-
Μάτια γεμάτα δάκρυα. Επιτέλους το πήραμε κι αυτό το γαμημένο. Δείξαμε τα δόντια μας σε Εσθονούς, Μολδαβούς, Μαλτέζους και Μονεγάσκους.
Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του φορέα του εθνικού μας πολιτισμού την δημόσια τηλεόραση, μπορέσαμε και απλώσαμε τα διχτυα του πολιτισμού μας σε όλη την πολιτισμένη οικουμένη.
Αλλα μη νομίζετε αδέρφια ότι όλα στην πατρίδα μας είναι εύκολα. Παντού υπάρχουν οι προδότες της εθνικής μας ιδέας και χαράς. Ποιος δεν αηδίασε με την αηδιαστική προβοκάτσια που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Την ώρα που ως έθνος βρισκόμασταν στο 8ο ουρανό και βάλε, διακόπτει το διθυραμβικό δελτίο η καλη μας πρωην ΥΕΝΕΔ, για να μας την ανακοινωσει: Παει ο Γιώτης.
Την βλέπω τη κακομοίρα τη δημοσιογράφο να μην ξέρει τι να κάνει. Βλέπεις η κακομοίρα είχε την ψευδαίσθηση οτι την ειχανε προσλάβει ως δημοσιογράφο. Άσε που είχε και παλαιομένη αντίληψη περί είδησης και σημαντικότητας. Το σύρμα όμως από το κοντρολ της αιώνιας ΥΕΝΕΔ έβαλε τα πράματα στη θέση τους: Ένα κουμούνι λιγότερο, επιστρέφουμε στη συνέντευξη του ειδικου για το δεσιμο των κορδονιων των εθνικών μας χορευτών.Στο κατω-κατω η εργατική (λέμε τωρα) τάξη, την οποία ειχε ο Χαρίλαος την ψευδαισθηση οτι υπηρετει, εχει αλλα πιο σημαντικα προβλήματα: Η εργατική πρωτομαγια, στην μνημη των ανθρωπων που σκοτωθηκαν πριν απο 130 χρονια στο Σικαγο για να καταργηθει το 6ημερο 16ωρο ή και των δικων μας το Μαη του 36 στην Εγνατια, ειναι αργια; Για να μπορεσει ο Ελληνας εργατης με την ησυχια του να κοψει αγωνιστικα λουλουδια και να σουβλίσει το αρνί του; Ή μηπως θα αναγκαστει να χασει ενα ολοκληρο μεροκαματο με κινδυνο να μεινει απληρωτη η ΝΟΒΑ; Κακως περιμεναν οσοι περιμεναν η σημερινη ελληνικη κοινωνια να μπορεσει να συναισθανθει οτι επαψε να ζει ο μοναδικος συγχρονος πολιτικος που συνδυαζε το προπολεμικο συνδικαλιστικο κινημα, με την κατοχη, την αντισταση, τον εμφύλιο, τη προσφυγιά, τα νησάκια, τα μποντρούμια, την ακατάσχετη φαγωμάρα του δημοκρατικού κινηματος, τη χουντα, τη μεταπολιτευση, τη συγχρονη πολιτικη σκηνη, τον επαναπροσδιορισμο του αριστερου κινηματος τα τελευταια χρονια. Ασε καλυτερα γιατι ετσι μπορει να ανοιγε καμια συζητηση και εχουμε πιο σημαντικα πραματα να λυσουμε. Πρεπει να καταργηθει το ωραριο, η ασφαλιση, η υγεια, η παιδεια. Πως;
Αλλωστε ο λαος εχει αποφασισει προ πολλου. Δεν θελει δικαιωματα. Δεν θελει υποχρεωσεις. Θελει μονο ελευθερια. Δεν γουσταρει την καταπιεση να πηγαινει σε δημοσιο νοσοκομειο. Θελει να εχει την ελευθερια να πληρωσει οποιο νοσοκομειο γουσταρει. Δεν θελει την καταπιεστική δωρεαν παιδεια. Θελει να ειναι ελευθερος να πληρωνει το σχολειο του γιου του. Θελει να ειναι ελευθερος να αποφασισει αν θα ξεκατινιαστει στη Λαμπιρη ή στην Τατιανα. Θελει να ειναι ελευθερος να αποφασισει ποιανου γιος ή ανηψιος θα βαλει την υπογραφη του στο κάθε ξεπουλημα. Θελει να ειναι ελευθερος να δουλευει 16 ωρες για να βαλει 19αρες ζαντες στο τζι-τι-πι-ρο 56 τουρμπο του. Θελει να ειναι ελευθερος να παει σε οποια δισυλλαβη φιρμα να πεταξει λελουδικό.
Δε θα μπω στο τριπακι να κρινω καποιον που φευγει. Γιατι ο καθενας μπορει να κρινει μια πραξη με βαση το μακρυ του και το κοντο του. Αυτο που δεν μπορει κανεις να κρινει ειναι οτι καποιος αγωνίστηκε, ρισκαρε, στερηθηκε για κατι που πιστευε. Και ας γιναν απειρα λαθη. Και ας εγιναν προδοσιες απο τους πατερουληδες της πρωτευουσας του ξανθου γενους (οπως λεει και ο λιακο.gr στο: ο καιρος γαρ εγγυς νο3:η επιστροφη). Κι ας ολα εγιναν για ενα ψεμα, μια και η περιβοητη εργατικη ταξη παγκοσμιως ειναι παντελως ανηλικη και ανευθυνη ωστε να αναλαβει την τυχη της.
Και φυσικα καλυτερα που εγινε ετσι. Να αποχωρει απο τη χωρα αυτη το σημαντικοτερο ζωντανο κομματι της ιστοριας της, χωρις να το παρουμε χαμπαρι. Με την εργατια να παραληρει: 'You are the one, my number one'.
ΥΓ Δε μου φανηκε οτι κολλαει στα περι Γιουρο-βιζιον. Αν παλι νομιζετε οτι ειναι περιττο θρεντ το παω εκει.
-
Μάτια γεμάτα δάκρυα. Επιτέλους το πήραμε κι αυτό το γαμημένο. Δείξαμε τα δόντια μας σε Εσθονούς, Μολδαβούς, Μαλτέζους και Μονεγάσκους.
Χάρη στις άοκνες προσπάθειες του φορέα του εθνικού μας πολιτισμού την δημόσια τηλεόραση, μπορέσαμε και απλώσαμε τα διχτυα του πολιτισμού μας σε όλη την πολιτισμένη οικουμένη.
Αλλα μη νομίζετε αδέρφια ότι όλα στην πατρίδα μας είναι εύκολα. Παντού υπάρχουν οι προδότες της εθνικής μας ιδέας και χαράς. Ποιος δεν αηδίασε με την αηδιαστική προβοκάτσια που έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Την ώρα που ως έθνος βρισκόμασταν στο 8ο ουρανό και βάλε, διακόπτει το διθυραμβικό δελτίο η καλη μας πρωην ΥΕΝΕΔ, για να μας την ανακοινωσει: Παει ο Γιώτης.
Την βλέπω τη κακομοίρα τη δημοσιογράφο να μην ξέρει τι να κάνει. Βλέπεις η κακομοίρα είχε την ψευδαίσθηση οτι την ειχανε προσλάβει ως δημοσιογράφο. Άσε που είχε και παλαιομένη αντίληψη περί είδησης και σημαντικότητας. Το σύρμα όμως από το κοντρολ της αιώνιας ΥΕΝΕΔ έβαλε τα πράματα στη θέση τους: Ένα κουμούνι λιγότερο, επιστρέφουμε στη συνέντευξη του ειδικου για το δεσιμο των κορδονιων των εθνικών μας χορευτών.Στο κατω-κατω η εργατική (λέμε τωρα) τάξη, την οποία ειχε ο Χαρίλαος την ψευδαισθηση οτι υπηρετει, εχει αλλα πιο σημαντικα προβλήματα: Η εργατική πρωτομαγια, στην μνημη των ανθρωπων που σκοτωθηκαν πριν απο 130 χρονια στο Σικαγο για να καταργηθει το 6ημερο 16ωρο ή και των δικων μας το Μαη του 36 στην Εγνατια, ειναι αργια; Για να μπορεσει ο Ελληνας εργατης με την ησυχια του να κοψει αγωνιστικα λουλουδια και να σουβλίσει το αρνί του; Ή μηπως θα αναγκαστει να χασει ενα ολοκληρο μεροκαματο με κινδυνο να μεινει απληρωτη η ΝΟΒΑ; Κακως περιμεναν οσοι περιμεναν η σημερινη ελληνικη κοινωνια να μπορεσει να συναισθανθει οτι επαψε να ζει ο μοναδικος συγχρονος πολιτικος που συνδυαζε το προπολεμικο συνδικαλιστικο κινημα, με την κατοχη, την αντισταση, τον εμφύλιο, τη προσφυγιά, τα νησάκια, τα μποντρούμια, την ακατάσχετη φαγωμάρα του δημοκρατικού κινηματος, τη χουντα, τη μεταπολιτευση, τη συγχρονη πολιτικη σκηνη, τον επαναπροσδιορισμο του αριστερου κινηματος τα τελευταια χρονια. Ασε καλυτερα γιατι ετσι μπορει να ανοιγε καμια συζητηση και εχουμε πιο σημαντικα πραματα να λυσουμε. Πρεπει να καταργηθει το ωραριο, η ασφαλιση, η υγεια, η παιδεια. Πως;
Αλλωστε ο λαος εχει αποφασισει προ πολλου. Δεν θελει δικαιωματα. Δεν θελει υποχρεωσεις. Θελει μονο ελευθερια. Δεν γουσταρει την καταπιεση να πηγαινει σε δημοσιο νοσοκομειο. Θελει να εχει την ελευθερια να πληρωσει οποιο νοσοκομειο γουσταρει. Δεν θελει την καταπιεστική δωρεαν παιδεια. Θελει να ειναι ελευθερος να πληρωνει το σχολειο του γιου του. Θελει να ειναι ελευθερος να αποφασισει αν θα ξεκατινιαστει στη Λαμπιρη ή στην Τατιανα. Θελει να ειναι ελευθερος να αποφασισει ποιανου γιος ή ανηψιος θα βαλει την υπογραφη του στο κάθε ξεπουλημα. Θελει να ειναι ελευθερος να δουλευει 16 ωρες για να βαλει 19αρες ζαντες στο τζι-τι-πι-ρο 56 τουρμπο του. Θελει να ειναι ελευθερος να παει σε οποια δισυλλαβη φιρμα να πεταξει λελουδικό.
Δε θα μπω στο τριπακι να κρινω καποιον που φευγει. Γιατι ο καθενας μπορει να κρινει μια πραξη με βαση το μακρυ του και το κοντο του. Αυτο που δεν μπορει κανεις να κρινει ειναι οτι καποιος αγωνίστηκε, ρισκαρε, στερηθηκε για κατι που πιστευε. Και ας γιναν απειρα λαθη. Και ας εγιναν προδοσιες απο τους πατερουληδες της πρωτευουσας του ξανθου γενους (οπως λεει και ο λιακο.gr στο: ο καιρος γαρ εγγυς νο3:η επιστροφη). Κι ας ολα εγιναν για ενα ψεμα, μια και η περιβοητη εργατικη ταξη παγκοσμιως ειναι παντελως ανηλικη και ανευθυνη ωστε να αναλαβει την τυχη της.
Και φυσικα καλυτερα που εγινε ετσι. Να αποχωρει απο τη χωρα αυτη το σημαντικοτερο ζωντανο κομματι της ιστοριας της, χωρις να το παρουμε χαμπαρι. Με την εργατια να παραληρει: 'You are the one, my number one'.
ΥΓ Δε μου φανηκε οτι κολλαει στα περι Γιουρο-βιζιον. Αν παλι νομιζετε οτι ειναι περιττο θρεντ το παω εκει.
-
-
Εισαι λίγο τσαντισμένος?
Εγω πάντως για λίγο νόμιζα οτι Σάββατο βράδυ λύθηκαν τα προβλήματα του τόπου .
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εισαι λίγο τσαντισμένος?Εγω πάντως για λίγο νόμιζα οτι Σάββατο βράδυ λύθηκαν τα προβλήματα του τόπου .
αυτός είναι και ο στόχος φίλε... 'Άρτον και θεάματα' το έλεγαν οι παλιοί...
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εισαι λίγο τσαντισμένος?
αυτός είναι και ο στόχος φίλε... Άρτον και θεάματα το έλεγαν οι παλιοί...
..και ισχύει ακόμα!ΟΛΑ όσα ίσχυαν στο παρελθόν ισχύουν και τώρα!
Γι' αυτό λέμε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται!!...και δεν μαθαίνουμε,αυτό είναι σίγουρο!!!!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Εισαι λίγο τσαντισμένος?
αυτός είναι και ο στόχος φίλε... Άρτον και θεάματα το έλεγαν οι παλιοί...
..και ισχύει ακόμα!ΟΛΑ όσα ίσχυαν στο παρελθόν ισχύουν και τώρα!
Γι' αυτό λέμε ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται!!...και δεν μαθαίνουμε,αυτό είναι σίγουρο!!!!
Νίκο επαναλαμβάνεται η ιστορία και σήμερα, μόνο που λείπει ο 'άρτος' και έχουν μείνει μόνο τα 'θεάματα'
-
Και ο 'αρτος' υπάρχει και τα θεάματα!!!
Εμεις δεν είμαστε στην λίστα αποδεκτών!! Οπως και παλιότερα δηλαδή!
Σιγά μην παίρνανε όλοι!!! -
Θα συμφωνησω ως προς τον αποπροσανατολισμο του λαου απο τα προβληματα του αλλα ετσι ειναι ο Ελληνας.Διαφωνω ομως καθετα με το ποιους ανθρωπους και με ποιες ιδεολογιες θα μπορουσε να λυθει το καθε προβλημα.Θελει παιδεια και οχι ιδεολογια η αλλαγη,απλα τα πραγματα...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Την ώρα που ως έθνος βρισκόμασταν στο 8ο ουρανό και βάλε, διακόπτει το διθυραμβικό δελτίο η καλη μας πρωην ΥΕΝΕΔ, για να μας την ανακοινωσει: Παει ο Γιώτης.
Την βλέπω τη κακομοίρα τη δημοσιογράφο να μην ξέρει τι να κάνει. Βλέπεις η κακομοίρα είχε την ψευδαίσθηση οτι την ειχανε προσλάβει ως δημοσιογράφο. Άσε που είχε και παλαιομένη αντίληψη περί είδησης και σημαντικότητας. Το σύρμα όμως από το κοντρολ της αιώνιας ΥΕΝΕΔ έβαλε τα πράματα στη θέση τους: Ένα κουμούνι λιγότερο, επιστρέφουμε στη συνέντευξη του ειδικου για το δεσιμο των κορδονιων των εθνικών μας χορευτών.Το καλύτερο ποστ της χρονιάς κατά τη γνώμη μου. Μπράβο.
-
greo οτι κι αν σημαινει, σημερα κερδισες τον απολυτο σεβασμο ενος συνανθρωπου σου.
Ευχαριστω για το ποστ. -
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Εισαι λίγο τσαντισμένος?Τσατισμενος; Γιατι; Δεν τρεφω αυταπατες! Καταγραφη της πραγματικοτητας μονο εκανα
Ευχαριστω cavallino και Aristotelis
-
.... Και μάλιστα απόλυτα σωστή καταγραφή της πραγματικότηας , κατά τη γνώμη μου.
Ωραίο ποστ greo !!!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εισαι λίγο τσαντισμένος?
αυτός είναι και ο στόχος φίλε... 'Άρτον και θεάματα' το έλεγαν οι παλιοί...
Δυστυχώς το 'άρτον και θεάματα' το λέγαν οι πάλιοί σε καιρούς χούντας...
Φίλε greo έχω ανατριχιάσει με όσα διάβασα.Ειλικρινά νιώθω πως ό,τι κι αν συμπληρώσω θα χαλάσει το ξεκάθαρο μήνυμά σου, ή μάλλον δεν υπάρχει τίποτα να συμπληρώσω.Όσα έγραψες είναι η θλιβερή ρεαλιστική απεικόνιση της νεοελληνικής πραγματικότητας.Νομίζω οτι ούτε δημοσιογράφος δε θα μπορούσε να γράψει πιο περιεκτικά και ξεκάθαρα τόσες θλιβερές αλήθειες.Συμφωνώ οτι είναι το ποστ της χρονιάς
-
Να σαι καλά 'greo'!!!! (δεν έχω κάτι άλλο να γράψω, νομίζω τα λέει όλα αυτό)
-
Να σαι καλά 'greo'!!!! (δεν έχω κάτι άλλο να γράψω, νομίζω τα λέει όλα αυτό)
-
Mονο να αναφερεις τα ασχημα δε λεει τιποτα.Μου θυμιζει ολους αυτους τους 'κουλτουριαρηδες' που βγηκαν στα καναλια να 'κραξουν' τη κοπελιτσα που εκανε οτι μπορουσε γι'αυτο που πιστευε.Και εκλεγε οταν σηκωνε την Ελληνικη σημαια,και εμενα αυτο μου φτανει.Αμφιβαλω για οσους λοιπον απλα κατηγορουν και κλαιγονται για το αν αγαπανε και αν προσφερουν στη πατριδα τους κατι παραπανω απο την Παπαριζου και την καθε Παπαριζου.Μην καταντησετε σαν κι αυτους μονο...
-
Τίτλος της Ελευθεροτυπίας: 'Η Ελλάδα παπαρίζει'. Πολύ εύγλωττος νομίζω.
-
Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
Mονο να αναφερεις τα ασχημα δε λεει τιποτα.Μου θυμιζει ολους αυτους τους 'κουλτουριαρηδες' που βγηκαν στα καναλια να 'κραξουν' τη κοπελιτσα που εκανε οτι μπορουσε γι'αυτο που πιστευε.Και εκλεγε οταν σηκωνε την Ελληνικη σημαια,και εμενα αυτο μου φτανει.Αμφιβαλω για οσους λοιπον απλα κατηγορουν και κλαιγονται για το αν αγαπανε και αν προσφερουν στη πατριδα τους κατι παραπανω απο την Παπαριζου και την καθε Παπαριζου.Μην καταντησετε σαν κι αυτους μονο...Κατάλαβες ποιό το θέμα της κουβέντας μας;Σίγουρα πάντως όχι η πανέμορφη Παπαρίζου και η προσπάθειά της.Αφήνοντας στην άκρη όσα έγραψες για κλάματα και ελληνικές σημαίες, μια και έχω πλήρως αντίθετη άποψη (το κασέ της να εκτινάσσεται στα ύψη είδα εγώ εκείνη τη νύχτα...), το θέμα είναι οτι ένας αγωνιστής για πολλούς ή πολύ σημαντικός πολιτικός για κάποιους άλλους ή ένα παλιοκουμούνι για κάποιους δεξιότερα, σε κάθε περίπτωση ένα τμήμα της Ελληνικής Ιστορίας, όπως αυτή γράφτηκε με αγώνες, βασανισμούς, πολέμους, εξορίες και διχασμούς, έφυγε και κανείς δεν ασχολήθηκε.Το να είναι τρίτη είδηση στο δελτίο του Σταρ το περίμενα.Το να περάσει όμως στα ψηλά ακόμη και από την κρατική, δήθεν ποιοτικότερη, ΕΡΤ είναι απαράδεκτο και ανεπίτρεπτο.
Όπως είπε και ο greo καλύτερα από μένα, δε θα κρίνω τον Φλωράκη.Ο καθένας καλύτερα να κρίνεται εν ζωή, για να μπορεί να δώσει και απαντήσεις.
Το να διοργανώνεται πάρτυ όμως πανηγυρισμών, αυτό ναι, θα το κρίνω.Δηλαδή καμιά απολύτως συγκίνηση;
Και απ την άλλη τι εθνικό παρουσιάσαμε στο Κίεβο, ώστε να υπερκαλύπτεται η 'θλίψη' μας;Μήπως τους στίχους ή την μουσική, εξαιρώντας το βιασμό και τον εκφυλισμό της λύρας;
Το μόνο που ήταν ελληνικό ήταν η ομορφιά της Παπαρίζου, για την οποία άποψη δεν έχω (πέρα της εμφάνισης) καθώς δεν ανήκει στα μουσικά μου γούστα.
Ή μάλλον έχω άποψη.Μια εικόνα που έσπρωξε με άφθονο θράσσος κάποιον που βρέθηκε μπροστά στη θριαμβεύτρια, την ώρα της απονομής.Μπορεί ο Φλωράκης να έφυγε, όμως τώρα είμαστε ευτυχισμένοι, ως λαός.Βγήκαμε στους δρόμους και πανηγυρίσαμε, λες και πήραμε την Πόλη.Για να διαμαρτυρηθούμε για την καθημερινή καταπάτηση των ελευθεριών μας ούτε που κουνιόμαστε.Ούτε για τις αυθαιρεσίες των κυβερνήσεων.Μόνο για γλέντια.Οι ίδιοι που βγήκαν στους δρόμους ήταν οι μισοί που βγήκαν στο Euro.Καμιά σχέση με το αντικείμενο.Απλά πάμε.Έτσι, για χαβαλέ.
Όσο για την προσφορά της Παπαρίζου, αν θυμάμαι καλά την είχα ακούσει πριν κάτι χρόνια να δηλώνει Σουηδέζα σε μια συνέντευξή της.Δεν είμαι σίγουρος πάντως για το τελευταίο.
Αν όμως έπαιρνα τα φράγκα που τσίμπησε το κορίτσι και τα φορολογούμαστε εμείς (δε λέω για όσα βγάλει τώρα στο 'εμπόριο') ή έστω τα 14000€ το μήνα της κυρίας Πασχαλίδου, η οποία ανακοίνωνε ΤΟΥΣ ψήφους και γνωρίζει ΑΠΤΑΙΣΤΑ Ελληνικά, και τα οποία κι αυτά (όπως και άλλα πολλά) φορολογούμαστε, τότε κι εγώ μες στα κλάματα θα ήμουν...Η προσφορά στον τουρισμό μάλλον με μπαρούφα μου ακούγεται.Του χρόνου θα κληθούμε να πληρώσουμε τη διοργάνωση χρυσή...Και ποιά προβολή θα έχουμε;Σίγουρα μεγάλη, όμως τελικά αυτό χρειαζόμαστε;Υπάρχει κανείς που δε ξέρει την Ελλάδα και πώς είναι, πόσο όμορφη είναι;Μάλλον υποδομή χρειαζόμαστε, όχι προβολή...
Δεν ήθελα να ανοιχτώ στο θέμα της Eurovision, μια και με άφηνε αδιάφορο, μέχρι που συνειδητοποίησα τα ποσά που δαπανόνται...Και εν πάσει περιπτώσει αν νομίζουν οτι μπορούν να βάλουν κάτι καλό από αυτό, ας έχει.
Όταν όμως τα δισέγγονά μου σε 80 χρόνια θα διαβάζουν στο βιβλίο της ιστορίας (στα αγγλικά; ) οτι όταν πέθανε ένας σημαντικός (τουλάχιστον!) άνθρωπος για τη χώρα, ο λαός και η τότε κυβέρνηση έκανε πάρτυ, θα τρίζουν τα κόκκαλα μου εκεί που θα μαι... -
http://chiosnews.com/cn22520051154390.asp
Αυτο για οσους ενδιαφερονται να μαθουν κατι πραπανω για το ποιος ηταν ο εκλιπων και βαριουνται να ψαξουν
ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑΚΗ