-
Επειδή εδώ και χρόνια έχω παραμελήσει το διάβασμα βιβλίων θα σας παρακαλούσα να μου προτείνετε μερικούς τίτλους και συγγραφείς.
Επισκέφτηκα πρόσφατα τη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρουπολης και απογοητεύτικα από την ποικιλία και την κατάσταση των βιβλίων. Τραγική εικόνα..
Είναι τόσο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν και να ανθίσουν οι βιβλιοθήκες στη χώρα μας; -
Επειδή εδώ και χρόνια έχω παραμελήσει το διάβασμα βιβλίων θα σας παρακαλούσα να μου προτείνετε μερικούς τίτλους και συγγραφείς.
Επισκέφτηκα πρόσφατα τη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρουπολης και απογοητεύτικα από την ποικιλία και την κατάσταση των βιβλίων. Τραγική εικόνα..
Είναι τόσο δύσκολο να χρηματοδοτηθούν και να ανθίσουν οι βιβλιοθήκες στη χώρα μας; -
Ενα πραγμα θα σου πω φιλε μου. Οι λεξεις Λογοτεχνια, βιβλια,μου προκαλουν αηδια. Ειναι ζητημα αν εχω διαβασει 5-10 βιβλια στη ζωη μου. Προτιμουσα βλεπεις το Λουκι Λουκ, Αστεριξ κλπ.
ΟΜΩΣ...
Επεσε τυχαια στα χερια μου ενα βιβλιο πριν αρκετα χρονια το οποιο μολις τελειωσα να διαβαζω, ξαναρχισα να τα διαβαζω απο την αρχη. Μεχρι σημερα το εχω διαβασει καμμια δεκαρια φορες και οποτε μιλαω γιαυτο, οπως τωρα, σταζει μελι το στομα μου.
ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ 'ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ'
Διαβασε το βιβλιο,σου το συνηστω. Θα με θυμηθεις. -
Από τιτλους και συγγραφεις αλλο τιποτα... δωσε μας ομως μερικα κριτηρια, όπως αν θες ξενη ή ελληνικη λογοτεχνία, τι είδους λογοτεχνια ζητας (μυθιστορήματα, νουβέλλες κτλ)
Παντως αυτο που κανω εγω συνηθως, ειναι να πηγαινςω στο βιβλιοπωλειο της γειτονιας και να χαζευω με τις ωρες ωσπου να βρω ενα βιβλιο.
-
Ôï ¼íïìá ôïõ Ñüäïõ ôï Ý÷åéò äéáâÜóåé?
Áí ü÷é äéÜâáóå áõôü ðñþôá êáé ìåôÜ äéÜâáóå ïôéäÞðïôå Üëëï! -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Από τιτλους και συγγραφεις αλλο τιποτα... δωσε μας ομως μερικα κριτηρια, όπως αν θες ξενη ή ελληνικη λογοτεχνία, τι είδους λογοτεχνια ζητας (μυθιστορήματα, νουβέλλες κτλ)Ψάχνω κάτι που να με κάνει περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟ..
Συμφωνείτε με τα παρακάτω; -
Ο χρήστης Trelos έγραψε:
Το Όνομα του Ρόδου το έχεις διαβάσει?
Αν όχι διάβασε αυτό πρώτα και μετά διάβασε οτιδήποτε άλλο!Ακόμα καλύτερο, αν και αυστηρά για σκεπτόμενους αναγνώστες (το ακριβώς αντίθετο από τον Κώδικα Da Vinci) είναι το εκκρεμές του Φουκό, πάλι από τον Ουμπέρτο Έκο.
Από τους αγαπημένους μου συγγραφείς ο Έκο μαζί με τον Frederick Forsyth, Robert Harris, Graham Green, John Le Carre, Geoffrey Archer και τον Tom Sharpe με το δηκτικό και πολύ Βρετανικό του χιούμορ.
Από τους δικούς μας συνιστώ σχεδόν όλα τα βιβλία του Καζαντζάκη.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Robert Harris -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Ψάχνω κάτι που να με κάνει περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟ..Φίλε 'mousatos' . Η φτωχή μου κρίση λέει ότι αν όντως θες αυτό που παραπάνω που έγραψες, πας να μπλέξεις σε 'φιλοσοφικά' μονοπάτια.Και καλά ξεμπερδέματα...Βέβαια στο πιο κάτω κείμενο σου μπλέκει λίγο το πράγμα ή τουλάχιστο μπλέχτηκα εγώ
Βέβαια μέσα από το γραπτό λόγο (=φόρουμ) σπάνια κάποιος καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοεί κάποιος άλλος.
Για αυτό και αν σε 'ερμηνεύω' σωστά (πράγμα δύσκολο) θα ήθελα να πω τα εξής :'Περισσότερο άνθρωπο' σε κάνει σίγουρα η 'Αντιγόνη', η 'Πολιτεία του Πλάτωνα', ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και ο ...Ευτύχης Μπιτσάκης. (και βέβαια είναι ατελείωτος ο 'κατάλογος')
Για δες τι θα γράψουν και οι άλλοι χρήστες και αποφασίζεις
Διαλέγεις και παιρνεις
-
Ο χρήστης ×ñÞóôïò ËÜððáò έγραψε:
Áêüìá êáëýôåñï, áí êáé áõóôçñÜ ãéá óêåðôüìåíïõò áíáãíþóôåò (ôï áêñéâþò áíôßèåôï áðü ôïí Êþäéêá Da Vinci) åßíáé ôï åêêñåìÝò ôïõ Öïõêü, ðÜëé áðü ôïí ÏõìðÝñôï ¸êï.
Óùóôüò!!!Êáé ôá äýï åßíáé ôñïìåñÜ âéâëßá!!!!¼óï ãéá ôïí Êþäéêá Da Vinci åìÝíá äåí ìïõ Üñåóå êáèüëïõ.
-
A song of ice and fire by George R.R Martin = GG
-
ØÜ÷íù êÜôé ðïõ íá ìå êÜíåé ðåñéóóüôåñï ÁÍÈÑÙÐÏ..
ÍôïóôïãéÝöóêé < Óçìåéþóåéò áðü ôï Õðüãåéï>.Áí ðÝóåé óôá ÷Ýñéá óïõ äéáâáóÝ ôï!!!!!!!!
-
τελευταιο που διαβασα ηταν 'η δικη' του φρανσ καφκα
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ψάχνω κάτι που να με κάνει περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟ..
'Περισσότερο άνθρωπο' σε κάνει σίγουρα η 'Αντιγόνη', η 'Πολιτεία του Πλάτωνα', ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και ο ...Ευτύχης Μπιτσάκης. (και βέβαια είναι ατελείωτος ο 'κατάλογος')
Για δες τι θα γράψουν και οι άλλοι χρήστες και αποφασίζεις
Διαλέγεις και παιρνεις
Τελικά μόνο στην ομάδα δεν ταιριάζουμε!!!
Εγώ προτείνω ν'αρχίσεις να διαβάζεις αρχαίους συγγραφείς,αλλά 'μακρυά' απο Αριστοτέλη διότι είναι δυσνόητος για αρχή.Ο Ξενοφώντας είναι πολύ καλός για αρχή.Μετά μπορείς να μπεις σε άλλα μονοπάτια...
-
Μερικά βιβλία που τελείωσα τον τελευταίο 1.5 χρόνο,και μου άρεσαν πολύ:
-'O Μαίτρ και η Μαργαρίτα',Μιχαήλ Μπουλγκάκωφ.
Ένα από τα εξυπνότερα και ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου...μία τέλεια αλληγορία.-'Η γιορτή του Τράγου',Μάριος Βάργκα Λιόσα
Κατ'ουσία πολιτικό βιβλίο με ενδιαφέρον.-'Ο Ιουλιανός',Γκορ Βιντάλ
Μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του Ιουλιανού με αρκετά φαντασιακά στοιχεία.Πολύ καλό-'Μidlesex',Τζέφρυ Ευγενίδης
Βραβευμένο,και καλό-'Το όραμα της Ιωνίας', Μichael Llewellyn Smith
Πρόκειται για εμπλουτισμένη μεταφορά της διδακτορικής μελέτης του συγγραφέως (που διετέλεσε πρέσβης στην Ελλάδα) για τα αίτια που οδήγησαν στην Μικρασιατική καταστροφή.
Δεν το έχω ακόμη τελειώσει,αλλά μέχρι τούδε χαρακτηρίζεται από ψυχραιμία και αντικεμενικότητα. -
Να κάνω κι εγώ δύο προτάσεις;
'Το κάστρο της μνήμης' και 'Το όνειρο του πρωτομάστορα Νικήτα'. Συγγραφέας Άρης Φακίνος.
Απίστευτα βιβλία, για να σου ξαναέρθει πάλι το μικρόβιο του διαβάσματος. Αξιολογότατα και όσα σου πρότειναν οι φίλοι συμφορουμίτες. Όρεξη να έχεις και η ώρα βρίσκεται.
Πολύ όμορφο και ενδιαφέρον θέμα πάντως, μπράβο! -
Ψάχνω κάτι που να με κάνει περισσότερο ΑΝΘΡΩΠΟ..
Συμφωνείτε με τα παρακάτω; -
Βιβλία ε? Απειρες ώρες ψαξίματος σε ράφια!!! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ενα βιβλιοπωλείο και να αρχίσεις το ψάξιμο. Διάβαζε τις περιλήψεις και καποια στιγμή θα πεις 'Αυτό θέλω να το διαβάσω' Μπορείς να ρωτήσεις και τον κάτοχό του. Σίγουρα θα έχει να σου προτείνει πολλά. Εαν δεν σου αρέσει την επόμενη φορά του το λες και συνεχίζεις. ...
Δεν ξέρω τι ψάχνεις, μια και θέλεις κατι όμως για να γίνεις περισσότερο άνθρωπος δοκίμασε το 'Να ζεις ν'αγαπάς και να μαθαίνεις' του Μπουσκάλια.
Καλό Διάβασμα!!!!
-
Ο χρήστης salome έγραψε:
Βιβλία ε? Απειρες ώρες ψαξίματος σε ράφια!!! Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας σε ενα βιβλιοπωλείο και να αρχίσεις το ψάξιμο. Διάβαζε τις περιλήψεις και καποια στιγμή θα πεις 'Αυτό θέλω να το διαβάσω' Μπορείς να ρωτήσεις και τον κάτοχό του. Σίγουρα θα έχει να σου προτείνει πολλά. Εαν δεν σου αρέσει την επόμενη φορά του το λες και συνεχίζεις. ...Δεν ξέρω τι ψάχνεις, μια και θέλεις κατι όμως για να γίνεις περισσότερο άνθρωπος δοκίμασε το 'Να ζεις ν'αγαπάς και να μαθαίνεις' του Μπουσκάλια.
Καλό Διάβασμα!!!!
Salome μενεις στο Δασος της σκοτεινιας και εχεις τον Drizzt Do Urden gia Avatar!? Ουαου!! Ανοιξες κανα portal ?
Προτάσεις βιβλίων. Διάβασα...