-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
εγω το GTR θα το φοβομουν για μεταχειρισμενο
και εγω θα το περναγα ψιλο κοσκινο......
οποιοδηποτε μτχ πρεπει να περναει απο κοσκινο. Το συγκεκριμενο επειδη μονο σε 1 σημειο μπορεις να του κανεις σερβις, ειναι πολυ ευκολο να βρεις το ιστορικο του.
-
Φρεσκο επεισοδιο Best Motoring και συγκριτικο με:
Lotus Evora vs Cayman S vs NSX-R vs GT-R vs Audi R8 4.2 vs Gallardo LP 550-2 VBhttp://www.youtube.com/watch?v=z09B6gDr_cE
Μερος 1ο -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
οποιοδηποτε μτχ πρεπει να περναει απο κοσκινο. Το συγκεκριμενο επειδη μονο σε 1 σημειο μπορεις να του κανεις σερβις, ειναι πολυ ευκολο να βρεις το ιστορικο του.
Σε ενα μονο σημειο υποτιθεται πως του κανεις σερβις εννοεις...εσυ νομιζεις οσοι εχουν ferrari ή labo Πανε αντιπροσωπεια....για πηγαινε μια βολτα προς μεταμορφωση και θα σου πω εγω...μην ξεχνας για τον κλασσικο ελληναρα μηχανικο ειναι αλλο ενα Nissanaki απλα πιο γργηγορο
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
Σε ενα μονο σημειο υποτιθεται πως του κανεις σερβις εννοεις...εσυ νομιζεις οσοι εχουν ferrari ή labo Πανε αντιπροσωπεια....για πηγαινε μια βολτα προς μεταμορφωση και θα σου πω εγω...μην ξεχνας για τον κλασσικο ελληναρα μηχανικο ειναι αλλο ενα Nissanaki απλα πιο γργηγορο
μεταμορφωση εχω παει, ξερω τι λες
το θεμα ειναι οτι για το gt-r θελει ειδικο εξοπλισμο για πληρη ελεγχο, εκτος αν θες να βγεις εκτος εγγυησης. Αλλωστε γιατι να παρεις ενα τετοιο αυτοκινητο που δε θα εχει πληρη ιστορικο?
Ας τα πουνε καλυτερα οι κατοχοι ομως! -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Γάζωνε σ αυτό το δρόμο. Αμα ήταν ο Clarkson μέσα θα του χαν φύγει όλες οι αρθρώσεις
Inside the Nissan GT-R development team - R&D Undercover - Best Motoring International
Youtube Video -
Ο χρήστης foufoutoz έγραψε:
Γάζωνε σ αυτό το δρόμο. Αμα ήταν ο Clarkson μέσα θα του χαν φύγει όλες οι αρθρώσεις
Inside the Nissan GT-R development team - R&D Undercover - Best Motoring International
Youtube VideoΠραγματικα οσο το βλεπω αυτο το αμαξι τοσο δεν το χορταινω, ειναι φανταστικο τι καλυτερο για τα λεφτα του κατα τη γνωμη μου.
-
Ο χρήστης sign-b έγραψε:
Για συγκεκριμενους λογους η γενικα?
ξερω γω πολλα ακουγονται, ασε που το κοστος κτησης ειναι μεν χαμηλο αλλα το κοστος επισκευων φαινεται μεγαλο.
-
Πολλά δεν ακούγονται και για την κατηγορία του φαίνεται αρκετά αξιόπιστο αλλά είναι υπερβολικά πολύπλοκο όχημα και το κοινό που απευθύνεται δεν και ότι καλύτερο. Επίσης διαφορικά, συστήματα κατανομής ροπής και DCT πρέπει να είναι πολύ επίφοβα. Lancer και Impreza πρέπει να είναι εξίσου πιθανό να έχουν προβλήματα σε αυτά τα σημεία
Απο την άλλη όμως βάζεις το διαγνωστικό πάνω και βλέπεις τα πάντα
Ανταλλακτικά λογικότατο είναι να έχει πανάκριβα. Την εντελώς τελευταία τεχνολογία έχει πάνω του και τα περισσότερα απο αυτά πρέπει να αντέχουν τεράστιες καταπονήσεις
Κάποιος μάλλον που δε έχει την οικονομική άνεση να το πάρει καινούργιο καλύτερα θα ήταν να μην το πάρει καθόλου
-
Πολλά δεν ακούγονται και για την κατηγορία του φαίνεται αρκετά αξιόπιστο αλλά είναι υπερβολικά πολύπλοκο όχημα και το κοινό που απευθύνεται δεν και ότι καλύτερο. Επίσης διαφορικά, συστήματα κατανομής ροπής και DCT πρέπει να είναι πολύ επίφοβα. Lancer και Impreza πρέπει να είναι εξίσου επίφοβαΑπο την άλλη όμως βάζεις το διαγνωστικό πάνω και βλέπεις τα πάντα
Ανταλλακτικά λογικότατο είναι να έχει πανάκριβα. Την εντελώς τελευταία τεχνολογία έχει πάνω του και τα περισσότερα απο αυτά πρέπει να αντέχουν τεράστιες καταπονήσεις
Κάποιος μάλλον που δε μπορεί να το πάρει καινούργιο καλύτερα θα ήταν να μην το πάρει καθόλου
Λίγο τρομολαγνεία μου κάνει όλο αυτό που λες.
Με την ίδια λογική δεν πρέπει να αγοράζεις κανένα (πραγματικά) γρήγορο σπορ αμάξι (όπως και ferrari-lamborghini-porsche κτλ).Όλα τα αμάξι αυτής της κατηγορίας είναι μελετημένα για να τα σκίζεις κάθε μέρα όλη μέρα και να μην βγάζουν προβλήματα.Και δεν τα λέω όλα αυτά που τα βγάζω από το μυαλό μου, αλλά γιατί όταν ανακοινώνει η Toyota ότι μπορείς να κάνεις όσες εκκινήσεις θες με το launch control (όπου το αμάξι κατά την εκκίνηση 'τρώει' απίστευτες καταπονήσεις), καταλαβαίνεις τι μελέτη έχει πέσει ΚΑΙ για τα υπόλοιπα εξαρτήματα (που δεν εμπλέκονται κατά την εκκίνηση).
Για τα service του GTR, δεν ξέρω.Κάποιος κάτοχος θα μας διαφώτιζε, αλλά μην βγάζουμε μέσα από βιαστικές υποθέσεις κάποια συμπεράσματα.
Και οι ferrari φαντάζονται πολλοί ότι έχουν εξοντωτικά κόστη service, αλλά δεν είναι έτσι (με ελάχιστες εξαιρέσεις). -
παντως το θεμα ειναι το οριο στη χρηση.Ποσα χλμ το χρονο αντεχει η τσεπη σου.Βλεπω Πορσικα του 06 με 60.000+ χλμ. Εγω ας πουμε ετησιως θα εκανα > 10.000 χλμ
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
παντως το θεμα ειναι το οριο στη χρηση.Ποσα χλμ το χρονο αντεχει η τσεπη σου.Βλεπω Πορσικα του 06 με 60.000+ χλμ. Εγω ας πουμε ετησιως θα εκανα > 10.000 χλμσυνήθως αυτοί που δίνουν 100.000+ € για αμάξι, έχουν και 2ο για καθημερινές μετακινήσεις το οποίο τρώει την 'παπάρα'.
Οπότε κι 'εσύ' παίρνεις το αμάξι που σου αρέσει να οδηγείς όταν το θες από επιλογή και δεν το ταλαιπωρείς τσάμπα στην κίνηση της πόλης και...ξεκαπνίζεις και το αμάξι στην εθνική 'να ουμ'.Και πρακτικά το βλέπω και από το αμάξι του father.Όταν πήρε 2ο αμάξι, το 'κύριο' (μεγάλο) αμάξι του σταμάτησε να 'γράφει' χιλιόμετρα.Πλέον έχει max 6-70000km το χρόνο κι αυτά σε εθνικές, εκδρομές και βόλτες.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Λίγο τρομολαγνεία μου κάνει όλο αυτό που λες.
Με την ίδια λογική δεν πρέπει να αγοράζεις κανένα (πραγματικά) γρήγορο σπορ αμάξι (όπως και ferrari-lamborghini-porsche κτλ).Γιατί ποιός σου είπε ότι τα αυτοκίνητα των εταιρειών που ανέφερες είναι τέρατα αξιοπιστίας ή ότι μπορεί να τα συντηρεί ο καθένας; Για αυτά ακόμα χειρότερα τα πράματα..
Άλλο να έχουν αντοχές και άλλο να μη βγάζουν προβλήματα
Και πέραν αυτού σε μια Ferrari πχ μπορεί να έχει στα προβλεπώμενα service αλλαγή δίσκου πιο συχνά απο ότι εσυ αλλάζεις λαδια στο δικό σου. Του GT-R όλοι οι δίσκοι και πολύδισκοι πόσα χλμ να αντέξουν; 25; 50; 75; 100 χιλ.χλμ; Όταν θα έχουν φάει τα ψωμιά τους πόσο θα κάνουν σαν ανταλακτικά, τι να πρωτοαλλάξεις και πώς στα σημεία που βρίσκονται;
Δε μπορούν να συντηρούν όλοι τέτοια αυτοκίνητα. Ακόμα και ένα τεπόζιτο να καίς το χρόνο πάλι πληρώνεις τα κερατα σου σε τέλη και ασφάλειες
-
Γιατί ποιός σου είπε ότι τα αυτοκίνητα των εταιρειών που ανέφερες είναι τέρατα αξιοπιστίας ή ότι μπορεί να τα συντηρεί ο καθένας; Για αυτά ακόμα χειρότερα τα πράματα..Άλλο να έχουν αντοχές και άλλο να μη βγάζουν προβλήματα
Κανένα αμάξι δεν είναι εγγυημένα αξιόπιστο 100% από τη στιγμή που γίνεται μαζική παραγωγή, όσα λεφτά κι αν κάνει.
Όση πιθανότητα έχει να βγάλει μία S-class πρόβλημα (για να μιλήσουμε για ίδιο κόστος αγοράς), άλλη τόση έχει και ένα GTR. Κι αυτό είτε μιλάμε για μεταχειρισμένα αμάξια είτε για καινούρια και προφανώς εννοείται ότι οδηγούνται κατά κύριο τρόπο με βάση του για ποιό λόγο σχεδιάστηκαν-φτιάχτηκαν-πουλήθηκαν (γιατί βλέπω και κάτι καγκούρια στο youtube με 'S600 long' να κάνουν παντιλίκια )
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω.
Και πέραν αυτού σε μια Ferrari πχ μπορεί να έχει στα προβλεπώμενα service αλλαγή δίσκου πιο συχνά απο ότι εσυ αλλάζεις λαδια στο δικό σου. Του GT-R όλοι οι δίσκοι και πολύδισκοι πόσα χλμ να αντέξουν; 25; 50; 75; 100 χιλ.χλμ;
Για το πολύδισκο μπορώ έμμεσα να σου πω ότι το αντίστοιχο σύστημα της audi (Stronic/DSG) γράφει στο βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου ' χρόνος ζωής ανταλλακτικού: lifetime' που σημαίνει ότι (όσο το αμάξι παραμείνει στο εργοστασιακό set-up) μάλλον πρώτα θα μείνεις από μηχανή (έχοντας κάνει 250.000km και 'βάλε') και μετά από πολύδισκο.
Και το δικό μου αμάξι είναι μια 'κλανια' μπροστά στο κόστος αγοράς ενός αυτοκινήτου αυτής της κλάσης (GTR κτλ), οπότε βγάλε τα ανάλογα συμπεράσματα.
Δε μπορού να συντηρούν όλοι τέτοια αυτοκίνητα. Ακόμα και ένα τεπόζιτο να καίς το χρόνο πάλι πληρώνεις τα κερατα σου σε τέλη και αφάλειες
υποτίθεται ότι όταν αγοράζεις ένα τέτοιο αμάξι, τα ξέρεις από πριν αυτά.Το ότι βγάζουν ζημιές όμως δεν έχει σχέση με το προβλεπόμενο κόστος συντήρησης, το οποίο είναι κάτι που γνωρίζεις εξαρχής ΠΡΙΝ κάνεις την αγορά (αν και με το μπάχαλο του ελληνικού κράτους ποτέ δεν ξέρεις ).
Όταν το κόστος κτήσης του οχήματος αγγίζει τα 100.000€ και πάνω, το κόστος της ασφάλειας και των τελών και της βενζινης είναι τουλάχιστον αστείο (για κάποιον που διαθέτει αυτό το ποσό και όχι για όλους προφανώς ) κατά την άποψή μου.
Με τα συγχωρήσεως...τα μεταξοτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.
(χωρίς να υπονοώ τίποτα για την οικονομική επιφάνεια κανενός )ΥΓ: δεν προσπαθώ να εκθειάσω το οποιοδήποτε αμάξι.Απλώς λέω οτι αν ρισκάρεις 10 φορές όταν παίρνεις ένα 'απλό' αμάξι μεταχειρισμένο, αγοράζοντας ένα αμάξι κλάσης του GTR (που είναι σχεδιασμένο για να κάνει πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει ο μέσος οδηγός σε πίστα ή σε δημόσιο δρόμο) ρισκάρεις 3.ΣΙΓΟΥΡΑ ρισκάρεις όμως.Μεταχειρισμένο αγοράζεις.
-
Ε να που λέμε τα ίδια
-
Την περασμένη Παρασκευή, στα διόδια του Αγίου Στεφάνου, ένα GTR ήταν φορτωμένη σε οδική βοήθεια,χωρίς να έχει τρακάρει...
-
τελικα ειναι πιο γρηγορο κι απο την καινουρια 997ΤΤ??
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
παντως το θεμα ειναι το οριο στη χρηση.Ποσα χλμ το χρονο αντεχει η τσεπη σου.Βλεπω Πορσικα του 06 με 60.000+ χλμ. Εγω ας πουμε ετησιως θα εκανα > 10.000 χλμ
συνήθως αυτοί που δίνουν 100.000+ € για αμάξι, έχουν και 2ο για καθημερινές μετακινήσεις το οποίο τρώει την 'παπάρα'.
Οπότε κι 'εσύ' παίρνεις το αμάξι που σου αρέσει να οδηγείς όταν το θες από επιλογή και δεν το ταλαιπωρείς τσάμπα στην κίνηση της πόλης και...ξεκαπνίζεις και το αμάξι στην εθνική 'να ουμ'.Και πρακτικά το βλέπω και από το αμάξι του father.Όταν πήρε 2ο αμάξι, το 'κύριο' (μεγάλο) αμάξι του σταμάτησε να 'γράφει' χιλιόμετρα.Πλέον έχει max 6-70000km το χρόνο κι αυτά σε εθνικές, εκδρομές και βόλτες.
Πολυ λογικο αυτο που λες ποιος ειναι αυτος που εχει για καθημερινη χρηση porche ferrari κτλ εμενα γνωστος μου με 2 porche sστο γκαραζ του παρακαλω και κυκλοφορει ολημερις με ενα smart της κακιας ωρας. Δεν ειναι ομως καθαρα και μονο λογος θεμ συντηρησης αλλα ισως και πρακτικοτητας φανταζεσαι porche διπλοπαρκαρισμενη ή φορτωμενη σε πεζοδρομιο χα χα πολυ γελιο. Αν παρατηρησετε ολα τα καλα αυτοκινητα κυκλοφορουν βραδυ τυχαιο λετε?
-
Ο χρήστης mikegr έγραψε:
τελικα ειναι πιο γρηγορο κι απο την καινουρια 997ΤΤ??Ετσι εχει αποφανθει τουλαχιστον το Αγγλικο evo. Οτι δηλαδη πλεον με τις αναβαθμισεις, ηρθε μια ανασα κοντα του η fl 997TT , αλλα και παλι το GT-R μενει μπροστα...
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
τελικα ειναι πιο γρηγορο κι απο την καινουρια 997ΤΤ??
Ετσι εχει αποφανθει τουλαχιστον το Αγγλικο evo. Οτι δηλαδη πλεον με τις αναβαθμισεις, ηρθε μια ανασα κοντα του η fl 997TT , αλλα και παλι το GT-R μενει μπροστα...
Μιλώντας για πιστα πάντα. Στην ευθεία ακόμα και η 997.1 ήταν ταχύτερη κάτι που δείχνει δύο πράγματα: 1) Το GTR είναι πολύ βαρύ και 2) η Porsche έχει λάθος διάταξη...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
2) η Porsche έχει λάθος διάταξη...-your bettle looks really nice...
-Clarksson is that you?
Nissan GT-R