Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
όταν βρίσκεσαι σε δημόσιο δηλ κοινό χώρο για πολλούς σέβεσαι την υγεία και την παρουσία του διπλανού σου.
εγώ ως αντικαπνιστής θα φάω στο εστιατόριο και θα πιω το κρασί μου. Οτι θα κάνει και ένας καπνιστής που όμως στο τέλος θα ανάψει ένα τσιγάρο και θα ποτίσει την ΚΑΘΑΡΗ ατμόσφαιρα (ή έστω ποτισμένη από τσίκνα κρέατος ) με βλαβερό καπνό. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβει κάποιος δηλ;
Δεν θέλετε απαγορεύσεις εσείς οι καπνιστές αλλά θέλετε να μας επιβάλλετε με το έτσι θέλω τον καπνό σας; Ε ΟΧΙ κύριοι.
Ερχεται ο καιρός που θα καπνίζετε μόνο σπίτι σας.
Να το ξαναπάμε από την αρχή; Βαριέμαι. Η λέξη διαχωρισμός δεν σου λέει κάτι έτσι; Δηλαδή αυτό που λες είναι:
αντί 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ τον δικό μου' => 'να έχεις εσύ τον χώρο σου κι εγώ να πάω να #$#%^$#^@'
Διαβάζοντας το ποστ σου, το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν: 'Μακάρι ΑΝ και ΟΠΟΤΕ κόψω το τσιγάρο να μην καταντήσω να σκέφτομαι έτσι'.
Σόρι
Σπύρο όσο μπαίνω σε ελληνικά μαγαζιά και με περιθωριοποιούν ...'να σε εκείνο το τραπεζάκι στο βάθος θα κάτσετε...' ή το τραγικό ταβέρνα 20 τραπεζιών να σου δίνει 3 τραπέζια μη καπνιστών δίπλα από την τουαλέτα και χωρίς εξαερισμό....ΝΑΙ θα διαμαρτύρομαι! Θέλετε δικαιώματα; Εις βάρος ποιού;
Για αυτό λέω ότι είναι ανέκδοτο στην Ελλάδα τα αντικαπνιστικά μέτρα ΚΑΙ η εφαρμογή τους.
@ Νάσο /στι ...πόσες φορές να το πω; Δεν με νοιάζει τι κάνεις σπίτι σου εφόσον δεν με ενοχλεί. Εάν όμως σε πετύχω σε μαγαζί ή σε δημόσια υπηρεσία να καπνίζεις μπροστά μου θα με νοιάξει. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις;