-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Πάντως ο γνωστός μου με το άσπρο, ενώ αρχικά ήταν φοβερά ενθουσιασμένος τώρα θέλει να πάει πίσω σε Porsche...Παντως ο γνωστος σου το μονο που ξερει ειναι οτι εχει λεφτα. Γιατι σιγουρα δεν ξερει τι αμαξι θελει, αν πηρε GT-R και τελικα αποφασισε οτι μια πορσε ειναι καλυτερη.
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Πάντως ο γνωστός μου με το άσπρο, ενώ αρχικά ήταν φοβερά ενθουσιασμένος τώρα θέλει να πάει πίσω σε Porsche...
Παντως ο γνωστος σου το μονο που ξερει ειναι οτι εχει λεφτα. Γιατι σιγουρα δεν ξερει τι αμαξι θελει, αν πηρε GT-R και τελικα αποφασισε οτι μια πορσε ειναι καλυτερη.
Γιατί; Απαγορεύεται να τα δοκιμάσει όλα και να αποφασίσει τι προτιμάει;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Πάντως ο γνωστός μου με το άσπρο, ενώ αρχικά ήταν φοβερά ενθουσιασμένος τώρα θέλει να πάει πίσω σε Porsche...
Παντως ο γνωστος σου το μονο που ξερει ειναι οτι εχει λεφτα. Γιατι σιγουρα δεν ξερει τι αμαξι θελει, αν πηρε GT-R και τελικα αποφασισε οτι μια πορσε ειναι καλυτερη.
μα τι λες Βασίλη, εσύ δηλαδή τι ξέρεις και το λες αυτό; ούτε τα λεφτά έχεις ούτε τα αυτοκίνητά του είχες να συγκρίνεις εμπειρίες... μπά με το χρήμα και το πόσο κάνουν τα πράγματα κόλλημα, μπορεί κάλλιστα το φθινότερο να είναι μερικές φορές καλύτερο αλλά σπάνια, πολύ σπάνια... εννοείται ότι πολύς κόσμος έχει ενθουσιαστεί με τέτοιους κράχτες σε σχέση με παραδοσιακά ικανούς κατασκευαστές και μετά έχουν επιστρέψει... δεν είναι παράξενο και δεν είναι για προσβολή, ότι μόνο ἔχει ή δεν έχει λεφτά... ξεκολλήστε... θα το δείτε στην πράξη όταν με το καλό έχετε κι εσείς την επιλογή, τώρα απλά φιλοσοφούμε...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γιατί; Απαγορεύεται να τα δοκιμάσει όλα και να αποφασίσει τι προτιμάει;
η επιλογή προφανώς δεν είναι προνόμιο όλων μας δυστυχώς οπότε όταν κάποιος την έχει μας φαίνεται περιέργο και κατακριταίο ενώ δεν είναι γιατί ο λόγος που αποκτάει κανείς οικονομική δύναμη είναι αυτός ακριβώς, να αυξάνει τις επιλογές του και τελικά να είναι πιο γεμάτος σε εμπειρίες αλλά και σε ασφάλειες ζωής και πιθανοτήτων(απλά το αναφερω σαν σπόντα γιατί είναι το πρώτο και πιο σημαντικό) μετά την όποια επιλογή του... Βεβαια, φιλοσοφικά, ποτέ δεν είναι κανείς μας ασφαλής ή απόλυτα έμπειρος γνώστης αλλά μερικοί είναι πολύ πιο από εμας και πρέπει να το σεβόμσστε και όχι να το ζηλεύουμε αυτό... λέω εγώ τώρα... λέω...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
...δεν είναι, έχει γραφτεί σε πολλά επίσημα περιοδικά του χώρου, αλλά και ειδικά για την σχεδίαση αυτοκινήτου, είναι ένα σχήμα όλο βάρος και πρόκληση, χωρίς χάρη, ομορφιά ή καλαισθησία...[/color]
...μα καμία σχέση, άσε μάλλον δεν κατέχεις τον χώρο της σχεδίασης... άσε που οι Ιταλοί είναι πολύ μπροστά σε πολλά τους υπεραυτοκίνητα σε σχέση με τους Ιάπωνες για αυτό ακριβώς και το μεγαλύτερο τους επίτευγμα ήταν μια αντιγραφή αντίστοιχης Ferrari, το Honda NSX...
...ναι, αυτό εννοώ αλλά και πάλι πάρα μα πααααααάρα πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα προσφέρουν πολύ καλύτερη αίσθηση...
...σύφωνοι, κατανοητός, εγώ όμως διαβάζοντας επίσης κατέληξα στο αντίθετο συμπερασμα, ότι είναι ένα ηλεκτρονικό αμάλγαμα, πολύ εξυπνότερο από τον ιδιοκτήτη του, χρηστικό και αποτελεσματικό μεν, νεκρό δε...
-
To σχήμα του GTR είναι ότι πρέπει να είναι, τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.
Form follows function δηλαδή και καμία φλυαρία περαιτέρω. Δεν μου κάνει καμιά εντύπωση γιατί
πέρασε στα αδιάβαστα, όπως λες, των σχετικών περιοδικών.Για την F 458 , μάλλον εκεί επικεντρωθήκαμε φαίνεται, γνωρίζω οτι έχει βραβευτεί κιόλας για το design
αλλά στα δικά μου μάτια, και απο ότι έχω παρατηρήσει κι άλλων αρκετών, υπάρχουν σαφώς
ωραιότερες εκφάνσεις του prancing horse και όχι μόνο τα τελευταία 10 χρόνια.
Οπότε, καταλαβαίνεις.... -
Γνωρίζω οτι ασχολείσαι, για να σε προλάβω 1-2 post πριν, απλά συζητάμε σε διαφορετική βάση και σε διαφορετικό field.
Αν πιστεύεις οτι κάνω λάθος, δεκτόν, αλλά η βεβαιότητα σου για το design αλλά και για την ασχετοσύνη μου
δεν είναι ικανά για να με πείσουν,ιδιαίτερα όταν τοποθετείσαι λες και είσαι τσάρος, δίχως επιχειρήματα.
έλα να στο εξηγήσω από κοντά... μια φορά θα το καταλάβεις καλύτερα, Τσάρος δεν είμσι ούτε θέλω να γίνω, σλλά γνωρίζω περί τείνος πρόκεται...
ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, τι είπε για τους Ιάπωνες!!!!
Αυτό δεν θα περάσει έτσι φίλε μου, το βράδυ απόψε 5 νίντζα με προσφάτως ακονισμένα katana και 10 kanebo
θα σε επισκεφτούν!! Έτσι αγαπάει το Ναγκασάκι!
Πέραν απο την πλάκα, έχουν καταφέρει κάποια πράγματα παραπάνω απο το NSX νομίζω και έχουν υποσκελίσει
αρκετές ευρωπαικές ή αμερικάνικες κατασκευές κατα καιρούς.
εννοείται, αλλά σπάνια, πολύ σπάνια, όλες οι πολύ καλές του επιτυχίες πάντα στηρίζονται στο παρελθόν ενός μεγάλου ευρωπαικού σχεδίου π.χ. Mazda Miata - Lotus etc
Για το NSX πάρτο αλλιώς, διάβασε λίγο καλύτερα τα πραγματικά ντοκουμέντα και δες κάποια αφιερώματα για
να καταλάβεις οτι καμία σχέση η δουλειά που έριξε η Honda και ο αείμνηστος Ayrton , δεν είχαν με κόπιες.
Θα καταλάβεις πολλά περισσότερα και αυτό θα στο πούν και open minded οπαδοί άλλων αυτοκινητιστικών παραδόσεων.
κι εσύ διάβασε πόσο το λατρεύω στο 'οδήγησα'... αλλά Ferrari αντιγράψανε αισθητικά, τι να κάνουμε τώρα...
3. Πάλι αυθαίρετη τοποθέτηση, χωρίς να υπάρχει κατάλληλο έρεισμα. Εγώ απλά θα πω οτι το GTR σίγουρα δεν
είναι τόσο Playstation όσο φαίνεται (κάθε άλλο δηλαδή...) και αυτό στηρίζεται , πολύ.
It's all there mate....- Απαντάται στο 3 , σε παροτρύνω πάντως να κοιτάξεις το review του autoblog.com, λίαν προσφάτως, του evo
και του roadandtrack σε πρόσφατο συγκριτικό. Αν γίνεται να δανειστείς λίγο απο το φίλο σου και να δοκιμάσεις
με RACE ηλεκτρονικά ή και τελείως OFF αν είσαι σε θέση, να μας πεις τις εντυπώσεις σου θα ήταν το ιδανικό.
τελείως off με έχει παέι βόλτα και είναι υπερ απότομο, δεν οδηγείται με άλλα λόγια...
Δεν αγαπώ το GTR.Το σέβομαι σαν αυτοκίνητο και με προκαλεί να το οδηγήσω αλλά δεν είναι αυτό που θα έριχνα
150.000 αύριο (αν τα είχα) για να το αποκτήσω.
Μου αρέσουν οι πιο απλές κατασκευές γιατί δεν προκαλούν τόσο τους νόμους της φυσικής.[/quote]
και εγώ το σέβομαι και το έγραψα πιο πάνω, όσο για τις παρατηρήσεις σου δεκτές αλλά δεν αλλάζουν αυτό που έχω καταλάβει χρόνια τώρα, ότι μερικοί δημιουργούν και μερικοί βελτιώνουν... δυστυχώς ο σεβασμός μας πέφτει στο δεύτερο είδος... εννοείται ότι σέβομαι τον λαό, είναι βαθύτατα πιο σωφός από τον αμερικλάνικο και πιο αρχαίος από τον ευρωπαικό αλλά μην ξεχνάμε ότι το έρεισμα της παγκοσμιοποίησης το πήρανε από τους δυτικούς λαούς για την δική τους πάλι κατανάλωση και εξοικονόμιση οπότε η όλη φιλοσοφία τους ήταν εξ αρχής η βελτιστοποίηση οπότε και μερικές φορές μου φαίνονται αφάνταστοι και πολύ υπολογιστές... βέβαια το GTR δεν έχει ίχνος υπολογιστή πάνω του, ειδικά στο ταπλό, είναι ένα χάρμα οφθαλμών και χρηστικότητας... που άμα το κοιτάξεις καλά ναναι η τετρακίνηση για να σε βάλει στην στροφή που έφτσσες... εννοώ ότι είναι πάρα πολλές οι πτυχές του υπεραυτοκινήτου και όχι μόνο το πόσα G τραβάειωραία η συζήτηση πάντως, αν εξαιρέσει κσνείς τον φίλο μας τον Τσάρο... και τα ατελείωτα ορθογραφικά μου...
-
-
έλα να στο εξηγήσω από κοντά... μια φορά θα το καταλάβεις καλύτερα, Τσάρος δεν είμσι ούτε θέλω να γίνω, σλλά γνωρίζω περί τείνος πρόκεται...
εννοείται, αλλά σπάνια, πολύ σπάνια, όλες οι πολύ καλές του επιτυχίες πάντα στηρίζονται στο παρελθόν ενός μεγάλου ευρωπαικού σχεδίου π.χ. Mazda Miata - Lotus etc
color=#0080FF]κι εσύ διάβασε πόσο το λατρεύω στο 'οδήγησα'... αλλά Ferrari αντιγράψανε αισθητικά, τι να κάνουμε τώρα...[/color]τελείως off με έχει παέι βόλτα και είναι υπερ απότομο, δεν οδηγείται με άλλα λόγια...
και εγώ το σέβομαι και το έγραψα πιο πάνω, όσο για τις παρατηρήσεις σου δεκτές αλλά δεν αλλάζουν αυτό που έχω καταλάβει χρόνια τώρα, ότι μερικοί δημιουργούν και μερικοί βελτιώνουν... δυστυχώς ο σεβασμός μας πέφτει στο δεύτερο είδος... εννοείται ότι σέβομαι τον λαό, είναι βαθύτατα πιο σωφός από τον αμερικλάνικο και πιο αρχαίος από τον ευρωπαικό αλλά μην ξεχνάμε ότι το έρεισμα της παγκοσμιοποίησης το πήρανε από τους δυτικούς λαούς για την δική τους πάλι κατανάλωση και εξοικονόμιση οπότε η όλη φιλοσοφία τους ήταν εξ αρχής η βελτιστοποίηση οπότε και μερικές φορές μου φαίνονται αφάνταστοι και πολύ υπολογιστές... βέβαια το GTR δεν έχει ίχνος υπολογιστή πάνω του, ειδικά στο ταπλό, είναι ένα χάρμα οφθαλμών και χρηστικότητας... που άμα το κοιτάξεις καλά ναναι η τετρακίνηση για να σε βάλει στην στροφή που έφτσσες... εννοώ ότι είναι πάρα πολλές οι πτυχές του υπεραυτοκινήτου και όχι μόνο το πόσα G τραβάει
ωραία η συζήτηση πάντως, αν εξαιρέσει κσνείς τον φίλο μας τον Τσάρο... και τα ατελείωτα ορθογραφικά μου...
-
Δεν έχω λόγο να συζητήσω απο κοντά ή κάτι ανάλογο εφόσον δεν βλέπω κάτι πειστικό απο μεριάς σου.
Θέλεις να συνεχίσεις έτσι? It's fine by me -
Λίγο ντετερμινιστικό και απόλυτο.Κι ο γάιδαρος μπορεί να πετάξει,αν το θέλει κάποιος.
Α, ο Popolaros έγραψε κάτι ωραίο για ένα ωραίο 'αντιγραφάδικο' Evo στο 'Οδήγησα' . -
Όταν κοιτώ το λευκό NSX Type R του 2002, μόνο Ferrari δεν μου έρχεται στο μυαλό.
Ιδιαίτερα όταν σκέφτομαι το ότι το vessel είναι άχρηστο μπρος στο τι μπορεί να κάνει, τι εννούσαν όταν λέγαν
για everyday car (Ferrari για everyday car=instant joke) , χαμηλό βάρος, κόψιμο στα περιττά κλπα κλπα.
Σκέψου για λίγο εκτός design και περισσότερο για την μηχανολογική προσφορά χωρίς να παραβλέπονται
ανθρώπινα στοιχεία.Γνώμη μου πάντα. -
Γίνε λίγο πιο λεπτομερής αν μπορείς για την εμπειρία σου με το GTR. Θα έχει ενδιαφέρον αυτό.
-
Για τον Ιαπωνικό λαό δεν θα σχολιάσω, θέλει άλλο thread άλλο forum κι άλλη ώρα.Ατού και αδυναμίες έχουν, όπως
όλοι.
Why so εμπάθεια για το GTR όμως? Είναι ξεκάθαρα προσωπικό σου απο ότι φαίνεται, θα έλεγα με καισαρική επιμονή και πειθώ.
-
-
...
ωραία αυτά που έγραψες αλλά δεν κρύβουν την αλήθεια επαρκώς... ακόμη και η ολοκαίνουργια 458 έχει κατηγορηθεί για στερεοτυπική συμπεριφορά λόγω των ατελείωτων αυτοματισμών και ρυθμίσεων που έχει εκτός αν τα επενργοποιήσεις όλα κάτι που στο GTR δεν μπορείς να το κάνεις ποτέ αφού του είναι αναγκαία για να λειτουργεί την τετρακίνηση ικανοποιητικά...
Tι εννοεις? Την 458 αστην στην ακρη. Το ειπαμε και πριν, ουδεμια συγκριση παρα μονο σε κοντινες επιδοσεις. Μεχρι εκει...
Στα MY2011 GTR (ισως και απο τα ΜΥ2010, δεν ειμαι σιγουρος σε αυτο...) μπορεις να απενεργοποιησεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ, και να λειτουργησει μονο με την μεταδοση, η οποια ειναι rear biased σε ποσοστο που που ξεκιναει απο 2:98 εμπρος-πισω, και αναλογως την ελλειψη προσφυσης των τροχων του πισω αξονα, φτανει μεχρι και το 50:50.
Τα μοναδικα ηλεκτρονικα, που δεν κλεινουν ποτε, (περα απο το ABS) ειναι συγκεκριμενα τα ATTESA ETS, το ηλεκτρονικο torque split της διαθεσης ροπης το οποιο και εχει ρυθμιση πισωκινητης 'διαθεση' οπως προδιδουν σε ενα βαθμο και τα ποσοστα που ανεφερα πριν.
Το αυτο ισχυει -στην θεωρια- πλεον και σχεδον για ολα τα πισωκινητα supercars, καθοτι τα διαφορικα τους ελεγχονται ηλεκτρονικα.
Οποτε η εννοια 'ικανοποιητικα' -οχι μονο σε αποτελεσμα, αλλα και σε αισθηση-, εγκειται κυριως στις ικανοτητες του χειριστη, να φτασει στα απαραιτητα επιπεδα, αλλα και να αντιληφθει τον τροπο λειτουργειας, και οχι σε τυχον αδυναμια της μεταδοσης.Δεν σημαίνει δηλαδή ότι αν ένα υποσύστημα ηλεκτρονικό - βοηθός άγγελος, παραμένει ανεπαίσθητο στην λειτουργία του ότι δεν υπάρχει//
Δεν διαφωνω σε αυτο...Διαφωνω ομως στο οτι εχει πχ 'στερεοτυπικη' συμπεριφορα, σε σχεση με αλλα σημερινα supercars της αγορας. Οσο 'στερεοτυπικη' συμπεριφορα εχει το GT-R αλλο τοσο εχει μια προσφατη 997ΤΤ, εκτος εαν αναφεροσουν πχ σε οποιαδηποτε καθαροαιμη αλλα και αρκετα παλαιοτερη πισωκινητη κατασκευη που φερει απλως ενα μηχανικα ελεγχομενο μπλοκε. Εκει ναι, ενα μικρο βαθμο 'στερεοτυπικης συμπεριφορας' θα τον νιωσεις εαν απο το καθαροαιμο περασεις στο GT-R αλλα ομως και σε καθε αλλο supercar, μονο που τα ορια
σου και η αδρεναλινη θα ειναι σε τετοια επιπεδα, που δυσκολα θα το αντιληφθεις, ή τοτε δεν θα εχει και ιδιαιτερη σημασια...Παρόλο που λέμε ανοησίες τώρα γιατί είμαι σίγουρος ότι όποιοσδήποτε και να οδηγούσε μια απλή Lotus και μετά αυτό θα πάθαινε αλεπάλληλα σοκ με την artificial αίσθηση που θα προσέφερε το GTR. Τώρα δεν ξέρω αν κάποιοι από εσας έχετε ή έιχατε οδηγήσει τα κατά σειρά EVO αλλά εγώ που το έχω κάνει μέχρι και το τελευταίο, λέω αυτό που λες, με λίγο διαφορετικό πρόσημο φίλτατε, δηλαδή όλα τα ηλεκτρομηχανικά καλούδια ρυθμίζονται έτσι ώστε να σε κάνουν να νιώθεις τέλεια αλλά δεν είσαι τέλεια...
...σε συνεχεια των παραπανω που ειπα, θα συμφωνησω εδω σε ενα βαθμο, οπως και -διαβολικα ? - τυχαινει σε πολυ κοντινο χρονικο διαστημα της βολτας με το GT-R να εχει ακολουθησει μια ακομα πιο διεγερτικη με την απιστευτη (μοναδικη στην Ελλαδα, και οχι μονο) Exige cup του theoM5.
Ειναι αλλη η αισθηση σαφως, εκει δεν φιλτραρεται σχεδον ΤΙΠΟΤΑ, αλλα μιλαμε για λιγοτερο απο το μισο βαρος, και πληρως μηχανικη λειτουργια μεταδοσης.
Ειναι ομως αλλο αυτοκινητο(?) αλλη κατηγορια, και συγκρινεται με...'εντομα' τυπου caterham, Ariel, κτλ...μια απλή Carrrera με απενεργοποιημένα τα παπάρια του ή ένα Mazda Miata ή οτιδήποτε απλό σπορ αυτοκίνητο θα με έκανε και με κάνουνε ειλικρινά, να αισθάνομαι πολύ πιο όμορφα και ζωντανά από τα τέρατα της τεχνολογίας...
Μονο οι προηγουμενες γενιες πλεον της 911 μπορουν να εχουν ΠΛΗΡΩΣ απενεργοποιημενα τα ηλεκτρονικα που καθοριζουν
την γωνια ελεγχου σε τυχον 'αναποδα', οπου και δεν εχουν ηλεκτρονικο μπλοκε...
Κατα τα αλλα, η συγκριση και μονο ακομα και με 2λιτρο με μηχανικο μπλοκε Miata ειναι ατυχης, ειδικα σε επιπεδο ακριβειας ρυθμισιμοτητας, αλλα και ταχυτητων με τις οποιες πραγματοποιουνται αυτες οι off balance καταστασεις...
Δεν μιλαμε εδω για δυνατοτητα drift με 2α σε πλατειες...Εκτος εαν θεωρεις οτι ενα miata μπορει να προσφερει ακριβεια και ικανοποιητικοτερη αισθηση 'ξεκολλημενο', απο ενα GT-R με 3η και 4η (που σε ενα GT-R οι ταχυτητες αυτες αντιστοιχουν με 2α και 3η μετρια...). Σε καμμια περιπτωση, και με καμμια κυβερνηση...είναι κάτι σαν digital / analogue ρε παιδί μου ή σαν virtual vs real εμπειρίες... η νεολαία σήμερα έχει μάθει σε στερεοτυπικές συμπεριφορές αυτοκινήτων δεδομένων των ηλεκτρονκών παρεμβάσεων της τεχνολογίας και αδυνατούν πια να καταλάβουν αλλά και να φανταστούν κάτι που ουδέποτε γνώρισαν, την αυθεντική αίσθηση π.χ. ενός τιμονιού που σε τραβάει λόγο του ότι πατάς λίγο γκάζι παραπάνω από ότι η καμπυλότητα του δρόμου επιτρέπει..
Το εχουν ρυθμισει τοσο καλα Κωνσταντινε που δεν βγαζει τετοια αισθηση στην οδηγηση. Αυτο που λες βγαινει στην εμφανιση, μεσα-εξω, και στα πολλα 'μπλιμπλικια'-δυνατοτητες της οθονης ως προς τις καταμετρησεις διαφορων επιδοσεων του αυτοκινητου...Και το τιμονι εχει την απαιτουμενη αισθηση, και τα φρενα, και στο συνολο το αυτοκινητο επικοινωνει εξαιρετικα ικανοποιητικα στον οδηγο του, τοσο οσο επικοινωνουν και τα περισσοτερα σημερινα supercars. Αυτο ειναι κατι για το οποιο με εχουν διαβεβαιωσει αποδεδειγμενα ικανοτατοι κατοχοι, περα απο τις επισημανσεις ξενων/εγχωριων αρθρων...
εΙναι εκπληκτικό αυτοκίνητο στο χαρακτηριστικό του της τεχνολογίας αλλά με τίποτα στο καθαρό στοιχείο της αυτοκίνησης και της αίσθησης... Αυτά πάνε χωρίς επιστροφή [/quote]
Ειναι οσο 'καθαρο' σε αισθηση πρεπει για να μπορει επαξια να τοποθετηθει αναμεσα στα σημερινα supercar που υπαρχουν στην αγορα.
Οσο για το 'τελείως off με έχει παέι βόλτα και είναι υπερ απότομο, δεν οδηγείται με άλλα λόγια...' αυτο αποτυπωνει την ικανοτητα του κατοχου που σε πηγε βολτα, και οχι τις πραγματικες δυνατοτητες του αυτοκινητου.
...επιπλεον και αυτη η συγκεκριμενη αισθηση που αποκομμισεςειναι κατι σχετικο, καθοτι τα χλμ συγκριτικα με στριμμενους τροχους ειναι υψηλοτερα απο τα περισσοτερα supercars, σε αντιστοιχη επιφανεια. Οταν ειναι σαφως υψηλοτερα τα νουμερα, το ξεκολλημα συνηθως στα 4κινητα ειναι πιο αποτομο, οχι ομως
μη διαχειρισιμο, μη ρυθμισιμο και μη φιλικο απο αυτον που ξερει-μπορει να εκμεταλλευτει τις δυνατοτητες του.
Το οτι ειναι πολυ λιγοι αυτοι που θα 'μπορουν', αυτο ειναι αλλο θεμα. Η ουσια ειναι οτι οι ταχυτητες εισοδου-εξοδου, σε καθε ειδους επιφανεια -ιδιως στις μετριες/χαλια συνθηκες οδοστρωματος που κυριως εχουμε- ειναι ταχυτερο απο τον ανταγωνισμο, και παραλληλα προσφερει οση μηχανικη αισθησηση χρειαζεται στον χρηστη του για να ευχαριστηθει αλλα και νιωσει αυτοπεποιθηση-ασφαλεια στην μετακινηση του...
Τελος στα περι εμφανισης, πραγματι δεν τιθεται καμμια συγκριση ουτε με Ιταλικα, ουτε τα περισσοτερα υπολοιπα Ευρωπαικα, ειδικα στο εσωτερικο (για αυτο ομως και η τιμη του ειναι αυτη που ειναι) ομως αυτο δεν αναιρει την 'χρηστικοτητα' του αμαξωματος, δηλαδη την απιστευτα χαμηλη αεροδυναμικη αντισταση 0,26 με 20αρηδες τροχους, την υψηλη αρνητικη αντωση σε υψηλες ταχυτητες, αλλα και την στοχευμενη ψυξη σε κιβωτιο-διαφορικο... -
Mια χαρα αυτοκινητο ειναι το GT-R και προσωπικα μου αρεσε κιολας. Για μενα βγαζει και περισσοτερη αλητεια (σαν παρουσια γενικοτερα) απο μια 458 (και οχι μονο) για παραδειγμα.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
..., την υψηλη αρνητικη αντωση σε υψηλες ταχυτητες...Πάλι βγάζεις ανύπαρκτες θεωρίες από το κεφάλι σου ?
-
Ο χρήστης roman_k έγραψε:
..., την υψηλη αρνητικη αντωση σε υψηλες ταχυτητες...
Πάλι βγάζεις ανύπαρκτες θεωρίες από το κεφάλι σου ?
...αφου με ξερεις...
Nissan claims the GT-R generates more than 176 pounds of downforce at 186 mph. At both ends. According to wind-tunnel tests by the German magazine Sport Auto, few production cars are better, and those few—the Bugatti Veyron, the Mercedes SLR McLaren, and the Porsche Carrera GT—cost a lot more than the $70,475 base price the GT-R will command when it reaches the U.S. this spring.
http://www.caranddriver.com/reviews/200 ... e-review-1
-
Και τα 176 pounds είναι πολλά?
Μια Ferrari 360 έχει πολλά περισσότερα κιλάκια κάθετης δύναμης. -
Και τα 176 pounds είναι πολλά?
Μια Ferrari 360 έχει πολλά περισσότερα κιλάκια κάθετης δύναμης.Ειπες οτι βγαζω 'ανυπαρκτες θεωριες' ή δεν ειπες?
Σε διεψευσα ή οχι?Εσυ απο την αλλη λες κατι, αλλα δεν το υποστηριζεις (Link ?)
και μου λες για την 360Modena, η οποια μπορει να εχει υψηλοτερη τιμη, μπορει και οχι.Εγω μιλησα για 'υψηλη αρνητικη αντωση', δεν ειπα 'εχει την υψηλοτερη αρνητικη αντωση' και το νουμερο αυτο, του GT-R συμφωνα και με αυτα που πετυχαινει ο ανταγωνισμος δεν ειναι μικρο.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Ειπες οτι βγαζω 'ανυπαρκτες θεωριες' ή δεν ειπες?
και μου λες για την 360Modena, η οποια μπορει να εχει υψηλοτερη τιμη, μπορει και οχι.Εγω μιλησα για 'υψηλη αρνητικη αντωση', δεν ειπα 'εχει την υψηλοτερη αρνητικη αντωση' και το νουμερο αυτο, του GT-R συμφωνα και με αυτα που πετυχαινει ο ανταγωνισμος δεν ειναι μικρο.
Τίποτα δεν διέψευσες, απλά αναμετέδωσες σαν χαλασμένο τηλέφωνο δημοσιογραφικές εγκυρότητες(δεν είναι και η πρώτη φορά)
Το GTR έχει μικρή κάθετη δύναμη, κάτι το οποίο επιδίωκαν οι σχεδιαστές του. Ξέρεις αγγλικά και ίντερνετ, κάτσε και ψάξε επίσημα δεδομένα και μην αναμασάς παπαριές του ειδ. τύπου. -
**Αν και δεν πολύ κολλάει με τα τελευταία post για μια ακόμα φορά θα παρακαλέσω να κάνετε χρήση του [quote][quote] για τις παραθέσεις σας και όχι να γράφετε με διάφορα χρώματα εαν φυσικά θέλετε τα post σας να μην είναι κουραστικά στην ανάγνωση [Mod] **
-
Ειπες οτι βγαζω 'ανυπαρκτες θεωριες' ή δεν ειπες?
Τίποτα δεν διέψευσες, απλά αναμετέδωσες σαν χαλασμένο τηλέφωνο δημοσιογραφικές εγκυρότητες(δεν είναι και η πρώτη φορά)
Το GTR έχει μικρή κάθετη δύναμη, κάτι το οποίο επιδίωκαν οι σχεδιαστές του. Ξέρεις αγγλικά και ίντερνετ, κάτσε και ψάξε επίσημα δεδομένα και μην αναμασάς παπαριές του ειδ. τύπου.Τιποτα δεν διεψευσα για εσενα...Το οτι λες ΕΣΥ οτι εχει μικρη καθετη δυναμη, δεν σημαινει οτι ισχυει κιολας...
Εγω τελος παντων παρεθεσα ΚΑΤΙ, μια ΠΗΓΗ, που επιβεβαιωνει αυτα που λεω.
Εσυ δεν παρεθεσες τιποτα, παρα μονο την αποψη σου...P.S Επειδη ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ο ειδικος τυπος προφανως για εσενα λεει παπαριες, παρε και το δελτιο τυπου της Nissan:
'The Nissan GT-R features a low coefficient of drag of 0.27, with high front and rear downforce, which provides the GT-R with enhanced grip in all weather situations, while also enhancing fuel efficiency.'
http://www.ridelust.com/nissan-makes-it ... -in-tokyo/
Aυτα τωρα αραγε μηπως ειναι 'επισημες παπαριες' για εσενα?
-
Βρε Γρηγόρη, βρε ματάκια μου, αν είχε μεγάλη κάθετη αεροδυναμική δύναμη, δεν θα είχε 0.27Cd.
Πάρε εδώ κείμενο και πίνακες από τον ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ του, μπας και μάθεις 3 πράγματα.
http://www.suzukaracing.com/GTR page/ ... oadgtr.pdfΜην είσαι τόσο γατάκι ρε και πιστεύεις ότι μαρκετινίστικη μαλακία βλέπεις.
-
Βρε Γρηγόρη, βρε ματάκια μου, αν είχε μεγάλη κάθετη αεροδυναμική δύναμη, δεν θα είχε 0.27Cd.Πάρε εδώ κείμενο και πίνακες από τον ΣΧΕΔΙΑΣΤΗ του, μπας και μάθεις 3 πράγματα.
http://www.suzukaracing.com/GTR page/ ... oadgtr.pdfΜην είσαι τόσο γατάκι ρε και πιστεύεις ότι μαρκετινίστικη μαλακία βλέπεις.
ο συντελεστης οπισθελκουσας ειναι ιδιος με τη καθετη δυναμη που ασκουν τα αεροδυναμικα βοηθηματα σε υψηλες ταχυτητες....?
-
Ν ανεβαζω πιο συχνα video αν ειναι να γινεται τετοιο τζερτζελο..
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
ο συντελεστης οπισθελκουσας ειναι ιδιος με τη καθετη δυναμη που ασκουν τα αεροδυναμικα βοηθηματα σε υψηλες ταχυτητες....?
Έγραψα πουθενά ότι είναι το ίδιο?
-
Για νέο ρεκόρ στο ρίνγκ προαλείφεται το ανανεωμένο ΓΤΡ.
http://www.autoblog.com/2012/11/13/nissan-planning-another-nurburgring-record-run-with-2013-gt-r/
Και ένα σχόλιο :
So they're preparing the troll machine for another run on the Trollburgring so that internet trolls will continue to troll & boast about a car they will never own or ever get to drive?
Awesome.
Nissan GT-R