-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
2 τσιγάρα το τελευταίο 24ωρο, κανένα τις τελευταίες 12 ώρες. Μασουλάω διάφορα χωρίς σταματημό. Ωχ!
να το προσέξεις αυτό
Να σου αγοράσουμε ένα από αυτά τα ψεύτικα κόκκαλα πού δίνουμε στούς σκύλους ρε Μάνο.
Απίθανη γεύση καί μηδέν θερμίδες!!!! -
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
2 τσιγάρα το τελευταίο 24ωρο, κανένα τις τελευταίες 12 ώρες. Μασουλάω διάφορα χωρίς σταματημό. Ωχ!
να το προσέξεις αυτό
Να σου αγοράσουμε ένα από αυτά τα ψεύτικα κόκκαλα πού δίνουμε στούς σκύλους ρε Μάνο.
Απίθανη γεύση καί μηδέν θερμίδες!!!!Τι απίθανη γεύση; Πλάκα μας κάνεις; Σαν να μασάς άχυρο είναι! Χάλι μαύρο!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
να το προσέξεις αυτό
Απίθανη γεύση καί μηδέν θερμίδες!!!!Τι απίθανη γεύση; Πλάκα μας κάνεις; Σαν να μασάς άχυρο είναι! Χάλι μαύρο!
Ελα τώρα,τα παραλές!!!
Λίγο αλατάκι θέλουν μόνο!!! -
**Πολύ **αλατάκι! Όπως και οι κονσέρβες τους! Καθόλου μπαχαρικά μέσα! Τίποτα! Εντελώς άνοστο φαγητό! Παρότι μυρίζουν ωραία, από γεύση είναι μηδέν! Ειδικά τα μπισκότα τα περίμενα καλύτερα πάντως! Ίσως αν τα βουτήξω σε γάλα να στρώσουν, τι λες;
-
το θέμα είναι το κάπνισμα κι όχι το φαγητό!
(σιγά που θα γλύτωνε)
-
Κοίτα να δεις, άμα τρως μπισκότα σκύλων, ένα τσιγαράκι μετά για να στανιάρεις το χρειάζεσαι!
-
Σήμερα αποφάσισα να το κόψω..
έτσι, μου την έδωσε..
από την ώρα που ξύπνησα.
το μόνο που με προβλημάτιζε, όταν ξύπνησα, σκεφτόμουν πώς θα πιω καφέ χωρίς τσιγάρο..
τελικά μια ιδέα είναι, μια χαρά ήπια τον καφέ μου, κ μια χαρά πέρασαν 2.5 ώρες...
τα πρώτα 2 χρόνια είναι δύσκολα
εντωμεταξύ έχω αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να τα πετάξω τα τσιγάρα.
μάλιστα, θα τα έχω πάνω μου. αλλα δεν πρόκειται να καπνίσω.( ευχαριστώ για το group therapy )
***ας χειροκροτήσουμε όλοι τον skye που μοιράστηκε αυτήν την ιστορια μαζί μας κλπ κλπ
- Ευχαριστούμε σκάι
S.A. ( Smokers Anonymous )
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
έτσι, μου την έδωσε..
από την ώρα που ξύπνησα.
το μόνο που με προβλημάτιζε, όταν ξύπνησα, σκεφτόμουν πώς θα πιω καφέ χωρίς τσιγάρο..
τελικά μια ιδέα είναι, μια χαρά ήπια τον καφέ μου, κ μια χαρά πέρασαν 2.5 ώρες...
μάλιστα, θα τα έχω πάνω μου. αλλα δεν πρόκειται να καπνίσω.( ευχαριστώ για το group therapy )
***ας χειροκροτήσουμε όλοι τον skye που μοιράστηκε αυτήν την ιστορια μαζί μας κλπ κλπ
- Ευχαριστούμε σκάι
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
έτσι, μου την έδωσε..
από την ώρα που ξύπνησα.
- Ευχαριστούμε σκάι
Κουράγιο, skye.
Εγώ το έκοψα εδώ και 10 ημέρες, αν και δεν το ήθελα: είχα γρίππη και πυρετό, και δεν κάπνισα για 2 ημέρες - όταν έγινα καλύτερα και πήγα να καπνίσω, μου φάνηκε αηδιαστικό το τσιγάρο(γεύση, μυρωδιά).
Μπορεί και να το βαρέθηκα πια, ποιός ξέρει, πάντως δεν το υπολόγιζα να το κόψω έτσι και δεν μου λείπει κιόλας. -
Ο χρήστης skye έγραψε:
έτσι, μου την έδωσε..
από την ώρα που ξύπνησα.
μάλιστα, θα τα έχω πάνω μου. αλλα δεν πρόκειται να καπνίσω.Κι ένας θείος μου που είχε αποφασίσει να κόψει το κάπνισμα πριν 12 περίπου χρόνια δεν είχε πετάξει τα τσιγάρα. Είχε αφήσει από 1-2 πακέτα παντού: στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, στο εξοχικό στο χωριό, μόνο πάνω του δε θυμάμαι αν είχε! Από τη μέρα που είπε «το κόβω» δεν ξανακάπνισε. Δυστυχώς πρόσφατα λόγω οικονομικών προβλημάτων το ξαναξεκίνησε...
-
Ετσι καί τό αποφάσισες στά αλήθεια,τότε θα τό κόψεις.
Τό θεωρώ σίγουρο αυτό. -
Οι αυθόρμητες αποφάσεις αποτελεσματικότερες στη διακοπή του καπνίσματος
Λονδίνο
Αν πραγματικά θέλετε να κόψετε το κάπνισμα, η καταλληλότερη στιγμή είναι τώρα αμέσως: Έρευνα στη Βρετανία έδειξε ότι τα άτομα που αποφασίζουν ξαφνικά να διακόψουν το κάπνισμα «μαχαίρι» έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας από όσους το προγραμματίζουν από πριν.
«Αντίθετα με ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι σήμερα, η ιδέα ότι πρέπει κανείς να σχεδιάζει από πριν την προσπάθεια διακοπής του τσιγάρου δεν είναι απαραίτητα σωστή» δήλωσε στο Reuters ο καθηγητής Ψυχολογίας Ρόμπερτ Γουέστ, επικεφαλής των ερευνητών στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου.
Οι ψυχολόγοι πήραν συνεντεύξεις από 1.900 νυν και πρώην καπνιστές στη Βρετανία και διαπίστωσε ότι, μεταξύ των ατόμων που προσπάθησαν αυθόρμητα να σταματήσουν εκείνη τη στιγμή, το ποσοστό αποτελεσματικότητας ήταν 65% (για αποχή άνω των έξι μηνών), ενώ μεταξύ των ατόμων που είχαν προσχεδιάσει την προσπάθεια η αποτελεσματικότητα ήταν σημαντικά μικρότερη, περίπου 45%.
Σύμφωνα με τον Δρ Γουέστ, οι άνθρωποι που σταματούν το κάπνισμα «μαχαίρι» φαίνεται ότι είναι γενικά πιο αποφασισμένοι από τους καπνιστές που αναβάλλουν την απόπειρα για κάποια στιγμή στο μέλλον. Παρόλα αυτά, τονίζουν οι ερευνητές, το να θέτει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία για την διακοπή του καπνίσματος δεν είναι αντιπαραγωγικό.
Ο Γουέστ παροτρύνει όσους δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να σταματήσουν το κάπνισμα να συνεχίσουν την προσπάθεια. «Το πόσες φορές έχει δοκιμάσει κανείς στο παρελθόν να κόψει το κάπνισμα δεν σχετίζεται με την πιθανότητα επιτυχίας στο μέλλον» τονίζει.
Η έρευνα δημοσιεύεται στο British Medical Journal *.
Πηγή: news.in.gr
http://www.in.gr/news/article.asp?lngentityid=680030- 'Catastrophic' pathways to smoking cessation: findings from national survey
[Abstract] [Online First PDF]
- 'Catastrophic' pathways to smoking cessation: findings from national survey
-
ΙΣΠΑΝΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ 25% ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΣΙΓΑΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Μαδρίτη, 12 Ιανουαρίου 2006 (17:58 UTC+2)Οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν σε ποσοστό 25% στην **Ισπανία **μετά την έναρξη της ισχύος του νέου αντικαπνιστικού νόμου, την 1η Ιανουαρίου, γράφει στο σημερινό της φύλλο * η εφημερίδα ΕΛ ΜΟΥΝΤΟ (El Mundo), παρά το γεγονός ότι η καπνοβιομηχανία Altadis ανακοίνωσε ότι είναι πολύ πρόωρο να εκτιμηθούν οι επιπτώσεις του νόμου.
Επικαλούμενη βιομηχανικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν κατά ένα τέταρτο την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου αφότου άρχισε να ισχύει ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.
Όμως η γαλλο-ισπανική καπνοβιομηχανία Αltadis και η Philip Morris, τα τσιγάρα Malboro της οποίας έκαναν πέρυσι τις καλύτερες πωλήσεις στην Ισπανία, ανακοίνωσαν ότι είναι πολύ πρόωρο να λεχθεί ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις στις πωλήσεις.
Στην **Ιταλία **οι πωλήσεις τσιγάρων μειώθηκαν πέρυσι κατά 10,5% όταν τέθηκε τον Ιανουάριο του 2005 σε ισχύ ο νόμος που απαγορεύει το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.
Κατά την ΕΛ ΜΟΥΝΤΟ, τα τσιγάρα μπορεί να πωλούνται μόνο σε καταστήματα, καθώς και σε μπαρ και εστιατόρια με ειδικά διαμορφωμένους για τους καπνιστές χώρους.
Πηγή: Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Μ.Π.Ε.)
http://www.mpa.gr/article.html?doc_id=562412- La venta de cigarrillos cae un 25% en la primera semana de la nueva ley
[≈ The cigarette sale falls a 25% in the first week of the new law]
Επίσης:
– Ήδη από το 2005 εμφανίστηκε πτώση στις πωλήσεις προϊόντων καπνού στην Ισπανία:
Las ventas de tabaco caen en 2005 por primera vez en cinco años
[≈ The tobacco sales in 2005 fall for the first time in five years]
– Πάντως οι τιμές κάποιων μαρκών τσιγάρων στην Ισπανία είναι ελαφρώς φθηνότερες από εδώ:
http://www.elmundo.es/mundodinero/2006/ ... tml#subida
– Οι Ιταλοί άρχισαν επίσης να κόβουν το τσιγάρο με την ευκαιρία της απαγόρευσης. Σχεδόν 90% (!) συμφωνούν με το μέτρο αυτό:
500.000 italianos dejaron de fumar en el primer año de prohibición
[≈ 500.000 Italians let smoke in the first year of prohibition]
– «Ήπια» αποδέχονται οι Ιταλοί την απαγόρευση του καπνίσματος σε μπαρ και εστιατόρια--> Μεταφραστικά εργαλεία:
● http://worldlingo.com/en/websites/url_translator.html
● http://systran.otenet.gr/Υ.Γ. Όπως βλέπετε, σε άλλες μεσογειακές χώρες (όπου υπάρχουν και οι περισσότεροι «θεριακλήδες») αρχίζουν να παίρνουν μέτρα για την προστασία της υγείας τόσο των μη καπνιστών όσο και των ίδιων καπνιστών. Κι εκεί τα εφαρμόζουν, όχι σαν τις δικές μας κοροϊδίες ταμπελάκια κτλ.)... Να δούμε πότε θα γίνει και στην Ελλάδα κάτι σοβαρό.
- La venta de cigarrillos cae un 25% en la primera semana de la nueva ley
-
Η Ελλάδα έχει το καλύτερο δίκτυο πωλήσεων τσιγάρων στο κόσμο, μπορείς να αγοράσεις τσιγάρα όποια ώρα της μέρας θέλεις και ο αριθμός των σημείων πώλησης είναι απίστευτος.
-
Η World Health Organisation συμβουλεύει: αρχίστε το κάπνισμα τώρα!
Σύμφωνα με τα νεώτερα στατιστικά, 100% όσων ΔΕΝ καπνίζουν, έχουν πεθάνει, ή πρόκειται να πεθάνουν στο μέλλον. -
Ο χρήστης DimitrisDS έγραψε:
Η World Health Organisation συμβουλεύει: αρχίστε το κάπνισμα τώρα!
Σύμφωνα με τα νεώτερα στατιστικά, 100% όσων ΔΕΝ καπνίζουν, έχουν πεθάνει, ή πρόκειται να πεθάνουν στο μέλλον.Αυτό μου θυμίζει παλιό ανέκδοτο:
- Το τσιγάρο είναι αργός θάνατος.
- Ε, ποιος βιάζεται να πεθάνει;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Η Ελλάδα έχει το καλύτερο δίκτυο πωλήσεων τσιγάρων στο κόσμο, μπορείς να αγοράσεις τσιγάρα όποια ώρα της μέρας θέλεις και ο αριθμός των σημείων πώλησης είναι απίστευτος.Θα συμφωνήσω μαζί σου: στην Ελλάδα μπορείς να βρεις τσιγάρα όπου μπορείς να φανταστείς, ακόμα και σε φούρνους και γενικά, στα πιο απίθανα μέρη/μαγαζιά.
Αν είχαμε και μηχανήματα αυτόματης πώλησης(όπως π.χ. στη Γερμανία), θα μιλούσαμε για την απόλυτη καπνοχώρα! -
Μεταφράζω περιληπτικά από ΝΥ Τimes, φύλλο της Παρασκευής 27/01/06:
***Σικάγο, Ιλινόις.
Η απαγόρευση του καπνίσματος στο Σικάγο εφαρμόστηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα, αλλά δεν θα το κατάλαβε κανείς μάλλον στο γκλάμορους μαγαζί της Milwaukee avenue στην μοδάτη συνοικία στα βόρεια της πόλης... Εδώ σε γυάλινες βιτρίνες, βρίσκονται μεγάλες γυάλες με καπνό Oriental Rose, The Empress, The Earl.... O 'μπαρμαν', τα στρίβει σε άσπρο τσιγαρόχαρτο, σε πείσμα της απαγορευσης.
Την ίδια στιγμή που οι πολίτες του Σικάγο μάθαιναν να ΜΗΝ ανάβουν τσιγάρο σε πλατφόρμες τρένου, στα γήπεδα και στα εστιατόρια, ένα στέλεχος της R.J. Reynolds Tobacco Co. ετοίμαζε τα εγκαίνια στις 19/01 του μαγαζιού-απάντησής του σε έναν άκαπνο κόσμο...
Το μαγαζί ονομάστηκε 'Τhe Marshall McGearty Tobacco Lounge' και είναι αφιερωμένο στο κάπνισμα, ειδικά εκλεκτών ποικιλιών όπως οι τρεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω. Ισχυρίζεται ότι το timing των εγακινίων του Lounge ήταν εντελώς τυχαίο και ουδεμία σχέση έχει με την επιβολή του νέου νόμου, και ότι δεν εμπίπτει στο νόμο.
Ακριβά ποτά, καλός καφές, ακριβά τσιγάρα, μεγάλες ξύλινες πολυθρόνες, μάρμαρο, τζάκι.... Τα λόγια του εμπνευστή ήταν 'It's about elegance an having FUN!'
Aλλά, όσοι πολέμησαν τον καπνό και κατάφεραν την επιβολή του νόμου, δεν σπάνε καθόλου πλάκα (FUN)... υποστηρίζουν ότι η λειτουργία ενός τέτοιου lounge είναι ανησυχητική και πιθανότατα ΠΑΡΑΝΟΜΗ!
Αντικαπνιστές δικηγόροι λένε δημοσίως ότι το Lounge μπορεί να αποτελέσει νέο προπύργιο marketing για τις καπνοβιομηχανίες, ώστε να χαρακτηρίσουν τα προϊόντα τους ώς 'μοδάτα' και 'glamorous', ειδικά στο νεαρό καταναλωτικό κοινό....***
Γνώμες?
-
ειναι πολλα τα λεφτα αρηηη
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γνώμες?
όταν απαγορεύεις κάτι με τόση μανία, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα
(θα δημιουργηθούν και κρυφά καπνιστήρια; )
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ