-
Οι κατασκευαστες νομιζαν οτι με το να σταματησουν να χτιζουν, θα ελυναν το προβλημα των αδιαθετων σε 2 χρονια,ενω και οι τραπεζες ηταν χαλαρες απεναντι σε φεσωμενους κατασκευαστες για να μην γραψουν επισφαλειες.
Το εχω ξαναγραψει νομιζω,ολοι οι εμπλεκομενοι ηλπιζαν σε ενα θαυμα και αντι να δεχτουν να γραψουν μικρες ζημιες ή να πουλησουν με μικρο κερδος, προτιμησαν να φερουν την αγορα σε συνθηκες πολικου ψυχους και ταυτοχρονα να ρισκαρουν ενα μεγαλο μπαμ,τωρα θα λουστουμε ολοι μαζι τις αποφασεις τους. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Οι κατασκευαστες νομιζαν οτι με το να σταματησουν να χτιζουν, θα ελυναν το προβλημα των αδιαθετων σε 2 χρονια,ενω και οι τραπεζες ηταν χαλαρες απεναντι σε φεσωμενους κατασκευαστες για να μην γραψουν επισφαλειες.
Το εχω ξαναγραψει νομιζω,ολοι οι εμπλεκομενοι ηλπιζαν σε ενα θαυμα και αντι να δεχτουν να γραψουν μικρες ζημιες ή να πουλησουν με μικρο κερδος, προτιμησαν να φερουν την αγορα σε συνθηκες πολικου ψυχους και ταυτοχρονα να ρισκαρουν ενα μεγαλο μπαμ,τωρα θα λουστουμε ολοι μαζι τις αποφασεις τους.Οι τράπεζες ήδη ετοιμάζουν ραβασάκια προς διάφορους επιχειρηματίες , κατασκευαστες κλπ κλπ, όπου τα ανεξόφλητα δάνεια θα τρέχουν από τον άλλο μήνα στην περιοχή του 9 - 10%
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
........................
..........αντι να δεχτουν να γραψουν μικρες ζημιες ή να πουλησουν με μικρο κερδος, προτιμησαν να φερουν την αγορα σε συνθηκες πολικου ψυχους και ταυτοχρονα να ρισκαρουν ενα μεγαλο μπαμ,τωρα θα λουστουμε ολοι μαζι τις αποφασεις τους.+1000
Και συνεχιζουν σημερα. Ριξτε μια ματια στην 'Χρυση Ευκαιρια' και θα δειτε τις τιμες για τα ακινητα που εχουν .
Ρε γα@@το, μηπως κατι δεν καταλαβαινω?.....
Η να παρω τα ευρωπουλακια μου (και ειναι και καμποσα, αλλα με τις τιμες που βλεπω συνεχιζουν να μην ειναι αρκετα) και να τα βγαλω στο εξωτερικο, πριν .... ? -
Όταν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων γίνουν 500 ευρώ τότε θα μειωθούν οι τιμές των ακινήτων.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Το εχω ξαναγραψει νομιζω,ολοι οι εμπλεκομενοι ηλπιζαν σε ενα θαυμα και αντι να δεχτουν να γραψουν μικρες ζημιες ή να πουλησουν με μικρο κερδος, προτιμησαν να φερουν την αγορα σε συνθηκες πολικου ψυχους και ταυτοχρονα να ρισκαρουν ενα μεγαλο μπαμ,τωρα θα λουστουμε ολοι μαζι τις αποφασεις τους.Οι τράπεζες ήδη ετοιμάζουν ραβασάκια προς διάφορους επιχειρηματίες , κατασκευαστες κλπ κλπ, όπου τα ανεξόφλητα δάνεια θα τρέχουν από τον άλλο μήνα στην περιοχή του 9 - 10%
Ναι ωραια,πρωτα βουταμε μεχρι τον πατο του Ατλαντικου και μετα ζηταμε αναπνευστηρα (ενω θελουμε πια υποβρύχιο),τα ιδια που κανει και ο GAP
Η τακτικη του Ελληνα να λυνει τα προβληματα την τελευταια στιγμη αυτη την φορα ΔΕΝ θα του βγει σε καλο. -
δινουν οι τραπεζες δανεια σε κατασκευαστες;
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Οι τράπεζες ήδη ετοιμάζουν ραβασάκια προς διάφορους επιχειρηματίες , κατασκευαστες κλπ κλπ, όπου τα ανεξόφλητα δάνεια θα τρέχουν από τον άλλο μήνα στην περιοχή του 9 - 10%Και παραπάνω.
Όσα και να ζητήσουν θα τα πάρουν γιατί οι κατασκευαστές δεν μπορούν να ξοφλήσουν τα δάνειά τους.
Βρήκαν ακόμη μια ευκαιρία οι τράπεζες να τα πάρουν χοντρά. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι τράπεζες ήδη ετοιμάζουν ραβασάκια προς διάφορους επιχειρηματίες , κατασκευαστες κλπ κλπ, όπου τα ανεξόφλητα δάνεια θα τρέχουν από τον άλλο μήνα στην περιοχή του 9 - 10%
Και παραπάνω.
Όσα και να ζητήσουν θα τα πάρουν γιατί οι κατασκευαστές δεν μπορούν να ξοφλήσουν τα δάνειά τους.
Βρήκαν ακόμη μια ευκαιρία οι τράπεζες να τα πάρουν χοντρά.Για να πάρετε λίγο μυρωδιά στην Ζάκυνθο η ΕΤΒΑ είχε χρηματοδοτήσει ένα village με 200 εξοχικές κατοικίες. Έσκασε το project και το εκποιεί η Τρ. Πειραιώς είτε μέσω πλειστηριασμού ή στο μιλητό μεταξύ στελεχών που θέλουν εξοχική κατοικία. Τιμές από 60 - 100,000 λέεεενε.
Δεν παίζουν τέτοια εφημερίδες κλπ για να μην χαλάσει η πιάτσα.Θα θυμηθώ και το όνομα του.
Τέτοια χαρτοφυλάκια έχουν αρχίσει σιγά σιγα να συσωρεύουν οι τράπεζες -
Λοιπόν , επειδή μου το προσωποποιήσατε λιγάκι .
Υπάρχουν κατασκευστές και 'κατασκευαστές' .
Υπάρχουν κατασκευαστές , που συνήθως είναι και μηχανικοί και κάνουν μιά δουλειά που ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ , και υπάρχουν και 'κατασκευαστές' που στην καλύτερη περίπτωση ήταν πριν οικοδόμοι , γιατί συνήθως είναι δικηγόροι , τραπεζικοί , οικονομολόγοι , χασάπηδες , μανάβηδες , αυτοκινητάδες , ζαχαροπλάστες , συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και άλλοι 'σχετικοί' με το αντικείμενο τύποι .Οι κατασκευαστές δεν χτίζουν σε σαβουροοικόπεδα , δεν χτίζουν σαβουροοικοδομές , δεν χτίζουν περισσότερες οικοδομές από όσες σηκώνει η τσέπη τους και αν δανείζονται , δανείζονται με μέτρο .
Ετσι πουλάνε στις σωστές τιμές και η κρίση δεν τους αφορά , γιατί διαχειρίζονται περιουσίες και όχι μοντελάκια γιά ξανθές .Οι 'κατασκευαστές' κάνουν ακριβώς το αντίθετο . Αυτοί λοιπόν κινδυνεύουν να χρεωκοπήσουν .
Ποσώς με αφορά . Οπως έστρωσαν θα κοιμηθούν .
Θα ξεκαθαρίσει και η αγορά .
Οσοι αγοράσουν 'φτηνά' από αυτούς , θα δούν πολύ σύντομα ότι αγόρασαν τελικά 'ακριβά' .Οσο γιά τις βλακείες των εφημερίδων και των διαφόρων γραφικών που παριστάνουν τους ειδικούς της αγοράς , η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική .
Αλλά τι περιμένεις από χρεωκοπημένους και μέλη του τειρεσία λαδέμπορους , που σήμερα παριστάνουν τους ειδικούς στα ακίνητα .Πάντως αρκετοί από εμάς τους κατασκευαστές δεν έχουμε πλέον αδιάθετο στοκ .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Υπάρχουν κατασκευαστές , που συνήθως είναι και μηχανικοί και κάνουν μιά δουλειά που ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙεδω θα γελασω,αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται , και υπάρχουν και 'κατασκευαστές' που στην καλύτερη περίπτωση ήταν πριν οικοδόμοι , γιατί συνήθως είναι δικηγόροι , τραπεζικοί , οικονομολόγοι , χασάπηδες , μανάβηδες , αυτοκινητάδες , ζαχαροπλάστες , συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και άλλοι 'σχετικοί' με το αντικείμενο τύποι .οι κατασκευαστες που πριν κανουν οικοδομες δουλευαν δλδ ειχαν σχεση με την οικοδομη βλ μπετα,σιδερα,κτιστες,υδραυλικοι μπορουν να κανουν μια πολυ καλη δουλεια.
αυτοι που ηταν ζαχαροπλαστες κτλ συνηθως τους στιχοιζει πολλα περισσοτεραΟι κατασκευαστές δεν χτίζουν σε σαβουροοικόπεδα , δεν χτίζουν σαβουροοικοδομές , δεν χτίζουν περισσότερες οικοδομές από όσες σηκώνει η τσέπη τους και αν δανείζονται , δανείζονται με μέτρο .οι κατασκευαστες χτιζουν οπου βρουν οικοπεδο σε καλη τιμη . αναλογα με το κεφαλαιο που εχει ο καθενας
Ετσι πουλάνε στις σωστές τιμές και η κρίση δεν τους αφορά , γιατί διαχειρίζονται περιουσίες και όχι μοντελάκια γιά ξανθές .Οι 'κατασκευαστές' κάνουν ακριβώς το αντίθετο . Αυτοί λοιπόν κινδυνεύουν να χρεωκοπήσουν .
Οσοι αγοράσουν 'φτηνά' από αυτούς , θα δούν πολύ σύντομα ότι αγόρασαν τελικά 'ακριβά' .
γενικα το 80 % των κατασκευαστων ειναι πρωην υπεργολαβοι μπετων, κτλ ενα αλλο μικρο ποσοστο ειναι αλλα ξεκαρφωτα επαγγελματα και φυσικα ειναι και οι μηχανικοι και οι αρχιτεκτονες.
απο την εμπειρια μου σου λεω οτι ενας ζαχαροπλαστης μπορει να κανει μια πολυ καλη οικοδομη ανεξαρτητα αν θα του στοιχισει πιο ακριβα.
και παλι απο την εμπειρια μου οι μηχανικοι και οι αρχιτεκτονες συνηθως κανουν δουλειες του κωλου,το κερδος κοιτανε ,ειναι ψυχροι αν και υπαρχουν και εξαιρεσεις.
αρα αυτο που λες οτι υπάρχουν κατασκευστές και 'κατασκευαστές' για μενα δεν ισχυειΟσο γιά τις βλακείες των εφημερίδων και των διαφόρων γραφικών που παριστάνουν τους ειδικούς της αγοράς , η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική .
Αλλά τι περιμένεις από χρεωκοπημένους και μέλη του τειρεσία λαδέμπορους , που σήμερα παριστάνουν τους ειδικούς στα ακίνητα .Πάντως αρκετοί από εμάς τους κατασκευαστές δεν έχουμε πλέον αδιάθετο στοκ .
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
ειδα σημερα στα πρωτοσελιδα των εφημεριων στην θεσσαλονικιωτικη εφημεριδα Αγγελιοφορος, οτι υπαρχουν 250,000 σπιτια απουλητα.ΠΟΥ ειναι ΟΛΑ αυτα??? ΠΟΣΟ τα δινουν ολα αυτα???
γιατι κανενας ομως δεν ριχνει τιμες????
Πες τα ρε Χρυσοστομε!!!!Την ίδια απορία έχω κι εγώ που ψάχνω για σπίτι.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
Υπάρχουν κατασκευαστές , που συνήθως είναι και μηχανικοί και κάνουν μιά δουλειά που ΤΗΝ ΕΧΟΥΝΕ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙεδω θα γελασω,αυτοι δεν ξερουν τι τους γινεται , και υπάρχουν και 'κατασκευαστές' που στην καλύτερη περίπτωση ήταν πριν οικοδόμοι , γιατί συνήθως είναι δικηγόροι , τραπεζικοί , οικονομολόγοι , χασάπηδες , μανάβηδες , αυτοκινητάδες , ζαχαροπλάστες , συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και άλλοι 'σχετικοί' με το αντικείμενο τύποι .οι κατασκευαστες που πριν κανουν οικοδομες δουλευαν δλδ ειχαν σχεση με την οικοδομη βλ μπετα,σιδερα,κτιστες,υδραυλικοι μπορουν να κανουν μια πολυ καλη δουλεια.
αυτοι που ηταν ζαχαροπλαστες κτλ συνηθως τους στιχοιζει πολλα περισσοτεραΟι κατασκευαστές δεν χτίζουν σε σαβουροοικόπεδα , δεν χτίζουν σαβουροοικοδομές , δεν χτίζουν περισσότερες οικοδομές από όσες σηκώνει η τσέπη τους και αν δανείζονται , δανείζονται με μέτρο .οι κατασκευαστες χτιζουν οπου βρουν οικοπεδο σε καλη τιμη . αναλογα με το κεφαλαιο που εχει ο καθενας
Οσοι αγοράσουν 'φτηνά' από αυτούς , θα δούν πολύ σύντομα ότι αγόρασαν τελικά 'ακριβά' .
γενικα το 80 % των κατασκευαστων ειναι πρωην υπεργολαβοι μπετων, κτλ ενα αλλο μικρο ποσοστο ειναι αλλα ξεκαρφωτα επαγγελματα και φυσικα ειναι και οι μηχανικοι και οι αρχιτεκτονες.
απο την εμπειρια μου σου λεω οτι ενας ζαχαροπλαστης μπορει να κανει μια πολυ καλη οικοδομη ανεξαρτητα αν θα του στοιχισει πιο ακριβα.
και παλι απο την εμπειρια μου οι μηχανικοι και οι αρχιτεκτονες συνηθως κανουν δουλειες του κωλου,το κερδος κοιτανε ,ειναι ψυχροι αν και υπαρχουν και εξαιρεσεις.
αρα αυτο που λες οτι υπάρχουν κατασκευστές και 'κατασκευαστές' για μενα δεν ισχυειΟσο γιά τις βλακείες των εφημερίδων και των διαφόρων γραφικών που παριστάνουν τους ειδικούς της αγοράς , η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική .
Συγχαρητηρια θερμα.συνεχίστε να δραστηριοποιείστε με 60% μαύρο προύπολογισμό και απόδοση κεφαλαίων τουλάχιστον 30%.Ας συλλογιστούμε όλοι ότι για 100τμ με 3500Ε/τμ το κέρδος είναι τουλάχιστον 100000.Τα ίδια βγάζει και ένας τοκογλύφος...
-
Στην Καλαμαριά η αντιπαροχή έχει φτάσει το 70%. Πόσο περιμένεις να πουλιέται το μέτρο;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στην Καλαμαριά η αντιπαροχή έχει φτάσει το 70%. Πόσο περιμένεις να πουλιέται το μέτρο;Έστω...μη ξεχνάμε και το 20% του σ.δ. που θα είναι οι κλειστοί ημιυπαίθριοι. Για κάθε 100τμ που επιτρέπει ο σ.δ. να δεχθώ ότι τα 70τμ παίρνει ο οικοπεδούχος,αλλα και στον κατασκευαστή μένουν 50τμ (με τους κλειστούς ημιυπαίθριους.Με κόστος κατασκευής 1000Ε/τμ, το κόστος είναι 70000Ε+50000=120.000Ε.Μη μου πει κανείς ότι τα 50τμ που θα μείνουν στον κατασκευαστή να πουλήσει θα τα δώσει κάτω από 3000Ε/τμ, δηλ. 150000Ε!!!Δηλ,έστω ότι η αντιπαροχή είναι 70% (εξωφρενικό αλλά έστω πραγματικό) και πάλι βγαίνει ότι ο κατασκευαστής διαθετει κεφάλαιο 120000 και του μενουν 30000,δηλ. αποδοση κεφαλαίων 25%( πάντα με την ελάχιστη τιμή των 3000Ε/τμ) ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ?
-
Στο Μετς (νοτιοδυτικα πισω απο το Καλιμαρμαρο), σε οικοπεδο 310 τμ με ΣΔ 3,0, εχω μονοκατοικια διωροφη, (225 τμ) κατασκευης 1965, η οποια ανακαινιστηκε πληρως το 1991 (η ανακαινιση μεσα-εξω στοιχισε 18 εκατ. δρχ, οσο ειχε τοτε ενα καινουργιο διαμερισμα 90 τμ στην περιοχη) .
Το κτισμα συντηρειται διαρκως και ειναι σε πολυ καλη κατασταση ακομη και σημερα, αλλα δεν παυει να ειναι πλεον ηλικιας 50 ετων περιπου, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Τον Φεβ του 2008, μου εδιναν ως αντιπαροχη 400τμ καθαρα της οικοδομης (χτιζει 900+ τμ, αρα 44%) ή 1.000.000 ευρω μετρητα, επειδη θα ξεκινουσε οικοδομη με αντιπαροχη της διπλανης μονοκατοικιας ( οικοπεδο 220 τμ), και ο κατασκευαστης ηθελε με συνενωση να γινει μια μεγαλη πολυκατοικια.
Ομολογω οτι με απασχολησε πολυ σοβαρα για πανω απο 10 μερες η σκεψη να ενδωσω.
Τελικα αρνηθηκα. Σωστο ή λαθος? -
Αν είχες ανάγκη τα λεφτά (και αυτά που θα προέκυπταν από ενοικίαση κάποιων διαμερισμάτων που θα έπαιρνες) τότε λάθος.
Αν δεν είχες ανάγκη παραπάνω μετρητό γενικά τότε σωστό. -
Τον Φεβ του 2008, μου εδιναν ως αντιπαροχη 400τμ καθαρα της οικοδομης (χτιζει 900+ τμ, αρα 44%) ή 1.000.000 ευρω μετρητα... Τελικα αρνηθηκα. Σωστο ή λαθος?
Απ' ότι κατάλαβα διερωτάσαι εκ των υστέρων για κάτι που ήδη έχεις κάνει.
Πάντως μια απάντηση, αν σου ξανατύχει, είναι η εξής: Ωραία πήραμε το 1εκ., το χρειαζόμαστε κάπου ή θα το κάνουμε κατάθεση?
Αν το θες για κάπου, το ερώτημα μετασχηματίζεται στο αν εκεί που θα το επενδύσεις θα σου αποδώσει περισσότερα απ' ότι σαν οικόπεδο.
Αν το βάλεις στην τράπεζα, μάλλον θα χάσεις μακροπρόθεσμα.
Αν είχες πάρει το αντίτιμο του οικοπέδου ως τετραγωνικά (44%) το πιο πιθανό θα είχες χάσει αφού θα είχες μείνει με κάποια διαμερίσματα το 2009 τα οποία δεν θα πωλούντο εύκολα.
Στο λογαριασμό πρέπει να μπουν και τα παλιά διαμερίσματα, τα οποία παραμένουν μαζί με το οικόπεδο. Τι απέγιναν, νοικιάζονται ή όχι? -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Στο Μετς (νοτιοδυτικα πισω απο το Καλιμαρμαρο), σε οικοπεδο 310 τμ με ΣΔ 3,0, εχω μονοκατοικια διωροφη, (225 τμ) κατασκευης 1965, η οποια ανακαινιστηκε πληρως το 1991 (η ανακαινιση μεσα-εξω στοιχισε 18 εκατ. δρχ, οσο ειχε τοτε ενα καινουργιο διαμερισμα 90 τμ στην περιοχη) .
Το κτισμα συντηρειται διαρκως και ειναι σε πολυ καλη κατασταση ακομη και σημερα, αλλα δεν παυει να ειναι πλεον ηλικιας 50 ετων περιπου, με οτι αυτο συνεπαγεται.
Τον Φεβ του 2008, μου εδιναν ως αντιπαροχη 400τμ καθαρα της οικοδομης (χτιζει 900+ τμ, αρα 44%) ή 1.000.000 ευρω μετρητα, επειδη θα ξεκινουσε οικοδομη με αντιπαροχη της διπλανης μονοκατοικιας ( οικοπεδο 220 τμ), και ο κατασκευαστης ηθελε με συνενωση να γινει μια μεγαλη πολυκατοικια.
Ομολογω οτι με απασχολησε πολυ σοβαρα για πανω απο 10 μερες η σκεψη να ενδωσω.
Τελικα αρνηθηκα. Σωστο ή λαθος?1 χρόνο πριν ακριβώς, Γενάρη δηλ. του 2007, διαπραγματευόμουν πάνω στην πλατεία Βαρνάβα (άρα λίγο πολύ στην ευρύτερη περιοχή) πώληση – αντιπαροχή 131 τμ οικοπέδου το οποίο θα συνενωνόταν με διπλανό επίσης 131 τμ…Μόνο του το οικόπεδό μου ήταν κακό και μικρό…Μαζί με το άλλο αποκτούσε ενδιαφέρον κατασκευαστικά (262 τμ), οπότε είχα ιδιαίτερο συμφέρον να το δώσω μαζί γιατί αλλιώς θα έχανα αρκετά αν το άφηνα να πωληθεί κάποτε μόνο του.
Ζητούσα γύρω στα 550 χιλιάρικα μετρητά για το δικό μου αλλά δεν ήταν εύκολα τα πράγματα…(οι διπλανοί - άσχετοι - το διαπραγματεύονταν μόνοι τους : τεράστιο λάθος αν με είχαν εξουσιοδοτήσει να το χειριστώ όλο μόνος μου τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά : πλήρωσαν 10 k δικηγόρο!!! - ένα κοριτσάκι που δεν ήξερε την τύφλα του, παρά να συμφωνεί με ό,τι έλεγα και είχε το θράσος να ζητήσει και να πάρει 10 k αντί για 1 μπερτάκι ξύλο - , με μένα έξοδα δικηγόρου θα ήταν 0 + 12 k μεσίτη με μένα επίσης 0 + 5 k από άγνοια χειρισμού της ειδική συγγραφής τα οποία θα τους γλύτωνα + τα περισσότερα χρήματα που θα πετύχαινα ως αντίτιμο για όλο το συνενωμένο οικόπεδο με την ενιαία εκπροσώπηση απέναντι στον κατασκευαστή που τώρα είχε τα 2 μέτωπα χωρισμένα και μας «χειριζόταν» = διαίρει και βασίλευε) …Δεν μου το ζήτησαν, ούτε φυσικά αυτοπροτάθηκα και τους άφησα να τον παίζουν και πλήρωσαν 25 k παραπάνω…Τεσπα, όσο κόβει στον καθένα...
Τα 550 μετρητό δεν τα έπιανα αλλά εγώ ήμουν κάθετος : προσωπικά αντιπαροχή δεν έπαιρνα με τίποτα, μόνο μετρητά, η κρίση ακινήτων ήταν προ των πυλών …Οι άλλοι όμως δεχόντουσαν και τελικά πήραν αντιπαροχή…Εγώ πήρα 310 k μετρητό + 1 διαμερισματάκι 70 τμ (+πάρκινγκ πυλωτής +αποθήκη ) άψογο και προσεγμένο (το διαμέρισμα δεν ήταν για μένα : εκπροσωπούσα και συγγενή)…
Το άλλο οικόπεδο πήρε 160 τμ (90+70) και προφανώς κάτι ψιλά σε μετρητό που δεν έμαθα ποτέ πόσο ακριβώς…Συμπεράσματα : το συνολικό οικόπεδο των 262 τμ έπαιζε ως αξία γύρω στο 1 εκατομμύριο (λίγο λιγότερο) αλλά δεν ήθελαν οι κατασκευαστές να δώσουν όλο το ποσό μετρητά…Αναγνώριζαν περίπου την αξία 1 μύριο αλλά ήθελαν να δώσουν όσο δυνατόν λιγότερο μετρητό και τα υπόλοιπα αντιπαροχή….Εγώ ήμουν ανένδοτος ατομικά για μετρητό, οι άλλοι εκάμφθησαν και έγινε η συμφωνία…
Σχέση με το δικό σου : φαίνεται (αν και δεν ξέρω ακριβώς περιοχή + location) ελαφρά καλύτερη η περιοχή + πολλά τμ = πλεονεκτήματα.
Το μειονέκτημα είναι ότι ήταν 1 χρόνο μετά : η κρίση πλέον είχε γίνει ορατή και στους πλέον αισιόδοξους : το μετρητό είχε πάρει ιδιαίτερη αξία και οι σοβαροί κατασκευαστές μαζεύονταν σιγά σιγά.Θα έλεγα ότι η προτεινόμενη τιμή 1 μύριο μετρητό ήταν fair : η αξία του πριν 1 χρόνο θα ήταν γύρω στο 1.2 αλλά και χωρίς να δωθεί όλο μετρητό….
Μετά από 1 χρόνο (2008) θα έλεγα ότι πρέπει να κόψεις ένα -10% λόγω κρίσης = 1 μύριο και 80 k το οποίο όμως σου πρότεινε ΟΛΟ ζεστό μετρητό, άρα μια επιπλέον έκπτωση επιβαλλόταν = 1 μύριο που σου πρότεινε…Grosso modo όλα αυτά φυσικά.
Τη μονοκατοικία πάνω ξέχνα τη, αξία =0…Το αν έκανες καλά και δέχτηκες έχει σχέση μόνο με την περιουσιακή σου κατάσταση και εικόνα και τις ανάγκες σου…Εκ των υστέρων και λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης η εύκολη απάντηση είναι ότι έκανες λάθος, αλλά αν πχ έχεις κάποια μύρια μετρητά ήδη, ενώ από ακίνητα έχεις μόνο αυτό, άντε κι άλλο 1, τότε η διασπορά θα επίτασσε να μην το δώσεις προκειμένου να έχεις έκθεση και σε ακίνητα. Πχ ο συγγενής μου δεν ήθελε με τίποτα μετρητό : του ήταν εντελώς περιττό, οπότε πήρε το διαμερισματάκι, δεν μπορείς να πεις ότι έκανε λάθος : δεν χρειαζόταν καθόλου μετρητό αλλά χρειαζόταν ακίνητο στην περιοχή.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
.......................................
Το αν έκανες καλά και δέχτηκες έχει σχέση μόνο με την περιουσιακή σου κατάσταση και εικόνα και τις ανάγκες σου…Εκ των υστέρων και λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης η εύκολη απάντηση είναι ότι έκανες λάθος, αλλά αν πχ έχεις κάποια μύρια μετρητά ήδη, ενώ από ακίνητα έχεις μόνο αυτό, άντε κι άλλο 1, τότε η διασπορά θα επίτασσε να μην το δώσεις προκειμένου να έχεις έκθεση και σε ακίνητα. ......Μerci για την απαντηση. Σαφως και οι υπαρχουν πολλες παραμετροι και δεν ειναι δυνατον να εχουν ολοι το ιδιο σκεπτικο, αν και το δικο σου συμβαδιζει σε γενικες γραμμες με το δικο μου, το οποιο βεβαια και με οδηγησε και στην τοτε αποφαση.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Αν είχες ανάγκη τα λεφτά (και αυτά που θα προέκυπταν από ενοικίαση κάποιων διαμερισμάτων που θα έπαιρνες) τότε λάθος.
Αν δεν είχες ανάγκη παραπάνω μετρητό γενικά τότε σωστό.Αναγκη μετρητου δεν υπηρχε, αρα σωστα επραξα με αυτο το δεδομενο. Παλι καλα.
Απ' ότι κατάλαβα διερωτάσαι εκ των υστέρων για κάτι που ήδη έχεις κάνει.
Πάντως μια απάντηση, αν σου ξανατύχει, είναι η εξής: Ωραία πήραμε το 1εκ., το χρειαζόμαστε κάπου ή θα το κάνουμε κατάθεση?
Αν το θες για κάπου, το ερώτημα μετασχηματίζεται στο αν εκεί που θα το επενδύσεις θα σου αποδώσει περισσότερα απ' ότι σαν οικόπεδο.
Αν το βάλεις στην τράπεζα, μάλλον θα χάσεις μακροπρόθεσμα.
Αν είχες πάρει το αντίτιμο του οικοπέδου ως τετραγωνικά (44%) το πιο πιθανό θα είχες χάσει αφού θα είχες μείνει με κάποια διαμερίσματα το 2009 τα οποία δεν θα πωλούντο εύκολα.Ειχα σκεφτει να παρω τα χρηματα και να παω να παρω δυο μεζονετες 160 τμ εκαστη σε συγκροτηματα ή ανεξαρτητες προς τα Νοτια προαστια.
Οταν εμαθα οτι ηθελαν 700.000 ευρω για τη καθε μια 'φρικαρα' και εκατσα στα αυγα μου.Στο λογαριασμό πρέπει να μπουν και τα παλιά διαμερίσματα, τα οποία παραμένουν μαζί με το οικόπεδο. Τι απέγιναν, νοικιάζονται ή όχι?
Τα διαμερισματα ηταν 3 πριν την ανακαινιση και εγιναν 1 μετα. Αρα εσοδα απο ενοικιο δεν υφιστανται..
Γενικοτερα ευχαριστω για τις 'εισηγησεις' σας. Βλεπω οτι οι αποψεις εχουν πολλα κοινα σημεια και δεν ειναι εξτρεμιστικες. Αρα προς το παρον αισθανομαι γιατι με τις οικονομικες εξελιξεις φοβαμαι οτι ολοι θα καταντησουμε
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!