-
Και μην ξεχνάμε κάτι που όλοι παραμελούνε!
Που δίνουν πλέον περισσότερο βαρύτητα όλοι οι κατασκευαστές?
Στην εμφάνιση και στα δυναμικά χαρακτηρηστικά.(όσοι ξέρουν από φυσική γνωρίζουν οτί με τον όρο δυναμικά δεν εννοούμε απαραίτητα την κινητήρια δύναμη αλλά οποιαδήποτα δύναμη υφίσταται μια κατασκευή π.χ. ανάρτηση).Ένω στην ποιότητα , ακόμα και παραδοσιακοί κατασκευαστές σε αυτόν τον τομέα (π.χ. Mercedes) , έχουν κάνει λίγο πίσω σε σχέση με τα τελευταία 10-15 χρόνια.
Ποιοί ήταν αυτοί που πάντα ,από τα '50s ή και νωρίτερα έδιναν σημασία σε αυτά?
Οι Ιταλοί.Ναι αυτοί!!!Για αυτό και αν ανοίξει κάποιος ένα οποιοδήποτε βιβλίο με κλασσικά αμάξια θα δει μέσα άπειρα FIAT,ALFA,LANCIA και FERRARI κ.α. λιγότερα ίσως γνωστά ,και δεν αναφέρομαι αποκλειστικά σε supercars, ενώ π.χ. από BMW μόνο την 328 (προπολεμική) και το 507(αυτό με τα βράγχια).Αλλά και την μεταγενέστερη Μ1 να βάζανε αυτή και αν είναι ιταλικό αμάξι!!! (σχεδίαση Giugaro+αμάξι Lambo).Φυσικά και υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις όπως κάποιες Mercedes και κάποια βρετανικά τα οποία όμως ήταν τόσο φτηνιάρικα και τόσο-μα-τόσο αναξιόπιστα!Αυτά τα παραδέχονται και οι ίδια οι Άγγλοι πλέον προσπαθώντας να δικαιολογήσουν το γιατί τώρα δεν έχουν τίποτα.Μην ξεχνάμε οτι η E-type έκανε στην εποχή της τα μισά σχεδόν χρήματα στην Αγγλία από την αντίστοιχη Lancia(Σημερινή αντιστοιχία Corvette-Ferrari)
Και κάτι άλλο που τώρα θυμήθηκα για να δικαιολογήσω τα παραπάνω , οτί δηλαδή όλοι εν τέλει ακολούθησαν τον 'ιταλικό τρόπο'.Ο Giugaro λέει στις συνεντεύξεις του , μην μπορώντας να δεχτεί το που είχαν (ξε)πέσει αργότερα οι Ιταλοί , οτί όταν τον καλέσαν στην Γερμανία να σχεδιάσει το επερχόμενο Golf Mk.I τα είχε παίξει όταν είχε δει τους μηχανικούς της VW στο πάτωμα να εξετάζουν λεπτομερώς ένα πλήρως 'λυμένο' ...Fiat 128.Αυτό το τόσο ταπεινό Fiat 128 αλλά τόσο σημαντικό και ουσιώδες για την αυτοκίνηση σήμερα!Συμπέρασμα:Αυτά στα οποία έδιναν σημασία ανέκαθεν οι Ιταλοί είναι αυτά που απασχολούν όλους μας σήμερα!!!
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ! -
ΨΥ-ΧΡΑΙ-ΜΙ-Α παίδες!
-
@ Spidey_TS το ¨αγαπημένο¨ μου αμάξι... είναι το Dacia πειράζει;
@ Xristos69 δεν ξεχώρισα κανέναν, εσύ το κάνεις αυτό... Έκραξα τον Σακιςςς καλός ή κακός το έκανα... ήρθες και μου την είπες... Όταν είχα κάνει το ίδιο και με τον Random γιατί δεν βγήκες να πεις τίποτα; ε; χμ.. συνομιλητής δεν είναι και αυτός;
Το ότι η ότι η 147 δεν έχει καλή παθητική ασφάλεια δεν το λέω εγώ... το λένε τα περιοδικά και το ιντερνετ. Το ότι με τα 120 άλογα που έχει και δεν μπορεί να πάει αξιόλογα για αυτά τα άλογα δεν το λέω εγώ αλλά ιδιοκτήτες της.
Και το ότι έγραψα ότι έγραψα για την 147 ΔΕΝ έχει να κάνει με την ΙΣΤΟΡΙΑ της Άλφα... μην θέλουμε να μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις... ΟΚ;
Άλλο πράγμα η ιστορία και άλλο ένα μοντέλο.Μιλάω συγκεκριμένα για αυτό το μοντέλο... παράδειγμα όποτε βλέπω στον δρόμο την 156 λιώνω... αλλά δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την 147.
Όποτε βλέπω στο δρόμο την GT λιώνω... αλλά ακόμα περισσότερο όταν βλέπω στον δρόμο αυτές τις παλιές Άλφα... Veloce (συγνώμη αν δεν το γράφω σωστά), GTV και πάει λέγοντας...Το ότι ίσως έθιξα την 147 δεν έχει καμιά μα καμιά σχέση με όλα τα μοντέλα της Άλφα... και την ιστορία της ξέρω και το τι έχει κάνει στους αγώνες ξέρω... αλλά επίσης ξέρω το τι κάνει σήμερα, το τι πάει να λανσάρει... και αυτό μου φτάνει.
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
Το ότι η ότι η 147 δεν έχει καλή παθητική ασφάλεια δεν το λέω εγώ... το λένε τα περιοδικά και το ιντερνετ. Το ότι με τα 120 άλογα που έχει και δεν μπορεί να πάει αξιόλογα για αυτά τα άλογα δεν το λέω εγώ αλλά ιδιοκτήτες της.Στο πρώτο συμφωνώ πλην όμως έχει την καλύτερη ενεργητική (ή από τις καλύτερες) στην κατηγορία.
Στο δεύτερο όποιος παίρνει 147 120 Hp και περιμένει επιδόσεις αντίστοιχες rallye 120 Hp έχασε. Οι επιδόσεις της είναι ανάμεσα στις κορυφαίες της κατηγορίας...Τελικά τί προσφέρει στην αυτοκίνηση η 147?...
Ότι ακριβώς και τα Focus, Civic, Corolla, BMW 1, 307, Megane κλπ σε κάποιους τομείς περισσότερα σε άλλους λιγότερα... -
Ο χρήστης sakiss έγραψε:
http://www.auto-zeitung.de/pages/messe_iaa/images/84/01_c.jpgμονο σε εμενα αρεσει απο οτι καταλαβα....
-
Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
@Και το ότι έγραψα ότι έγραψα για την 147 ΔΕΝ έχει να κάνει με την ΙΣΤΟΡΙΑ της Άλφα... μην θέλουμε να μπερδεύουμε τις βούρτσες με τις... ΟΚ;
Άλλο πράγμα η ιστορία και άλλο ένα μοντέλο.μονο και μονο που φοραει το φιδι και τον σταυρο ανηκει αυτοματα στην θρυλικη ιστορια!
φιλε μου μην προσπαθεις να βρεις ακρη με τους 'ιταλους' γιατι θα μπερδευτεις περισσοτερο... ειναι γνωστος ο alfa virus..... σε χτυπαει και δεν σε αφηνει. οι γιατροι και οι επιστημονες σηκονουν τα χερια ψηλα!
-
http://img341.imageshack.us/img341/3664/149a8kh.jpg
Νέο 'Ιmpreza' ;
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
http://img341.imageshack.us/img341/3664/149a8kh.jpgΝέο 'Ιmpreza' ;
Aυτό σχολιάζουμε στην προηγούμενη σελίδα.
-
Ο χρήστης Moutralewn έγραψε:
Φιλε μου, μουδειχνεις οτι δεν ξερεις απο ιστορια αυτοκινησης για να λες τετοια πραγματα.
Οταν η Αλφα Ρομεο εβγαζε αυτοκινητα αλλα κατασκευαστες εβγαζαν μηχανες του γκαζον και αλυσοπριονα.
Γνωριζεις ποια εταιρια σχεδιαε την τεχνολογια VTi που εκανε την Honda μεγαλη και τρανη? Απαντηση--> Gruppo Fiat
Γνωριζεις ποια εταιρια ουσιαστικα δημιουργησε την Seat? Απαντηση--> Gruppo Fiat. (τα Seat της δεκαετιας '80 οπως το Fura και το Ronda φοραγαν κινητηρες διαμαντια της Fiat. Η πιο απλη εκδοση του Ronda φοραγε 1.2 κινητηρα απο Mirafiori με 72 αλογα και με εξοπλισμο περα απο καθε φαντασια...Υπολογιστης ταξιδιου,οικονομομετρο,ηλ. παραθυρα εμπρος,ηλ. κλειδαριες κλπ εν ετει 1984!!!)Kαι η Citroen έβγαζε υδροπνευματικές, είχε δισκόφρενα μπρος πίσω σε προσιτά μοντέλα κτλ κτλ...τι σημαίνει αυτό;
Ολοι έχουν συνεισφέρει στην αυτοκίνηση, δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της Alfa αυτό...Αλλα οχι και οτι η 147 δεν εχει παθ. ασφαλεια και σερνεται!!!!!!
Ξερεις πολλα πολλα 1.6 να εχουν την δυναμη της 147 (120 hp)??Τα φρενα της??Τα κρατηματα της??Για διαβασε συγκριτικα περιοδικων.Μετρησεις κλπ.Ιάσωνα τα έχεις μπερδέψει λίγο...αυτό που περιγράφεις είναι ενεργητική ασφάλεια.
Παθητική είναι άλλο και εκεί σίγουρα πάσχει! -
οπως και να εχει.... καλυτερα ενεργητικη παρα παθητικη! σαν μικρος αλλα πανω απο ολα alfisti αυτην ψηφιζω! ποιον θα ηθελε το αντιθετο σε μια alfa? ο συνδιασμος και των 2 ειναι οτι καλυτερο βεβαια αλλα δεν ξερω κανενα... α! ερχετε και 159!!!! αντε γεια!
-
Ο χρήστης alfisti! έγραψε:
α! ερχετε και 159!!!! αντε γεια!...αυτό τώρα γιατί μας το λες...;
Μην οπαδοποιείστε με τις μάρκες...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
α! ερχετε και 159!!!! αντε γεια!
...αυτό τώρα γιατί μας το λες...;
Μην οπαδοποιείστε με τις μάρκες...
το λεω γιατι λενε οτι εχει απαικτη οδηγικη συμπεριφορα(ετσι κι'αλλιως alfa ειναι) και χτυπησαι και 5 αστερια!(δεν θυμαμαι που το διαβασα)
φιλε αμα σε χτυπησει ο virus alfa δεν σε αφηνει...
-
φιλε αμα σε χτυπησει ο virus alfa δεν σε αφηνει...Βάλε ένα Kaspersky Antivirus να έρθεις στα ίσια σου...
-
γιατρε, εχω δοκιμασει τα παντα...
μια βολτα μονο schumacher! με την f2002!!!
-
γιατρε, εχω δοκιμασει τα παντα...μια βολτα μονο schumacher! με την f2002!!!
Μπαα
Μια καλή βόλτα με ένα δυνατό 205 ή με ένα 306 θα σε έκανε εν μέρει, Γαλλόφιλο, μέχρι να μπεις σε Χόντα Τάπερ οπότε θα άρχιζες να καταλαβαίνεις τους Χοντάκηδες με την απίστευτη πόρωση τους.
Και εκεί που νόμιζες ότι η 156 είναι τέλεια, πας μια βόλτα με το Μοντέο με τη σπορ ανάρτηση και ψάχνεσαι.
Και να που πιστεύεις ότι η 147 είναι άπαιχτη και πας μια καλή διαδρομή με το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Φόκους ST με μια εξάτμιση και μια ελεύθερη εισαγωγή και μετά ξύνεσαι...
Ξεκολλείστεεεε. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Μπαα
Μια καλή βόλτα με ένα δυνατό 205 ή με ένα 306 θα σε έκανε εν μέρει, Γαλλόφιλο, μέχρι να μπεις σε Χόντα Τάπερ οπότε θα άρχιζες να καταλαβαίνεις τους Χοντάκηδες με την απίστευτη πόρωση τους.
Και εκεί που νόμιζες ότι η 156 είναι τέλεια, πας μια βόλτα με το Μοντέο με τη σπορ ανάρτηση και ψάχνεσαι.
Και να που πιστεύεις ότι η 147 είναι άπαιχτη και πας μια καλή διαδρομή με το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ Φόκους ST με μια εξάτμιση και μια ελεύθερη εισαγωγή και μετά ξύνεσαι...
Ξεκολλείστεεεε.Και μετά πας μια βόλτα με μια GTV6 και νομίζεις οτι ή μόνη πρόοδος της ανθρωπότητας τα τελευταία 30 χρόνια είναι το internet
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
ãéáôñå, å÷ù äïêéìáóåé ôá ðáíôá...
ìéá âïëôá ìïíï schumacher! ìå ôçí f2002!!!
Ìðáá
Ìéá êáëÞ âüëôá ìå Ýíá äõíáôü 205 Þ ìå Ýíá 306 èá óå Ýêáíå åí ìÝñåé, Ãáëëüöéëï, ìÝ÷ñé íá ìðåéò óå ×üíôá ÔÜðåñ ïðüôå èá Üñ÷éæåò íá êáôáëáâáßíåéò ôïõò ×ïíôÜêçäåò ìå ôçí áðßóôåõôç ðüñùóç ôïõò.
Êáé åêåß ðïõ íüìéæåò üôé ç 156 åßíáé ôÝëåéá, ðáò ìéá âüëôá ìå ôï ÌïíôÝï ìå ôç óðïñ áíÜñôçóç êáé øÜ÷íåóáé.
Êáé íá ðïõ ðéóôåýåéò üôé ç 147 åßíáé Üðáé÷ôç êáé ðáò ìéá êáëÞ äéáäñïìÞ ìå ôï ÐÑÏÇÃÏÕÌÅÍÏ Öüêïõò ST ìå ìéá åîÜôìéóç êáé ìéá åëåýèåñç åéóáãùãÞ êáé ìåôÜ îýíåóáé...
Îåêïëëåßóôåååå.Êáé ìåôÜ ðáò ìéá âüëôá ìå ìéá GTV6 êáé íïìßæåéò ïôé Þ ìüíç ðñüïäïò ôçò áíèñùðüôçôáò ôá ôåëåõôáßá 30 ÷ñüíéá åßíáé ôï internet
Από τα καλύτερα της χρονιάς
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
ãéáôñå, å÷ù äïêéìáóåé ôá ðáíôá...
ìéá âïëôá ìïíï schumacher! ìå ôçí f2002!!!
Ìðáá
Ìéá êáëÞ âüëôá ìå Ýíá äõíáôü 205 Þ ìå Ýíá 306 èá óå Ýêáíå åí ìÝñåé, Ãáëëüöéëï, ìÝ÷ñé íá ìðåéò óå ×üíôá ÔÜðåñ ïðüôå èá Üñ÷éæåò íá êáôáëáâáßíåéò ôïõò ×ïíôÜêçäåò ìå ôçí áðßóôåõôç ðüñùóç ôïõò.
Êáé åêåß ðïõ íüìéæåò üôé ç 156 åßíáé ôÝëåéá, ðáò ìéá âüëôá ìå ôï ÌïíôÝï ìå ôç óðïñ áíÜñôçóç êáé øÜ÷íåóáé.
Êáé íá ðïõ ðéóôåýåéò üôé ç 147 åßíáé Üðáé÷ôç êáé ðáò ìéá êáëÞ äéáäñïìÞ ìå ôï ÐÑÏÇÃÏÕÌÅÍÏ Öüêïõò ST ìå ìéá åîÜôìéóç êáé ìéá åëåýèåñç åéóáãùãÞ êáé ìåôÜ îýíåóáé...
Îåêïëëåßóôåååå.Φίλε για τα τελευταία Ford έχεις δίκιο στην οδική συμπεριφορά αλλά μήπως είσαι άδικος?
Mondeo με σπορ ανάρτηση Vs. 156 normale?!!!
Focus ST Vs. 147 normale?!!!
Αυτό και μόνο που γράφεται είναι έπαινος για τις Alfa!
Ξέρεις τι είναι να έχεις φίλους (μη Ιταλόφιλους) που έχουν οδηγήσει πολλά αξιόλογα αμάξια (ειλικρινά) και να σου λένε οτί την μεγαλύτερη εντύπωση τους έχουν κάνει τα Ιταλικά και συγκεκριμένα το ...Lancia Beta Coupe 2.0!!!???
Ή κάτοχος Celica να παθαίνει πλάκα με το πάτημα ενός sedan 156? -
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Μπαα
Ξεκολλείστεεεε.Και μετά πας μια βόλτα με μια GTV6 και νομίζεις οτι ή μόνη πρόοδος της ανθρωπότητας τα τελευταία 30 χρόνια είναι το internet
-
http://www.coroflot.com/user_files/indi ... LFg79i.jpg
Alfa Romeo Giulietta