-
[quote='TRAVELLER']Μαρία να πάρεις την Αlfa...να ενδυθείς το μανδύα των Νάζγκουλ και αφού εμπλουτίσεις την όλη αμφίεση με ένα μεγάλο δρεπάνι, να βγεις στους δρόμους
Υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο 'οδηγάρες' από τον μέσο όρο? Θα ήθελα έτσι στατιστικά να μας γράψουν την ηλικία τους και σε ποιους δρόμους των Αθηνών κάνουν τις 'μαγκιές' τους. Ετσι για να πάρουμε μερικά μαθήματα από τύπους σαν τον traveller που εμείς οι υπόλοιποι του πέφτουμε και λίγοι.
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Φίλε μου, το νέο Golf 1.4 έχει μόλις 75 άλογα (όταν τα περισσότερα 1400άρια σήμερα, και πολύ ελαφρύτερα, έχουν από 90 έως 100 άλογα). Την επιτάχυνση 0-100 την έχει στα 14,7 δευτ. , ενώ η ροπή του είναι μόλις 126 (για βάρος αμαξώματος τα καθόλου ευκαταφρόνητα 1189 κιλά)!
Δεν ξέρω τι επιδόσεις είχε το αρχικό Golf, αλλά τούτα δω τα νούμερα είναι... επίτευγμα για τη σημερινή εποχή. Δεν υπάρχει άλλο τόσο αργό αυτοκίνητο σήμερα. Ακόμα και τα 900άρια γρηγορότερα είναι.
Το δε 1.600 FSI κυμαίνεται στα νούμερα της BMW 116. Αρα δεν καταλαβαίνω τον φίλο που πιο πάνω εγκώμιασε τις επιδόσεις του Golf και έβγαλε και τις 1600άρες BMW κουβάδες. Δεν υπάρχει BMW-κουβάς. Αλλά βέβαια, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!! 'Εχω Golf γιατί η BMW δεν μου αρέσει'. Κι όχι, 'Εχω Golf, γιατί η τσέπη μου δεν αντέχει κάτι καλύτερο!'
Οσον αφορά τον φίλο που με ρώτησε αν έχω καταλήξει. Οχι ακόμα, φίλε μου. Είμαι μεταξύ BMW 116 και δίλιτρης Alfa 147 πλέον. Προτιμώ την Alfa λόγω επιδόσεων, αλλά δεν έχω ακόμα πειστεί α)ως προς το θέμα της αξιοπιστίας β)Ως προς το μέλλον της εταιρίας γ) Ως προς το μέλλον του συγκεκριμένου μοντέλου, αφού ήδη φοράει κινητήρα-αντίκα!
Μπήκα και στο forum των Alfisti και διαπίστωσα ότι πολλοί φίλοι της Alfa ανησυχούν για το μέλλον της εταιρίας...316, 116, 120 σε σχέση πάντα και με το κόστος. Όσο για τα οικονομικά του καθενός, άλλοι με 30Κ παίρνουν 'μούρη', 'σήμα' 'κύρος' και 'εμφάνιση' κι άλλοι επιδόσεις. Σε σχέση με ένα RX 8 Challenge, η 120 είναι προφανώς κουβάς (το δείχνουν άλλωστε και οι πωλήσεις της, φέτος έχει πωληθεί.... 1 120 σε σχέση με τις 300 περίπου 116)
για το Golf 1.4 75, όπως και για κάτι άλλα γαλλικά 75άρια 1.4, φυσικά τα χειρότρερα
-
αν κρινω από την αντίδραση μάλλον 'βρήκα στόχο'
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
:lol: αν κρινω από την αντίδραση μάλλον 'βρήκα στόχο'υπονοείς -εννοείς- κάτι;
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Μαρία να πάρεις την Αlfa...να ενδυθείς το μανδύα των Νάζγκουλ και αφού εμπλουτίσεις την όλη αμφίεση με ένα μεγάλο δρεπάνι, να βγεις στους δρόμους
Y.Γ..καλού κακού ρώτα και το Cosmopolitan.Θα ξέρουν καλά εκεί...
Τι είναι καλέ οι Νάζγκουλ? Από κανένα αγορίστικο κώμικ?
Οχι, θα ρωτήσω το Nitro - που το διαβάζουν αδερφάρες σαν κι εσένα!!
οι Νάζγκουλ ήταν μια ομάδα 'κακών' στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Όσο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, καλό θα ήταν να λείπουν
ΥΓ: ακόμα να παραγγείλεις την 147 2,0 ???
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
:lol: αν κρινω από την αντίδραση μάλλον 'βρήκα στόχο'Με τόση προσπάθεια, κρίμα θα ήταν να μη βρείς! Ο επιμένων νικά! Αλήθεια, δεν θα μας πεις τι είναι οι Νάζγκουλ? Για να βάλω κανένα αυτοκολλητάκι πάνω στο car, αν τελικά πάρω την Alfa!
-
οι Νάζγκουλ ήταν μια ομάδα 'κακών' στον άρχοντα των δαχτυλιδιών. Όσο για τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς, καλό θα ήταν να λείπουν
ΥΓ: ακόμα να παραγγείλεις την 147 2,0 ??? [/quote]Α ναι, sorry. Μου έκαψαν τόσα εγκεφαλικά κύτταρα οι ατελείωτες μάχες στο έργο, που δεν το θυμόμουν καν. Εσύ βλέπω έχεις μεγάλη χωρητικότητα για τέτοιες χρήσιμες πληροφορίες. Αλήθεια, πάει καλά το καινούριο σου παπάκι? Αυτό που καβαλάς για να κάνεις delivery τις πίτσες κάθε βράδυ?
-
Ορίστε??? Σε μένα πήγαινε αυτό???
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ορίστε??? Σε μένα πήγαινε αυτό???Οχι καλέ! Στον 'γκαζοφονιά' τον Traveller, που έχει σκάσει από το κακό του που ίσως πάρω τη δίλιτρη! Ο οποίος μου πέταξε την εξυπνάδα για τους Νάζγκουλ. Εσύ τι φταίς?
-
Aς τεθεί αλλιώς το ζήτημα μιας και μιλάμε για ψώνια...
Με βάση τις Ελληνικές συνθήκες μεγαλύτερο ψώνιο είναι όποιος παίρνει το δίλιτρο για να την πει στους υπόλοιπους με τα 'ανεπαρκή' 1600άρια παρά όποιος παίρνει BMW 1600 που μόνο κουβάς δεν είναι-ειδικά σε πρόσκρουση με άλλο ανεξαρτήτως κυβισμού αμάξωμα. -
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Αρα δεν καταλαβαίνω τον φίλο που πιο πάνω εγκώμιασε τις επιδόσεις του Golf και έβγαλε και τις 1600άρες BMW κουβάδες. Δεν υπάρχει BMW-κουβάς. Αλλά βέβαια, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!! 'Εχω Golf γιατί η BMW δεν μου αρέσει'. Κι όχι, 'Εχω Golf, γιατί η τσέπη μου δεν αντέχει κάτι καλύτερο!'Γιατί δηλαδή, δε θεωρείται κουβάς η 3.16 (μη μιλήσω για την παλαιότερη 3.15), το Α3 1.6, το Α4, 1.6? Το Golf τουλάχιστον δεν πλασάρεται ως premium πατίνι...
Συγγνώμη Μαρία, ξέρεις τίποτα για εμένα; Ξέρεις πως αν ήθελα να 'επενδύσω σε αυτοκίνητο' (όπως θέλεις εσύ... άραγε έχεις ιδέα από οικονομικά;), θα μπορούσα να αγοράσω ακόμα και αυτοκίνητα πολλαπλάσιας αξίας; Απλά θεωρώ σημαντικότερο για εμένα (κάποιος άλλος μπορεί να διαφωνεί κάθετα μ' αυτό) να μένω σε ένα ωραίο και φροντισμένο σπίτι, και λιγότερο σημαντικό να έχω ένα πολύ καλό αυτοκίνητο στο γκαράζ. Γι' αυτό σε παρακαλώ να μην κρίνεις τους γύρω σου από το σήμα στο καπό, γιατί τότε δείχνεις αρκετά nouveau riche. Έτσι και αλλιώς, η οδηγική ευχαρίστηση δε συνάδει απαραίτητα με το 'κύρος' της μάρκας (δεν περιμένω να το καταλάβεις τώρα - θα το καταλάβεις αν ποτέ ασχοληθείς πραγματικά με αυτοκίνητα). Το που και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει ο καθένας να διαθέσει τα χρήματά του είναι απολύτως δικό του θέμα.
Ούτε να χαρακτηρίζεις φίλους από εδώ μέσα ως 'αδερφάρες', επειδή έτσι θεώρησες πως έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου στην 'αποτίναξη του ανδρικού ζυγού'...
Τουλάχιστον στην επικοινωνία σου με τους άλλους φρόντισε να τηρείς τα προσχήματα. -
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Μπήκα και στο forum των Alfisti και διαπίστωσα ότι πολλοί φίλοι της Alfa ανησυχούν για το μέλλον της εταιρίας...Καταρχήν αυτό για ανησυχία για το μέλλον της εταιρίας σαφώς και δεν υπάρχει. Ανησυχία για τη Lancia ναι, ανησυχία για τη FIAT δύσκολα, ανησυχία για την Alfa σε καμία περίπτωση. Είναι μια κεδροφόρα εταιρεία και το να κλείσει είναι εξίσου πιθανό με το να κλείσει η Ferrari (δηλαδή no way). Την ανησυχία απορώ που την διακρίνεις στο alfisti.gr. Εγώ που μπαίνω και δεν τα βλέπω; Ανησυχία ίσως να υπάρχει μόνο για το ότι τα μελλοντικά μοντέλα της alfa αναμένονται ακριβά για τις τσέπες πολλών. Τίποτα όμως δεν μας σταματά! Ας είναι καλά οι τράπεζες, είτε μιλάμε για δάνεια είτε για ληστείες!
Σε σχέση με ένα RX 8 Challenge, η 120 είναι προφανώς κουβάς (το δείχνουν άλλωστε και οι πωλήσεις της, φέτος έχει πωληθεί.... 1 120 σε σχέση με τις 300 περίπου 116)
Σοβαρά μιλάς. Υπάρχει περίπτωση αυτή που είχα δει με χαρτάκι αθηναϊκών πινακίδων πριν από 2-3 μήνες να ήταν εκείνη, η μία και μοναδική; Μήπως έπρεπε να σταματήσω τον ιδιοκτήτη της να ζητήσω αυτόγραφο;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
:lol: αν κρινω από την αντίδραση μάλλον 'βρήκα στόχο'
υπονοείς -εννοείς- κάτι;
όχι αυτό που εννοείς εσύ.
Δεν είμαι απελπισμένος (ακόμα)Μου έκαψαν τόσα **εγκεφαλικά κύτταρα **οι ατελείωτες μάχες στο έργο, που δεν το θυμόμουν καν.
-
Απλά θεωρώ σημαντικότερο για εμένα (κάποιος άλλος μπορεί να διαφωνεί κάθετα μ' αυτό) να μένω σε ένα ωραίο και φροντισμένο σπίτι, και λιγότερο σημαντικό να έχω ένα πολύ καλό αυτοκίνητο στο γκαράζ. Γι' αυτό σε παρακαλώ να μην κρίνεις τους γύρω σου από το σήμα στο καπό, γιατί τότε δείχνεις αρκετά nouveau riche. Έτσι και αλλιώς, η οδηγική ευχαρίστηση δε συνάδει απαραίτητα με το 'κύρος' της μάρκας (δεν περιμένω να το καταλάβεις τώρα - θα το καταλάβεις αν ποτέ ασχοληθείς πραγματικά με αυτοκίνητα). Το που και με ποια κριτήρια θα αποφασίσει ο καθένας να διαθέσει τα χρήματά του είναι απολύτως δικό του θέμα.
Ούτε να χαρακτηρίζεις φίλους από εδώ μέσα ως 'αδερφάρες', επειδή έτσι θεώρησες πως έβαλες και εσύ το λιθαράκι σου στην 'αποτίναξη του ανδρικού ζυγού'...
Τουλάχιστον στην επικοινωνία σου με τους άλλους φρόντισε να τηρείς τα προσχήματα.Αγαπητέ μου, είναι αυτονόητο για έναν ώριμο ενήλικα, πως πρώτα φτιάχνει το σπίτι του και μετά επιλέγει το αυτοκίνητό του. Ούτε κι εσύ λοιπόν ξέρεις τίποτα για μένα και το πόσο 'ωραίο και φροντισμένο' είναι το σπίτι μου (για να δανειστώ τις εκφράσεις σου).
Δεύτερον, επειδή έσπευσες να υπερασπιστείς τον 'άντρακλα' που μου πρότεινε να συμβουλευτώ γυναικείο lifestyle περιοδικό για τη μελλοντική αγορά του αυτοκινήτου μου- Τον ρώτησα απλά εάν καταλληλότερο για να με κατατοπίσει είναι ένα αντίστοιχο 'αντρικό' (χμ...!). Δεν έχω κανένα θέμα με κανέναν 'αντρικό' ζυγό. Είμαστε στο 2005- Ξύπνα! Δεν ξέρω βέβαια αν έτσι νιώθουν οι γυναίκες στο χωριό σου.
'Ζυγός' όμως 'αντρών' αμφίβολων σεξουαλικών προτιμήσεων, που κρύβονται πίσω από δήθεν φαλλοκρατικές αντιλήψεις, υπάρχει και αυτόν με χαρά μου θα τον χλευάσω και θα τον γελοιοποιήσω. Αν προσέβαλα εσένα και ενδεχόμενα απωθημένα σου, λυπάμαι. Προφανώς, είσαι και οικονομολόγος και παντογνώστης σε θέματα αυτοκινήτων, αλλά και ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός οπότε πάω πάσο! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Με βάση τις Ελληνικές συνθήκες μεγαλύτερο ψώνιο είναι όποιος παίρνει το δίλιτρο για να την πει στους υπόλοιπους με τα 'ανεπαρκή' 1600άρια παρά όποιος παίρνει BMW 1600 που μόνο κουβάς δεν είναι-ειδικά σε πρόσκρουση με άλλο ανεξαρτήτως κυβισμού αμάξωμα.Μπράβο Nickolas! Πας κόντρα στο mainstream αυτού του forum!
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Το δε 1.600 FSI κυμαίνεται στα νούμερα της BMW 116. Αρα δεν καταλαβαίνω τον φίλο που πιο πάνω εγκώμιασε τις επιδόσεις του Golf και έβγαλε και τις 1600άρες BMW κουβάδες. Δεν υπάρχει BMW-κουβάς. Αλλά βέβαια, όσα δεν φθάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια!! 'Εχω Golf γιατί η BMW δεν μου αρέσει'. Κι όχι, 'Εχω Golf, γιατί η τσέπη μου δεν αντέχει κάτι καλύτερο!'
Το ότι ένα αυτοκίνητο έχει ένα σήμα δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητα καλύτερο. Πάρε για παράδειγμα τις merc. Υπάρχουν golf που φτάνουν και είναι ΚΑΛΥΤΕΡΑ overall k value for money απο αντιστοιχης τιμής BMW: Golf V GTi
Kαι επίσης θέλω να σε παρακαλέσω να μη χαρακτηρίζεις έτσι εύκολα αυτοκίνητα κουβάδες. Τι θα πει κουβάς; Έγραψες στο άλλο post ότι το Golf είναι ο μεγαλύτερος κουβάς στην ιστορία της αυτοκίνησης. Μπορείς να το δικαιολογήσεις αυτό; Γνωρίζεις βέβαια το golf I gti φαντάζομαι. -
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Μαρία να πάρεις την Αlfa...να ενδυθείς το μανδύα των Νάζγκουλ και αφού εμπλουτίσεις την όλη αμφίεση με ένα μεγάλο δρεπάνι, να βγεις στους δρόμους
Υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν τους εαυτούς τους πιο 'οδηγάρες' από τον μέσο όρο? Θα ήθελα έτσι στατιστικά να μας γράψουν την ηλικία τους και σε ποιους δρόμους των Αθηνών κάνουν τις 'μαγκιές' τους. Ετσι για να πάρουμε μερικά μαθήματα από τύπους σαν τον traveller που εμείς οι υπόλοιποι του πέφτουμε και λίγοι.
Δηλαδη αμφιβαλλεις οτι σ'αυτο εδω το forum υπαρχουν ανθρωποι που γνωριζουν πραγματικα να οδηγουν καλυτερα απο εσενα και εχουν περισσοτερες γνωσεις σε θεματα σχετικα με το αυτοκινητο απο εσενα?
-
Ο χρήστης Μαρία έγραψε:
Δεύτερον, επειδή έσπευσες να υπερασπιστείς τον 'άντρακλα' που μου πρότεινε να συμβουλευτώ γυναικείο lifestyle περιοδικό για τη μελλοντική αγορά του αυτοκινήτου μου- Τον ρώτησα απλά εάν καταλληλότερο για να με κατατοπίσει είναι ένα αντίστοιχο 'αντρικό' (χμ...!). Δεν έχω κανένα θέμα με κανέναν 'αντρικό' ζυγό. Είμαστε στο 2005- Ξύπνα! Δεν ξέρω βέβαια αν έτσι νιώθουν οι γυναίκες στο χωριό σου.
'Ζυγός' όμως 'αντρών' αμφίβολων σεξουαλικών προτιμήσεων, που κρύβονται πίσω από δήθεν φαλλοκρατικές αντιλήψεις, υπάρχει και αυτόν με χαρά μου θα τον χλευάσω και θα τον γελοιοποιήσω. Αν προσέβαλα εσένα και ενδεχόμενα απωθημένα σου, λυπάμαι. Προφανώς, είσαι και οικονομολόγος και παντογνώστης σε θέματα αυτοκινήτων, αλλά και ιδιαίτερα ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός οπότε πάω πάσο!Συγνώμη, θα πάει μακριά αυτή η βαλίτσα???
προς το παρόν είσαι η μόνη που επιτίθεσαι φραστικά σε κάποιον/κάποιους. Να μιλήσουμε και λίγο για αυτοκίνητα???Απαντήσεις του τύπου 'μα αυτός άρχισε πρώτος', μόνο χαμηλότερα (κι άλλο...) θα ρίξουν την κουβέντα. Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Με βάση τις Ελληνικές συνθήκες μεγαλύτερο ψώνιο είναι όποιος παίρνει το δίλιτρο για να την πει στους υπόλοιπους με τα 'ανεπαρκή' 1600άρια παρά όποιος παίρνει BMW 1600 που μόνο κουβάς δεν είναι-ειδικά σε πρόσκρουση με άλλο ανεξαρτήτως κυβισμού αμάξωμα.Την φράση 'ενεργητική ασφάλεια' την έχεις ακούσει ποτέ???? Καμία σχέση πάντος με τα imodium!!!
-
Ο χρήστης xristos69 έγραψε:
Την φράση 'ενεργητική ασφάλεια' την έχεις ακούσει ποτέ???? Καμία σχέση πάντος με τα imodium!!!μην το λες, μην το λες! Ένα αμάξι με πολύ καλή ενεργητική ασφάλεια (γρήγορο, στριφτερό, καλά φρένα, καλες αλλαγές πορέιας) και ένα immodium μπορεί να έχουν τα ίδια αποτελέσματα: σφίγγουν οι κώλοι!!!
BMW 116i ή Alfa Romeo 147 1.6 120hp?