-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Κουβέντιαζα με τον καθηγητή μου πριν απο λίγο και μου λέει ότι πουλάει το σπίτι του για να μετακομίσει πιο κοντά....Μου λέει επίσης ότι οι τιμές που δίνουν ως επίσημες είναι ό,τι να ναι πλεόν, καθώς πχ βρήκε σπίτι με 700.000 και είναι πεπεισμένος ότι αν τους πεις 600.000 θα το πάρεις.
Η κρίση έχει αρχίσει να χτυπάει πάντως...Μου μίλαγε και στα ολλανδικά οπότε μην πάρετε τις μετρητοίς
Πρεπει να ειναι καλοι οι μισθοι εκει στην Ολλανδια
-
Σε οτι αφορα τα σπιτια,πλην των πλειστηριασμων ακομα δεν εχουμε δει στην Ελλαδα σπιτια να πωλουνται κατω του κοστους κατασκευης.Οι λιγοι που πουλανε το κανουν με κερδος,αλλος λιγοτερο και αλλος περισσοτερο.
Πιστευω οτι το 2010 οι τιμες των σπιτιων σε πολλες περιοχες θα αγγιζουν την αντικειμενικη τους αξια -
Ο συγκεκριμένος, είχε θεση καθηγητή σε δύο πανεπιστήμια, και στην ΡΑΕ της Ολλανδίας (ποιος ξέρει και πού αλλού), οποτε μάλλον δεν του λείπουν
-
Kαλα για τιμες στα σπιτια ακους οτι παπαρια θες.
Μου ελεγε γειτονας (περιοχη βουλας) ότι ενα σπιτι σε μονοκατοικια που το ισογειο ειναι 110+45 τετραγονικα (δυο σπιτια) σε 1-2 χρονια που θα εχουμε βγει απο την κριση θα έχει αξια 1 εκ. δλδ μιλαμε για 6.000 € το τετραγωνικο Το κακο ειναι οτι εκατσα να τ οσυζητησω να του πω οτι κανει λαθος και με επηξε στη μαλακια του ειπα οτι εχω σχεδον το ιδιο σπιτι, θα παω σε 2 χρόνια να μου δωσει ενα εκατομυριο και καπου εκει την εκοψε την κουβεντα
Το μονο παντως που βλέπω πιθανο....ειναι να ηθελε καποιος να του πουλησει κανα τετοιο σπιτι πολλα λεφτα, και να του ελεγε οτι σε 2 χρονια θα εχει τοση αξια....δεν μπορει τοσες μαλακιες να τις σκεφτηκε μονος του.
-
Μιλάς για μονοκατοικία 155 τμ χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή για οριζόντια ιδιοκτησία (δηλ. σε μια μεγαλύτερη οικοδομή ένα διαμέρισμα 155 τμ?)
Αν είναι μονοκατοικία μάλλον είναι ΠΟΛΥ λίγο το 1 εκατομ. (εξαρτάται από το οικόπεδο και από την περιοχή) -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Πιστευω οτι το 2010 οι τιμες των σπιτιων σε πολλες περιοχες θα αγγιζουν την αντικειμενικη τους αξιαΑφού τα καινούργια σπίτια πωλούνται πλέον με ΦΠΑ , η αντικειμενική αξία αντικαθίσταται από την αγοραία γιατί πλέον υπάρχει το προυπολογιστικό και το απολογιστικό κόστος .
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Μιλάς για μονοκατοικία 155 τμ χωρίς σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας ή για οριζόντια ιδιοκτησία (δηλ. σε μια μεγαλύτερη οικοδομή ένα διαμέρισμα 155 τμ?)
Αν είναι μονοκατοικία μάλλον είναι ΠΟΛΥ λίγο το 1 εκατομ. (εξαρτάται από το οικόπεδο και από την περιοχή)Aυτος δεν ξερω γιατι μιλουσε, εγω θα του εδινα 155 τμ σε οικοπεδο 500+ τμ με συσταση οριζοντιας ιδιοκτησιας (αλλο ενα σπιτι 155 τμ απο πανω) και 2 απο τις 4 ανοιχτες θεσεις παρκινκ.....πες μου οτι θα με επιανε και κωτσο αν το επαιρνε τωρα
Συγνωμη κιολας αλλα 1 εκατομυριο € για ενα τετοιο σπιτι....μου φαινεται ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ!!!!!
-
Εξωφενικό δεν είναι, είναι απλώς πολύ...
Ένα οικόπεδο στη Βούλα (εξαρτάται από ακριβή τοποθεσία στη Βούλα, από πρόσοψη, γωνιακό κλπ) 500+ τμ κοστίζει από 800.000 - 1.250.000 (με λίγες περιπτώσεις να ξεφεύγουν προς το πάνω ή το κάτω άκρο όριο)...Με ΣΔ 0,6 (έχει και 0,8 στη Βούλα) χτίζεις περίπου 350 τμ (με ημιυπαίθριους κλπ, αν βάλεις και καμιά αλλάγη χρήσεως σε υπόγεια πάει παραπάνω )...Για να χτίσεις μια καλή οικοδομή ώστε να πιάνεις τα στάνταρ της περιοχής θα έλεγα ότι θες 1000-1200 το τμ (πολύ χοντρά τα λέω αλλά κουβέντα να γίνεται : αν είσαι της δουλειά θα συμπιέσεις το κόστος, αν θες να βάζεις ψηφίδες, πισίνες, γρανίτες, ενδοδαπέδιες κλπ θα πας αρκετά πάνω)...
Ένας εργολάβος που θα το πάρει λοιπόν και θα το χτίσει θέλει κάπου 1.35 μύρια, άρα για να έχει ένα αξιοπρεπές κέρδος πρέπει να πουλάει minimum 4500 ευρώ το τμ, ίσως και παραπάνω αν πρόκειται για κάτι πολύ καλό...Ε το 6000 το τμ είναι μόλις 30% ακριβότερο , άρα όχι εξωφρενικό και σε κάποιες πολύ εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί και να το δεις...
Αν μάλιστα μπούμε, στο σχετικά κοντινό μέλλον, σε περίδοδο έντονου πληθωρισμού,μέσα από μια προσπάθεια να γεμίσουμε φτηνό και πολύ χρήμα την αγορά (για να αποφύγουμε το σκιάχτρο του αποληθωρισμού που θα στραγγαλίσει τα πάντα), τότε μπορεί να δουν πολλά τα μάτια σου...Τα ακίνητα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό και γι αυτό ο μπαμπάς σου πίνει νερό στο όνομά τους, επειδή έχουν δει ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ τα ματάκια τουΝα ξαναπώ ότι όλα αυτά είναι πολύ γενικά και αόριστα - σχεδόν φαιδρά αλλά δεν έχω και περαιτέρω πληροφορία - και 10 διαφορετικοί παράγοντες θα καθορίσουν την τιμή. Αυτό που ήθελα απλώς να πω είναι ότι 6000 ευρώ το τετραγωνικό δεν είναι εξωπραγματικό είναι απλά πανάκριβο
Αν μιλάμε φυσικά για αγορά νεόδμητης μονοκατοικίας (άρα παίρνεις και το οικόπεδο) το 1 εκατομ. είναι 'τζάμπα'
-
Κατι τετοια ποστ κανεις και μου 'φτιαχνεις' την ψυχολογια
-
Έτσι οπως τα λες....σε λιγα χρονια θα δουμε να πωλειται γκαρσονιερα στην κυψελη μισο εκατομυριο. Καλα ρε δεν λεγανε οτι τα ακινητα ειναι φουσκα και θα σκασει?
Πλακα πλακα πάντως ο πατερας μου όντως έχει το σκεπτικο, 'αγορασε σπιτι-οικοπεδο κλπ' και δεν θα χάσεις. Εγώ πάλι πιστευω στα πισωκινητα 2θεσια κάμπριο
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Έτσι οπως τα λες....σε λιγα χρονια θα δουμε να πωλειται γκαρσονιερα στην κυψελη μισο εκατομυριο. Καλα ρε δεν λεγανε οτι τα ακινητα ειναι φουσκα και θα σκασει?Πλακα πλακα πάντως ο πατερας μου όντως έχει το σκεπτικο, 'αγορασε σπιτι-οικοπεδο κλπ' και δεν θα χάσεις. Εγώ πάλι πιστευω στα πισωκινητα 2θεσια κάμπριο
Νομίζω πως εσύ βλέπεις πιο καθαρά απ τον πατέρα σου
-
[manosk mode ON] Ωραίος πατέρας ο Τάσος [manosk mode OFF]
-
[manosk mode ON] Ωραίος πατέρας ο Τάσος [manosk mode OFF]Περιορισμένης ευθύνης Ολλανδέ, περιορισμένης ευθύνης. Το να παίρνεις μια ζωή στα χέρια σου έχει ευθύνες
-
Tί φωνασκείς, νομίζεις ότι θα σε ακούσει
Λείπουν οι σωστοί γονείς τη σήμερον ημέρα...Ειλικρινά δεν ξέρω πού πάμε ώς έθνος και ως κοινωνία
-
Tί φωνασκείς, νομίζεις ότι θα σε ακούσει
Λείπουν οι σωστοί γονείς τη σήμερον ημέρα...Ειλικρινά δεν ξέρω πού πάμε ώς έθνος και ως κοινωνία
Μα δεν έχεις ήδη και τα αποτελέσματα με τα μάτια σου
Σαν τον Μόγλη έχει ανατραφεί το παιδάκι, σε κάτι πόρτες σκαρφαλώνει -
Πλακα πλακα πάντως ο πατερας μου όντως έχει το σκεπτικο, 'αγορασε σπιτι-οικοπεδο κλπ' και δεν θα χάσεις. Εγώ πάλι πιστευω στα πισωκινητα 2θεσια κάμπριο
Ααα...!! ...και γω που νόμιζα οτι ξέρει τον δικό μου πατέρα..!
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πιστευω οτι το 2010 οι τιμες των σπιτιων σε πολλες περιοχες θα αγγιζουν την αντικειμενικη τους αξια
Αφού τα καινούργια σπίτια πωλούνται πλέον με ΦΠΑ , η αντικειμενική αξία αντικαθίσταται από την αγοραία γιατί πλέον υπάρχει το προυπολογιστικό και το απολογιστικό κόστος .
Επειδη προφανως εχω χασει επεισοδια..τι ακριβως εννοεις;
Το ΦΠΑ ειναι 19%;Και μπαινει πανω σε ποια τιμη; -
Oταν ένας κατασκευαστής ξεκινάει να κάνει κάποια οικοδομή , τότε πρέπει να υποβάλει στην εφορία έναν προυπολογισμό κόστους . Αυτός δεν μπορεί να είναι χαμηλότερος από την αντικειμενική αξία συν ΦΠΑ 19% .
Οταν τελειώσει την οικοδομή , υποβάλει τότε το απολογιστικό κόστος , με βάση τα τιμόλόγια που έχει πάρει . Επειδή όπως ξέρεις όλοι οι προμηθευτές που είναι μεγάλες εταιρείες κόβουν πραγματικά τιμολόγια , στό μόνο που μπορείς να βάλεις χαμηλότερη αξία είναι στους υπεργολάβους . Επειδή όμως δεν μπορείς να προβλέψεις το πραγματικό κόστος , γιατί πάντοτε συμβαίνουν απρόσμενες αυξήσεις και γιά να μην ρισκάρεις να πληρώσεις εσύ διαφορές στο ΦΠΑ , είναι προτιμότερο να δείξεις τους πραγματικούς λογαριασμούς . Καταλαβαίνεις βέβαια , ότι η επί 20 χρόνια καθυστέρηση της εφαρμογής του ΦΠΑ στην οικοδομή , δεν ωφελούσε τους κατασκευαστές , αλλά όλους αυτούς τους υπεργολάβους (μπετατζήδες,χτίστες, σοβατζήδες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς ,μπογιατζήδες κλπ ) , οι οποίοι δήλωναν πολύ λιγότερα , γιατί εφ' όσον οι πωλήσεις γίνονται στην αντικειμενική αξία (αλλιώς οι αγοραστές θα πλήρωναν 17 % παραπάνω , εφορία , δικηγόρους , συμβολαιογράφους) , οι κατασκευαστές θα έδειχναν ζημία στην εφορία , πράγμα που θα προκαλούσε προβλήματα . Αρα στις νέες οικοδομές η αντικειμενική αξία είναι άνευ ουσίας αφού είναι πιά άλλα τα δεδομένα αναφοράς .¨Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Για να χτίσεις μια καλή οικοδομή ώστε να πιάνεις τα στάνταρ της περιοχής θα έλεγα ότι θες 1000-1200 το τμ (πολύ χοντρά τα λέω αλλά κουβέντα να γίνεται : αν είσαι της δουλειά θα συμπιέσεις το κόστος, αν θες να βάζεις ψηφίδες, πισίνες, γρανίτες, ενδοδαπέδιες κλπ θα πας αρκετά πάνω)...Γιά το κόστος μονοκατοικίας σε οικόπεδο με χαμηλό Συντελεστή Δόμησης θα υπολογίζεις πάνω από 1500 € το τμ γιατί έχεις πολύ περιβάλλοντα χώρο ο οποίος έχει μεγάλο κόστος κατασκευής (μάντρες , διαμορφώσεις , φύτευση κλπ ) . Βέβαια η μονοκατοικία έχει και μεγάλο κόστος συντήρησης , πράγμα που δεν υπολογίζουν πολλοί , γι' αυτό και βλέπουμε πολλές πωλήσεις μονοκατοικιών κάτω της πενταετίας .
-
Εγώ πάλι προτιμώ να μου τα τρώνε οι γυναίκες.
Δεν βγάζω και πολλά, οπότε, τι είχαμε τι χάσαμε! -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Βέβαια η μονοκατοικία έχει και μεγάλο κόστος συντήρησης , πράγμα που δεν υπολογίζουν πολλοί , γι' αυτό και βλέπουμε πολλές πωλήσεις μονοκατοικιών κάτω της πενταετίας .Για πες λίγο περισσότερα για αυτό!
Εννοείς νερό/κηπουρό και γενικά φροντίδα εξωτερικών χώρων ή διπλάσια έξοδα θέρμανσης σε σχέση με το αντίστοιχο διαμέρισμα... ή και τα δύο?
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!