Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αποριες περι συμπεριφορας στην στροφη.
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Αποριες περι συμπεριφορας στην στροφη.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 2 / 3
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    27
    52
    503
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      techadmin admin last edited by

Εκτός από την 'κακή' απότομη και ανεξέλεγκτη υπερστροφή υπάρχει και η διορθωτική 'αυτοελεγχόμενη' υπερστροφή. Κάποια πολύ καλά στημένα προσθιοκίνητα όπως οι Alfa Romeo, το Ford SportKa (και σίγουρα όχι μόνο, αυτά έχω οδηγήσει) παρουσιάζουν αυτή τη συμπεριφορά.

Τι σημαίνει ο όρος; Απλά όταν το αυτοκίνητο ξεπεράσει το όριο πρόσφυσης στη στροφή η ουρά ξεκολλά μόνη της ελάχιστα, όσο ακριβώς χρειάζεται για να διορθώσει την τροχιά που αλλιώς θα άνοιγε και μετά ξανακολλάει πάλι μόνη της. Ο μέσος οδηγός δεν κινδυνεύει από αυτό γιατί μέχρι να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη το αυτοκίνητο έχει ήδη μαζευτεί μόνο του και το μόνο που θα κάνει είναι να πει 'μα καλά, τι έκανα πάλι ο π**στης', ενώ στην ουσία το αυτοκίνητο τον έχει κάνει μάγκα.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • F
        funkyreverend last edited by

Όταν γίνεται αυτό στο Κλιάκι, εγώ χρησιμοποιώ τη φράση 'Μα τι έκανα ο Θεός;'...

Μόνο για τέτοιους χαρακτηρισμούς (π@@@@ς) δεν είμαστε...

1 Reply Last reply Reply Quote 3
        • ?
          A Former User last edited by

Ο χρήστης stefanos147 έγραψε:
          Και φυσικά το καλό με την υπερστροφή είναι ότι φεύγεις σχεδόν πάντα προς το εσωτερικό της στροφής. Άρα σε πρώτη φάση γλιτώνεις τη μετωπική και τον άτυχο που έρχεται από απέναντι και δε φταίει σε τίποτα.

Αν το σκεφτείς καλύτερα θα δεις ότι η παραπάνω 'ασφάλεια' ισχύει μόνο για δεξιές στροφές.... Σε αριστερές το εσωτερικό της στροφής είναι η απέναντι λωρίδα....
          Και η υποστροφή και η υπερστροφή μπορεί να είναι ανώδυνη ή οδυνηρή.... Νομίζω είναι θέμα προτιμήσεων το θέλεις....
          Προσωπικά δεν θέλω την υπερβολικά εύκολη υπερστροφή αλλά ούτε την υπερβολική υποστροφή. Επειδή όμως έχω μεγαλώσει με παλιά πισωκίνητα η υπερστροφή μου φαίνεται πιο φιλική από την υποστροφή, πιο προβλέψιμη και πιο ελεγχόμενη. Αντίθετα άλλος που μεγάλωσε με προσθιοκίνητα είναι λογικό να αισθάνεται μια ανασφάλεια στην παραμικρή υποψία υπερστροφής... ενώ μπορεί να είναι πιο άνετος με την ιδέα του φρένου πάνω στη στροφή ή και χειροφρένου.... Εγώ αντίθετα ψαρώνω και μου χαλάει το κέφι μόλις νιώσω υποστροφή ενώ το ανάποδο τιμόνι γίνεται μηχανικά χωρίς να το σκεφτώ ακόμα και σε μεγάλες γωνίες....
          Αυτό που θέλω είναι ένα ζυγισμένο αυτοκίνητο που να μην υποστρέφει σχεδόν ποτέ και να υπερστρέφει μόνο όταν θέλω αλλά όχι όταν δεν θέλω! Νομίζω ότι το πλησιέστερο σε αυτά που θέλω είναι το MX5.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
          • M
            megane98hp last edited by

Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
            Κόλπα υπάρχουν πολλά για να προκαλέσεις υπερστροφή όπως να πατήσει και να αφήσει συμπλέκτη, χειρόφρενο κλπ. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό είναι το ζητούμενο ούτε αυτό ψάχνει ο φίλος μας ο Μανώλης.
            Μανώλη απλά πρέπει να συμβιβαστείς με την οδική συμπεριφορά του νέου σου αυτοκινήτου και αν πραγματικά θέλεις το κάτι παραπάνω να δώσεις αρκετά για αλλαγές στην ανάρτηση και το σύστημα διεύθυνσης κάτι που δεν προτείνω υπολογίζοντας ότι το αμάξι είναι μόνο μερικών μηνών!!!!

ΕΓΩ, να δωσω ενα καρο λεφτα σε αναρτησεις και δε ξερω κι εγω τι αλλο;
            Δεν ειμαστε καλα.
            Τα μονα εξτρα που ειχα βαλει στο προηγουμενο αμαξι ηταν ενα ...αρωμα αυτοκινητου στον αεραγωγο και ενα κασκολ της Liverpool στο πισω τζαμι.
            Γενικα παντως δεν μου αρεσουν χειροφρενιες και η σπορ οδηγηση. Πιο πολυ προσπαθω να βρω τα ορια του αυτοκινητου να ξερω τι να περιμενω και τι οχι. Τωρα αν θελω να το παιξω 'πιλοτος' κανω ή τουλαχιστον προσπαθω να κανω αυτο με το πισω μερος του αυτοκινητου.

1 Reply Last reply Reply Quote 4
            • M
              markvag last edited by

Για τον μέσο οδηγό (πάνω κάτω όλοι μας δηλαδή) η ελαφρά υποστροφή είναι σαφώς πιο ασφαλής από την υπερστροφή! Γιατί, όπως είπαν πολλοί πιο πάνω διορθώνεται πιο εύκολα... πιο ενστικτωδώς...

Αλλά, σε πιο έντονες καταστάσεις, με πολλά μούτρα μπορεί να πέσεις στον γκρεμό, ενώ με έντονη υπερστροφή έχεις περισσότερες πιθανότητες να μείνεις στον δρόμο...

Προσωπικά, προσπαθώ να μάθω την υπερστροφή με το 206 όσο καλύτερα γίνεται...

@Megane98hp: Παίξε λίγο με τις πιέσεις των ελαστικών σου! Το καινούριο σου αμάξι (με τον ημιάκαμπτο πίσω) είναι στημένο σαν το Golf, άρα δεν υπερστρέφει! Το προηγούμενο είχε το κλασσικό Γαλλικό στήσιμο (και την κλασσική Γαλλική πίσω ανάρτηση )

1 Reply Last reply Reply Quote 3
              • M
                msamaro last edited by

Εγώ έχω διαβάσει ότι ο λόγος που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προτίμησαν την μπροστά κίνηση από την πίσω είναι επειδή είναι πιο ευκολοδήγητη! Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η υποστροφή ελέγχεται εύκολα. Αφήνοντας το γκάζι όταν αυτή εμφανιστεί στο 90% των αυτοκινήτων ή θα βάλει την μούρη ξανά μέσα ή θα διώξει ελαφρά τον κώλο ίσα ίσα για να ισιώσει.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                • G
                  gskarmou last edited by

Ο χρήστης msamaro έγραψε:
                  Åãþ Ý÷ù äéáâÜóåé üôé ï ëüãïò ðïõ üëåò ïé áõôïêéíçôïâéïìç÷áíßåò ðñïôßìçóáí ôçí ìðñïóôÜ êßíçóç áðü ôçí ðßóù åßíáé åðåéäÞ åßíáé ðéï åõêïëïäÞãçôç! ÐñïóùðéêÜ ðÜíôùò ðéóôåýù üôé ç õðïóôñïöÞ åëÝã÷åôáé åýêïëá. ÁöÞíïíôáò ôï ãêÜæé üôáí áõôÞ åìöáíéóôåß óôï 90% ôùí áõôïêéíÞôùí Þ èá âÜëåé ôçí ìïýñç îáíÜ ìÝóá Þ èá äéþîåé åëáöñÜ ôïí êþëï ßóá ßóá ãéá íá éóéþóåé.

Éóùò íá åßíáé êáé Ýôóé ....
                  O ðñþôïò êáé êõñéüôåñïò ëüãïò Ý÷åé íá êÜíåé ìå ôï êüóôïò ðáñáãùãÞò .
                  Ï äÝõôåñïò ìå ôï üôé åîïéêïíïìïýóå ðïëý ðåñéóóüôåñï ÷þñï óå ìéêñÝò êáôáóêåõÝò óå ó÷Ýóç ìå ôçí ðßóù êßíçóç Þ ôçí ôåôñáêßíçóç .
                  ôñßôïí ãéá íá êÜíåé Ýíá ðñïóèéïêßíçôï üëá áõôÜ ðïõ áíáöÝñåéò èá ðñÝðåé íá åßíáé ðïëý øáãìÝíïò ï êáôáóêåõáóôÞò .¨Ïôáí ôï êáôáöÝñíåé ðïëý êáëÜ áõôü öôÜíïõìå êáé óôï óçìåßï íá áíáñùôéüìáóôå Üí ôï áõôïêßíçôï Ý÷åé ìðëïêÝ Þ ü÷é âëåðå Honda Type R
                  Ïðùò êáé íá Ý÷åé åßíáé èÝìá ðñïôáéñåïôÞôùí ôé èÝëåé íá öôéÜîåé ï êáèÝíáò êáé ðïõ èÝëåé íá ôï ðïõëÞóåé

• G
                    gskarmou last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:

ÐñïóùðéêÜ, ðñïóðáèþ íá ìÜèù ôçí õðåñóôñïöÞ ìå ôï 206 üóï êáëýôåñá ãßíåôáé...

ÐÞãáéíå ÓÝññåò êáé áí Ý÷åéò ôá Êïíôé áêüìá âÜëå áñ÷Þ ßäéåò ðéÝóåéò ãýñù ãýñù .Äïêßìáóå áñ÷éêÜ ðÜôá -Üóå ôïõ ãêáæéïý óå üëï ôï ôüîï ôçò óôñïöÞò ,ìåôÜ åëáöñÝò ôéìïíéÝò ìå óôáèåñü ãêÜæé êáé ôÝëïò ôïí óõíäõáóìü.Ëßãï öñÝíï óôçí åßóïäï êáé ðëáóÜñåóáé ìå áíÜðïäï áíÜëïãá êáé ìå ôï ðüóï êáé ãéá´ðüóï äõíáôÜ èá ðáôÞóåéò èá Ý÷åéò êáé ôçí áíÜëïãç ãùíßá.
                    ÌåôÜ äéÜëåîå êáé Üëëåò ðéÝóåéò êáôá ôï äïêïýí áëëÜ ðñïò èåïý ü÷é ëéãüôåñç ìðñïóôÜ Åßíáé ç õðïóôñïöÞ ç ßäéá áõôç ç åðéëïãÞ ,ïðùò åðßóçò êáé ç ìåãáëýôåñç ó÷Ýóç èá Ý÷åé ôá ßäéá áðïôåëÝóìáôá.ÓùóôÞ Þ êáé ìßá êÜôù áðü üôé ìå êÜðïéï Üëëï åßíáé üôé êáëýôåñï ãéá íá ìÝíåé ç ìïýñç ðéï ìÝóá áðï ôïí ðïðü.
                    Åííïåßôå üôé ôá ßäéá éó÷ýïõí êáé ãéá ôïí Megane98hp êáé ãéá üëá ôá áõôïêßíçôá üôáí ðÜìå íá ôá ìÜèïõìå .
                    Äåí ôï ðáßæù îåñüëáò êáé ïðïóäÞðïôå äå ôá îÝñù üëá áëëÜ ìÝ÷ñé óôéãìÞò ç ôáêôéêÞ áõôÞ ìå Ý÷åé âïçèÞóåé ðïëõ óå üôé Ý÷ù ïäçãÞóåé ìÝ÷ñé óôéãìÞò -÷ùñßò ôçí ðïëõôÝëåéá ôçò ðßóôáò .
                    Åííïåßôå üôé ðåñéìÝíù åíôõðþóåéò åå

• C
                      charmak66 last edited by

Υπάρχει και το υποκατάστατο της πίστας,το μεγάλο parking.Πολύ κατώτερο βέβαια,αλλά είναι καλό για να μάθει κανείς κάπως το αυτοκίνητό του.

Έτσι γνώρισα την υποστροφή και ΤΡΟΜΑΞΑ.Υο αυτοκίνητο έφευγε τελείως ευθεία και μάλιστα δεν έκλεινε ιδιαιτέρως την τροχιά του με το άφημα του γκαζιού.Δεν θα ήθελα να μου τύχει σε βρεγμένο δρόμο με βράχια/γκρεμό απέναντι.Πάντως νομίζω πως και η απότομη υπερστροφή το ίδιο χάλι θα είναι...

• E
                        ekatsaros last edited by

Ο χρήστης kyan έγραψε:
                        Åêôüò áðü ôçí 'êáêÞ' áðüôïìç êáé áíåîÝëåãêôç õðåñóôñïöÞ õðÜñ÷åé êáé ç äéïñèùôéêÞ 'áõôïåëåã÷üìåíç' õðåñóôñïöÞ. ÊÜðïéá ðïëý êáëÜ óôçìÝíá ðñïóèéïêßíçôá üðùò ïé Alfa Romeo, ôï Ford SportKa (êáé óßãïõñá ü÷é ìüíï, áõôÜ Ý÷ù ïäçãÞóåé) ðáñïõóéÜæïõí áõôÞ ôç óõìðåñéöïñÜ.

Ôé óçìáßíåé ï üñïò; ÁðëÜ üôáí ôï áõôïêßíçôï îåðåñÜóåé ôï üñéï ðñüóöõóçò óôç óôñïöÞ ç ïõñÜ îåêïëëÜ ìüíç ôçò åëÜ÷éóôá, üóï áêñéâþò ÷ñåéÜæåôáé ãéá íá äéïñèþóåé ôçí ôñï÷éÜ ðïõ áëëéþò èá Üíïéãå êáé ìåôÜ îáíáêïëëÜåé ðÜëé ìüíç ôçò. Ï ìÝóïò ïäçãüò äåí êéíäõíåýåé áðü áõôü ãéáôß ìÝ÷ñé íá êáôáëÜâåé ôé áêñéâþò óõíÝâç ôï áõôïêßíçôï Ý÷åé Þäç ìáæåõôåß ìüíï ôïõ êáé ôï ìüíï ðïõ èá êÜíåé åßíáé íá ðåé 'ìá êáëÜ, ôé Ýêáíá ðÜëé ï ð**óôçò', åíþ óôçí ïõóßá ôï áõôïêßíçôï ôïí Ý÷åé êÜíåé ìÜãêá.

ÁõôÞí áêñéâþò ôçí óõìðåñéöïñÜ ðïõ ðåñéãñÜöåéò ðáñïõóéÜæåé ôï Ìegane Coupe (Phase 2) üôáí êáôåâáßíù ìå 'ðïëëÜ' ôçí ÐñùôïðáðáäÜêç (ðßóù áðü ôá Ôïõñêïâïýíéá) ðçãáßíïíôáò áðü Øõ÷éêü ðñïò ÃáëÜôóé!!!! Óôçí áñ÷Þ Kyan ìå ôñüìáæå ëßãï, áëëÜ ôåëéêÜ áðëÜ óå âïçèÜåé!!! Áñêåß öáíôÜæïìáé íá ìçí ôï ðáñáêÜíåéò ....(Ãéáôß ç SEAT MAKRIS êáñáäïêåß ðÜíù óôçí óôñïöÞ ïðüôå èá âñåèåßò êáôåõèåßáí óôï öáíïðïéåßï...)
                        Ç áëÞèåéá åßíáé üôé óå êÜíåé íá íéþèåéò '÷åñÜò' áõôÞ ç áßóèçóç, áëëÜ ðñÜãìáôé ïöåßëåôáé ìüíï óôï áõôïêßíçôï!

• F
                          funkyreverend last edited by

Να υποθέσω ότι επειδή είναι κατηφόρα η συγκεκριμένη (Πρωτοπαπαδάκη Ψυχικό-->Γαλάτσι) μου έκανε και μένα το ίδιο με το Leon; Επειδή φορτιζόταν ο εμπρός άξονας σε σχέση με τον πίσω; Γενικά, πάντως, το Leon δεν αυτοδιορθώνεται με την ουρά όσο το Clio. Και τα δυο με ημιάκαμπτο πίσω!

• M
                            markvag last edited by

Ο χρήστης gskarmou έγραψε:

Προσωπικά, προσπαθώ να μάθω την υπερστροφή με το 206 όσο καλύτερα γίνεται...

Πήγαινε Σέρρες και αν έχεις τα Κοντι ακόμα βάλε αρχή ίδιες πιέσεις γύρω γύρω .Δοκίμασε αρχικά πάτα -άσε του γκαζιού σε όλο το τόξο της στροφής ,μετά ελαφρές τιμονιές με σταθερό γκάζι και τέλος τον συνδυασμό.Λίγο φρένο στην είσοδο και πλασάρεσαι με ανάποδο ανάλογα και με το πόσο και για΄πόσο δυνατά θα πατήσεις θα έχεις και την ανάλογη γωνία.
                            Μετά διάλεξε και άλλες πιέσεις κατα το δοκούν αλλά προς θεού όχι λιγότερη μπροστά Είναι η υποστροφή η ίδια αυτη η επιλογή ,οπως επίσης και η μεγαλύτερη σχέση θα έχει τα ίδια αποτελέσματα.Σωστή ή και μία κάτω από ότι με κάποιο άλλο είναι ότι καλύτερο για να μένει η μούρη πιο μέσα απο τον ποπό.

Τα έχω κάνει όλα αυτά... Τα μαμίσια Continental ήδη έχουν αντικατασταθεί από τα (μέτρια όπως αποδεικνύεται Uniroyal) αφήνοντάς με ελεύθερο να τα φάω στην πίστα (τα εμπρός πετάχτηκαν με τα λινά έξω, τα πίσω βγάζουν ένα track-day ακόμα...)

• G
                              gskarmou last edited by

Ο χρήστης markvag έγραψε:

Ôá Ý÷ù êÜíåé üëá áõôÜ... Ôá ìáìßóéá Continental Þäç Ý÷ïõí áíôéêáôáóôáèåß áðü ôá (ìÝôñéá üðùò áðïäåéêíýåôáé Uniroyal) áöÞíïíôÜò ìå åëåýèåñï íá ôá öÜù óôçí ðßóôá (ôá åìðñüò ðåôÜ÷ôçêáí ìå ôá ëéíÜ Ýîù, ôá ðßóù âãÜæïõí Ýíá track-day áêüìá...)

Êáëá áíáóêüðçóç äåí Ý÷åé??
                              Ôá Uniroyal ìÝôñéá ...ãéá íá ìçí áñ÷ßóïõìå ôá åêôüò èÝìáôïò åß÷áìå êÜðïéï èåìáôÜêé ãéá ôá ëÜóôé÷á ñßîå êáìéá ðëçêôñïëïãéÜ êáôá êåß.

• ?
                                A Former User last edited by

Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
                                ...γνώρισα την υποστροφή και ΤΡΟΜΑΞΑ.Υο αυτοκίνητο έφευγε τελείως ευθεία και μάλιστα δεν έκλεινε ιδιαιτέρως την τροχιά του με το άφημα του γκαζιού.Δεν θα ήθελα να μου τύχει σε βρεγμένο δρόμο με βράχια/γκρεμό απέναντι.Πάντως νομίζω πως και η απότομη υπερστροφή το ίδιο χάλι θα είναι...

Ναι αλλά εκεί βοηθάει αν είσαι χεράς , με γρήγορα χέρια μπορεί με φουλ ανάποδα να το προλάβεις.....

• N
                                  nickolas last edited by

Ο χρήστης onyx ! έγραψε:

...γνώρισα την υποστροφή και ΤΡΟΜΑΞΑ.Υο αυτοκίνητο έφευγε τελείως ευθεία και μάλιστα δεν έκλεινε ιδιαιτέρως την τροχιά του με το άφημα του γκαζιού.Δεν θα ήθελα να μου τύχει σε βρεγμένο δρόμο με βράχια/γκρεμό απέναντι.Πάντως νομίζω πως και η απότομη υπερστροφή το ίδιο χάλι θα είναι...

Ναι αλλά εκεί βοηθάει αν είσαι χεράς , με γρήγορα χέρια μπορεί με φουλ ανάποδα να το προλάβεις.....

E, αντίστοιχα και στην υποστροφή τραβάς χειρόφρενο και το μαζεύεις όσο μαζεύεται.
                                  Το βασικό πρόβλημα νομίζω δεν είναι η διόρθωση αλλά η προειδοποίηση πριν συμβεί το φαινόμενο. Εκεί κυρίως υπερτερεί η υποστροφή της υπερστροφής.

• M
                                    mvass last edited by

Καλησπέρα και καλωσόρισα στο forum. Τελικά το θέμα είναι η διασκέδαση ή η ασφάλεια (μάλλον για να είμαστε πιο σωστοί η αίσθηση της ασφάλειας που δίνουν οι υπο- και υπερ-στροφή)? Για τη διασκέδαση δεν υπάρχει αντίλογος. Υπερστροφή και πάλι υπερστροφή! Όλοι λίγο πολύ ότι αυτοκίνητο είχαμε θέλαμε να δούμε αν ξεκολλάει, αν γυρίζει ή αν πετάει κώλο στη στροφές. Γι'αυτό αναπολούμε τα παλιά μας αυτοκίνητα ή την βρίσκουμε με τα μικρά ελαφριά καινούργια αυτοκίνητα (είδα το aygo σε ένα ρεπορτάζ του BBC και τρελάθηκα!) που 'γυρνάγανε'. Όσο αφορά όμως την αίσθηση της ασφάλειας, σημαντικότερος παράγοντας είναι η εμπειρία του οδηγόυ και το οδόστρωμα παρά το στήσιμο του αυτοκινήτου. Και εξηγούμαι: Στις οριακές συνθήκες είτε αυτές έρχονται άθελα ή θελημένα, ο οδηγός και το οδόστρωμα θα παίξουν το μεγαλύτερο ρόλο για να κρατηθεί το αυτοκίνητο. Όσο χεράς κι αν είσαι, αν πας τελείως σπασμένος σε δρόμους που είναι μόνο για κατσίκια τότε δε σε πολυσώζουν ούτε τα ανάποδα ούτε τα χειρόφρενα. Εξάλλου στα ψηλά όρια και ανάλογα την εμπειρία του οδηγού, το ανάποδο στην υπερστροφή καταληγει χωρίς να το καταλάβεις στο να φύγει με τα 4 το αυτοκίνητο και τότε απλα δεν μαζεύεται. Κάθεσαι και περιμένεις να δεις που σταματάει. Αντίστοιχα το χειρόφρενο και ενώ έχεις μπει στη στροφή δεν καταφέρνει να σηκώσει τον πίσω άξονα και απλά με το τιμόνι απενεργοποιημένο το αυτοκίνητο μουρώνει ακόμα παραπάνω. Κι αυτό γιατί ο μέσος οδηγός θα πατήσει πολύ απλά φρένο όταν δει τα δύσκολα. Προσωπικά πάντως προτιμώ την υπερστροφή (έστω την ελεγχόμενη αίσθηση της όπως αναφέρθηκε παραπάνω). Δε θα ξεχάσω πριν κάποια χρόνια σε κάποιες κατηφορικές στροφές της Μεσσηνίας με το παλιό μου 306 όταν αυτό μούρωσε και απλά στάματησε λίγο μετά την κορυφή της στροφής. Και είναι γιατί έχουμε (δε λέω κακώς καθε άλλο στις περισσότερες περιπτώσεις) μάθει ότι όταν ανάβει το λαμπάκι της αυτοσυντήρησης πατάμε δυνατά φρένο. Δοκιμάστε σε προσθιοκίνητο αυτοκίνητο στην αρχή της υποστροφής αντί για φρένα η χειρόφρενα να στρίψετε λίγο το τιμόνι προς το εξωτερικό της στροφής και με μικρές διορθωτικές κινήσεις του τιμονιού να στρίψετε. Αλλά πόσοι είναι αυτοί που θα το σκεφτούν στην ανάγκη? Το παν είναι η εξάσκηση. Και εδώ είναι που διαφωνώ με τον nickolas. Η υποστροφή τρομάζει λιγότερο αλλά ειδοποιεί αργότερα από την υπερστροφή. Και είναι αυτός ο ψυχολογικός παράγοντας που επιδρά στη συμπεριφορά του οδηγού. Γι αυτό όλα τα καινούρια αυτοκίνητα σχεδιάζονται παθητικά ως υποστροφικά.

• M
                                      msamaro last edited by

Ο χρήστης gskarmou έγραψε:

Εγώ έχω διαβάσει ότι ο λόγος που όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες προτίμησαν την μπροστά κίνηση από την πίσω είναι επειδή είναι πιο ευκολοδήγητη! Προσωπικά πάντως πιστεύω ότι η υποστροφή ελέγχεται εύκολα. Αφήνοντας το γκάζι όταν αυτή εμφανιστεί στο 90% των αυτοκινήτων ή θα βάλει την μούρη ξανά μέσα ή θα διώξει ελαφρά τον κώλο ίσα ίσα για να ισιώσει.

Ισως να είναι και έτσι ....
                                      O πρώτος και κυριότερος λόγος έχει να κάνει με το κόστος παραγωγής .
                                      Ο δέυτερος με το ότι εξοικονομούσε πολύ περισσότερο χώρο σε μικρές κατασκευές σε σχέση με την πίσω κίνηση ή την τετρακίνηση .
                                      τρίτον για να κάνει ένα προσθιοκίνητο όλα αυτά που αναφέρεις θα πρέπει να είναι πολύ ψαγμένος ο κατασκευαστής .¨Οταν το καταφέρνει πολύ καλά αυτό φτάνουμε και στο σημείο να αναρωτιόμαστε άν το αυτοκίνητο έχει μπλοκέ ή όχι βλεπε Honda Type R
                                      Οπως και να έχει είναι θέμα προταιρεοτήτων τι θέλει να φτιάξει ο καθένας και που θέλει να το πουλήσει

Σε πληροφορώ ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψαγμένος ο κατασκευαστής για να βάλει το αυτοκίνητο ξανά την μούρη μέσα μόλις αφήσεις το γκάζι. Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία από Opel (η οποία δεν θεωρείται ψαγμένη στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς) σχεδόν όλα μετά από πολλά μούτρα αφήνοντας το γκάζι ξαναβάζουν την μούρη μέσα ήσυχα και ωραία. Το corsa που έχω τώρα διώχνει λίγο τον κώλο όσο χρειάζεται για να ισιώσει. Το ίδιο φαινόμενο μου έχει συμβεί και vw golf και με nissan sunny όπου και εκείνα έδιωξαν κώλο όταν άφησα το γκάζι για να ισιώσουν. Δεν νομίζω ότι είναι αναγκη να οδηγάει κανείς type R ή cupra R ή Gti κλπ...

• M
                                        michaliss last edited by

Σε πληροφορώ ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψαγμένος ο κατασκευαστής για να βάλει το αυτοκίνητο ξανά την μούρη μέσα μόλις αφήσεις το γκάζι. Έχοντας πολύ μεγάλη εμπειρία από Opel (η οποία δεν θεωρείται ψαγμένη στο θέμα της οδικής συμπεριφοράς) σχεδόν όλα μετά από πολλά μούτρα αφήνοντας το γκάζι ξαναβάζουν την μούρη μέσα ήσυχα και ωραία. Το corsa που έχω τώρα διώχνει λίγο τον κώλο όσο χρειάζεται για να ισιώσει. Το ίδιο φαινόμενο μου έχει συμβεί και vw golf και με nissan sunny όπου και εκείνα έδιωξαν κώλο όταν άφησα το γκάζι για να ισιώσουν. Δεν νομίζω ότι είναι αναγκη να οδηγάει κανείς type R ή cupra R ή Gti κλπ...

Το λίγο διώξιμο του κώλου για ίσιωμα συμβαίνει και στο Fabia, αλλά και σε όλα σχεδόν τα προσθιοκίνητα που έχω οδηγήσει (δεν είναι και πολλά). Βέβαια όλα χαρακτηρίζονταν ως ουδέτερα-υποστροφικά, δεν έχω οδηγήσει κανένα 206 ή παρόμοιο να δω τι γίνεται εκεί. Εκεί λογικά σε μία κατάσταση που το Fabia κτλ αυτο-διορθώνονται, ένα άλλο να ήθελε τελικά ανάποδο.

• G
                                          gskarmou last edited by

Óå ðëçñïöïñþ üôé äåí ÷ñåéÜæåôáé íá åßíáé ðïëý øáãìÝíïò ï êáôáóêåõáóôÞò ãéá íá âÜëåé ôï áõôïêßíçôï îáíÜ ôçí ìïýñç ìÝóá ìüëéò áöÞóåéò ôï ãêÜæé. ¸÷ïíôáò ðïëý ìåãÜëç åìðåéñßá áðü Opel (ç ïðïßá äåí èåùñåßôáé øáãìÝíç óôï èÝìá ôçò ïäéêÞò óõìðåñéöïñÜò) ó÷åäüí üëá ìåôÜ áðü ðïëëÜ ìïýôñá áöÞíïíôáò ôï ãêÜæé îáíáâÜæïõí ôçí ìïýñç ìÝóá Þóõ÷á êáé ùñáßá. Ôï corsa ðïõ Ý÷ù ôþñá äéþ÷íåé ëßãï ôïí êþëï üóï ÷ñåéÜæåôáé ãéá íá éóéþóåé. Ôï ßäéï öáéíüìåíï ìïõ Ý÷åé óõìâåß êáé vw golf êáé ìå nissan sunny üðïõ êáé åêåßíá Ýäéùîáí êþëï üôáí Üöçóá ôï ãêÜæé ãéá íá éóéþóïõí. Äåí íïìßæù üôé åßíáé áíáãêç íá ïäçãÜåé êáíåßò type R Þ cupra R Þ Gti êëð...

Ôá ßäéá Ýêáíáí ôï Êüñíôïìðá ðïõ åß÷á ,Ýíá ÃéÜñéò ößëïõ üðùò áêñéâþò êáé ôá Ïðåë ðïõ áíÝöåñåò Åßíáé ëßãï ðïëý áíáìåíüìåíï üôáí áöÞíåéò ãêÜæé
                                          Ç êßíçóç åßíáé ìðñïóôÜ ôï ðåñéóóïôåñï âÜñïò åßíáé ìðñïóôÜ ïðüôå óôï Üöçìá áíáêôÜôáé ðåñéóóüôåñç ðñüóöõóç ðïõ ôñáâÜåé ôçí ìïýñç ìÝóá ÷ùñßò íá ìåôáêéíÞôáé ç ïõñÜ! ÂÝâáéá áõôü äåí åßíáé ðáíÜêåéá ãéáôß ðáßæïõí ñüëï ãùíßåò êáé ÷ëì .ÁíÜëïãá ôçí ñýèìéóç ðïõ Ý÷åé åðéëåãåß ãéá ôçí ðßóù áíÜñôçóç õðÜñ÷åé ôï Üíïéãìá ôçò ïõñÜò üôáí êáé Üí ï êáôáóêåõáóôÞò ôï åðéèõìåß Áëëïé åðéëÝãïõí 'óêëçñüôåñç' ïõñÜ ðïõ èá óçìÜíåé ðéï Ýõêïëï îåêüëëçìá ôçò ïõñÜò (ð.÷ Ñáëëý êáé ëéãüôåñï ôï 206 ) ïðüôå ìðïñåßò íá æõãßóåéò êáé ìå ôï ãêÜæé êáé ëßãï áíÜðïäï Þ ðïëý 'ìáëáêÞ' ïõñÜ (ð.÷ Êüñíôïìðá ) ðïõ áðëÜ ìáæåõüôáí ç ìïýñç.
                                          ÎáíáëÝù üëá áõôÜ ìå ëïãßêÝò ôá÷ýôçôåò.

Ïóï ðéï êáëá åßíáé æõãéóìÝíç åßíáé áõôÞ ç 'óêëçñüôçôá' ôüóï ðéï ìõèéêÝò äéáóôÜóåéò ðáßñíåé êáé ï ....êÜôï÷ïò ôçò áíÜñôçóçò áõôÞò

Ç Ïðåë ìðïñåß íá ìçí óõãêáôáëÝãåôáé óôïõò 'óôñéöôåñïýò' êáôáóêåõáóôÝò áëëÜ äåí åßíáé êáé êïõëïß ïé Üíèñùðïé..áðëÜ åßíáé ðñïóáíáôïëéóìÝíá óôï íá äéáôçñïýí ôçí åõèõâïëßá ôïõò óå ôáîéäÜêé åèíéêÞò.Áõôü Ý÷ù êáôáëÜâåé áð' üóá Ý÷ù ïäçãÞóåé ìÝ÷ñé ôþñá.

• G
                                            gskarmou last edited by

Ο χρήστης MichalisS έγραψε:

Óå ðëçñïöïñþ üôé äåí ÷ñåéÜæåôáé íá åßíáé ðïëý øáãìÝíïò ï êáôáóêåõáóôÞò ãéá íá âÜëåé ôï áõôïêßíçôï îáíÜ ôçí ìïýñç ìÝóá ìüëéò áöÞóåéò ôï ãêÜæé. ¸÷ïíôáò ðïëý ìåãÜëç åìðåéñßá áðü Opel (ç ïðïßá äåí èåùñåßôáé øáãìÝíç óôï èÝìá ôçò ïäéêÞò óõìðåñéöïñÜò) ó÷åäüí üëá ìåôÜ áðü ðïëëÜ ìïýôñá áöÞíïíôáò ôï ãêÜæé îáíáâÜæïõí ôçí ìïýñç ìÝóá Þóõ÷á êáé ùñáßá. Ôï corsa ðïõ Ý÷ù ôþñá äéþ÷íåé ëßãï ôïí êþëï üóï ÷ñåéÜæåôáé ãéá íá éóéþóåé. Ôï ßäéï öáéíüìåíï ìïõ Ý÷åé óõìâåß êáé vw golf êáé ìå nissan sunny üðïõ êáé åêåßíá Ýäéùîáí êþëï üôáí Üöçóá ôï ãêÜæé ãéá íá éóéþóïõí. Äåí íïìßæù üôé åßíáé áíáãêç íá ïäçãÜåé êáíåßò type R Þ cupra R Þ Gti êëð...

Ôï ëßãï äéþîéìï ôïõ êþëïõ ãéá ßóéùìá óõìâáßíåé êáé óôï Fabia, áëëÜ êáé óå üëá ó÷åäüí ôá ðñïóèéïêßíçôá ðïõ Ý÷ù ïäçãÞóåé (äåí åßíáé êáé ðïëëÜ). ÂÝâáéá üëá ÷áñáêôçñßæïíôáí ùò ïõäÝôåñá-õðïóôñïöéêÜ, äåí Ý÷ù ïäçãÞóåé êáíÝíá** 206** Þ ðáñüìïéï íá äù ôé ãßíåôáé åêåß. Åêåß ëïãéêÜ óå ìßá êáôÜóôáóç ðïõ ôï Fabia êôë áõôï-äéïñèþíïíôáé, Ýíá Üëëï íá Þèåëå ôåëéêÜ áíÜðïäï.

Áõôü èÝëåé áíÜðïäï ãéáôß óõíÞèùò äåí öÝõãåé ìå ôá ìïýôñá

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ
                                              • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
                                              • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ