-
Ο χρήστης JohnCharles έγραψε:
κολλητός παραγγέλνει αύριο το πρωί 170 distinctive + sport pack ... παρά τα λεγόμενά μου...
το θέμα είναι ότι το έχει ψάξει κιόλας το θέμα
(πρωην αμάξι:saxo 1.1 )Καλά το sport pack είναι , που λένε οι κομπιουτεράδες.
Δεν λέει να μην το βάλεις.
(αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέριες)Sport Pack 17, λογικά, ε; (υπάρχει και 18...)
Εσύ, τι του είπες; Να μην αγοράσει τίποτα ή να προτιμήσει κάτι άλλο;
Έτσι από περιέργεια.Τι αξίζει περισσότερο στο Sport Pack? ότι 17αρα ζάντα βάλεις ενσωματώνεται στην τιμή του Sport Pack?
To σαλόνι που είναι υποχρεωτικό με το Sport Pack αξίζει?
Κανα άλλο 'default' έξτρα? -
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Υποτίθεται, ότι αγοράζεις Άλφα, αν μη τι άλλο αμάξι.
Ψιτ κύριος... κιμπάρικο αμάξι είναι μόνο το
οχι κυριος, το copyright κατοχυρωνεται εδω...
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Κιουση καλό καλοκαίρι...
ειπα να κρατηθω, αλλα εχουν τσαμπα wifi εδω που ειμαι.. και πολυ αντεξα
κάτσε εκεί που βρίσκεσαι φίλε και μη μου συγχύζεσαι γιατί εδώ η νέα Alfa έχει πάρει γαλαξιακές διαστάσεις...
σε λίγες μέρες θα είναι το καλύτερο αυτοκίνητο του πλανήτη, οδηγικά, σεξουαλικά, ποιοτικά, και ότι άλλο -κα θες βάλε!
Mετα τα τραγια τα αουδι το ΧΑΟΣ....
μεταξύ μας φίλτατε η αγαπημένη μου Ιταλίδα ήταν αλλά αποκτήθηκε από την Quattro Gmbh οπότε πάλι γερμανικό ποιμένα θα έπαιρνα...
όλος τυχαίως βέβαια η Q. ανήκει στην Audi AG
-
Ο χρήστης greekmm έγραψε:
κολλητός παραγγέλνει αύριο το πρωί 170 distinctive + sport pack ... παρά τα λεγόμενά μου...
(αν κάποιος ενδιαφέρεται, μπορούμε να μπούμε σε λεπτομέριες)Sport Pack 17, λογικά, ε; (υπάρχει και 18...)
Έτσι από περιέργεια.Τι αξίζει περισσότερο στο Sport Pack? ότι 17αρα ζάντα βάλεις ενσωματώνεται στην τιμή του Sport Pack?
Κανα άλλο 'default' έξτρα?Προσωπικά δεν έβαλα σπορτ πακ επειδή θέλω να έχω μια κάποια άνεση όταν περνάω από τους καρόδρομους που έχουμε, αλλά μάλλον αποτελώ μειοψηφία. Αυτό το έξτρα πάντως που δεν χορταίνω να απολαμβάνω είναι οι 'κόκκινες 4πίστονες δαγκάνες' που αναφέρει ο κατάλογος που ουσιαστικά είναι τα φρένα της QV, ήτοι 330 μπροστά - 278 πίσω! Να φανταστείς ακόμα και στην αντιπροσωπεία που το παρέλαβα δεν ήξεραν ότι η επιλογή δίνει αυτούς τους δίσκους και μιλούσαν για 305-264 φρένα...
-
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Προσωπικά δεν έβαλα σπορτ πακ επειδή θέλω να έχω μια κάποια άνεση όταν περνάω από τους καρόδρομους που έχουμε, αλλά μάλλον αποτελώ μειοψηφία. Αυτό το έξτρα πάντως που δεν χορταίνω να απολαμβάνω είναι οι 'κόκκινες 4πίστονες δαγκάνες' που αναφέρει ο κατάλογος που ουσιαστικά είναι τα φρένα της QV, ήτοι 330 μπροστά - 278 πίσω! Να φανταστείς ακόμα και στην αντιπροσωπεία που το παρέλαβα δεν ήξεραν ότι η επιλογή δίνει αυτούς τους δίσκους και μιλούσαν για 305-264 φρένα...Τα μπροστά σου είναι 330mm, τα πίσω όμως είναι 264mm....
Τα 278mm πίσω τα έχει μονάχα η QV -
Έχουμε ξεφύγει...
330 είχαν τα 3,2 πριν λίγα χρόνια...
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Προσωπικά δεν έβαλα σπορτ πακ επειδή θέλω να έχω μια κάποια άνεση όταν περνάω από τους καρόδρομους που έχουμε, αλλά μάλλον αποτελώ μειοψηφία. Αυτό το έξτρα πάντως που δεν χορταίνω να απολαμβάνω είναι οι 'κόκκινες 4πίστονες δαγκάνες' που αναφέρει ο κατάλογος που ουσιαστικά είναι τα φρένα της QV, ήτοι 330 μπροστά - 278 πίσω! Να φανταστείς ακόμα και στην αντιπροσωπεία που το παρέλαβα δεν ήξεραν ότι η επιλογή δίνει αυτούς τους δίσκους και μιλούσαν για 305-264 φρένα...
Τα μπροστά σου είναι 330mm, τα πίσω όμως είναι 264mm....
Τα 278mm πίσω τα έχει μονάχα η QVMea culpa λοιπόν. Το μπροστά το μέτρησα στο περίπου χωρίς να βγάλω την ζάντα. Το πίσω δεν αποπειράθηκα καθώς η διαφορά 278 με 264 είναι πολύ μικρή για να την μετρήσω με την ζάντα επάνω.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Έχουμε ξεφύγει...330 είχαν τα 3,2 πριν λίγα χρόνια...
Ποιά 330???
Από 305mm ξεκίνησαν οι πρώτες GTA....Η μπλε του xdream, 305 είχε και μετά της έβαλε τα 330mm -
Ο χρήστης Af9pk έγραψε:
Κανα άλλο 'default' έξτρα?Προσωπικά δεν έβαλα σπορτ πακ επειδή θέλω να έχω μια κάποια άνεση όταν περνάω από τους καρόδρομους που έχουμε, αλλά μάλλον αποτελώ μειοψηφία. Αυτό το έξτρα πάντως που δεν χορταίνω να απολαμβάνω είναι οι 'κόκκινες 4πίστονες δαγκάνες' που αναφέρει ο κατάλογος που ουσιαστικά είναι τα φρένα της QV, ήτοι 330 μπροστά - 278 πίσω! Να φανταστείς ακόμα και στην αντιπροσωπεία που το παρέλαβα δεν ήξεραν ότι η επιλογή δίνει αυτούς τους δίσκους και μιλούσαν για 305-264 φρένα...
Αυτά μάλλον άγκυρες τα λες όχι φρένα.
Κάτι γερμανοτραφείς να τα βλέπουν αυτά. -
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κάτι γερμανοτραφείς να τα βλέπουν αυτά.το λεον κούπρα/s3 φορά 345...
-
Ο χρήστης Orestisren έγραψε:
Κάτι γερμανοτραφείς να τα βλέπουν αυτά.σημαινει κατι το 4πιστονο και δεν το καταλαβαμε?
η mito που ζυγιζει μια σκατουλα εχει ενα μετρο καλυτερη αποσταση φρεναρισματος (120-0) απο το s3 που ζυγιζει 1.5 τονο
κλαιν...
να μιλησουμε για το ποια κουραζονται πιο γρηγορα?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σημαινει κατι το 4πιστονο και δεν το καταλαβαμε?η mito που ζυγιζει μια σκατουλα εχει ενα μετρο καλυτερη αποσταση φρεναρισματος (120-0) απο το s3 που ζυγιζει 1.5 τονο
κλαιν...
Σωστά! Και το Panda το 100άρι έχει την ίδια απόσταση 100-0 με το S3...χωρίς τετραπίστονες και με μικρότερη διάμετρο...
Μήπως με το να μετράμε τα πουλιά μας, χάνουμε την ουσία? ...που είναι βέβαια η απόσταση ακινητοποίησης και η διάρκεια σε δύσκολες συνθήκες...
Εχουμε καταντήσει να μετράμε ιπποδυνάμεις μόνο, διαμέτρους ζάντας μόνο, διαμέτρους δισκοφρένων μόνο, κιλά μόνο και ούτω κάθε εξής...Σε όλα τα παραπάνω για να βγεί συμπέρασμα, υπάρχουν παράμετροι όπως: 1)βάρος, 2) βάρος, 3) βάρος, 4) κατανομή βάρους, 5) καμπύλες ροπής, 6) Γεωμετρία, 7) Μάρκα-τύπος ελαστικού, μάρκα τύπος τακακιού, 9) εσχάτως: κατανάλωση 10) κόστος χρήσης και απαξίωση κλπ...αααα και να μην ξεχάσω το κυριότερο: ΒΑΡΟΣ... -
Κάτι γερμανοτραφείς να τα βλέπουν αυτά.σημαινει κατι το 4πιστονο και δεν το καταλαβαμε?
η mito που ζυγιζει μια σκατουλα εχει ενα μετρο καλυτερη αποσταση φρεναρισματος (120-0) απο το s3 που ζυγιζει 1.5 τονο
κλαιν...
Ενα μετρο αποσταση παντως μπορει να ειναι η διαφορα αναμεσα στο να χτυπησεις τον μπροστινο ή να περισσέψει χωρος και για τον πεζο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Ενα μετρο αποσταση παντως μπορει να ειναι η διαφορα αναμεσα στο να χτυπησεις τον μπροστινο ή να περισσέψει χωρος και για τον πεζο.
μιλαμε για τα 54 μετρα...
το επιχειρημα μου νομιζω οτι ηταν ξεκαθαρο
Σωστά! Και το Panda το 100άρι έχει την ίδια απόσταση ...
μα δε μιλαω για μετρημα πουλιων, αλλα για το ποσο εντυπωσιακες ακουγονται οι 4πιστονες και ποια ειναι η ουσια...
δε πα να ναι και 8πιστονες , αυτο απο μονο του δε λεει κατι και στο κατω κατω εχω μια αποψη απο τα συγκεκριμενα φρενα που συζηταμε...
(τα οποια φρενα της μιτο βεβαια για αυτοκινητο των 20Κ και των 150 αλογων ειναι σιγουρα παρα πολυ καλα , να μη παρεξηγουμαστε )και τωρα θα χρησιμοποιησω το επιχειρημα του vellerefonti.. τα τρενα νομιζεις οτι εχουν πολυπιστονες για να φρεναρουν ?
-
Πολύ μου αρέσει αυτό το σκηνικό: αυτοκίνητο σε επαρχιακή οδό κινείται με 120χλμ/ωρα , η μουσική απαλά κυριεύει τον χώρο του εσωτερικού , το μάτι του οδηγού επεξεργάζεται τις απαλές καμπύλες των λόφων στο βάθος ....και ξαφνικά βλέπει σε απόσταση Χ μέτρων (όπου Χ η απόσταση ακινητοποίησης των αμαξωμάτων των εν λόγω οχημάτων) το περίγραμμα πεζού που διασχίζει κάθετα το δρόμο και ακινητοποιείται στο μέσον της λωρίδας στην οποία κινείται το όχημά του.
Αστραπιαία αντίδραση , πάτημα του πεντάλ του φρένου , εμπλοκή του abs , τα χέρια στο τιμόνι για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε παρέκλισση από την ευθεία στο κέντρο της λωρίδας κατεύθυνσής του.
Τα μέτρα αυξάνονται σταθερά....15-16-17-18.....30-31-32-33-.....Χ....ο πεζός σώθηκε!
Το όχημα σταμάτησε 0,65m από τον αριστερό του αστράγαλο.
Α...βασική προυπόθεση είναι ο πεζός να παραμείνει ακίνητος όση ωρα το όχημα κατευθύνεται προς το μέρος του.Δυστυχώς , οι πεζοί (και όχι μόνο , αλλά και άλλα οχήματα) που διασταυρώνονται με την πορεία του αυτοκινήτου μας , εμφανίζονται ξαφνικά , σε πολύ μικρότερη απόσταση και η συμπεριφορά τους επί του οδοστρώματος δεν είναι προβλέψιμη.
Θεωρώ πως το τέστ ακινητοποίησης οχήματος κάπου πάσχει.... -
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
το μάτι του οδηγού επεξεργάζεται τις απαλές καμπύλες των λόφων στο βάθος ....αυτο ειναι λαθος ομως
οταν οδηγεις πρεπει να βλεπεις τι γινεται μπροστα σου και οταν μιλαμε για 120 πρεπει να ξερεις τι γινεται πολυυυυ μπροστα σου
δεν περιμενουμε απο τις φρεναρες να σωθει ο πεζος
στο κατω κατω εγω προσωπικα οδηγαω και αυτοκινητο με πολυ κακα φρενα (clio), εκει προσαρμοζω διαφορετικα την οδηγηση μου ωστε να μην εχω εκπληξεις (εννοειται αυτο βεβαια), αλλα και καλα φρενα να εχω αν δε ξερω τι γινεται μπροστα παω μαζεμενος
το κυριο θεμα ειναι να μη χρειαστει να κανουμε φρεναρισμα πανικου και μετα να εξετασουμε τι γινεται με την ακινητοποιηση, τα ηλεκτρικα, τους αεροσακους και τα αστερια του αυτοκινητου μας
τα καλα φρενα εμενα με ενδιαφερουν πιο πολυ για τη ζμπορ πλευρα της οδηγησης (ποσο αργα μου επιτρεπουν να φρεναρω), διαφορετικα οτι σακαρακα και να οδηγω , γνωριζω οτι στον τομεα της ασφαλειας ο μεγαλυτερος παραγοντας ειναι ο οδηγος και η αντιληψη αυτου , οσα 'καλουδια' κι αν εχει (ή δεν εχει) ενα αυτοκινητο
-
το μάτι του οδηγού επεξεργάζεται τις απαλές καμπύλες των λόφων στο βάθος ....
αυτο ειναι λαθος ομως
οταν οδηγεις πρεπει να βλεπεις τι γινεται μπροστα σου και οταν μιλαμε για 120 πρεπει να ξερεις τι γινεται πολυυυυ μπροστα σου
δεν περιμενουμε απο τις φρεναρες να σωθει ο πεζος
στο κατω κατω εγω προσωπικα οδηγαω και αυτοκινητο με πολυ κακα φρενα (clio), εκει προσαρμοζω διαφορετικα την οδηγηση μου ωστε να μην εχω εκπληξεις (εννοειται αυτο βεβαια), αλλα και καλα φρενα να εχω αν δε ξερω τι γινεται μπροστα παω μαζεμενος
το κυριο θεμα ειναι να μη χρειαστει να κανουμε φρεναρισμα πανικου και μετα να εξετασουμε τι γινεται με την ακινητοποιηση, τα ηλεκτρικα, τους αεροσακους και τα αστερια του αυτοκινητου μας
Σωστός!!!
Το ζήτημα είναι κυρίως πια είναι η δυναμική συμπεριφορά του οχήματος κατά το φρενάρισμα. -
τα ηλεκτρικα πλεον κανουν παπαδες σε ολα σχεδον τα αυτοκινητα , ακομα και τα πιο ταπεινα
αν δεν εισαι υπερβολικος, ολα γινονται σωστα
το shitroen μου με το κοντουλι μεταξονιο επρεπε να ειχε φερει τουλαχιστον 10 σβουρες και δεν εχει φερει καμια
σε παλιοτερο αυτοκινητο που ειχα , χωρις ηλεκτρικα ειχα φερει μπολικες , μεχρι που το εσκασα πανω σε κατι καγκελα και το διελυσα
επισης σημαντικο ρολο παιζουν και τα λαστιχα
ενα καλο λαστιχο σε καλη κατασταση κανει θαυματαενω φθαρμενα ή παλια ελαστικα , ακομα και σε καλο αυτοκινητο δεν....
η σωστη συντηρηση επιβαλλεται, αλλιως πηγαινε σαν κοτα (που και παλι εισαι επικινδυνος)
τεσπα ας σταματησουμε τα off..
-
κλαιν...
ποια νομίζεις ότι κουράζονται πιο γρήγορα ;; Τα απλά η τα 4πιστονα;;
Ρε μην λέτε ότι θέλετε ...Όταν τα δικά σου έχουν γίνει σούπα ο Ιταλός συνεχίζει να φρενάρει ...
Τα φρένα της μιτο βάζουν τα γυαλιά σε πολλά δήθεν σπορ... -
αυτα πεστα σε οποιον δεν εχει μπει σε μιτο που εχει χρειαστει να φρεναρει οπως οπως απο τα 180 με 3 χοντρους μεσα
Alfa Romeo Giulietta