-
Πάντως εγώ ξανάφαγα μετά από χρόνια πραγματικό αγγούρι και τρελλάθηκα από τη γεύση...
-
Ασφαλίστε τα περιβόλια!!!!!
-
πατατες για παντα
-
Ο χρήστης TGD έγραψε:
Πάντως εγώ ξανάφαγα μετά από χρόνια πραγματικό αγγούρι και τρελλάθηκα από τη γεύση...Εδώ τα καλά αγγούριααααα
Έχω, έχω, έχωωωωωωω
Όλα τα σχήματα, όλα τα μεγέθηηηηηηηη
Διαλιέχτεεεεεεε -
Σαδίσταρε!!!
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Πάντως εγώ ξανάφαγα μετά από χρόνια πραγματικό αγγούρι και τρελλάθηκα από τη γεύση...
Εδώ τα καλά αγγούριααααα
Έχω, έχω, έχωωωωωωω
Όλα τα σχήματα, όλα τα μεγέθηηηηηηηη
ΔιαλιέχτεεεεεεεBρε ΑΕΙ να χαθείς πια!!! Όλο μας κολάζεις!!!
credits to BILL33 for the gay smiley!
-
'Ξέθαψα' το θέμα με αφορμή όλα αυτά που μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες για τρόφιμα που αποσύρονται, από την αγορά.
Πρίν λίγο άκουσα για το γάλα που αποσύρθηκε από τα καταστήματα 'DIA' λόγω ακαταλληλότητας.
Από τη πλευρά της η εταιρεία υποστηρίζει ότι το γάλα δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία μετά από έλεγχο που έκανε.Τι να πιστέψουμε ποιός λέει την αλήθεια;
-
Νομίζω ότι ένα μικρό ξεθαματάκι επιβάλλεται...
Updated κατάλογος μεταλλαγμένων της Greenpeace
http://www.greenpeace.org/raw/content/greece/press/118523/112553.pdf
-
Έτσι, για την κουβέντα: Η μισή Ελλάδα τρώει κάτι έξω καθημερινά. Φαντάζεστε τι γέλιο θα έπεφτε αν ρωτούσαμε και τα ταχυφαγεία κλπ εστιατόρια αν χρησιμοποιούν μεταλλαγμένα κρέατα και γαλακτοκομικά;
ililias: Φίλε, το κρέας στο γύρο έχει πιστ/κό GMO free;
Σουβλατζής: Ποιός, πως, που; -
Ξανά ξεθαματάκι και φτου απ'την αρχή...
Επέστρεψα πρόσφατα από τις διακοπές μου στην Κρήτη και ένα από αυτά που θα θυμάμαι είναι η μυρωδιά και η γεύση της ντομάτας, του πεπονιού και του καρπουζιού που έφαγα στο σπίτι του κουμπάρου μου...
Αγνά, σπιτικά, χωρίς φάρμακα, λιπάσματα κτλ....
Θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό που όλα τα ζαρζαβάτια ήταν από τον κήπο μας, μεγαλωμένα με νεράκι και τη φροντίδα του παππού μου.
Ωραίες εποχές... -
Ο χρήστης Batman έγραψε:
Ξανά ξεθαματάκι και φτου απ'την αρχή...Επέστρεψα πρόσφατα από τις διακοπές μου στην Κρήτη και ένα από αυτά που θα θυμάμαι είναι η μυρωδιά και η γεύση της ντομάτας, του πεπονιού και του καρπουζιού που έφαγα στο σπίτι του κουμπάρου μου...
Αγνά, σπιτικά, χωρίς φάρμακα, λιπάσματα κτλ....
Θυμήθηκα τα παιδικά μου χρόνια στο χωριό που όλα τα ζαρζαβάτια ήταν από τον κήπο μας, μεγαλωμένα με νεράκι και τη φροντίδα του παππού μου.
Ωραίες εποχές...από το μπαξέ του θείου μου και της γιαγιάς μου μυρωδατες πιπεριές, ντομάτες, κρεμμύδια ...σπιτικά και πεντανόστιμα!
Τις πιπεριές τις έκανα τουρσί.
-
Μπορει να μην ειναι μεταλλαγμενα,αλλα να μην εχουν ουτε καν λιπασμα ειναι αρκετα χλωμο.Λιγοι ειναι τοσο μερακληδες.Οι περισσοτεροι λενε 'δεν εχει τιποτα' αλλα αν πεσει μια ασθενεια τι θα κανουν,θα ξηλωσουν τα παντα;
-
Αυτές οι ξερικές τομάτες από το νησί.....
αχ αχ...
από την άλλη το ξέρετε ότι έχουμε γίνει πολλοί; Τί θα τρώει ο κόσμος σε λίγα χρόνια αν δεν αυξηθεί κάπως η αγροτική παραγωγή και η απόδοση των καλλιεργειών;
-
Πολύ θα το ήθελα να μου έρθουν έτσι τα πράματα που να μπορέσω να κατέβω κάτω, να έχω το σπιτάκι μου στο χωριό με την αυλή μου και το περβολάκι μου(αυτό το θέμα ταιριάζει και στο 'περί αποκέντρωσης').
Που θα μου πάει, θα το πετύχω!
-
Ο χρήστης Nikolas K έγραψε:
Αυτές οι ξερικές τομάτες από το νησί.....αχ αχ...
από την άλλη το ξέρετε ότι έχουμε γίνει πολλοί; Τί θα τρώει ο κόσμος σε λίγα χρόνια αν δεν αυξηθεί κάπως η αγροτική παραγωγή και η απόδοση των καλλιεργειών;
Εγώ απ' την άλλη όλο ακούω για εκούσια καταστροφή σοδειών που έμειναν απούλητες ή των οποίων η παραγωγή τους ξεπέρασε το επιτρεπτό όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με λίγα λόγια τουλάχιστον στην Ελλάδα δε νομίζω να αντιμετωπίσουμε άμεσα ένα τέτοιο πρόβλημα. Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι όλο εισαγωγές γεωργικών προϊόντων κάνουμε και θα έχει δίκιο, το θέμα είναι ότι αυτές τις κάνουμε απ' ότι έχω καταλάβει λόγω της χαμηλής τιμής τους και όχι λόγω έλλειψης εγγενών προϊόντων.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αυτές οι ξερικές τομάτες από το νησί.....
αχ αχ...
Εγώ απ' την άλλη όλο ακούω για εκούσια καταστροφή σοδειών που έμειναν απούλητες ή των οποίων η παραγωγή τους ξεπέρασε το επιτρεπτό όπως ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με λίγα λόγια τουλάχιστον στην Ελλάδα δε νομίζω να αντιμετωπίσουμε άμεσα ένα τέτοιο πρόβλημα. Θα μου πει βέβαια κάποιος ότι όλο εισαγωγές γεωργικών προϊόντων κάνουμε και θα έχει δίκιο, το θέμα είναι ότι αυτές τις κάνουμε απ' ότι έχω καταλάβει λόγω της χαμηλής τιμής τους και όχι λόγω έλλειψης εγγενών προϊόντων.
Αυτό ακριβως!!
και αν δε κάνουμε κάτι, η οικονομία μας θα συνεχίσει να πάει χάλια στο εμπορικο ισοζύγιο, τουλάχιστον. -
Ιστορια πραγματικη.
Μπαρμπας σε χωριο της Ευβοιας για να συμπληρωσει την πενιχρη συνταξη του σκαρφιστηκε το εξης κολπο:Φυτεψε ενα μποστανι και το μονο που εκανε ηταν να το ποτιζει με κουβα ωστε να διατηρουνται τα φυτα ευρωστα.
Οταν ο κοσμος αρχισε να βγαινει απο την Αθηνα ο μπαρμπας τοποθετησε ταμπελα 'Καρπουζια χωρις φαρμακα ντοπια' και αφου αγοραζε καρπουζια απο τους τσιγγανους, τη νυχτα (κατα προτιμηση Πεμπτη και Σαββατο) τα σκορπουσε μεσα στο μποστανι.Εν τω μεταξυ στον παγκο δεν ειχε ουτε ενα καρπουζι και ως συνηθως τις ωρες αιχμης ο μπαρμπας 'ποτιζε' το μποστανι του.
Οποιος σταματουσε λοιπον να αγορασει το ''αγνο' καρπουζι περιμενε το μπαρμπα να του το 'κοψει' απο το χωραφι.Αυθεντικος διαλογος μεταξυ αφελους ζευγους απο την Αθηνα:
-Ειδες??Αυτο ειναι καρπουζι...
-Πραγματι.Γευση και αρωμα που δεν εχουν τα καρπουζια του μαναβικου...
-Τι ψαχνεις να βρεις...
Αυτα ειναι τιγκα στο φαρμακο και στις ορμονες.Ενω αυτα εδω.... -
Στο σπίτι έχουμε περιβόλι 150τμ περίπου και βγάζουμε από τομάτες μέχρι παντζάρι και καρπόυζια (μικρά, αλλά ΚΑΡΠΟΥΖΙΑ) . Η γεύση δε συγκρίνεται, ούτε η αίσθηση της ποιότητας
Σε συνδυασμό με τα αμπέλια (όχι παραγωγή- για την πάρτυ μας και για κρασάκι) και τις ελιές που φέτος θα βάλω...ΜΙΑ ΧΑΡΑ!
επίσης υπάρχουν και τα απαράιτητα ζώα: Κότες, χήνες, κουνέλια και ένα μοσχάρι που μεγαλώνουμε κάθε χρόνο, φτάνει τα 100 - 120 κιλά και μετά γεμίζει τον καταψύκτη, μαζί με διάφορα λαχανικά κτλ.Αυτές είναι γεύσεις! -
Επειδή για χρόνια δούλευα σε μαγαζιά (ταβέρνες, μπαρ, πιτσαρίες κτλ) μπορώ να πω ένα πράγμα:
Δεν ξέρουμε τι τρώμε γενικώς...
Έχω δει απίθανα πράγματα, σε βαθμό που αυτά του ευαγγελάτου φαντάζουν παιδικά!
Αν ο καταστηματάρχης το θέλει, θα φας ξανασερβιρισμένο φαγητό Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΣ!!!
Μιλάμε για απαίσιες καταστάσεις, σε βαθμό που να μου χουν κόψει τη διάθεση να βγαίνω έξω για φαγητόΠαραδείγματα;
Μερίδες σε τραπέζι γάμου (πχ) γίνονται υπέροχοι μεζέδες με μπόλικη σάλτσα, αν δε βρισκόμαστε σε ξενοδοχείο ξανασερβίρονται στο γελυμα των πελατών...Κρέατα σούβλας μπορούν να μετατραπούν σε...λεμονάτα και αν δεν πουληθούν σε υπέροχο κοκκινιστό, μπεκρή μεζέ κτλ
Υπολλέιματα από ποικιλίες, λουκάνικα κτλ ->πίττες με φύλλο και αλλαντικά
Μπριζόλα -> χτύπημα και....σνίτσελ ή σκαλοπίνια ΄
Έχω δει ακόμη και τις ελιές από τις επιστρεφόμενες σαλάτες να ξανασερβίρονται
Μα΄γειρας μου περιέγραφε οτι σε μαγαζί που βρισκόταν παλαιότερα έπαιρναν τις ελάχιστα φαγωμένες μπριζόλες, τις στερέωναν με πηρούνες ώστε να ψηθούν όρθιες και να μην φαίνεται η μαχαιριά και πάλι στο τραπέζι
Μη πω για ποικιλίες...
Θέλει τεράστια προσοχή, πολλοί επιχειρηματίες είναι αδίστακτοι
-
Ενας γνωστος μου οποτε παει σε ψαροταβερνα και διαλεξει ψαρι του κοβει την ουρα μετα το ζυγισμα.
Ερωτηση
Το μοσχαρι (μπριζολες, roast beef, κτλπ) τα τρωω μετρια ψημενα προς αψητα (medium rare), ειναι επικινδυνο?
Αν ξέραμε τι τρώμε;