-
Μαλλον Magnesio
-
To Σ-Κ βρέθηκα στην Ξάνθη.
Ο πατέρας μου έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον αντιπρόσωπο της VW όσο και με αυτόν του gruppo FIAT ( CITROEN αλλά και FORD ). Πήραμε τη G 170 για μία μεγάλη βόλτα στις ορεινές διαδρομές του νομού. Να σημειώσω εδώ ότι οδηγώ αποκλειστικά με γραμμές σβέλτα αλλά δίχως δράματα. Πιέζω στις ανηφορικές διαδρομές και παίζω άμυνα στον κατήφορο. Εμπειρία έχω από το Streetka και παλιότερα από το Polo μου (κουβάς). Έμαθα να οδηγώ σε Renault 19 16V , έχω βάλει χέρι στο Focus Trend 1.8 της μητέρας μου και πιο σπάνια στο Α4 ΤQ του πατέρα, άρα θα την κρίνω με βάση αυτές τις εμπειρίες αλλά και το Scirocco Tsi που οδηγήσαμε στο καπάκι στην ίδια διαδρομή.
Η Alfa μου άρεσε πολύ! Κοφτερό τιμόνι, γρήγορο και σαφές. Υπέροχα φρένα, σαφές και γρήγορο κιβώτιο, υπέροχος ήχος από τον κινητήρα, δύναμη και πολύ καλή άνεση από την ανάρτηση. Είναι αυτοκίνητο που ψήνεσαι να το οδηγείς. Το εσωτερικό της είναι διαφορετικό, όμορφο απλά λίγο υπερβολικό στην εναλλαγή των υλικών. Στο 500 πχ έκαναν πιο εκλεπτυσμένη δουλειά στην ίδια φιλοσοφία. Τέλος, στα πρώτα χιλιόμετρα με προβλημάτισε η ραθυμία του κινητήρα μέχρι τις 2500 στροφές σε σχέση με αυτό που ακολουθεί (θέμα συνήθειας) και η ελλιπής πλευρική στήριξη των καθισμάτων (έπρεπε να υπάρχουν στο sport πακέτο ανάλογες επιλογές σε καθίσματα).
Και μία παρατήρηση για τα πλαστικά. Ο κουβάς μου από άποψη αφής και λιγότερο συναρμογής πλαστικών παίζει Γ εθνική. Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι δεν έχει παρουσιάσει τον παραμικρό τριγμό από το κυρίως αμάξωμα (σχεδόν 7 χρονών πια) παρά μόνο στις έντονες ανωμαλίες από τα σκιάδια και τμήματα της οροφής. Αυτό το διαπιστώνεις όταν βολτάρεις ανοιχτός σε πλακόστρωτα τύπου Ξάνθης και δεν ακούς κιχ. Ανεβείτε σε έναν άμεσο ανταγωνιστή (206 CC, Tigra )με τα ίδια χλμ στην πλάτη και θα διαπιστώσετε ότι έχουν γίνει τενεκέδες κι ας έδειχναν σαφώς πιο καλοφτιαγμένα από το δικό μου.
Όλα είναι σχετικά.... -
Ο χρήστης streetKa2 έγραψε:
To Σ-Κ βρέθηκα στην Ξάνθη.Ο πατέρας μου έχει πολύ καλές σχέσεις τόσο με τον αντιπρόσωπο της VW όσο και με αυτόν του gruppo FIAT ( CITROEN αλλά και FORD ).
Πήραμε τη G 170 για μία μεγάλη βόλτα στις ορεινές διαδρομές του νομού. Να σημειώσω εδώ ότι οδηγώ αποκλειστικά με γραμμές σβέλτα αλλά δίχως δράματα. Πιέζω στις ανηφορικές διαδρομές και παίζω άμυνα στον κατήφορο. Εμπειρία έχω από το Streetka και παλιότερα από το Polo μου (κουβάς). Έμαθα να οδηγώ σε Renault 19 16V , έχω βάλει χέρι στο Focus Trend 1.8 της μητέρας μου και πιο σπάνια στο Α4 ΤQ του πατέρα, άρα θα την κρίνω με βάση αυτές τις εμπειρίες αλλά και το Scirocco Tsi που οδηγήσαμε στο καπάκι στην ίδια διαδρομή.
Η Alfa μου άρεσε πολύ! Κοφτερό τιμόνι, γρήγορο και σαφές. Υπέροχα φρένα, σαφές και γρήγορο κιβώτιο, υπέροχος ήχος από τον κινητήρα, δύναμη και πολύ καλή άνεση από την ανάρτηση. Είναι αυτοκίνητο που ψήνεσαι να το οδηγείς. Το εσωτερικό της είναι διαφορετικό, όμορφο απλά λίγο υπερβολικό στην εναλλαγή των υλικών. Στο 500 πχ έκαναν πιο εκλεπτυσμένη δουλειά στην ίδια φιλοσοφία. Τέλος, στα πρώτα χιλιόμετρα με προβλημάτισε η ραθυμία του κινητήρα μέχρι τις 2500 στροφές σε σχέση με αυτό που ακολουθεί (θέμα συνήθειας) και η ελλιπής πλευρική στήριξη των καθισμάτων (έπρεπε να υπάρχουν στο sport πακέτο ανάλογες επιλογές σε καθίσματα).
Και μία παρατήρηση για τα πλαστικά. Ο κουβάς μου από άποψη αφής και λιγότερο συναρμογής πλαστικών παίζει Γ εθνική. Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι δεν έχει παρουσιάσει τον παραμικρό τριγμό από το κυρίως αμάξωμα (σχεδόν 7 χρονών πια) παρά μόνο στις έντονες ανωμαλίες από τα σκιάδια και τμήματα της οροφής. Αυτό το διαπιστώνεις όταν βολτάρεις ανοιχτός σε πλακόστρωτα τύπου Ξάνθης και δεν ακούς κιχ. Ανεβείτε σε έναν άμεσο ανταγωνιστή (206 CC, Tigra )με τα ίδια χλμ στην πλάτη και θα διαπιστώσετε ότι έχουν γίνει τενεκέδες κι ας έδειχναν σαφώς πιο καλοφτιαγμένα από το δικό μου.
Όλα είναι σχετικά....Φιλε μου πες μας αν θες την εκδοση που οδήγησες, τι εξτρα φοραγε πανω κτλ.
Και μετα τις αντιστοιχες εντυπωσεις απο το Σιροκο αν θες.. να γινει πολεμος εδω μεσα
-
@streetka2
Συμφωνω σε γενικες γραμμες με τις εντυπωσεις σου, απο test drive που εκανα και εγω,
πριν λιγο καιρο.
Στο θεμα των πλαστικων, συνηθως συμβαινει αυτο που λες, αν και στην δικη μου περιπτωση
πχ που ειναι μεσαιο 4θυρο Γερμανικο δεκαετιας, με καπως πιο προσεγμενα υλικα σε σχεση με την μικροτερη κατηγορια σε καποια σημεια, (δηλαδη σε καποια σημεια αρκετα καλη ποιοτητα, σε καποια αλλα απλα ανεκτη...) επισης δεν κανει κιχ.
Αν θελεις κανε και μια τοποθετηση για τις εντυπωσεις σου απο το rocco στο αντιστοιχο
τοπικο... -
-
Σύντροφοι λύστε μου μια απορία.
Πριν από λίγο είδα δίπλα σπίτι μου αυτή την Ιουλιέτα:
Χρώμα μαύρο όπως βλέπετε, αλλά όσο πήγαινες πιο κοντά μέσα από το μαύρο άρχιζαν να εμφανίζονται κόκκινοι μεταλλικοί κόκκοι όσο πιο κοντά τόσο πιο πολλοί οι κόκκινοι κόκκοι, τόσο πιο πολύ μπερδευόσουν για το πιο είναι το βασικό χρώμα. Πραγματικά εντυπωσιακό τουλάχιστον στην πρώτη επαφή.
Η ερώτηση είναι απλή.
Πως ονομάζεται αυτό το χρώμα;Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση είναι ό,τι στο μαύρο χρώμα στο αυτοκίνητο δεν χάνει τον όγκο του.
Μέχρι σήμερα είχα δει μόνο λευκές Ιουλιέτες. -
Etna το λεει η Fiat αν δεν κανω λαθος
-
Όντως είναι το μαύρο μεταλλικό Etna που σε πολύ έντονο φως κάνει προς το μελιτζανί.
-
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η πρώτη Ιουλιέτα με 18αρες ρόδες που είδα και έγινε κατά σύμπτωση και το πρώτο που οδήγησα:
Πως έγινε αυτό;
Είχα σταθεί να το χαζέψω και να το φωτογραφήσω ώσπου ήρθε ο ιδιοκτήτης του ο οποίος είναι παλιός και γνωστός (γνωστότατος και με το όνομα του και με ψευδώνυμο) δημοσιογράφος από τον χώρο του αυτοκινήτου και του γραπτού τύπου και της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου
Συγχρόνως είναι και παλιός καλός φίλος.Κάτσαμε και τα είπαμε για πολύ ώρα.
Η γνώμη του για το αυτοκίνητο είναι πολύ θετική, θετικότατη μπορώ να πω.
Μου είπε ό,τι παρήγγειλε το αυτοκίνητο με 16αρες ρόδες αλλά του το παρέδωσαν με τις 18αρες στην τιμή των 23000 ευρώ. Επέμενε ό,τι δεν ήταν προσφορά από την αντιπροσωπεία αλλά λάθος τους (χωρίς παραπάνω κόστος για το πελάτη και αν θέλουμε το πιστεύουμε ).
Μου είπε ό,τι έχει ήδη παραγγείλει τις 16αρες για να τις αντικαταστήσει γιατί με τις παρούσα κατάσταση είναι σε μια διαρκή αναζήτηση καθαρού δρομου (χωρίς λακούβες) για να αποφύγει κυρίως την καταστροφή των ελαστικών και θέλει να αποφύγει επίσης το παραπάνω θόρυβο και την παραπάνω κατανάλωση.Είπαμε και άλλα πολλά και μου πρότεινε να το παω μια βόλτα. Πήγαμε μια μικρή βόλτα των 5 χλμ δεν νομίζω ό,τι υπάρχει λόγος να σας κουράζω με λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές το αυτοκίνητο μου άρεσε!!!
Εντύπωση μου έκανε το γενονός που παρά τις 18αρες οι θόλοι παραμένουν 'άδειοι' και οι τροχοί φαίνονται μικροί!
Μου είπε και άλλα για τα αυτοκίνητα του ανταγωνισμού, αλλά αν τα γράψω εδώ οι Αλφίστι θα σηκώσουν πραπάνω την μύτη οπότε άστο καλύτερα, γιατί δεν αντέχω τους καυγάδες...
-
Με τις 18άρες απλά το αυτοκίνητο αλλάζει εντελώς επίπεδο...μακράν πιο όμορφο από ότι με τις 16άρες-17αρες....
-
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Με τις 18άρες απλά το αυτοκίνητο αλλάζει εντελώς επίπεδο...μακράν πιο όμορφο από ότι με τις 16άρες-17αρες....+oo
-
Πιστεύω πως στο θέμα του πόσο μεγάλοι ή άδειοι δείχνουν οι θόλοι , οφείλεται τόσο στο μέγεθος της ζάντας , αλλά κυρίως στην ανοδική φορά πού έχει η γραμμή των ώμων (της κάτω γραμμής των παραθύρων) με αποτέλεσμα το μεταλλικό μέρος της πόρτας (και των δυο) να είναι μεγάλο.
-
Παντως ακομα και σε λευκη, που την ειδα προσφατα απο κοντα (το λευκο δεν συγκαταλεγεται στις προτιμησεις μου γενικως...) δειχνει πολυ ισορροπημενη σχεδιαστικα, και παραπεμεπει σε ενα βαθμο, και απο συγκεκριμενες γωνιες,
ξεκαθαρα στο σχεδιαστικο υφος της AR γενικοτερα, θυμιζοντας το ακομα και σε ανθρωπους που δεν ασχολουνται γενικως με την αυτοκινηση... -
Οι θόλοι είναι τεράστιοι πάντως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Αφού στη αρχή διάβασα την διάσταση στα λάστιχα για να βεβαιωθώ.
Θυμάμαι από παλιά οι Ιταλοί φωτογράφιζαν τα αυτοκίνητα τους για τις επίσημες φωτογραφίες με 'συμπιεσμένες' τις αναρτήσεις για να δείχνει το αποτέλεσμα πιο επιθετικό. Προφανώς το ίδιο κάνουν και τώρα, οπότε σε μια τέτοια φωτογραφία οι θόλοι μπορεί να γεμίζουν, αλλά σε πραγματικό ύψος αμαξώματος ακόμα και με τις 18αρες οι θόλοι φαντάζουν τεράστιοι. -
Μια QV απο Αγγλια
http://www.alfaowner.com/Forum/motoring ... rleaf.html
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Οι θόλοι είναι τεράστιοι πάντως φαίνεται και από τις φωτογραφίες. Αφού στη αρχή διάβασα την διάσταση στα λάστιχα για να βεβαιωθώ.
Θυμάμαι από παλιά οι Ιταλοί φωτογράφιζαν τα αυτοκίνητα τους για τις επίσημες φωτογραφίες με 'συμπιεσμένες' τις αναρτήσεις για να δείχνει το αποτέλεσμα πιο επιθετικό. Προφανώς το ίδιο κάνουν και τώρα, οπότε σε μια τέτοια φωτογραφία οι θόλοι μπορεί να γεμίζουν, αλλά σε πραγματικό ύψος αμαξώματος ακόμα και με τις 18αρες οι θόλοι φαντάζουν τεράστιοι.Προφανως και το αισθητικο αποτελεσμα στα περισσοτερα νεα αυτοκινητα ειναι μετριο
στο θεμα του 'κενου' των θολων, απο την αλλη δεν πρεπει να ξεχναμε οτι στις περισσοτερες των περιπτωσεων, αυτο μεταφραζεται σε μεγαλυτερη διαδρομη των αναρτησεων, και αρα ποιοτικοτερη αποσβεση, μεγαλυτερη ανεση, λιγοτερη καταπονηση στο αμαξωμα.
Οσο για την αλλαγη διαστασης τροχων προς την βελτιωση της εικονας στο θεμα του κενου,
επι της ουσιας δεν αλλαζει κατι, αφου η συνολικη διαμετρος τροχου δεν διαφοροποιειται
παρα ισως ελαχιστα σε ορισμενες περιπτωσεις, (ουσιαστικα μεγαλωνει λιγο η διαμετρος της ζαντας και μειωνεται το προφιλ ελαστικου) και μενει ο συνδυασμος εξωτερκου χρωματος του αυτοκινητου και ο σχεδιασμος της ζαντας για να κανει την οποια διαφορα
στην εικονα. Στην πραξη δηλαδη, μια μαυρη πχ Distinctive (μαυροι και οι θολοι, μεγαλη επιφανεια αντιστοιχα καλυμμενη οπτικα σε ασημι χρωμα απο το σχημα της πολυακτινης 17αρας... ) με τις στανταρ πολυακτινες 17αρες δειχνει περιπου το ιδιο 'γεματη' με την 18αρα 8C στο λευκο της φωτο... -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Εσείς παιδιά, αν σας παράδιδαν την Ιουλιέτα 'κατά λάθος' με 18αρες θα γυρνούσατε σε 17αρες ή ακόμα περισσότερο 16αρες (όπως η επιλογή του φίλου μου);Προσωπικα σε 17αρες με σπορ αναρτηση...Αλλα μπορει και να εμενα στις 18αρες αν εβλεπα στην πραξη, οτι δεν κοπανουσε ασχημα σε κακοτεχνιες...
Οι 16αρες, τουλαχιστον για την 170αρα νομιζω οτι ειναι αρκετα 'λιγες' για τις δυνατοτητες πλαισιου-κινητηρα. -
Εγώ δεν θα την αγόραζα με τις 18άρες αλλά με τις 17άρες..18άρες είναι υπερβολικές θεωρώ επειδή πρέπει να προσέχεις παντού!!!
-
18 αρες γιατί της πανε απίστευτα ...
-
Παραμονευουν ομως τα καρουμπαλα,οι σπασμενες ζαντες και τα πανακριβα λαστιχα.
Alfa Romeo Giulietta