-
Να προτείνω τα έργα του Αλμπέρ Καμύ π.χ. 'Ο Ξένος', 'Η Πανούκλα' και 'Η Πτώση'. Σαν τριλογία ειναι απο τα πιο καλογραμμένα βιβλία που έχω διαβάσει πάνω στον υπαρξισμό.
Αυτή την περίοδο διαβάζω 2 βιβλία που τα προτείνω και σε σας, 'Ο Παίκτης' του Ντοστογιέβσκι και 'Οι Λέξεις' του Ζαν Πωλ Σαρτρ (που ειναι και βιογραφικό).
-
Εχει διαβασει κανενας το State of Fear του Cricthon??
Θα ηθελα εντυπώσεις σας. -
Κοίτα, Crichton είναι οπότε ειναι εγγυημένο το σασπένς, η δράση, οι ρηχοί χαρακτήρες και η αληθοφάνεια. Τα καλύτερα του Chrichton κατ εμέ ειναι το Andromeda Strain και το Sphere.
-
ΚΑΙ ΟΙ ΞΑΝΘΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ της Ελενας Ακριτα.....
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
-
Για όποιον ενδιαφέρεται για αστυνομική λογοτεχνία,έχω να προτείνω τα βιβλία του Ίαν Ράνκιν.
Αυτοκαταστροφικοί ήρωες,μαύρη ατμόσφαιρα πνιγμένη στο ποτό,χιούμορ,αυτοσαρκασμός,μεγάλες δόσεις Εδιμβούργου και δώρο μια πολύ καλή αστυνομική υπόθεση...Συστήνεται ανεπιφύλακτα!
-
- Ζιλμπέρ Σινουέ: Αβικένας (μοναδικό Ιστορικό μυθιστόρημα που αφορά υπαρκτό πρόσωπο)
- Ίμρε Κέρτες: Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο (συγκλονιστικό, θα σας σοκάρει)
- Γιοαχίμ Κέλερ: Το τελευταίο όνειρο του Νίτσε (και αφήστε το: Όταν έκλαψ(σ)ε ο Νίτσε στην άκρη, δεν λέει πολλά)
- Oscar Wilde (για τους φίλους): De profundis (εξάπαντως, όσοι δεν το έχετε διαβάσει υστερείτε πραγματικά σε συναίσθημα και άποψη για τη ζωή) και Το πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι
Επίσης, διαβάστε την Ατίμωση του Κούτσι και για όσους αρέσκονται σε πραγματικά επικά παραμυθάκια (κατά τη γνώμη μου καλύτερα απ' το φαντασιόπληκτο ηλίθιο Lord of the Rings) διαβάστε την τριλογία της Λιαν Χερν (τα 2 είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, αναμένουμε το τρίτο κατά τα Χριστούγεννα) Μύθοι των Οτόρι.. Θα αποζημιωθείτε και θα χάσετε τον ύπνο σας μέχρι να έρθει το επόμενο!!!
Τhumbs up για το Όνομα του Ρόδου!!! Γενικά ο Ecco... ROCKS!!!
Τώρα, το 'Να ζεις, να αγαπάς και να μαθαίνεις', του Μπουσκάγια, μου φαίνεται αφελές παραμυθάκι για παιδιά. Bed time story και τίποτα παραπάνω. Αλλά όπως είπαμε παραπάνω, αυτά είναι απλά απόψεις και είναι σεβαστές!
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
- Ίμρε Κέρτες: Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο (συγκλονιστικό, θα σας σοκάρει)
Εγώ δεν το βρήκα σοκαριστικό,αλλά πολύ ενδιαφέρον!Μια τελείως διαφορετική ματιά στο Ολοκαύτωμα.Αξίζει.
Επίσης, διαβάστε την Ατίμωση του Κούτσι και για όσους αρέσκονται σε πραγματικά επικά παραμυθάκια (κατά τη γνώμη μου καλύτερα απ' το φαντασιόπληκτο ηλίθιο Lord of the Rings) διαβάστε την τριλογία της Λιαν Χερν (τα 2 είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, αναμένουμε το τρίτο κατά τα Χριστούγεννα) Μύθοι των Οτόρι.. Θα αποζημιωθείτε και θα χάσετε τον ύπνο σας μέχρι να έρθει το επόμενο!!!
Σεμνάαααα!
Οι πιο γρήγορες 1400 σελίδες που έχω διαβάσει... -
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Εγώ δεν το βρήκα σοκαριστικό,αλλά πολύ ενδιαφέρον!Μια τελείως διαφορετική ματιά στο Ολοκαύτωμα.Αξίζει.
Μα αυτό εννοώ! Πραγματικά αξίζει, αλλά δεν μπορεί να μη σε σόκαρε η παιδική αφέλεια και ο τρόπος που προσπαθεί να εξηγήσει τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου ever... Εγώ πραγματικά το βρήκα φοβερό! Και η γνώμη μου είναι ότι αξίζει σε κάθε του λέξη! Δικαίως πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας!
Όσο για τον LotR, πάω πάσο γιατί ξέρω πολύ κόσμο που τρελαίνεται. Εμένα πάντως η άποψή μου είναι ίδια!
-
Το τελευταίο βιλίο που διάβασα : 'Δεκαπενταύγουστος' Του Παπαδιαμάντη.
Γενικά από Παπαδιαμάντη δεν έχω διαβάσει και πολλά.
Ο Παπαδιαμάντης έχει μια απίστευτη ικανότητα να περιγράφει τόσο όμορφα και γλαφυρά καθημερινές και 'ασήμαντες' στιγμές από την ζωή της τότε εποχής. Τους δίνει άλλο νόημα.
Είναι ένας πραγματικά εξαίσιος πεζογράφος, διεθνούς βεληνεκούς, ο οποίος είχε κατακριθεί εντόνως από την τότε ραγιάδικη Αθηναϊκή μπουρζουαζία, η οποία πηθίκιζε ασύστολα τα 'ευρωπαϊκά' πρότυπα.Επίσης προτείνω :
- 'Ο προφήτης' του Χαλίλ Γκιμπράν
- Οτιδήποτε έχει σχέση με τον ΜΕΓΙΣΤΟ των μεγίστων, δηλαδή τον Ντοστογιέφσκυ ('το υπόγειο', 'έγκλημα και τιμωρία', 'αδελφοί Καραμαζώφ', δυστυχώς μόνο αυτά έχω διαβάσει από αυτόν)
- 'Το μέλλον του ευρωπαϊκού πολιτισμού', μια διάλεξη που είχε δώσει ο Καμύ την δεκαετία του '50 στην Αθήνα
- 'Ο ξένος', πάλι του Καμύ (και από Καμύ, πάλι δεν έχω διαβάσει και πολλά)
- 'Το νούμερο 31328' του Βενέζη (απίστευτο, ανατριχιαστικό)
- 'Τα ματωμένα χώματα' Της Διδώ Σωτηρίου (συγκλονιστικό)
- 'Ο Χριστός ξανασταυρώνεται' του Καζαντζάκη (δυστυχώς από Καζαντζάκη έχω διαβάσει πολύ λίγα βιβλία, δηλαδή αυτό και την 'Ασκητική')
Τώρα προσπαθώ να διαβάσω ένα βιβλίο του Καστοριάδη. Είναι ένα δοκίμιο με τις τοποθετήσεις του πάνω σε διάφορα ζητήματα. Αλλά έχω πρόβλημα την κατανόηση των όσων γράφει. Είναι κάτι που με οδήγησε στο να το παρατήσω (ελπίζω προς στιγμή)...
Πολύ δύσκολος ο πού...της... -
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Μα αυτό εννοώ! Πραγματικά αξίζει, αλλά δεν μπορεί να μη σε σόκαρε η παιδική αφέλεια και ο τρόπος που προσπαθεί να εξηγήσει τα χειρότερα εγκλήματα πολέμου ever... Εγώ πραγματικά το βρήκα φοβερό! Και η γνώμη μου είναι ότι αξίζει σε κάθε του λέξη! Δικαίως πήρε το Νόμπελ λογοτεχνίας!
Απ' αυτήν την άποψη έχεις δίκιο!Πρέπει όμως να το ξαναδιαβάσω,γιατί δεν το θυμάμαι πολύ καλά...
Πάντως το βιβλίο που με έχει σοκάρει περισσότερη είναι η Δίκη του Κάφκα!Τέτοια κλειστοφοβική,τρομαχτική αίσθηση που σε 'περικυκλώνει' (νομίζω πως είναι η πιο κατάλληλη λέξη) δεν έχω ξανασυναντήσει.Το περίεργο είναι ότι η ιστορία έχει τεράστια 'κενά',αλλα τελικά δεν έχει καμιά σημασία...
Έχοντας στο μυαλό μου κάτι τέτοιο,καταλαβαίνεις γιατί δεν σύνδεσα το βιβλίο του Κέρτες με τη λέξη σοκ....
-
Fantasy, science fiction και αστυνομικα δε διαβαζει κανεις;
-
Ο χρήστης Bruce έγραψε:
δεν ξερω αν το εχει αναφερει καποιος αλλος αλλα αν θελετε να διαβασετε ενα πραγματικα εξωφρενικο βιβλιο (και να ειστε και περηφανοι που ειστε ελληναρες) να παρετε το ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ απο στηβεν πρεσσφιλντ.Σε όποιον αρέσουν τα ιστορικά μυθιστορήματα θα πρότεινα τις 'Πύλες της Φωτιάς' του Steven Pressfield. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ μυθιστόρημα που αφορά τη Μάχη των Θερμοπυλών και περιγράφει τη ζωή των Σπαρτιατών του 480 π.Χ. Οι περιγραφές της μάχης (και γενικότερα) συγκλονιστικές, δίνουν την εντύπωση οτι παρακολουθείς κινηματογραφική ταινία, ζωντανεύοντας τη φρίκη του πολέμου και της βαρβαρότητας των μαχών της εποχής, αναδεικνύοντας ομως ταυτόχρονα την αυτοθυσία για τα ιδανικά και τις αρετές καθώς επίσης και το ηθος της λιτής ζωής των Σπαρτιατών.
Αν και ....'αμερικανίζει' λίγο, οποιος εχει διαβάσει μελέτες ιστορικών για τον τρόπο διεξαγωγής των μαχών και τη ζωή των Ελλήνων τότε, θα διαπιστώσει οτι αυτά που αναφέρονται στο βιβλίο, είναι πληροφορίες που εχουν αντληθεί απο τα μέχρι τωρα γνωστά στοιχεία για τη ζωή στην Αρχαία Ελλάδα (εξαιρώντας βέβαια την ιδια την πλοκή και τη ζωή των ηρώων που ναι μεν υπήρξαν,Διηνέκης,Λεωνίδας κλπ.,αλλα οι οποίες δίνονται μέσα απο τη φαντασία του συγγραφέα.Είναι γεγονός ομως που κάνει το βιβλίο ακόμα πιο πλούσιο και ενδιαφέρον, αφου αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην περιγραφή της μάχης).Θα εντυπωσιαστείτε....
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Fantasy, science fiction και αστυνομικα δε διαβαζει κανεις;parwn!!!
-
Αν κρινω απο τα νικς ή τα αβαταρς ειμαστε παραπανω απο 2
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Αν κρινω απο τα νικς ή τα αβαταρς ειμαστε παραπανω απο 2ti vivlia exeis diavasei ?
egw tolkien, guy gavriel kay , C.S Friedman, Salvatore, Margeret Weisch&Tracy Hickman i kapws etsi , George Martin klp
-
Τολκιν εχω διαβασει τα παντα, απειρες φορες. Τωρα επεκτεινομαι στα βιβλια του γιου του (ατελειωτες ιστοριες και τα 12 βιβλια με ιστοριες της μεσης γης). Salvatore εχω διαβασει τα περισσοτερα, Μουρκοκ οτι εχει βγει στα ελληνικα, το ιδιο και για Τερρυ Πρατσετ. Ουρσουλα Λε Γκεν, Κay καποια (οχι ολα) και Πουλμαν. Απο sci-fi εχω μια ψυχωση με τον Ντικ, κατα τα αλλα διαβαζω τα κλασσικα (Γκιμπσον, Σπινραντ, Ασιμωφ, Κλαρκ, Ανταμς) και τις συλλογες με τα Νεμπουλα απο τα οποια δεν μπορω να θυμηθω συγγραφεις. Τελος στα αστυνομικα ειμαι (και εκει) κλασσικος: φαν Χουλικ, Μαντοξ Ρομπερτς, Ελις Πιτερς, Σετζλει (ναι μ'αρεσουν τα αστυνομικα εποχης), Καμιλλερι...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τολκιν εχω διαβασει τα παντα, απειρες φορες. Τωρα επεκτεινομαι στα βιβλια του γιου του (ατελειωτες ιστοριες και τα 12 βιβλια με ιστοριες της μεσης γης). Salvatore εχω διαβασει τα περισσοτερα, Μουρκοκ οτι εχει βγει στα ελληνικα, το ιδιο και για Τερρυ Πρατσετ. Ουρσουλα Λε Γκεν, Κay καποια (οχι ολα) και Πουλμαν. Απο sci-fi εχω μια ψυχωση με τον Ντικ, κατα τα αλλα διαβαζω τα κλασσικα (Γκιμπσον, Σπινραντ, Ασιμωφ, Κλαρκ, Ανταμς) και τις συλλογες με τα Νεμπουλα απο τα οποια δεν μπορω να θυμηθω συγγραφεις. Τελος στα αστυνομικα ειμαι (και εκει) κλασσικος: φαν Χουλικ, Μαντοξ Ρομπερτς, Ελις Πιτερς, Σετζλει (ναι μ'αρεσουν τα αστυνομικα εποχης), Καμιλλερι...πανε ζητα απο την Αγνωστη κανταθ το A song of ice and fire , θα ξεχασεις οτι ηξερες
-
Μπα! Για Πρωτοπορια με βλεπω. Βαριεμαι να διαβαζω στα αγγλικα Μονο για τον Τολκιν εκανα μια εξαιρεση
Η αληθεια ειναι οτι το βλεπω με ενδιαφερον τον τελευταιο χρονο (απο τοτε που το εβγαλε η Αnubis) και τωρα μου εδωσες το κλικ για να το παρω... -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Μπα! Για Πρωτοπορια με βλεπω. Βαριεμαι να διαβαζω στα αγγλικα Μονο για τον Τολκιν εκανα μια εξαιρεση
Η αληθεια ειναι οτι το βλεπω με ενδιαφερον τον τελευταιο χρονο (απο τοτε που το εβγαλε η Αnubis) και τωρα μου εδωσες το κλικ για να το παρω...ειναι πολυ ακριβο το ελληνικο...6 βιβλια 20 ευρω το καθενα..ενα στα αγγλικα ειναι 3 βιβλια 15 ευρω το καθενα
και τωρα βγαινει το τεταρτο -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τολκιν εχω διαβασει τα παντα, απειρες φορες. Τωρα επεκτεινομαι στα βιβλια του γιου του (ατελειωτες ιστοριες και τα 12 βιβλια με ιστοριες της μεσης γης). Salvatore εχω διαβασει τα περισσοτερα, Μουρκοκ οτι εχει βγει στα ελληνικα, το ιδιο και για Τερρυ Πρατσετ. Ουρσουλα Λε Γκεν, Κay καποια (οχι ολα) και Πουλμαν. Απο sci-fi εχω μια ψυχωση με τον Ντικ, κατα τα αλλα διαβαζω τα κλασσικα (Γκιμπσον, Σπινραντ, Ασιμωφ, Κλαρκ, Ανταμς) και τις συλλογες με τα Νεμπουλα απο τα οποια δεν μπορω να θυμηθω συγγραφεις. Τελος στα αστυνομικα ειμαι (και εκει) κλασσικος: φαν Χουλικ, Μαντοξ Ρομπερτς, Ελις Πιτερς, Σετζλει (ναι μ'αρεσουν τα αστυνομικα εποχης), Καμιλλερι...Εβγαλε τίποτα άλλο εκτός από την τριλογία;; στο site του 'Ψυχογιού' είχα διαβάσει πριν 2-3 χρόνια ότι θα το γυρίσουν και ταινία. Ξέρεις τίποτα;;
Το πρώτο (Το αστέρι του βορρά) άπαιχτο ε!!;;!!
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...