-
Άψογη δημοσίευση, ανακεφαλαιώνει πολύ ωραία όλα τα πλεονεκτήματα ενός ανοιχτού αυτοκινήτου. Θα μου επιτρέψεις να το δημοσιεύσω στο mx5 forum;
-
Πραγματικα πολύ σωστη περιγραφή των συνθηκών που αντιμετωπίζει καποιος με ανοικτό αυτοκινητο. Με τον καιρό παρουσιαζονται και προβληματα στεγανότητος και θορύβων απο τον αερα. Επισης το κλεισιμο των τζαμιών σωστά πάνω στα λάστιχα της οροφής. Πάντως αν δεν εισαι πολύ τελειωμανής το λιμα της χώρας μας επιτρέπει να το χαρείς για μια περίοδο της ζωής σου.
-
Φίλε onyx ωραίο και επεξηγηματικό άρθρο.
Δύο πράγματα θα υπογραμμίσω σε αυτά που γράφει ο πατριώτης μου
1/ δεν συμφωνω καθόλου με την οδήγηση σε βροχή με την οροφή κάτω
βρέχεσαι και παραβρέχεσαι με κάθε ταχύτητα, τουλάχιστον εγώ, αυτό το βίωμα είχα από την 4ετή συμβίωση με roadster.2/Οδήγηση καλοκαίρι ντάλα μεσημέρι με top down...
ένδειξη ''ψώνιου'', ''άμπαλου'' και γενικά τύπου που΄για δεύτερο αυτοκίνητο έχει range για να βρεί παρκιν στην Κανάρη -
Δηλαδη εγω που εχω roadster δυο μηνες τωρα και δεν το εχω ανοιξει ποτε μου(3-4 φορες για 15 λεπτα) δεν δικαιουμαι να το εχω ανοιχτο ολο το καλοκαιρι και νταλα κατακαλοκαιρο με 40 βαθμους υπο σκια ???
Οταν παθω θα μαθω ετσι δεν ειναι ??
Απο οτι λες ειχες roadster οποτε δικαιολογεις τον ενθουσιασμο στην αρχη
Αυτα με τα range και τις μαλακιες αστα σβηστα καλυτερα -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Δηλαδη εγω που εχω roadster δυο μηνες τωρα και δεν το εχω ανοιξει ποτε μου(3-4 φορες για 15 λεπτα) δεν δικαιουμαι να το εχω ανοιχτο ολο το καλοκαιρι και νταλα κατακαλοκαιρο με 40 βαθμους υπο σκια ???
Αυτα με τα range και τις μαλακιες αστα σβηστα καλυτεραΔεν είναι θέμα ενθουσιασμού για εμένα, ή σου αρέσει ή όχι (ενθουσιασμός)
Το έχεις 2 μήνες και το έχεις ανοίξει 3-4 φορές? Τί περιμένεις...ανοιξέ το!!
Αν θες να το ανοίγεις με 40C ανοιγέ το, βάλε και αντιλιακό ποιός σου είπε ότι δεν το δικαιούσαι?Αυτά με το range και τις ....μαλακίες? έχεις τη μύγα?
-
Κύριοι, με το μαλακό. Μακάρι να είχα και γω Range (όχι όμως και την κατανάλωσή του ).
Μάνο, δεν ξέρω τι έκανες με τη Ζ3, με το Miata όμως η βροχή δε σε αγγίζει. Αρκεί να ξεπερνάς τα 60-70 τουλάχιστον και η βροχή να μην είναι κατακλυσμιαία, δηλαδή οι καθαριστήρες να δουλεύουν μέχρι τη δεύτερη σκάλα. Εκεί, δεν μπαίνει μέσα ψιχάλα, δοκιμασμένα πράγματα . Όπως και δοκιμασμένο είναι ότι σε καταιγίδα και με 140 να πηγαίνεις, θα γίνεις παπί. -
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Αυτα με τα range και τις μαλακιες αστα σβηστα καλυτεραΔεν είναι θέμα ενθουσιασμού για εμένα, ή σου αρέσει ή όχι (ενθουσιασμός)
Το έχεις 2 μήνες και το έχεις ανοίξει 3-4 φορές? Τί περιμένεις...ανοιξέ το!!
Αν θες να το ανοίγεις με 40C ανοιγέ το, βάλε και αντιλιακό ποιός σου είπε ότι δεν το δικαιούσαι?Αυτά με το range και τις ....μαλακίες? έχεις τη μύγα?
Ναι εχω τη μυγα Ο ΜΠΑΜΠΑΣ μου για δευτερο αμαξι εχει ενα pagani zonda και το παρκαρει ο σκλαβος του σπιτιου.. Τα 3-4 range που εχουμε τα παρκαρουν οι μπραβοι για να μην δινουν στοχο και για να μην φαινονται τα καλασνικοφ
Α δηλαδη εσυ μου λες οτι αν το ανοιγα τον Ιανουαριο ακομα και τις μερες με ηλιο αλλα 5 βαθμους εξω,θα θεωρουμουν φυσιολογικος και οχι ψωνιο η μαλακας ? Τι δεν ειναι θεμα ενθουσιασμου ενα καινουριο αμαξι 2-3 μηνων ??
Καλα καλα υπαρχουν και καλυτερα roadsters απο το δικο μου αλλα δεν σημαινει οτι θα θαβω τους ιδιοκτητες τους επειδη δεν εχω κι εγω..
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Α δηλαδη εσυ μου λες οτι αν το ανοιγα τον Ιανουαριο ακομα και τις μερες με ηλιο αλλα 5 βαθμους εξω,θα θεωρουμουν φυσιολογικος και οχι ψωνιο η μαλακας?Εγώ το ανοίγω και με 10 βαθμούς έξω (αρκεί να έχει ήλιο). Θες να με πεις ψώνιο; Πες με. Δεν το κάνω για να με δουν, το κάνω γιατί γουστάρω και αν θες το πιστεύεις! Καλοριφέρ στο φουλ, κασκολάκι, σκουφάκι και δεν κρυώνω καθόλου! Βάζω στοίχημα ότι πολλοί που με βλέπουν θα λένε 'κοίτα το μ@λ@κ@, έχει ξυλιάσει και είναι με ανοικτή οροφή', αλλά ποσώς με ενδιαφέρει
Από την άλλη, αν δε θες να το ανοίγεις ποτέ, η το ανοίγεις μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς, και αυτό δικαίωμά σου είναι. Ουδέν μεμπτόν, κατ' εμέ
-
Ποια η διαφορα cabrio απο roadster? το δευτερο ειναι και σπορ?
-
Cabrio είναι οποιδήποτε αυτοκίνητο έχει οροφή που ανοίγει. Roadsters είναι τα διθέσια cabrio. Κανονικά, roadsters λέγονταν αρχικά τα lightweight cabrio αγωνιστικά.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Cabrio είναι οποιδήποτε αυτοκίνητο έχει οροφή που ανοίγει. Roadsters είναι τα διθέσια cabrio. Κανονικά, roadsters λέγονταν αρχικά τα lightweight cabrio αγωνιστικά.νομίζω κοντά έπεσες στον ορισμό σου.
Νομίζω ότι cabrio ή convertibles είναι όντως αυτοκίνητα που 'μετατρέπονται' σε ανοιχτά.
Roadsters είναι αυτά που σχεδιάστηκαν εξ'αρχής σαν 'ανοιχτά'.
Π.χ. ή ανοιχτή BMW 320i είναι 'cabrio', η Ζ4 είναι 'roadster', IMHO.
-
Βασικά έβαλα τους ορισμούς που βρήκα στη βικιπαίδεια.
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Α δηλαδη εσυ μου λες οτι αν το ανοιγα τον Ιανουαριο ακομα και τις μερες με ηλιο αλλα 5 βαθμους εξω,θα θεωρουμουν φυσιολογικος και οχι ψωνιο η μαλακας?
Εγώ το ανοίγω και με 10 βαθμούς έξω (αρκεί να έχει ήλιο). Θες να με πεις ψώνιο; Πες με. Δεν το κάνω για να με δουν, το κάνω γιατί γουστάρω και αν θες το πιστεύεις! Καλοριφέρ στο φουλ, κασκολάκι, σκουφάκι και δεν κρυώνω καθόλου! Βάζω στοίχημα ότι πολλοί που με βλέπουν θα λένε 'κοίτα το μ@λ@κ@, έχει ξυλιάσει και είναι με ανοικτή οροφή', αλλά ποσώς με ενδιαφέρει
Από την άλλη, αν δε θες να το ανοίγεις ποτέ, η το ανοίγεις μόνο το καλοκαίρι με 40 βαθμούς, και αυτό δικαίωμά σου είναι. Ουδέν μεμπτόν, κατ' εμέ
Στην ουσια ειτε το εχεις με 40 βαθμους ειτε το εχεις με 10 βαθμους, θα βρεθει ο κομπλεξικος που θα την πει την κουβεντα του για το ποσο μ@λ@κ@ς θεωρει οτι εισαι και στις 2 περιπτωσεις.
Αλλα ας πουμε στην δικη μου περιπτωση που δεν το εχω ανοιξει το οχημα για να το χαρω λογω κρυου(οσες φορες το δοκιμασα ξεπαγιασα), αν το ανοιγω με 40 βαθμους το καλοκαιρι(που θα το ανοιξω, θα λυωσω απο τη ζεστη και μετα θα ειμαι με air condition),κινδινευω να χαρακτηριστω αμπαλος κ.λ.π.
Απαντω λοιπον στο φιλο οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Εχω ζησει στη Μεγαλη Βρεταννια, στην οποια κυκλοφορουν πολλα καμπριο και εχω δει πολλους που ανοιγουν τα αυτοκινητα τους μεσα στο καταχειμωνο οπως εσυ.
-
Παιδιά στην Ελλάδα είμαστε. Όλοι σχολιάζουν τα πάντα. Όπως σχολιάζεται καλά και κακά ένα καινούργιο πολυτελές αυτοκίνητο, ένα μεγάλο, ένα σπορ, ένα SUV έτσι σχολιάζεται κι ένα ανοιχτό. Ίσως λόγω της έλλειψης αυτοκινητιστικής παιδείας και των συμπλεγμάτων που παραμένουν από άλλες εποχές τα ανοιχτά να τραβάνε περισσότερο το μάτι. Επίσης ειδικά όταν είστε στην αρχή της ανοιχτής σας εμπειρίας πιθανόν καμαρώνετε σαν γύφτικο σκεπάρνι και καθώς η αυτοπεποίθησή σας είναι στο ζενίθ προκαλείτε περισσότερο τον φθόνο ενώ επιπλέον ίσως υποσυνείδητα αποζητάτε την επιβεβαίωση ελέγχοντας αν σας κοιτάνε κι αν σας σχολιάζουνε. Και βέβαια αν είστε ανοιχτοί ακούτε και τα διάφορα σχόλια που δεν θα ακούγονταν με κλειστό αυτοκίνητο, όχι όμως ότι δεν θα γίνονταν....
Αν ανησυχείτε τότε κρεμάστε κανένα σκόρδο και κανένα ματάκι.... Αν σας πειράζει και δεν θέλετε να σας σχολιάζουν δεν σώζεστε ούτε με κλειστό... Απλά τότε παίρνετε ένα Golf ή Astra ή Corolla δεκαετίας σε άσπρο χρώμα του κάνετε και μερικές γκρατζουνιές και είστε αόρατοι! -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Α δηλαδη εσυ μου λες οτι αν το ανοιγα τον Ιανουαριο ακομα και τις μερες με ηλιο αλλα 5 βαθμους εξω,θα θεωρουμουν φυσιολογικος και οχι ψωνιο η μαλακας?
Εγώ το ανοίγω και με 10 βαθμούς έξω (αρκεί να έχει ήλιο). Θες να με πεις ψώνιο; Πες με. Δεν το κάνω για να με δουν, το κάνω γιατί γουστάρω και αν θες το πιστεύεις! Καλοριφέρ στο φουλ, κασκολάκι, σκουφάκι και δεν κρυώνω καθόλου! Βάζω στοίχημα ότι πολλοί που με βλέπουν θα λένε 'κοίτα το μ@λ@κ@, έχει ξυλιάσει και είναι με ανοικτή οροφή', αλλά ποσώς με ενδιαφέρει
Στην ουσια ειτε το εχεις με 40 βαθμους ειτε το εχεις με 10 βαθμους, θα βρεθει ο κομπλεξικος που θα την πει την κουβεντα του για το ποσο μ@λ@κ@ς θεωρει οτι εισαι και στις 2 περιπτωσεις.
Αλλα ας πουμε στην δικη μου περιπτωση που δεν το εχω ανοιξει το οχημα για να το χαρω λογω κρυου(οσες φορες το δοκιμασα ξεπαγιασα), αν το ανοιγω με 40 βαθμους το καλοκαιρι(που θα το ανοιξω, θα λυωσω απο τη ζεστη και μετα θα ειμαι με air condition),κινδινευω να χαρακτηριστω αμπαλος κ.λ.π.
Απαντω λοιπον στο φιλο οτι δεν ειναι ετσι τα πραγματα.
Εχω ζησει στη Μεγαλη Βρεταννια, στην οποια κυκλοφορουν πολλα καμπριο και εχω δει πολλους που ανοιγουν τα αυτοκινητα τους μεσα στο καταχειμωνο οπως εσυ.Θυμάμαι φωτογραφίες του father στην Αγγλία με MGB και περίεργο κάλυμμα (tonneau cover ?) πού κάλυπτε το αυτοκίνητο στο ύψος της πόρτας και άφηνε άνοιγμα για τον οδηγό μόνο ή - με την βοήθεια zipper - και για τον συνοδηγό. Οπότε, το οδηγούσες και με βροχή, 'ανοιχτό'. Ειναι τρελλοί οι Βρεττανοί (και ο φάδερας, τότε).
-
Εμεις μεγαλωσαμε μεσα σε MG, καμια σχεση με τα καρεκλακια και τις 38 ζωνες ασφαλειας που φοραμε τωρα στα παιδια μας..,
Ο αδερφος μου πηρε και εκεινος το καινουριο για να μην χαλασει την παραδοση...τη μονη φορα που θα τον κοροιδευα ειναι αν το ειχε ανοιχτο καταμεσημερο καλοκαιριου, για μενα ολες υπολοιπες ωρες ειναι ενταξει με οποιαδηποτε θερμοκρασια και αμα δεν πεφτει τιποτα απο τον ουρανο.
-
Ο χρήστης vrax έγραψε:
Εμεις μεγαλωσαμε μεσα σε MG, καμια σχεση με τα καρεκλακια και τις 38 ζωνες ασφαλειας που φοραμε τωρα στα παιδια μας..,+1.
Πρόσφατα είδα ταινία του 66 του πατέρα μου απο εκδρομή στην Ελλάδα με το MG και την αδελφή μου σε 'κούνια' κοτσαρισμένη στο χώρο πίσω απο τα καθίσματα. Μία βαλίτσα (οι γονείς μου) και μία μεγάλη τσάντα για την αδελφή μου στο (μικροσκοπικό) πορτ-μπαγκάζ.
Και τώρα γνωστός μου αγόρασε Volvo V50 γιατί - λέει - δεν χωράει στην 320 με το (ένα) μωρό.
-
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Καλα καλα υπαρχουν και καλυτερα roadsters απο το δικο μου αλλα δεν σημαινει οτι θα θαβω τους ιδιοκτητες τους επειδη δεν εχω κι εγω..
Ρε MANGO μάλλον δεν κατάλαβες και φτιαχνεις θεωρίες συνομωσίας, ποιός μίλησε για το roadsterακι σου? ούτε ξέρω τί έχεις , τέλος πάντων
Δημήτρη στο Ζ έμπαινε η βροχή με κάθε ταχύτητα και κυρίως τα νερα από το παρ μπριζ απο τα πλάγια, φαντάσου ότι το ίδιο πρόβλημα είχα όταν λειτουργούσα τους υαλοκαθαριστήρες με τα πιτσιλιστίρια,
κατα τα άλλα top always down for me (είμαστε κλειστά ιουν-αυγ 12 00-18 00)
Υ.Γ
Α, και με τα range δεν έχω τίποτα
ίσα ίσα σε καμιά 2ετία που θα έχουν πέσει οι τιμές στα μεταχ. πολύ θα γούσταρα να χτυπήσω ένα
-
Ο χρήστης KingManos έγραψε:
Ρε MANGO μάλλον δεν κατάλαβες και φτιαχνεις θεωρίες συνομωσίας, ποιός μίλησε για το roadsterακι σου? ούτε ξέρω τί έχεις , τέλος πάντων
Δημήτρη στο Ζ έμπαινε η βροχή με κάθε ταχύτητα και κυρίως τα νερα από το παρ μπριζ απο τα πλάγια, φαντάσου ότι το ίδιο πρόβλημα είχα όταν λειτουργούσα τους υαλοκαθαριστήρες με τα πιτσιλιστίρια,
Υ.Γ
ίσα ίσα σε καμιά 2ετία που θα έχουν πέσει οι τιμές στα μεταχ. πολύ θα γούσταρα να χτυπήσω ένα
Το Ζ ειχες για 4 χρονια οπως αναφερεις σε ενα αλλο ποστ σου γιατι φαινεται να το ξερεις καλα(βγηκε 1η 2 χρονια πιο πριν νομιζω)?
Εσυ κρατα το κλειστο ολο το καλοκαιρι...
Αν δεις καμια μερα κανεναν αμπαλο η ψωνιο,να ειναι Open ξερεις ποιος θα ειναι...
Εγω θα εχω το κακομοιρο και τρισαθλιο ροουντστερακι μου ανοιχτο και θα εμβολιζω ολες τις πιπινες... αν δεν με εχουν εντοπισει πρωτες αυτες...
roadster for eveeerrrrr -
Ο χρήστης MANGO έγραψε:
Υ.Γ
ίσα ίσα σε καμιά 2ετία που θα έχουν πέσει οι τιμές στα μεταχ. πολύ θα γούσταρα να χτυπήσω έναΤο Ζ ειχες για 4 χρονια οπως αναφερεις σε ενα αλλο ποστ σου γιατι φαινεται να το ξερεις καλα(βγηκε 1η 2 χρονια πιο πριν νομιζω)?
Εσυ κρατα το κλειστο ολο το καλοκαιρι...
Αν δεις καμια μερα κανεναν αμπαλο η ψωνιο,να ειναι Open ξερεις ποιος θα ειναι...
Εγω θα εχω το κακομοιρο και τρισαθλιο ροουντστερακι μου ανοιχτο και θα εμβολιζω ολες τις πιπινες... αν δεν με εχουν εντοπισει πρωτες αυτες...
roadster for eveeerrrrrΠοιό Ζ?
ΥΓ Piece, brothers!
cabrio or not ?