-
Λοιπον το παρεις καμπριο ναι ειναι ωραιο,αρκει να εχεις και ενα ακομα κλειστο αυτοκινητο..η να μην θες και πολλα απο επιδοση,στροφες κλπ...(δεν μιλαω για ς2000 και τετοια)!!!
Πριν δυο μηνες το αγαπημενο μου Μινι εδωσε την θεση σε megane.cc......στην αρχη το μονο πυ ειχα να πω ηταν...πικρα,αλλα ενταξει τη να πω εκανα την καρδια μου πετρα και μπηκα μεσα!!!!
Τωρα επειτα απο δυο μηνες μπορω να πω οτι το να εισε 'ανοιχτος' ειναι ωραιο ,αλλα θελει και προσοχη...!!!!ποτε και πουθενα ανοιχτο.....καλυτερα να πατησω το κουμπακι μεχρι και να κανει μπιπ και να εχω το κεφαλι μου ηρεμο μεχρι να πιω το φραπε μου.....διοτι εκτος απο κλοπες κλπ....τα καλα πουλακια που κανουν την αναγκη τους οπου θελουν δεν το εχουν σε τιποτα να το χεσουν.......
Το δικο μου εχει σκληρη οροφη...αλλα σιγουρα αν δεν ειχε για τον χειμωνα θα εβαζα χαρδ τοπ...αυτα!!! Η αποφαση ειναι ολη δικη σου....να μην ακουσεις αποψεις γυναικων....... -
** IF 'cabrio' THEN 'κλειστό garage'.**
Το τελευταίο καιρό έχω ακούσει:
-ένα MG, σκίσιμο πίσω τζαμιού με μαχαίρι
-BMW 320, σκίσιμο κουκούλας πάνω απο το παράθυρο του συνοδηγού
-Megane παλιό, κάψιμοTα δύο πρώτα σε πυλωτή ( ), το άλλο δεν θυμάμαι...
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
** IF 'cabrio' THEN 'κλειστό garage'.**Και φυσικά μεικτή ασφάλεια.
-
H zoi einai poli mikri gia na agxonese gia to autokinito.
Pare ena cabrio kai apolause to.Kai kane kai mia kali mikti
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
To θέμα κόμπλεξ είναι πολύ μεγάλο και σηκώνει συζήτηση πάντως...
Προχθές κοίταζα με την γυναίκα μου ένα Skoda Octavia που ήταν παρκαρισμένο έξω από το σπίτι μας...
Του είχαν κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ζημιά σε όλες του τις επιφάνειες με κλειδί/κατσαβίδι.
Μιλάμε όχι απλά μια γραμμή αλλά γραμμές παντού.
Δεν είχαν αφήσει καμμία επιφάνεια καθαρή και το είχαν χαράξει σε βάθος κιόλας.Ήταν να το λυπάσε το αμάξι.
Το αστείο είναι ότι ήταν μοντέλλο με 1.400 κυβικά κινητήρα, απλό.
Τίποτα περίεργο δηλαδή.Τϊ να πείς?????
ε, τότε θα το χάραξε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης!
Mπααα Σπύρο θα το πέρασαν για συμβατικό της Αστυνομίας...
Πάντως παίζει τεράστιο ρόλο που κατοικείς!
Εγώ στα δικά μου λημέρια δεν έχω δει «κλειδοφαγωμένα» αμάξια και στα 3 αυτοκίντα της οικογενείας δεν υπάρχουν (δόξα τον θεό) ούτε ίχνος γρατζουνιάς.
Soft οροφή θα το σκεφτόμουν πολύ σοβαρά...θα προτιμούσα τα cc με τα όποια μειονεκτήματά τους... -
Ο χρήστης aliexandros έγραψε:
Δεν νομίζω ότι για να κλέψει κάποιος ένα κασετόφωνο θα κάτσει να ξεσκίζει πόση ώρα την κουκούλα και να χτυπάει ο συναγερμός' ...Μάλλον θα προτιμήσει το τζάμι που είναι πιο γρήγορο και εύκολο! Εμένα το μόνο που με φοβίζει με τις κουκόυλες είναι να μην στη σκίσει κάποιος απο κακία που έχεις κάμπριο και σου δημιουργήσει μεγάλη ζημιά με μεγάλο κόστος επισκευής!!!Συμφωνώ με το φίλο
Άλλωστε έχουν πια μεθόδους τα κλεφτρόνια να σπάσουν το τζάμι αθόρυβα.
Σιγά μην καθονται να ζορίζονται με την κουκούλα. Εκτός αν είναι κανά πρεζάκι που ψάχνει τη δόση του και δε βλέπει μπροστά του που τότε... όποιον πάρει ο χάρος (ελπίζω όχι εμένα) -
Nα ρωτήσω κάτι λίγο άσχετο?
Οι μαλακές οροφές έχουν ένα όριο ταχύτητας με το οποίο μπορείς να ταξιδέψεις κλειστός η όχι? -
Δεν ξέρω αν έχει κυκλοφορήσει στο εμπόριο εκείνο το ωραίο αντικλεπτικό, που είχαμε δει στο Ρόμποκοπ.
Θυμάστε, εκείνο το ωραίο, που έμπαινε μέσα ο κλέφτης καθόταν με την άνεσή του, και ξαφνικά κλείδωναν οι πόρτες, βγαίναν κάτι ειδικές ζώνες που τον μάγκωναν στη θέση του και στο τέλος τον συνέδεαν με 50.000 βολτ, που τον έκαναν τηγανητό...Ούτε συναγερμός ούτε τίποτα, και το κάμπριο μονίμως ανοιχτό.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Οι μαλακές οροφές έχουν ένα όριο ταχύτητας με το οποίο μπορείς να ταξιδέψεις κλειστός η όχι?τεχνικά όχι. Το όριο το βάζεις εσύ, ανάλογα που αρχίζει και σ'ενοχλεί ο θόρυβος.
-
Οι μαλακές οροφές έχουν ένα όριο ταχύτητας με το οποίο μπορείς να ταξιδέψεις κλειστός η όχι?τεχνικά όχι. Το όριο το βάζεις εσύ, ανάλογα που αρχίζει και σ'ενοχλεί ο θόρυβος.
Υπάρχει ένας όρος που χρησιμοποιείται νομίζω και λέγεται μπαλούνιασμα της οροφής ή κάτι τέτοιο...
Αν έχει τύχει να δεις κάμπριο με κλειστή οροφή και πολλά χλμ θα παρατηρήσεις ότι η οροφή είναι φουσκωμένη σαν μπαλόνι.
Αυτό οφείλετε στον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα.
Με ανοικτά παράθυρα θα είναι ακόμα χειρότερα δε.Πάντως για ταξίδι με ανοικτή οροφή δεν το κάνει κανένας...
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Υπάρχει ένας όρος που χρησιμοποιείται νομίζω και λέγεται μπαλούνιασμα της οροφής ή κάτι τέτοιο...
Αν έχει τύχει να δεις κάμπριο με κλειστή οροφή και πολλά χλμ θα παρατηρήσεις ότι η οροφή είναι φουσκωμένη σαν μπαλόνι.
Με ανοικτά παράθυρα θα είναι ακόμα χειρότερα δε.Πάντως για ταξίδι με ανοικτή οροφή δεν το κάνει κανένας...
Όχι. Οφείλεται στο φαινόμενο Bernoulli---> 'Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα του αέρα, τόσο μικρότερη η πίεση που ασκεί'
Ο εξωτερικός αέρας 'τρέχει' γρήγορα (εφόσον το αυτοκίνητο κινείται) άρα μικρή πίεση, ενώ ο εσωτερικός αέρας της καμπίνας είναι σχεδόν ακίνητος, άρα μεγάλη πίεση. Η διαφορά πίεσης μέσα-έξω από το αυτοκίνητο, φουσκώνει την οροφή προς τα έξω.
-
Ένα S2000 για παράδειγμα το οποίο μπορεί να πάει σχεδόν μέχρι τα 270 (κοντερίσια) μπορεί να έχει κλειστή τη οροφή του σε αυτές τις ταχύτητες?
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ένα S2000 για παράδειγμα το οποίο μπορεί να πάει σχεδόν μέχρι τα 270 (κοντερίσια) μπορεί να έχει κλειστή τη οροφή του σε αυτές τις ταχύτητες?Έπαιξα... ακολουθητό (γιατί πού να τον κυνηγήσω;;; ) μα ένα S2000, εγώ έπιανα μέχρι 210 κι αυτός με άφηνε που και που πίσω...
Ότι πήγαινε, πήγαινε!!! Τώρα αν του είχαν πεταχτεί τα μάτια έξω, δεν ξέρω!!!
Όσο για το φούσκωμα, όπως είπε ο Krusenstern δεν οφείλεται στον αέρα που μπαίνει μέσα, αλλά ουσιαστικά στην διαφορά ταχύτητας του αέρα μέσα κι έξω από το αμάξι.
Τα φτερά των αεροπλάνων που έχουν σχήμα ατράκτου, από την μία πλευρά του φτερού ο αέρας διανύει μεγαλύτερο μήκος, από την άλλη μικρότερο, και έτσι έχουμε άνωση. Αυτό γίνεται και στα κάμπριο, από την μία είναι ακίνητος ο αέρας, από την άλλη τρέχει, και έτσι έχει άνωση. Σε ένα κλειστό αμάξι υπάρχει επίσης, αλλά η δύναμη βέβαια δεν είναι ικανή να λυγίσει το μέταλλο!
Επίσης γράψε ΚΑΑΝΑΛΩΣΗ!!
Μεγαλύτερη μετωπική επιφάνεια, και επιπλέον όχι λεία σαν το μέταλλο, αλλά τραχύ ύφασμα!! -
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Σε ένα κλειστό αμάξι υπάρχει επίσης, αλλά η δύναμη βέβαια δεν είναι ικανή να λυγίσει το μέταλλο!Κι όμως! Σε Multipla με καμιά 180άρα στο κοντέρ, την άκουσα να λυγίζει και να φουσκώνει!
-
180 με Multipla
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
180 με Multiplaπήγε και παραπάνω (κοντέρ έτσι?), αλλά μην το πείς πουθενά!
Πέρα από την πλάκα, λόγω πλάτους είναι σταθερότατο στις ψηλές ταχύτητες, ανετότατο από ανάρτηση και χώρους, γενικά κάνει πολύ καλό ταξίδι. -
Όχι. Οφείλεται στο φαινόμενο Bernoulli---> 'Όσο μεγαλύτερη η ταχύτητα του αέρα, τόσο μικρότερη η πίεση που ασκεί'
Ο εξωτερικός αέρας 'τρέχει' γρήγορα (εφόσον το αυτοκίνητο κινείται) άρα μικρή πίεση, ενώ ο εσωτερικός αέρας της καμπίνας είναι σχεδόν ακίνητος, άρα μεγάλη πίεση. Η διαφορά πίεσης μέσα-έξω από το αυτοκίνητο, φουσκώνει την οροφή προς τα έξω.
Τί είπες τώρα βρε άρχοντα;;;;;;
Oύτε που θα το φανταζόμουν ποτέ κάτι τέτοιο... -
Μη σου φαίνεται παράξενο.
Πείραμα: αν είσαι καπνιστής, οδηγώντας με κάποια ταχύτητα το αυτοκίνητο (ας πούμε >40 χ.α.ω.), άνοιξε το παράθυρο ένα-δυο δάχτυλα, όλα τα υπόλοιπα παράθυρα κλειστά. Πλησίασε το τσιγάρο στο άνοιγμα, χωρίς να το βγάλεις έξω. Παρατήρησε ότι ο έξω αέρας που 'τρέχει', ρουφάει τον καπνό σου έξω
-
Ο χρήστης 037 έγραψε:
Ένα S2000 για παράδειγμα το οποίο μπορεί να πάει σχεδόν μέχρι τα 270 (κοντερίσια) μπορεί να έχει κλειστή τη οροφή του σε αυτές τις ταχύτητες?
Αυτα να σκαλιστουν σε πετρα και να τοποθετηθουν σε κεντρικα σημεια της πολης.
Οι σπουδαιες ανακαλυψεις πρεπει να διαδιδονται παντου.
Φυστικια ειναι τα ρημαδια τα χιλιομετρα, ή αχλαδια, 270, καλα ειναι? να τα αφησω?
Κοντερισια...τι διαλο σε γκρεμο πεφτοντας τα εδειξε?Δεν θα ξεχάσω βέβαια ποτέ το θέαμα όμορφης ξανθιάς να πηγαίνει με 200+ και ανοιχτή την SLK της στον α/δρομο της Βαρκελώνης !
-
Η κουκούλα δεν έχει κανένα πρόβλημα ακομά και σε warp 3! Σε όλα τα καινουργια είναι συνήθως διπλή και ενισχυμένη και το πολύ πολύ να φουσκώσει μετά τα 120-140! Το σκίσημο της δεν είναι καθόλου έυκολη δουλειά γιατί κάτω από το πανί υπάροχυν διάφορα σίδερα και συρματοσκοινα!
Εγώ θα πρότεινα υφασμάτινη κουκούλα γιατί και κλειστό να το έχεις καταλαβαίνεις ότι είναι roadster! Ασε που ο ήχος της βροχής στην κουκούλα είναι καλή φάση! Άσε που είναι πιο ελαφρύ και η φάση που κατεβάζεις την κουκούλα χειροκίνητα (μεσα σε 5' για το μχ5) είναι σα να γδύνεσαι μετά από 8 ώρες δουλειά μεσα στον ιδρώτα! Όλα αυτά βέβαια τα λέει 20άρης! Άμα είσαι στα -άντα σκέψου και τα cc!
cabrio or not ?