-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Θυμαμαι τις παλιες καλες εποχες,που στη τιμη του Α3 δε συμπεριλαμβανοταν ο αυτοματος κλιματισμος,με τη λεπτομερεια οτι το αυτοκινητο δεν ερχοταν χωρις αυτον!!!!
οχι μόνο ο αυτόματος κλιματισμός... κανένας κλιματισμός δεν ήταν στην τιμή...
Δεν ξέρω εαν το τιμόνι ήταν στάνταρτ ή στα έξτρα....
Αυτο λεω και εγω.Το αυτοκινητο δεν ερχοταν χωρις αυτοματο κλιματισμο.
Το κουφο ειναι οτι στο Α3 δεν πρεπει να εμπαινε απλο air condition!
Μιλαμε για τρελλη κοροιδια...Το τιμημα του Premium.
Bεβαια μια χαρα πουλησε το Α3....Τι να πω... -
Noμίζω πως πλέον τα πράγματα δεν είναι τόσο 'βάρβαρα'
Το 120 κάνει 27500 + 990 χρώμα +550 'έξοδα' και τέλη και ουσιαστικά θέλει μόνο προβολείς ομίχλης και κάποια ζάντα.
Ο εξοπλίσμός μου φάνηκε πλήρης, έχει ακόμη και την TFT οθόνη στο ταμπλό.
Τόσο καλός που τα 6 χιλιάρικα για να πάς στο 160 φαίνονται ακόμη περισσότερα -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Στο Α4 η βασική έκδοση ερχοταν μόνο με ειδική παραγγελία. Και φυσικά δεν είχε ούτε πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
Aυτο ειναι ανακριβεια. Ειχα το προηγουμενο Α4 και ακομα και στη βασικη εκδοση ειχε 4 ηλεκτρικα παραθυρα , κλιματισμο και CD Bose με 4 ηχεια.
Βεβαια ειχε βασικη τιμη 23,900 (το 2004) και με κατι ζαντες 16αρες , δερματινο τιμονι , ηχοσυστημα με 10 ηχεια κτλ. μου πηγε κοντα στο 30 χιλιαρο αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
-
Ο χρήστης Rivers έγραψε:
Στο Α4 η βασική έκδοση ερχοταν μόνο με ειδική παραγγελία. Και φυσικά δεν είχε ούτε πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
Aυτο ειναι ανακριβεια. Ειχα το προηγουμενο Α4 και ακομα και στη βασικη εκδοση ειχε 4 ηλεκτρικα παραθυρα , κλιματισμο και CD Bose με 4 ηχεια.
Βεβαια ειχε βασικη τιμη 23,900 (το 2004) και με κατι ζαντες 16αρες , δερματινο τιμονι , ηχοσυστημα με 10 ηχεια κτλ. μου πηγε κοντα στο 30 χιλιαρο αλλα αυτο ειναι μια αλλη ιστορια.
Το 1.8Τ θυμάμαι χαρακτηριστικά πως δεν είχε πίσω ηλεκτρικά παράθυρα.
Βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά είμαι 99% σίγουρος. -
ο βασικος δεν ειχε πισω ουτε στο 1.6 ουτε στο 1.8.
μιλαμε για τον βασικο που δεν ειχε ουτε ζαντα αλουμινιου,ηταν με το τετρακτινο τιμονι,χωρις το πλαισιο στα παραθυρα,
υπηρχε ενα πακετο comfort νομιζω στα 2.000 που ειχα καποια βασικα καλουδια και ητιμη πηγαινε με αυτο στα 28 αν θυμαμαι καλα -
Ναι, αλλά ο 'βασικός' πλέον περιλαμβάνει όλα τα αρκτικόλεξα ασφαλείας
ολες τις ηλεκτρικές ευκολίες (πράγμα ασυνήθιστο για Audi μεχρι πριν λίγο καιρό),
μισή ντουζίνα αερόσακους,
intelligent key,
κλίμα, δερμάτινο τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων (το χειρόφρενο το έκαναν ηλεκτρικό και γλύτωσαν το δέρμα )
Δύο οθόνες (στον πίνακα οργάνων και TFT 6,5' στο ταμπλό),
Πατάκια εμπρός πίσω
Τρίγωνο, φαρμακείο και γρύλος ανύψωσης
Δηλαδή τώρα τι θα κάνει δώρο η αντιπροσωπία;Οι προβολείς ομίχλης πόσο να κάνουν;
-
Τουλάχιστον στο ΙΜΑ δεν είχα τέτοια προβλήματα. Πέρα των 100 ευρώ για τα διάφορα έξοδα ακόμα και το μεταλλικό ήταν στη τιμή.....
Στα περί Audi τώρα.
Η παραμετροποίηση του αυτοκινήτου είναι το δυνατό χαρτί των Γερμανών. Πρακτικά προσφέρουν στον πελάτη τη δυνατότητα να φτιάξει ένα όχημα που πιθανά να είναι και μοναδικό. Στα μεγάλα οχήματα δε, αυτό με τους πιθανούς συνδυασμούς του εξοπλισμού είναι πρακτικά νομοτελειακό.
Πέρα από τις κινήσεις εντυπωσιασμού των εδώ αντιπροσώπων (Α3 από 23,000 Ευρώ) ευθύνη φέρει και ο ειδικός τύπος. Όταν το όχημα που παρουσιάζει και συγκρίνει έχει πρακτικά 15,000 Ευρώ εξτρά και δεν παρουσιάζεται ποτέ η βασική έκδοση από το περιοδικό αλλά συγκρίνεται αυτό με άλλο μοντέλο της ίδιας αρχικής τιμής που ποτέ δεν θα φτάσει στο κόστος αυτό. Προσωπικά θα ήθελα να δω μία φορά να συγκρίνονται οι βασικές εκδόσεις as is. Να δούμε αν σε αμάξι χωρίς A/C θα μιλήσουν καλοκαιριάτικα για confort!
Το άλλο κακό είναι ότι και η αξιοπιστία των οχημάτων με μεγάλη παραμετροποίηση μειώνεται. Ειδικά σε θέματα ηλεκτρικής φύσης δεν είναι απίθανο η συνύπαρξη δύο extra να δημιουργούν προβλήματα σε ένα όχημα και αυτό να γίνεται αντιληπτό μόνον από το feedback των πελατών.
Το τελευταίο βέβαια έχει να κάνει με το βάρος και με ότι αυτό συνεπάγεται σε κατανάλωση και επιδόσεις. Ξεκινάς από τη βασική έκδοση με 1300 κιλά και Α κατανάλωση αλλά το μέσο όχημα που κυκλοφορεί ζυγίζει 1450 κιλά και καταναλώνει 1.2Α. Τα 150 κιλά δε των extra τελικά καταλήγουν στο να μειώνουν το ωφέλιμο φορτίο. Βέβαια κατά ECE το όχημα φαίνεται να καίει ελάχιστα αλλά στην πραγματικότητα ο κινητήρας δουλεύει συνεχώς υπερωρίες. Είναι σαν να έχεις 2 άτομα να σου κάθονται με την είσοδο σου στο αμάξι. Και καλά με τα σύγχρονα diesel με την περίσσια ροπής τουλάχιστον στην ενεργητική ασφάλεια μικρό το κακό αλλά στην Ελληνική προ-turbo πραγματικότητα τι γίνεται???
-
Βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά είμαι 99% σίγουρος.Στο B7 A4 στα 2.0T με quattro ή χωρίς ήταν εξτρα (450 ευρώ). Φυσικά υπήρχαν πακέτα εξοπλισμού που τα περιλάμβαναν, αλλιώς τα πλήρωνες έξτρα...
Το καινούριο στην βασική έκδοση δεν του λείπει σχεδόν τίποτα και αν το συγκρίνουμε με το B7 για να του βάλεις τα ίδια ξεκινούσε σχεδόν από 1000 ευρώ κάτω (με τον 1.6... )
Μου φαίνεται αρκετά καλό πακέτο σε σχέση πάντα και με τους άμεσους ανταγωνιστές (3, 159, C κλπ)
-
Test: Audi A4 1.8 TFSI - 15/02/2008
ΡιφιφίΗ Audi φαίνεται πως έκανε το κόλπο γκρόσο στη μεσαία κατηγορία οχημάτων. Το νέο Α4 κλέβει τις εντυπώσεις σε όλους τους τομείς και τώρα... ποιος το πιάνει! Πριν ακόμη πατήσει καλά καλά τους τροχούς του στο δρόμο, το νέο Α4 είχε δημιουργήσει δυνατό «ντόρο» γύρω από το όνομά του.
Όσοι το είχαν δει από κοντά στην Έκθεση Aυτοκινήτου της Φρανκφούρτης είχαν εκφραστεί με τα πλέον κολακευτικά λόγια. Όλα αυτά τα σχόλια, όμως, των επισκεπτών δημοσιογράφων αφορούσαν την εμφάνιση και την ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό, αφού -όπως καταλαβαίνετε- οδηγική επαφή με το όχημα δεν υπήρχε.
Η Audi δέχτηκε με ενθουσιασμό τις πρώτες -θετικές- αντιδράσεις. Και προτού κοπάσουν τα πνεύματα, έκαναν οι ιθύνοντες της εταιρείας τη δήλωση βόμβα. Διατυμπάνισαν ότι το νέο τους δημιούργημα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της μεσαίας κατηγορίας! Το πιο ποιοτικό, το πιο πολυτελές και το πιο σπορ.
Η αυτοπεποίθησή τους, αναμφίβολα, ήταν μεγάλη, και προφανώς όλη αυτή η αισιοδοξία πήγαζε από κάπου. Μήπως όμως -επιχειρώντας να κάνουμε και το δικηγόρο του διαβόλου- όλο αυτό ήταν ένα παιχνίδι μάρκετινγκ; Ένας έξυπνος τρόπος να επηρεάσουν καταστάσεις και γεγονότα και, φυσικά, να λανσάρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο τους προϊόν στην αγορά;
Χρειάστηκε να περάσει λίγος καιρός, μέχρις ότου όλα τα προαναφερθέντα ερωτήματά μας βρουν τις σωστές απαντήσεις. Μέχρι την ημέρα που το νέο Α4 ήρθε επιτέλους στη χώρα μας για να μας αποδείξει και έμπρακτα εάν όλη αυτή η φημολογία και οι ισχυρισμοί γύρω από το ποιόν του ευσταθούν.
Κοιτώντας το νέο Α4 δεν μπορείς παρά να παραδεχτείς ότι είναι όμορφο. Όσο υποκειμενικό και αν είναι το θέμα της εμφάνισης, αυτό το αυτοκίνητο οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τραβά το βλέμμα. Είναι ένα σύγχρονο μοντέλο τριών όγκων που φέρει τη σχεδιαστική σφραγίδα της Audi: Μονοκόμματη μάσκα με ευμεγέθεις αεραγωγούς, μικροί πρόβολοι, LEDάκια στους προβολείς -προσδίδουν ένα μυστηριώδες και άγριο ύφος στο εμπρός τμήμα- και έντονα νεύρα κατά μήκος του αμαξώματος για επιπλέον τονισμό του καλογυμνασμένου «κορμιού» του. Για όσους από εσάς το παρατηρούν και σπάνε το κεφάλι τους να θυμηθούν με τι μοιάζει, θα βοηθήσουμε... Θυμίζει Α5, στην πιο light βέβαια εκδοχή του.
Καλά όλα αυτά βέβαια περί ντιζάιν και εμφάνισης, αλλά το θέμα είναι να υπάρχει και αντίστοιχο περιεχόμενο. Γιατί άλλο είναι να διεκδικείς τίτλους με τα λόγια και άλλο με τις πράξεις. Η Audi, λοιπόν, στην προσπάθειά της να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό (βλ. Σειρά 3 και C-Class), έκανε μελετημένες και μεθοδικές κινήσεις.
Κατ’ αρχάς, αύξησε τις διαστάσεις του αυτοκινήτου αρκετά. Για να είμαστε ακριβείς, θα λέγαμε περισσότερο ίσως απ’ ό,τι συνηθίζεται από γενιά σε γενιά. Το νέο Α4 στη γλώσσα των αριθμών έχει μήκος 4,7 μ., πλάτος 1,8 μ. και πορτ μπαγκάζ 480 λίτρων. Τι σημαίνει αυτό; Πως είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της κλάσης του και μόλις μια παλάμη μικρότερο (11 εκ.) από το Α6, που -ως γνωστόν- ανήκει στο segment των μεγάλων οχημάτων...
Οι εκπλήξεις, όμως, δε σταματούν εδώ. Ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα μεσολαβούν 2,8 μ. Τώρα, εύλογα θα αναρωτιέστε πώς κατάφεραν οι Γερμανοί να αυξήσουν το μεταξόνιο τόσο πολύ, συγκριτικά με της προηγούμενης γενιάς (θυμίζουμε ότι ήταν στα 2,6 μ.). Αυτό επιτεύχθηκε χάρη σε μια διαφοροποίηση στη διάταξη της μετάδοσης (διαφορικό και συμπλέκτης άλλαξαν θέση), η οποία επέτρεψε στον εμπρός άξονα να μετακινηθεί προς το άκρο του αμαξώματος κατά 15,4 εκ.
Μεγαλύτερες διαστάσεις, όμως, συνεπάγονται και μεγαλύτερους χώρους. Το σαλόνι του νέου Α4 είναι ακόμα πιο άνετο, ακόμα πιο ευρύχωρο και ακόμα πιο λειτουργικό από του προγενέστερου μοντέλου. Είναι σε θέση να μεταφέρει με εξαιρετική άνεση τέσσερις ενήλικες επιβάτες, ανεξαρτήτως ύψους... και πλάτους, και, εάν δεν είχε το ψηλό κεντρικό τούνελ να περιορίζει το χώρο ανάμεσα στα πόδια των δύο πίσω ατόμων, θα μπορούσε κάλλιστα να φιλοξενήσει και έναν τρίτο επισκέπτη.
Ρέστα, όμως, έδωσε η γερμανική εταιρεία και σε επίπεδο ποιότητας κατασκευής. Θα συμφωνήσουμε με τους ανθρώπους της Audi ότι το νέο Α4 είναι το πιο ποιοτικό μοντέλο της κλάσης. Τα μαλακά πλαστικά (αφρώδη, για την ακρίβεια) που ντύνουν, στην κυριολεξία, το ταμπλό και τις πόρτες είναι κορυφαίας ποιότητας, με άψογη συναρμογή και τέλειο φινίρισμα. Με μία μόνο λέξη: Αψεγάδιαστο.
Πίνακας οργάνων και κεντρική κονσόλα σχηματίζουν ένα ενιαίο σύνολο, που «εστιάζει» το ενδιαφέρον του στον οδηγό, ενώ και όλοι οι επιμέρους διακόπτες είναι σωστά τοποθετημένοι, προσφέροντας πολύ καλή εργονομία. Μία ένσταση έχουμε, και αυτή έχει να κάνει με τη σχεδίαση. Αφού κάνεις την υπέρβαση σε επίπεδο ποιότητας και χώρων, γιατί δεν το ψάχνεις λίγο παραπάνω και αισθητικά, ούτως ώστε να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα;
Δεν είναι τόσο ότι δε μας αρέσει ο διάκοσμός του σχεδιαστικά. Είναι μάλλον το γεγονός ότι μας είναι οικείος, γνώριμος, συνηθισμένος... Θα θέλαμε περισσότερη φαντασία και -γιατί όχι;- λίγο πιο τολμηρές φόρμες.
Εκτός, όμως, από την απελευθέρωση του χώρου στην καμπίνα, χάρη στην αύξηση του μεταξονίου αλλά και των μετατροχίων, έχει βελτιωθεί σημαντικά και το πάτημα του αυτοκινήτου στο δρόμο. Το νέο Α4 είναι πολύ καλύτερο πλέον και σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς, και αυτό το αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη κιόλας βόλτα μαζί του.
Εντυπωσιακά ομοιογενές, με ανάρτηση που κλέβει τις εντυπώσεις, το νέο μεσαίο μοντέλο της γερμανικής φίρμας κερδίζει τον οδηγό του όσο ελάχιστα αυτοκίνητα της κλάσης του. Ήσυχο και με πιο καλή ποιότητα κύλισης (C-Class δεν είναι, αλλά...), καλύπτει μεγάλες αποστάσεις ξεκούραστα και άνετα, σε βαθμό που κατεβαίνεις από το όχημα ήρεμος και «ατσαλάκωτος».
Στρίβεις χωρίς άγχος και στην κυριολεξία «όπως έρχεσαι», με το αμάξωμα να γέρνει λογικά και διόλου ενοχλητικά, σε κάθε περίπτωση. Η χρήση των ηλεκτρονικών βοηθημάτων για τον έλεγχο της συμπεριφοράς του οχήματος γίνεται ομαλά και επεκτείνεται στο τιμόνι, καθώς το ESP έχει πια την εντολή να εκτελεί μικρές διορθωτικές κινήσεις, εάν κρίνει πως είναι απαραίτητο.
Δε φοβάσαι να κινηθείς με πολλά χιλιόμετρα σε μια κλειστή διαδρομή, αφού ξέρεις πως το πλαίσιο του αυτοκινήτου, η ανάρτησή του, το τιμόνι του αλλά και ο κινητήρας του δε θα σε προδώσουν. Συνολικά και ανεξάρτητα από το ρυθμό που θα επιλέξεις να κινηθείς, δύσκολα συνειδητοποιείς ότι οδηγείς προσθιοκίνητο όχημα, αφού το στοιχείο που το χαρακτηρίζει είναι η ουδετερότητα και η αμεσότητα στις αντιδράσεις του.
Αναφορικά με τον υπερτροφοδοτούμενο 1.800άρης κινητήρας τεχνολογίας TFSI (άμεσου ψεκασμού), είναι τοποθετημένος κατά το διαμήκη άξονα (πιο κοντά όμως πλέον στον άξονα και πιο χαμηλά), για καλύτερο ζύγισμα και ισορροπημένη κατανομή βάρους. Είναι ισχυρότερος από το μηχανικό σύνολο με τους 163 ίππους που αντικαθιστά, πιο ελαφρύς (συνολικό βάρος 135 κιλά) και με μεγαλύτερη ροπή.
Αποδίδει 160 ίππους στις 4.500 σ.α.λ. και 250 Nm (25,5 χλγμ.) ροπής μόλις στις 1.500 σ.α.λ. Δυνατός, δεν έχει πλέον μεγάλη υστέρηση απόκρισης ο υπερσυμπιεστής στις χαμηλές στροφές και δείχνει το καλό του πρόσωπο από τις 2.500 σ.α.λ. και άνω. Σε γενικές γραμμές, διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία του, τον όμορφο ήχο που παράγει και τη ζωντάνια που προσφέρει στο αμάξωμα των 1.533 κιλών. Η συνεργασία του με το 6άρι (πολύ καλό σε αίσθηση και απόδοση) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων κρίνεται αρμονική και αποτελεσματική.
Ναι, λοιπόν, ακόμα μια φορά συμφωνούμε με τα λεγόμενα των Γερμανών. Το νέο Α4 είναι το πιο σπορ αυτοκίνητο, στην κλάση όμως των προσθιοκίνητων μοντέλων του segment. Overall, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο, πριν οδηγήσουμε και τις τετρακίνητες εκδόσεις. Πάντως, οι πρώτες εντυπώσεις που αποκομίσαμε είναι κάτι παραπάνω από θετικές.
http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=1255
-
Ο χρήστης Spike έγραψε:
σαν την διαφήμιση της Hyundai...έχει 4 ρόδες, ένα τιμόνι ΚΑΙ τασάκι.Οτνως, η διαφήμηση βγήκε με αφορμή την τότε συμπεριφορά του ομίλου VAG
-
τα jazz μπορεις να τα παρεις και χωρίς τασάκι.
Υπηρεσία αφαίρεσης
-
Βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά είμαι 99% σίγουρος.Δεν είχε πίσω ηλ. παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέφτες και ερχόταν με 15άρες σιδερένιες ζάντες με τάσια (πήγαμε με τον πατέρα μου και ρωτήσαμε πριν 3χρόνια όταν έψαχνε να πάρει αυτός)... Και ερχόταν κατόπιν παραγγελίας (μιλάω για 1,8Τquattro)
Αυτά, αν τα έβαζες χώρια ήταν πολύ πιο ακριβά από το να έπαιρνες την πιο ακριβή έκδοση που τα είχε μέσα και έβγαινε τελικά πιο φθηνή (και ετοιμοπαράδοτη)
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Βέβαια δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά, αλλά είμαι 99% σίγουρος.Δεν είχε πίσω ηλ. παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέφτες και ερχόταν με 15άρες σιδερένιες ζάντες με τάσια (πήγαμε με τον πατέρα μου και ρωτήσαμε πριν 3χρόνια όταν έψαχνε να πάρει αυτός)... Και ερχόταν κατόπιν παραγγελίας (μιλάω για 1,8Τquattro)
Αυτά, αν τα έβαζες χώρια ήταν πολύ πιο ακριβά από το να έπαιρνες την πιο ακριβή έκδοση που τα είχε μέσα και έβγαινε τελικά πιο φθηνή (και ετοιμοπαράδοτη)
ακριβως ετσι,το ιδιο διαστημα ψαχναμε νομιζω
-
-
To autotriti βέβαια, έχει αντίθετη άποψη
http://www.autotriti.gr/news/preview_ne ... A_ID=68088
-
και εγω εχω διαφορετική άποψη.
Θεωρω ότι η c είναι καλύτερη γενικά.... Αλλά μου βγαίνει 10 χιλιαρικά πάνω και μιλάω για τη c200 και τα πολλά άλογαΓια την Μπέμπα θεωρώ ότι δεν εχει δύναμη... Μπορεί να την έβαζα και τρίτη
-
Και επειδή με τα τούρμπο έχει παραγίνει το κακό...
Συγκριτικό μεταξύ: Audi A4 3.2FSI quattro, Alfa Romeo 159 3.2JTS Q4, Mercedes C280 4MATIC, σε περιοδικό του μήνα.
Βάρος:
A4: 1.600
1520
159: 1.740 -
Ναι αλλά με το weight loss χάσανε 45 κιλά.
Τραγική η διαφορά πάντως.
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Και επειδή με τα τούρμπο έχει παραγίνει το κακό...Συγκριτικό μεταξύ: Audi A4 3.2FSI quattro, Alfa Romeo 159 3.2JTS Q4, Mercedes C280 4MATIC, σε περιοδικό του μήνα.
Βάρος:
A4: 1.600
1520
159: 1.740Απορώ τι τα κάνει τα έξτρα κιλά. Μεγαλύτερη δεν είναι, ασφαλέστερη δε νομίζω να ναι, γρηγορότερη πάλι δεν είναι (να χει πχ βαρύτερο-αποδοτικότερο μοτέρ). Τι διάολο;
-
Πάντως, σύμφωνα με το τεστ,
αν κλείσεις τα μάτια και ακούσεις τα 3 μοτέρ,
θα ορκιστείς πως το 'Ιταλικό' είναι ο 3,2 του Α4.
Audi A4 (Β8) 2008