-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Με αυτούς του θεούς που έιχαν κάνει παραμάγσζο με τις μεταφορές του ΟΣΕ και κουβάλαγαν ορφανα βαγόνια και ο μηχανοδηγός δεν ήξερε πόσα βαγόνια είχε το τράινο...... έγινε τίποτα?
Πήγε κανείς φυλακή?Μέχρι το Αλκατράζ μπορεί να πήγαν με τα 'κλεμμένα'
-
delete
-
Προς ενημερωση τυχον ενδιαφερομενων:
Σε περιπτωση που θελετε να ταξιδεψετε με ΟΣΕ (οχι αυθημερον αλλα την επομενη κλπ προσεχεις ημερες) και πατε για εκδοση εισητηριων απογευματινες ωρες στο Στ. Λαρισης, θα χρειαστειτε 45 λεπτα περιπου για να βρεθειτε στο ταμειο, αφου προηγουμενως παρετε αριθμο προτεραιοτητας απο μηχανημα (οπως στις τραπεζες!!!). Λειτουργουν 3 ταμεια και η κινηση λογω της υφισταμενης καταστασης (Τεμπη-Αγροτες) ειναι εξωφρενικη. Τα παραπανω διαπιστωθηκαν προσωπικα χθες (18/1/2010).
ΥΓ: Ειχα χρονια (5-6) να παω Στ. Λαρισης και γενικοτερα να ταξιδεψω με τραινο.
Απο τους 3-4 συρμους που ηταν εκεινη την ωρα στο σταθμο, η εικονα των βαγονιων ηταν αποκαρδιωτικη (δεν με ενδιαφερει αν δεν ηταν βαγονια του IC-Ιντερσιτυ). Κατα τα αλλα ειμαστε Ευρωπαιοι
Οι τιμες βεβαια ηταν Ευρωπαικες: Aθηνα -Θεσ/κη με επιστροφη στο ICE (Ιντερσιτυ εξπρες) 81 ευρω!!! -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Σε περιπτωση που θελετε να ταξιδεψετε με ΟΣΕ (οχι αυθημερον αλλα την επομενη κλπ προσεχεις ημερες) και πατε για εκδοση εισητηριων απογευματινες ωρες στο Στ. Λαρισης, θα χρειαστειτε 45 λεπτα περιπου για να βρεθειτε στο ταμειο, αφου προηγουμενως παρετε αριθμο προτεραιοτητας απο μηχανημα (οπως στις τραπεζες!!!). Λειτουργουν 3 ταμεια και η κινηση λογω της υφισταμενης καταστασης (Τεμπη-Αγροτες) ειναι εξωφρενικη. Τα παραπανω διαπιστωθηκαν προσωπικα χθες (18/1/2010).
Απο τους 3-4 συρμους που ηταν εκεινη την ωρα στο σταθμο, η εικονα των βαγονιων ηταν αποκαρδιωτικη (δεν με ενδιαφερει αν δεν ηταν βαγονια του IC-Ιντερσιτυ). Κατα τα αλλα ειμαστε Ευρωπαιοι
Οι τιμες βεβαια ηταν Ευρωπαικες: Aθηνα -Θεσ/κη με επιστροφη στο ICE (Ιντερσιτυ εξπρες) 81 ευρω!!!Είδες τι κάνουν τα Τέμπη ?
Ευκαιρία να κόψει περισσότερα εισητήρια ο ΟΣΕ, τώρα αν όλα τα υπόλοιπα πάνε κατά διαόλου, ε ! δεν πειράζει, μάθαμε τόσα χρόνια, τι κι αν σκαρφαλώνουμε μερικά βουνά παραπάνω ? -
Άκουγα να λέει προχθές υπουργός της κυβέρνησης ότι ο ΟΣΕ κάθε χρόνο είναι τρομερά ελλειματικός. Πληρώνουμε δλδ εμείς και μπαίνει μέσα. Ας κάνουν κάτι.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Οι τιμες βεβαια ηταν Ευρωπαικες: Aθηνα -Θεσ/κη με επιστροφη στο ICE (Ιντερσιτυ εξπρες) 81 ευρω!!!Αν ήταν Ευρωπαϊκές θα έδινες περίπου τα διπλά χωρίς κάποια κάρτα, η οποία πληρώνεται στην Ευρώπη
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άκουγα να λέει προχθές υπουργός της κυβέρνησης ότι ο ΟΣΕ κάθε χρόνο είναι τρομερά ελλειματικός. Πληρώνουμε δλδ εμείς και μπαίνει μέσα. Ας κάνουν κάτι.Πραγματι. Αφου πληρωσα το αντιτιμο και εχοντας υποψη τις εικονες των βαγονιων, αποχωρησα βγαζοντας το ιδιο συμπερασμα για τον ΟΣΕ: 'Καποιοι ΚΑΙ ΕΔΩ εχουν φαει πολλα ευρωπουλάκια....'
-
Δεν πειράζει θα ανακαλύψεις ότι παρ' όλα τα λαμόγια που έχει εκεί μέσα , έχει κάνει προόδους και Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4,5 ώρες είναι ένας καλός Ευρωπαικός χρόνος .
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Σε περιπτωση που θελετε να ταξιδεψετε με ΟΣΕ ........................
Οι τιμες βεβαια ηταν Ευρωπαικες: Aθηνα -Θεσ/κη με επιστροφη στο ICE (Ιντερσιτυ εξπρες) 81 ευρω!!!Αν ήταν Ευρωπαϊκές θα έδινες περίπου τα διπλά χωρίς κάποια κάρτα, η οποία πληρώνεται στην Ευρώπη
Οταν γραφω κατι, ειμαι σιγουρος. Ριξε μια ματια εδω:
http://orario.trenitalia.com/b2c/nppPri ... lutions.do?
Τιμη τραινου IC για Napoli -Firenze με επιστροφη (περιπου ιδια αποσταση Αθηνα -Θεσ/κη ) στοιχιζει 82 ευρω, χωρις τη 'γνωστη εκπτωτικη καρτα' που ανεφερες.
Εκτος αν αναφερθουμε σε EUROSTAR, που βεβαια εχει 40% ακριβοτερα αλλα δεν υπαρχει μετρο συγκρισης (αυτο το τραινο κανει 3 ωρες ).
Για να μην αναφερω οτι ο Ιταλος εργαζομενος στην ιδια δουλεια με τη δικη μου (ιδιου βαθμου στο δημοσιο), ξερω πολυ καλα οτι παιρνει 950 ευρω περισσοτερα, μια και εχω συνεργαστει μαζι τους. Περαστικα μας!!!Δεν πειράζει θα ανακαλύψεις ότι παρ' όλα τα λαμόγια που έχει εκεί μέσα , έχει κάνει προόδους και Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 4,5 ώρες είναι ένας καλός Ευρωπαικός χρόνος .
Σωστο μονο ως προς τον χρονο ταξιδιου. Για την ακριβεια στο λεπτο αναχωρησης-αφιξης, εχω επιφυλαξεις.
Θα γραψω εμπειριες με την επιστροφη μου. -
Νταξει αμα μου βάζεις τους ιταλικούς σιδηρόδρομους για μέτρο σύγκρισης πάω πάσο
-
Τα φθηνότερα εισιτήρια Αθήνα-Θεσσαλονίκη και επιστροφή με το αεροπλάνο είναι 86€ (ακόμα και αν είναι να ταξιδέψεις σε 15 μέρες). Έχω κόψει τον ΟΣΕ στο όσο το δυνατόν λιγότερο, δεν έχει νόημα για μένα τόση ταλαιπωρία. Ακόμα και οι 4.5 ώρες του ICE είναι πολλές σε αυτά τα άβολα καθίσματα, πλησιάζουν σε άνεση αυτά των καρτ .
-
delete
-
Προφανώς και τα ξέρω όλα αυτά. Ζω 2 χρόνια στην Γαλλία και είμαι κάτοχος συνδρομής συχνότητας για γραμμή TGV που κάνει απόσταση ανάλογη με αυτή του Αθήνα Θεσσαλονίκη η οποία κοστίζει 155 ευρώ για ένα τρίμηνο και πρακτικά σου δίνει μισή τιμή και κάτι ψιλά από την κανονική τιμή οποτε κι αν αγοράσεις το εισιτήριο. Τα εισητήρια που αναφέρεις είναι λίγα και εξαφανίζονται αρκετά γρήγορα. Κατα καιρούς υπάρχουν προσφορές , για παράδειγμα την προηγούμενη εβδομάτα αγόρασα εισητήριο με 29 ευρώ αντί για 36 που θα το αγόραζα με την κάρτα αλλα σε κάθε περίπτωση είναι λίγα και η λογική τιμολόγησης κινείται ανάλογα με αυτή των αεροπορικών.
Βέβαια συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα σε κάθε περίπτωση... -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Ζω 2 χρόνια στην Γαλλία και είμαι κάτοχος συνδρομής συχνότητας για γραμμή TGV που κάνει απόσταση ανάλογη με αυτή του Αθήνα Θεσσαλονίκη η οποία κοστίζει 155 ευρώ για ένα τρίμηνο και πρακτικά σου δίνει μισή τιμή και κάτι ψιλά από την κανονική τιμή οποτε κι αν αγοράσεις το εισιτήριο. ...και σε πόση ώρα καλύπτεται αυτή η διαδρομή?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Ζω 2 χρόνια στην Γαλλία και είμαι κάτοχος συνδρομής συχνότητας για γραμμή TGV που κάνει απόσταση ανάλογη με αυτή του Αθήνα Θεσσαλονίκη η οποία κοστίζει 155 ευρώ για ένα τρίμηνο και πρακτικά σου δίνει μισή τιμή και κάτι ψιλά από την κανονική τιμή οποτε κι αν αγοράσεις το εισιτήριο. ...
και σε πόση ώρα καλύπτεται αυτή η διαδρομή?
500 χιλιόμετρα 2 ώρες και 20 λεπτά περίπου, κάποια στιγμή θα είναι ακόμα λιγότερο αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει γραμμή TGV σε όλη την απόσταση αν και αυτό δεν συνυπολογίζεται στην τιμη. Με συμβατικό τραίνο ο χρόνος ήταν 4 ωρες ,την έχω κάνει το 1998 την διαδρομή, και η τιμή θα ήταν σήμερα γύρω στα 40 με 45 ευρώ.
Για αντίστοιχη χιλιομετρικά απόσταση ,600 χιλιόμετρα αυτή την φορά, που καλύπτεται σε 4 με 4,5 ωρες επειδή δεν υπάρχει γραμμή TGV η τιμή είναι γύρω στα 50 με 55 ευρώ +- κατι αναλόγως αν πάρεις TGV ή απλό τραίνο το οποίο αντικειμενικά είναι καλύτερη επιλογή αφού και φτηνότερο είναι και πιο άνετα καθίσματα έχει
Απλά να πώ οτι οι μη ευκαιριακοί χρήστες έχουν την χαρά να γνωρίσουν όλες τις πλευρές ενός συστήματος που γενικά δουλευει καλα αλλά φυσικά δεν είναι τέλειο. Και καθυστερήσεις υπάρχουν ,λόγω καιρού, βλαβών κ.α, και αρχαίες μηχανές με αρχαία βαγονία και παμπάλαια καθίσματα. Στην Ιταλία έχω ταξιδέψει σε τραίνο με ξύλινα βαγόνια από Μιλάνο για Βαρέζε και έκανα 3 ώρες να φτάσω από την μια πόλη στην άλλη
Υ.Γ Τα ελληνικά IC και ICE ήταν πολύ καλύτερα πριν 10 χρόνια, το τροχιακό υλικό ήταν καινούργιο και τα βαγόνια πιο άνετα από τα νέας κοπής με τα μώβ καθίσματα -
delete
-
Δεν αναφέρομαι μόνο στα Γαλλικά τραίνα Corail και Ter αλλά και στα Γερμανικά αντιστοιχά τους IC, Regio και S αφού εχώ αρκετές ταξιδιωτικές εμπειρίες και με τα 2 ευχαρίστες και δυσάρεστες. Αν και στις δυσάρεστες υπερτερούν τα της DB γενικότερα
Για τις μηχανές των απλών γαλλικών κάποια άλλη στιγμή που θα έχω περισσότερο χρόνο
Υ.Γ Τα βαγόνια των Corail ειναι 1000 φορές πιο άνετα από τα TGV στην δεύτερη θέση. Η πρώτη θέση των TGV έχει πάρα πολύ καλύτερα σχεδιασμένα καθίσματα και γενικά ειναι πάρα πολύ καλύτερη σε θέμα άνεσης από την δεύτερη. Αυτό το χάσμα είναι σαφώς μικρότερο στα ICE -
ΕΕΠ, Πάτρα-Αθήνα αυτή τη στιγμή διαρκεί κανα 4ώρο στην καλύτερη περίπτωση
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
........................................................................................... Το ζητούμενο είναι να πηγαίνεις σε έναν αξιοπρεπή Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό στον οποίο θα λειτουργούν ΕΠΑΡΚΗ (αριθμητικά) γκισέ και στον οποίο θα εξυπηρετείσαι ΤΑΧΕΩΣ, θα μπορείς να αγοράζεις το εισητήριό σου απ' το Ίντερνετ, θα έχεις ΣΥΧΝΑ (ωριαία για Β.Ελλάδα) τραίνα στα οποία θα βρίσκεις θέση... .Βλεποντας την παρατηρηση του φιλου, θυμηθηκα να αναφερω το εξης: Ψαχνοντας για ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ, διαπιστωσα οτι :
Στο χωρο των τριων ταμειων, υπηρχε κολημενο με σελοτειπ χαρτονι - ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ με μαρκαδορο - με το προγραμμα δρομολογιων προς Θεσ/κη.
Στο πλαι της κεντρικης εισοδου, υπηρχε πινακας ανακοινωσεων (οπως σε Δημ Υπηρεσιες και Σχολεια), οπου υπηρχαν σε ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ Α4 τα προγραμματα δρομολογιων απο Αθηνα μεχρι Ορεστιαδα.
Στο εσωτερικο του κτιριου, μετα την εισοδο, παλι σε φωτοτυπιες Α4, το προγραμμα για Χαλκιδα κλπ.
Οποιος εχει ταξιδεψει με τραινο στην ευρωπη, ξερει πως ειναι ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ στους Σταθμους τραινων. (Αν υπαρχουν και εδω σε αλλους σταθμους, ας μας ενημερωσει καποιος φιλος).
Φιλοι μου, ετσι ηταν τα πραγματα στο Σιδ. Σταθμο στο Ν. Δελχι στην Ινδια, πριν 4 χρονια!
ΑΙΣΧΟΣ!!!
Ευτυχως, οφειλω να παραδεχτω, οτι η καθαριοτητα ηταν σαφως καλυτερη (Στο Σ. Λαρισης εννοω)! -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Άκουγα να λέει προχθές υπουργός της κυβέρνησης ότι ο ΟΣΕ κάθε χρόνο είναι τρομερά ελλειματικός. Πληρώνουμε δλδ εμείς και μπαίνει μέσα. Ας κάνουν κάτι.Το θέμα όμως είναι ότι οι κυβερνήσεις δεν λένε πως δημιουργήθηκε το αντίστοιχο 'έλλειμα'. Τουλάχιστον το 60% του 'ελλείματος' δεν είναι παρά οι υποχρεώσεις των κυβερνήσεων έναντι του ίδιου του οργανισμού.
Απο εκεί και πέρα βέβαια το ότι ο ΟΣΕ έχει πολά προβλήματα στην λειτουργία του είναι γνωστό. Όπως πχ της τεράστιας ευκαιρίας με το ατύχημα στα Τέμπη του να κατανοήσουν πόσο οφελεί και ουσιαστικά αποτελεί μονόδρομμο η ανάπτυξη του σιδηρόδρομμου στην Ελλάδα. Αλλά για την ώρα ΟΣΕ και Υπουργείο, κοιμούνται για τα καλά. Τους έγινε πρόταση προκειμένου να μεταφέρονται νταλίκες/φορτηγά και άλλα βαρέα οχήματα με ειδικά βαγόνια-πλατφόρμες, τα περίφημα Rola, πρακτική ευρέως γνωστή στο εξωτερικό και ψάχνουν δεξιά και αριστερά δικαιολογίες για να μην κάνουν τίποτα. Αντί να επανασχεδιάσουν τα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο το μόνο που είπαν ήταν οτι θα ενισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα με 2-3 βαγόνια επιπλέον, λές και έτσι λύθηκε το πρόβλημα. Γενικά ο ΟΣΕ εδώ και καιρό βαδίζει προ το οριστικό του κλείσιμο και αυτό φαίνεται απο την αδυναμία του να εκμεταλευτεί αυτή την χρυσή ευκαιρία μετά το κλείσιμο της Ε.Ο στα Τέμπη.
ΟΣΕ