-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Salome μενεις στο Δασος της σκοτεινιας και εχεις τον Drizzt Do Urden gia Avatar!? Ουαου!! Ανοιξες κανα portal ?Δεν είναι ο Drizzt! Είναι ο Raistlin!! Σε παρακαλώ! O master of the past and present!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Salome μενεις στο Δασος της σκοτεινιας και εχεις τον Drizzt Do Urden gia Avatar!? Ουαου!! Ανοιξες κανα portal ?
Δεν είναι ο Drizzt! Είναι ο Raistlin!! Σε παρακαλώ! O master of the past and present!
Αυτα τα artworks μοιαζουν πολυ!!!
Ο Raistlin kai o Lord Soth (μαζι και με 2 αλλους απο αλλα βιβλια) ειναι οι κακοι που λατρευω και εχουν νοημα υπαρξης!!
πες μου οτι παιζεις και ad&d
-
Ο χρήστης Aerandir έγραψε:
Ο Raistlin kai o Lord Soth (μαζι και με 2 αλλους απο αλλα βιβλια) ειναι οι κακοι που λατρευω και εχουν νοημα υπαρξης!!πες μου οτι παιζεις και ad&d
Διάβασα την πρώτη τριλογία από το Forgotten Realms αλλα την βρήκα λίγο βαρετή μετά το Dragonlance. Μόνο ο Drizzt μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά δεν έχω προλάβει να διαβάσω το Dark Elf ακόμη! Τώρα θα παω μαλλον στο Riftwar Saga του Feist, εχεις διαβάσει καθόλου?
Παιχνίδια όχι! Είμαστε μόνο δύο που ενδιαφερόμαστε οποτε δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Ξέρω ότι μαζεύνται σε βιβλιοπωλεία τύπου Κάϊσσα αλλά δεν έχω παει ποτέ! Κάθε χρόνο λέμε ότι θα παμε αλλά το αναβάλλουμε!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Ο Raistlin kai o Lord Soth (μαζι και με 2 αλλους απο αλλα βιβλια) ειναι οι κακοι που λατρευω και εχουν νοημα υπαρξης!!
πες μου οτι παιζεις και ad&d
Διάβασα την πρώτη τριλογία από το Forgotten Realms αλλα την βρήκα λίγο βαρετή μετά το Dragonlance. Μόνο ο Drizzt μου κίνησε το ενδιαφέρον αλλά δεν έχω προλάβει να διαβάσω το Dark Elf ακόμη! Τώρα θα παω μαλλον στο Riftwar Saga του Feist, εχεις διαβάσει καθόλου?
Παιχνίδια όχι! Είμαστε μόνο δύο που ενδιαφερόμαστε οποτε δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε. Ξέρω ότι μαζεύνται σε βιβλιοπωλεία τύπου Κάϊσσα αλλά δεν έχω παει ποτέ! Κάθε χρόνο λέμε ότι θα παμε αλλά το αναβάλλουμε!
check your pm
-
Εγω θα σου προτεινα Ελληνες συγγραφεις.
Μιας και δεν ξερω τις προτιμησεις σου σε αναγνωσμα και την ηλικια σου θα ελεγα τους κλασσικους (Παπαδιαμαντη εως Λασκαρατο),μεταπολεμικους (Κοτζια,Τσιρκα,Αλεξανδρου,Καραγατση κλπ) και συγχρονους (Ιωαννου,Ξανθουλη,Χαριτοπουλο,Μανεση και γιατι οχι Τσιφορο).
Οπως βλεπεις η γκαμα ειναι τεραστια και ο πλουτος που θα αποκομισεις απο το διαβασμα επισης. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ΤσιφοροΑπό Τσιφόρο, 'Τα παιδιά της πιάτσας' το προτείνω κι εγώ. Τρομερό το γράψιμό του και η μεταφορά της 'λιμανίσιας' ατμόσφαιρας.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Τσιφορο
Από Τσιφόρο, 'Τα παιδιά της πιάτσας' το προτείνω κι εγώ. Τρομερό το γράψιμό του και η μεταφορά της 'λιμανίσιας' ατμόσφαιρας.
Το πρωτο εξωσχολικο βιβλιο που εδωσα στο γυιο μου ηταν η Μυθολογια του Τσιφορου. Τωρα τελειωνει το Ιστορικο τμημα στο Πανεπιστημιο!!!!
Ευτυχως 'Τα παιδια της πιατσας' τα διαβασε πολυ αργοτερα.Ευτυχως. -
Ο χρήστης DAP έγραψε:
Τσιφορο
Από Τσιφόρο, 'Τα παιδιά της πιάτσας' το προτείνω κι εγώ. Τρομερό το γράψιμό του και η μεταφορά της 'λιμανίσιας' ατμόσφαιρας.
Το πρωτο εξωσχολικο βιβλιο που εδωσα στο γυιο μου ηταν η Μυθολογια του Τσιφορου. Τωρα τελειωνει το Ιστορικο τμημα στο Πανεπιστημιο!!!!
Ευτυχως 'Τα παιδια της πιατσας' τα διαβασε πολυ αργοτερα.Ευτυχως.Γιατί ευτυχώς ω πάτερ? Εγώ σχετικά μικρός το διάβασα (σχολείο πήγαινα νομίζω) και δεν έπαθα τίποτα κακό (νομίζω!)
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γιατί ευτυχώς ω πάτερ? Εγώ σχετικά μικρός το διάβασα (σχολείο πήγαινα νομίζω) και δεν έπαθα τίποτα κακό (νομίζω!)
Ακριβως.ΝΟΜΙΖΕΙΣ Για ρωτα και μας που σε συναναστρεφομαστε
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
-Γυρίστε το γαλαξία με ωτοστόπ (τετραλογία),Ντάγκλας Άνταμς (τα δύο τελευταία βιβλία έχουν απίστευτο χιούμορ και τρελό γέλιο)
Δηλαδή αγνοείς την ύπαρξη του πέμπτου (και τελευταίου αυτή τη φορά) βιβλίου της σειράς; 'Μάλλον ακίνδυνος' λέγεται και εμένα τουλάχιστον μου άρεσε εξίσου (λίγο περισσότερο από το 3 και λίγο λιγότερο από το 4). Ψάξ' το και διάβασέ το οπωσδήποτε!
Πενταλογία λοιπόν, ή όπως λέει και ο συγγραφέας, 'τριλογία σε 5 μέρη'!!
-
Προτείνω Λουντέμη:
- Ένα Παιδί Μετράει Τ'Άστρα
- Συννεφιάζει
- Τότε Που Κυνηγούσα Τους Ανέμους
- Της Γης Οι Αντρειωμένοι
- Το Κρασί Των Δειλών
- Οδός Αβύσσου Αριθμός 0
Καζαντζάκη:
- Αναφορά στον Γκρέκο
- Οι Αδερφοφάδες
- Ο Καπετάν Μιχάλης
- Ο Φτωχούλης Του Θεού
- Βίος Και Πολιτεία Του Αλέξη Ζορμπά
Βίκτωρ Ουγκώ:
Οι Άθλιοι
Εδμόνδος Ροστάν:
Συρανό Ντε Μπερζεράκ
-
ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ
- ΑΘΗΝΑ-ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ 2001
- ΕΧΤΡΕΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΙ ΜΑΡΙΑΝΤΑ ΠΙΕΡΙΔΗ....
-
1)Η χειραγωγιση των μαζων-Noam Tsomski
2)Το κοτοπουλο απο το Μινσκ-Robert Rouze
3)Τα απομνημονευματα του Σωκρατη
4)Σιωπηρη προπαγανδα-Ramone
5)Η αεναη ευφορια-Paskal
6)Περι βλακειας
7)100 χρονια μοναξιας
Ξεχωριστοι ανθρωποι
9)Το ταξιδι στην πηγη
10)Πικασο και Αινσταιν
11)Η απολογια ενος ανθελληνα
12)Ξεχαστε πια το καλο παιδι
13)Αγριοι αριθμοι
14)Το θεωρημα του παπαγαλου
15)Stupid white men
16)Η δυστυχια του να εισαι ελληνας
17)Τα μεγαλα μυστηρια του κοσμου -
@mousatos
εκτος απο πεζογραφια γιατι οχι και ποιηση ??? -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
@mousatos
εκτος απο πεζογραφια γιατι οχι και ποιηση ???Καββαδίας!
έχει γράψει και ένα πεζό, την 'Βάρδια'. Ειδικά όποιος αγαπάει τη θάλασσα και τα βαπόρια, συνιστώνται όλα του!
Αρκετά από τα ποιήματά του, κάποιοι θα τα γνωρίζουν και ως στίχους σε τραγούδια. -
αν και σιχαινομαι τη θαλασσα ο Καββαδιας μ' αρεσει
ριξε μια ματια και σε Πατρικιο, Καββαφη, και γιατι οχι Ελιοτ
-
Σε όποιον αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα θα πρότεινα τις 'Πύλες της Φωτιάς' του Steven Pressfield. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μυθιστόρημα που αφορά τη Μάχη των Θερμοπυλών και περιγράφει τη ζωή των Σπαρτιατών του 480 π.Χ. Οι περιγραφές της μάχης (και γενικότερα) συγκλονιστικές, δίνουν την εντύπωση οτι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, ζωντανεύοντας τη φρίκη του πολέμου και της βαρβαρότητας των μαχών της εποχής, αναδεικνύοντας ομως ταυτόχρονα την αυτοθυσία για τα ιδανικά και τις αρετές καθώς επίσης και το ηθος της λιτής ζωής των Σπαρτιατών.
Αν και ....'αμερικανίζει' λίγο, οποιος εχει διαβάσει μελέτες ιστορικών για τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών και τη ζωή των Ελλήνων τότε, θα διαπιστώσει οτι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, είναι πληροφορίες που εχουν αντληθεί απο τα μέχρι τωρα γνωστά στοιχεία για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα (εξαιρώντας βέβαια την ιδια την πλοκή και τη ζωή των ηρώων που ναι μεν υπήρξαν,Διηνέκης,Λεωνίδας κλπ.,αλλα οι οποίες δίνονται μέσα απο τη φαντασία του συγγραφέα.Είναι γεγονός ομως που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο πλούσιο και ενδιαφέρον, αφου αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή της μάχης).Θα εντυπωσιαστείτε....
-
Μετά την αηδία του και το παραμυθάκι του , έπεσε στα χέρια μου ένα μαργαριτάρι , η της Τζόαν Χάρις.Μάλιστα έχει γυρισεί και ταινία .
Ευτυχώς γιατί είχα αρχίσει να απογοητεύομαι μετά από τις ανοησίες και τα αθλίως μεταφρασμένα ισπανόφωνα 'λουλούδια'.Στο δείκτη ευημερίας κάθε κράτους θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψιν και ο αριθμός-πλούτος των βιβλιοθηκών. Εκεί θα πιάναμε σίγουρα πάτο.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μετά την αηδία τουBέβαια γούστα είναι αυτά Σκέψου να διάβαζες και το 'Περί έρωτος και άλλων δαιμονίων ' τι θα έλεγες
Εμ πήγες και ξεκίνησες με Μάρκες κι εσύ!
-
Στη μέση το έχω παρατημένο, δε μου κάνει κέφι να το τελειώσω .
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...