-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακριβώς. Κι επειδή δεν έχω καμία διάθεση για συμβιβασμούς, πέρα από τα κοινά έξοδα (ενοίκιο/δάνειο, διατροφή, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ο καθένας για πάρτη τουΑυτά που λες βρίσκουν εφαρμογή στην συγκατοίκηση και όχι στον γάμο...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
... επειδή δεν έχω καμία διάθεση για συμβιβασμούς, πέρα από τα κοινά έξοδα (ενοίκιο/δάνειο, διατροφή, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ο καθένας για πάρτη του
Να υποθέσουμε ότι θα πλένεις και θα σιδερώνεις τα ρούχα σου, ότι θα μαγειρεύεις, θα σφουγγαρίζεις το σπίτι, θα στρώνεις τα κρεβάτια, θα πηγαίνεις λαϊκή και θα ξεσκατίζεις τα παιδιά;
Στη συμβίωση, ΜΟΝΟ με συνεργασία προχωράει κανείς. 'Ο καθένας για την πάρτη του' είναι μόνο για βήματα προς τα πίσω. Το πόσα παίρνει ο καθένας είναι ένας καλός μπούσουλας για να αποφασίσει το ζευγάρι τι και πότε θα ξοδέψει.Εσείς οι ανύπαντροι ακούτε τον παλιό
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Να υποθέσουμε ότι θα πλένεις και θα σιδερώνεις τα ρούχα σου, ότι θα μαγειρεύεις, θα σφουγγαρίζεις το σπίτι, θα στρώνεις τα κρεβάτια, θα πηγαίνεις λαϊκή και θα ξεσκατίζεις τα παιδιά;
Στη συμβίωση, ΜΟΝΟ με συνεργασία προχωράει κανείς. 'Ο καθένας για την πάρτη του' είναι μόνο για βήματα προς τα πίσω. Το πόσα παίρνει ο καθένας είναι ένας καλός μπούσουλας για να αποφασίσει το ζευγάρι τι και πότε θα ξοδέψει.εκτός από τα παιδιά, τα υπόλοιπα τα κάνω και τώρα, (εκτός από τη λαϊκή, προτιμώ supermarket) άρα δεν έχω κανένα πρόβλημα να τα κάνω και 'μετά' (αν υπάρξει ποτέ)
Τη βιομηχανία του γάμου κι ότι αυτό συνεπάγεται ('σόγια' θείοι/ες ξαδέρφια κλπ) ας τη συντηρήσουν άλλοι
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ακριβώς. Κι επειδή δεν έχω καμία διάθεση για συμβιβασμούς, πέρα από τα κοινά έξοδα (ενοίκιο/δάνειο, διατροφή, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ο καθένας για πάρτη του
Αυτά που λες βρίσκουν εφαρμογή στην συγκατοίκηση και όχι στον γάμο...
Μάλιστα. Δηλαδή όταν περνάς από τη συμβίωση στο γάμο θα της πληρώνω το κομμωτήριο (ή αντίστοιχα τις ζάντες; )
Ή μήπως ο γάμος δεν είναι συμβίωση;
-
Ε, δεν τα βλέπουν και όλοι έτσι... Εξ' άλλου τα πάντα είναι προσωπικές επιλογές.
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Ε, δεν τα βλέπουν και όλοι έτσι... Εξ' άλλου τα πάντα είναι προσωπικές επιλογές.Φυσικά, ούτε είναι υποχρεωτικό να/μην παντρευτεί κάποιος/α.
Αλλά μην παραπονιέται μετά ότι εγώ ήθελα το τάδε αυτοκίνητο, αλλά δεν άρεσε στη γυναίκα μου
Εκεί υπάρχει το: ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ
-
Εκεί πάει το 'ας πρόσεχε' που λες εσύ φίλε Ίκαρε, εκεί πάνε και οι συμβιβασμοί που λέω εγώ. Άρα αν δεν ήταν κάποιος έτοιμος για συμβιβασμούς τότε όντως ας πρόσεχε. Αλλιώς, ας παραπονιέται και λίγο. Καλά να μην μπορεί να πάρει το διθέσιο... Να μην μπορεί και να μιλάει;;;;
-
Ξερω καποους οι οποιοι δεν εκαναν συμβιβασμους, εν γνωση τους, και φυσικα δεν παντρευτικαν ποτε ή αν παντρευτικαν χωρισαν γρηγορα.
Το να μην κανεις συμβιβασμους σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατακριτεο...κατακριτεο ειναι να μην εχεις αυτογνωσια και να νομιζεις οτι ο αλλος θα ακολουθησει το βιολι σου με τελικο αποτελεσμα να την πληρωνουν τα παιδια των '''ασυμβιβαστων''.
Αυτους τους θεωρώ απλα ηλιθιους .
Ο φιλος Ikar προφανως ειναι ανυπαντρος συνειδητα , φυσικα δεν ξερω την ηλικια του ,αλλα, καλο θα ηταν, αν επιμενει μελλοντικα στις αποψεις του να συνεχισει να ειναι ανυπαντρος, οχι για τιποτα αλλο, αλλα αρκετα διαζυγια υπαρχουν, και δεν φταινε σε τιποτα και τυχον παιδια, που ισως υπαρξουν.
Με το γαμο, και κυριοτερα** με τα παιδια... δεν παιζουν**.
Εδω με τι μανα σου κανεις συμβιβασμους ...οχι με καποιον τριτο.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Εδω με τι μανα σου κανεις συμβιβασμους ...οχι με καποιον τριτο.τη μάνα σου δεν την επιλέγεις όμως! Σε επιλέγει αυτή!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
τη μάνα σου δεν την επιλέγεις όμως! Σε επιλέγει αυτή!
Φανταζεσαι να ηταν και αυτη ''ασυμβιβαστη''... και να ημασταν ανυσηχα-γκρινιαρικα μωρά , θα μας ειχε πεταξει απο τον μπαλκονι.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Ξερω καποους οι οποιοι δεν εκαναν συμβιβασμους, εν γνωση τους, και φυσικα δεν παντρευτικαν ποτε ή αν παντρευτικαν χωρισαν γρηγορα.Το να μην κανεις συμβιβασμους σε καμια περιπτωση δεν ειναι κατακριτεο...κατακριτεο ειναι να μην εχεις αυτογνωσια και να νομιζεις οτι ο αλλος θα ακολουθησει το βιολι σου με τελικο αποτελεσμα να την πληρωνουν τα παιδια των '''ασυμβιβαστων''.
Αυτους τους θεωρώ απλα ηλιθιους .
Ο φιλος Ikar προφανως ειναι ανυπαντρος συνειδητα , φυσικα δεν ξερω την ηλικια του ,αλλα, καλο θα ηταν, αν επιμενει μελλοντικα στις αποψεις του να συνεχισει να ειναι ανυπαντρος, οχι για τιποτα αλλο, αλλα αρκετα διαζυγια υπαρχουν, και δεν φταινε σε τιποτα και τυχον παιδια, που ισως υπαρξουν.
Με το γαμο, και κυριοτερα** με τα παιδια... δεν παιζουν**.
34 (και είμαι καλά! ) και φυσικά θα συνεχίσω Απ' ότι βλέπω είναι εύκολο από τις αντιδράσεις γυναικών μόλις λέω ότι είμαι εναντίον του γάμου και δεν παντρεύομαι (την κάνουν γρήγορα )
Τι να ήθελαν άραγε;
-
Ο χρήστης Giorgos έγραψε:
Εκεί πάει το 'ας πρόσεχε' που λες εσύ φίλε Ίκαρε, εκεί πάνε και οι συμβιβασμοί που λέω εγώ. Άρα αν δεν ήταν κάποιος έτοιμος για συμβιβασμούς τότε όντως ας πρόσεχε. Αλλιώς, ας παραπονιέται και λίγο. Καλά να μην μπορεί να πάρει το διθέσιο... Να μην μπορεί και να μιλάει;;;;'διθέσιο αμαξάκι φανταστική γυναίκα;;; εεε;;;'
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
34 (και είμαι καλά! ) και φυσικά θα συνεχίσω Απ' ότι βλέπω είναι εύκολο από τις αντιδράσεις γυναικών μόλις λέω ότι είμαι εναντίον του γάμου και δεν παντρεύομαι (την κάνουν γρήγορα )
Τι να ήθελαν άραγε;
Αυτο πρεπει να ειναι ο απολυτος γυναικοδιωκτης, ειδικα σε γυναικες που πλησιαζουν τα 30 ή +30.
Πρεπει παντως να το εχουν εμφυτο οσο μεγαλωνουν μαζι να μεγαλωνει και η επιθυμια να παντρευτουν.....
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Πρεπει παντως να το εχουν εμφυτο οσο μεγαλωνουν μαζι να μεγαλωνει και η επιθυμια να παντρευτουν.....Αυτό πάει από μάνα σε κόρη (όπως πολλά άλλα).
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Αυτο πρεπει να ειναι ο απολυτος γυναικοδιωκτης, ειδικα σε γυναικες που πλησιαζουν τα 30 ή +30.Πρεπει παντως να το εχουν εμφυτο οσο μεγαλωνουν μαζι να μεγαλωνει και η επιθυμια να παντρευτουν.....
Τα -30+ είναι επικίνδυνες ηλικίες και 'γαμπροζητούσες'
έμφυτο δεν είναι, επίκτητο και μετά από πλύση εγκεφάλου (όπως γράφει κι ο kyan)
Τα 'απόλυτα' περιοδικά πάντως είναι αυτά που έχουν αντικείμενο το γάμο
-
Δυστυχώς επιστρέψαμε στα '50s... Ο γάμος γίνεται όλο και πιο συχνά αντικείμενο συναλλαγής κι οι γυναίκες (κυρίως) όλο και πιο σκληροι διαπραγματευτές. Η ύφεση, η οικονομική δυσπραγία, η έλλειψη καλλιέργειας κι η κουλτούρα της κατανάλωσης σιγά-σιγά διαβρώνουν μια υποδομή επιστροφής στο συναίσθημα που αναπτύχθηκε στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια και κυρίως μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '80. Μαζί με την ελπίδα της εποχής για καλύτερες μέρες πέθανε κι η πρόσκαιρη αναβάθμιση στις σχέσεις των δύο φύλων. Οι γυναίκες που γνωρίζω όλο και πιο συχνά πάσχουν από ανασφάλεια (γι' αυτό και οι σχέσεις μου τελευταία πάνε κατά διαόλου ), λες κι η επιβίωση είναι συνάρτηση μόνο τραπεζικών καταθέσεων κι επιτυχίας-αναγνωρισιμότητας κι όχι ψυχικής σταθερότητας κι ευτυχίας. Δυστυχώς οι γυναίκες πολύ περισσότερο από τους άντρες κάτι που φαντάζομαι εξηγείται κι επιστημονικά...
Στο θέμα μας: δύσκολα τα πράγματα στις μέρες μας. Πιο δύσκολα αν έχεις και παιδιά. Ένα νέο ζευγάρι με δύο μέσους μισθούς (έως 1200 έκαστος) είναι από ΟΚ έως αρκετά καλά (ιδίως αν έχει ιδιόκτητο σπίτι). Όταν έρθουν τα παιδιά η κατάσταση με αυτά τα δεδομένα είναι έως απελπιστική... Παράδειγμα η αδερφή μου (ειδικευόμενη γιατρός) με το γαμπρό μου βγάζουν συνολικά περίπου 4500-5000 ευρώ το μηνα. Ε, το πιστεύετε ότι από τότε που γεννήθηκε ο μπέμπης, χωρίς ιδιαίτερα έξοδα ψυχαγωγίας (που χρόνος άλλωστε με μωρό παιδί και 10 εφημερίες στην εντατική το μήνα...), ελάχιστα από αυτά περισσεύουν (όταν περισσεύουν) και με την προϋπόθεση ότι υπάρχει γιαγιά να κρατάει το παιδι; -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα 'απόλυτα' περιοδικά πάντως είναι αυτά που έχουν αντικείμενο το γάμο... ή αλλιώς: 'Πώς να παντρευτείτε πιο ακριβά από την Ελίζαμπεθ Τέιλορ', 'Δέκα + ένα μυστικά για να ξοδέψετε 1 δις στο γάμο σας' κλπ...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Τα 'απόλυτα' περιοδικά πάντως είναι αυτά που έχουν αντικείμενο το γάμο
Προχθές σ' ένα περίπτερο είδα και περιοδικό 'Η Βάπτιση'!!!!!
Ένα βήμα παραπέρα...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ακριβώς. Κι επειδή δεν έχω καμία διάθεση για συμβιβασμούς, πέρα από τα κοινά έξοδα (ενοίκιο/δάνειο, διατροφή, ΔΕΗ, ΟΤΕ κλπ) ο καθένας για πάρτη του
Αυτά που λες βρίσκουν εφαρμογή στην συγκατοίκηση και όχι στον γάμο...
Μάλιστα. Δηλαδή όταν περνάς από τη συμβίωση στο γάμο θα της πληρώνω το κομμωτήριο (ή αντίστοιχα τις ζάντες; )
Ή μήπως ο γάμος δεν είναι συμβίωση;
Δεν μίλησα για συμβίωση φίλε αλλά για συγκατοίκηση...
Η σημασία των λέξεων είναι διαφορετική...Από ότι κατάλαβα πάντως και από τα λεγόμενα σου αναφέρεσαι σε μια κατάσταση όπου θεωρείς βέβαιο ότι η γυναίκα θα κάθεται και θα την πληρώνεις ή κάτι τέτοιο...
Δεν μπορώ να κατάλαβω πώς έχεις σχηματίσει αυτήν την άποψη αλλά σαν παντρεμένος έχω κάποια εμπειρία και την θεωρώ εντελώς λάθος.Είναι άποψη σου βέβαια, οπότε δεν μου πέφτει και λόγος.
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Δεν μίλησα για συμβίωση φίλε αλλά για συγκατοίκηση...
Η σημασία των λέξεων είναι διαφορετική...Από ότι κατάλαβα πάντως και από τα λεγόμενα σου αναφέρεσαι σε μια κατάσταση όπου θεωρείς βέβαιο ότι η γυναίκα θα κάθεται και θα την πληρώνεις ή κάτι τέτοιο...
Δεν μπορώ να κατάλαβω πώς έχεις σχηματίσει αυτήν την άποψη αλλά σαν παντρεμένος έχω κάποια εμπειρία και την θεωρώ εντελώς λάθος.Είναι άποψη σου βέβαια, οπότε δεν μου πέφτει και λόγος.
Εϊναι διαφορετική, αλλά εμπεριέχεται η μία στην άλλη. Όταν συμβιώνεις δεν συγκατοικείς; Κι όταν συγκατοικείς, πάλι συμβιώνεις (ζεις κάτω από την ίδια στέγη)
Που έγραψα ότι θεωρώ βέβαιο ότι δεν θα δουλεύει;
Το καλάθι της νοικοκυράς