-
Κανεις δεν αντιλεγει οτι το 2,2 θα ειναι καλυτερο απο το ειδη υπαρχον 2,0.
Τους λογους ομως που μπορει να τα επιλεξεις, τους αναφερουν 2 post ποιο πανω.Το 2,4 βενζινα ομως, ειναι απεχτο
-
οι λογοι που αναφερονται πιο πανω σαν επιχειρημα αγορας η οχι, ειναι βεβαιως σεβαστοι.
προσωπικα δεν θα κολλαγα σε περιπου 3000 ευρω υψηλοτερη τιμη αγορας για ενα σαφως πιο συγχρονο μοντελο. τα τελη ειναι τα ιδια, αντε να εχεις 50 ευρω παραπανω ασφαλεια στο 6μηνο. και εν τελει λες πως εχεις το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μοντελο εαν ποτε ζητηθει να... διαπιστωθει(μεταπωληση?).
η βενζινα ειναι οντως απαιχτη με μεγαλη ανεση και γενικοτερα αρχοντια. την ειχα testαρει για 3 μερες σε ενα μεγαλο ταξιδι. ειχα το πλουσιο μοντελο και παραδεχομαι πως μπηκα στο...τρυπακι της αγορας. ομως ειναι απαιχτος και ο τροπος που ρουφαει την βενζινη καθως και οταν κοιταξα τελη-ασφαλειες και τα ρεστα, πρωσγειωθηκα!! -
ρε παιδιά ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το ( pinout mitsubishi outlander 2007 )
ας βοηθήσει κανείς den ennoo to manoul.. alla to sxediagramma pin out -
ειπαμε workshop manual με τα παντα μερικες σελίδες πιο πίσω θα βρεις το λινκ
-
Ο χρήστης ΑΜΤ έγραψε:
Φανταζομαι οτι θα ειναι αυτος ο diesel που φοραει το c-crocer με τα 164 νομίζω
ψαχνω να βρω αλυσίδες, πανια κατι τελος παντων για το χιόνι αλλα το πιστευετε οτι στο ιντερνετ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βρήκα στις διαστασεις 225 55 18 που φοράμε;
Ειμαι θεσσαλονίκη.Καμμιά ιδεα;Καλύμματα (πανιά) autoshock, διάσταση 695, βλ. πίνακα εταιρείας (το ψαχτήρι τους δεν το δίνει, αλλά ο αναλυτικός πίνακας έχει τη διάσταση μας)
http://www.autosock.gr/index.php?page=sizes' target='_blankΚαλησπέρα,
Μετά από πολύ ψάξιμο, γιατί όντως ΔΕΝ υπάρχουν αλυσίδες για τη διάστασή μας (225/55/18), και συννενόηση με την Konig Βρετανίας και Ιταλίας !!! μέσω e-mail, βρήκα στο praktiker με 110 ευρώ.
(μέγεθος 240) - 16mm http://www.konig.it/searchMisure.aspx?ID=710
Σημείωση: Βρήκα και στην autoplus, άλλες δύο μάρκες με τιμή εκκίνησης 275 και 395 ευρώ...μόνο.
Επίσης, φυσικά δεν υπάρχουν αλυσίδες για κανένα 4Χ4 9mm, όπως λέει το manual, παρά μόνο 16mm, όπως συζήτησα και με το συνεργείο.
Τέλος, δεν χρησιμοποιούμε πανιά γιατί το αυτοκίνητο είναι βαρύ, και επειδή έχω διαβάσει τα ...κουλά, ευτυχώς όχι εδώ...,(αλυσίδες λέει μόνο πίσω!!!, λες και πίσω είναι το τιμόνι!!!), αλυσίδες βάζουμε μόνο αν το χιόνι είναι πάνω από 5-10 πόντους (το αμάξι πάει τέλεια χωρίς αλυσίδες σε τέτοια κατάσταση) και ΜΠΡΟΣΤΑ με την μετάδοση στο 4WD AUTO και όχι LOCK (και τιμόνι έχουμε αφού οι αλυσίδες είανι μπροστά και αν οι πίσω τροχοί χάσουν πρόσφυση, μεταφέρεται η ροπή πίσω.Ευχαριστώ και καλές γιορτές.
Γιάννης -
Ο χρήστης gspan1973 έγραψε:
Σημείωση: Βρήκα και στην autoplus, άλλες δύο μάρκες με τιμή εκκίνησης 275 και 395 ευρώ...μόνο.
Και δεν έπαιρνες 5-6 σετ; Ευκαιρία είναι...
-
Καλησπερα σε ολους απο τον Βολο. Ειμαι καινουριος στο forum το παρακολουθω καθημερινα. Την αλλη βδομαδα παραλαμβανω και εγω το outlander 2.0 diesel του '09. Αυτα που γραφεται ειναι πολυ κατατοπιστικα και βοηθανε. γι'αυτο θα ηθελα την βοηθεια σας και εγω. σκεφτομε να βαλω στα προβολακια τους ασημη δακτιλιους ( MZ581785EX ). τους εχει βαλει κανεις; ειναι αυτοι
στην αντιπροσωπια μου ειπαν οτι ειναι αυτοκολλητο κατι που στην φωτο δεν φαινεται για κατι τετοιο.
ευχαριστω -
Καλησπέρα απο Ηράκλειο. Αφού ευχηθώ χρόνια πολλά θέλω να ρωτήσω αν έχει βάλει κάποιος το Rallitronic στο 2.0D? Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αλλά το δίνει η αντιπροσωπεία στην Αγγλία.
-
Ο χρήστης edmond έγραψε:
οι λογοι που αναφερονται πιο πανω σαν επιχειρημα αγορας η οχι, ειναι βεβαιως σεβαστοι.
προσωπικα δεν θα κολλαγα σε περιπου 3000 ευρω υψηλοτερη τιμη αγορας για ενα σαφως πιο συγχρονο μοντελο. τα τελη ειναι τα ιδια, αντε να εχεις 50 ευρω παραπανω ασφαλεια στο 6μηνο. και εν τελει λες πως εχεις το ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μοντελο εαν ποτε ζητηθει να... διαπιστωθει(μεταπωληση?).
η βενζινα ειναι οντως απαιχτη με μεγαλη ανεση και γενικοτερα αρχοντια. την ειχα testαρει για 3 μερες σε ενα μεγαλο ταξιδι. ειχα το πλουσιο μοντελο και παραδεχομαι πως μπηκα στο...τρυπακι της αγορας. ομως ειναι απαιχτος και ο τροπος που ρουφαει την βενζινη καθως και οταν κοιταξα τελη-ασφαλειες και τα ρεστα, πρωσγειωθηκα!!Kαι εγω μαζι σου ειμαι, αλλα ο φιλος μας παει να παρει το 2λιτρο, γιατι ειναι πολυτεκνος και το παιρνει με την εκπτωση. Το 2,2 δεν εχει εκπτωση, και η διαφορα θα βγει πολυ υψηλη.
Οσο για το 2,4 βενζινα, επειδη το εχω, αυτο που εχω παρατηρησει στην καταναλωση ειναι το εξης.
Εχει μια τεραστια διαφορα οταν ταξιδευεις με βαρυ ποδι στο γκαζι, σε σχεση με normal οδηγηση. Ειδικα εαν χρησιμοποιησεις το cruise control , η καταναλωση πεφτει παααααρα πολυ.
Οταν λεω μεγαλη διαφορα στο βαρυ με το ελαφρυ γκαζι, εννοω το εξης.
Επειδη πριν απο το outlander ειχα το rav4 , ειχα δει οτι στην πιεσμενη οδηγηση, ειχες μια διαφορα σε σχεση της ομαλης οδηγησης ενα +40% περιπου.
Στο outlander ομως εχεις μια διαφορα +80% !!!!! Ολα αυτα ισχυουν για το CVT που εχω στην κατοχη μου
Για αυτο το λογο, εχω κοψει τις πολλες γκαζιες, ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση
Ενα τελευταιο που θελω να πω , ειναι οτι το outlander σε σχεση με το rav 4 , οταν τα οδηγας και τα δυο normal, το outlander καιει λιγοτερο!!!!
Εαν το βαλεις δε και στο cruise control καιει πολυ λιγοτερο.
Εαν ομως τα πλακωσεις και τα δυο, το outlander και πολυ περισσοτερο. -
Απλά με νούμερα
Για τους τρίτεκνους
Το 2.0 diesel κοστίζει 31.500 (έχω πάρει πρόσφατη προσφορά)
Το 2.4 βενζίνης περίπου 34.000
Και το 2.2 diesel πιθανών 3.000 παραπάνω από το 2.4 βενζίνης ή και παραπάνω
Όλα για έκδοση instyle -
Ο χρήστης gpetihakis έγραψε:
Καλησπέρα απο Ηράκλειο. Αφού ευχηθώ χρόνια πολλά θέλω να ρωτήσω αν έχει βάλει κάποιος το Rallitronic στο 2.0D? Ξέρω ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει αλλά το δίνει η αντιπροσωπεία στην Αγγλία.Κι όμως ΥΠΑΡΧΕΙ και στην Ελλάδα! Μπορείς να ρωτήσεις σε κάποιον dealer κι αν σου πει οτι δε γνωρίζει, να του πεις να επικοινωνήσει με τα κεντρικά!
-
ΟΚ θα πάω απο Δευτέρα αλλά θα ήθελα να ξέρω εντυπώσεις απο κάποιον που το έχει βάλει.
Επίσης ξέρει κανείς πως γίνεται η ενεργοποίηση του follow me home στα φώτα απο το MMCS? Διαβάζω το manual αλλά τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά δεν βγάζεις άκρη. Κάτι λέει για 3 λεπτά καθυστέρηση αλλά είναι απίστευτα κακογραμμένο.
Τέλος όσο αναφορά τις τιμές για 3τεκνους ίσως η εμπειρία μου να βοηθήσει. Πρίν ένα μήνα πήρα το φικό μου και μολονότι μου ζητήσανε και τους κατέθεσα 31190 όταν το αυτοκίνητο ήρθε επειδή ήταν μοντ.09 ο Σαρακάκης ήθελε επιπλέον 280. Ο αντιπρόσωπος όχι μόνο δεν μου τα ζήτησε αλλά όταν είδαμε τα τιμολόγια + εκτελωνιστές + χαρτόσημα + μεταφορικά το ποσό ήταν 31068 οπότε μου γύρισε πίσω τη διαφορά. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση όπου μπορεί κανείς να δεί πόσο βγάζει ο εισαγωγέας και πόσο κοστίζει το κάθετι. Για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το κόστος ήταν 20000 + 5500 για το Σαρακάκη + 5000 ΦΠΑ + εκτελωνισμό = 31068.
-
ψαχνω να βρω αλυσίδες, πανια κατι τελος παντων για το χιόνι αλλα το πιστευετε οτι στο ιντερνετ ΠΟΥΘΕΝΑ δεν βρήκα στις διαστασεις 225 55 18 που φοράμε;
Ειμαι θεσσαλονίκη.Καμμιά ιδεα;Βρήκα αλυσίδες για το c-crosser που έχει λάστιχα διαστάσεων 225χ55χ18 που είναι τα ίδια με του outlander στην Αντιπροσωπεία της **Citroen στο Βόλο **ετοιμοπαράδοτες με 62 € .Θα πάω μετά την Πρωτοχρονιά να της πάρω
npanagou
-
Καλησπέρα σε όλους & χρόνια πολλά
Με αφορμή τις δημοσιεύσεις σχετικά με χιόνια, αλυσίδες & 4κίνηση, μιά μικρή κατάθεση εμπειριών από τη πρόσφατη (επέστρεψα πριν 4 ώρες) Χριστουγεννιάτικη εκδρομή στη πατρίδα μου την Ευρυτανία.
Κατ' αρχή να θυμίσω ότι είμαι κάτοχος του InStyle 2.4 CVT (5/2008) με 10.500 χλμ.
Τα θετικά του ταξιδιού πρώτα (ήδη γνωστά από παλιότερα ταξίδια):
- η φοβερή οδηγική άνεση με το αυτόματο κιβώτιο, τόσο στην ΕΟ όσο και στα στροφιλίκια του Τυμφρηστού
- τα 10.8 λ/100 κατανάλωση στην επιστροφή Καρπενήσι-Αθήνα με 4 άτομα και φουλ χώρο αποσκευών
- οι χώροι και η άνεση, γενικώς (μπροστά/πίσω/αποσκευές)
- η 7 θέσια διάταξη για κοντινές διαδρομές (βάζεις μέσα άλλη μια 3μελή οικογένεια).
Η μονάδική δυσάρεστη έκπληξη ήταν οι (μη) επιδόσεις του αυτοκινήτου σε χιονισμένο δρόμο.
Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο όπου το χιόνι άρχισε να πέφτει πυκνό απο τα ξημερώματα, το αυτοκίνητο δεν κατάφερε ούτε στο 4 auto , ούτε στο 4 lock να μας πάει στο χιονοδρομικό χωρίς αλυσίδες.
Αλυσίδες που προμηθεύτηκα κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή απο το Praktiker διαβάζοντας τη σχετική δημοσίευση φίλου λίγες σελίδες πιο πίσω. Περιττό να πω ότι εκεί που σταμάτησα σπινιάροντας σαν μεθυσμένος αριστερά-δεξιά, άλλα SUV (και κάποια ΙΧ χωρις 4κίνηση και ΧΩΡΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ) συνέχιζαν ακάθεκτα... Ο φίλος-συνταξιδιώτης με Nissan X-Trail επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα, γύρισε μετά από 2 στροφές πίσω για να δει τι μου είχε συμβεί... Και να διαπιστώσουμε όλοι μαζί χαρούμενοι οτι με τα ασφάλτινα λάστιχα που φοράει το ... θηρίο μας των σχεδον 40Κ ευρώ, ασφαλώς και θα αντιμετώπιζε πρόβλημα σαν ένα κοινό ΙΧ που με το πρώτο χιονάκι πρέπει να βάλει αλυσίδες... Κυριολεκτικά χιονάκι αφού αφ'ενός ήταν φρέσκο και πατημένο και αφ'ετέρου δεν ξεπερνούσε τους 8-10 πόντους στα πιο... δύσκολα σημεία.Δεν ξέρω αν κάποιος από εσάς είχε παρόμοια εμπειρία και πως την αντιμετώπισε, αλλά το ξενέρωμα που έφαγα εγώ χρονιάρες μέρες ήταν ανεπανάληπτο...
Και επειδή ένας από τους λόγους που επιμένω στα SUV (παλιότερα είχα Vitara & Maverick και ουδέποτε αντιετώπισα πρόβλημα) είναι η ... αλλεργία μου στις αλυσίδες, θα ήθελα άμεση και ριζική λύση, δηλ. νέα λάστιχα - όχι χειμερινά/χιονολάστιχα, αλλά ελαστικά κυρίως για αστική χρήση που θα με βγάζουν ασπροπρόσωπο και σε συνθήκες ... πέραν του κανονικού. Υπάρχει κάποια πρόταση για τις 18αρες ζάντες μας;
Φιλικά,
-
Mε 18αρες και ασφάλτινα λάστιχα τι περίμενες δηλαδή;
-
...άλλο να το υποψιάζεσαι και άλλο να το βιώνεις...
(ειδικά όταν σε προσπερνάει χαρωπό punto χωρίς αλυσίδες)
-
τι τυπο ελαστικων φοροαει το αμαξι σου Lager? ειχα δοκιμασει για τεσσερις μερες σε πολλες και βαθιες λασπες ενα που ειχε bridgestone dueler και ηταν τελειο ακομα και στην ασφαλτο(1600 km καστορια πηγαινε-ελα και περιξ). δεν ξερω να σου πω την διαφορα ολισθηροτητας μεταξυ χιονιου και λασπης αλλα εχε το υπ'οψην σου.
-
Καλημέρα,
Διαβάζω αρκετό καιρό το forum πριν, και αφότου αγοράστηκε ένα outlander instyle CCVT 2.4 MY 09.
Μόλις επέστρεψα από 5ήμερο στην Βασιλίτσα. Να καταθέσω λοιπόν και εγώ τις εμπειρίες μου, οι οποίες είναι ταυτόσημες με τον φίλο Lager. Στο ταξίδι το αυτοκίνητο είναι φανταστικό. Τόσο στην εθνική, όσο και στις στροφές. Ξεκούραστο, με καλά κρατήματα, και γενικά απολαυστικό στην οδήγηση. Θυμίζει GT παρά SUV.
(αν έπρεπε να πω κάτι αρνητικό θα έλεγα ότι ίσως χρειάζεται λίγο πιο πολύ πληροφόρηση στο 'ασαφές' τιμόνι).Τα δύσκολα έρχονται στο χιόνι. Να πω καταρχάς ότι έχω οδηγήσει αρκετά αμάξια στο χιόνι, από μπροστοκούνητα , (Peugeot 309, 106) 4x4 (Audi TT, Παλιό Vitara, Trailblazer) αλλά και πισωκίνητα.
Η γενική αίσθηση είναι κακή. Αλυσίδες δέν είχα μιας και είχα παει στο praktiker αλλα οι συν-forumites με είχανε προλάβει και δεν υπήρχε το μέγεθος μας. Χάσαμε μια ολόκληρη μέρα ψάχνοντας για αλυσίδες στα Γρεβενά. Δεν βρήκαμε τίποτα, και αναγκάστηκα να πληρώσω 150 (!!) ευρώ για σκουφάκια. Να πω ότι χωρίς τα σκουφάκια θα ήμασταν ακόμα πάνω, η ακόμα χειρότερα σε κάποια μπαριέρα. Τα λάστιχα παιδιά είναι για άσφαλτο. Το τι τσούλημα/γλίστρημα φάγαμε σε κατηφόρες δεν λέγετε. Με αποκορύφωμα ένα τσούλημα στο χωριό 15 μέτρων, σταμάτησε το αμάξι 2 μέτρα πριν από τα ντουβάρια.
Με τα πανιά η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Μπορείς να κινηθείς με περισσότερη ασφάλεια, αλλά και πάλι μακριά από ανηφόρες/κατηφόρες με κλίση μεγαλύτερη από 10%.
Η αλήθεια είναι ότι απογοητεύτηκα λίγο , αλλά δεν περίμενα κάτι άλλο με αυτά τα ελαστικά/ζάντες.
Συμβουλεύω ΟΛΟΥΣ όσους θα πάνε κάπου ψηλά και χιονισμένα να προμηθευτούν αλυσίδες/σκουφάκια μαζί τους.
Σαν τον Lager θα ήθελα μια επιλογή ελαστικού πιο φιλική στο χιόνι ( αλλά όχι χιονολάστιχο).
-
Ο χρήστης iraklis80 έγραψε:
Καλημέρα,Η γενική αίσθηση είναι κακή. Αλυσίδες δέν είχα μιας και είχα παει στο praktiker αλλα οι συν-forumites με είχανε προλάβει και δεν υπήρχε το μέγεθος μας. Χάσαμε μια ολόκληρη μέρα ψάχνοντας για αλυσίδες στα Γρεβενά. Δεν βρήκαμε τίποτα, και αναγκάστηκα να πληρώσω 150 (!!) ευρώ για σκουφάκια. Να πω ότι χωρίς τα σκουφάκια θα ήμασταν ακόμα πάνω, η ακόμα χειρότερα σε κάποια μπαριέρα. Τα λάστιχα παιδιά είναι για άσφαλτο. Το τι τσούλημα/γλίστρημα φάγαμε σε κατηφόρες δεν λέγετε. Με αποκορύφωμα ένα τσούλημα στο χωριό 15 μέτρων, σταμάτησε το αμάξι 2 μέτρα πριν από τα ντουβάρια.
Με τα πανιά η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη. Μπορείς να κινηθείς με περισσότερη ασφάλεια, αλλά και πάλι μακριά από ανηφόρες/κατηφόρες με κλίση μεγαλύτερη από 10%.
Σε παρακαλώ, όταν λες πανιά εννοείς τα Autosock ή κάποια άλλα? Τα Autosock κάνουν 115 € το ζευγάρι, εσύ πόσα πήρες με 150?
-
περισυ το Drιve ειχε στο καθιερωμενο Drive Trophy μεταξυ αλλων και το Outlander το οποιο οντως ειχε μεγαλο προβλημα στο χιονι, κατι που αποδοθηκε μεταξυ αλλων και στα ακαταλληλα λαστιχα.
Επισης μπορειτε να δειτε τη δοκιμη απο την Ισμηνη Φαμπιατου:
http://fabiatou.com/2008/03/mitsubishi- ... mivec.html' target='_blankΣε ένα χιονισμένο χωράφι που δοκίμασα το αυτοκίνητο ένας από τους πίσω τροχούς βρέθηκε στον αέρα και τελικά κόλλησα σε ένα σημείο που πραγματικά δεν το περίμενα.
Περισυ στη Βασιλιτσα στο χιονοδρομικο ειδα ενα πετρελαιοκινητο με 16αρες ζαντες και χιονολαστιχα. Δεν εδειξε να αντιμετωπιζει κανενα προβλημα και αυτη θα ηταν και η δικη μου επιλογη αν το επαιρνα.
Τα λαστιχα 70-30 'η 80-20 (ασφαλτος -χωμα) ειναι πολυ καλα στο χιονι, τα εχω δοκιμασει με 2 διαφορετικα αυτοκινητα και πανε πολυ καλα.
Το προβλημα ειναι λογω της 18αρας οτι μειωνονται πολυ οι επιλογες και ανεβαινει το κοστος
Mitsubishi Outlander 2007