-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Πριν ένα χρόνο ακριβώς :Προσφάτως έγραψα - σε άλλο τοπικό - ότι πουλήθηκε διαμέρισμα 6ετίας (νομίζω 2ου ορόφου) στην Άνω Γλυφάδα (προς την πλευρά της Βούλας) 150 τμ στα 340 χιλιάρικα, τα συμβόλαια υπεγράφησαν πριν κάνα 2μηνο αν θυμάμαι καλά...Η Τράπεζα έβαλε τα 200.
Μόλις πουλήθηκε και ο 3ος όροφος, ακριβώς από πάνω, ίδιος 150 τμ στα 400.000 ευρώ.
Kαποια λογικη εξηγηση για την ανοδο στην τιμη;
Παντως απο προσφατη επισκεψη μου στην Γλυφαδα εχω την εντυπωση οτι η περιοχη μια χαρα αντεχει και δεν εχει εμφανη σημαδια της κρισης...
-
Πρώτα πρώτα υψηλότερος όροφος αλλά αμφιβάλλω αν ο αγοραστής ήξερε πόσο πουλήθηκε ο 2ος.
Επίσης υπήρχε και δεύτερος σοβαρός υποψήφιος αγοραστής που ενδιαφερόταν για τον 3ο.
Τέλος δεν αποκλείεται ο πωλητής (ιδιώτης όχι κατασκευαστής), δεδομένου ότι είχε πουλήσει τον 2ο και είχε εισπράξει τα 340 χιλιάρικα πριν 1 χρόνο, να μην πολυκαιγόταν να πουλήσει και το άλλο διαμέρισμα σώνει και καλά και να μην ήταν δεκτικός σε παζάρια του στυλ 'φιλαράκι έχω εδώ 200 χιλιαρικάκια ζεστά ζεστά, τα θες να το κλείσουμε αμέσως ή να φύγω ;' (το τελευταίο είναι υπόθεση δική μου δεν το ξέρω). -
400 χιλ δεν παυει να ειναι μεγαλο ποσο αυτην την στιγμη στην Ελλαδα - συν τους φορους.
-
Στην περιοχή 3.500+ ευρώ το τ.μ. έπαιζε ά-ν-ε-τ-α τις καλές εποχές.
Ο από πάνω όροφος (3ος όροφος 142 τ.μ.) από το σπίτι μου - κάτω Βούλα - πουλήθηκε το 2006 στα 600.000 ευρώ.
Αν και σε κάπως χειρότερη περιοχή βέβαια και χειρότερο διαμέρισμα - κατασκευή δεν είναι και αμελητέα πτώση τα 400.000 από 600.000.
Τα 340.000 του δεύτερου πέρυσι τα είχα θεωρήσει πολύ καλή τιμή. -
Εεεεεε όχι βρε πούστι μου εεεεεεε όχι!. Σε κομμώτριες νομίζετε ότι μιλάτε ή σε μοδίστρες?. Σήμερα στο άγιο στέφανο στον λόφο, θέλετε 3πατες μεζονέτες με 450000ε 80τμ πλάκα, και με κήπο.?. που είδατε τέτοιες τιμές στην μπουρδέλο βούλα?. Ξύπνησα ανθρώπους και άκουσα τα πουστιρλίκια της ζωής μου!!!!..... σε διαμερίσματα του πρωκτού εν έτι 2013?. Μαζεύετε τα ψέματα σας, δεν μιλάτε σε λεχώνες από αρκούδους!.
Έβαλε η τράπεζα το 2012 200000ε στης 350, για διαμέρισμα 150τμ?. Πάνο από 10% προμήθεια έδωσε στον μεσάζοντα?. Η Ασπίς Μπανκ ήταν?. Ο Ψωμιάδης είναι κάγκελο……
Δεν ξέρω αν αξίζει η ενότητα, η πρέπει να αφεθεί έρμαιο των Μινχάουζεν…..
Εκτός εάν περιγράφετε ελάχιστες περιπτώσεις ξεπλύματος βρόμικου μαύρου χρήματος……. Που το ΤΕΕ θα σας παρακαλούσε να το ενημερώσετε…..
Α. -
Γιατί Αντώνη ο Αγιος Στέφανος είναι ψηλότερης αξίας από την Βούλα ? Χαμηλούς συντελεστές δόμησης έχουν και οι δύο , θέα μπορεί να έχουν και οι δύο , η Βούλα μπορεί να έχει και θάλασσα και επίσης η Βούλα είναι πολύ πιό κοντά στην Αθήνα , κάτι που στην εποχή μας με την τιμή της βενζίνης είναι σημαντικό .
Και το διαμέρισμα των 150 τμ , θα είχε τουλάχιστον 130 τμ μετρημένα στον συντελεστή δόμησης , ενώ οι τρίπατες μεζονέττες των 80 τμ πλάκα θα έχουν και αυτές 130 τμ μετρημένα στον συντελεστή δόμησης και τα άλλα είναι υπόγεια , garage , play-room λεβητοστάσια , που και το διαμέρισμα έχει εκτός του play-room .
Tην εποχή που όλοι αγόραζαν τα πάντα , η αγέλη που έλεγα παραπάνω , ανέβηκαν παντού οι τιμές , χωρίς αυτό να δικαιολογείται από αντικειμενικούς λόγους .
Η αξία του ακινήτου καθορίζεται κατά σειρά σπουδαιότητας , από την τοποθεσία ,που περιλαμβάνει την φυσική ομορφιά , την ασφάλεια της περιοχής , τον συντελεστή δόμησης , την θέα , την πρόσβαση σε συγκοινωνίες , σχολεία , αγορές , την ευκολία στάθμευσης και μετά από το ίδιο το ακίνητο και τον τρόπο και την ποιότητα της κατασκευής του .Γιατί μπορεί να φτιάξεις ένα εξαιρετικό ακίνητο σε μιά υποβαθμισμένη περιοχή και ένα μέτριο ακίνητο σε μιά υψηλής αξίας περιοχή και βέβαια το δεύτερο θα είναι μεγαλύτερης αξίας απο το πρώτο .
Ακουσα από τον συμβολαιογράφο μου ότι έκανε ένα συμβόλαιο ενός ρετιρέ 110 τμ , ηλικίας 50 ετών στην περιοχή της Πατησίων σε κάθετο δρόμο , σε εξευτελιστική τιμή . Εδώ το μόνο που έπαιξε ρόλο , είναι το πρόβλημα της έλλειψης ασφάλειας που υπάρχει στην περιοχή και όχι η αξία του ιδίου του διαμερίσματος .
-
Με αυτά που διαβάζω, αισθάνομαι ικανοποιημένος ακόμα και 14 μήνες μετά, που αγόρασα στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής, 230τμ μεζονέτα, 50 μ. απο τη Λ. Μαραθώνος, με παιδική χαρά-πάρκο 1,5 στρέμμα έξω απ΄την πόρτα μου, στα 355.000€ (+10.000 δικηγορο-φορο-ΔΕΗ κλπ έξοδα), και με έπιπλα κουζίνας που έχουν 6.000€ και όχι με 2.000€ που έβαζε ο κατασκευαστής!
Ελπίζω να ΄μαι και του χρόνου ......!!!
ΥΓ: Βέβαια τις 'κινεζιές' τις έχω εντοπίσει, αλλά είναι κανόνας στο 'ετοιματζίδικο'
-
Επιτέλους, ένας σοβαρός άνθρωπος αποκάλυψε τα τερατώδη ψέματα του δημαγωγού koutsan!
Καιρός ήταν!
Θα μας πει ο κύριος koutsan που τις είδε αυτές τις τιμές στην μπουρδέλο Βούλα και στην ακόμη χειρότερη Γλυφάδα; Είναι ποτέ δυνατόν;
Αντί να πάρεις μεζονέτα στον Άγιο Στέφανο, να έχεις και τις κοτούλες σου, το χωράφι σου, και καμιά κατσίκα βρε αδελφέ, μας το παίζεις κάποιος στο άθλιο διαμέρισμά σου;
Άσε που στον Άγιο Στέφανο γλιτώνεις και από τον θόρυβο της Αθήνας...
Λέγε, ποια είναι η προμήθεια που παίρνεις για να γράφεις τέτοιες αθλιότητες! Ήταν στο πακέτο με την προμήθεια του δανείου της τράπεζας;
Ομολόγησε, αποκαλύφθηκες πια!
Αιδώς αργείοι!(Nexus + Tapatalk)
-
ναι, αλλά στο λόφο λέμε όχι όπου κι όπου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
ναι, αλλά στο λόφο λέμε όχι όπου κι όπουΑκόμη καλύτερα για τις κατσίκες δηλαδή, θα γυμνάζονται κιόλας!
(Nexus + Tapatalk)
-
Exει εμπυρία ο ηταφι απ τα κατσάβραχα των Ιωαννινων
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:ysterical:
Exει εμπυρία ο ηταφι απ τα κατσάβραχα των ΙωαννινωνΕγώ δεν παραπληροφορώ τον κόσμο όπως ο κύριος koutsan που βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία!
Μιλώ με στοιχεία και με γνώση που απέκτησα μεγαλώνοντας σε αγρόκτημα κύριε!
Την χαρά να ζεις δίπλα σε κοτέτσι πχ...
Την μυρωδιά που σε αγκαλιάζει τα πρωινά...
Τις κατσίκες, τα πρόβατα...
Μαγικές εικόνες που κανένας έγκλειστος σε διαμέρισμα δεν θα ζήσει! Ο koutsan, δεν ξέρει τι χάνει!(Nexus + Tapatalk)
-
Και σαφέστατα οι τιμές σε Γλυφάδα-Ελληνικό-Βούλα κλπ παραλιακά λημέρια, ήταν πάντα 10-20% ακριβότερες απο Αγ Παρασκευή-Κοντόπευκο Χαλανδρίου κλπ ΒΑ λημέρια, ακόμα και απο πχ. Ν. Ερυθραία, όταν έψαχνα την περίοδο Αυγ 2010-Νοε 2011).
Ο Αγ. Στέφανος, είχε πάντοτε τιμές φτηνότερες 5-10% και απ την περιοχή που αγόρασα.
Τώρα, πως σήμερα μεζονέτες στα 240τμ (3Χ80τμ) στον Αγ. Στέφανο στοιχίζουν 450.000€, έστω και με 40τμ κήπο ...????Οντως, έχουμε πολύ φαντασία και πουλάμε πολύ 'μούσι' εδώ μέσα. Και όχι και λίγοι ....
Αλλά είπαμε, internet είναι, ποιός με ξέρει-ποιός με είδε..... -
Στο γιατί η τιμή της Βούλας είναι πολύ πιο ακριβή από τον Αγ Στέφανο, βρίσκεται και η ταμπακιέρα του κινήματος των diodistas.
Πάντως δεν υπάρχει σύγκριση Αγ. Παρασκευής με Βούλα ή Γλυφάδα*.
*εξαίρεση η Άνω Γλυφάδα-τερψιθέα- Αγ. Τρύφωνας που σαν περιοχή είναι λίγο χειρότερη από το Χολαργό και κοστολογείται αδρά λόγω συνωνυμίας.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Πάντως δεν υπάρχει σύγκριση Αγ. Παρασκευής με Βούλα ή Γλυφάδα*.
Εννοείται. Και επειδή δεν με 'επαιρνε' για τα 'κυβικά' που έψαχνα, ... 'φύγαμε κύριος, πήγαμε αλλού'! .
Αλλά να λέμε pipes για να δικαιολογήσουμε τα 'δικά' μας, σε σημείο που μπορεί και να τρελάνουμε τους γύρω μας, με κάνει 'πύραυλο' !!!! -
Μιά και έρχεται ΣΚ ας αρχίσουμε να συζητάμε στο θέμα τα υπέρ και κατά των περιοχών . Τα δικά μου κριτήρια τα έγραψα παραπάνω , περιμένω τα δικά σας .
-
7.000 το τετραγωνικο ζητουσαν σε Ανω Γλυφαδα σε 2 περιπτωσεις που ξερω στο αποκορυφωμα της παρανοιας,γυρω στο 2009
Τοτε αν πουλαγες στα 3.500 θεωρουνταν οτι τα 'σκοτωνες' -
Εμεις αγοράσαμε σπίτι στο Κορωπί(οχι μέσα στην πόλη ,αλλά στην αστυνομία κοντά οπου δεν εχει ούτε κίνηση ,ουτε πολλά σπίτια) το 2008 με 180.000ε περίπου για 94τμ+18τμ η αποθήκη. Τώρα οι τιμές είναι αρκετά χαμηλότερες. Με 130.000ε ανετα βρίσκεις αντίστοιχο σπίτι.
-
Α, Κορωπί μένεις; Τώρα δένει το πράμα.
-
το 2004 μεζονετα 212τμ στο Γεροβουνο+30τμ ενα μικρο κηπο(ειναι σε οικοπεδο με αλλες 18 μεζονετες) στα 192.000 ευρω τελειωμενη με παροχες.Ησυχη περιοχη,εχει θεα γιατι ειναι σε πλαγια,λιγοστες συγκοινωνιες,μηδενικη κινηση 24/7,θελεις αυτοκινητο για μπακαλη-μαναβη-σουπερμαρκετ(1χλμ περιπου),παιζουν τα παιδια στο δρομο απο 5,30 εως 10μμ το καλοκαιρι,φιλικο περιβαλλον μεταξυ των γειτονων,δημοτικο σχολειο στα 50 μετρα,πολυ κοντινη προσβαση σε Εθνικη προς Λαμια και διπλα απο εξοδο 6 της Αττικης οδου.
Η χρηση αυτοκινητου για σμαρκετ,φουρνο κλπ ηταν προβλημα για την μητερα μου-πεθερα μου οταν μας κραταγαν το παιδι για 5-6 χρονια που ηταν μικρο.Οι δρομοι ειναι ενα χαλι,πεζοδρομια ισως και στους μισους δρομους μονο.Παρκο στα 700 περιπου μετρα το Τριτση.
Το μεγαλυτερο πλεονεκτημα του συγκεκριμενου σπιτιου ειναι οι ωρες παιχνιδιου για τα παιδια.Οι 18 μεζονετες με την μια προσβαση απο τον δρομο, εχουν αναμεσα τους εναν πεζοδρομο σε σχημα σταυρου μηκους 50 μετρων και 30 μετρων περιπου.Ανοιγουν οι γκαραζοπορτες και βγαινουν ολα τα πιτσιρικια με ποδηλατα σκειτμπορντ,μπαλες κλπ απο Απριλη μεχρι Οκτωβρη.Εχουμε γνωριστει μεταξυ μας και ολο και καποιος μεγαλος ειναι εξω για να εχει το νου του μηπως και χρειαστει κατι.
Αυτο δυσκολα θα το βρεις σημερα σε οποιαδηποτε περιοχη,με οποιοδηποτε κοστος.Δεν το ειχα καταλαβει οταν το αγορασα,αλλα προεκυψε στην πορεια.
Το ασχημο ειναι η απουσια του δημου απο υποδομες και συντηρηση δρομων,πεζοδρομιων,καθαριοτητα κλπ
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!