-
παντως εδω ιταλια τα πραγματα χαλαρωνουν ...
τα μαγαζια βρισκουν τροπους ( παραθυρακια) και δημιουργουν αιθουσεςγια καπνιστες κοινη συμβιωση μπορει να γινει .. απλα θελει χρημα
μπηκα σε μια μπιραρια εβλεπα ατομα στον πανω οροφο να καπνιζουν και καπνα πουθενα... -
τιπ
στο fiumicino εχει αιθουσα καπνιστων στην περιοχη Β
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο δηλ κοινό χώρο για πολλούς σέβεσαι την υγεία και την παρουσία του διπλανού σου.
εγώ ως αντικαπνιστής θα φάω στο εστιατόριο και θα πιω το κρασί μου. Οτι θα κάνει και ένας καπνιστής που όμως στο τέλος θα ανάψει ένα τσιγάρο και θα ποτίσει την ΚΑΘΑΡΗ ατμόσφαιρα (ή έστω ποτισμένη από τσίκνα κρέατος ) με βλαβερό καπνό. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος δηλ;
Δεν θέλετε απαγορεύσεις εσείς οι καπνιστές αλλά θέλετε να μας επιβάλλετε με το έτσι θέλω τον καπνό σας; Ε ΟΧΙ κύριοι.
Ερχεται ο καιρός που θα καπνίζετε μόνο σπίτι σας.
Να το ξαναπάμε από την αρχή; Βαριέμαι. Η λέξη διαχωρισμός δεν σου λέει κάτι έτσι; Δηλαδή αυτό που λες είναι:
αντί 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ τον δικό μου' => 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ να πάω να #$#%^$#^@'
Διαβάζοντας το ποστ σου, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: 'Μακάρι ΑΝ και ΟΠΟΤΕ κόψω το τσιγάρο να μην καταντήσω να σκέφτομαι έτσι'.
Σόρι
Έξω ρε, έξω θα καπνίζεις
θέλεις να κάθεσαι στο καναπέ να καπνίζεις, έξω στο μπαλκόνι της κουζίνας. -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
δεν τους τα παιρνουν αρκετα κ ψαχνονται για γερο τσαμπουκα ουτωσοστε να πεσει κ η αναλογη μιζα.
λεω γω τωρα..Δεν έχεις άδικο, στην Αμερική έπεσε η πιο χοντρή μίζα που έχει πέσει ποτέ: 200-300 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ. Μετά τη μίζα (βλ. απόφαση δικαστηρίου) μπορούν οι καπνοβιομήχανοι να πωλούν το προϊόν τους (με περιορισμούς φυσικά) και απλά να δίνουν στη δημοσιότητα μια λίστα με 600 ουσίες που βάζουν π.χ. στο Marlboro.
-
Κι εγώ λέω οτι η οδήγηση βλάπει περισσότερο την υγεία. Προτείνω να απαγορευτούν τα Ι.Χ αυτοκίνητα και να κινούμαστε με Μ.Μ.Μ και κυλιόμενους διαδρόμους . Βέβαια σ'αυτ'η την περίπτωση το ΑΕΠ της Γερμανίας, της Saudi Arabia και μερικών άλλων θα πέσει στον πάτο ....
Δεν καπνίζω και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γι'αυτό. -
όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο δηλ κοινό χώρο για πολλούς σέβεσαι την υγεία και την παρουσία του διπλανού σου.
εγώ ως αντικαπνιστής θα φάω στο εστιατόριο και θα πιω το κρασί μου. Οτι θα κάνει και ένας καπνιστής που όμως στο τέλος θα ανάψει ένα τσιγάρο και θα ποτίσει την ΚΑΘΑΡΗ ατμόσφαιρα (ή έστω ποτισμένη από τσίκνα κρέατος ) με βλαβερό καπνό. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος δηλ;
Δεν θέλετε απαγορεύσεις εσείς οι καπνιστές αλλά θέλετε να μας επιβάλλετε με το έτσι θέλω τον καπνό σας; Ε ΟΧΙ κύριοι.
Ερχεται ο καιρός που θα καπνίζετε μόνο σπίτι σας.
Να το ξαναπάμε από την αρχή; Βαριέμαι. Η λέξη διαχωρισμός δεν σου λέει κάτι έτσι; Δηλαδή αυτό που λες είναι:
αντί 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ τον δικό μου' => 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ να πάω να #$#%^$#^@'
Διαβάζοντας το ποστ σου, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: 'Μακάρι ΑΝ και ΟΠΟΤΕ κόψω το τσιγάρο να μην καταντήσω να σκέφτομαι έτσι'.
Σόρι
Σπύρο όσο μπαίνω σε ελληνικά μαγαζιά και με περιθωριοποιούν ...'να σε εκείνο το τραπεζάκι στο βάθος θα κάτσετε...' ή το τραγικό ταβέρνα 20 τραπεζιών να σου δίνει 3 τραπέζια μη καπνιστών δίπλα από την τουαλέτα και χωρίς εξαερισμό....ΝΑΙ θα διαμαρτύρομαι! Θέλετε δικαιώματα; Εις βάρος ποιού;
Για αυτό λέω ότι είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα τα αντικαπνιστικά μέτρα ΚΑΙ η εφαρμογή τους.@ Νάσο /στι ...πόσες φορές να το πω; Δεν με νοιάζει τι κάνεις σπίτι σου εφόσον δεν με ενοχλεί. Εάν όμως σε πετύχω σε μαγαζί ή σε δημόσια υπηρεσία να καπνίζεις μπροστά μου θα με νοιάξει. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
τι μου θυμισες τωρα..
πιτσιρικι 16χρονο το 86 φευγω απ το χωριο με το παπι να παω στην πολη ταχυδρομειο 30χλμ μες στη βροχη να στειλω γραμμα σε μια αγγλιδα.
τοτε το καπνισμα επιτρεποταν στα ελτα.
οπως ημουν εικοστος κ ειχα αναψει τσιγαρο φευγει απ την τριτη-τεταρτη σειρα μια 25αρα,προσπερναει δυο τρεις που καπνιζανε κ ερχομενη σε μενα
αρχισε να ωρυεται κ να με βριζει να σβησω το τσιγαρο.
ρομπα με εκανε κοκκινησα.ο κρυος ιδρωτας κ η βροχα που χα φαει ειχαν γινει ενα.
χαμογελαω απο αμηχανια,δεν της λεω τπτ απλα κουνω καταφατικα το κεφαλι.
φευγει αυτη παει παλι μπροστα εγω ομως το τσιγαρο δεν το σβηνω κοιταζοντας τους γυρω ντροπιασμενος.
αυτη ομως τον χαβα της.ξαναρχεται παλι αγριεμενη με πιανει απ το φλαιτζακετ κ με τραβαει στο σταχτοδοχειο λεγοντας τα ακατανομαστα.ε εκει δεν αντεξα,την αρχιζω στα θεια κ στα χαστουκια μεχρι που της ξεματωσα το στομα.
ο κοσμος εβαλε τα γελια κ λεγανε καλα της εκανα.
εφυγα..άσχετο αλλά καλά της έκανες.
-
Eχουμε πει, δεν υπάρχει παθητικός καπνιστής, μόνο αντιπαθητικός αντικαπνιστής!!
-
υπαρχουν ακομα τσιγαρα?
ευτυχισμενο το 1950!!!
-
Ο χρήστης Biscione έγραψε:
τιπστο fiumicino εχει αιθουσα καπνιστων στην περιοχη Β
... η οποία είναι ελεεινή και τρισάθλια. Ένα γυάλινο κλουβί που ζέχνει κακό κλιματισμό και ΟΧΙ τσιγαρίλα. Μπήκα να καπνίσω και το μετάνιωσα. Θέλω καφετέρια καπνιστών στο γαμ$#@$νο fiumicino, ΤΟΣΟ δύσκολο είναι να μπορώ να καπνίσω μαζί με τον καταπληκτικό ιταλικό καφέ?
-
Αν δεν κάνω λαθος,καί κάποιο αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει να παραγεται χωρίς τασακι.
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Αν δεν κάνω λαθος,καί κάποιο αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει να παραγεται χωρίς τασακι.... και αρκετά έρχονται με το 'πακέτο καπνιστού' (= τασάκι + αναπτήρας) στον ΕΞΤΡΑ εξοπλισμό. Πάντως, τα τασάκια στα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι, στο 90% των περιπτώσεων, για γέλια. Μικρά, σε δύσκολα προσβάσιμη θέση (συνήθως κρυμμένα πίσω από το λεβιέ) και εντελώς δύσχρηστα. 2ο βραβείο δυσχρηστίας παίρνει το S-Max σε αυτόν τον τομέα, και 1ο ΜΑΚΡΑΝ ή Alfa Spider. Όποιος μπει σε SPider, καπνιστής ή μη, θα ρίξει πολύ γέλιο με το τασάκι.
-
Αν δεν κάνω λαθος,καί κάποιο αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει να παραγεται χωρίς τασακι.
... και αρκετά έρχονται με το 'πακέτο καπνιστού' (= τασάκι + αναπτήρας) στον ΕΞΤΡΑ εξοπλισμό. Πάντως, τα τασάκια στα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι, στο 90% των περιπτώσεων, για γέλια. Μικρά, σε δύσκολα προσβάσιμη θέση (συνήθως κρυμμένα πίσω από το λεβιέ) και εντελώς δύσχρηστα. 2ο βραβείο δυσχρηστίας παίρνει το S-Max σε αυτόν τον τομέα, και 1ο ΜΑΚΡΑΝ ή Alfa Spider. Όποιος μπει σε SPider, καπνιστής ή μη, θα ρίξει πολύ γέλιο με το τασάκι.
μια χαρά κερματοθήκες...
-
Nαι. Αν κουβαλάς ΜΟΝΟ δεκάρικα και εικοσάρικα!
-
και 1ο ΜΑΚΡΑΝ ή Alfa Spider. Όποιος μπει σε SPider, καπνιστής ή μη, θα ρίξει πολύ γέλιο με το τασάκι.Τη spider την έχει φίλος μου που καπνίζει ασταμάτητα - δεν το ήξερα αυτό με το τασάκι, θα τον πειράζουμε τώρα (στα ταξίδια σταματάς σε πάρκινγκ για να καπνίσεις και άλλα).
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και 1ο ΜΑΚΡΑΝ ή Alfa Spider. Όποιος μπει σε SPider, καπνιστής ή μη, θα ρίξει πολύ γέλιο με το τασάκι.
Τη spider την έχει φίλος μου που καπνίζει ασταμάτητα - δεν το ήξερα αυτό με το τασάκι, θα τον πειράζουμε τώρα (στα ταξίδια σταματάς σε πάρκινγκ για να καπνίσεις και άλλα).
Για αυτήν την Spider λέω:
-
Αααα, την εύσωμη.
-
... και αρκετά έρχονται με το 'πακέτο καπνιστού' (= τασάκι + αναπτήρας) στον ΕΞΤΡΑ εξοπλισμό. Πάντως, τα τασάκια στα μοντέρνα αυτοκίνητα είναι, στο 90% των περιπτώσεων, για γέλια. Μικρά, σε δύσκολα προσβάσιμη θέση (συνήθως κρυμμένα πίσω από το λεβιέ) και εντελώς δύσχρηστα. 2ο βραβείο δυσχρηστίας παίρνει το S-Max σε αυτόν τον τομέα, και 1ο ΜΑΚΡΑΝ ή Alfa Spider. Όποιος μπει σε SPider, καπνιστής ή μη, θα ρίξει πολύ γέλιο με το τασάκι.
Είναι σημαντικό το ότι γίνετε μία προσπάθεια ώστε να περάσει στο υποσυνείδητο ολων ότι η κοινωνία απεξαρτάται απο το τσιγάρο,και δεν περιστρέφεται γύρω απο τήν συνήθεια του καπνίσματος.Οσο γίνεται να υπάρχει λιγότερη προβολή.
Ισως αυτό να έχει να κάνει με την απομόνωση τών καπνιστών σε 'άλλους χώρους',ή ακόμα και την απαγόρευση του καπνίσματος σε ανοιχτό χώρο (στο δρόμο π.χ.) -
Ο χρήστης skye έγραψε:
*ειμαι υπερ της απαγορευσης του καπνισματος στους δημοσιους κλειστους χωρους.
Συμφωνώ εξαιρούνται μόνο κλαμπάκια/νυχτερινα κέντρα γιατί έκει που τα πίνεις και χορεύεις κρίμα είναι να μην κάνεις ένα τσιγαρο.
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Συμφωνώ εξαιρούνται μόνο κλαμπάκια/νυχτερινα κέντρα γιατί έκει που τα πίνεις και χορεύεις κρίμα είναι να μην κάνεις ένα τσιγαρο.Σωστά, ο δε λακαμάς δίπλα σου που δεν καπνίζει, δεν είναι καθόλου κρίμα.
Άμα τον ενοχλεί ο καπνός να κάτσει σπίτι του.
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ