-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
'Linked to' smoking, και ΟΧΙ 'caused by' smoking. Όπως πολλά είδη καρκίνου είναι linked to πράγματα που τρώμε καθημερινά, που αναπνέουμε, που πίνουμε, που φοράμε κλπ. Να κλειστούμε σε γυάλα δηλαδή...Αγαπητέ Krus νομίζω ότι προσπαθείς να παίξεις με τις λέξεις. Δηλαδή τα άρθρα που μιλάνε για θανάτους και τερατογενέσεις linked to the Chernobil accident δεν πρέπει να ανησυχούν τους κατοίκους της Ουκρανίας γιατί είναι linked και όχι caused. Α, και να θυμηθώ να πω στον ξάδελφο μου από την Λάμψακο Ευβοίας να μην ανησυχεί για τον αμίαντο από το εργοστάσιο Elenit καθώς οι θάνατοι από την συγκεκριμένη ουσία είναι linked και όχι caused. Κρίμα που τον χάσαμε από καρκίνο πρόπερσι. Φαντάζομαι ότι θα είχε βρει αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις πολύ ενδιαφέρον…
Στο πρώτο κομμάτι του ποστ μου που παρέθεσες, έχεις να πεις κάτι? Σε κλειστό χώρο που πληροί προδιαγραφές ώστε να μην σου έρχεται υποψία από τον καπνό μου, δέχεσαι να επιτρέπεται το κάπνισμα?
Ασφαλώς και έχω να πω. Πρώτα όμως θα ήθελα να σου ζητήσω να μου υποδείξεις μερικούς τέτοιους χώρους στην Ελλάδα που να πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσες. Κάποια clubs, μερικά cafe, ίσως κάποια εστιατόρια που να παρέχουν χώρους πραγματικά ελεύθερους από τον καπνό του τσιγάρου.
Αφού καταφέρεις να το κάνεις αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πηγαίνοντας σε ένα από αυτά τα μέρη με την παρέα σου θα υποχρέωνες όλα τα μέλη της να ανεχτούν τον καπνό σου, ή αν θα έκανες εσύ την παραχώρηση να κάτσεις στους μη καπνίζοντες και να σεβαστείς την απαγόρευση εφόσον κάποιοι από τους φίλους σου ενοχλούνται από το τσιγάρο. Ίσως πάλι θα μπορούσατε να χωριστείτε, οι μισοί στους καπνίζοντες και οι άλλοι μισοί στους μη καπνίζοντες…
Με πιο απλά λόγια, αυτό που περιγράφεις -μέρη με ειδικούς χώρους και καλούς εξαερισμούς- ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ καθεστώς στην χώρα μας, αφενός για λόγους κόστους, και αφετέρου για τον απλούστατο λόγο ότι σε μια παρέα κάποιοι θα καπνίζουν και κάποιοι όχι.
Η πραγματικότητα που ζούμε όμως καθημερινά όλοι μας δεν είναι όπως την περιγράφεις. Αντιθέτως, είναι clubs πραγματικοί τεκέδες, επιστρέφοντας από τα οποία τα ρούχα σου βρωμάνε μέχρι την επόμενη μέρα. Είναι καφετέριες στις οποίες τσούζουν τα μάτια σου από τον καπνό, ασχέτως του που κάθεσαι. Είναι εστιατόρια στα οποία τα φαγητά σου έρχονται «καπνιστά» είτε τα παρήγγειλες έτσι είτε όχι. Είναι μια χώρα στην οποία έχει επιβληθεί η κουλτούρα του τσιγάρου, και στην οποία όποιος τολμά να ζητήσει το αυτονόητο (δηλαδή καθαρό αέρα) αντιμετωπίζεται ως παράξενος, ή αντικοινωνικός. Αυτό κάποτε πρέπει να αλλάξει.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στο πρώτο κομμάτι του ποστ μου που παρέθεσες, έχεις να πεις κάτι? Σε κλειστό χώρο που πληροί προδιαγραφές ώστε να μην σου έρχεται υποψία από τον καπνό μου, δέχεσαι να επιτρέπεται το κάπνισμα?
Ασφαλώς και έχω να πω. Πρώτα όμως θα ήθελα να σου ζητήσω να μου υποδείξεις μερικούς τέτοιους χώρους στην Ελλάδα που να πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσες. Κάποια clubs, μερικά cafe, ίσως κάποια εστιατόρια που να παρέχουν χώρους πραγματικά ελεύθερους από τον καπνό του τσιγάρου.
Δε με απασχολεί. Κυνήγα τους μαγαζάτορες και το κράτος, κι εγώ μαζί σου να φωνάζω!
Αφού καταφέρεις να το κάνεις αυτό, θα ήθελα να σε ρωτήσω αν πηγαίνοντας σε ένα από αυτά τα μέρη με την παρέα σου θα υποχρέωνες όλα τα μέλη της να ανεχτούν τον καπνό σου, ή αν θα έκανες εσύ την παραχώρηση να κάτσεις στους μη καπνίζοντες και να σεβαστείς την απαγόρευση εφόσον κάποιοι από τους φίλους σου ενοχλούνται από το τσιγάρο. Ίσως πάλι θα μπορούσατε να χωριστείτε, οι μισοί στους καπνίζοντες και οι άλλοι μισοί στους μη καπνίζοντες…
Θέμα δικό μου και της παρέας μου
Το συζητάμε, και βλέπουμε.Με πιο απλά λόγια, αυτό που περιγράφεις -μέρη με ειδικούς χώρους και καλούς εξαερισμούς- ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ καθεστώς στην χώρα μας, αφενός για λόγους κόστους, και αφετέρου για τον απλούστατο λόγο ότι σε μια παρέα κάποιοι θα καπνίζουν και κάποιοι όχι.
Στο ξαναλέω: δε με απασχολεί. Κυνηγήστε το οι μη-καπνίζοντες, κι εγώ μαζί σας! Κυνηγήστε ΑΥΤΟ όμως, και ΟΧΙ την πλήρη απαγόρευση
Η πραγματικότητα που ζούμε όμως καθημερινά όλοι μας δεν είναι όπως την περιγράφεις. Αντιθέτως, είναι clubs πραγματικοί τεκέδες, επιστρέφοντας από τα οποία τα ρούχα σου βρωμάνε μέχρι την επόμενη μέρα. Είναι καφετέριες στις οποίες τσούζουν τα μάτια σου από τον καπνό, ασχέτως του που κάθεσαι. Είναι εστιατόρια στα οποία τα φαγητά σου έρχονται «καπνιστά» είτε τα παρήγγειλες έτσι είτε όχι. Είναι μια χώρα στην οποία έχει επιβληθεί η κουλτούρα του τσιγάρου, και στην οποία όποιος τολμά να ζητήσει το αυτονόητο (δηλαδή καθαρό αέρα) αντιμετωπίζεται ως παράξενος, ή αντικοινωνικός. Αυτό κάποτε πρέπει να αλλάξει.
Ναι, συμφωνούμε. Πρέπει να αλλάξει. Αλλά η αλλαγή δεν πρέπει να είναι η ΠΛΗΡΗΣ απαγόρευση, αυτό είναι το άλλο άκρο. Και κανένα άκρο δεν είναι καλό
-
-
Πάρα πολύ καλό!!
-
Φοβερά πετυχημένη είναι η διαφήμηση με τους μαθητές στίς τουαλέτες του σχολείου,που 'κάνουν' ντουντούκα (πώς τό λένε ρε αυτό το εργαλείο που ξετυλίγεται φυσώντας; )
Πραγματικά μάς δίνει ένα καλό μάθημα,όσους τουλάχιστον απο εμάς τό ξεκινήσαμε κάπως έτσι.
Φορτωμένοι μαγκιά.
-
Ουδεν σχολιον....
-
Με πιο απλά λόγια, αυτό που περιγράφεις -μέρη με ειδικούς χώρους και καλούς εξαερισμούς- ανήκουν στην σφαίρα της φαντασίας και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ καθεστώς στην χώρα μας, αφενός για λόγους κόστους, και αφετέρου για τον απλούστατο λόγο ότι σε μια παρέα κάποιοι θα καπνίζουν και κάποιοι όχι.
Στο ξαναλέω: δε με απασχολεί. Κυνηγήστε το οι μη-καπνίζοντες, κι εγώ μαζί σας! Κυνηγήστε ΑΥΤΟ όμως, και ΟΧΙ την πλήρη απαγόρευση
Κι εγώ τάσσομαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος και κρεμάσματος των καπνιστών πριν μας πάρουν όλους στο λαιμό τους
Γιατί εγώ να προβληματίζομαι αν θα κάπου επειδή θα βγάλω τον καρκίνο από τους ναρκομανείς (-γαϊδούρια) που δεν μπορούν να επιβληθούν λίγο στον εθισμό τους; Επειδή δηλαδή κυκλοφορούν στο δρόμο λεπροί, μέχρι να βρεθεί λύση θα μένουν οι υγιείς στα σπίτια τους; Ή μήπως να κολλήσουμε όλοι λέπρα για να είμαστε ήσυχοι και να μην ενοχλούμε και τους άλλους λεπρούς; -
Ακρότητεεεεεεεεες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ακρότητεεεεεεεεες.Σώπα μωρέ......
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Κι εγώ τάσσομαι υπέρ της πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος και κρεμάσματος των καπνιστών πριν μας πάρουν όλους στο λαιμό τους
Γιατί εγώ να προβληματίζομαι αν θα κάπου επειδή θα βγάλω τον καρκίνο από τους ναρκομανείς (-γαϊδούρια) που δεν μπορούν να επιβληθούν λίγο στον εθισμό τους; Επειδή δηλαδή κυκλοφορούν στο δρόμο λεπροί, μέχρι να βρεθεί λύση θα μένουν οι υγιείς στα σπίτια τους; Ή μήπως να κολλήσουμε όλοι λέπρα για να είμαστε ήσυχοι και να μην ενοχλούμε και τους άλλους λεπρούς;Scotch, ελπίζω το όνομά σου να μην υποδηλώνει εθισμό στο whisky...
-
μόνο κρέμασμα;
και κάψιμο όσο είναι ζωντανοί ακόμα
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
μόνο κρέμασμα;και κάψιμο όσο είναι ζωντανοί ακόμα
με τσιγάρο το κάψιμο;
-
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Scotch, ελπίζω το όνομά σου να μην υποδηλώνει εθισμό στο whisky...Το nick μου (και όχι το όνομα) υποδηλώνει σεβασμό προς το συνάνθρωπο με κάθε τρόπο, μιας και οι Σκωτσέζοι (όπως κι άλλοι πολιτισμένοι λαοί) φημίζονται γι αυτό. Αντίθετα οι Έλληνες φημίζονται για το αντίθετο Όταν καπνίζουν κιόλας δε... γίνονται και επικίνδυνοι.
Και στο ουίσκι να ήμουν εθισμένος δε νομίζω ότι θα ενοχλούσα στον ίδιο βαθμό τους τριγύρω μου όπως κάνουν πολλοί από τους καπνιστές εκτός κι αν ξέρναγα πάνω τους κάθε φορά που έπινα
Και στα δικά μας αν και χλωμό το βλέπω στο μπιθουλιστάν
-
Προσωπικά δεν γνωρίζω περίπτωση καπνιστή που μετά τη δόση του πλάκωσε στο ξύλο την οικογένειά του, μαχαίρωσε κάποιον 'δι' ασήμαντον αφορμήν' ή έπεσε με το αυτοκίνητό του σε πεζούς γιατί δεν έβλεπε μπροστά του.
Επίσης δεν γνωρίζω παροιμία που να λέει 'Είδε ο τρελός τον καπνισμένο και φοβήθηκε'.
-
Για δείτε κι ΑΥΤΟ το spotάκι και μιλάμε μετά για ακρότητες....
-
Ναι ο καπνιστής σκοτώνει αργά και βασανιστικά.... αυτή είναι η διαφορά
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Ναι ο καπνιστής σκοτώνει αργά και βασανιστικά.... αυτή είναι η διαφοράΝα απαιτήσεις ξεχωριστο χώρο για μη-καπνιστές σε όλους τους χώρους.-
Μην τα ξαναλέμε.A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης. -
Ναι ο καπνιστής σκοτώνει αργά και βασανιστικά.... αυτή είναι η διαφορά
Να απαιτήσεις ξεχωριστο χώρο για μη-καπνιστές σε όλους τους χώρους.-
Μην τα ξαναλέμε.A! Kαι ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα.-
Μην τα ξαναλέμε επίσης.Θα απαιτήσω ξεχωριστό χώρο για τους καπνιστές... δεν κατάλαβες. Στη γωνίτσα τους. Δε θα κάθομαι εγώ στα πατάρια και στις γωνίες όταν ο άλλος έχει το πρόβλημα...
Ως προς το ότι κανείς δεν έχει πεθάνει από παθητικό κάπνισμα λίγο απόλυτο δε σου φαίνεται; Πέρα από το ότι δε γουστάρω να αναπνέω τον καπνό σου, η υποψία και μόνο ότι μπορεί να μου κάνει κακό αρκεί για να απαιτώ ο αέρας που αναπνέω να είναι... άοσμος (γιατί καθαρός τουλάχιστον στην Αθήνα, χλωμό)! -
Ρε παιδιά, τα ίδια και τα ίδια και δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε...
Γιατί δεν δέχεστε ότι αυτό που κάνετε ενοχλεί αυτούς που δεν το κάνουν; Εγώ δεν σε ενοχλώ που δεν καπνίζω, εσύ με ενοχλείς που καπνίζεις. Εγώ δέχομαι το δικαίωμά σου να καπνίσεις. Εσύ γιατί δεν δέχεσαι το δικαίωμά μου να ΜΗΝ καπνίσω αλλά με φλομώνεις στον καπνό σου; Γιατί να πρέπει να γυρίζω σπίτι μου από οποιαδήποτε έξοδο και να πρέπει να βάλω ρούχα στο πλυντήριο και να κάνω μπάνιο πριν κοιμηθώ;
Γιατί αν σε μια παρέα, όταν κάτσουμε κάπου και πω να καθίσουμε εκεί που ΔΕΝ καπνίζουν, να είμαι εγώ ο μαλάκας και ο κομπλεξικός και όχι ο καπνιστής; Θες να πιεις τον καφέ σου με τσιγάρο; Εγώ θέλω να τον πιω χωρίς. Εγώ δεν έχω ενοχλητική για εσένα συνήθεια, εσύ έχεις! Με σέβεσαι όταν καπνίζεις; @@ κάνεις!
Και ρωτάω για άλλη μία φορά, με κίνδυνο να γίνω γραφικός... Αν εγώ έχω τη συνήθεια να κλάνω, αν δεν πλένομαι και βρωμάω, αν φτύνω και σε κάνω να αηδιάσεις ή κάτι άλλο τέτοιο, θα με κάνεις παρέα; Και πρόσεξε, όλα τα παραπάνω, δεν βλάπτουν ΚΑΘΟΛΟΥ την υγεία σου, δεν υπάρχει καν υποψία για κάτι τέτοιο. Απλώς είναι ενοχλητικά (όσο και ο καπνός σας), αντιαισθητικά και φυσικά (εδώ δώστε βάρος σας παρακαλώ) κοινωνικά ΜΗ ΑΠΟΔΕΚΤΑ!!!
Ο Scotch μπορεί να τα λέει ωμά, αλλά έτσι είναι! Σας αρέσει δεν σας αρέσει, η εθισμένη ομάδα είστε εσείς! Το πρόβλημα το έχετε εσείς, αλλά τελικά το μεταφέρετε σε εμάς που πρέπει να ανεχόμαστε την τόσο ενοχλητική συνήθειά σας!
Έχετε δικαίωμα να υποστηρίζετε τη θέση σας, όχι για κάποιον άλλο λόγο, όχι επειδή είναι σωστή, παρά μόνο επειδή η ευρεία αποδοχή της (με την ως τώρα ανοχή μας) έχει κάνει μία κατάσταση καθεστώς. Αν δηλαδή το χασίς επιτρεπόταν αβέρτα κουβέρτα, όπως στην Ολλανδία, θα λέγανε οι χρήστες χασίς ότι έχουν αναφαίρετο δικαίωμα να μας μαστουρώνουν όπου και όποτε γουστάρουν;
Και στην τελική, είναι τόσο δύσκολο ο Ελληνάρας να εκπολιτιστεί δηλαδή;;; Όλοι οι άλλοι καπνιστές στις πολιτισμένες χώρες του κόσμου που δέχονται την κατάσταση ΟΠΩΣ πρέπει να είναι και βγαίνουν έξω απ' τους χώρους συνάθροισης κοινού για να καπνίσουν, τι είναι; Πρόβατα όλοι και μόνο εμείς εδώ στο Ελλάντα έχουμε τους βοσκούς;;;
Κάνουμε που κάνουμε τους μαλάκες, μη μας τη λέτε κι από πάνω!!! Γάτος γαμεί, γάτος φωνάζει είστε νομίζω!!!
Ορίστε μάγκες μου, που συζητούσαμε για μποϊκοτάζ... Ας μποϊκοτάρουμε οι μη καπνιστές τους χώρος όπου καπνίζουν ενώ δεν θα έπρεπε, μπας και σφίξουν οι κώλοι ορισμένων!!!
-
**Να απαιτήσεις ξεχωριστο χώρο για μη-καπνιστές **σε όλους τους χώρους.-
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ