμως... Ηχομόνωση δεν έχεις λόγω παλιών κουφωμάτων κλπ. Τα οποία γενικά θέλουν και τη συντήρησή τους το βάψιμό τους, μετά τρίψιμο για να χωρέσουν ή δεν κλείνουν καλά γιατί στραβώσανε κλπ.
-Θέρμανση, ωραίο ανέκδοτο. Παλιοί καυστήρες που χαλάνε, καπνίζουν και έχουν χάλια απόδοση με αποτέλεσμα την ανεπαρκή θέρμανση των ψηλοτάβανων δωματίων... Και το ντεπόζιτο στην οροφή για να λειτουργεί με τη βαρύτητα. Έτσι θέλεις ειδικό φορτηγάκι με βαρβάτη αντλία.
Ψύξη; Μπα θέλεις και κλιματιστικά. Αν σου επιτρέψουν να τα βάλεις αν είσαι διατηρητέος και βέβαια αφού έχεις αναβαθμίσει το ηλεκτρικό σου σύστημα και τον πίνακα...
Τελικά όλα γίνονται αλλά θέλει χρήμα. Αν κάποιος το κληρονομήσει κατοικημένο πρέπει να παρθούν γενναίες αποφάσεις. Αν κάποιος σκοπεύει να αγοράσει κάτι τέτοιο καλό είναι να τα φτιάξει όλα πριν το χρησιμοποιήσει και να υπολογίσει κατά πόσον αξίζει το κόπο να πληρώσει για να το ανακαινίσει/αναπαλαιώσει πριν το αγοράσει. -
Ωραίο ποστ onyx!
Κάποια στιγμή θα κάνω ένα αντίστοιχο για την...ζωή στο χωριό!Πώς ήταν το μικρό σπίτι στο λιβάδι; Ε, καμία σχέση!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ωραίο ποστ onyx!
Κάποια στιγμή θα κάνω ένα αντίστοιχο για την...ζωή στο χωριό!Πώς ήταν το μικρό σπίτι στο λιβάδι; Ε, καμία σχέση!
Ξενάγηση στο βλαχοπαππουδόσπιτο: http://faeenamalaka.blogspot.com/2009/0 ... st_15.html
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Ωραίο ποστ onyx! ....Και δεν είπα και το καλύτερο. Αν τολμήσεις και ανάψεις φως πάνω από την εξώπορτα νομίζουν ότι είσαι οίκος ανοχής και σου χτυπάνε την πόρτα διάφοροι μαντράχαλοι... αν το ξεχάσεις νύχτα δεν κοιμάσαι!!
Μια φορά που κάναμε πάρτυ η αδελφή μου, καλοντυμένη κλπ άνοιξε την πόρτα και είδε μπροστά της 3-4 μαντράχαλους, χαρούμενους που την είδαν έτσι περιποιημένη και που απαιτούσαν να μπούνε μέσα ενώ σαφώς και από το ντύσιμο και τη γενική εμφάνιση δεν ήταν καλεσμένοι... Ε λοιπόν πόρτα σε μπουρδέλο δεν πρέπει να έχουν ξαναφάει!!
Εννοείται ότι αν το νεοκλασσικό αυτό ήταν στην Κηφισιά αντί στο κέντρο της Αθήνας δεν θα υπήρχε τέτοιο πρόβλημα....που μας ξαναφέρνει στο location, location, location.... Α ρε παππού που όταν το αγόραζες σκεφτόσουνα που να τρέχω στην Κηφισιά που είναι τόσο μακριά... να με φάνε οι λύκοι...
-
Γι' αυτό το λόγο κυκλοφορούν οι ταμπέλλες ' ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ' και ' ΕΔΩ ΜΕΝΕΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ'
Πάντως ακριβώς όπως λέμε όλοι , η θέση του ακινήτου είναι το ΠΑΝ .
Εγώ που μεγάλωσα σε μονοκατοικία σε προάστιο , προτιμώ ως μεγάλος να μένω σε διαμέρισμα , ψηλά και με θέα .
Δεν σε βλέπουν όσοι περνάνε από το δρόμο , δεν ασχολείσαι με πολλά ακόμα και αν είσαι διαχειριστής . -
Onyx σωστα αυτα που ανεφερες για τα παλαια σπιτια και τα διατηρηταια...
Παντως καποιες εγκαταστασεις τις σκοτωνουν οι λαθος μαστορες και μη μερακληδες τεχνιτες...
Π.χ. Τα ηλεκτρικα αλλαζονται συνηθως χωρις μερεμετια αρκει να εχεις υπομονη να σπασεις τα νευρα να περνας ατσαλινες μεσα απο μπερκμαν σωληνες ή σιδερενιους... που αν ειναι σε εξωτερικο χωρο εχουν πιασει εσωτερικα σκουρια και θες μεταλλικη ατσαλινα και χτυπας σιγα σιγα κλπ....
Παντως υπαρχουν ακομα μεταλλικοι σωληνες μετρικου σπιρωματος καθως και κουτια κλπ...
Βρες τον μαστορα που θα ανοιγει βολτες και θα κουρμπαρει ομως....
Τα ανταλλακτικα για τους πινακες ειναι δυσερευτα...Στα υδραυλικα ποτε δεν πρεπει να γινεται το λαθος να ενωνεται σιδερο με χαλκο...
Ουτε στην θερμανση ουτε στην υδρευση... Ακομα και 10εκ σωληνα κανουν την ζημια...
Ξηλωνουμε το σαπιο και ξανα σιδεροσωληνα μινιαρισμενη κλπ....Λεβητοστασιο... Ο σωστος καθαρισμος ενος λεβητα ιδιαιτερα αν ειναι μαντεμενιος δεν γινεται σε 1 ωρα οπως κανουν οι περισσοτεροι.... Θελει μια ολοκληρη ημερα και αρκετη υπομονη...
Και φυσικα να καθαριστει ο καθρευτης που λεμε (το πισω μερος του λεβητα)..
Ελαιολιπαντοι κυκλοφορητες επισκευαζονται εξ ολοκληρου αν υπαρχει ορεξη και παλι...Τελος οσο αφορα το καζανακι στην ταρατσα αν δεν εχουν γινει μετατροπες στην εγκατασταση με μεγαλυτερα σωματα κλπ δουλευει μια χαρα με μονο μειονεκτημα την εξαερωση σωματων ανα 10μερο...
Αν ενα δωματιο δεν ζεστενεται μπορει να υπαρχει ανεπαρκεια σωματος και οχι απαραιτητα θερμοκρασιας... Αν το σωμα στο κρυο δωματιο πιασει 55+ βαθμους και το δωματιο παραμενει κρυο τοτε αλλου ειναι το προβλημα...Anyway ...
Προσωπικα εχω ψυχωση με παλαια σπιτια και οταν μου τυχαινει επισκευη σε αρχαιες εγκαταστασεις ειμαι μες την χαρα.. (μαζοχας)..
Στο σπιτι της προγιαγιας μου στο Ρουφ παντως (κοντα 100 ετων πλεον) εγκατασταση υδραυλικων μετραει 60 χρονια με ενα μερεμετι μολις στον κηπο... Απο θερμανση ξυλοσομπα...
-
Τι μαθαίνουμε από την αγορά ?
Το νεώτερο στοιχείο που έχω εγώ είναι ότι αρκετοί που είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία και μετά τα φορολογικά μέτρα είχαν βγάλει κάποια γιά πούλημα , τώρα μετά το ΔΝΤ τα απέσυραν , καθότι το ακίνητο πάντα παραμένει η καλύτερη επένδυση , ιδιαίτερα τώρα με τον χαμό στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα .
-
cruiser εσυ και ο Ρεβίθης εχετε μεινει
Ολοι οι υπολοιποι ειναι εξαιρετικα απαισιοδοξοι. -
Ο Ρεβύθης είναι ταξικός μου εχθρός
Μου πουλάει ακριβά οικόπεδα και θέλει να του δίνω να πουλάει φτηνά σπίτια .
Γιά αυτό 25 χρόνια τώρα μόνο μιά επιτυχημένη συναλλαγή έχω με το συνάφι του .
Πάντως εγώ έβαλα το θέμα γιατί όλο γιά το ΔΝΤ μιλάμε και θα μας πιάσει κατάθλιψη .
Είναι και η άνοιξη ....
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!