-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
Μπορεί μεν το κάπνισμα να προκαλεί χίλια μύρια κακά......η βλακεία δε σε κάνει να χρησιμοποιείς συνέχεια τα
Ευχαριστώ!
Το δηλώνει προβληματισμό και σκεπτικότητα! Δεν ξέρω τι νομίζεις εσύ για το καημένο το emoticon και το έχεις παρεξηγήσει...
-
Για να να παρε3ηγη8ω σας γνωριζω οτι καπνιζω 2 πακετα τσιγαρα την ημερα εδω και 25 χρονια, ομως:
Θεωρω απαραδεκτη την θεση των εκαστοτε κυβερνησεων (δεσμιες των καπνοβιομηχανων) που κανενα σοβαρο μετρο δεν εχει ληφθει απο το 1979 (αν θυμαμαι καλα). Ηταν τοτε που επι υπουργειας Δοξιαδη απαγορευτηκε το καπνισμα στα σινεμα, λεοφωρεια, τρενα κλπ.
Προσφατα επισκευτηκα σαν μαρτυρας ενα δικαστηριο και μπαινοντας μεσα ειδα οτι για να κα8αριστει ο προ8αλαμος απο τις γοπες χρειαζοταν ... μπουλντοζα. Το ιδιο και τα μπαλκονια ολων ισως των νοσοκομειων της χωρας μας.
Αν αυτα δεν ειναι δειγματα τριτοκοσμισμου, τοτε τι ειναι;
Ετσι ειναι κυριοι, οπως το γραφω, ειμαστε ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ.
Στις ΗΠΑ (που τις ειχα παρεξηγησει σε αυτο το θεμα με τα ακραια μετρα που λαμβαναν) εχουν αρχισει και δρεπουν προ πολλου τους 'καρπους των κοπων τους'.
Δεν εχω επισημα στοιχεια αλλα πιστευω οτι το ποσοστο των καπνιστων δεν θα πρεπει να υπερβαινει το 10/% του ενηλικου πληθυσμου. (Τωρα αν οι ανηλικοι τοχουν γυρισει στο χ@σισι , αυτο δεν ειναι του παροντος)
Αυτο επιτευχθηκε με ουσιαστικα μετρα ...καταστολης. Σταδιακη απαγορευση του καπνισματος σε ολους τους δημοσιους χωρους, μπαρ, ντισκο, εστιατορια, κλπ κλπ. και οταν λεμε απαγορευση εννοουμε απαγορευση, επισης εκτιναξη της τιμης του τσιγαρου στα υψη. (7,5 $ ενα πακετο Μαρλμπορο στη Νεα Υορκη.)Και κατι αλλο. Πριν ενα μηνα επισκευτηκα οφθαλμολογικη κλινικη, λογω του οτι αντιμετωπιζα ενα μικρο προβλημα με την οραση μου. Η γιατρος ηταν κατηγοριματικη για την αιτια:
Μη χρηση γυαλιων ηλιου (ολος ο κοσμος θα πρεπει να φοραει γυαλια ηλιου οταν εχει ηλιοφανεια, γιατι λογω της τρυπας του οζοντος, οι υπεριωδεις ακτινες, προσβαλουν την ωχρα κηλιδα του οφθαλμου) σε συνδιασμο με το τσιγαρο. Προσεξτε!!!! Το τσιγαρο-οχι το καπνισμα.
Το χαρτι που καιγεται κανει φοβερη ζημια στην ωχρα κηλιδα.
(Μου συνεστησε αν δεν μπορω να το κοψω, να καπνιζω τσιμπουκι!!!!)Αυτα.
Καλες γιορτες. -
αν τρωω καθε μερα χαμπουργκερ, το πολυ πολυ να πεθανω σε 10 χρονια γιατι θα χει φραξει καθε ζωτικο περασμα στο σωμα μου!
αν φουμαρω καθε μερα 10 τσιγαρα, δε θα παθω μονο εγω κακο, θα παθουν και αυτοι οι αμοιροι οι παθητικοι καπνιστες!
συμπερασμα απο αυτα!
οι καπνιστες το μπ.....
να πανε να καπνιζουν σε ειδικους χωρους, οχι φυσικα οπως εδω στην ελλαδα!
υγ. και να καταλαβουν καποια στιγμη οτι το καπνισμα κανει κακο στους παντες...απολαυσεις και συντροφιες και κουραφεξαλα!!! παρε κομπολοι και μαστιχα!
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
αν τρωω καθε μερα χαμπουργκερ, το πολυ πολυ να πεθανω σε 10 χρονια γιατι θα χει φραξει καθε ζωτικο περασμα στο σωμα μου!αν φουμαρω καθε μερα 10 τσιγαρα, δε θα παθω μονο εγω κακο, θα παθουν και αυτοι οι αμοιροι οι παθητικοι καπνιστες!
συμπερασμα απο αυτα!
οι καπνιστες το μπ.....
υγ. και να καταλαβουν καποια στιγμη οτι το καπνισμα κανει κακο στους παντες...απολαυσεις και συντροφιες και κουραφεξαλα!!! παρε κομπολοι και μαστιχα!
Με όλο το σέβας προς το υπόλοιπο ποστ, όσον αφορά στις φράσεις σου που έκανα bold:
Μα είναι τρόπος αυτός???
-
αν τρωω καθε μερα χαμπουργκερ, το πολυ πολυ να πεθανω σε 10 χρονια γιατι θα χει φραξει καθε ζωτικο περασμα στο σωμα μου!αν φουμαρω καθε μερα 10 τσιγαρα, δε θα παθω μονο εγω κακο, θα παθουν και αυτοι οι αμοιροι οι παθητικοι καπνιστες!
συμπερασμα απο αυτα!
οι καπνιστες το μπ.....
Ολα καλά βρε Αδη!
Αλλά οι επόμενοι ποιοί είναι στην λίστα σου?Αυτοί που χρησιμοποιούν αεροζόλ?
Δικαίωμά μου είναι να καπνίζω και να φροντίζω να μην ενοχλώ τους γύρω μου!
Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με στείλει στην Σπιναλόγκα!
Τόσο απλά!Από την άλλη θα μπορούσες να μην κάνεις παρέα με ανθρώπους που καπνίζουν!
Οπως επίσης και με λεπρούς!! -
να πανε να καπνιζουν σε ειδικους χωρουςΕγώ δεν αφήνω να καπνίζουν πάνω από ένα τσιγάρο στο αυτοκίνητο, άντε 2 σε πολύ μεγάλο ταξίδι. Με πιο πολλά τσιγάρα μετά μυρίζει το αυτοκίνητο. Βάλε ένα όριο αλλά μην είσαι απόλυτος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή άναψε ένα τσιγάρο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Εγώ δεν αφήνω να καπνίζουν πάνω από ένα τσιγάρο στο αυτοκίνητο, άντε 2 σε πολύ μεγάλο ταξίδι. Με πιο πολλά τσιγάρα μετά μυρίζει το αυτοκίνητο. Βάλε ένα όριο αλλά μην είσαι απόλυτος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή άναψε ένα τσιγάρο.Εσυ μαλλον εισαι πολιτισμενος σε σχεση με καποιους αλλους, οι οποιοι εχουν την απαιτηση να σεβομαστε το γεγονος οτι τους ενοχλει ο καπνος, αλλα εκεινοι δεν σεβονται την αναγκη μας να κανουμε μια σταση (στο μεγαλο ταξιδι) για να αναψουμε ενα τσιγαρακι οι 'θεριακληδες'
(βλ προηγουμενο ποστ μου σε αυτο το τοπικ) -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
να πανε να καπνιζουν σε ειδικους χωρους
Εγώ δεν αφήνω να καπνίζουν πάνω από ένα τσιγάρο στο αυτοκίνητο, άντε 2 σε πολύ μεγάλο ταξίδι. Με πιο πολλά τσιγάρα μετά μυρίζει το αυτοκίνητο. Βάλε ένα όριο αλλά μην είσαι απόλυτος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή άναψε ένα τσιγάρο.
Εγώ δεν επιτρέπω το κάπνισμα στο αυτοκίνητό μου, ούτε και στον εαυτό μου!
-
Eμενα ο εαυτος εξαιρειται απο τετοιες απαγορευσεις!! Ειδικα στο αυτοκινητο του!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
αν τρωω καθε μερα χαμπουργκερ, το πολυ πολυ να πεθανω σε 10 χρονια γιατι θα χει φραξει καθε ζωτικο περασμα στο σωμα μου!
αν φουμαρω καθε μερα 10 τσιγαρα, δε θα παθω μονο εγω κακο, θα παθουν και αυτοι οι αμοιροι οι παθητικοι καπνιστες!
συμπερασμα απο αυτα!
οι καπνιστες το μπ.....
υγ. [color=black]και να καταλαβουν καποια στιγμη οτι το καπνισμα κανει κακο στους παντες...[/color]απολαυσεις και συντροφιες και κουραφεξαλα!!! παρε κομπολοι και μαστιχα!
Με όλο το σέβας προς το υπόλοιπο ποστ, όσον αφορά στις φράσεις σου που έκανα bold:
Μα είναι τρόπος αυτός???
krus θα περιμενα το bold να ηταν εδω...
για το μπ.... i apologise αν ηταν τοσο βαρυ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
συμπερασμα απο αυτα!
οι καπνιστες το μπ.....
Ολα καλά βρε Αδη!
Αλλά οι επόμενοι ποιοί είναι στην λίστα σου?Αυτοί που χρησιμοποιούν αεροζόλ?
Δικαίωμά μου είναι να καπνίζω και να φροντίζω να μην ενοχλώ τους γύρω μου!
Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να με στείλει στην Σπιναλόγκα!
Τόσο απλά!Από την άλλη θα μπορούσες να μην κάνεις παρέα με ανθρώπους που καπνίζουν!
Οπως επίσης και με λεπρούς!!εαν δε φροντιζεις να μη θετεις την υγεια του αλλου σε κινδυνο, τοτε μπορεις και στο εσκι σεχιρ θα επρεπε να πας (οχι εσυ ειδικα,ο οποιοσδηποτε ανευθυνος...)
εαν καπνιζεις μονο σου και σε μερη οπου επιτρεπεται δεν υπαρχει προβλημα...
για τα αεροζολ κτλ κτλ δεν εχω να απαντησω τιποτα!
-
Ο χρήστης SPITFIRE έγραψε:
Εγώ δεν αφήνω να καπνίζουν πάνω από ένα τσιγάρο στο αυτοκίνητο, άντε 2 σε πολύ μεγάλο ταξίδι. Με πιο πολλά τσιγάρα μετά μυρίζει το αυτοκίνητο. Βάλε ένα όριο αλλά μην είσαι απόλυτος, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου επειδή άναψε ένα τσιγάρο.
Εσυ μαλλον εισαι πολιτισμενος σε σχεση με καποιους αλλους, οι οποιοι εχουν την απαιτηση να σεβομαστε το γεγονος οτι τους ενοχλει ο καπνος, αλλα εκεινοι δεν σεβονται την αναγκη μας να κανουμε μια σταση (στο μεγαλο ταξιδι) για να αναψουμε ενα τσιγαρακι οι 'θεριακληδες'
(βλ προηγουμενο ποστ μου σε αυτο το τοπικ)ειδικα σε αυτο το θεμα παντα κανω στασεις αν εχω καπνιστες επειδη ξερω οτι βασανιζονται απο την ελλειψη!
μεσα στο αυτοκινητο, απλως δε παιζει ενδεχομενο!
-
καθε υπερβολη ειναι λαθος. αστους να καπνιζουνε adis, απλα το πολυ-πολυ υποχρεωνε τους να εχουνε το παραθυρο τους ανοιχτο..
το να εισαι ανετος ειναι πιο ωραιο απο το να εισαι στριμωκωλοςπαντως εγω παρασκευη κοκκινου, σαββατο βισση,
δεν αναψα στην καθισια μου ουτε μισο τσιγαρο ( )
κι ομως
την επομενη μερα ειχα το γνωστο και συνηθες φαινομενο του μανιακου καπνιστη
'λαιμο-παππουτσι' (κατα το μυτη-τακουνι )
..και η αληθεια ειναι οτι ...προβληματιστικα!!μινι-κουίζ λοιπον:
ειναι δυνατον να φταιει το αλκοολ ρε παιδια, ή μηπως φταιει και το οτι ολοι γυρω μου καπνιζανε οπως εγω παλια?? (με μανια!)το αλκοολ μου επηρεασε το λαιμο, ή το ειμαι ειμαι πια ...παθητικος (!!!!!!!!!!!!!!!!!) καπνιστης ??
(παρακαλω να μου βρειτε συνωνυμο του 'παθητικος καπνιστης' παραυτα!!! αλλιως μπορει και να το ...ξαναρχισω!! ) -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
μινι-κουίζ λοιπον:
ειναι δυνατον να φταιει το αλκοολ ρε παιδια, ή μηπως φταιει και το οτι ολοι γυρω μου καπνιζανε οπως εγω παλια?? (με μανια!)το αλκοολ μου επηρεασε το λαιμο, ή το ειμαι ειμαι πια ...παθητικος (!!!!!!!!!!!!!!!!!) καπνιστης ??
(παρακαλω να μου βρειτε συνωνυμο του 'παθητικος καπνιστης' παραυτα!!! αλλιως μπορει και να το ...ξαναρχισω!! )Το Αλκόολ σίγουρα αφυδατώνει τον οργανισμό και ιδιαίτερα αν είναι κακής ποιότητας. Φυσικά και επηρεάζει τον λαιμό.
Σίγουρα όμως πήρες τις τζούρες σου.
Αν μοιρίζουν τσιγάρο τα ρούχα σου σίγουρα το εισέπνευσες και εσύ.
Ωστόσο ο παθητικός καπνιστής δεν είναι σε καμιά μα καμιά περίπτωση το ίδιο με τον κανονικό.
Κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας εισπνέεις πολύ περισσότερα απότι στην Κοκκίνου το βράδυ. -
α, ευτυχως, γιατι η αληθεια ειναι οτι μου αρεσει πολυ στην κοκκινου!
βρες μου τωρα και μια αναλλακτικη λεξη για το 'παθητικος καπνιστης'
γιατι αλλιως με βλεπω να ξαναρχιζω το καπνισμα
και μη πεις καννα bi-καπνιστηςοσο για το αλκοολ.. chivas
-
Φόρα Μάσκα...
Ξέρεις σαν κιαυτή που φορούσε ο Michael Jackson -
λεξη ρε!! τι μασκα??:lol:
μια λεξη να αντικαθιστα την λεξη ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ
δε φτανει που απομακρυνθηκαμε απο το πρωτυπο του marlboro man,
θα μας λενε και παθητικους ξαφνικα? -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
λεξη ρε!! να αντικαθιστα την λεξη ΠΑΘΗΤΙΚΟΣδε φτανει που απομακρυνθηκαμε απο το πρωτυπο του marlboro man,
θα μας λενε και παθητικους ξαφνικα?Δεν μπορείς να ταχεις όλα σε αυτήν τη ζωή....
-
καταλαβα...
@..εεεε πολυ καλος γιατρος εισαι
θα βρω μονος μου ρε!!
μια που να φτιαχνει μαλιστα και το ιματζ αντι να το χαλαει!! -
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
καθε υπερβολη ειναι λαθος. αστους να καπνιζουνε adis, απλα το πολυ-πολυ υποχρεωνε τους να εχουνε το παραθυρο τους ανοιχτο..
το να εισαι ανετος ειναι πιο ωραιο απο το να εισαι στριμωκωλοςΑνοιχτό παράθυρο και τσιγάρο για τους επιβαίνοντες:
- Ξεπαγιάζουμε και οι υπόλοιποι τώρα το χειμώνα
- στάχτες στο πάτωμα και τα καθίσματα (όλο και κάτι θα πέσει) και βρώμικη μυρωδιά του αυτοκινήτου
- ακόμα χειρότερα, ΚΑΥΤΡΕΣ (ποτέ δεν ξέρεις πόσο προσεκτικός θα είναι ο άλλος, και ειδικά αν έχεις καινούριο αμάξι είναι φρίκη να βρεις κατι τέτοιο)
Κλειστό παράθυρο και τσιγάρο:
- Δεν το συζητάω καν, είδα πως ήταν το (φρεσκοπλυμένο) στοιχείο του ιονιστή που είχαν βάλει στο σαλόνι του σπιτιού όπου ήμουν προχθές καλεσμένος, μετά από 3 ώρες με περίπου 7 στους 15 να καπνίζουν σε ένα χώρο 4x8 και με το παράθυρο μισάνοιχτο: Το χαϊδευες και μαύριζε το δάχτυλό σου. Διόλου τυχαίο το φλέγμα και το βράχνιασμα της επόμενης μέρας.
παντως εγω παρασκευη κοκκινου, σαββατο βισση,
δεν αναψα στην καθισια μου ουτε μισο τσιγαρο ( )
κι ομως
την επομενη μερα ειχα το γνωστο και συνηθες φαινομενο του μανιακου καπνιστη
'λαιμο-παππουτσι' (κατα το μυτη-τακουνι )
..και η αληθεια ειναι οτι ...προβληματιστικα!!Σκέψου απλά πόσες ώρες ήσουν στο χώρο εκείνο με την πολύ 'ποιοτική ατμόσφαιρα' και πόσες αναπνοές πήρες (σε σχέση με το αστείο συγκριτικά ποσοστό σε τζούρες ενός καπνιστή στον ίδιο χρόνο και χώρο). Σιγά τη διαφορά....
μινι-κουίζ λοιπον:
(παρακαλω να μου βρειτε συνωνυμο του 'παθητικος καπνιστης' παραυτα!!! αλλιως μπορει και να το ...ξαναρχισω!! )Ε, μπορείς να αυτοαποκαλείσαι 'ενεργητικός εισπνευστής ατμοσφαιρικού καπνού' αν θες, αλλά λίγα θ'αλλάξει αυτό για τα πνευμόνια σου (ή το image σου).
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ