-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Κανείς δεν μίλησε για απαγόρευση του καπνίσματος στο σπίτι. Απλά το κατακρίνουμε με τον ίδιο τρόπο που θα κατακρίναμε έναν γονιό που επειδή είναι αλκοολικός αναγκάζει το παιδί του να καταναλώνει και αυτό αλκοόλ. Και μην μου πείτε ότι δεν είναι το ίδιο πράγμα. Είναι ακριβώς το ίδιο και χειρότερο γιατί ο καπνός πάει παντού, ειδικά σε κλειστούς χώρους όπως το σπίτι, και όπως όλες οι επικίνδυνες ουσίες έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα στους παιδικούς οργανισμούς.όχι φίλε, δεν πάει παντού ο καπνός. Όταν ο πατέρας μου και η μάνα μου κάπνιζαν για χρόνια (μέχρι να φύγω από το σπίτι), ΜΟΝΟ στην κουζίνα, ΜΟΝΟ με κλειστή πόρτα, ΜΟΝΟ με ανοιχτό παράθυρο ή μπαλκονόπορτα ή ΜΟΝΟ κάτω από τον απορροφητήρα ανοιγμένο στο φουλ, δεν θα μου πεις εσύ ούτε κανένας 'εσύ' ότι είναι το ίδιο σαν να ήταν αλκοόλες και να μου έδιναν να πιω αλκοόλ
-
Πράγματι, αν οι δικοί σου γονείς κάπνιζαν με αυτόν τον τρόπο ήταν ξεχωριστοί και μπράβο τους. Θέλεις να με πείσεις ότι αυτό κάνουν οι περισσότεροι γονεις καπνιστες;
-
Πράγματι, αν οι δικοί σου γονείς κάπνιζαν με αυτόν τον τρόπο ήταν ξεχωριστοί και μπράβο τους. Θέλεις να με πείσεις ότι αυτό κάνουν οι περισσότεροι γονεις καπνιστες;Δεν ξέρω Χρήστο. Ας μιλήσουν οι ίδιοι. Εγώ παιδιά δεν έχω. Όταν κάνω όμως, ΑΝ καπνίζω μέχρι τότε (γιατί μπορεί και να το έχω κόψει, επειδή θα το θέλω ΕΓΩ και κανείς άλλος), θα φροντίσω να τα προστατεύσω ανάλογα.
-
Προκλητικα δεν μιλαω, ειναι αναλογα με ποια γωνια βλεπεις τα πραγματα!
Εισαι καπνιστης, τοτε καταλαβαινω οτι σε θιγω, αλλα για ποιο λογο να το κανω αυτο?Φυσικα εχεις και την ηλικια να καταλαβεις το γιατι!
Το οτι θα πεθανουμε και οι δυο καμμια αντιρηση, αλλα καποιος μιλησε για μισερια και μαλλον ενας καπνιστης ζει ηδη σε αυτην!Πρακτικη με την βρωμια και κοινωνικη γιατι δεν ειναι ολοι που θελουν να κανουν συντροφια σε καποιον που τους ενοχλει υπαρξιακα!
Το οτι το κρατος μπαινει και ρυθμιζει μερικες καταστασεις ειναι καλο!Και ειδικα σε αυτην την περιπτωση που προκειται περι ζωης και θανατου!
Φυσικα και δεν θελω το κρατος να μου ρυθμιζει τα παντα, αλλα υπαρχουν καταστασεις που πρεπει, δυστυχως!
Την ανατροφη ομως του παιδιου την εχει μονο ο γονεας και εν μερει παραιες/σχολειο, ετσι?
Φιλος με καρκινο στους πνευμονες, πεθανε τελικα, μου διηγοταν για το τι εβλεπε μεσα στο νοσοκομειο που πηγαινε για θεραπεια!
Αγορια και κοριτσια, 16/20 χρονων, με καρκινο απο το τσιγαρο, μερικα καπνιζαν απο τα 10 τους!
Σπυρος -
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Πράγματι, αν οι δικοί σου γονείς κάπνιζαν με αυτόν τον τρόπο ήταν ξεχωριστοί και μπράβο τους. Θέλεις να με πείσεις ότι αυτό κάνουν οι περισσότεροι γονεις καπνιστες;
Δεν ξέρω Χρήστο. Ας μιλήσουν οι ίδιοι. Εγώ παιδιά δεν έχω. Όταν κάνω όμως, ΑΝ καπνίζω μέχρι τότε (γιατί μπορεί και να το έχω κόψει, επειδή θα το θέλω ΕΓΩ και κανείς άλλος), θα φροντίσω να τα προστατεύσω ανάλογα.
Δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω την υπευθυνότητα που δείχνεις με αυτό που γράφεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα ήταν παράλογο να ζητήσει κανείς αυτή την αίσθηση ευθύνης που προτίθεσαι να δείξεις στα παιδιά σου να την επιδεικνύεις και προς τους μη καπνιστές όταν βρίσκεσαι σε δημόσιους χώρους, όπως οι καφετερίες…
-
Δεν ξέρω Χρήστο. Ας μιλήσουν οι ίδιοι. Εγώ παιδιά δεν έχω. Όταν κάνω όμως, ΑΝ καπνίζω μέχρι τότε (γιατί μπορεί και να το έχω κόψει, επειδή θα το θέλω ΕΓΩ και κανείς άλλος), θα φροντίσω να τα προστατεύσω ανάλογα.
Δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω την υπευθυνότητα που δείχνεις με αυτό που γράφεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα ήταν παράλογο να ζητήσει κανείς αυτή την αίσθηση ευθύνης που προτίθεσαι να δείξεις στα παιδιά σου να την επιδεικνύεις και προς τους μη καπνιστές όταν βρίσκεσαι σε δημόσιους χώρους, όπως οι καφετερίες…
-ΑΝ απαγορευτεί το κάπνισμα σε καφετέριες Χρήστο, θα πίνω καφέ μόνο στο σπίτι μου, έχεις το λόγο μου! Καλώς η κακώς, σαν καπνιστής, αδυνατώ να πιω καφέ χωρίς τσιγάρο.
-ΑΝ χωριστεί με ΣΚΛΗΡΟ νόμο (=κωλοδάχτυλο στον μαγαζάτορα που δεν θα τηρήσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ προδιαγραφές) η καφετέρια σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, δεν υπάρχει περίπτωση να καπνίσω σε χώρο που απαγορεύεται.
-ΑΝ η κατάσταση μείνει ως έχει, λυπάμαι, αλλά δεν είμαι εγώ ο φταίχτης. Προσπαθώ ωστόσο να μην πηγαίνει ο καπνός μου πάνω σε κανέναν, ακόμα κι αν ξέρω ότι καπνίζει, δεν καπνίζω σε σπίτια που δεν καπνίζει κανείς, στο γραφείο βγαίνω στο μπαλκόνι, και το τασάκι στο αμάξι μου είναι μονίμως φουλ, γιατί αρνούμαι να τα πετάω στο δρόμο. Προς το παρόν είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.
EDIT: κύριε Σπύρο πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τα περί μιζέριας που αναφέρεις, εκτός του ότι με προσβάλλουν κιόλας. Είμαι καπνιστής ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, και καπνίζω επειδή μου αρέσει. Δεν το έκοψα ούτε για τον πρωταθλητισμό, το ξαναλέω, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ. Από τη δική μου οπτική γωνία, μιζέρια είναι να ζεις την ζωή που θέλουν οι άλλοι αγαπητέ φίλε. Είμαι μποέμ? Μπορεί.
-
Έχω τα 3 τελευταία χρόνια 2 μωρά παιδιά. Δεν έχω καπνίσει ΠΟΤΕ μέσα στο σπίτι, μόνο στο μπαλκόνι. Στο αυτοκίνητο ΠΟΤΕ με τα παιδια. Και καλό κάνει και μείωση καπνίσματος.
Τι σημαίνει? ενδιαφέρομαι γι αυτά και δεν περιμένω από κανένας κράτος να μου επιβάλλει τίποτα. Αυτό που περιμένω από το κράτος είναι να μου παρέχει μόρφωση για να μπορώ να ενεργώ σύμφωνα με τα παραπάνω. (..και πολλά άλλα βέβαια)
-
Ρε παιδια αφου και οι καπνιστες καταλαβαινετε οτι κανει κακο το τσιγαρο στα παιδια κλπ...δεν καταλαβαινετε οτι κανει και σε σας?
Δλδ προστατευετε τα παιδια σας αλλα οχι τον εαυτο σας? Μου ακουγεται παραξενο...
Πρεπει καποιος να εχει φτασει σε μεγαλα επιπεδα εθισμου για να σκεφτεται ετσι...
anywayz δικια σας ειναι η ζωη καντε την οτι θελετε.
we are here for a good time, not a long time -
Αγαπητε φιλε και συναλφιστι!
Ισως να φαινεται οτι μιλαω για σενα, αλλα μιλαω γενικα!Δεν εχω προσωπικα εσενα στην μπουκα του κανονιου αν και διαβαζεται ετσι!
Μιλαμε μονο εδω και αναφερομαι μονο στις σκεψεις μου, αυτα που εχω δει/ζησει και αυτα που ισχυουν στην Σουηδια, τον τοπο που μενω!Ισως να γραφω πολυ δυνατες λεξεις σαν το μελλοθανατος, ειναι ο τροπος μου να ταρακουναω καποιον!
Πιστευω, αφου επελεξες να καπνιζεις, να επιλεξεις να σταματησεις επισης!
Σπυρος -
Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως εξηγεί η επιστήμη τους 70-80-90άχρονους που καπνίζουν σα φουγάρα στην ελληνική ύπαιθρο/νησιά, και δεν πεθαίνουν από καρκίνο (αλλά από γηρατειά ή άλλες αιτίες);
Λοιπόν, το κάπνισμα κάνει κακό, όπως κακό κάνουν μυριάδες άλλα πράγματα στη ζωή μας. Το να κυνηγάς τους καπνιστές γιατί βλάπτουν παθητικά την υγεία σου είναι τουλάχιστον υποκριτικό, όταν επιτρέπεις εργοστάσια, κεραίες, κλπ να λειτουργούν σε κατοικημένες περιοχές. Όταν στο όνομα της φτήνιας έχεις αναγάγει το 'καρκινογόνο' πλαστικό ως το απόλυτο σκεύος βρώσης, πόσης και όχι μόνο. Όταν επιτρέπεις βενζινάδικα να λειτουργούν στις... πυλωτές πολυκατοικιών. Όταν κάθεσαι μποτιλιαρισμένος μες στο λιοπύρι με την μηχανή ανοιχτή ακούγοντας μουσικούλα. Και σταματάω εδώ, ελπίζοντας ότι το έπιασαν το νόημα όσοι δεν το έχουν ήδη πιάσει.
Ως εκ τούτου, μιας και φυσικά ΔΕΝ πρόκειται για θέμα ζωής ή θανάτου, αν θέλετε να σας σεβαστούν η μη-καπνιστές να τους σεβαστείτε κι εσείς. Να κοιτάξετε επίσης πρώτα να μεγαλώσετε τα παιδιά σας με ηθος, αρχές και σεβασμό και μετά να κάνετε υποδείξεις στοςυ καπνιστές για το πως θα μεγαλώσουν τα δικά τους παιδιά.
Γενικώς να μην περιθωριοποιέίτε για να μην περιθωριοποιήστε!
-
Σιχαίνομαι τη νουθεσία και τη συγκατάβαση, ειδικά όσον αφορά επιλογές που έχω κάνει όσον αφορά τη ζωή μου. Μου τη σπάει όταν κάποιος άσχετος (αυτοί το κάνουν, όχι αυτοί που σε αγαπούν) μου κάνει μια πομπώδη υπόδειξη του τύπου 'αφού ξέρεις ότι το κάπνισμα κάνει κακό γιατί δεν το κόβεις;' ή 'αφού ξέρεις ότι η οδήγηση είναι επικίνδυνη γιατί δεν τηρείς τα όρια;' ή 'έλα μωρέ που ασχολείσαι με τα σαράβαλα (Αλίκη) και πετάς τα λεφτά σου;' ή 'γιατί δεν έεις παντρευτεί ακόμα;'. Το αναφέρω μπας και καταλάβετε πόσο ενοχλητικός είναι ο τρόπος σας ώρες-ώρες. Μην υποθέτετε ότι οποιοσδήποτε καπνιστής απαιτεί να καπνίζει όπου γουστάρει, φυσά τον καπνό στα μούτρα των παιδιών του και αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι απαράδεκτο να βγάζετε τέτοια χολή αδιακρίτως ('Φίλε καπνιστή...') σε αγνώστους που δεν τους έχετε καν δει.
Σπύρο (alfasud) με τον τρόπο που μιλάς το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που θα ηθελες. Πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου (και όλοι οι άλλοι) ότι απευθύνεσαι σε ενήλικους ανθρώπους και όχι ανώριμα παιδάκια και να τους μιλάς ανάλογα, αλλιώς μη σε παραξενεύει που αντιδρούν άσχημα. Κατά τα άλλα, τα νοσοκομεία είναι μια πολύ ειδική περίπτωση και δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν καπνιστήρια εκεί. Οποδήποτε αλλού όμως είναι αστείο να υποστηρίζεις πως ο καπνός από το καπνιστήριο θα περάσει μέσα από τον εξαερισμό, θα φτάσει μέχρι εσένα και θα σου κάνει κακό.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σιχαίνομαι τη νουθεσία και τη συγκατάβαση, ειδικά όσον αφορά επιλογές που έχω κάνει όσον αφορά τη ζωή μου. Μου τη σπάει όταν κάποιος άσχετος (αυτοί το κάνουν, όχι αυτοί που σε αγαπούν) μου κάνει μια πομπώδη υπόδειξη του τύπου 'αφού ξέρεις ότι το κάπνισμα κάνει κακό γιατί δεν το κόβεις;' ή 'αφού ξέρεις ότι η οδήγηση είναι επικίνδυνη γιατί δεν τηρείς τα όρια;' ή 'έλα μωρέ που ασχολείσαι με τα σαράβαλα (Αλίκη) και πετάς τα λεφτά σου;' ή 'γιατί δεν έεις παντρευτεί ακόμα;'. Το αναφέρω μπας και καταλάβετε πόσο ενοχλητικός είναι ο τρόπος σας ώρες-ώρες. Μην υποθέτετε ότι οποιοσδήποτε καπνιστής απαιτεί να καπνίζει όπου γουστάρει, φυσά τον καπνό στα μούτρα των παιδιών του και αδιαφορεί για όλους τους άλλους. Είναι απαράδεκτο να βγάζετε τέτοια χολή αδιακρίτως ('Φίλε καπνιστή...') σε αγνώστους που δεν τους έχετε καν δει.Σπύρο (alfasud) με τον τρόπο που μιλάς το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που θα ηθελες. Πρέπει να έχεις πάντα στο μυαλό σου (και όλοι οι άλλοι) ότι απευθύνεσαι σε ενήλικους ανθρώπους και όχι ανώριμα παιδάκια και να τους μιλάς ανάλογα, αλλιώς μη σε παραξενεύει που αντιδρούν άσχημα. Κατά τα άλλα, τα νοσοκομεία είναι μια πολύ ειδική περίπτωση και δεν έχω πρόβλημα να μην υπάρχουν καπνιστήρια εκεί. Οποδήποτε αλλού όμως είναι αστείο να υποστηρίζεις πως ο καπνός από το καπνιστήριο θα περάσει μέσα από τον εξαερισμό, θα φτάσει μέχρι εσένα και θα σου κάνει κακό.
Συμφωνώ απολύτως!
Είμαι αρκετά εκνευρισμένος για να μπορέσω να τα θέσω έτσι απλά και ωραία οπως το έκανε ο Κώστας! -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Σιχαίνομαι τη νουθεσία και τη συγκατάβαση, ειδικά όσον αφορά επιλογές που έχω κάνει όσον αφορά τη ζωή μου.φιλτατε kyan χωρις να εχω καμια διαθεση να παρεξηγηθουμε η να σου υποδειξω τι να κανεις...
Η νικοτινη ειναι ναρκωτικη ουσια...οποτε μετα απο καποιο σημειο δεν ειναι επιλογη σου..αλλα εξαρτηση (την εξαρτηση την εννοω με την ιατρικη εννοια..οχι δλδ οτι εισαι κανα junkie)ελπιζω να καταλαβαινεις τι εννοω..και παλι σου λεω οτι δεν εχω διαθεση να παρεξηγηθουμε
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Οποδήποτε αλλού όμως είναι αστείο να υποστηρίζεις πως ο καπνός από το καπνιστήριο θα περάσει μέσα από τον εξαερισμό, θα φτάσει μέχρι εσένα και θα σου κάνει κακό.
Κι όμως κι όμως. Καθηγητής Πανεπιστημίου και ερευνητής σε ερευνητικό ίδρυμα της περιφέρειας (νησί..τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια) έλεγξε όλα τα σχέδια των αεραωγών κλιματισμού σε νέο κτίριο και απαίτησε (όπως κι έγινε) να αλλαχθούν διαδρομές σωληνώσεων μέσα σε ψευδοροφές γιατί λέει το γραφείο του μύριζε απο τον καπνό συναδέλφου σε άλλο γραφείο 50 μέτρα μακριά στην άλλη άκρη του κτιρίου
-
Ο χρήστης beachbum έγραψε:
Κι όμως κι όμως. Καθηγητής Πανεπιστημίου και ερευνητής σε ερευνητικό ίδρυμα της περιφέρειας (νησί..τι κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια) έλεγξε όλα τα σχέδια των αεραωγών κλιματισμού σε νέο κτίριο και απαίτησε (όπως κι έγινε) να αλλαχθούν διαδρομές σωληνώσεων μέσα σε ψευδοροφές γιατί λέει το γραφείο του μύριζε απο τον καπνό συναδέλφου σε άλλο γραφείο 50 μέτρα μακριά στην άλλη άκρη του κτιρίουΔεν το βρίσκω κακό αυτό, αφού μάλλον είχε δίκιο. Θα ήταν κακό να απαιτήσει να απαγορευθεί το κάπνισμα σε όλο το κτίριο επειδή από ένα λάθος στο σχεδιασμό των αεραγωγών περνούσε μυρωδιά στο γραφείο του και τον ενοχλούσε -γιατί δεν θα μπορούσε σοβαρά να ισχυριστεί ότι έβλαπτε την υγεία του.
-
Οπως ειπαμε, κανουμε μια συζητηση και ο καθενας εκφερει την(τις) γνωμη του!Επαναλαμβανω, δεν ειναι προσωπικο σε καποιον απο εδω μεσα η οπουδηποτε αλλου!Ειδικα για τον υπεραγαπητο Kyan!
Απλα παραθετουμε τα υπερ και τα κατα και ολα αυτα αναμεσα σε αυτα τα δυο!
Σπυρος -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι απαράδεκτο να βγάζετε τέτοια χολή αδιακρίτως ('Φίλε καπνιστή...') σε αγνώστους που δεν τους έχετε καν δει.Να υποθέσω ότι αναφέρεσαι σε εμένα; Θεωρείς τα γραφόμενα μου ως 'χολή' εναντίων των καπνιστών;
-
Χωρις να ειμαι με το μερος καμιας απο τις δυο πλευρες θα ηθελα να αναφερω την εμπειρια μου οταν βρεθηκα στο Houston για προσωπικους λογους.Τους ελαχιστους καπνιστες τους αντιμετωπιζουν το λιγοτερο ρατσιστηκα και μου εκανε εντυπωση οτι δεν υπηρχε πουθενα χωρος για τους καπνιζοντες....ουτε καν σε δημοσιους χωρους παρα μονο σε μερικες pub οπου πουλουν και τσιγαρα.Θυμαμαι χαρακτηριστηκα οτι ηρθε ο security του αεροδρομιου και με αυταρχικο τροπο ζητησε απο το τον πατερα μου οχι να σβησει το τσιγαρο αλλα να βγει εξω απο το αεροδρομιο .....το οτι σε κοιταζαν με μισο ματι ειναι δεδομενο.
-
Πόσων κυβικών αμάξι να οδηγούσε ο σεκιουριτάς και οι άλλοι που κοίταζαν περίεργα;
Σε κάτι τέτοια είναι ΜΕΓΑΛΟΙ μ... οι Αμερικάνοι. Ψηφίζουν κυβέρνηση που δεν υπογράφει τη συνθήκη του Κιότο, που είναι υπέρ της οπλοφορίας και της δημιουργίας πιο ισχυρών όπλων μαζικής καταστροφής, αλλά το κάπνισμα το καταδιώκουν ως το ύψιστο έγκλημα. -
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Εμένα μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως εξηγεί η επιστήμη τους 70-80-90άχρονους που καπνίζουν σα φουγάρα στην ελληνική ύπαιθρο/νησιά, και δεν πεθαίνουν από καρκίνο (αλλά από γηρατειά ή άλλες αιτίες);Με τον ίδιο τρόπο που δεν κολλάνε AIDS μερικοί ενώ έχουν επαφή επι χρόνια με τον/την συντροφό τους.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ