-
Ανοίγω το topic με μερικές λέξεις κλειδιά...........
Τρικούπης, ηλεκτράμαξες, διπλές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, διαβάσεις (φυλασσόμενες ή μη), γραμμή Κόρινθος – Καλαμάτα μέσω Τρίπολης, ντιζελάμαξες νοικιασμένες από Βουλγαρία, τιμές Intercity, Τον επόμενο μήνα ο Προαστιακός στην Κόρινθο!!!!! Κάμποσες χιλιάδες υπεράριθμο προσωπικό, ζημιές κλπ... κλπ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ πότε????
ΥΓ Κάποιοι αλητάμπουρες έχουν κλέψει/ αντικαταστήσει τα ελβετικά ρολόγια των σταθμών (μερικοί είναι παρατημένα δείγματα αρχιτεκτονικής).... Απλά κρίμα και να τους κοπούν τα χέρια!!!!!!
-
Τρικούπης, ηλεκτράμαξες, διπλές γραμμές υψηλών ταχυτήτων, διαβάσεις (φυλασσόμενες ή μη), γραμμή Κόρινθος – Καλαμάτα μέσω Τρίπολης, ντιζελάμαξες νοικιασμένες από Βουλγαρία, τιμές Intercity, Τον επόμενο μήνα ο Προαστιακός στην Κόρινθο!!!!! Κάμποσες χιλιάδες υπεράριθμο προσωπικό, ζημιές κλπ... κλπ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ πότε????
ΥΓ Κάποιοι αλητάμπουρες έχουν κλέψει/ αντικαταστήσει τα ελβετικά ρολόγια των σταθμών (μερικοί είναι παρατημένα δείγματα αρχιτεκτονικής).... Απλά κρίμα και να τους κοπούν τα χέρια!!!!!!
-
-
Μήπως να μεταφεθρεί στ' ανέκδοτα; 4 ώρες Αθήνα-Πάτρα εν έτη 2005 με τη γραμμή να έχει διαφορετικό μετατρόχιο (παγκόσμια πρωτοτυπία)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μήπως να μεταφεθρεί στ' ανέκδοτα; 4 ώρες Αθήνα-Πάτρα εν έτη 2005 με τη γραμμή να έχει διαφορετικό μετατρόχιο (παγκόσμια πρωτοτυπία)- 8 ώρες Αθήνα - Πύργος. Αν είσαι άτυχος, 12!
- Σταθμοί πέτρινα κτίρια - κομψοτεχνήματα, που αφέθηκαν να συληθούν από τους (κάθε λογής) γύφτους.
- Ολόκληρες γραμμές (που εξυπηρετούσαν μεγάλες περιοχές) εγκαταλείφθηκαν, οι σταθμοί και τα δρομολόγια καταργήθηκαν, αλλά οι γραμμές έμειναν, να μας θυμίζουν .... τι;
- Μεταφορά εμπορευμάτων: Ας γελάσω!
Προοπτικές; Με ποιά διοίκηση; Με ποιούς πελάτες; Με τι κεφάλαια;
-
.
1η Ιουνίου θα ξεκινήσει (από ό,τι έχω ακούσει), η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής Αθ.-Κορ.
για να δούμε...
-
σε αντιθεση με αυτα που λετε για εκει κατω εδω ψηλα τα πραγματα ειναι πολυ καλυτερα
πχ Θεσ-νικη-ναουσα η απλη 1ωρα και 7 λεπτα και 52 λεπτα το railbus με κοστος 2.40 και 3.70 αντοστοιχα την στιγμη που το ΚΤΕΛ κανει 1 ωρα και 20 λεπτα και την κυριακη 1 ωρα και 50 λεπτα(περναει μεσα απο ολα τα χωρια υου νομου )και το κοστος ειναι στα 6.10 ευρω.
απο οτι ξερω ο κοσμος εδω στην μακεδονια προτιμαει ΟΣΕ λογω κοστους κυριως αλλα και απο οτι ξερω και η γραμμη θεσ/νικη αθηνα εχει βελτιωθει παρα πολυ εκει κατω γιατι ετσι? -
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία μου με τρένο όταν κατέβαινα από το Διδυμότειχο με μετάθεση τον Ιανουάριο του '96. Είχα ακούσει τις ιστορίες τρόμου για το περίπου 21 ωρών ταξίδι αλλά αποφάσισα να το τολμήσω μιας και δεν θα ξαναέκανα τέτοιο ταξίδι. Το μετάνοιωσα φριχτά.
Ώρα 21:30 αναχώρηση από το Διδυμότειχο με τον τελευταίο καρβουνιάρη. Η εξωτερική θερμοκρασία στους -10 βαθμούς και η θέρμανση δεν δούλευε. Βρήκα μια θέση να κάτσω σε ένα βαγόνι, από κείνες τις 'ανατομικές' με την όρθια ξύλινη πλάτη και προσπάθησα να κοιμηθώ ακουμπώντας το κεφάλι στο παράθυρο αλλά λίγο δύσκολο να κοιμηθείς όταν βλέπεις την ανάσα σου να υγροποιείται σε εσωτερικό χώρο. Το τρένο σταμάταγε κάθε λίγο και λιγάκι για μισή ώρα τη φορά γιατί είχε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη στις 8:30 το πρωί με 3+ ώρες καθυστέρηση. Ε, δεν άντεξα να συνεχίσω το υπόλοιπο ταξίδι σε αυτές τις συνθήκες, κατέβηκα στη Θεσσαλονίκη και πήρα το ΚΤΕΛ για να συνεχίσω σαν άνθρωπος. Περιττό να πω πως κοιμόμουν στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στη ζεστή και άνετη θέση μου για να συνέρθω από τη νυχτερινή ταλαιπωρία και συνέχισα να κοιμάμαι και στο σπίτι μου μέχρι να εκπνέυσει η διορία για να παρουσιαστώ.
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
....... εκει κατω γιατι ετσι?Η δεν είναι Ελλάδα, η είναι η μόνη Ελλάδα που (κάποιοι υπολογίζουν ότι) θα μείνει και πρέπει να είναι υποβαθμισμένη.
Λυπάμαι που το λέω, αλλά....
Τραίνα: Γελοίες καταστάσεις.
Οδικοί άξονες: Το αυτό.
Λιμάνια: Ποιός ήλθε;
Βιομηχανία - βιοτεχνία: Ένας χρόνος τρέξιμο χρειάζεται μόνο για να πάρεις απαλλαγή περιβαλλοντικών όρων. Μια υπάλληλος ελέγχει από μπακάλικα μέχρι βιομηχανία.
Gefyra: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ! Τυχαίο; Κι αυτό; -
Μετα απο 2 χρονια στον ΣΦΣ και 6 μηνες εργατης γραμμης στην παλια γραμμη Κερατεας (εγκαταλειφθηκε) εχω να σχολιασω τα εξης>>>
Διπλη γραμμη Αθ.-Θεσ> Στα περισσοτερα σημεια ευκολα και σωστα υλοποιησιμο αλλα καθολου υλοποιησιμο στο Καλλιδρομο.
Εκει το εργο να ναυαγησε με τρομερο κοστος 2 φορες κιολας αφου υπηρξαν κατολισθησεις/σαθρα εδαφη κλπ.
Οποιαδηποτε αποπειρα εκει ακομα και αν ειναι επιτυχης θα ειναι επικυνδινη και θα απαιτει μεγαλο κοστο συντηρησης.Ηλεκτροκινησηη> Και αλλα πεταμενα λεφτα αφου ουτε τετοιο φορτο εχουμε ωστε να αντισταθμιστει το κοστος αναβαθμισης και ειδικα δεν προχωρας σε μια τετοια κινηση οταν εχεις ηδη προμηθευτει τις adtranz σε ντιζελ!!
Το οπτιον για ευκολη μετατροπη τους σε ηλεκτρικο ειναι μαυρη ιστορια.
Φυσικα χρειαζονται κ αλλα για υποδομιες αμαξοστασιων, τεχνογνωσιας κλπ για τις ηλεκτραμαξες.Υψηλες ταχυτητες κ λοιπο δικτυο> Αναξιοπιστο και επικινδυνο γιατι> Δεν υπηρξε ποτε επαρκης συντηρηση στην υποδομη ακομα και στις νεες γραμμες.Απλα αντεχουν λογω διμερων και μονομερων στρωτηρων οι οποιοι απαιτουν αραιοτερες αλλαγες χωρις αυτο να αλλαζει κατι καθοτι καταπονησεις υπαρχουν σε ραγια και ενωσεις (ακομα και οι ΣΣΣ).
Η Πελοποννησος ειχε μετρικο ευρος για ενα λογο> Τις καμπες και γενικοτερα τις δυσκολιες λογω εδαφους/βουνων.
Επιλεχτηκε το μετρικο το οποιο επιτρεπει μεγαλυτερες καμπες και μικροτερο κοστος κατασκευης κ συντηρησης.
Το ολο δικτυο παρατηθηκε μετα το 90 ασυντηρητο σε τετοιο βαθμο που να μπορεις να κανεις το δικο σου εκτροχιασμο με το χερι αφου εβρισκες γκανατσες ξεβιδωμενες και ακομα χωρις μπουλονια...
Δυστηχυματα στο εν λογω δικτυο οδηγησαν στην μειωση ταχυτητων και αυξηση των χρονων ταξιδιου...
Επισης οδηγησαν στην χρηση λαθος μηχανων σε λαθος γραμμες οδηγοντας σε δυσαρεσκεια τον κοσμο (MAN για Καλαματα και οχι alco η γαλλιδα? Ανεση=0)
Η Πελοπονησος μπορουσε να ριξει χρονους με λιγες παρεμβασεις και συντηρηση πραγμα το οποιο ποτε δεν εγινε και για αλλους λογους (ΚΤΕΛ κλπ.)
Ο μονος λογος που δεν κλεισανε οι γραμμες οπως ηταν το αρχικο πλανο ηταν ο στρατος...Ας σταματησω εδω αφου μπορω να γραφω σελιδες κ οχι μονο για τον ΟΣΕ αλλα και περι ΗΣΑΠ...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Gefyra: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ! Τυχαίο; Κι αυτό;Έλα ντε! Αυτό είναι και δική μου απορία...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.1η Ιουνίου θα ξεκινήσει (από ό,τι έχω ακούσει), η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής Αθ.-Κορ.
για να δούμε...
Κάτσε να δω και τις τιμές να σου πω αν θα με συμφέρει να πάω και να έρθω στο σπίτι μου στην Κινέττα από Μαρούσι με το τρένο (και να έχω εκεί παρατημένο ένα σκούτερ για τις τοπικές μετακινήσεις), ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα με συμφέρει το ΙΧ (χρονικά και οικονομικά) και ας πληρώνω 4 ευρώ ανα κατεύθυνση διόδια (από Α.Ο. και σύνολο 8ευρώ) και 140 χιλιόμετρα βενζίνη (10 ευρώ και πολλά λέω, άρα 18 ευρώ πήγαινε έλα).
Αν πάνε 2 άτομα (σπάνια να πας μόνος σου, έστω και για ΣΚ) θα πρέπει το αλέ ρετούρ να είναι 9 ευρώ το άτομο, τη στιγμή που ο προαστιακός κάνει 8 ευρώ απλή μετάβαση σήμερα αν δεν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
.
1η Ιουνίου θα ξεκινήσει (από ό,τι έχω ακούσει), η λειτουργία της νέας διπλής γραμμής Αθ.-Κορ.
για να δούμε...
Κάτσε να δω και τις τιμές να σου πω αν θα με συμφέρει να πάω και να έρθω στο σπίτι μου στην Κινέττα από Μαρούσι με το τρένο (και να έχω εκεί παρατημένο ένα σκούτερ για τις τοπικές μετακινήσεις), ή ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα με συμφέρει το ΙΧ (χρονικά και οικονομικά) και ας πληρώνω 4 ευρώ ανα κατεύθυνση διόδια (από Α.Ο. και σύνολο 8ευρώ) και 140 χιλιόμετρα βενζίνη (10 ευρώ και πολλά λέω, άρα 18 ευρώ πήγαινε έλα).
Αν πάνε 2 άτομα (σπάνια να πας μόνος σου, έστω και για ΣΚ) θα πρέπει το αλέ ρετούρ να είναι 9 ευρώ το άτομο, τη στιγμή που ο προαστιακός κάνει 8 ευρώ απλή μετάβαση σήμερα αν δεν κάνω λάθος...
Ο προαστιακός έχει και ειδικές προσφορές.. Πχ κάτω των 18 πληρώνεις 4
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Gefyra: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ! Τυχαίο; Κι αυτό;
Έλα ντε! Αυτό είναι και δική μου απορία...
Διπλάσιο κόστος κατασκευής το οποίο ποιος θα το πλήρωνε; ο ΟΣΕ; οι επιβάτες μέσω του ΟΣΕ;
Βέβαια ακούγεται η 'λύση' για να ικανοποιηθούν και τα φέρι του Ρίο. Θα βάλουν ράγες στα φέρι και θα μεταφέρονται βαγόνια και μηχανές απέναντι
Αφού απέναντι δεν υπάρχει τίποτα (ούτε και δρόμος φυσικά) πόσο μπροστά θα κοιτάξουμε;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Βέβαια ακούγεται η 'λύση' για να ικανοποιηθούν και τα φέρι του Ρίο. Θα βάλουν ράγες στα φέρι και θα μεταφέρονται βαγόνια και μηχανές απέναντιΑφού απέναντι δεν υπάρχει τίποτα (ούτε και δρόμος φυσικά) πόσο μπροστά θα κοιτάξουμε;
Σ'αυτή την περίπτωση όταν έχει πάνω από 5 μποφόρ θα βγαίνει απαγορευτικό και για τα τραίνα
-
Το ανυπαρκτο κρατος + η μαφια των ΚΤΕΛ εχουν κανει τη χωρα μας να βρισκεται 100 χρονια πισω. Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Δεν θα ξεχάσω ποτέ την εμπειρία μου με τρένο όταν κατέβαινα από το Διδυμότειχο με μετάθεση τον Ιανουάριο του '96. Είχα ακούσει τις ιστορίες τρόμου για το περίπου 21 ωρών ταξίδι αλλά αποφάσισα να το τολμήσω μιας και δεν θα ξαναέκανα τέτοιο ταξίδι. Το μετάνοιωσα φριχτά.Επειδή δεν είχα ρόδα, ούτε περίσσευαν τότε φράγκα, τη διαδρομή αυτή την είχα κάνει αρκετές φορές. Η μοναδική λύση για να μειώνεται λίγο η ταλαιπωρία ήταν να πιάνεις κουκέτα και να κοιμάσαι κανένα 6ωρο. Αλλά όταν δεν έβρισκες κουκέτα και τύχαινε ν'ανεβοκατεβαίνουν πολλοί φαντάροι, ειδικά σε περιόδους εορτών, ήσουν τυχερός αν έβρισκες μισό τετραγωνικό μέτρο δικό σου.
Αυτό που δεν μπορούσα να αντέξω όμως ήταν η βρώμα! Έμπαινες πλυμμένος κι όταν έβγαινες μύριζες από 5 μέτρα τη χαρακτηριστική ξυνίλα που είχε ποτίσει τα καθίσματα. Αναρρωτιέμαι αν τα έπλεναν ποτέ. -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Το ανυπαρκτο κρατος + η μαφια των ΚΤΕΛ εχουν κανει τη χωρα μας να βρισκεται 100 χρονια πισω. Ετσι απλα ειναι τα πραγματα.και της νταλίκας
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Gefyra: ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΡΑΙΝΟ! Τυχαίο; Κι αυτό;
Έλα ντε! Αυτό είναι και δική μου απορία...
Διπλάσιο κόστος κατασκευής το οποίο ποιος θα το πλήρωνε; ο ΟΣΕ; οι επιβάτες μέσω του ΟΣΕ;
Βέβαια ακούγεται η 'λύση' για να ικανοποιηθούν και τα φέρι του Ρίο. Θα βάλουν ράγες στα φέρι και θα μεταφέρονται βαγόνια και μηχανές απέναντι
Αφού απέναντι δεν υπάρχει τίποτα (ούτε και δρόμος φυσικά) πόσο μπροστά θα κοιτάξουμε;
Διπλάσιο κόστος θα είναι μόνο αν φτιάξουν νέα γέφυρα (που αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε σιδηροδρόμους κάποια στιγμή θα πρέπει να φτιάξουμε)
Αν είχε προβλεφθεί εξαρχής το κόστος της γεφυρας νομίζω θα ήταν 20-30% υψηλότερο.
Όταν θα γίνει ο σιδηρόδρομος, η λύση θα είναι αυτή, τα τρένα θα μπαίνουν σε πλοία (με τρένα και βαπόρια δηλαδή )Το ότι απέναντι δεν υπάρχει σιδηρόδρομος (ούτε δρόμος βέβαια) δεν αποτελεί επιχείρημα για την μη ύπαρξη σιδηροδρόμου στη γέφυρα. Όλα από κάπου ξεκινούν. Υπάρχουν βέβαια και οι γραφικοί (sic) που απαξιώνουν την γεφυρα επειδή ο δρόμος έως τα Ιωάννινα έχει προδιαγραφές επαρχιακού δικτύου...
-
Αρχικα ειχε γινει προβλεψη να περασει και σιδ. γραμμη πανω απο τη γεφυρα. Το οτι δεν εγινε στερησε τη μοναδικη ευκαιρια που θα εχει ποτε η δυτικη Ελλαδα για να ενωθει σιδηροδρομικα καποια μερα με τη Πελ/ησο
ΟΣΕ