Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πράγματι, αν οι δικοί σου γονείς κάπνιζαν με αυτόν τον τρόπο ήταν ξεχωριστοί και μπράβο τους. Θέλεις να με πείσεις ότι αυτό κάνουν οι περισσότεροι γονεις καπνιστες;
Δεν ξέρω Χρήστο. Ας μιλήσουν οι ίδιοι. Εγώ παιδιά δεν έχω. Όταν κάνω όμως, ΑΝ καπνίζω μέχρι τότε (γιατί μπορεί και να το έχω κόψει, επειδή θα το θέλω ΕΓΩ και κανείς άλλος), θα φροντίσω να τα προστατεύσω ανάλογα.
Δεν μπορώ παρά να χειροκροτήσω την υπευθυνότητα που δείχνεις με αυτό που γράφεις. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα ήταν παράλογο να ζητήσει κανείς αυτή την αίσθηση ευθύνης που προτίθεσαι να δείξεις στα παιδιά σου να την επιδεικνύεις και προς τους μη καπνιστές όταν βρίσκεσαι σε δημόσιους χώρους, όπως οι καφετερίες…
-ΑΝ απαγορευτεί το κάπνισμα σε καφετέριες Χρήστο, θα πίνω καφέ μόνο στο σπίτι μου, έχεις το λόγο μου! Καλώς η κακώς, σαν καπνιστής, αδυνατώ να πιω καφέ χωρίς τσιγάρο.
-ΑΝ χωριστεί με ΣΚΛΗΡΟ νόμο (=κωλοδάχτυλο στον μαγαζάτορα που δεν θα τηρήσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ προδιαγραφές) η καφετέρια σε καπνίζοντες και μη καπνίζοντες, δεν υπάρχει περίπτωση να καπνίσω σε χώρο που απαγορεύεται.
-ΑΝ η κατάσταση μείνει ως έχει, λυπάμαι, αλλά δεν είμαι εγώ ο φταίχτης. Προσπαθώ ωστόσο να μην πηγαίνει ο καπνός μου πάνω σε κανέναν, ακόμα κι αν ξέρω ότι καπνίζει, δεν καπνίζω σε σπίτια που δεν καπνίζει κανείς, στο γραφείο βγαίνω στο μπαλκόνι, και το τασάκι στο αμάξι μου είναι μονίμως φουλ, γιατί αρνούμαι να τα πετάω στο δρόμο. Προς το παρόν είναι το μόνο που μπορώ να κάνω.
EDIT: κύριε Σπύρο πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τα περί μιζέριας που αναφέρεις, εκτός του ότι με προσβάλλουν κιόλας. Είμαι καπνιστής ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΗ, και καπνίζω επειδή μου αρέσει. Δεν το έκοψα ούτε για τον πρωταθλητισμό, το ξαναλέω, είναι ΕΠΙΛΟΓΗ. Από τη δική μου οπτική γωνία, μιζέρια είναι να ζεις την ζωή που θέλουν οι άλλοι αγαπητέ φίλε. Είμαι μποέμ? Μπορεί.