-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Αυτοί οι **ΜΑΛΑΚΕΣ **στη FIA, δεν βλέπουν τους αγώνες;;; Πρέπει να σκοτωθεί κάποιος δηλαδή για να αλλάξουν κάτι οι ΗΛΙΘΙΟΙ;;;(Όποιος mod θέλει να λογοκρίνει τη δημοσίευσή μου, έχει το ελεύθερο, αν όμως ΔΙΑΦΩΝΕΙ με τις θέσεις μου!!!)
Δε θα τη λογοκρινω αν και διαφωνω. Δε φταιει καμια FIA, τα λαθη εγιναν τοσο απο τον Kimi που δε συντηρησε οπως επρεπε τα λαστιχα του, οσο και απο την ομαδα που εβλεπε ξεκαθαρα τι γινοταν και αποφασισε να ρισκαρει. Αυτο το ρισκο ενδεχομενως να σημαινει ενα πρωταθλημα, τοσο απλα κ. Dennis.
Κατα τα αλλα ηταν υπεροχος αγωνας, με τον Alonso να συνεχιζει να κρατα στα χερια του το κοκκαλακι της νυχτεριδας. Ας μη γελιομαστε απο τη βαθμολογια, ο Ισπανος αποκλειεται να ειναι τοσο τυχερος ολη τη χρονια. Εχει δρομο το πραγμα ακομα και επιμενω οτι εχουμε να δουμε πολλους διαφορετικους νικητες.
Επισης, χαιρομαι που επιτελους βλεπουμε οτι οι ασσοι της F1 ειναι ανθρωποι και οχι αλανθαστα ρομποτ οπως μας ειχε πρηξει το PR spin. Ακομη και ο MS να κανει λαθος χωρις πιεση, απαπαπα ποιος το φανταζοταν Και ο Kimi και ο Alonso και ο οποιοσδηποτε ειναι πλεον εκτεθημενοι σε μια ακομη παραμετρο που ειναι η φθορα των ελαστικων. Αυτο πραγματικα χαριζει μια απολαυστικη διασταση στους αγωνες και ανεβαζει το ενδιαφερον στα υψη. Πλεον το παιχνιδι ειναι δυσκολο κυριοι, πλεον θελει στρατηγικη, μυαλο, αυτοσυγκρατηση.
Καπου στο πισω μερος του μυαλου μου εχει καρφωθει οτι ενας κοντουλης Γαλλος με μεγαλη μυτη θα εκανε μια μπουκια τη συγχρονη γενια, αλλα θα προτιμησω να το ξεχασω και να απολαυσω ισως το καλυτερο πρωταθλημα των τελευταιων χρονων.
-
Ο χρήστης Raikkonen έγραψε:
Μεγαλύτερη ευθύνη φέρει η ομάδα. Τα ρίσκα έχουν και κινδύνους , αν βγούν είσαι ήρωας , αν δεν βγουν ....
Οι μηχανικοί ήξεραν τι μπορεί να συμβεί στο μονοθέσιο και αποφάσισαν να πάρουν το ρίσκοΗ FIA φέρει ευθύνη που επιτρέπει τέτοια ρίσκα. Για να μην ξανασυμβεί αυτό ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στο παλιό καθεστώς ή θα πρέπει να τιμωρήσει τη Mclaren για να εμποδίσει και άλλους να το ξανακάνουν.
Γιατί να τιμωρηθεί? Επειδή διεκδίκησαν τη νίκη? Και του Barricello η 1η νίκη αποτέλεσμα ρίσκου ήταν! Θα έπρεπε η FIA να βγάλει κανονισμό που να υποχρεώνει τους οδηγούς να βάζουν λάστιχα βροχής όταν η μισή πίστα είναι στεχνή και η μισή βρεγμένη?
Άλλωστε αυτήν την μανιώδη διεκδίκηση νίκης δε θέλουμε όλοι? Δε φωνάζουμε για το γεγονός ότι ή νίκη δεν έχει πια το βαθμολογικό κίνητρο που είχε παλιά (άλλωστε ο Ραικκόνεν το 2003 δεν θα είχε φτάσει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση αν δεν έπαιρνε 8 βαθμούς η 2η θέση), δε φωνάζουμε για τις στρατηγικές των πιτ στοπ όπου συνήθως οι οδηγοί προτιμούν την τακτική της αναμονής?
Δεν ήταν εκπληκτικό που σε κάποιες στιγμές στους τελευταίους γύρους του Ραικκόνεν και Αλόνσο η διαφορά τους ήταν σταθερή?
Aλλο πράγμα η επιλογή ελαστικών σε συνθήκες στεγνού/βροχής και άλλο πράγμα να βλέπουν οι κριτές την ταλάντωση της μπροστινής ανάρτησης και να αφήνουν το μονοθέσιο στον αγώνα. (εδώ το έβλεπα εγώ στη τηλεόραση και 'ίδρωνα' περιμένοντας ... το χειρότερο !!! )
Εχουν βγάλει σημαίες για αεροτομές σπασμένες , τώρα με έναν τροχό να γυρνάει σαν αυγό έκαναν τα στραβά μάτια για χάρη της τηλεθέασηςΟ Κimi είναι ήρωας που οδήγησε σε αυτές τις συνθήκες , αλλά ..... αν το ατύχημα ήταν πιο σοβαρό τι θα λέγαμε τώρα ;; .... γιατί η Mclaren τον άφησε στον αγώνα με πρόβλημα εν γνώση της ;;
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Χίλια μπράβο στον Kimi και στη McLaren που δεν μπήκαν μέσα για αλλαγή ελαστικού. Προκειμένουν να χάσουν τον αγώνα από ένα pit παραπάνω, τον έχασαν ηρωικά έτσι.αν δε κάνω λάθος ο κανονισμός δεν επιτρέπει αλλαγή ελαστικού αν δεν καταστραφεί πρώτα....αν γίνει αλλαγή νομίζω στη συνέχεια τρώει ποινή και ξαναμπαίνει στα πιτς.
-
Ηλίθιος κανονισμός άδικο αποτέλεσμα?
Για το πρώτο μέρος συμφωνώ αφού τα φθαρμένα ελαστικά στο τέλος δεν αύξησαν τα προσπεράσματα αφού όλοι στο τέλος έχουν πάνω κάτω το ίδιο πρόβλημα και φυλάγονται. Τρανό παράδειγμα η 'μάχη' Alonso - Schumacher που και οι 2 γύριζαν σε ρυθμούς Karthikeyan στο τέλος χωρίς κανείς από τους 2 να τολμά κάτι. Προσωπικά ακόμα να συνηθίσω τα ιδιόμορφα και ξενέρωτα pit stop με τους μηχανικούς σε ρόλο θερμομέτρου με πόδια. Νομίζω οτι έρχεται η ώρα του όπως και αυτού των δοκιμών μετά το σημερινό ατύχημα.
Για το δεύτερο, δεν νομίζω οτι ήταν ακριβώς άδικο αλλά άτυχο για την McLaren. Πήραν ένα ρίσκο ( γιατί ήξεραν το πρόβλημα από το pit stop ) αλλά τελικά δεν τους βγήκε με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του Kimi που πραγματικά έδειξε την κλάση του σήμερα αν και πιστεύω οτι τα 2 λάθη του ( έναντι ενός του Alonso ) ήταν αυτά που όξυναν το πρόβλημα της φθοράς.
BTW τα Bridgestone των Ferrari δεν έδειχνα τόσο καταπονημένα όσο τα Michelin. -
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Καπου στο πισω μερος του μυαλου μου εχει καρφωθει οτι ενας κοντουλης Γαλλος με μεγαλη μυτη θα εκανε μια μπουκια τη συγχρονη γενια, αλλα θα προτιμησω να το ξεχασω και να απολαυσω ισως το καλυτερο πρωταθλημα των τελευταιων χρονων.Ο κοντούλης Γάλλος ... ανήκε σε άλλη γεννιά οδηγών και είχε μάθει πρώτα απ'όλα τη στρατηγική (ήταν άσσος σ'αυτήν βέβαια )
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Καπου στο πισω μερος του μυαλου μου εχει καρφωθει οτι ενας κοντουλης Γαλλος με μεγαλη μυτη θα εκανε μια μπουκια τη συγχρονη γενια, αλλα θα προτιμησω να το ξεχασω και να απολαυσω ισως το καλυτερο πρωταθλημα των τελευταιων χρονων.
Ο κοντούλης Γάλλος ... ανήκε σε άλλη γεννιά οδηγών και είχε μάθει πρώτα απ'όλα τη στρατηγική (ήταν άσσος σ'αυτήν βέβαια )
και ήταν και αχώνευτος ο κερατάς ο Prost!!!
-
νομίζω ούτε η ίδια η ομάδα μπορεί να πει με σιγουριά, μπορεί το πρόβλημα τόσο στην ανάρτηση όσο και στο ελαστικό να είναι αποτέλεσμα της εξόδου που είχε ο Φιλανδός, επίσης ας μη ξεχνάμε ότι τα υπόλοιπα Michelin ελαστικά......άντεξαν....
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Ο κοντούλης Γάλλος ... ανήκε σε άλλη γεννιά οδηγών και είχε μάθει πρώτα απ'όλα τη στρατηγική (ήταν άσσος σ'αυτήν βέβαια )
και ήταν και αχώνευτος ο κερατάς ο Prost!!!
Κι εγώ δεν τον πήγαινα καθόλου αλλά ο αγώνας αυτός θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του
-
Με κάτι τέτοια μαζευε ενα ποντάκι από εδω...τρία απο εκει..τσουπ...πρωταθλητής!!!
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Χίλια μπράβο στον Kimi και στη McLaren που δεν μπήκαν μέσα για αλλαγή ελαστικού. Προκειμένουν να χάσουν τον αγώνα από ένα pit παραπάνω, τον έχασαν ηρωικά έτσι.
αν δε κάνω λάθος ο κανονισμός δεν επιτρέπει αλλαγή ελαστικού αν δεν καταστραφεί πρώτα....αν γίνει αλλαγή νομίζω στη συνέχεια τρώει ποινή και ξαναμπαίνει στα πιτς.
Εχω την αισθηση οτι ο κανονισμος μιλαει για επιτρεπομενη αλλαγη οταν η φθορα δημιουργει προβλημα ασφαλειας.
-
Ο χρήστης Go_For_Pole έγραψε:
Χίλια μπράβο στον Kimi και στη McLaren που δεν μπήκαν μέσα για αλλαγή ελαστικού. Προκειμένουν να χάσουν τον αγώνα από ένα pit παραπάνω, τον έχασαν ηρωικά έτσι.
αν δε κάνω λάθος ο κανονισμός δεν επιτρέπει αλλαγή ελαστικού αν δεν καταστραφεί πρώτα....αν γίνει αλλαγή νομίζω στη συνέχεια τρώει ποινή και ξαναμπαίνει στα πιτς.
Εχω την αισθηση οτι ο κανονισμος μιλαει για επιτρεπομενη αλλαγη οταν η φθορα δημιουργει προβλημα ασφαλειας.
οπότε πήρε ρίσκο η μακλάρεν? άρα δε της φταίει κανείς?
-
Αρχικα να δωσω τα θερμα μου συγχαρητηρια στην FIA για το μεγαλο της μεγαλουργημα.
Φανταζομαι πως πρεπει πρωτα να θρηνησουμε καποιον πιλοτο για ν αλλαξει παλι αυτη η καινουργια κ superβλακωδης νομοθεσια περι μη αλλαγης ελαστικων.
Ή λετε να ειναι ενα κολπο για τον εμπλουτισμο της εμπειριας των πιλοτων. 'Η ζωη στα 300 μ ενα σκασμενο ελαστικο! '
Δεν παμε καθολου καλα. Στον MS εσκασε το πισω αριστερο στο τελος της ευθειας των pit καθως πηγαινε με 300 στον παραπροηγουμενο αγωνα. Απο τα 1α καλα δειγματα. Να δουμε λενε στην Bridgestone τι εφταιξε. Ωραια τωρα θα ψαχνεται κ η Michelin.Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Η FIA φέρει ευθύνη που επιτρέπει τέτοια ρίσκα. Για να μην ξανασυμβεί αυτό ή θα πρέπει να ξαναγυρίσουν στο παλιό καθεστώς ή θα πρέπει να τιμωρήσει τη Mclaren για να εμποδίσει και άλλους να το ξανακάνουν.
Εγω περιμενα στους τελευταιους γυρους καποιων εκ των 2 ή κ τους 2 οτι θα εχουν κλαταρισματα κ αυτο γιατι η πρωτια ηταν up for grabs πραγμα που δεν τους αφηνε να χαλαρωσουν τον ρυθμο τους.
Την ευθυνη εχει πρωταρχικα η FIA με τις ηλιθιες αλλαγες κανονισμων.
Οι ομαδες πια τρεχουν σε αγωνα αντοχης κ οχι απολυτης ταχυτητας. Με τον πρωταρχικο ρολο να τον εχει πια η στρατηγικη, αφου ξεκιναει απο τις κατακτηριες δοκιμες. Αλλος τρεχει αδειος αλλος γεματος κοκ. αναλογα με τον σχεδιασμο της στρατηγικης του αγωνα. Εδω ομως πια τιθενται θεματα ασφαλειας.
Δηλ. πρεπει να τιμωρηθει η McLaren που αφησε τον Kimi μεσα? Λαθος, καλα εκανε κ τον αφησε, πρωταθλημα της F1 παιζεται κ οχι μπιριμπα για απογευματινες κυριες. Παιζουν μεσα στο ανασφαλες πλαισιο που η ιδια η FIA θεσπισε. Φταινε κ οι κατασκευαστες ελαστικων που μετα απο 20ποσα χρονια δεν ξερω τους αναγκασαν φετος να εχουν μια κ μονο γομα για να βγαινει ολοκληρος ο αγωνας? Παλαιοτερα μπορουσε καποιος να παει all the way με την σκληροτερη γομα χωρις pit, αλλα βεβαια αν αντιμετωπιζε προβλημα μπορουσε να μπει κ ν αλλαξει (εννοειται κ τα 4!!!).Πραγματικα χρονια ειχα να εκνευριστω κ να ξενερωσω τοσο πολυ σε GP. Σημερα επρεπε να νικησει ο Kimi κ οχι να τελειωσει τον αγωνα ευχαριστοντας τον καλο Θεουλη που δεν επαθε καποιον τραυματισμο. Δεν λεω ενας αγωνας τελειωνει οταν πεσει η καρο σημαια, αλλα ειπαμε, οχι κ ετσι!
Σκεφτειτε οπως σηκωθηκε το ψαλιδι με την ροδα να τον χτυπουσε κ να τον τραυματιζε! Κ αυτο επειδη το λαστιχο τα φτυσε!
Ειναι αστειο κ γελοιο να μιλανε για ασφαλεια Hans κλπ κ να υϊοθετουν κανονισμο που αυξανει τις πιθανοτητες ατυχηματων σε μεγαλο βαθμο. Κ μαλιστα συνηθως τα λαστιχα ζοριζονται περισσοτερο κ σκανε στις πολυ υψηλες ταχυτητες.
Θυμαστε το 93 που φωναζε ο Senna 'θα μστε τυχεροι αν δεν θρηνησουμε θυματα του χρονου' αναφερομενος στις αλλαγες κανονισμων της FIA για την σεζον που θ ακολουθουσε?Απο τοτε που η μια ωρα κατακτηριων δοκιμων εγινε 12 γυρους για καθε πιλοτο δεν μ αρεσε αλλα τσπ δεν με προβληματισε κ ιδιαιτερα. Οταν το εκαναν 1 γυρο για καθε πιλοτο το θεωρησα απο τις πιο μεγαλες βλακειες που θα μπορουσαν να εφαρμοσουν (ισως κ πιο μεγαλη απο την καταργηση των slick). Φετος ομως ακομα χειροτερα (κ για το qualify αλλα κ για το endurance mode που εφεραν στα GP). To αποτελεσμα για το qualify ηρθε γρηγορα κανοντας τις ομαδες να σηκωσουν σημαια. Τωρα μετα το σημερινο θα σηκωσουν κ 2η σημαια οσον αφορα τα λαστιχα?
Η F1 τεινει να γινει μια μεγαλη φαρσοκωμοδια (ειτε κερδιζει ο MS ειτε ο KR ειτε ο Fisi ή οποιος αλλος θελετε)!!! [/u]
-
Kλεισθένη , συμφωνώ .... με μια επισήμανση μόνο.
Το λάστιχο δεν έσκασε , πράγμα που είναι πολύ δύσκολο να το προβλέψεις (τουλάχιστον αυτό μπορεί να ισχυριστεί οποισδήποτε και για δικούς του λόγους) ...
.. η παραμόρφωση του ελαστικού με τους κραδασμούς οδήγησε στο σπάσιμο της ανάρτησης. Αν εγώ από την τηλεόραση βλέπω το πάνω ψαλίδι να λυγίσει στη μέση !! πολύ πριν το σπάσιμο και περιμένω πότε θα σπάσει ... οι μηχανικοί της ομάδας και οι τεχνικοί έφοροι που το βλέπουν τι έκαναν ;;
ΙΜΗΟ ευθύνη φέρουν και η ομάδα και η FIA που τον άφησαν να συνεχίσει τον αγώνα.
Με τη λογική ότι κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε θα μπορούσε πχ. να τον άφηναν μέσα και με μια σπασμένη και τρεμάμενη πίσω αεροτομή. -
Παιδιά, η Mclaren ρίσκαρε. Ήξερε στο περίπου τις αντοχές του μονοθεσίου και φαντάζομαι ότι ήξεραν από πριν ότι ο αγώνας έβγαινε οριακά αν έβγαινε. Ρισκάρανε και χάσανε, so simple!
-
Έπρεπε να βγει μαύρη σημαία από τους αγωνοδίκες (αφου McLaren & Κιμι δεν πήραν απόφαση για πιτ-στοπ) και να αναγκαστεί να μπεί για αλλαγή ελαστικού. Υπήρχε κίνδυνος και για τον εαυτό του και για τους άλλους.
Το ίδιο δεν θα γινοταν αν για παράδειγμα μια μπροστά ή πίσω αεροτομή 'κουνιόταν' επικίνδυνα ????
Αλλά ΠΙΟΣ θα τους άκουγε μετά (Ρον Ντενις & Κιμι) αν από αυτήν την μαύρη σημαία έχαναν τον αγώνα. Ευτυχώς που δεν χάθηκαν ζωές.
-
Δέν είναι σίγουρο οτι κάτι φταίει με τα ελαστικά της Michelin, αφού οι ομάδες είχαν επιλέξει τη Medium γόμα. Υποθέτω οτι εάν ήταν η πιό σκληρή θα άντεχαν.
Όσο για τον κανόνα των ελαστικών και των κινητήρων θα συμφωνήσω. Αντι να μειώσουν κανα κότερο οι της FIA μειώνουν τα ελαστικά Στο τέλος θα καταντίσουμε Le Mans....
Ακόμα δέν μπορώ να πιστέψω οτι χάθηκαν έτσι οι βαθμοί
Επίσης μια παρατήρηση: Ντάξει είναι ευχάριστο να νικάς και να πέρνεις βαθμούς, αλλα μου ήρθε να σπάσω την TV οταν είδα οτι ο Alonso κόντεψε να βγεί έξω απο τις ζώνες απο τους ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ γιατι για πανηγύρια είναι... Δηλαδη όσο και να συμπαθούσα τον Αλόνσο αυτο δείχνει μια ατελίωτη ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΑ... Εχεις δλδ πάρει κανονικά τον λούπο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εγκαταλέιπει έτσι όπως εγκαταλείπει ο Kimi στον τελευταίο γύρο και ΧΑΙΡΕΣΑΙ??? Ένας πραγματικός ΟΔΗΓΟΣ (ας πούμε ο Senna πχ) ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πανηγύριζε ετσι... Κατι το οποίο έκανε και ο Schumi αλλα τουλάχιστον έδωσε και ένα 'αγκάλιασμα' στον πραγματικό νικητή της Ισπανίας.. Τον MIKA δλδ. -
Ο χρήστης tifozif1 έγραψε:
Έπρεπε να βγει μαύρη σημαία από τους αγωνοδίκες (αφου McLaren & Κιμι δεν πήραν απόφαση για πιτ-στοπ) και να αναγκαστεί να μπεί για αλλαγή ελαστικού. Υπήρχε κίνδυνος και για τον εαυτό του και για τους άλλους.Το ίδιο δεν θα γινοταν αν για παράδειγμα μια μπροστά ή πίσω αεροτομή 'κουνιόταν' επικίνδυνα ????
Αλλά ΠΙΟΣ θα τους άκουγε μετά (Ρον Ντενις & Κιμι) αν από αυτήν την μαύρη σημαία έχαναν τον αγώνα. Ευτυχώς που δεν χάθηκαν ζωές.
η μαυρη σημαια σε οδηγο βγαινει για να τον αποκλεισει απο την συνεχεια του αγωνα και οχι για να τον υποχρεωσει σε αναγκαστικο πιτ στοπ.
-
Καλό θα ήταν να γνωρίζουμε τους κανονισμούς πρωτού προβούμε σε συμβουλές τη στιγμή που μία ομάδα πάει για το πρωτάθλημα.
-
Από ότι φάνηκε και στα πιτ στοπ τα λάστιχα προς το τέλος του αγώνα στους περισσότερους (και στον Αλόνσο) ήταν φυτίλια. Θα είναι γελοίο να πάθει κανείς τίποτε αν εκραγεί κανένα ελαστικό με 300 χλμ και απογειωθεί το μονοθέσιο ή αν καταρρεύσει καμιά ανάρτηση και φάει τον τροχό στο κεφάλι (παραλίγο σήμερα καλή ώρα). Η μείωση τις διάστασης των ελαστικών και οι αυλακώσεις τους πείραξαν στη FIA.
Οι ομάδες τρέχουν να νικήσουν και πιέζουν στο όριο. Μιλάμε για πρωτάθλημα F1 όχι για κυρίες που παίζουν απογευματινή μπιρίμπα όπως είπε και φίλος συvφορουμίστας. Οπότε το θέμα γίνεται επικίνδυνο. Είναι προτιμότερο να επιτραπεί ξανά πχ το ground effect παρά αυτό
-
Ο χρήστης SocratesDTC έγραψε:
Επίσης μια παρατήρηση: Ντάξει είναι ευχάριστο να νικάς και να πέρνεις βαθμούς, αλλα μου ήρθε να σπάσω την TV οταν είδα οτι ο Alonso κόντεψε να βγεί έξω απο τις ζώνες απο τους ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ γιατι για πανηγύρια είναι... Δηλαδη όσο και να συμπαθούσα τον Αλόνσο αυτο δείχνει μια ατελίωτη ΔΕΥΤΕΡΑΝΤΖΑ... Εχεις δλδ πάρει κανονικά τον λούπο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, εγκαταλέιπει έτσι όπως εγκαταλείπει ο Kimi στον τελευταίο γύρο και ΧΑΙΡΕΣΑΙ??? Ένας πραγματικός ΟΔΗΓΟΣ (ας πούμε ο Senna πχ) ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα πανηγύριζε ετσι... Κατι το οποίο έκανε και ο Schumi αλλα τουλάχιστον έδωσε και ένα 'αγκάλιασμα' στον πραγματικό νικητή της Ισπανίας.. Τον MIKA δλδ.Θα συμφωνήσω! Ο Σουμάχερ έδειξε τον πραγματικό και άξιο νικητή του συγκεκριμένου αγώνα. Ο αλόνσο έδειχνε τα 4 δάχτυλά του κ υποθέτω θα έλεγε από μέσα του 'είμαι ο καλυτερότερος'.
Αλήθεια όταν πάρει την 5η νίκη (που θα την πάρει υποθέτω) τι θα κάνει? Θα μας μουτζώνει? Και όταν φτάσει στις 10 νίκες?
Επισημο thread: Ευρωπαικο GP