-
Ο χρήστης Jacob έγραψε:
Κάτι ενδιαφέρον διάβασε κανείς?Εγώ συνεχίζω το ..σαφάρι μου στις ιστορίες του Ian Rankin. Βρήκα κατά τύχη ένα εξαντλημένο του που μου έλειπε και ήδη το μέσιασα. Υπόθεση Αίματος. Ως τώρα μου μοιάζει καλύτερο από τα υπόλοιπα με πρωταγωνιστή τον Ρέμπους. Για να δούμε πώς θα πάει το δεύτερο μισό.
Αλλά φαντάζομαι δεν είναι και πολύ του γούστου σου τα αστυνομικά, ε..
-
Τέλειος ο Ράνκιν, και ο John Rebus πολύ τυπάς. Συνέντευξη του συγγραφέα εδώ:
http://www.tovima.gr/vimagazino/intervi ... E%B9%CE%BD
Πριν από λίγα χρόνια, πριν 'ανακαλύψω' τον Ράνκιν, είχα βρεθεί στο Εδιμβούργο, χωρίς να γνωρίζω για τα guided walks στα μέρη όπου συχνάζει ο ήρωάς του. Τώρα που το σκέφτομαι, έχασα ευκαιρία... Πριν από κανένα εξάμηνο είχα αρχίσει το 'The flood' του Ράνκιν, που δεν είναι, όμως, 'crime novel', όπως λέει και στην εισαγωγή. Οι πρώτες σελίδες δε με είχαν ενθουσιάσει και το έχω παρατήσει.
Σχετικά με αστυνομική λογοτεχνία. Πολύ πρόσφατα διάβασα το 'Νυχτερινό δελτίο' και το 'Παλιά, πολύ παλιά' του Π. Μάρκαρη. Καλύτερο το πρώτο βιβλίο, αν και στα δύο ο αστυνόμος Χαρίτος φοβερός. Ο Μάρκαρης τον έχει δημιουργήσει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο.
Καμία άποψη για τα αστυνομικά της Ανν Ζουρούδη (π.χ. Άγγιγμα του Μίδα) ή Τζο Νέσμπο ('Νέμεσις')? Επίσης κάποια κυριακάτικη εφημερίδα δίνει αυτή την Κυριακή ένα αστυνομικό βιβλίο Έλληνα συγγραφέα (δε θυμάμαι ποιος είναι), ίσως να έχει ενδιαφέρον.
Επίσης ενδιαφέρον έχει η 'Ιστορία ενός αιχμαλώτου' του Στρατή Δούκα. Πολύ ωραίος λιτός τρόπος γραφής, βασίζεται σε πραγματικό γεγονός.
Jacob
-
Βρέθηκε στο διάβα μου αυτό και το διαβάζω με τρελό ενδιαφέρον
-
Το είχα δει σε πάγκο με βιβλία την Κυριακή. Το ανέφερες κι εσύ, οπότε αποφάσισα να του ρίξω μια ματιά. Να'ναι καλά το διαδίκτυο, βρήκα να το 'αγοράσω' σε πολύ καλή 'τιμή'
-
να το πάρεις
το πιο αξιόλογο κομμάτι του είναι η σωρεία παραπομπών που παρέχει, για να ψαχτείς παραπέρα, καμία σχέση με συνωμοτικές παπαριές.
Και να σκεφτείς ότι η συγγραφέας δεν είναι καν αριστερή έτσι, γουστάρει κεϋνσιανή πολιτική -
Να διαβασεις και το No logo
-
Το τι εχει μαζευτεί για διάβασμα. Μετα την τελευταία επιδρομή στην βιβλιοθήκη έχω τιγκαρει
Έχω και τη στέκια το μάτι του μοντεζουμα
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Βρέθηκε στο διάβα μου αυτό και το διαβάζω με τρελό ενδιαφέρονΜόλις το τελείωσα, μιλάμε για λίγες ώρες πριν
-
Ε για πες γνώμη
έχεις και καμποσα αλλα που κάθονται φαντάζομαι
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Ε για πες γνώμηέχεις και καμποσα αλλα που κάθονται φαντάζομαι
Καλό, πολύ καλό και ενδιαφέρον και ευκολόπιοτο. Λέει όμως τα αυτονόητα, τουλάχιστον για μένα, και πράγματα ηλιου φαεινότερα απλά το κάνει με τεκμηρίωση και γνώση.
Το ερώτημα όμως είναι το εξής : είσαι το Τρινιδάδ και Τομπάγκο, είσαι η Ν. Αφρική, είσαι η Πολωνία και ξέρεις ότι θα σου πιουν το αίμα με το μπουρί της σόμπας, οι άνεργοι θα τριπλασιαστούν και ο εθνικός πλούτος θα καταληστευτεί από τις ιδιωτικοποιήσεις που σου λένε να κάνεις για το καλό σου. Ακούς τις τρίχες ότι φταίει ο διογκομένος δημόσιος τομέας, οι κρατικές εταρείες, οι ΔΥ και μόλις απαλλαγείς από αυτά θα δεις θεού πρόσωπο, ξέρεις ότι αυτά είναι μπούρδες και απλά κάποιοι ιδιώτες θα φάνε με χρυσά κουτάλια, θα χάσουν τις δουλειές τους κάποιες χιλιάδες ΔΥ και τα λεφτά που θα 'εξοικονομηθούν' θα τα μασήσουν 5 οικογένειες και 100 'σύμβουλοι'. Μετά μόλις αποτύχουν παταγωδώς όλα αυτά θα σου πουν ότι δεν φταίει το φάρμακο αλλά ο μαφιόζικος καπιταλισμός ή ο ελληνικού τύπου καπιταλισμός ή το DNA του Έλληνα που το πείραμα δεν πέτυχε. Αυτά είναι τα αυτονόητα στα οποία αναφέρομαι : σιγά μη δεν ξέρουμε ότι όλα όσα γίνονται πχ στην Ελλάδα είναι για να φάνε μερικοί ιδιώτες και να πουλάνε στους ιθαγενείς ότι φταίει η μονιμότητα των ΔΥ και ο Φωτόπουλος που χρεοκοπήσαμε.Έλα όμως που εσύ καίγεσαι και αυτό είναι γεγονός. Δεν έχεις φράγκο, οι αγορές σου επιτίθενται, το νόμισμά σου ξεφτυλίζεται, κανείς δε σου δανείζει, τι κάνεις ; Τι θα πρότεινε η Κλαιν στο Τρινιδάδ και Τομπάγκο ; Στη Ν. Αφρική ; Στην Πολωνία ; Μπορείς να αρνηθείς τη 'βοήθεια' του ΔΝΤ πχ ;
Και αυτό ποιος ηγετης θα το κάνει ; Και τι θα πει ; Και τι θα κάνει για να αναστρέψει την κατάσταση ; Υπάρχουν εναλλακτικές κυρίως αν είσαι η Ελλάδα ή το Τρινιδάδ και Τομπάγκο ;Έχω ξαναπεί ότι τα βιβλία που με περιμένουν αυξάνουν σαν το χρέος της Ελλάδας , αγοράζω συνεχώς περισσότερα από όσα μπορώ να καταναλώσω με αποτέλεσμα οι στοίβες να φτάνουν στο θεό ( να μας έχει πάντα καλά , θα του βάλω στη στοίβα πάνω πάνω το 'H περί θεού αυταπάτη' του Dawkins μπας και το διαβάσει μιας και αυτό επίσης λέει τα αυτονόητα )
-
Κι εγώ νομίζω ότι το κυριότερο ¨προσον¨ του βιβλίου είναι αυτο που είπα, η πληθώρα τεκμηρίων και παραπομπων που στοιχειοθετούν πολυ καλά πράγματα λίγο πολυ γνωστά.
Εγώ βέβαια αγνοούσα τα πειράματα περί συμπεριφοράς που περιγράφονται στην αρχή
Αυτή η σύνδεση που κάνει επίσης νομίζω είναι πρωτότυπη κατα κάποιον τροπο
ΤωρΑ τι θα γίνει και τι θα κάνουμε, τι να σου πω ρε Γιάννη
Πάντως μιας και κουβεντιαζαμε πρόσφατα για την Ισλανδία, και βρήκα αυτο
http://loutrakiblog.blogspot.com/2011/0 ... _9217.htmlΟ θεός να σε χει καλά να διαβάζεις
-
koutsan, αν δεν πήζεις στη δουλειά και δε βαριέσαι, πες μου λίγο τί ακριβώς παίζει για κάτι που λέει το βιλβίο:
στην σελίδα 142 μιλάει για τον ορισμό της γενοκτονίας στα πλαίσια του ΟΗΕ.
Τελικά τί ισχύει?
-
Προτείνω για διακοπές το 'Σατανική εκδίκηση' του Ζαν Ζακ Φιστερ. Πολύ πιο λάιτ σε σχέση με την θεωρία του σοκ παραπάνω, διαβάζεται ευχάριστα και σε κρατάει μέχρι το τέλος (ή σχεδόν)...
-
Αν και δεν είμαι και πολύ του βιβλίου, τώρα τελευταία λόγω ατελείωτου ελεύθερου χρόνου (απολυμένος βλέπετε...) το έχω ρίξει στο διάβασμα. Το πρώτο που διάβασα ήταν το 'Κοιμητήριο της Πράγας' του Έκο. Πολύ φλυαρία ρε παιδιά, πολλά ονόματα, πολλές τοποθεσίες...κουραστικό και βαρετό μου φάνηκε. Ακολουθώντας τις κριτικές σας έχω ξεκινήσει το 'Τι Ωραίο Πλιάτσικο' του Τζ.Κόου και ακολουθούν το 'Όνομα του Ρόδου' πάλι του Έκο και 'Η Σκιά του Ανέμου' του Κ.Ρ.Θαφόν. Για να δούμε τι θα δούμε...
-
Μπαλκονι,αραλικι συνοδεια φραπεδιας.....τι αναγνωσμα προτεινετε;
Κατα προτιμησην κατι προς το αστυνομικο και Ελληνικο (πλην Μαρκαρη που βρισκεται ηδη στη βιβλιοθηκη). -
Ίσως σε ενδιαφέρει το 'Ελληνικά εγκλήματα 4: Δεκαεννέα αστυνομικές ιστορίες', από τον Καστανιώτη, ή κάποια από τις προηγούμενες συλλογές. Με 19 μικρές αστυνομικές ιστορίες-προσωπικά μου αρέσουν οι μικρές ιστορίες σε σχέση με μεγαλύτερα μυθιστορήματα. Δεν το έχω διαβάσει, αλλά νομίζω ότι οι περισσότεροι συγγραφείς του βιβλίου είναι αξιόλογοι.
Περισσότερα στο: http://www.kastaniotis.com/book/978-960-03-5317-4
Jacob
-
Ιστορία (κωμικοτραγική) του νεοελληνικού κράτους 1830-1974
Βασίλης ΡαφαηλίδηςΔιαβαζοντας το εξηγουνται πολλα...
Πιστευω οτι θα επρεπε να αντικαταστησει τα βιβλια ιστοριας του Λυκειου... -
Το έχουμε ξαναναφερει στο τοπικό, πολυ καλο βιβλίο στο γνωστό ύφος του ραφ, μαθαίνεις πολλά
Νομίζω είχα αναφέρει και μια ανακρίβεια που αναπαρηγαγε
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Μπαλκονι,αραλικι συνοδεια φραπεδιας.....τι αναγνωσμα προτεινετε;
Κατα προτιμησην κατι προς το αστυνομικο και Ελληνικο (πλην Μαρκαρη που βρισκεται ηδη στη βιβλιοθηκη).Το Σαββατοκύριακο διάβασα το 'Κόκκινο Βάζο' του Γ.Μαρή. Αξιοπρεπές βιβλίο.
-
Αυτό ακριβώς, τα περισσότερα αστυνομικά του Γ. Μαρή είναι αξιοπρεπή, τίποτα περισσότερο, αν και δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει το 'Το κόκκινο βάζο' (που μάλλον έχει γυριστεί σε ταινία, όπως και τόσα του Μαρή σε κινηματογράφο και μικρή οθόνη). Σου γνωρίζουν, πάντως, έναν παλαιότερο τρόπο ζωής και συμπεριφοράς, ενώ σκιαγραφεί πειστικά τους χαρακτήρες του.
Τα βιβλία του δεν έχουν τόσο έντονο το κοινωνικό στοιχείο, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) είναι περισσότερο του στυλ 'ποιός διέπραξε το έγκλημα', ενώ τα νεότερα αστυνομικά πολλές φορές μέσα από την αστυνομική ιστορία σχολιάζουν/κάνουν αναφορές σε σύγχρονα ζητήματα/θέματα.
Το καλό με τα βιβλία του, πάντως, είναι ότι τα διαβάζεις δωρεάν, αφού υπάρχουν σε πολλές βιβλιοθήκες (δημοτικές, πανεπιστημιακές, κλπ.), αλλά και σε προσφορές εφημερίδων (κυριακάτικη δεν το έδινε κι αυτό?), με χαμηλό κόστος.
Ενδιαφέροντα για την αστυνομική λογοτεχνία στην 'Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας', στο:
http://crimefictionclubgr.wordpress.com/
Πάντως διάβασμα με δροσούλα σε μπαλκόνι, αυλή, κλπ. με φραπεδιά, να μην είναι και κανείς στο σπίτι, τέλειο!
Jacob
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...