-
Είναι άλλο λιγκ το ΓΤΡ σε σχέση με το Μητρίο, άσχετα αν το καθένα στον τομέα του είναι ίσως εξίσου εντυπωσιακό._
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Δηλαδή βγάζεις άχρηστα όλα αυτά στα οποία είναι καλύτερο με σκοπό να πούμε στο τέλος πως δεν αξίζει τα λεφτά του.Έχει και μικρότερο τεκμήριο πάντως.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Αλήθεια. Βγάζω άχρηστη την ύπαρξη της τετρακίνησης, όχι την ίδια την τετρακίνηση του. Μπορεί αυτή να είναι state of the art, δεν έχει να κάνει. Απλά για μένα δεν είναι 'απαραίτητη' και ούτε του προσφέρει κάτι το εξωτικό. Τα άλλα (κινητήρα, ηλεκτρονικά κλπ) δεν τα βγάζω άχρηστα. Απλά θεωρώ ότι δεν δικαιολογούν τα 160Κ που ζητάει η Νισάν. Ειδικά για τον ήχο του όμως, είναι 'λίγο'. Βέβαια από τούρμπο εν γένει, μην περιμένουμε και 'ήχο'. Μην έχουμε και απαιτήσεις.
Τέσπα, δεν είχα/έχω σκοπό να αντιδικήσω. Πρόκειται μέσες άκρες για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για όποιον το επιλέξει. Στην αρχή μπορώ να πω ότι μου είχε αρέσει (ακόμη και αισθητικά) πολύ. Κρίνοντας το με τον καιρό και ειδικά με την ελληνική τιμή του νομίζω ότι παραείναι ακριβό για αυτό που είναι. Αυτό μόνο.
@dstou, άλλο λιγκ για ποιο λόγο? Για τιμή, για μετάδοση, για άλογα? Εγώ θα έλεγα ότι αν είχαν πιο κοντινή τιμή άνετα θα μπορούσαν να είναι στις ενδεχόμενες επιλογές του ίδιου ανθρώπου. Μαζί με άλλα βέβαια.
-
Άλλο λιγκ για όλα, για την τιμή, για το 7'24'' έναντι το 7'48 στο ρινγκ, δυνητικά για τις συγκινήσεις που μπορεί να σου προσφέρει, για τον τρόπο που τα κάνει αυτά άσχετα αν αρέσει σε όλους ή όχι.
-
Είναι αμαξάρα από κάθε πλευρά.Και ο ήχος εξαιρετικός είναι.Και η τιμή του ακόμα και με τον φόρο πολυτελείας αποτελεί ευκαρία για τις επιδόσεις που έχει.Απλά διστάζεις σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων να πας σε Nissan.Μάλλον θα δώσεις 10-15 χιλιάρικα επιπλέον για να πάρεις μιά απλή 991....
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Δηλαδή βγάζεις άχρηστα όλα αυτά στα οποία είναι καλύτερο με σκοπό να πούμε στο τέλος πως δεν αξίζει τα λεφτά του.
Έχει και μικρότερο τεκμήριο πάντως.
Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς. Αλήθεια. Βγάζω άχρηστη την ύπαρξη της τετρακίνησης, όχι την ίδια την τετρακίνηση του. Μπορεί αυτή να είναι state of the art, δεν έχει να κάνει. Απλά για μένα δεν είναι 'απαραίτητη' και ούτε του προσφέρει κάτι το εξωτικό. Τα άλλα (κινητήρα, ηλεκτρονικά κλπ) δεν τα βγάζω άχρηστα. Απλά θεωρώ ότι δεν δικαιολογούν τα 160Κ που ζητάει η Νισάν. Ειδικά για τον ήχο του όμως, είναι 'λίγο'. Βέβαια από τούρμπο εν γένει, μην περιμένουμε και 'ήχο'. Μην έχουμε και απαιτήσεις.
Τέσπα, δεν είχα/έχω σκοπό να αντιδικήσω. Πρόκειται μέσες άκρες για ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για όποιον το επιλέξει. Στην αρχή μπορώ να πω ότι μου είχε αρέσει (ακόμη και αισθητικά) πολύ. Κρίνοντας το με τον καιρό και ειδικά με την ελληνική τιμή του νομίζω ότι παραείναι ακριβό για αυτό που είναι. Αυτό μόνο.
@dstou, άλλο λιγκ για ποιο λόγο? Για τιμή, για μετάδοση, για άλογα? Εγώ θα έλεγα ότι αν είχαν πιο κοντινή τιμή άνετα θα μπορούσαν να είναι στις ενδεχόμενες επιλογές του ίδιου ανθρώπου. Μαζί με άλλα βέβαια.
Άχρηστη η ύπαρξη της για σένα.
Για άλλους είναι χρήσιμη. Ειδικά όταν θες να περάσεις τόσα άλογα σε δημόσιο δρόμο. Και η εξέλιξη της κοστίζει.Επίσης μην ξεχνάμε πως δε ζητάει 160.000 η Nissan. Τα μισά(και παραπάνω) τα ζητάει το ελληνικό κράτος.
Αλήθεια στη Μ3(που γίνεται και επιμερισμός του κόστους μέσω κοινής χρήσης εξαρτημάτων) τι δικαιολογεί τα λεφτά που θέλει;
Ο ήχος και η μάρκα; -
...Άχρηστη η ύπαρξη της για σένα.
Για άλλους είναι χρήσιμη. Ειδικά όταν θες να περάσεις τόσα άλογα σε δημόσιο δρόμο. Και η εξέλιξη της κοστίζει.Επίσης μην ξεχνάμε πως δε ζητάει 160.000 η Nissan. Τα μισά(και παραπάνω) τα ζητάει το ελληνικό κράτος.
Αλήθεια στη Μ3(που γίνεται και επιμερισμός του κόστους μέσω κοινής χρήσης εξαρτημάτων) τι δικαιολογεί τα λεφτά που θέλει;
Ο ήχος και η μάρκα;Χωρίς να υπονοώ ότι η Μ3 είναι το άγιο δισκοπότηρο θεωρώ ότι αυτό που παίρνεις είναι κινητήρας (ο ήχος είναι μπόνους. Για μένα ευπρόσδεκτο, σε αυτά τα λεφτά. Άλλωστε σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι ήχοι διαθέσιμοι για αγορά)/στήσιμο/αίσθηση/'διασκέδαση' και αν δώσεις και 5-6 χιλιάρικα ένα αρκετά καλό διπλοσύμπλεκτο, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς (μπορούσες?) να τo πάρεις και χειροκίνητο αν ήθελες. Η ¨μαρκα' είναι ένα μπόνους για όποιον το θέλει. Αν έβγαζε Μ3 και η Νισάν πάντως, εγώ Νισάν θα έπαιρνα.
Για την τιμή:
Πριν 2-3 χρόνια είχε την εξής τιμολόγηση η BMW:
316=30.000
335=60.000
M3=90.000Κάπου υπήρχε και ένα thread αν άξιζε τα +30.000 από την 335. Να σου μιλήσω ειλικρινά είναι 'πολλά' και τα 90 (120 σήμερα) και τα +30 από την 335. Αλλά από την άλλη κάποια πράγματα (κινητήρας, στήσιμο, συνολικό αποτέλεσμα) κοστίζουν και (εν μέρει) δικαιολογώ τέτοιες διαφορές. Π.χ. Golf παίρνεις με 14 χιλιάρικα αλλά και με 35. Δεν σημαίνει ότι αυτός που πήρε το δεύτερο είναι μαλάκας (ή ίσως και να είναι? Δεν ξέρω... ). Η Μ3 Ε46 στη δύση της καριέρας της ήταν στα 75 χιλιάρικα και η Μ3 Ε92 ανέβηκε 15 χιλιάρικα. Για κάποιους και αυτά ήταν 'πολλά'. Γενικά η τιμολόγηση ενός αυτοκινήτου είναι μάλλον πολυσύνθετο θέμα και δεν θεωρώ ότι το κατέχω εις βάθος. Όποτε με πιάνει όμως το σκαλίζω. Θυμάμαι κάπου είχα διαβάσει πριν πολλά χρόνια ότι η Πόρσε σε κάθε 959 που πουλούσε, έμπαινε μέσα αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ (μάρκα τότε).
Το GT-R βέβαια δεν έχει μικρά αδέλφια για να δανειστεί πράγματα (δεν ξέρω τι πήρε βέβαια από το ράφι και ούτε είναι εύκολο να μαθευτεί αυτό) αλλά και πάλι (επανέρχομαι) τα 160 είναι πάρα πολλά (από τη δική μου οπτική γωνία). Ακόμη και αν τα μισά είναι φορολογία. Θα είχε ενδιαφέρον αν μαθαίναμε τις τιμές CIF βέβαια αυτών που συζητάμε. Ίσως τότε να είχε πιο πολύ ζουμί η συζήτηση.
Τέλος, για να διώξω από την πλάτη μου το όποιο φιλογερμανικό-αντιγιαπωνέζικο χαρακτηρισμό να γνωστοποιήσω ότι η Νισάν είναι η γιαπωνέζικη μάρκα που προσωπικά ξεχωρίζω από τις άλλες. Μου αρέσει η φιλοσοφία της, μου αρέσει που συνεχίζει να βγάζει σπορ μοντέλα και όχι μόνο υβριδικές μαλακίες, μου αρέσει η Ινφίνιτυ ΠΟΛΥ περισσότερο από τη Λέξους, μου αρέσει μια πίστα που έχει με στροφές-αντίγραφα από γνωστές πίστες και πολύ κουλ περιβάλλον, ΔΕΝ μου αρέσει το νέο Μικρα (ΑΛΛΑ μου άρεσε το προηγούμενο), μου αρέσει το Juke και το Κασκαι και γενικώς είναι από τις εταιρίες που 'πάω', χωρίς να έχω προσωπική εμπειρία από κάποιο όχημα της.
-
Μπα αμφιβάλλω. Και τι συμπέρασμα να έβγαζα από μία (συν)οδήγηση? Ότι πάει πιο γρήγορα με πιο εύκολο τρόπο ή είναι πιο ασφαλές? Εε και?
Oxι ακριβως...Οτι παει πιο γρηγορα πραγματι, με πιο ευκολο τροπο επισης, ΟΜΩΣ μεχρι ενα σημειο, και μαλιστα παει και ακομα γρηγοροτερα, και παραλληλα 'ανταποδιδει' την προσπαθεια εφοσον κατεχεις σε ενα καλο βαθμο το 'αθλημα'.
Ταυτοχρονα ειναι και πιοι ασφαλες...Δεν ειναι και λιγα ολα αυτα για να πεις απλα, 'ε και?'...**Στη δική μου κοσμοθεωρία **μια Μ3 (για να μη βάλω ανάλογης τιμής άλλα αυτοκίνητα) παραμένει προτιμότερη και ας είναι και πιο αργή. Αλλά επιπλέον ποια είναι τα highlights του, που υστερεί η Μ3? Στην τετρακίνηση? ΑΧΡΗΣΤΟ προσόν όταν μιλάμε για σπορ οδήγηση ή οποία δεν είναι μόνο χρόνοι, χρόνοι και χρόνοι. Στο κιβώτιο? Στο ενσωματωμένο στο ταμπλό playstation? Στον κινητήρα? Στους χρόνους στο Ring (στους οποίους όπως φημολογούνταν έντονα μετά από καιρό και περιοδικά που πήγαν να τους επαναλάβουν μάλλον το είχαν κατεβάσει τιουναρισμένο στα 600παρά άλογα. Τίποτα δεν αποδείχτηκε βέβαια και τα ίδια κάνουν και οι Γερμανοί σε αυτά που δίνουν για τεστ, αλλά το ότι τα κάνουν και άλλοι δεν σημαίνει ότι παίρνουν συγχωροχάρτι όσοι τα επαναλαμβάνουν). Μόνο μη μου αρχίσεις και εσύ όπως οι Φεραρίστι για 'ιστορία', 'μοναδικό χαρακτήρα', 'περιορισμένη παραγωγή', 'ψυχή' κλπ
Καλα το θετεις απο την αρχη...'κοσμοθεωρια'. Γιατι στην πραγματικοτητα ειναι ΠΟΛΥ διαφορετικα τα πραγματα.
Ακομα και η 'τετρακινηση' του δεν ειναι ετσι οπως την νομιζεις. Κατα βαση πισωκινητο ειναι και χρησιμοποιει την μεταδοση ΚΑΙ στους εμπρος τροχους, οσο ΑΚΡΙΒΩΣ χρειαζεται ανα πασα στιγμη, για την μεγαλυτερη δυνατη προσφυση, χωρις ομως παραλληλα να στερει ΚΑΘΟΛΟΥ απο την ευχαριστηση εαν ο χειριστης ξερει και μπορει να το παει 'στραβωμενο'.
Μονο αχρηστη λοιπον δεν ειναι η 4κινηση, και τουλαχιστον η υποτιμητικη τοποθετηση σου προς την 'τετρακινηση' δειχνει πιθανοτατα, οτι δεν εχεις καποια αντιστοιχη oδηγικη επαφη με καποιο 'σωστο' 4κινητο (απο Impreza wrx παλαιοτερης γενιας μεχρι και οποιοδηποτε σχεδον Mitsubishi EVO) σε καθημερινο δρομο, ωστε να αντιληφθεις τις χάρες αλλα και χαρές που προσφερουν τετοιες καλορυθμισμενες μεταδοσεις, με επιπροσθετη μαλιστα ασφαλεια...
Οσο για τα υπολοιπα που λες η ουσια ειναι μια και απλη. ΝΑΙ τα κανει ολα αυτα, και μαλιστα καλυτερα (χρονους αποτελεσματικοτητα σε καθε συνθηκες κτλ) αλλα το κυριοτερο, με ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ κοστος, και παραλληλα χωρις να μειωνει/φιλτραρει την μεγιστη ευχαριστηση που μπορει να προσφερει ενα κατασκευασμα της super coupe κατηγοριας.Είχα διαβάσει πολλά τεστ (σε αγγλικά) και το συμπέρασμα ήταν μέσες άκρες 'ναι, πάει γρήγορα, γράφει χρόνους, είναι ασφαλές' είναι έτσι, είναι αλλιώς ΑΛΛΑ στην τελική κανείς δεν θα το αγόραζε σε σύγκριση με Μ3/911 κλπ. Είναι πολύ 'digital', όπως έγραφε το αγγλικό EVO πριν 3-4 χρόνια και αυτό δεν είναι προσόν σε αυτή τη λίγκα.
Τέλος, ακόμη και τα 120 είναι ΠΟΛΛΑ. Εννοώ σε σύγκριση με τα 90 που αναφέρεις.
Και εγω εχω διαβασει ΑΠΕΙΡΑ τεστ, Αγγλικα, Αμερικανικα, Γαλλικα, μετεφρασμενα Γερμανικα, και παει λεγοντας.
ΚΑΝΕΝΑ, μα κανενα, δεν μπορουσε και δεν μπορει να μεταφερει το μεγαλειο ολων αυτων των προτερημετων που διαθετει αυτη η κατασκευη, εαν δεν το ζησεις απο μεσα, -με εναν αρκετα ικανο χειριστη φυσικα- ακομα και σαν συνοδηγος...
Καθολου digital δεν ειναι η οδηγικη του αισθηση. Το evo μην ξεχνας το εβγαλε και πρωτο σε evo coty, αλλα και 5αστερο.
Τελος εαν πας βολτα με μια 997ΤΤ που εκανε 200κ και μετα με το GT-R , ΤΟΤΕ ισως ακομα και εσυ διαπιστωσεις οτι ειναι
bargain τα 120κ που ζηταει για την αποκτηση του...Anyway, οτι και να λεμε, οτι και να γραφουμε, πρεπει να το ζησεις απο μεσα, τουλαχιστον εσυ που το αμφισβητεις. Δεν ειναι μονο θεμα επιλογων υλικων και τεχνολογιας. Ειναι ολοκληρη η φιλοσοφια στην οποια βασιζεται, εντελως διαφορετικη, και πολλα χρονια μπροστα απο οτιδηποτε υπαρχει στον σημερινο ανταγωνισμο.
Αυτο δυστυχως δυσκολα αποτυπωνεται στο χαρτι... -
Χωρίς να υπονοώ ότι η Μ3 είναι το άγιο δισκοπότηρο θεωρώ ότι αυτό που παίρνεις είναι κινητήρας (ο ήχος είναι μπόνους. Για μένα ευπρόσδεκτο, σε αυτά τα λεφτά. Άλλωστε σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι ήχοι διαθέσιμοι για αγορά)/στήσιμο/αίσθηση/'διασκέδαση' και αν δώσεις και 5-6 χιλιάρικα ένα αρκετά καλό διπλοσύμπλεκτο, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς (μπορούσες?) να τo πάρεις και χειροκίνητο αν ήθελες. Η ¨μαρκα' είναι ένα μπόνους για όποιον το θέλει. Αν έβγαζε Μ3 και η Νισάν πάντως, εγώ Νισάν θα έπαιρνα.
Μα αυτά πέρα από τη μάρκα και τον ήχο τα έχει και το GT-R και κρίνοντας από τους χρόνους σε μεγαλύτερο βαθμό.
Επίσης έχει και ξεχωριστό σχήμα(είτε αυτό αρέσει είτε όχι) και δε μοιάζει σε φουσκωμένη 316.Να σου μιλήσω ειλικρινά είναι 'πολλά' και τα 90 (120 σήμερα) και τα +30 από την 335. Αλλά από την άλλη κάποια πράγματα (κινητήρας, στήσιμο, συνολικό αποτέλεσμα) κοστίζουν και (εν μέρει) δικαιολογώ τέτοιες διαφορές.
Αντίστοιχες διαφορές σε κινητήρα, στήσιμο και συνολικό αποτέλεσμα έχει και το GT-R σε σχέση με τη Μ3.
Εκεί γιατί δε δικαιολογείς τη διαφορά τιμής;Απλά μάλλον επειδή η Μ3 είναι πιο κοντά στα δικά σου γούστα είναι πιο εύκολο να δικαιολογήσεις και τα λεφτά της. Χωρίς για εμένα αυτό να είναι κακό.
-
Χωρίς να υπονοώ ότι η Μ3 είναι το άγιο δισκοπότηρο θεωρώ ότι αυτό που παίρνεις είναι κινητήρας (ο ήχος είναι μπόνους. Για μένα ευπρόσδεκτο, σε αυτά τα λεφτά. Άλλωστε σε μερικά χρόνια δεν θα υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι ήχοι διαθέσιμοι για αγορά)/στήσιμο/αίσθηση/'διασκέδαση' και αν δώσεις και 5-6 χιλιάρικα ένα αρκετά καλό διπλοσύμπλεκτο, αν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Το ευχάριστο είναι ότι μπορείς (μπορούσες?) να τo πάρεις και χειροκίνητο αν ήθελες. Η ¨μαρκα' είναι ένα μπόνους για όποιον το θέλει. Αν έβγαζε Μ3 και η Νισάν πάντως, εγώ Νισάν θα έπαιρνα.
Μα αυτά πέρα από τη μάρκα και τον ήχο τα έχει και το GT-R και κρίνοντας από τους χρόνους σε μεγαλύτερο βαθμό.
Επίσης έχει και ξεχωριστό σχήμα(είτε αυτό αρέσει είτε όχι) και δε μοιάζει σε φουσκωμένη 316.Να σου μιλήσω ειλικρινά είναι 'πολλά' και τα 90 (120 σήμερα) και τα +30 από την 335. Αλλά από την άλλη κάποια πράγματα (κινητήρας, στήσιμο, συνολικό αποτέλεσμα) κοστίζουν και (εν μέρει) δικαιολογώ τέτοιες διαφορές.
Αντίστοιχες διαφορές σε κινητήρα, στήσιμο και συνολικό αποτέλεσμα έχει και το GT-R σε σχέση με τη Μ3.
Εκεί γιατί δε δικαιολογείς τη διαφορά τιμής;Απλά μάλλον επειδή η Μ3 είναι πιο κοντά στα δικά σου γούστα είναι πιο εύκολο να δικαιολογήσεις και τα λεφτά της. Χωρίς για εμένα αυτό να είναι κακό.
Από όσα έχω διαβάσει (από την πολυθρόνα μου δλδ τα τεστ ντράιβ ) αίσθηση και 'διασκέδαση' το GT-R δεν έχει (τουλάχιστον στο επίπεδο της Μ3 ή μιας GT3). Εντάξει και με ένα πατίνι μπορείς υπό συνθήκες να διασκεδάσεις, το θέμα είναι πόσο 'καλά' το κάνεις. Επίσης, όπως έγραψα και πριν οι χρόνοι δεν είναι κάτι που με ψαρώνει πλέον. Παλαιότερα ήμουν αριθμολάγνος. Όχι πια. Αποτελεσματικότητα βέβαια που αναφέρεις (σε χρόνους) έχει.
Για το δεύτερο κουοτ, ποιες είναι αυτές οι διαφορές που αναφέρεις? Αυτό ρώτησα. Τι παραπάνω έχει δλδ ο κινητήρας (εκτός από τα +65 άλογα αλλά σε +150τόσα κιλά) και το στήσιμο που να δικαιολογούν τα +45χιλιάρικα? Τέσπα, ας μην το κάνουμε vs γιατί δεν οδηγεί και κάπου αφού όπως σωστά είπες είναι και θέμα προσωπικών επιλογών και γούστου. Η δική μου 'επιλογή' (από τον καναπέ πάντοτε ) δεν είναι η Μ3 αλλά η GT3. Στην τελευταία έκδοση βέβαια 4.0 η τιμή έχει εκτοξευθεί. Στα 160-170Κ όμως που είναι το Gt-R θα 'Βολευόμουν' και με μια Carrera 2S και ας έτρωγα κάποια (αρκετά, δεν έχω πρόβλημα) δευτερόλεπτα απ'τον Γκοτζίλα.
-
Για το δεύτερο κουοτ, ποιες είναι αυτές οι διαφορές που αναφέρεις? Αυτό ρώτησα. Τι παραπάνω έχει δλδ ο κινητήρας (εκτός από τα +65 άλογα αλλά σε +150τόσα κιλά) και το στήσιμο που να δικαιολογούν τα +45χιλιάρικα?
Οι καλύτεροι χρόνοι που κάνει δείχνουν τις διαφορές.
http://www.fastestlaps.com/comparisons/ ... _gt-r.html
Δε νομίζω να χρειάζεται κάποια άλλη εξήγηση.
-
Δεν είναι θέμα αριθμολαγνείας, δεν μιλάμε για ένα απλό 0-100 κλπ δείχνει πολλά περισσότερα όχι μόνο σε ισχύ αλλά και σε συμπεριφορά και εμπιστοσύνη που δίνει στον οδηγό της, δεν μπορείς να τα σβήσεις όλα αυτά.
Από την άλλη έχει σημασία να μπεις μέσα να δεις αν πχ είναι ενοχλητικά σκληρή και χίλια άλλα.... -
Δηλαδή δε δίνει εμπιστοσυνη το GT-R?
Δεν έχει σωστή συμπεριφορά?
Απλά μαζί με αυτά κάνει και σκόνη τη M3 όπου την πετυχαίνει. Και δε μιλάω για 0-100 αλλά το μισό λεπτό στο Ring για παράδειγμα. -
**Από όσα έχω διαβάσει (από την πολυθρόνα μου δλδ τα τεστ ντράιβ ) αίσθηση και 'διασκέδαση' το GT-R δεν έχει (τουλάχιστον στο επίπεδο της Μ3 ή μιας GT3). **Εντάξει και με ένα πατίνι μπορείς υπό συνθήκες να διασκεδάσεις, το θέμα είναι πόσο 'καλά' το κάνεις. Επίσης, όπως έγραψα και πριν οι χρόνοι δεν είναι κάτι που με ψαρώνει πλέον. Παλαιότερα ήμουν αριθμολάγνος. Όχι πια. Αποτελεσματικότητα βέβαια που αναφέρεις (σε χρόνους) έχει.Δεν ισχυει αυτο...Σου λεω οτι επι του πρακτεου, δεν τιθεται τετοιο θεμα. Αλλα ακομα και σοβαρα αρθρα ΔΕΝ εχουν γραψει κατι τετοιο. Να το πω αλλιως, ή ακομα και να το ζωγραφισω , δεν μπορω...Παμε παρακατω?
Για το δεύτερο κουοτ, ποιες είναι αυτές οι διαφορές που αναφέρεις? Αυτό ρώτησα. Τι παραπάνω έχει δλδ ο κινητήρας (εκτός από τα +65 άλογα αλλά σε +150τόσα κιλά) και το στήσιμο που να δικαιολογούν τα +45χιλιάρικα? Τέσπα, ας μην το κάνουμε vs γιατί δεν οδηγεί και κάπου αφού όπως σωστά είπες είναι και θέμα προσωπικών επιλογών και γούστου. Η δική μου 'επιλογή' (από τον καναπέ πάντοτε ) δεν είναι η Μ3 αλλά η GT3. Στην τελευταία έκδοση βέβαια 4.0 η τιμή έχει εκτοξευθεί. Στα 160-170Κ όμως που είναι το Gt-R θα 'Βολευόμουν' και με μια Carrera 2S και ας έτρωγα κάποια (αρκετά, δεν έχω πρόβλημα) δευτερόλεπτα απ'τον Γκοτζίλα.
Στα ανεφερα και εγω πιο πριν τα περι διαφορων...Η νεα Carrera S 991 με τις τρεχουσες τιμες -προ υπολογισμου αφαιρεσης φορου πολυτελειας- εχει 180κ χωρις sport chrono pack -εαν θυμαμαι καλα, εκτος αν το εχει στανταρ η S-. Θα βολευομουν και εγω με μια τετοια, αλλα οπως την θελω, -χωρις απαραιτητα το φανταστικο PDK- φτανει τα 190κ με δυο-τρια καλουδια.
Να μου πεις οτι 'βολευεσαι' (σε επιπεδο ευχαριστησης και μονο, αφου η οποια πρακτικοτητα των +2 θεσεων παει περιπατο...)ακομα και με μια νεα Boxster 981 S, Οκ θα συμφωνησω, αλλα και παλι η κατηγορια αδρεναλινης ειναι διαφορετικη. Το GT-R ειναι κατι σαν ενα πειραγμενο(!) WRC σεταρισμενο για πιστα, με πολυ υψηλο βαθμο φιλικοτητας-ρυθμισιμοτητας και εξαιρετικο ζυγισμα. -
και εγώ το έχω πετύχει στην αττική οδο και δεν ακούγεται τπτ το τρομερό... αυτό + το ντιζαιν του θα με απέτρεπαν από την αγορά (ίσως και το νισσαν στο καπό )
κατά τα άλλα είναι εκλπηκτικό οχημα
-
-
απο κοντα ειναι πολυ μεγαλυτερο απ'οσο το δειχνουν οι φωτο και ειναι κλασικο ιαπωνικο σχημα για supercar.....
εμενα παντως με εξηταρει οτι το σηματακι της νισσαν στεκεται απεναντι στα ευρωπαικα supercar -
αυτο που δεν καταλαβαινουν μερικοι εδω μεσα ειναι οτι καποιοι αλλοι εδω μεσα εχουν οδηγησει(κ μαλιστα αρκετα κ σε διαφορετικες συνθηκες) το γτρ,το εχουν συγκρινει σε παρομοιες συνθηκες με το μ3 κ βρισκουν ανουσια την 4κινηση του,το θεωρουν πολυ πλεηστεησον κτλ..ασε που ειναι ντατσουν κ οχι αριστοκρατικη μπεμπα(αριστοκρατια να δεις που κουβαλουν διαφοροι μελαμψοι που εχουν μπεμπες)..
οποτε,οι υπολοιποι,ας σταματησουν να μιλουν κ να υποστηριζουν οτι αξιζει τα 120-160κ€ το ντατσουν..οταν μπορεις με 90κ€ να παρεις το μεγαθηριο της βαυαριας που φερει κ ''κοινο'' σκελετο κ αλλα κ διαφορα αλλα κοινα πραγματα(ταμπλο-καθισματα κτλ),με μια 316δ..
ας καταλαβουν οτι το να χρησιμοποιεις εξαρτηματα που ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σχεδιασμενα κ κατασκευασμενα για 1 κ μονο μοντελο,δεν δικαιολογει την διαφορα χρηματων απο ενα αργοτερο (σε ευθεια κ στροφες) μοντελο που χρησιμοποιει αρκετα κοινα εξαρτηματα με αλλες εκδοσεις του..
με λιγα λογια,υ.γ.
δεν εχω οδηγησει το γτρ..εχω οδηγησει μονο μ3(κ σε δημοσιο δρομο)-μ5-μ6 εντος πιστας. -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
αυτο που δεν καταλαβαινουν μερικοι εδω μεσα ειναι οτι καποιοι αλλοι εδω μεσα εχουν οδηγησει(κ μαλιστα αρκετα κ σε διαφορετικες συνθηκες) το γτρ,το εχουν συγκρινει σε παρομοιες συνθηκες με το μ3 κ βρισκουν ανουσια την 4κινηση του,το θεωρουν πολυ πλεηστεησον κτλ..ασε που ειναι ντατσουν κ οχι αριστοκρατικη μπεμπα(αριστοκρατια να δεις που κουβαλουν διαφοροι μελαμψοι που εχουν μπεμπες)..Ποιοι ειναι ολοι αυτοι? Μας 'αποκαλυπτεις' σε παρακαλω, γιατι εχω μιλησει με κατοχους, που εχουν περασει απο τα χερια τους και αλλα 'τερατα' , ποσο μαλλον μια οδηγοκεντρικη κατα τα αλλα, αλλα οχι και εξωφρενικα γρηγορη ή συγκινισιακη Μ3 Ε92, και αυτα που λες εσυ, ΔΕΝ τα ενστερνιζονται...
οποτε,οι υπολοιποι,ας σταματησουν να μιλουν κ να υποστηριζουν οτι αξιζει τα 120-160κ€ το ντατσουν..οταν μπορεις με 90κ€ να παρεις το μεγαθηριο της βαυαριας που φερει κ ''κοινο'' σκελετο κ αλλα κ διαφορα αλλα κοινα πραγματα(ταμπλο-καθισματα κτλ),με μια 316δ..
ας καταλαβουν οτι το να χρησιμοποιεις εξαρτηματα που ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σχεδιασμενα κ κατασκευασμενα για 1 κ μονο μοντελο,δεν δικαιολογει την διαφορα χρηματων απο ενα αργοτερο (σε ευθεια κ στροφες) μοντελο που χρησιμοποιει αρκετα κοινα εξαρτηματα με αλλες εκδοσεις του..
με λιγα λογια,υ.γ.
δεν εχω οδηγησει το γτρ..εχω οδηγησει μονο μ3(κ σε δημοσιο δρομο)-μ5-μ6 εντος πιστας.Μια απλη ερωτηση θα κανω, και θα ηθελα μια εξισου απλη απαντηση...Επειδη ειτε δεν εχεις ενημερωθει σφαιρικα/εγκυρα, για το συγκεκριμενο αυτοκινητο, ειτε εχεις μια -για δικους σου λογους-, 'αλλεργια' στο ακουσμα της λεξης ' Νιssan GT-R'...
Σε εχουν παει γρηγορη βολτα ( κυριως 'στραβωμενη'...) με R35? -
αυτο που δεν καταλαβαινουν μερικοι εδω μεσα ειναι οτι καποιοι αλλοι εδω μεσα εχουν οδηγησει(κ μαλιστα αρκετα κ σε διαφορετικες συνθηκες) το γτρ,το εχουν συγκρινει σε παρομοιες συνθηκες με το μ3 κ βρισκουν ανουσια την 4κινηση του,το θεωρουν πολυ πλεηστεησον κτλ..ασε που ειναι ντατσουν κ οχι αριστοκρατικη μπεμπα(αριστοκρατια να δεις που κουβαλουν διαφοροι μελαμψοι που εχουν μπεμπες)..
με λιγα λογια,υ.γ.
δεν εχω οδηγησει το γτρ..εχω οδηγησει μονο μ3(κ σε δημοσιο δρομο)-μ5-μ6 εντος πιστας.ειρωνικό να υποθέσω το παραπάνω ποστ σου ε;
-
με λιγα λογια,υ.γ.
δεν εχω οδηγησει το γτρ..εχω οδηγησει μονο μ3(κ σε δημοσιο δρομο)-μ5-μ6 εντος πιστας.Τουλάχιστον δεν ανάφερες κάτι για ιστορία, τίτλους, ψυχή και πεντιγκρυ, γιατί θα νόμιζα ότι ήμουν στο θρεντ του Realzeus.
Οπότε το ρεζουμέ σε μια φράση είναι ότι 160 χιλιάρικα (σημερινή τιμή, όχι αυριανή ή χθεσινή) για το Νισάν των 485 αλόγων (και όχι των 550 που πωλούνται πλέον έξω. Δλδ τα 160 είναι για το μοντέλο 2007-2010. Ή ο Θεοχαράκης έχει να ανανεώσει το σάιτ 1-2 χρόνια ή έχει 2-3 κομμάτια του '10 να ζμπρώξει ή η νέα τιμή του 2012 μοντέλου είναι μια καλά κρυμμένη έκπληξη για όποιον πάει να ρωτήσει από κοντά) είναι bargain για σένα ? Και όλα αυτά με κριτήριο βασικό το fastestlaps. Δλδ ότι γρηγορότερο από το GT-R εκεί είναι καλύτερο από το GTR (αυτό εννοούσα με το 'αριθμολαγνεία' και όχι το 0-100), έτσι απλά. Οκ, πάσο.
Γύφτοι σε BMW Μ3? Φαντάζομαι το Νισάν το οδηγεί η μπουρζουαζία της Ελλάδας και της Ευρώπης?
Έχω πετύχει κάποιες φάτσες στην παραλιακή να το ντραιβάρουν . Τι να σου πω, σόι του Κωνσταντίνου και της Ελισάβετ.Τέσπα, κακώς συμμετέχω σε μια ατέρμονη συζήτηση καθώς όπως έγραψα ο καθένας μας έχει τα δικά του κριτήρια και για τις τιμές και για το τι τον εξιτάρει από το χ όχημα. Άλλος θέλει χρόνους, άλλος θέλει 4κίνηση, άλλος πισωκίνηση, άλλος ατμόσφαιρα, άλλος τούρμπο κλπ. Συγγνώμη που διατάραξα στιγμιαία την εξύμνηση αυτής της 'ευκαιρίας'. Αποχωρώ.
Nissan GT-R