-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
...Για μια τριμελή οικογένεια στην Αθήνα πιστεύω ότι χρειάζεσαι γύρω στα 3000 εύρώ το μήνα...Τι ποσά είναι αυτά ρε παιδιά ?? Μιλάτε σοβαρά ??
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Η συζήτηση μου θύμισε κάτι κοριτσάκια που μόλις τα γνωρίσεις αρχίζουν να ρωτάνε τι δουλειά κάνεις, πόσα βγάζεις, τι δουλειά κάνει ο μπαμπάς σου, ....
**Επικεντρωθείτε στον άνθρωπο, κύριοι και χέστε την τσέπη του. Αν είναι σωστός, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. Αν δεν είναι σωστός αλλά έχει λεφτά, κάποια στιγμή θα σας κλαίνε οι ρέγκες. **Μεγαλο πραμα η πειρα.Πολυ μεγαλο.
Πες τα ρε Λιακο γιατι η ζωη δεν ειναι χρηματιστηριο. -
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
...Για μια τριμελή οικογένεια στην Αθήνα πιστεύω ότι χρειάζεσαι γύρω στα 3000 εύρώ το μήνα...
Τι ποσά είναι αυτά ρε παιδιά ?? Μιλάτε σοβαρά ??
Σοβαρότατα. Μιλάμε για μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς θυσίες αλλά και χωρίς υπερβολές.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...Για μια τριμελή οικογένεια στην Αθήνα πιστεύω ότι χρειάζεσαι γύρω στα 3000 εύρώ το μήνα...
Σοβαρότατα. Μιλάμε για μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς θυσίες αλλά και χωρίς υπερβολές.
Δηλαδή πάνω κάτω 1500 Ε έκαστος τον μήνα... Εγώ προσωπικά δεν ξέρω πολλά νέα ζευγάρια που να βγάζουν τόσα λεφτά... Και παρόλα αυτά τα βγάζουν πέρα αρκετά καλά.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σοβαρότατα κι από μένα! Χωρίς την παραμικρή υπερβολή! Ίσως και λίγο παραπάνω αν υπάρχει και ενοίκιο.
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
μόνο τα προσωπικά έξοδα χωριστά.
γιατί να επιβαρύνεται η κοπέλα μου αν εγώ παίρνω ζάντες στο αμάξι μου?και γιατί να επιβαρύνομαι εγώ αν αυτή δίνει 150 κομμωτήριο?τώρα για το συμβόλαιο,μόνο αν πάθεις μαθαίνεις και δυστυχώς ετσι είναι ο Ελληνας.
ξέρεις τι είναι να έχεις κάνει μόνος σου περιουσία 200 εκατομμύρια δραχμές να την παίρνεις από σκουπίδι και να την κάνεις άνθρωπο και μετά από 17 χρονια να σε απειλεί και να σου παίρνει τα μισά? βρε ουστ...Αυτά γίνονται στην Αμερική, στην Ελλάδα τα πράγματα είναι διαφορετικά και σαφώς πιο λογικά.
Όσα υπάρχουν προ του γάμου ανήκουν και μετά το διαζύγιο στον αρχικό ιδιοκτήτη (πχ ακίνητα).
Ό,τι αποκτήθηκε μετά το γάμο, ανήκει σ' αυτόν στον οποίο είναι γραμμένο (ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα του ενός κλπ). Όμως ο άλλος μπορεί να ζητήσει σε περίπτωση αμφιβολίας το 1/3. Είναι δυνατόν πάντως ν'αποδειχθεί με στοιχεία ότι το 1/3 δεν ισχύει προς τα πάνω ή προς τα κάτω (μαχητό τεκμήριο). Εξαιρούνται πράγματα που προέρχονται από δωρεές τρίτων, από τυχερά παιχνίδια, από κληρονομιές και γενικά πράγματα που δεν μπορεί να τεθεί εν αμφιβολία το ότι αποκτήθηκαν από τον ένα σύζυγο χωρίς συνεισφορά του άλλου.
Το σπίτι της οικογένειας και η οικοσκευή (έπιπλα, ηλ. είδη κλπ), ιδίως αν υπάρχει παιδί την κηδεμονία του οποίου έχει αναλάβει ο ένας σύζυγος, πηγαίνει κατά κανόνα σ'αυτόν.
Διατροφή προς τον άλλο σύζυγο οφείλεται μόνο αν ο δικαιούχος σύζυγος δεν εργάζεται λόγω σοβαρού κωλύματος (πχ επειδή έχει επιφορτιστεί με την ανατροφή του παιδιου και δεν δούλευε προηγουμένως, επειδή αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, επειδή εγκατέλειψε τη δουλειά του για να συνεισφέρει στις οικογενειακές ανάγκες και είναι δύσκολο να επιστρέψει στην αγορά εργασίας κλπ).
Τέλος η συνεισφορά στη συνολική περιουσία του ζευγαριού δεν υπολογίζεται μόνο με τον μισθό ή τα έσοδα από επιχείρηση, αλλά και με συνυπολογισμό της μείωσης οικογενειακών εξόδων από τις οικιακές εργασίες που τυχόν έχει αναλάβει ο ένας σύζυγος. Με απλά λόγια: τα 'οικιακά' και τυχόν βοήθεια χωρίς πληρωμή σε οικογενειακή επιχείρηση θεωρούνται εργασία και αποτιμώνται αναλόγως στον συνυπολογισμό της συνεισφοράς κάθε συζύγου στην οικογενειακή περιουσία. -
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Και κοινη λογαρισμοί πρεπει να υπαρχουν και κοινο ταμειο, και επισης μετα τον γαμο οτι περιουσια αποκτησεις ειναι δια 2 απο το νομο.
Ξέρεις τι συμβαίνει με τις γυναίκες... Τα δικά σου δικά μας, τα δικά μου δικά μου...
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Το σπίτι της οικογένειας και η οικοσκευή (έπιπλα, ηλ. είδη κλπ), ιδίως αν υπάρχει παιδί την κηδεμονία του οποίου έχει αναλάβει ο ένας σύζυγος, πηγαίνει κατά κανόνα σ'αυτόν.Αυτό που έχω ακούσει από δικηγόρο είναι ότι το σπίτι και τα έπιπλα είναι 'δια δύο' μόνο που δίνεται στον κηδεμόνα των παιδιών από το δικαστήριο η αποκλειστική χρήση του (εφ'όσον βέβαια είναι το μοναδικό) μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά ή να ξαναπαντρευτεί. Μετά το 'άλλο μισό' επιστρέφεται στον άλλο σύζυγο. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο(α) της οικογένειας, μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι δώρο/άδωρο αφού μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά το αυτοκίνητο θα έχει χάσει την αξία του.
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Σοβαρότατα κι από μένα! Χωρίς την παραμικρή υπερβολή! Ίσως και λίγο παραπάνω αν υπάρχει και ενοίκιο.
Δεν ξέρω ρε παιδιά... Εμένα αυτό μου φαίνεται για καλή ζωή και όχι για απλά αξιοπρεπή.
Μάλλον η διαφορά μας βρίσκεται στην διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων. Ο τρόπος ζωής προσδιορίζει και τις θυσίες. -
Εχοντας 4μελή οικογένεια και δικό μου σπίτι σε διαβεβαιώ ότι τα 3.000 ευρώ είναι πλέον το ελάχιστο!
Φροντιστήρια,ρούχα παιδιών (για δικά μας,άστα!),κοινόχρηστα,φώτα,νερά, τηλέφωνα και 2 φορές τον μήνα σινεμά!Αυτοκίνητα,ασφάλειες,τέλη κλπ τ..... είμαστε μέσα!!
Και πραγματικά δεν κάνουμε ΚΑΘΟΛΟΥ εξόδους νυχτερινές κλπ!
Το πολύ πολύ κανένα ταβερνάκι με φίλους!!!
Δεν παραπονιέμαι!
Ωραία είναι η ζωή μου!
Απλά αυτοί που παίρνουν λιγότερα από εμένα....κλάφτα!!! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Αυτό που έχω ακούσει από δικηγόρο είναι ότι το σπίτι και τα έπιπλα είναι 'δια δύο' μόνο που δίνεται στον κηδεμόνα των παιδιών από το δικαστήριο η αποκλειστική χρήση του (εφ'όσον βέβαια είναι το μοναδικό) μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά ή να ξαναπαντρευτεί. Μετά το 'άλλο μισό' επιστρέφεται στον άλλο σύζυγο. Το ίδιο ισχύει και για το αυτοκίνητο(α) της οικογένειας, μόνο που σε αυτή την περίπτωση είναι δώρο/άδωρο αφού μέχρι να ενηλικιωθούν τα παιδιά το αυτοκίνητο θα έχει χάσει την αξία του.
Σωστό αυτό, όμως άντε να περιμένεις να πάρεις πίσω μετά από χρόνια έπιπλα, ηλ. συσκευές, πιατικά κ.ά. Η αποκλειστική χρήση ισοδυναμεί στην πράξη με κτήση.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εχοντας 4μελή οικογένεια και δικό μου σπίτι σε διαβεβαιώ ότι τα 3.000 ευρώ είναι πλέον το ελάχιστο!
Φροντιστήρια,ρούχα παιδιών (για δικά μας,άστα!),κοινόχρηστα,φώτα,νερά, τηλέφωνα και 2 φορές τον μήνα σινεμά!Αυτοκίνητα,ασφάλειες,τέλη κλπ τ..... είμαστε μέσα!!
Και πραγματικά δεν κάνουμε ΚΑΘΟΛΟΥ εξόδους νυχτερινές κλπ!
Το πολύ πολύ κανένα ταβερνάκι με φίλους!!!
Δεν παραπονιέμαι!
Ωραία είναι η ζωή μου!
Απλά αυτοί που παίρνουν λιγότερα από εμένα....κλάφτα!!!Και εγώ έβρισκα υπερβολικό το ποσό των 3.000 το μήνα για τριμελή οικογένεια. Αν το (τα) παιδιά είναι μικρά, με μία φυσιολογική , ζωή (πχ. μόνο ένα Ακρόπολις το χρόνο και οικονομικές διακοπές ) και με ιδιόκτητο σπίτι νομίζω ότι κατεβαίνουμε στα 2.000.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνω έξοδα αυτοκινήτων (2), ιδιωτική ασφάλεια (νοσηλευτικό), και ασφάλεια σπιτιού .
Ενδεικτικά, από προσωπική πείρα, αναφέρω για τους ανύπανδρους , ότι το super market ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα, με ένα παιδί 3 ετών.
Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν όμως , το κόστος για τετραμελή οικογένεια είναι πολύ πιθανό να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 3.000 ευρώ. -
Ο χρήστης piko έγραψε:
Και εγώ έβρισκα υπερβολικό το ποσό των 3.000 το μήνα για τριμελή οικογένεια. Αν το (τα) παιδιά είναι μικρά, με μία φυσιολογική , ζωή (πχ. μόνο ένα Ακρόπολις το χρόνο και οικονομικές διακοπές ) και με ιδιόκτητο σπίτι νομίζω ότι κατεβαίνουμε στα 2.000.
Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνω έξοδα αυτοκινήτων (2), ιδιωτική ασφάλεια (νοσηλευτικό), και ασφάλεια σπιτιού .
Ενδεικτικά, από προσωπική πείρα, αναφέρω για τους ανύπανδρους , ότι το super market ξεπερνά τα 400 ευρώ το μήνα, με ένα παιδί 3 ετών.
Όταν τα παιδιά μεγαλώνουν όμως , το κόστος για τετραμελή οικογένεια είναι πολύ πιθανό να φθάνει ή και να ξεπερνά τα 3.000 ευρώ.Απόλυτα σωστά!! έχω ακρίβως τα ίδια έξοδα + ένα παιδί παραπάνω (μωρό)
-
Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω να γίνω και πολύτεκνος, τι πρέπει να κάνω; Ριφιφί;
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω να γίνω και πολύτεκνος, τι πρέπει να κάνω; Ριφιφί;να κάνεις 4 παιδιά να πάρεις ταξί!!!
-
Ο χρήστης TakisB έγραψε:
Με κάνεις να νιώθω ήρωας...
Για βάλε έναν ήρωα ακόμα. Καλά λένε ξοδεύεις ανάλογα με το πόσα βγάζεις. Τι να πω εγώ με δυο παιδιά ή όσοι έχουν περισσότερα.!!!!
Βέβαια τα ποσά αλλάζουν αναλόγως που μένεις (ενοίκια, έξοδα μετακινήσεων κλπ) καθώς το κόστος ζωής αλλάζει κατά πολύ όχι μόνο από πόλη σε πόλη αλλά και από συνοικία σε συνοικία στις μεγαλουπόλεις μας.
-
Επειδή δεν είναι ανάγκη να γίνω ήρωας και μ'αυτά που βλέπω/ακούω θα συνεχίσω εργένης
υπάρχει και μία άλλη παράμετρος στο πως τα βγάζουν πέρα ορισμένα νεαρά κυρίως ζευγάρια... ΓΟΝΕΙΣ (και των δύο)
'παντρέψου εσύ κι εμείς είμαστε εδώ' (αν φύγεις από το σπίτι ή συζήσεις δεν έχει μία)
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Δηλαδή εγώ που θέλω να κάνω να γίνω και πολύτεκνος, τι πρέπει να κάνω; Ριφιφί;Θα πρέπει να σημειώσω επίσης ότι ο έχων 3 παιδιά έχει αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ, οπότε μία επιπλέον φοροαπαλλαγή, σε σχέση με πατέρα 2 παιδιών, μέχρι περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο. Καθόλου κακό, έτσι;
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Θα πρέπει να σημειώσω επίσης ότι ο έχων 3 παιδιά έχει αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ, οπότε μία επιπλέον φοροαπαλλαγή, σε σχέση με πατέρα 2 παιδιών, μέχρι περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο. Καθόλου κακό, έτσι;
στην περίπτωση που το τρίτο παιδί στοιχείζει λιγότερο από 3Κ ετησίωσς. Ισχύει;
-
Ο χρήστης piko έγραψε:
Θα πρέπει να σημειώσω επίσης ότι ο έχων 3 παιδιά έχει αφορολόγητο όριο 30.000 ευρώ, οπότε μία επιπλέον φοροαπαλλαγή, σε σχέση με πατέρα 2 παιδιών, μέχρι περίπου 3.000 ευρώ το χρόνο. Καθόλου κακό, έτσι;
Για να σε νοιάζει το αφορολόγητο όριο θα πρέπει πρώτα να βγάζεις αυτά τα χρήματα!!!!
Το καλάθι της νοικοκυράς