-
Προσωπικη γνωμη:
Αν με ενα ebook reader χανεις το 50% της 'εμπειριας' αναγνωσης ενος βιβλιου, τα ακουστικα βιβλια σου την αφαιρουν παντελως.Οδυσσεας και Πολεμος και Ειρηνη ακουστικα.
Ffs δηλαδη ποση ωρα θα καταφερεις να μεινεις προσηλωμενος πριν αρχισεις να ταξιδευεις με τις διαφημισεις που θα δειχνει η τηλεοραση;
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
Προσωπικη γνωμη:
Αν με ενα ebook reader χανεις το 50% της 'εμπειριας' αναγνωσης ενος βιβλιου, τα ακουστικα βιβλια σου την αφαιρουν παντελως.Αυτό πίστευα κι εγώ, μέχρι που έτυχε ν' ακούσω ορισμένες πραγματικά καλές audio παραγωγές και άλλαξα γνώμη.
Είναι διαφορετική εμπειρία από το διάβασμα, μάλλον προσεγγίζει περισσότερο το θέατρο.
Επίσης με κατάλληλη παρέα μπορεί να γίνει και 'κοινωνικοποιημένη' εμπειρία -
Θα μισοσυμφωνησω..
Κοιτα, για να ευχαριστηθεις ενα audio book πρεπει να συντρεχουν αρκετοι λογοι ταυτοχρονα τους οποιους επειδη βαριεμαι την ζωη μου θα τους οπτικοποιησω:+
+
= ΒΑΑΑΑΑΑΑΑD
+
=
=Παρε εδω τωρα κατασταση.
Δηλαδη ο Joyce τι φταιει ο ανθρωπος να ακουει χριστοπαναγιες εναν αιωνα μετα;Εσυ μωρη αγγουρω που πιασες στο στομα σου αυτο το βιβλιο, ενα πραγμα να θυμασαι.
ΣΕ ΨΑΧΝΩ.
-
Βασικά εγώ το ξεκίνησα από ανάγκη. Όταν γεννήθηκε η κόρη μου ( ) και άρχισαν τα ξυπνήματα το βράδυ από τα κλάμματα + δουλειά, κτλ... άρχισα να μην μπορώ να διαβάσω βιβλίο, μιας και μ' έπαιρνε ο ύπνος... Πέρα του ότι, λόγω δουλειάς περνούσα πολύ ώρα στο αμάξι... Οπότε το έφερε η ανάγκη. Προσωπικά μπορώ πολύ άνετα να παρακολουθήσω ένα βιβλίο που το ακούω. Επιπλέον, το audiobook με αφήνει να κάνω και άλλες δουλειές ταυτόχρονα, πχ να πλένω το αμάξι, ή να κάνω μία βόλτα ή να ψωνίζω... Οπότε βρήκα τη λύση...
Χάρη στα audiobooks που έχω βρει, έχω καταφέρει να ακούσω-διαβάσω τα άπειρα βιβλία, που δεν υπήρχε περίπτωση να διαβάσω σε χαρτί... Αφενός λόγω έλλειψης χρόνου (και υπνηλίας... ) και αφετέρου λόγω έλλειψης χρημάτων, ενώ αρκετά δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα (πχ το The moon is a harsh mistress άντε βρες το)... Όσα audiobooks έχω είναι στα Αγγλικά, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα, μιας και τα καταλαβαίνω σχεδόν σαν τα Ελληνικά...
Και όπως είπε και ο μγιάκωβος, είναι τελείως διαφορετική εμπειρία σε σχέση με το διάβασμα... Χώρια που σε μία καλή παραγωγή με κάποιον καλό να διαβάζει είναι σαν να βλέπεις τις εικόνες στο μυαλό σου... Για το κοινωνικοποιημένη εμπειρία δεν ξέρω... Παντρεμένος είμαι...
Σε καμία περίπτωση δεν μειώνω το διάβασμα ενός κανονικού βιβλίου, ίσα ίσα είμαι αθεράπευτα ερωτευμένος με αυτό...
-
Αφού τα καταλαβαίνεις γιατί δεν τα ψωνίζεις κατευθείαν στα αγγλικά? 6-8 λίρες το ένα από άμαζον και μετά πας στα public και απλά γελάς με τα 30άρια που έχουν εδώ. Άσε που τα περισσότερα μάλλον τα μετέφραζε ο μπρούνο το καμάκι μέχρι πρότινος. Προσωπικά δεν τα αντέχω τα audio, μου θυμίζουν listening για το lower, καταλαβαίνω την ανάγκη σου όμως.
Το harsh mistress πάντως ήταν πολύ καλό, μάλλον επειδή δεν είχε αυτή τη μιλιταριστική ατμόσφαιρα που έχουν τα περισσότερα του heinlein. Πχ τους starship troopers, όσο διασκεδαστική κι αν ήταν η ταινία (το ενενηντατόσο, γιατί τώρα δε βλέπεται), το βιβλίο το έβγαλα με το ζόρι.
Ένα βιβλίο που προτείνω σε όσους μηχανικούς ξέρω που μπορούν να διαβάσουν στα αγγλικά (κι όμως, ξέρω αρκετούς που δεν...) είναι το fountains of paradise, του Clarke. Στα ελληνικά δεν βρίσκεται με τίποτα, το έψαχνα πριν καιρό και εδώ, ακόμα και σε pdf, για να το δωρίσω σε κάποιον. Μια πολύ όμορφη ιστορία, και υλικό για όνειρα ταυτόχρονα, πόσα μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα αν τα βρούμε μεταξύ μας και γιατί γαμώτο να ζήσω μόνο χ χρόνια και να μην προλάβω την εξάπλωσή μας προς τα άστρα. Αν δεν έχουμε φαγωθεί μεταξύ μας μέχρι τότε.
Όσο μου αρέσει η επιστημονική φαντασία τόσο με ρίχνει σε κατάθλιψη ένα καλό δείγμα της. Μήπως ο Walt Disney είχε τις ίδιες ανησυχίες με μένα τελικά?
-
Ο χρήστης chrooooo έγραψε:
Αφού τα καταλαβαίνεις γιατί δεν τα ψωνίζεις κατευθείαν στα αγγλικά? 6-8 λίρες το ένα από άμαζον και μετά πας στα public και απλά γελάς με τα 30άρια που έχουν εδώ. Άσε που τα περισσότερα μάλλον τα μετέφραζε ο μπρούνο το καμάκι μέχρι πρότινος. Προσωπικά δεν τα αντέχω τα audio, μου θυμίζουν listening για το lower, καταλαβαίνω την ανάγκη σου όμως.Το harsh mistress πάντως ήταν πολύ καλό, μάλλον επειδή δεν είχε αυτή τη μιλιταριστική ατμόσφαιρα που έχουν τα περισσότερα του heinlein. Πχ τους starship troopers, όσο διασκεδαστική κι αν ήταν η ταινία (το ενενηντατόσο, γιατί τώρα δε βλέπεται), το βιβλίο το έβγαλα με το ζόρι.
Ένα βιβλίο που προτείνω σε όσους μηχανικούς ξέρω που μπορούν να διαβάσουν στα αγγλικά (κι όμως, ξέρω αρκετούς που δεν...) είναι το fountains of paradise, του Clarke. Στα ελληνικά δεν βρίσκεται με τίποτα, το έψαχνα πριν καιρό και εδώ, ακόμα και σε pdf, για να το δωρίσω σε κάποιον. Μια πολύ όμορφη ιστορία, και υλικό για όνειρα ταυτόχρονα, πόσα μπορεί να επιτύχει η ανθρωπότητα αν τα βρούμε μεταξύ μας και γιατί γαμώτο να ζήσω μόνο χ χρόνια και να μην προλάβω την εξάπλωσή μας προς τα άστρα. Αν δεν έχουμε φαγωθεί μεταξύ μας μέχρι τότε.
Όσο μου αρέσει η επιστημονική φαντασία τόσο με ρίχνει σε κατάθλιψη ένα καλό δείγμα της. Μήπως ο Walt Disney είχε τις ίδιες ανησυχίες με μένα τελικά?
Βασικά δεν έχω χρόνο να τα διαβάσω σε χαρτί... Ενώ το audio το ακούω στο αμάξι, στη βόλτα, όταν κάνω κάποιες δουλειές (που δεν απαιτούν συγκέντρωση - πχ όταν δούλευα ως λογιστής όταν καταχωρούσα τιμολόγια)
Δες και το forever war του Haldeman. Πιστεύω θα σ' αρέσει... Μου θύμισε λίγο Heinlein σε Starship troopers με λιγότερο μιλιταρισμό...
Πάντως ο heinlein δεν είναι παντού τόσο μιλιταριστής... πχ Methusallah's children, time enough for love, stranger in a strange land, κτλ...
-
όχι όχι όχι το stranger
Το αγόρασα τόσο ενθουσιασμένος με το θέμα και τις προεκτάσεις του και διάβασα την αυτο-αγιογραφία του heinlein μπλεγμένη με αιρέσεις, μηδενική ανάπτυξη χαρακτήρων, των κινήτρων των πράξεων τους, με λίγα λόγια το σκότωσε. Εκεί με έχασε ο heinlein. Πίστευα ότι θα έκανε παπάδες και έκανε μια μεγαλειώδη χωριάτικη σαλάτα. Καλύτερα να διαβάζω το foundation μέχρι να το μάθω καλύτερα από την ιστορία της 3ης λυκείου
-
Ο χρήστης kostakis έγραψε:
Ομιλούντα βιβλία ξένης λογοτεχνίαςΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Μπορείς να τα ακούσεις ή να τα κατεβάσεις σε mp3 με το google chromeYπάρχει κάποιος κρυμμένος λύγκας στο παραπάνω ποστ που δεν μπορω να δω?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Yπάρχει κάποιος κρυμμένος λύγκας στο παραπάνω ποστ που δεν μπορω να δω?
-
Ο χρήστης g8777 έγραψε:
..
Παρε εδω τωρα κατασταση.
Δηλαδη ο Joyce τι φταιει ο ανθρωπος να ακουει χριστοπαναγιες εναν αιωνα μετα;
Εσυ μωρη αγγουρω που πιασες στο στομα σου αυτο το βιβλιο, ενα πραγμα να θυμασαι.
ΣΕ ΨΑΧΝΩ.μαλέα, αιτούμαι την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ του λύγκα, και να ΚΑΤΕΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΈΤ αυτό το mp3.
Μου ρούφηξε ό,τι θετικό έχω πάνω μου.Yπάρχει κάποιος κρυμμένος λύγκας στο παραπάνω ποστ που δεν μπορω να δω?
πολύ καλό markvag και έχουμε ακόμα 2013
-
Λυγκας-->μπλόουν
Τα τελευταία που διάβασα, Ναμπόκοφ φοβερό, μπαλζάκ ανώμαλος και το διήγημα του Κινιάρ πολύ όμορφο
Το άλλο δε με τρέλανε, αλλά το best seller του κουπέα είχε εξαντληθεί -
Λυγκας-->μπλόουνΤα τελευταία που διάβασα, Ναμπόκοφ φοβερό, μπαλζάκ ανώμαλος και το διήγημα του Κινιάρ πολύ όμορφο
Το άλλο δε με τρέλανε, αλλά** το best seller του κουπέα είχε εξαντληθεί**Εγώ γιατί το βλέπω να πωλείται μια χαρά ;
http://www.politeianet.gr/books/9789609 ... ulo-198696
-
Ετσι λένε γιάννη, για κράχτη. Το παραγγέλνεις και σου λένε ξέρετε μόλις εξαντλήθηκε μήπως θέλετε κάποιο άλλο?
-
Λοιπόν, αν κάποιος θέλει να αποκτήσει θετική άποψη για τα audio books, να τσεκάρει Τα παιδιά της πιάτσας.
http://www.isobitis.com/book041.php/
Τρίτο πρόγραμμα και Μποστατζόγλου στα decks -
Ομιλούντα βιβλία ξένης λογοτεχνίας
ΟΜΙΛΟΥΝΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΞΕΝΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ
Μπορείς να τα ακούσεις ή να τα κατεβάσεις σε mp3 με το google chromeYπάρχει κάποιος κρυμμένος λύγκας στο παραπάνω ποστ που δεν μπορω να δω?
Εδώ τα καλά βιβλία ξένης λογοτεχνίας!!!! Περάστε κόσμε!!
-
Πολλά, πάρα πολλά και τα περισσότερα για 'εσωτερική κατανάλωση'.
Την Αλληλοβοήθεια του Κροπότκιν, λίγο Μαλατέστα, το 1968 του Τariq Ali και το Μάρκος, Η επανάσταση και οι καθρέπτες του Μονταλμπάν.Γέλασα πολύ, με το 'Τι καλύτερο μπορεί να συμβεί σε ένα κρουασάν' του Πάμπλο Τουσσετ.
Ωστόσο διάβασα και το 'Αγαπητέ Θεέ' του Έρικ Εμμάνουελ Σμιτ και μου θύμισε πόσο μου αρέσουν τα βιβλία που έχουν συναίσθημα, ωραίο συναίσθημα. Που θες να το μοιραστείς με κάποιον δικό σου.
Δεν είμαι καλός στις περιγραφές, το βιβλίο είναι αυτό,
http://www.critique.gr/index.php?&page=article&id=929 -
Μιας και μολις το ειδα , για οποιον ενδιαφερεται το http://www.protoporia.gr/ εχει δωρεαν αποστολη για ολη την Ελλαδα με αγορες >20 ευρω για την εβδομαδα που διανυουμε.
Επισης βλεπω τιμες σκοτωμα, π.χ. (μολις το τσιμπησα btw και σκεφτομαι και αυτηνανε εδω την τριλογιανε στα 36 ευρω. Γνωμες;) -
Ο,τι πρεπει για να το αμολυσεις σε καμια κεφαλα
-
Για εγκυκλοπαιδικους λογους το θελω μωρε Να δω γιατι στο διαολο εχει τετοιο καλτ στατους.
Ασε, θα μεινω με τον Τσεο.
36 ευρω= 350 χλμ το πολακι.
-
http://cityboy.biz/books/cityboy-beer-a ... uare-mile/
Μόλις το τελείωσα, μια χαρά για την παραλία.
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...