-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Δυστυχημα στην Νορβηγια με 3 νεκρους..... 15 βαγονια εφυγαν ανεξελεγκτα... και εφτασαν στην θαλασσα.. Συμβαινει και στις καλλυτερες οικογενειες!!!!!!
Και στη Νορβηγια ανθρωποι κατευθυνουν τα τρενα.
Και στην Αγγλια επισης οπου ηταν παροιμιωδης η ακριβεια και η σφαλεια μεχρι προτεινως και τωρα πλεον δεν ειναι..... λογο ιδιοτικωποιησεων απο οτι θυμαμαι.... Φυσικα η κατασταση με τον ΟΣΕ δεν συγκρινεται με τιποτα αλλα βλεπεις οτι λιγο να χαθει η μπαλλα, τα δυστυχηματα ειναι προ των πυλων.... και σιγουρα μαθαινουν και δεν επαναλαμβανονται.... ομως και εκει μπορει να γινει στραβη με θυματα....
-
Δρομολογείται ακόμα μια (αρχικά μερική) ιδιωτικοποίηση εταιρείας την οποία το δημόσιο δεν μπορεί (;) να 'στρώσει' μόνο του:
Το Δημόσιο αναζητεί εταίρους, αρχή με ΟΣΕ
Για τις αποκρατικοποιήσειςΜια θεαματική κίνηση στον ΟΣΕ που συνιστά τη μεγαλύτερη δημοσιονομική πληγή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα περιλαμβάνεται στις εισηγήσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις, που θα συζητηθούν στο υπουργικό συμβούλιο μετά το Πάσχα. Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στον οποίο θα εκχωρηθεί ποσοστό έως 49%, καθώς και το μάναζτμεντ της εταιρείας που έχει το μεταφορικό έργο των σιδηροδρόμων. Στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα μεταφερθεί και το τμήμα συντήρησης των αμαξοστοιχιών. Ο επενδυτής που θα εισέλθει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται να έχει οφέλη κυρίως από τη διαχείριση της γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης. Τις υπόλοιπες σιδηροδρομικές γραμμές θα τις επιδοτήσει το κράτος, όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα άγονα αεροπορικά δρομολόγια. Επίσης, προβλέπεται η παραχώρηση σε ιδιώτες σταθμών του ΟΣΕ (σε πρώτη φάση αυτών της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης). Συμβάσεις παραχώρησης και ανάθεση του μάνατζμεντ περιλαμβάνονται στην εισήγηση του οικονομικού επιτελείο για τα περιφερειακά αεροδρόμια και ενδεχομένως για τα λιμάνια. Στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων περιλαμβάνονται ακόμη η ΔΕΠΑ, η ΕΥΑΘ, η ΛΑΡΚΟ, ενώ ανοιχτά είναι τα όλα τα ενδεχόμενα για τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες.
-
delete
-
Αργά το καταλάβατε που πάει η περίφημη ιστορία εισόδου επενδυτών σε ΔΕΚΟ στην Ελλάδα...
Το επόμενο βήμα είναι να δείτε πως θα διαμορφωθούν μελλοντικά τα τιμολόγια χρήσης των υπηρεσιών των εξυγιασμένων πρώην ΔΕΚΟ...Μπορώ να υποθέσω ότι προάγγελο αποτελεί η Aegean-Olympic Airlines -
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Αναρωτιέμαι ποιός ιδιώτης θα αναλάβει μια τόσο χρεωμένη επιχείρηση για να λειτουργήσει τραίνα στα χωριά της ελληνικής επαρχίας.O Βγενόπουλος...;;
-
3 μύρια την ημέρα ρε πστη μου...!! 3 μύρια...!!! Επι τόσα χρόνια κι ακόμα δεν γίνεται τίποτα....!! Ακόμα και τωρα που είμαστε στο χειλος του γκρεμού...!
-
delete
-
χίλιες φορές να κλείσει παρά αυτό το χάλι
άμα κλείσει θα μπορούμε να βάλουμε στόχο να τον ξανανοίξουμε (υπο άλλους όρους φυσικά) κάποια στιγμή
τώρα όμως μόνο 'εξυγιάνσεις' -
Όποιος θεωρεί ότι ο εγκέφαλός του δεν είναι ακόμα λοβοτομημένος (από τα ΜΜΕ ή όποιον άλλο καλοθελητή-δόξα τω θεώ υπάρχουν μπόλικοι) κι έχει την όρεξη, μπορεί να διαβάσει το ακόλουθο κείμενο για τον ΟΣΕ:
-
Μπηκα στο forum να απαντησω σε καποια πραγματα που διαβασα και με στενοχωρησαν ιδιαιτερως.
Ειμαι Μηχανοδηγος στον ΟΣΕ, μαλιστα απο εκεινους που οδηγουσαν συρμους στον Προαστιακο. Διαβασα πως επαιρνα 1800 ευρω στον Προαστιακο 'καθαρα' και τωρα πληρωνομαι 6000 ευρω 'καθαρα'. Διαβασα πως ηρθα 'εν μια νυκτι' στην Τρενοσε και ονομαστηκα Μηχ/γος.
Τελικα ειναι δευτερη φυση του Ελληνα η παραπληροφορηση. Προς αποκατασταση της αληθειας: (αναφερωμενος παντα σε 'καθαρες' αποδοχες) στον Προαστιακο ο μισθος μου ηταν 1300 εως 1500 ευρω αναλογως των αργιων, νυκτερινων ωρων και υπερωριων. Χωρις να εργαζομαι στα ρεπο μου, καθως υπηρχε επαρκεια προσωπικου.Ο βασικος μισθος μου ηταν 1100 ευρω.
Ως μηχανοδηγος της Τρενοσε ο μισθος μου ειναι 2000 εως 2300, παλι αναλογως δευτερευουσων αποδοχων και μαλιστα συνυπολογιζοντας το γεγονος οτι εργαζομαι λογω ελλειψης προσωπικου 3-4 ρεπο το μηνα. Ο βασικος μου μισθος κατα τη μεταβαση απο τη μια εταιρια στην αλλη μειωθηκε στα 970 ευρω. Φυσικα φορολογουμαι για ολα, καθως πληρωνομαι απο το κρατος και δεν εχω την 'επιλογη' να αποκρυψω κατι (οπως κανουν πιθανως καποιοι που μου ασκουν κριτικη).
Οσων αφορα την εκπαιδευση μου, αυτη κρατησε 2 χρονια στον Προαστιακο (οπου εκπαιδευτηκα σε κανονισμο κυκλοφοριας, φωτοσημανση και τροχαιο υλικο του ΟΣΕ), δινωντας 2 φορες εξετασεις.Επειτα,εκπαιδευτικα για 1 μηνα περιπου (με πρακτικη εκπαιδευση 10 ημερων) στο προαστιακο δικτυο του Παρισιου. Αφου δουλεψα ως οδηγος συρμων για 1,5 χρονο στο δικτυο του ΟΣΕ και του Προαστιακου, εκανα 10 μηνες εκπαιδευση στη θεωρια και το τροχαιο υλικο του ΟΣΕ, επανεξεταστηκα γι'αυτο και δουλεψα στον κεντρικο σηδιροδρομικο αξονα για αλλους 3 μηνες ως εκπαιδευομενος. Εν συνεχεια εδωσα για ακομη μια φορα εξετασεις για την αποκτηση αδειας Μηχανοδηγου και περασα αλλον ενα χρονο σε ειδικο κυκλωμα υπηρεσιων μηχανοδηγησης, με σκοπο την περαιτερω προσαρμογη και εξοικιωση μου στο δικτυο.
Φυσικα κατα την μεταβαση μου απο την μια εταιρια στην αλλη ειχα μειωμενες αποδοχες ως εκπαιδευομενος. Τελος, τα 15 νεα ατομα που αυτη την στιγμη εκπαιδευονται ως μηχανοδηγοι, εχουν δωσει ηδη μια φορα εξετασεις και η εκπαιδευση τους θα ολοκληρωθει σε συνολικα 3 χρονια και μετα απο αλλες εξετασεις. Προφανως καποιοι προτιμουσαν να γινουν κι αλλες προσληψεις και να μην χρισημοποιηθει ηδη υπαρχον προσωπικο.
Αυτα προς αποκατασταση της αληθειας, ευχαριστω εκ των προτερων για το χωρο που μου δοθηκε και θελω να τονισω πως τα στοιχεια μου, οπως και αποδεικτικα για ολα τα παραπανω (προγραμματα εκπαιδευσης και εξοφλητικα πληρωμων, ειναι στη διαθεση οποιου βασιμα και σοβαρα θελει να τα αμφισβητησει)Ευχαριστω
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Όποιος θεωρεί ότι ο εγκέφαλός του δεν είναι ακόμα λοβοτομημένος (από τα ΜΜΕ ή όποιον άλλο καλοθελητή-δόξα τω θεώ υπάρχουν μπόλικοι) κι έχει την όρεξη, μπορεί να διαβάσει το ακόλουθο κείμενο για τον ΟΣΕ:Δυστηχώς το ζήτημα με τον ΟΣΕ έχει πλέον ξεφύγει απο την όποια πιθανότητα αντικειμενικής καταγραφής των προβλημάτων του.
Ήδη, ψυθιρίζεται ότι σαν πρώτη ενέργεια για τα οικονομικά προβλήματα, το μετρικό δίκτυο της Πελ/σου θα μπεί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας . Και η ειρωνία είναι ότι μέσα στο καλοκαίρι σχεδίαζαν βελτιωτικές κινήσεις τους χρόνους των δρομολογίων απο Κόρινθο μέχρι Άργος/Ναύπλιο και Τρίπολη. Γινόταν λόγος για Κόρινθο - Τρίπολη 1 ώρα και 40/50 λεπτά, όπως για Κόρινθος-Ναύπλιο 65 λεπτά.
-
Φιλε μου την Πελοπονησσο την σκοτωσαν και το κανουν με το να στρωνουν κανονικη γραμμη μεχρι Πατρα...
Αν κατι επρεπε να γινει θα ηταν ακομα και σημερα το Λιοσσια Πατρα να στρωθει μετρικο (οσο κ αν φενεται τραβηγμενο δεν ειναι καθολου μεγαλο εξοδο και σχεδον ολα τα υλικα εκτος των στρωτηρων ανακυκλωνονται στο μετρικο)..
Οι μετεπιβασεις τυπου ΟΣΕ ειναι για τα μπαζα (20 λεπτα να περιμενω Κορινθο? γιατι?) το πλεγμα δρομολογιων ανυπαρκτο και φυσικα η διαφημιση το οτι το δικτυο της Πελοπονησσου υπαρχει και αυτη ανυπαρκτη.Ακομα και η νεα γραμμη παρακαμπτωντας οποια εμπορικη δραστηριοτητα ζημιογονα θα γινει αφου χωρις εμπορικο εργο γραμμη στο Αθηνα Πατρα δεν προκειται να ειναι επικερδης.
Η νεα γραμμη αγνοει το λιμανι Αιγιου, ολη την Ελευσινα και ΒΙΠΕ Πατρας.
Το λιμανι της Πατρας κατασκευαστηκε ως Ro-Ro και αυτο ηταν γνωστο στο ΟΣΕ οταν εκανε μελετες περι κανονικοποιησης της γραμμης παρολα αυτα συνεχιστηκε...Γιατι μετρικο???
Διοτι μπορεις να κουμπωσεις παντου την υφισταμενη γραμμη και να προσφερεις εργο (διαλειτουργικοτητα)
Διοτι δεν κοβεις κομματια οπως τωρα (Κιατο Πατρα ΔΕΝ εχει τρενο) για να κανεις εργα
Διοτι κοστιζει εως και 40% λιγοτερο (Το Κιατρο Δικοφτο μεχρι στιγμης ειναι στα 700εκ Ε!!!!)
Διοτι δεν εχεις μετεπιβασεις
Πιο ευκολη και φθηνη συντηρηση
Προσφερει ολα τα προτερηματα ενος κανονικου δικτυου και μπορεις να εχεις συρμους εως 140χλμωΚαι πολλα αλλα....
Αυτα επιγραμματικα για να γνωριζετε τι γινεται και που πανε τα λευτα σε σχεση με το τι επρεπε να ειχε γινει...
Οσο αφορα το Κορινθος Τριπολη ειναι αλλη μεγαλη κουβεντα που περιλαμβανει και κοσμο που πρεπει να ηταν φυλακη τωρα για σπαταλη χρηματος και απειρες κακοτεχνιες επι του εργου καθως και σχεδιασμο αυτου...
Κλεισιμο του ΟΣΕ οπως ειναι τωρα???
Φυσικα και ειμαι συμφωνος αλλα με την προυποθεση το δικτυο ειναι διαθεσιμο σε οποιον ενδιαφερομενο..
Το κλεισιμο και αποξηλωση ειναι εγκλημα..
Και οταν λεμε κλεισιμο ενοουμε και τον ΠΑΘΕ μαζι ο οποιος δεν ειναι τοσο κερδοφορος οσο καποιοι νομιζουν.. -
Δξ αν αυτό είναι το κατάλληλο νήμα αλλα σκοπεύω να μετακινηθώ απο Θεσσαλονίκη προς Αθήνα το Σάββατο 29.05 και να γυρίσω την επομενη. Θέλω να ξεκινήσω πρωϊ-μεσημέρι και προς τις δυο κατευθύνσεις, το δυνατόν νωρίτερα (ειδικά προς Αθήνα, για την επιστροφή όχι τόσο) και συγχρόνως οικονομικότερα.
Επειδή -εκτός των δρομολογίων- δε βγάζω άκρη με το σαϊτ τους και με άλλα που έψαξα, γνωρίζει κάποιος να δώσει τα φώτα του για τιμές και τι συμφέρει?
edit: ελυθη το θέμα αλλιως...
-
Μια επιστολή του ΣΦΣ Μεσσηνίας προς τον Κ .Ρεππα, την οποία που αξίζει να την διαβάσετε και λέει τα πράματα με το όνομά τους.
http://www.sfsm.gr/news/epistolirepas.pdfΑυτά τα οποία γράφονται στην επιστολή, είναι ίδια και για τα άλλα μέρη του δικτύου.
-
delete
-
delete
-
Φεύγουν 2.000 εργαζόμενοι από τον ΟΣΕ
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&c ... id=4581359
ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΗΝΑ αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή το κυβερνητικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, το οποίο θα παρουσιαστεί σε λεπτομέρειες από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών την ερχόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Μεταφορών Χάρη Τσιόκα, το τελικό σχέδιο θα προβλέπει μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ κατά περίπου 2.000 άτομα, αυξήσεις εισιτηρίων, κλείσιμο ζημιογόνων γραμμών και αναδιάρθρωση των δρομολογίων. Κύριος στόχος είναι η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ (επιβατικές- εμπορευματικές μεταφορές) σε εννέα μήνες να έχει ισοσκελίσει έσοδα και δαπάνες και να πάψει να είναι ζημιογόνος. «Αν δεν κάνουμε την τομή τώρα, ο ΟΣΕ κλείνει», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας.
Βάσει του μνημονίου που έχει υπογραφτεί με την τρόικα, το σχετικό νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ πρέπει να γίνει νόμος του κράτους εντός του Ιουλίου, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2011 η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πρέπει να έχει μηδενίσει τo έλλειμμά της. «Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει ισοσκελισμένο ισολογισμό, ενώ και ο τομέας της υποδομής που γεννά ελλείμματα 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο, θα πρέπει να νοικοκυρευτεί. Σε κάθε περίπτωση, το μέλλον του ΟΣΕ απαιτεί επώδυνες αλλαγές, τις οποίες η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόκας.
Δάνεια 1,4 δισ. ευρώ
Αναφερόμενος στον νέο δανεισμό του ΟΣΕ (σε πρώτη φάση ζητά περίπου 400 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά έως τα τέλη του χρόνου θα χρειαστεί 1,4 δισ. ευρώ), εξήγησε ότι ήδη αξιολογούνται οι προσφορές που έγιναν από τις τράπεζες. Θα απορριφθούν όσες είναι ασύμφορες (π.χ. της Deutsche Βank που δίνει επιτόκιο 10%).Η επόμενη μέρα στον ΟΣΕ, σύμφωνα με τον κ. Τσιόκα, θα περιλαμβάνει αυξήσεις στα εισιτήρια, επιδοτήσεις γραμμών- όσες θα κριθούν άγονες-, δανειοδότηση του Οργανισμού με εγγυήσεις του Δημοσίου και δραστική μείωση του προσωπικού.
Ειδικότερα, όσον αφορά τους εργαζομένους το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ θα προβλέπει τελικά τη μείωσή τους κατά περίπου 2.000. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόκα, ο όμιλος διαθέτει περίπου 6.000 εργαζομένους, ενώ για να είναι βιώσιμος πρέπει να απασχολεί περίπου 4.000. Οσοι από τους εργαζομένους δεν συνταξιοδοτηθούν, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Ειδικότερα, όσον αφορά τους εργαζομένους το σχέδιο εξυγίανσης του ΟΣΕ θα προβλέπει τελικά τη μείωσή τους κατά περίπου 2.000. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόκα, ο όμιλος διαθέτει περίπου 6.000 εργαζομένους, ενώ για να είναι βιώσιμος πρέπει να απασχολεί περίπου 4.000. Οσοι από τους εργαζομένους δεν συνταξιοδοτηθούν, θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.
Ελπίζω να φύγουν καρεκλοκένταυροι της Καρόλου που τσεπώνουν 3,000 για να τα ξύνουν μεγαλοπρεπώς, γιατί σε ειδικότητες πρώτης γραμμής ('μάχιμες'), ο ΟΣΕ έχει μεγάλες ελλείψεις.
Οι τελευταίες προσλήψεις αυτών, έγιναν το 1985 (δεν συμπεριλαμβάνονται οι βυσματικές των Προαστιακάριων που είναι ως επί το πλείστον άχρηστες).Πολύ φοβάμαι ότι μέσα στις απολύσεις θα είναι και προσωπικό 'πρώτης γραμμής'. Εδώ κοιτάνε πως να κόψουν Έδεσσα-Αμύνταιο-Φλώρινα που απο τις όποιες αναφορές υπάρχουν, π΄σνε αρκετά καλά απο θέμα κόσμου. Φυσικά για την Πελ/σσο ούτε κουβέντα. Το να κλείσει το μετρικό δίκτυο είναι για κάποιους στόχος ζωής. Δυστηχώς αυτό που φαίνεται δεν είναι η λογική 'άλλο ΟΣΕ άλλο σιδηρόδρομμος', αλλά όλη η πολιτική στοχεύει ξεκάθαρα ενάντια στην ύπαρξη του ίδιου του μέσου ώς ΜΜΜ.
-
Ξέρετε, το ΔΣ του ΟΣΕ τις συνελεύσεις του τις έκανε σε spa...
ΟΣΕ