-
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Που αρχίζει για σένα το πρόβλημα; Στον έλεγχο των φωτογραφιών των περιοδικών ή στην απαγόρευση της διαφήμισης των τσιγάρων σε μια χώρα;
Αν δεχτείς οτι σωστά απαγορεύονται οι διαφημίσεις τσιγάρων στη Γαλλία (ή/και οπουδήποτε αλλού) δε θα'πρεπε να διαφωνείς με το σκηνικό με τις εφημερίδες. Σαφώς και διαφημίζεται η καπνοβιομηχανία όταν εμφανίζεται ο X οδηγός με φόρμα που φέρει το λογότυπό της. Αλλωστε γι'αυτήν ακριβώς τη διαφήμιση πληρώνει. Αρα σωστά έρχεται ο περιορισμός.
Αν διαφωνείς με την απαγόρευση των διαφημίσεων γενικώς, αυτό είναι άλλο θέμα που χωράει συζήτηση.
Προσωπικά είμαι υπέρ στην κατάργηση κάθε είδους διαφήμισης τσιγάρων.σύμφωνα με τους Γάλλους τότε, θα έπρεπε να απαγορευτούν και οι μεταδόσεις αγώνων F1
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Άσχετο.Πόσο έχουν τα Malboro Lights σήμερα ?
θελω να υπολογίσω 1 χρόνο που το έκοψα πόσα γλύτωσα το 2005 (έκανα 1-2 πακέτα την μέρα) και το έκοψα πέρισυ τέτοιες μέρεςαμα θες να υπολογισεις σωστα, βαλε και τα μελλοντικα νοσηλεια, φαρμακα, εξετασεις κλπ κλπ κλπ που γλυτωσες..
βαλε και επιπλεον 15-20 χρονια συνταξεις και επενδυτικα που θα ζησεις να παρεις, γυρνα τα και προς τα πισω στο χρονο και φερτα μεχρι σημερα,
κανε μια σουμα, μια διαιρεση, και μια πρωτη εικονα θα την εχεις..βεβαια αν βλεπεις πιο καθαρα απο τοσο, μπορεις απλα να κοτσαρεις ενα φαρδυ-πλατυ 'Priceless' οπως στη διαφημηση της πιστωτικης καρτας,
με τη διαφορα οτι εδω το σλογκαν ισχυει, μιας και οπως εχω ξαναγραψει,
ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΖΩΗ!! -
μονο θετικα προκυπτουν απο τη διακοπη του καπνισματος!
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
Άσχετο.
Πόσο έχουν τα Malboro Lights σήμερα ?
θελω να υπολογίσω 1 χρόνο που το έκοψα πόσα γλύτωσα το 2005 (έκανα 1-2 πακέτα την μέρα) και το έκοψα πέρισυ τέτοιες μέρεςαμα θες να υπολογισεις σωστα, βαλε και τα μελλοντικα νοσηλεια, φαρμακα, εξετασεις κλπ κλπ κλπ που γλυτωσες..
βαλε και επιπλεον 15-20 χρονια συνταξεις και επενδυτικα που θα ζησεις να παρεις.φτου φτου φτου! Μπα παναθεμα σε γρουσουζη!!
Μontecarlo, 2.80 εχουν
-
Μια από τις πρώτες κινήσεις που έκανε ο Blair όταν βγήκε στην Μ. Βρετανία ήταν να αυξήσει την τιμή των τσιγάρων από τις 3 λίρες τότε στις 4.5.
Η διαφορά 1.5 λίρα = 2.25 ευρώ δεν πάει στην Μαύρη τρύπα του κρατικού προυπολογισμού αλλά κατευθείαν ως χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία.
Θα είσασταν ΥΠΕΡ ενός τέτοιου μέτρου στην Ελλάδα. Δηλαδή το πακέτο νά πάει 5-6 ευρώ ΑΛΛΑ τα χρημάτα να πάνει για 'καλό' σκοπό στην αναβαθμιση του ΕΣΥ ?
-
ασχετο αλλά και όλοι οι φόροι και οι κρατήσεις που πληρώνουμε υποτίθετε οτι πάνε για 'καλό' σκοπό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
http://www.autotriti.gr/_NEA/preview_news.asp?category_id=27&NEWS_DATA_ID=43635Γελοιοποιήθηκαν και οι Γάλλοι....
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
σύμφωνα με τους Γάλλους τότε, θα έπρεπε να απαγορευτούν και οι μεταδόσεις αγώνων F1
Δεν έχεις κι άδικο!
Δεν είναι το ίδιο όμως να απαγορεύεις τη μετάδοση μιας αθλητικής διοργάνωσης (στερώντας από τον κόσμο την ενημέρωση) με το να ελέγχεις τις φωτογραφίες των οδηγών (πρόσεξες οτι δεν υπήρχε αναφορά σε φωτογραφίες από τους ίδιους τους αγώνες; ) οι οποίες δεν έχουν και καμια φοβερή ενημερωτική αξία.
Μια φωτογραφία απο τον αγώνα είναι αγωνιστικό στιγμιότυπο. Μία φωτογραφία του Χ οδηγού είναι ΚΥΡΙΩΣ (και επι της ουσίας) προβολή των χορηγών -
σύμφωνα με τους Γάλλους τότε, θα έπρεπε να απαγορευτούν και οι μεταδόσεις αγώνων F1
Δεν έχεις κι άδικο!
Δεν είναι το ίδιο όμως να απαγορεύεις τη μετάδοση μιας αθλητικής διοργάνωσης (στερώντας από τον κόσμο την ενημέρωση) με το να ελέγχεις τις φωτογραφίες των οδηγών (πρόσεξες οτι δεν υπήρχε αναφορά σε φωτογραφίες από τους ίδιους τους αγώνες; ) οι οποίες δεν έχουν και καμια φοβερή ενημερωτική αξία.
Μια φωτογραφία απο τον αγώνα είναι αγωνιστικό στιγμιότυπο. Μία φωτογραφία του Χ οδηγού είναι ΚΥΡΙΩΣ (και επι της ουσίας) προβολή των χορηγώνδηλαδή στο autoroute πχ στις σελίδες των αγώνων δεν βάζουν φωτογραφίες οδηγών με τη φόρμα τους ε; ε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν έχεις κι άδικο!
Μια φωτογραφία απο τον αγώνα είναι αγωνιστικό στιγμιότυπο. Μία φωτογραφία του Χ οδηγού είναι ΚΥΡΙΩΣ (και επι της ουσίας) προβολή των χορηγώνδηλαδή στο autoroute πχ στις σελίδες των αγώνων δεν βάζουν φωτογραφίες οδηγών με τη φόρμα τους ε; ε;
Εντάξει ρε Ικαρε you made your point. Ειναι τραβηγμένο πως να το κάνουμε! Και δεν είναι τραβηγμένο επειδή δεν έχει λογική (που για μένα έχει) αλλά επειδή είναι δύσκολο να βάλεις τη διαχωριστική γραμμή.
Εντάξει τώρα; ε; ε; -
Έχετε ακούσει για περιπτώσεις χειρουργών που αρνήθηκαν να εγχειρήσουν ασθενείς που καπνίζουν με τη δικαιολογία ότι 'σπαταλούνται πόροι και χρόνος σε αυτόχειρες'; Νομίζω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην Αγγλία.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε ακούσει για περιπτώσεις χειρουργών που αρνήθηκαν να εγχειρήσουν ασθενείς που καπνίζουν με τη δικαιολογία ότι 'σπαταλούνται πόροι και χρόνος σε αυτόχειρες'; Νομίζω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην Αγγλία.Πέρα από τον (αν μη τι άλλο) τραβηγμένο χαρακτηρισμό αυτών των ανθρώπων ως 'αυτόχειρες', ποιος γιατρός έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του ακόμα και σε έναν αυτόχειρα!
-
αυτο στην ελλαδα δεν θα γινει ποτε!!
οχι οτι θα σε θεραπευει κανεις..
απλως κανεις δεν θα αρνειται να σου παιρνει τα λεφτα.. -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Έχετε ακούσει για περιπτώσεις χειρουργών που αρνήθηκαν να εγχειρήσουν ασθενείς που καπνίζουν με τη δικαιολογία ότι 'σπαταλούνται πόροι και χρόνος σε αυτόχειρες'; Νομίζω πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί στην Αγγλία.κατ' αναλογία δεν θα έκαναν εγχείρηση και σε κάποιον που τράκαρε ενώ οδηγούσε πιωμένος ε; (ή μήπως δεν είναι αυτόχειρας; )
-
Μερικά σχετικά links:
http://www.kevinmd.com/blog/2005/12/vas ... tient.html
http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/backg ... 297919.stm
http://www.cmaj.ca/cgi/content/full/168/12/1582Η λέξη 'αυτόχειρες' ήταν δική μου.
-
Και δεν είναι τραβηγμένο επειδή δεν έχει λογική (που για μένα έχει) αλλά επειδή είναι δύσκολο να βάλεις τη διαχωριστική γραμμή.
Εντάξει τώρα; ε; ε;Τωρα μαλιστα! Αυτο προσπαθησα να σου πω κι εγω πριν!
-
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τους καπνιστές και τις καπνίστριες της παρέας, έτσι για να καταλάβω κατά πόσον σκεφτόμαστε διαφορετικά....
-
Το βλέπουν ακόμα (ειδικά αυτοί που καπνίζουν συνέχεια μέσα στην ημέρα τους) σαν απόλαυση το τσιγάρο (όπως π.χ. μια πορτοκαλάδα, ξέρω γω) ή σαν ανάγκη, όπως το φαγητό, ώστε δε μπορούν πλέον να το βγάλουν από το μυαλό τους;...
-
Δεν τους προβληματίζει το γεγονός ότι πέρα από το ότι με την κάθε τζούρα αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθουν κάποια στιγμή καρκίνο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, κλπ, καταστρέφουν την αντοχή τους και τη φυσική τους κατάσταση με αργό μεν, σίγουρο δε, ρυθμό; Ένας φίλος μου έλεγε 'δε μπορούσα να τρέχω ως καπνιστής, οπότε το έκοψα ...το τρέξιμο!'
-
Οι κοπέλες που καπνίζουν πιστεύουν ότι ο οργανισμός που διαμορφώνουν έτσι και που θα κληθεί αργότερα να φιλοξενήσει και να φέρει στον κόσμο ένα νέο οργανισμό, δεν θα επηρρεάσει ούτε στο ελλάχιστο την υγεία του παιδιού τους (αρκεί να το κόψουν κατά τους μήνες της εγκυημοσύνης);...
-
Γενικά, οι καπνιστές, πιστεύετε ότι 'κάποια στιγμή θα το κόψετε και δεν θα έχετε προκαλέσει μη-αντιστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό σας'; Η απλά δε σας νοιάζει και λέτε 'αφού όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, ας ζήσουμε όσο ζήσουμε κάνοντας ό,τι μας ευχαριστεί' (άσχετα αν έχετε περάσει το τσιγάρο από το στάδιο της περιστασιακής απόλαυσης στο στάδιο της ανάγκης, κλπ)...
Πάντα φιλικά και χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν/καμία.
-
-
Είναι ψυχοσωματικός εθισμός. Υποφέρεις προσπαθώντας να το κόψεις.
-
Ο χρήστης Thevoice έγραψε:
- Το βλέπουν ακόμα (ειδικά αυτοί που καπνίζουν συνέχεια μέσα στην ημέρα τους) σαν απόλαυση το τσιγάρο (όπως π.χ. μια πορτοκαλάδα, ξέρω γω) ή σαν ανάγκη, όπως το φαγητό, ώστε δε μπορούν πλέον να το βγάλουν από το μυαλό τους;...
Όπως και το φαγητό είναι και τα δύο: απόλαυση και ανάγκη.
- Δεν τους προβληματίζει το γεγονός ότι πέρα από το ότι με την κάθε τζούρα αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθουν κάποια στιγμή καρκίνο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, κλπ, καταστρέφουν την αντοχή τους και τη φυσική τους κατάσταση με αργό μεν, σίγουρο δε, ρυθμό; Ένας φίλος μου έλεγε 'δε μπορούσα να τρέχω ως καπνιστής, οπότε το έκοψα ...το τρέξιμο!'
Φυσικά, αλλά:
- Γενικά, οι καπνιστές, πιστεύετε ότι 'κάποια στιγμή θα το κόψετε και δεν θα έχετε προκαλέσει μη-αντιστρέψιμες βλάβες στον οργανισμό σας'; Η απλά δε σας νοιάζει και λέτε 'αφού όλοι κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, ας ζήσουμε όσο ζήσουμε κάνοντας ό,τι μας ευχαριστεί' (άσχετα αν έχετε περάσει το τσιγάρο από το στάδιο της περιστασιακής απόλαυσης στο στάδιο της ανάγκης, κλπ)...
Για μένα ισχύει το δεύτερο. Και τέλος:
- Οι κοπέλες που καπνίζουν πιστεύουν ότι ο οργανισμός που διαμορφώνουν έτσι και που θα κληθεί αργότερα να φιλοξενήσει και να φέρει στον κόσμο ένα νέο οργανισμό, δεν θα επηρρεάσει ούτε στο ελλάχιστο την υγεία του παιδιού τους (αρκεί να το κόψουν κατά τους μήνες της εγκυημοσύνης);...
Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός;
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
- Το βλέπουν ακόμα (ειδικά αυτοί που καπνίζουν συνέχεια μέσα στην ημέρα τους) σαν απόλαυση το τσιγάρο (όπως π.χ. μια πορτοκαλάδα, ξέρω γω) ή σαν ανάγκη, όπως το φαγητό, ώστε δε μπορούν πλέον να το βγάλουν από το μυαλό τους;...
Όπως και το φαγητό είναι και τα δύο: απόλαυση και ανάγκη.
Αν είναι 'ΚΑΙ ανάγκη'.... δυστυχώς έχεις πρόβλημα. Αν το αφήσεις από περιστασιακή απόλαυση, που το κάνεις μια στις τόσες, να γίνει ΑΝΑΓΚΗ (=να το σκέφτεσαι συνέχεια, να νοιώθεις άσχημα μετά από λίγη ώρα χωρίς τσιγάρο - ξέρεις τι εννοώ!) τότε σίγουρα το έχεις χάσει το 'παιχνίδι'. Για να το καταλάβεις σκέψου τι ήταν αυτό που σ'άρεσε στο κάπνισμα την πρώτη φορά (ή τις πρώτες φορές). Το 'headspin', που παραλίγο να πέσεις κάτω;! To ότι παραλίγο να ξεράσεις; Mήπως το ότι για λίγο έννοιωσες άρρωστος από τις ουσίες που έβαλες μέσα σου; Μήπως η 'εκπνοή' των προβλημάτων σου; Ή η....'γεύση' (ποιά γεύση, ρε παιδιά, να καταλάβω κι εγώ τόσα χρόνια που έψαχνα αυτή τη 'γεύση';!!).... Τώρα, που το έβαλες μέσα στην ημέρα σου και 'κάνεις' (όχι εσύ!) ένα-δυο πακέτα τη μέρα, τι απολαμβάνεις απ' όλα αυτά; Mήπως απλά κάπου το άφησες να ξεφύγει και τώρα είσαι σαν τον αλκοολικό που αν δεν πιεί θα 'καταρεύσει';...
- Οι κοπέλες που καπνίζουν πιστεύουν ότι ο οργανισμός που διαμορφώνουν έτσι και που θα κληθεί αργότερα να φιλοξενήσει και να φέρει στον κόσμο ένα νέο οργανισμό, δεν θα επηρρεάσει ούτε στο ελλάχιστο την υγεία του παιδιού τους (αρκεί να το κόψουν κατά τους μήνες της εγκυημοσύνης);...
Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως είσαι λιγάκι υπερβολικός;
Υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι ένας γυναικείος οργανισμός που έχει 'μάθει' στο τσιγάρο είναι χειρότερος 'μηχανισμός' για να φέρει στη ζωή ένα παιδί από τον αντίστοιχο οργανισμό της ίδιας γυναίκας εάν δεν κάπνιζε. Το παιδί στατιστικά θα έχει μειωμένες αντοχές σε αρρώστιες, κλπ. Δε μιλάω για το κάπνισμα στους μήνες εγγυημοσύνης αλλά γενικότερα. Το τσιγάρο αποδεδειγμένα αλλάζει έναν οργανισμό σε 'πρωτογενές' επίπεδο (για να το καταλάβετε πιο εύκολα σκεφτείτε ότι τις πρώτες φορές που 'κατεβάζεις' καπνό 'πνίγεσαι', ενώ σιγά-σιγά ο οργανισμός σου αλλάζει και 'μαθαίνει'). Αν έχετε αμφιβολίες και θέλετε να το συζητήσουμε θα φροντίσω να παραθέσω υλικό, απλά το ανέφερα για να δω πόσοι/ες το έχουν υπόψη τους κάτι τέτοιο και πόση σημασία του δίνουν (πιστεύω από ελάχιστη ως καθόλου από αυτά που βλέπω και από τις καπνίστριες που ξέρω).
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ