-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παίδες στην αγορά δεν υπάρχει ρευστό.
υπαρχει στα νυχτερινα μαγαζια...
καλά, αν ήξερες πόσους ξέρω που πηγαίνουν με κεράσματα από τους ιδιοκτήτες για να φαίνεται το μαγαζί γεμάτο... αρκεί να έχεις γνωριμίες... μπορεί στο ένα τραπέζι εσύ να πληρώνεις 100 το μπουκάλι κ ο πιο πίσω σου να το πίνει τζάμπα...
επίσης πρόπερσυ κάτι παραλιακές καφετέριες της θεσσαλονίκης ήταν γεμάτες πόρσε κ τωρα έχει κάτι bmw ε46 κ ε36. πάνε οι πόρσε. επίσης ξέρω άτομα που πούλησαν το σπίτι τους για να αγοράσουν αμάξι καλό κ ζουν πλέον στο ενοίκιο. από τους δήθεν άλλο τίποτα.
για να καταλάβετε πόσο ανάγκη έχει ο έμπορος το ζεστό χρήμα, ένα πρόσφατο παράδειγμα. ρολόι omega με κάρτα 2130 ευρώ. μετρητά 1700. 20% κάτω.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
...και στα Super Marketsστο υπερμανάβικο-'ντελικατέσσεν' της γειτονιάς είδα πριν 1 μήνα την ταμπέλα στο ταμείο... 'τέρμα η πίστωση'.
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
παίδες στην αγορά δεν υπάρχει ρευστό.Και πότε υπήρχε δηλαδή;
Λεφτά ο κόσμος ποτέ δεν είχε, απλά πλέον προβαίνει σε αγορές που δε θα έκανε στο παρελθόν με λεφτά που δεν έχει.
-
καλά, αν ήξερες πόσους ξέρω που πηγαίνουν με κεράσματα από τους ιδιοκτήτες για να φαίνεται το μαγαζί γεμάτο... αρκεί να έχεις γνωριμίες... μπορεί στο ένα τραπέζι εσύ να πληρώνεις 100 το μπουκάλι κ ο πιο πίσω σου να το πίνει τζάμπα...
επίσης πρόπερσυ κάτι παραλιακές καφετέριες της θεσσαλονίκης ήταν γεμάτες πόρσε κ τωρα έχει κάτι bmw ε46 κ ε36. πάνε οι πόρσε. επίσης ξέρω άτομα που πούλησαν το σπίτι τους για να αγοράσουν αμάξι καλό κ ζουν πλέον στο ενοίκιο. από τους δήθεν άλλο τίποτα.
για να καταλάβετε πόσο ανάγκη έχει ο έμπορος το ζεστό χρήμα, ένα πρόσφατο παράδειγμα. ρολόι omega με κάρτα 2130 ευρώ. μετρητά 1700. 20% κάτω.
Ολοι παραπονιουνται και ολοι διαμαρτυρονται καθιμενοι στο καναπε τους. Αυτο βλεπω εγω.
Ποτε ηταν η τελευταια φορα που η κοινωνια αυτη βγηκε στο δρομο για να ζητησει τα (οικονομικα) αυτονοητα?
με λιγα λογα, καλα μας κανουν...
-
...επίσης ξέρω άτομα που πούλησαν το σπίτι τους για να αγοράσουν αμάξι καλό κ ζουν πλέον στο ενοίκιο. από τους δήθεν άλλο τίποτα.God help us
Δεν το καταλαβαίνω αυτό Ο έμπορος πληρώνεται απευθείας όταν αγοράζει κάποιος με κάρτα. Στην τράπεζα χρωστάς μετά, όχι στον έμπορο. Γι' αυτό ήξερα μάλιστα ότι οι τράπεζες δεν επιτρέπουν θεωρητικά τις εκπτώσεις στο 'τοις μετρητοίς' γιατί τους αφαιρούν πελατεία.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν το καταλαβαίνω αυτό Ο έμπορος πληρώνεται απευθείας όταν αγοράζει κάποιος με κάρτα. Στην τράπεζα χρωστάς μετά, όχι στον έμπορο. Γι' αυτό ήξερα μάλιστα ότι οι τράπεζες δεν επιτρέπουν θεωρητικά τις εκπτώσεις στο 'τοις μετρητοίς' γιατί τους αφαιρούν πελατεία.
η τράπεζα παρακρατά ένα ποσοστό, περίπου 3%, ανάλογα με τη σύμβαση με το κατάστημα. τώρα το άλλο πως γίνεται δεν ξέρω. το ίδιο κ για ένα ρολόι gucci. κ τα δύο μετητοίς αγοράστηκαν με -20% περίπου.
-
Υποθέτω ότι τις αγορές με κάρτα θα τις πιστώνεται ο κάθε έμπορος όλες μαζί κάθε μήνα. Δεδομένου ότι η ανάγκη για ρευστότητα είναι επιτακτική, και πολύς κόσμος έχει πρόβλημα να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του ακόμα και σε βάθος λίγων εβδομάδων, δε θα μου έκανε εντύπωση μια αξιόλογη έκπτωση για πληρωμή μετρητοίς.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
και στα κρεοπωλεια (προς το παρον). γι'αυτο ας κανω και λιγη διαφημιση.!!!
http://www.panoramio.com/photo/4233557
-
ΠΕΡΙ ΑΓΟΡΑΣ/ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΠΙΤΙΟΥ
[α] ΔΕΝ πουλάς αυτή την περίοδο, οι τιμές έχουν πέσει
γιατί η ζήτηση έχει πέσει. Δεν είναι καλή η στιγμή.
Εξαίρεση: εκτός και αν πουλάς σπίτι για να αγοράσεις σπίτι.[β] ΔΕΝ αγοράζεις με δόσεις ΤΙΠΟΤΕ ηλικίας πάνω από 15έτη.
Αν το κάνεις πρέπει να ξέρεις δεν θα μείνει για τα παιδιά σου.
Το οπλισμένο σκυρόδεμα έχει χρόνο ζωής περίπου 50 χρόνια, ενώ
στα 100 γίνεται κανονικότατη άμμος - αντίθετα πχ με την πέτρα που
έχει 900+ χρόνια. Στα 25 χρόνια που θέλεις να το ξεπληρώσεις
θα έχει γίνει 40ετών - άχρηστο.
Εξαίρεση: εκτός αν αγοράσεις μονοκατοικία - η αξία της περιλαμβάνει
την αξία της γής (που είναι όλη δική σου).[γ] ΔΕΝ αγοράζεις αν δεν έχεις χρήματα. Μια προσέγγιση
είναι να έχεις ΣΤΟ ΧΕΡΙ το 50% της αξίας και τα άλλα στο δάνειο.
Εξαίρεση: αν είσαι δημόσιος υπάλληλος στην καλοπληρωμένη κατηγορία
και καθαρίζεις 2.500 -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
[β] ΔΕΝ αγοράζεις με δόσεις ΤΙΠΟΤΕ ηλικίας πάνω από 15έτη.
Αν το κάνεις πρέπει να ξέρεις δεν θα μείνει για τα παιδιά σου.
Το οπλισμένο σκυρόδεμα έχει χρόνο ζωής περίπου 50 χρόνια, ενώ
στα 100 γίνεται κανονικότατη άμμος - αντίθετα πχ με την πέτρα που
έχει 900+ χρόνια. Στα 25 χρόνια που θέλεις να το ξεπληρώσεις
θα έχει γίνει 40ετών - άχρηστο.
Εξαίρεση: εκτός αν αγοράσεις μονοκατοικία - η αξία της περιλαμβάνει
την αξία της γής (που είναι όλη δική σου).
.καλα ολα τ'αλλα, αλλα και σε πολυκατοικια ο 'αερας' ειναι δικος σου
τί φοβασαι; οτι σε 25 χρονια, αν μιλαμε για αθηνα, θα εχει χασει την αξια του ο αερας αυτος; -
Οι πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας από τη δεκαετία του 20' μια χαρά κρατάνε.
Η αλήθεια για το σκυρόδεμα είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τη διάρκεια ζωής του. Μέχρι τώρα όμως ότι έχει φτιαχτεί δεν έχει δείξει σημάδια τέλους ζωής.
Συνεπώς η αντοχή του σίγουρα είναι για πάνω από 50 χρόνια. -
Έστω ότι αγοράζεις ένα σπίτι 150.000,00
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οι πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας από τη δεκαετία του 20'
μια χαρά κρατάνε. Η αλήθεια για το σκυρόδεμα είναι ότι δεν ξέρουμε ακριβώς τη
διάρκεια ζωής του. Μέχρι τώρα όμως ότι έχει φτιαχτεί δεν έχει δείξει σημάδια
τέλους ζωής. Συνεπώς η αντοχή του σίγουρα είναι για πάνω από 50 χρόνια.Το οπλισμένο σκυρόδεμα επέτρεψε την δημιουργία φθηνών κατασκευών και χρησιμοποιείται
εδώ και 110 χρόνια. Στα σκυρόδεμα στα 100 χρόνια γίνεται σκόνη, στα 50+ το ρίχνεις
μόνος σου. Ρεκόρ έχουν καταρίψει μόνο οι αμερικάνοι που στεγάζουν σε 12όροφα
τσιμεντένια γκέτο του 1930 ανθρώπους που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, κυρίως όμως
στις δυτικές ακτές που δεν έχουν σεισμούς.
Το τί επιδρά στην ζωή του σκυροδέματος δες εδώ:
http://www.psp.org.gr/file/papadakis_as ... UCONgr.pdfΥπάρχουν τεχνικές βελτίωσης (feroguard κλπ) κλπ αλλά αυτές τις βάζεις ΟΤΑΝ το
φτιάχνεις και όχι 40 χρόνια μετά. Μπορείς να προβείς και σε ενισχύσεις αλλά
δες παρακάτω:Το ότι βλέπετε όρθιες πολυκατοικίες 60+ ετών δεν σημαίνει τίποτε, στον επόμενο
σεισμό κάποιοι θα μείνουν και κάποιοι 'θα φύγουν'. Το ΤΕΕ έχει επανειλημένα
ζητήσει την άρση της ευθύνης των μηχανικών μετά από 50 χρόνια γιατί δεν μπορεί
η ευθύνη ΜΑΣ να μας ακολουθεί εφ όρου ζωής, ειδικά όταν οι κάτοχοι του κτηρίου
δεν προβαίνουν σε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ του σκυροδέματος, παρά μόνο
κρύψιμο στο σοβά.καλα ολα τ'αλλα, αλλα και σε πολυκατοικια ο 'αερας' ειναι δικος σου
τί φοβασαι; οτι σε 25 χρονια, αν μιλαμε για αθηνα, θα εχει χασει την αξια του
ο αερας αυτος;Ο αέρας+τα_μέτρα σου είναι > 50.01%+ αν είσαι ιδιοκτήτης οικοπεδούχος, ενώ αν
είσαι απλά ιδιοκτήτης οριζόντιας κατοικίας είναι π.χ τυχαία 20% ανάλογα με τα
μέτρα σου.Αν το σπίτι ΠΕΣΕΙ η περάσει την 50ετία και πρέπει να γκρεμιστεί, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ
ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΟΥ.- Η χρηματική αξία του ποσοστούς σου, δεν σου φτάνει για να ξαναχτίσεις το σπίτι σου
Ακόμα χειρότερα:
-
Για να χτιστεί όλη η οικοδομή, ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ οι κάτοχοι ποσοστού να συμφωνήσουν.
Συνήθως κάποιος-οι δεν έχουν φράγκο και δεν σκοπεύουν να χτίσουν. Συνήθως είναι
κληρονόμοι που το 'άρμεγαν' και δεν έχουν κανένα σκοπό να το ξαναχτίσουν για
να το αφήσουν να αρμέγεται από τα παιδιά τους. -
Πες πως έχεις τα χρήματα να ξαναχτίσεις. Αν πάς να αγοράσεις το ποσοστό από τους
άλλους, ζητάνε αστρονομικά ποσά για να βγάλουν τα σπασμένα.
-
Και η έκθεση του χημικού μηχανικού που παραθέτεις από ότι είδα σε πολλές περιπτώσεις δίνει ζωή 100+ χρόνια για το σκυρόδεμα.
Σε κάθε περίπτωση, σε ανακαινίση πρόσφατη κτηρίου ~50 ετών επί της Πειραιώς, το σκυρόδεμά του βρέθηκε σε πολύ καλή κατάσταση και αφέθηκε ως είχε.
Νομίζω πως με τα κατάλληλα επιχρίσματα ένα κτήριο μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 100+ χρόνια. Πέραν αυτού εφόσον υπάρχουν φθορές συνήθως μπορεί να υπάρξουν τοπικές ενισχύσεις και επισκευές, δεν υπάρχει μόνο η 'επιλογή' της κατεδάφισης. -
Μου έχει γεννηθεί πολλές φορές η απορία για το πόσο αντέχει το οπλισμένο σκυρόδεμα.....το σπίτι που μένω άρχισε να χτίζετε το 1969, ειναι 38 ετών δηλαδή εχει 12 ακόμη χρόνια....Οι περισσότερες πολυκατοικίες στην Αθήνα είναι 20 ετών τουλάχιστον, καί ειναι αυτές τών οποίων οι τιμές είναι προσεγγήσημες για έναν μισθωτό, όχι όπως τα νεόδημητα που θες 30 χρόνια για να ξεπληρώσεις ένα μικρό σπίτι. Η Αθήνα ειναι γεμάτη παλιές πολυκατοικίες τι θα γίνει με όλες αυτες; Θα τις γκρεμίζουμε μετα τα 50 χρόνια και θα χτίζουμε άλλες;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Υποθέτω ότι τις αγορές με κάρτα θα τις πιστώνεται ο κάθε έμπορος όλες μαζί κάθε μήνα. Δεδομένου ότι η ανάγκη για ρευστότητα είναι επιτακτική, και πολύς κόσμος έχει πρόβλημα να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του ακόμα και σε βάθος λίγων εβδομάδων, δε θα μου έκανε εντύπωση μια αξιόλογη έκπτωση για πληρωμή μετρητοίς.Ο έμπορος παίρνει απο την τράπεζα τα χρήματα της κάρτας , την επομενη μέρα της συναλλαγής.
-
Για το σκυροδεμα που αναφερετε, τα 100 χρονια ειναι ρεαλιστικότατα.
Τα 50 ειναι υπερβολη,δεν το λεω εγω αλλα οι πολυκατοικιες γυρω μας.Τωρα βεβαια εγω εαν πηγαινα να παρω σπιτι δεν θα επαιρνα ενα 20ετιας που δεν θα ηξερα εαν και ποτε ασχοληθηκε κανεις για συντηρηση.
Αυτο που μου λενε ολοι οι εμπειροι μηχανικοι-κατασκευαστες ειναι οτι με καλη συντηρηση το σπιτι στην ουσια δεν εχει οριο ζωης. -
Ο χρήστης zardoz έγραψε:
καλα ολα τ'αλλα, αλλα και σε πολυκατοικια ο 'αερας' ειναι δικος σου
τί φοβασαι; οτι σε 25 χρονια, αν μιλαμε για αθηνα, θα εχει χασει την αξια του
ο αερας αυτος;Ο αέρας+τα_μέτρα σου είναι > 50.01%+ αν είσαι ιδιοκτήτης οικοπεδούχος, ενώ αν
είσαι απλά ιδιοκτήτης οριζόντιας κατοικίας είναι π.χ τυχαία 20% ανάλογα με τα
μέτρα σου.Αν το σπίτι ΠΕΣΕΙ η περάσει την 50ετία και πρέπει να γκρεμιστεί, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΟΥ
ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΟΥ.λογικοτατο. το οποιο ποσοστο ομως μιλωντας για αθηνα ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ, καθως η γη στην πρωτευουσα δεν προκειται να χασει ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ την αξια της. αλλο πραγμα το να πεσει αυτη (που ουτε αυτο το βλεπω.. αληθεια σε ποια πρωτευουσα του κοσμου επεσε; στο λονδινο; στη ρωμη; στο παρισι; ) και αλλο να εξαφανιστει.
-
Η χρηματική αξία του ποσοστούς σου, δεν σου φτάνει για να ξαναχτίσεις το σπίτι σου
Ακόμα χειρότερα: -
Για να χτιστεί όλη η οικοδομή, ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ οι κάτοχοι ποσοστού να συμφωνήσουν.
Συνήθως κάποιος-οι δεν έχουν φράγκο και δεν σκοπεύουν να χτίσουν. Συνήθως είναι
κληρονόμοι που το 'άρμεγαν' και δεν έχουν κανένα σκοπό να το ξαναχτίσουν για
να το αφήσουν να αρμέγεται από τα παιδιά τους. -
Πες πως έχεις τα χρήματα να ξαναχτίσεις. Αν πάς να αγοράσεις το ποσοστό από τους
άλλους, ζητάνε αστρονομικά ποσά για να βγάλουν τα σπασμένα.
οκ. δηλαδη οι πολυκατοικιες της αθηνας θα γκρεμιστουν, αυτοι που εχουν τα διαμερισματα δεν θα παρουν δραχμη γι'αυτα και αρα ο χωρος θα μεινει ανεκμεταλλευτος καθως δεν θα υπαρχει ζητηση εξ'αιτιας των τιμων και ο κοσμος θα αφησει τη δουλεια του και τη ζωη του στην αθηνα και θα μετακομισει σε αλλες περιοχες της ελλαδας αφου τα σπιτια θα γκρεμιστουν ή θα πεσουν και δεν θα συμφερει κανεναν ουτε να τα αγορασει ουτε να τα πουλησει.
καταλαβαινεις ποσο παραλογος ακουγεσαι ετσι;
Για το σκυροδεμα που αναφερετε, τα 100 χρονια ειναι ρεαλιστικότατα.
Τα 50 ειναι υπερβολη,δεν το λεω εγω αλλα οι πολυκατοικιες γυρω μας.+1..
ε ναι ρε παιδια, ημαρτον δλδ -
-
Σκέφτηκα να αναλύσω περισσότερο μπας και γίνει κατανοητό τί έγραψα ποιό πάνω.
Μετά σκέφτηκα ότι μάλλον δεν έχει νόημα, και έσβησα το post.
Όποιος δεν θέλει να καταλάβει, δεν πρόκειται να καταλάβει.
Cest la vie.
-
Όποιος δεν θέλει να καταλάβει, δεν πρόκειται να καταλάβει.
γιατι να μην θελω να καταλαβω;
δεν ξερεις τιποτα για μενα, ουτε που μενω, ουτε τιποτα..
θα μπορουσα να μενω σε ενα δυαρι με νοικι κ να μην εχω μια ή να εχω 4 πολυκατοικιες δικες μου..θα προτιμουσα να ειχες πει 'δεν μπορει να καταλαβει'
και να εξηγουσες μετα.αληθεια δεν μου ειπες τι θα γινουν ολες αυτες λοιπον οι πολυκατοικιες που θα πεσουν/γκρεμιστουν μετα απο 50 χρονια
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!