-
Λιγότερο από 72 ώρες μείνανε για το καλοκαίρι..
(Το ξέρω ότι δεν σας ενδιαφέρει αλλά πρέπει να πω και γω κάπου τον πόνο μου )
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Λιγότερο από 72 ώρες μείνανε για το καλοκαίρι..(Το ξέρω ότι δεν σας ενδιαφέρει αλλά πρέπει να πω και γω κάπου τον πόνο μου )
A ρε Κίνταρε πόσο σε νιώθω...
Έχουν περάσει ακριβώς 6 χρόνια από εκείνο το καλοκαίρι των δικών μου Πανελληνίων.
Ήταν αρκετά ψυχοφθόρο, να φανταστείς είχα κλονιστεί ακόμα κι εγώ, που είμαι και σχετικά αναίσθητος.
Με έφθειρε όχι τόσο λόγω διαβάσματος, όσο εξαιτίας της αβεβαιότητας, που υπήρχε σχετικά με το μέλλον.
Ήξερα τι ήθελα, αλλά δεν ήξερα τι θα γινόταν, που θα βρισκόμουν και τι θα έκανα.Εμείς τότε είχαμε τις δέσμες.
Ήταν 4 μόνο μαθήματα, αλλά ήταν τέτοια η ύλη, που χρειαζόταν προετοιμασία τουλάχιστον 2 χρόνων.
Το κακό ήταν ότι μία έλλειψη συγκέντρωσης, ή κάτι που θα σε οδηγούσε στο λάθος σε ένα από τα μαθήματα, ήταν αρκετό για να σε βγάλει εκτός παιχνιδιού.
Το καλό ήταν ότι μπορούσες να κρατήσεις όσα μαθήματα ήθελες και να ξαναδώσεις την άλλη χρονιά τα υπόλοιπα.Από τότε, έχω δώσει αναρίθμητες εξετάσεις, συνέχεια δίνω εξετάσεις, γραπτές προφορικές, καθημερινές κλπ.
Η εξέταση έχει γίνει πλέον για μένα, κάτι το φυσιολογικό, μία συνήθεια σχεδόν, που δε με φοβίζει.
Έξις δευτέρα φύσις, τελικά.Καλή επιτυχία και στα υπόλοιπα, και για ό,τι απορίες έχεις εμείς είμαστε εδώ.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Λιγότερο από 72 ώρες μείνανε για το καλοκαίρι..(Το ξέρω ότι δεν σας ενδιαφέρει αλλά πρέπει να πω και γω κάπου τον πόνο μου )
se καταλαβαινω φιλαρακι , εγω δεν μετραω ωρες , μετραω μαθηματα , εχουν μεινει 5 και χω γραψει τα 9 , υπομονη τελειωνουμε
-
πανδυσκολα ειναι βοηθεια
-
Εμάς το σχολείο προσφέρει και περίοδο τουρισμού μεταξύ 13-17 Ιουνίου*
*(Περίοδος Ενδοσχολικών Μαθημάτων)
-
Ο χρήστης manosm3 έγραψε:
Κανενας συναδελφος με εμενα; 1η λυκειου και δινω εξετασεις! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΕΘΥΝΣΗ ΑΚΟΜΗ!συναδελφος εδω. Σημερα 'εγραψα' Αρχαια και μου εχουν μεινει αρχες οικονομιας, κειμενα και χημεια
-
όταν πήγαινα σχολείο, μια φίλη μου έλεγε πως τα λένε ενδοσχολικά γιατί τα διαβάζουμε στο σχολικό το πρωί
-
Μας σκίσανε....
αλλά εγώ έγραψα 100
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Μας σκίσανε....αλλά εγώ έγραψα 100
ΜΕΓΑΛΕ!
σε ποιο μάθημα? -
Φυσική Κατεύθυνσης που για πολυτεχνείο έχει συντελεστή 17%..
Είναι ζήτημα αν το θέμα αυτό το χει λύσει πάνω από το 5%..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Φυσική Κατεύθυνσης που για πολυτεχνείο έχει συντελεστή 17%..Είναι ζήτημα αν το θέμα αυτό το χει λύσει πάνω από το 5%..
μπράβο παλικάρι μου!
Από τέτοιο θέμα φυσικής (+ κωλοφαρδία στην έκθεση) μπήκα κι εγώ στο Ίδρυμα (ΕΜΠ ), πρώτη φορά στην ιστορία θέμα φυσικής ήθελε ολοκλήρωμα για να βγει... Όχι 5%, ζήτημα είναι 5 άτομα να το λύσανε...
YΓ: όλα αυτά πριν χρόνια βέβαια, με το παλιό σύστημα
-
Με το προηγούμενο σύστημα κάθε λάθος μέτραγε περισσότερο στην συνολική βαθμολογία αλλά λόγω της τεράστιας ύλης και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας (καλά, τα θέματα των μαθηματικών που δίνατε εσείς οι δεσμίτες δεν λύνονται με τίποτα..) οι περισσότεροι κάνανε λάθη. Ένα 100 τότε μέτραγε πολύ περισσότερο από ένα δικό μας κατοστάρι.. Πάντως πιστεύω ότι το τωρινό σύστημα είναι καλύτερο για τους μαθητές.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Με το προηγούμενο σύστημα κάθε λάθος μέτραγε περισσότερο στην συνολική βαθμολογία αλλά λόγω της τεράστιας ύλης και του μεγάλου βαθμού δυσκολίας (καλά, τα θέματα των μαθηματικών που δίνατε εσείς οι δεσμίτες δεν λύνονται με τίποτα..) οι περισσότεροι κάνανε λάθη. Ένα 100 τότε μέτραγε πολύ περισσότερο από ένα δικό μας κατοστάρι.. Πάντως πιστεύω ότι το τωρινό σύστημα είναι καλύτερο για τους μαθητές.συμφωνώ απόλυτα. Έχω ασχοληθεί αρκετά με ιδιαίτερα, και το έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι.
Α! τότε το άριστα ήταν 160!
-
Γεια σου kid. Δίνω καί εγώ Πανελλήνιες αλλά δεν προλάβαινα να γράψω στο forum λόγω διαβάσματος. Όμως μέχρι εδώ ήταν... ΕΛΕΟΣ. Τί θέματα ήταν αυτά! . Γεμάτα ασάφειες και πιθανώς λάθη. Αυτά τα θέματα ήταν για διαγωνισμό φυσικής και οχι για πανελλήνιες. Όχι τόσο για την δυσκολία τους αλλά για το πνεύμα που τα διακατείχε. ΑΣΧΕΤΑ με το σχολικό βιβλίο. Έτσι δεν μπορεί να γινει σωστή αξιολόγηση των μαθητώνπου θέλουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση . Πάντως εγώ ευχαριστημένος είμαι με το 17,5-18 που πρέπει να έχω γράψει.
Τελοσπάντων, πάμε για το τελευταίο kid, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μας τις ωραιότατες διακοπές που έρχονται . -
Είδα πριν λίγο τις απαντήσεις των θεμάτων στην ΝΕΤ. Λοιπόν το θέμα 3 δεν μου φάνηκε δύσκολο αλλά το 4 ήταν αρκετά ψαγμένο. Για τα 1 και 2 δεν έχω άποψη. Πάντως όταν τα θέματα είναι δύσκολα και η αποτυχία μεγάλη δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν δεν έχεις γράψει τόσο καλά ( αν και ένας καλός βαθμός μπορεί να κάνει την διαφορά ) άλλωστε μετρά και ο βαθμός στα άλλα μαθήματα
Πόσα σας έμειναν ακόμα παίδες? -
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Λιγότερο από 72 ώρες μείνανε για το καλοκαίρι..Α, ρε ζηλεύω!!!! Σας περιμένει καταπληκτικό καλοκαίρι... Μην ξανασχοληθείτε με τίποτα μέχρι να έρθει η ώρα για τα μηχανογραφικά!
Άντε... τον γάιδαρο τον φάγατε... Η ουρά έμεινε!
-
Φίλε Theofaman πολύ ζεστά το έχεις πάρει το θέμα, ακού δεν προλαβαίνεις να μπεις στο forum από το διάβασμα...
Τα θέματα προσωπικά δεν θα τα χαρακτήριζα ασαφή απλά δεν ζητάγανε το προφανές. Στο πρώτο γρήγογο check up που έκανα μόλις μας τα μοιράσανε είπα με μια τεράστια δόση σιγουριάς στον επιτηρητή 'Χαλαρά, αυτό είναι κατοστάρι'.
Ε, πραγματικά μετάνοιωσα την ώρα και την στιγμή που το είπα όταν άρχισα να λύνω τα θέματα. Μάλιστα όταν είχα λύσει το Θέμα 3° και είδα πιο διεξοδικά το Θέμα 4° γύρισα και είπα στην κοπέλα που κάθεται πίσω μου 'Μας γ@μήσανε, ξεκινάμε όλοι από 15'. Και το πιο περίεργο από όλα ήταν ότι συμφώνησε αυτή η συγκεκριμένη κοπέλα που πάει για Αρχιτεκτονικη Αθήνας.
Το πνεύμα τους δεν ήταν τόσο 'φυσικό' αλλά ήθελαν πιο πολύ σκέψη και να φας το φλασάκι. Μάλιστα, επειδή κανένας δεν το είχει βρει στην τάξη το θέμα 4° μόλις άρχισα να πανηγυρίζω πρέπει να έφαγα τόσες κατάρες όσες δεν πρόκειται να φάω σε όλη μου την ζωή.
Ότι ήταν άσχετα με το σχολικό βιβλίο θα συμφωνήσω, όπως άλλωστε και της Φυσικής Γενικής Παιδείας. Για την αξιολόγηση δεν θα εκφέρω γνώμη γιατί πολύ απλά δεν με συμφέρει αφού προς το παρών (και μέχρι αποδείξεως του εναντίου) όλα μου πάνε δεξιά, δόξα Σοι ο Θεός.
Φίλε mirage τώρα που έγραψα καλά όμως φυσική καλύπτω τους μικρότερους βαθμούς που είχα ιστορία και βιολογία + του ότι έχω μεγάλο κέρδος από τον συντελεστή αφού οι περισσότεροι δεν κατάφεραν να το λύσουν.
Ένα μάθημα μας έμεινε ακόμα, την Πέμπτη. Αρχές Οργάνωσης και διοίκησης Επιχειρήσεων και Υπηρεσιών. Πριν γράψω Φυσική έλεγα μέσα μου ότι αν γράψω ένα καλό βαθμό Φυσική, δεν θα πολυδιαβάσω για τις Αρχές, τώρα όμως που είδα το κέρδος μου, δεν πρόκειται να το ρισκάρω και να χάσω το αβαντάζ που πήρα σήμερα.
Markvag, το μηχανογραφικό όντως είναι πονεμένη ιστορία.. Θα δούμε, έχουμε ακόμα.. Εξάλλου, έχουμε και ένα Forum να αγγαρέψουμε για να προτείνει σχολές.
-
Α, και για να ξέρουμε τι λέμε:
Λιγότερο από 48 ώρες έχουν μείνει.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εξάλλου, έχουμε και ένα Forum να αγγαρέψουμε για να προτείνει σχολές.ότι θέλεις για το Ίδρυμα (τρελάδικο, ΕΜΠ, όπως θέλεις πέστο, το ίδιο είναι...), εδώ είμαστε.
-
Έμπαινα για να διαβάσω αλλά δεν έγραφα για να μην αποσπώμαι περισσότερο.
Σήμερα τα θεματα χρειάζονταν κυρίως μαθηματικό υπόβαθρο, ειδικά το 4ο. Βρήκα τα α,β αλλά έχασα το γ επειδή η λύση μου παραείταν μαθηματική( με ανίσωση το έλυσα) οπότε η σχέση που χρειαζόταν στο ερώτημα γ και υποτίθεται ότι την έχεις βρει από το β, εγώ δεν την είχα.
Δικός μου στόχος είναι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί του ΕΜΠ, και μεχρι στιγμής είμαι εντός ... προ'υ'πολογισμού . Οπότε όσοι γνωρίζουν κάποια πράγματα για αυτού του είδους τις σχολές (ΕΜΠ, πληροφορικής και τηλ/νοιων κλπ.) αν μπορούν να μας δώσουν τα φώτα τους, εν αναμονή της συμπλήρωσης του μηχανογραφικού.
Καλή επιτυχία στο τελευταίο και μην τολμίσεις να το υποτιμήσεις γιατί είναι πολύ ύπουλο μάθημα. Χάνεις από τις λεπτομέρειες.
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2005