-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'στα χαρτιά ' φαίνεται να έχει καλύτερη τετρακίνηση από το CRV και το Rav4 αφού μπορεί να επιλεγεί 4κινηση χωρίς κλείδωμα του διαφορικού αλλά και να κλειδώσει στα ζόρια.
Είναι ίδια με αυτή του GV και της Subaru μάλλον....Όχι βέβαια!
Η τετρακίνησή του επιτυγχάνεται με 2 διαφορικά και το coupling κέρατο που είναι ενσωματωμένο στο πίσω διαφορικό. Τόσο το πλαίσιο όσο και πολλά άλλα είναι ίδια με το Jeep Compass (και καλό και κακό). Δηλαδή μιλάμε για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα που μπορούν να τεθούν σε μια αυτόματη κατάσταση όπου αν σπινάρει εμπρός τροχός τότε πάει κίνηση και στις πίσω ρόδες. Όπως στα απλά SUV X-trail, Maverick, νέο Rav4, CRV κλπ Τυχόν διαφορές δεν είναι τόσο στα χαρτιά, εκεί λίγο πολύ τα ίδια είναι με άλλα λόγια, μερικές από τις πιο πάνω εφαρμογές τετρακίνησης έχουν αποδειχτεί πιο επιτυχημένες και αποτελεσματικές από άλλες στην πράξη. Όλα έχουν αυτόματη και κλειδωμένη mode, πρακτικά η αυτόματη μάλλον είναι δικίνητη στο 99,9% του χρόνου οπότε κάποιοι θεώρησαν περιττό να αυξήσουν τις επιλογές για τον κοινό θνητό.
Η παραπάνω διάταξη καμία σχέση δεν έχει με τα τρία διαφορικά του νέου GV, Forester και Terios (στο GV και Terios μάλιστα το κεντρικό διαφορικό κλειδώνει που δεν είναι το ίδιο με το κλείδωμα του coupling device ενώ τα GV και Forester διαθέτουν και αργές σχέσεις). -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
'στα χαρτιά ' φαίνεται να έχει καλύτερη τετρακίνηση από το CRV και το Rav4 αφού μπορεί να επιλεγεί 4κινηση χωρίς κλείδωμα του διαφορικού αλλά και να κλειδώσει στα ζόρια.
Είναι ίδια με αυτή του GV και της Subaru μάλλον....Όχι βέβαια!
Η τετρακίνησή του επιτυγχάνεται με 2 διαφορικά και το coupling κέρατο που είναι ενσωματωμένο στο πίσω διαφορικό. Τόσο το πλαίσιο όσο και πολλά άλλα είναι ίδια με το Jeep Compass (και καλό και κακό). Δηλαδή μιλάμε για προσθιοκίνητα αυτοκίνητα που μπορούν να τεθούν σε μια αυτόματη κατάσταση όπου αν σπινάρει εμπρός τροχός τότε πάει κίνηση και στις πίσω ρόδες. Όπως στα απλά SUV X-trail, Maverick, νέο Rav4, CRV κλπ Τυχόν διαφορές δεν είναι τόσο στα χαρτιά, εκεί λίγο πολύ τα ίδια είναι με άλλα λόγια, μερικές από τις πιο πάνω εφαρμογές τετρακίνησης έχουν αποδειχτεί πιο επιτυχημένες και αποτελεσματικές από άλλες στην πράξη. Όλα έχουν αυτόματη και κλειδωμένη mode, πρακτικά η αυτόματη μάλλον είναι δικίνητη στο 99,9% του χρόνου οπότε κάποιοι θεώρησαν περιττό να αυξήσουν τις επιλογές για τον κοινό θνητό.
Η παραπάνω διάταξη καμία σχέση δεν έχει με τα τρία διαφορικά του νέου GV, Forester και Terios (στο GV και Terios μάλιστα το κεντρικό διαφορικό κλειδώνει που δεν είναι το ίδιο με το κλείδωμα του coupling device ενώ τα GV και Forester διαθέτουν και αργές σχέσεις).Πλήρης ενημέρωση να' σαι καλά
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Που είναι και αυτός ο 'meco' όταν τον χρειάζεται κανείςO onyx! me κάλυψε πλήρως!!!!
Μετά το RAV4 λοιπόν και το outlander στον κακό δρόμο. Δεν το περίμενα αυτό από τη Μitsubishi. Αν προσέξετε το σουλούπι του θυμίζει αρκετά το καινούριο RAV4 κάτι σαν s/w υπερυψωμένο. Παράλληλα δείχνει (και είναι ?) μεγάλο.
Πάντως για να πούμε την αλήθεια το σύστημα της Mitsubishi είναι περισσότερο ελκυστικό από της Toyota μιας και μπορεί να είναι και δικίνητο, όπως και το X-trail της Νissan.
Από την άλλη αφού έχουν έτοιμη την SuperSelect γιατί δεν την βάζουν? (ρητορικό το ερώτημα, όλοι ξέρουμε την απάντηση) -
Πρακτικά το αυτόματο Mode είναι το ίδιο με το δικίνητο στην μεγάλη πλειονότητα του χρόνου αφού δεν πηγαίνει κανείς συχνά γλυστρώντας ή σπινάροντας (και αν πηγαίνει στο πνεύμα της πολιτικά ορθής προστασίας του καλό είναι να εμπλέκεται ο πίσω άξονας....). Δεν το θεωρώ δηλαδή σημαντική έλλειψη για όποια αυτοκίνητα δεν έχουν το δικίνητο και έχουν μόνο το αυτόματο. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείς να σπινάρεις τις εμπρός ρόδες κατά βούληση.... και δεν μου φαίνεται σημαντικό!
Σχετικά με το Outlander, ναι είναι μεγάλο και για αυτό μπορεί να προσφέρει και την τρίτη σειρά θέσεων... και είναι και ογκώδες και βαρύ....
Αλήθεια το Pajero Pinin καταργήθηκε, δεν το βλέπω στη σελίδα του αντιπροσώπου. Πολύ θα ήθελα μια ανανεωμένη έκδοσή του, λίγο μεγαλύτερο, γύρω στο 425μ, πιο αεροδυναμικό για οικονομία και ησυχία και με πιο δυνατό κινητήρα με 145+ άλογα αλλά με την ίδια πολυμορφική τετρακίνηση (πισωκίνητο, τετρακίνητο, κλειδωμάνο, κοντές) με τον άκαμπτο άξονα και το περιορισμένης ολίσθησης διαφορικό πίσω και τιμή λίγο χαμηλότερη από του GVitara.
-
Το είδα στην έκθεση και μου φάνηκε πολύ περιποιημένο
Αν ισχύει αυτό που είπε ο πωλητής για 33κ (με όλο τον εξοπλισμό) πιστεύω οτι θα είναι σούπερ -
Επανέρχομαι, γιατί πολύ μου άρεσε αυτό το αυτοκίνητο
H Bild το συγκρίνει με τα κυριότερα SUV (δεν καταλαβαίνω γιατί οχι το Rav4) και το βγάζει πρώτο
http://www3.mitsubishi-motors.de//AutoB ... lander.pdf -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Επανέρχομαι, γιατί πολύ μου άρεσε αυτό το αυτοκίνητο
H Bild το συγκρίνει με τα κυριότερα SUV (δεν καταλαβαίνω γιατί οχι το Rav4) **και το βγάζει πρώτο **:hmmm:
http://www3.mitsubishi-motors.de//AutoB ... lander.pdfΕπειδή δε σκαμπάζω γερμανικά, αν έχεις την καλοσύνη : Πρώτο σε τι? Σε κάποιους επιμέρους τομείς; Γενικά; Value/money;
-
Πρώτο στη γενική βαθμολογια που περιλαμβάνει επιμέρους βαθμολογίες σχετικά με το αμάξωμα, κινητήρα κρατήματα και κόστος χρήσης.
Κάτι σαν τη βαθμολογία του Auto Motor und Sport.
πάντως μου κάνει εντύπωση που οι Γερμαναράδες το βαθμολόγησαν (έστω με μικρή διαφορά) πάνω απο την Χ3 -
οκ, ευχαριστώ
-
Τι μπάχαλο γίνεται στην αντιπροσωπία!
Εχει σχεδόν ενα μηνα που έδωσαν το αυτοκίνητο για δοκιμές στα περιοδικά και ακόμη δεν αποφάσισαν την τιμή
Οι 4Τ λένε για 38Κ που κατα τη γνώμη μου ειναι αρκετά (παρότι πλήρως εξοπλισμένο...) Στην Εκθεση μου είχαν πει για 33Κ -
Το αυτοκίνητο κοστίζει 36990€ σε diesel με υπερπλήρη εξοπλισμό επταθέσιο και 29990€ (Intense 5 θέσιο), 31990€(Intense + 7θέσιο) και 36490€ (Instyle) στις 3 εκδόσεις 2,400 κυβικά 170 άλογα βενζίνη
-
Ο χρήστης Ernest έγραψε:
Το αυτοκίνητο κοστίζει 36990€ σε diesel με υπερπλήρη εξοπλισμό επταθέσιο και 29990€ (Intense 5 θέσιο), 31990€(Intense + 7θέσιο) και 36490€ (Instyle) στις 3 εκδόσεις 2,400 κυβικά 170 άλογα βενζίνηΠολλά τα λεφτα
Δε λέω οτι δεν τα αξίζει, αλλά 38700 (κλειδι) είναι πολλά.
Χθές είδα ενα επταθέσιο Diesel χωρίς δέρματα, ηλιοροφή, νικελένια χερουλάκια και λοιπα στοιχεία πολυτέλειας.
Βέβαια είχε ξένες πινακίδες, αλλά τόσο δύσκολο είναι να φέρουν και φτηνότερες εκδόσεις
Για το ντίζελ μιλάω πάντα... -
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του μοντέλου σε ευρώ έχουν ως εξής:
Outlander 2.4 Intense: 29.490
Outlander 2.4 Intense+: 31.490
Outlander 2.4 Instyle: 35.990
Outlander 2.0 diesel Instyle: 37.900...δηλαδή αν έρθει το ντίζελ σε έκδοση Intense+ (που είναι η 7θέσια του βενζινοκίνητου) θα βγαίνει περίπου στα 33400
Μακάρι... -
ακούς tiguan?!!!!
καλές οι τιμές, αξίζει -
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του μοντέλου σε ευρώ έχουν ως εξής:Outlander 2.4 Intense: 29.490
Outlander 2.4 Intense+: 31.490
Outlander 2.4 Instyle: 35.990
Outlander 2.0 diesel Instyle: 37.900...δηλαδή αν έρθει το ντίζελ σε έκδοση Intense+ (που είναι η 7θέσια του βενζινοκίνητου) θα βγαίνει περίπου στα 33400
Μακάρι...Αυτές είναι οι τιμές χωρίς μεταλλικό χρώμα (+500
-
Ποιά είναι η γνώμη σας για το νέο Outlander;;;;
Εγώ πάντως πήγα και το είδα από κοντά και έπαθα με τους χώρους και με την ποιότητά του. Είμαι σε αναμονή για test drive.
Πιστεύω ότι στα 29500 η βασική αξίζει τα λεφτά της.
Αυτό που με ανησυχεί λίγο είναι οι επιδόσεις του off-road (δεν μιλάω για σκληρά πράγματα). Στους χώματόδρομους, λάσπες, χιόνι ελπίζω να μη μασάει.
Το RAV4 , το TIGUAN και το CAPTIVA είναι άραγε καλύτερα στο χώμα (και γενικότερα).
Πάντως τα πρώτα τεστ που διάβασα (http://www.in.gr/auto/expositions/expos ... tyID=52170) αναφέρονται θετικά στο αυτοκίνητο αν και με ενόχλησε ότι στην έρευνα γνωστού περιοδικού το προηγούμενο μοντέλο και γενικώς τα αυτοκίνητα της Mitsubishi βγαίνουν ζημιάρικα.
Τι λέτε; Να το πάρω ή να περιμένω και άλλα συμπεράσματα;
-
περίμενε πρώτον για να βγάλει η citroen και η peugeot το αντίστοιχο δικό τους. μπορεί να σου αρέσει καλύτερα αισθητικά ή στη τιμή
7 χρόνια εγγύηση δεν έχει?
μετά το test drive περιμένουμε εντυπώσεις. 1700 κιλά δεν είναι λίγα και είμαι περίεργος πως θα μεταφράζονται σε επιδόσεις, οδικη συμπεριφορά και κατανάλωση
-
Λοπόν το έκανα ένα πρώτο test drive.
Ο κινητήρας νομίζω ότι κινεί με μεγάλη ευκολία το αμάξωμα και είναι αρκετά νευρικός.
Ο θόρυβος αμελητέος εκτός αν πουσάρεις το γκάζι και οι στροφές αρχίζουν να πλησιάζουν στα κόκκινα, οπότε ακούς ένα μούγκρισμα.
Ο θόρυβος κύλισης νομίζω ότι είναι υπαρκτός αλλά όχι ενοχλητικός.
Το τιμόνι αρκετά σαφές και όχι ελαφρύ.
Στο κιβώτιο είχα κάποιο ψιλοθέμα. Κάνα δυο φορές δεν μπορούσα να κουμπώσω τις ταχύτητες. Δεν ξέρω αν έτυχε ...
Η θέση οδήγησης πολύ καλή με καλή ορατότητα.
Τα φρένα και αυτά αρκετά δυνατά.
A και το στερεοφωνικό είναι πολύ σούπερ!!!
Και εγγύηση 7 ετών.
Κατανάλωση από όλα τα test drive της ημέρας 13λτ/100χλμ.Αυτά βέβαια για κανένα 20λεπτο στη περιοχή Συγγρού-Αμφιθέας-Νέα Σμύρνη στις 20:00 το βράδυ, που σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και ευκαιρείες να παίξεις με το αμάξι.
Off-road δεν το δοκίμασα αν και ο πωλητής έπινε νερό στις δυνατότητές του.
Σύντομα θα κανονίσω και off-road test drive και θα γράψω την εμπειρία μου.P.S. Σε συζήτηση με τον πωλητή σχετικά με το ποιές είναι καλύτερες ζάντες για περισσότερες off-road δυνατότητες οι 16' ή οι 18', μου είπε ότι με τις 18άρες το αμάξι σηκώνεται ακόμη 3,5 εκατοστά (2 ίντσες=5 εκατ μείον 1,5 εκατ. το χαμηλότερο προφιλ = 3,5 εκατ). Ισχύει αυτό ή με παραμυθιάζει;;;
Ψάχνωντας στο net για πληροφορίες διάβασα ότι το αυτοκίνητο στην Ιαπωνία έχει πετάξει από την κορυφή το RAV4 εδώ και ένα εξάμηνο.
Πρόκειται τελικά για κελεπούρι ή να περιμένω να δώ και το Tiguan, μιας και η τιμή του θα είναι απ'ότι δείχνουν τα πράγματα αρκετά πιο φθηνό ή να πάω για RAV4 το οποίο στην executive βγαίνει λίγο παραπάνω απ'ότι η μεσαία έκδοση του Outlander;
Wannabe: Οι Γάλλοι νομίζω θα αργήσουν να βγάλουν το αυτοκίνητο με βενζίνη και εγώ δεν μπορώ να περιμένω πολύ.
-
λοιπόν αυτό με το +3,5 πιθανόν να ισχύει γιατί νομίζω οτι ρίχνοντας μια ματιά στο γερμανικό φυλλάδιο είδα κάπου 17 και κάπου 20 ως απόσταση απο το έδαφος για διαφορετικες εκδόσεις. edit κοίτα εδώ στο γερμανικό pdf και δες οτι για τις diesel εκδόσεις δίνει απόσταση απο έδαφος 176-178 ενώ για τις βενζινοκίνητες 215. δεν ξέρω τι να πω αφού στις βενζινοκίνητες έχει και 16 και 18 ίντσων ζάντες.
για το Tiguan δεν ξέρω τι να σου πω. Σίγουρα θα είναι μικρότερο αν σε νοίαζουν οι χώροι. ο 150 άλογα κινητήρας θα είναι ο 1,4 TSI ενώ για τους 170 και 200 δεν ξέρουμε σίγουρα ακόμα. Επίσης εάν δεν μπορείς να περιμένεις πολύ κοίτα εγώ υπολογίζω το tiguan να αρχίσει παραδόσεις ιανουάριο-φεβρουάριο 08. αντέχεις μέχρι τοτε?
Το tiguan έχει απο την άλλη 5 αστέρια στη παθητική ασφάλεια, υποθέτουμε με αρκετή βεβαιότητα οτι θα είναι φθηνότερο.Η γνώμη μου είναι οτι είναι ένα πολύ αξιόλογο αυτοκίνητο που αξίζει και που σίγουρα αν δεν ήταν ο ανταγωνισμός απο tiguan θα το έβλεπες σε ακόμα υψηλότερη τιμή. Εάν δεν μασάς απο Σαρακάκη και δεν μπορείς να περιμένεις go for it. για εμένα τα μειονεκτήματα του σε σχέση με το tiguan είναι οικονομοτεχνικά κυρίως. υψηλότερη τιμή αγοράς-τέλη-κατανάλωση χαμηλότερη μεταπώληση. Απο την άλλη (επειδή και εγώ το είδα εξωτερικά σε μια έκθεση) δείχνει σίγουρα κατηγορία πάνω απο RAV4.
-
Μεταφερόμαστε στους ‘‘Κατασκευαστές’’
Mitsubishi Outlander 2007