-
Ο χρήστης vitoribo έγραψε:
Το μεταφερθέν παθητικό είναι ελληνική εφεύρεση!!!!!!!
Μόνο στην Ελλάδα μπορείς να κάνεις απόσχιση κλάδων όπως έκανε η Ολυμπιακή!!!!!! Κάνουμε ένα ειδικό νόμο που περνάει νύκτα από την Βουλή κρατάει τα καλά κομμάτια αυτό το κομμάτι που μας ενδιαφέρει και τα άλλα εντάξει μωρέ θα κάνουμε μια εταιρεία με μόνο υποχρεώσεις!!!!!
Και πάλι όμως και αυτή η νέα Ολυμπιακή δεν ξέρω και εγώ πως λέγεται πάλι για ζημιές πάει.....Αερογραμμες με μισθοοδοσία το 40% των εσόδων
ΆΝΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΑΠΙΛΑ!!!!
-
Παιδιά ψυχραιμία .
Ο Kouk έχει δίκιο , άλλο πράγμα κλείνω μια χρεωκοπημένη εταιρεία και άλλο πράγμα κλείνω τον Εθνικό Αερομεταφορέα !!
Δεν είναι τόσο απλό το πράγμα , παίζονται πολλά , που πολλά ίσως δεν τα φαντάζεστε.Είμαι 20 χρόνια στην εταιρεία και ξέρω καλά τι , πως και ποιοί ευθύνονται.
Ας ξεκινήσω όμως από τα συμφέροντα των ευρωπαίων 'εταίρων' μας. Η διαταγή είναι σαφής - δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εταιρεία 5 ηπείρων στην Ευρώπη εκτός των γνωστών γιγάντων. Η Ολυμπιακή (όπως και οι άλλες μικρές) έπρεπε να συρικνωθεί σε τοπικό αερομεταφορέα. Οι νόμοι έτσι άλλαξαν , οι αερομεταφορές απελευθερώθηκαν και το βασικότερο ... ο νόμος που απαγορεύει την οικονομική υποστήριξη των κρατικών εταιρειών. (είναι σαν να σου απαγορεύει να χρηματοδοτήσεις την επιχείρηση σου !!!)
Να μου πείτε , θα χρηματοδοτεί ο λαός την μαύρη τρύπα της Ολυμπιακής ;;
Και δίκαια η αγανάκτηση !!
Ομως εδώ έρχονται και δένουν οι εκάστοτε 'πολιτικοί' μας. Τα οικονομικά μια αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι δύσκολο να ελεγχθούν και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν εσκεμμένα περνάνε τα χρόνια και δεν γίνεται προσπάθεια σύγχρονης και σωστής μηχανοργάνωσης. Είναι πρόσφορο λοιπόν το έδαφος για οποιαδήποτε κομπίνα. Κανείς ποτέ δεν θα μάθει τα πραγματικά χρήματα που πέρασαν από τα ταμεία της Ολυμπιακής !! Οπως κανείς δεν θα μάθει και τα χρήματα που χάθηκαν για κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς !!
Μερικά παραδείγματα για να καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε:- Οι δείκτες πληρότητας των δρομολογίων στο full = τα αεροπλάνα γεμάτα ... αλλά τα ταμεία άδεια. (συμβάσεις με τους τουριστικούς πράκτορες ανά το κόσμο χωρίς ενιαία πολιτική και με τα μεγαλύτερα ποσοστά στο κόσμο !!! .... υπογράφονταν από τους εκάστοτε πολιτικούς προιστάμενους και τους διορισμένους από αυτούς υπαλλήλους). Ταμεία από διευθύνσεις εξωτερικού που δεν ήξερε κανείς τι λεφτά είχαν !! Αμερικής και Παρισίου τα παραδείγματα.
- Προσλήψεις και μισθοί με ρουσφέτια. Ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων απολάμβαναν οικονομικών και όχι μόνον προνομίων άνευ προηγουμένου. Οι πολιτικοί προιστάμενοι 'διόριζαν' υπαλλήλους κατά κόρον προεκλογικά και μάλιστα σε τομείς που δεν χρειάζονταν (τους ήταν πιο εύκολο αφού δεν χρειάζονταν εξειδίκευση)
- Αγορές και ενοικιάσεις αεροσκαφών χωρίς πραγματικό πτητικό πλάνο (προφανώς με μίζες) , οι οποίες αγορές (κυρίως) υπαγορεύονταν και από τους συμμάχους !!
- Πτήσεις και προορισμοί χωρίς κερδοφορία. Στο εξωτερικό για λόγους εξωτερικής πολιτικής (ακόμα θυμάμαι τα χρόνια που πήγαινε το 737 στα Τύραννα άδειο !! μετά από διαταγή του υπουργείου). Στο εσωτερικό , όπου υπήρχε αεροδρόμιο , έπρεπε να πάει για κοινωνικούς λόγους κι ας πήγαινε άδειο το αεροπλάνο. Τα 3 τελευταία χρόνια δώθηκαν αυτοί οι προορισμοί με διαγωνισμό !! ..
- Πτήσεις VIP. O εκάστοτε πολιτικός 'έπαιρνε' ένα αεροπλάνο και γύρναγε το κόσμο. (Θυμάμαι ....το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Αμερική ... 1 μήνα , Παπανδρέου ... τό ίδιο , υπουργοί-πατριάρχες !!! στη Κίνα - Ιαπωνία - Αφρική ... που να αρχίσεις και που να τελειώσεις) . Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν λογαριασμοί στα υπουργεία για να πληρώνονται αυτά τα ταξίδια και πάλι όμως ο τρόπος χρέωσης είναι σαν να νοικιάζεις Porsche και να πληρώνεις για Atos !!!
- Συρίκνωση των εργασιών της Τεχνικής Βάσης. (Η Τεχνική Βάση και το Handling είναι ουσιαστικά τα μόνα κερδοφόρα κομμάτια , αφού δεν εξαρτώνται άμεσα από το πτητικό έργο. Το Ηandling εξυπηρετεί άλλες αεροπορικές εταιρείες και η Τεχνική μπορεί να φτειάχνει και αεροπλάνα άλλων εταιρειών όπως και εξαρτήματα και μονάδες αεροπλάνων) Τα λεφτά είναι πολλά Αρηηη ...τι θα απογίνουν τα επισκευαστικά κέντρα της Lufthansa , Alitalia κλπ. !!
- Εκπτώσεις στα εισιτήρια στους μισούς Ελληνες .... στρατιωτικοί , κληρικοί υπάλληλοι ΥΠΑ και άλλων κρατικών φορέων. Βλέπετε , ο εκάστοτε υπουργός έδινε μια αύξηση σε μια ΣΣΕ χωρίς να φαίνεται στον προυπολογισμό !!
Και μην μου πείτε για τα free των υπαλλήλων , είναι διεθνής πρακτική / κανονισμός και οι υπάλληλοι μπαίνουν μέσα μόνον αν έχει θέση πληρώνοντας και το φαγητό τους. - Τάξίδια μεταφοράς ψηφοφόρων ..... άλλη μαύρη τρύπα !! Τώρα πια τα κόμματα αρχίζουν και πληρώνουν .... για Atos πάλι έτσι !!
Σε αυτά και πολλά άλλα ευθύνονται οι εκάστοτε πολιτικοί και πιστεύω ότι τους ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Οι υπάλληλοι (όλοι μας) πιστεύω ευθυνόμαστε στο ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αλλοι γιατί είμαστε 'ωχ αδελφέ ' , άλλοι γιατί είμαστε βολεμένοι , άλλοι γιατί είμαστε από αυτούς που επωφελούνταν από την κατάσταση και άλλοι γιατί οι ίδιοι συντηρούσαν και υποστήριζαν αυτή τη κατάσταση. Αυτοί οι τελευταίοι ήταν συνήθως οι πολιτικά διορισμένοι που .... έκαναν τη δουλειά τους.
Πάντα πίστευα ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση γιατί μόνο έτσι θα ξεφύγει η ΟΑ από τα κομματικά .... αλλά το κλείσιμο ρε παιδιά !!! δεν είναι λύση.Οσο για το κ. Μάργαρη ... ουδέν σχόλιο .... ή μάλλον η ημιμάθεια είναι το χειρότερο σε κάποιον που εκφέρει μια γνώμη (?)Aυτά τα ολίγα
ΥΓ. Οσο για τη συντήρηση και την αξιοπιστία των αεροσκαφών της ΟΑ , μπορώ να σας πω .... να πετάτε άφοβα ... είναι τόσο μακράν μπροστά (παγκοσμίως ) που ορισμένες φορές καταντάει ασύμφορη
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Ευτυχώς υπάρχει και η agean. Σπάνιες και ελάχιστες καθυστερήσεις και καμία σχέση στην εξυπηρέτηση. Στην ΟΑ μου θυμίζουν wannabe γυναίκες προθυπουργού με κλασικό ύφος δημοσίου υπαλλήλου. Πολλές δε, μόλις που χωράνε στο διάδρομο Ταξιδεύω συχνά πυκνά και ΟΑ μόνο σε έκακτες περιπτώσεις (όταν είναι πλήρης η agean, γιατί άραγε; )Για τα Σπάτα τα χουμε ξαναγράψει. 'Οταν φτιάχνεις αεροδρόμιο κοιτάς να το κάνεις όσο πιο χαμηλά και κοντά στη θάλασσα. Εμείς το είχαμε και το στείλαμε στο βουνό (με το αζημείωτο φυσικά )
Και ναι, ή να κλείσει ή να πουληθεί, αρκετά ζημίωσε και ζημιώνει
lkar , θα σου συνιστούσα να πετάς με Aegen όταν η OA δεν έχει θέσεις
-
Έχω ταξιδέψει με ΟΑ, Σουισέρ, Αλιτάλια και λίαν προσφάτως με Ετζίαν. Δεν θυμάμαι άλλη εταιρεία.
Τελευταία και καταϊδρωμένη η Αλιτάλια. Μου έκανε διπλοκράτηση θέσης και έμεινα απέξω (και σκοτίστηκα που ταξίδεψα τσάμπα με το επόμενο αεροπλάνο, η ζημιά έγινε...), μου έδωσαν γεύμα χορτοφάγου που δεν τρωγώταν με ΤΙΠΟΤΑ χωρίς ΠΟΤΕ να πω κάτι τέτοιο, μου έδωσαν γεύματα μικρά και άνοστα... Από συνεννόηση... ΦΙΣΤΙΚΙ!!! Αν δεν ξέρεις Ιταλικά να κόψεις το λαιμό σου μπας και συγκινιθούν.
Μετά η Σουισέρ. Σε φαγητό χειρότερη και πιο πενιχρή από την Αλιτάλια. Γαϊδούρια οι αεροσυνοδοί, και έπεσα σε Γαλλοελβετίδα, που ήξερε Γερμανικά, αλλά 'ντρεπόταν' να συνεννοηθούμε... Μετά μου άδειασε μια καράφα πορτοκαλάδα στον ώμο...
Η ΟΑ μέχρι σήμερα είχε τα πρωτεία! Σε όλα, πλην της καθυστέρησης, και αυτό μόνο ΑΠΟ Ελλάδα!!! Λες και την σαμποτάριζαν!!!!!
Όμως τα Χριστούγεννα δοκίμασα Ετζίαν. ΟΛΑ τα καλά της ΟΑ, αλλά στο πιο πολυτελές και προσεγμένο.
Πάντως Ετζίαν και ΟΑ είναι ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ μπροστά απο τις άλλες εταιρείες!!!
-
Passenger Opinions about OA
http://www.airlinequality.com/Forum/olymp.htmΦιλικά,
Δημήτρης -
Να ξερετε οτι ολες οι αεροπορικες εταιρείες περνάνε άσχημες μέρες απο λίγο εως πολυ,εκτός από κατι τύπου easyjet κτλ.
Η aegean μπαίνει μέσα σε καθε ταξίδι της,και ειναι θεμα χρόνου να σκάσει και εκει η μπόμπα.Προς τον παρον την συντηρουν οι τραπεζες.
Η ΟΑ πρεπει να κλείσει άμεσα, με κάθε τροπο.Πανε οι εποχες που ειχε τις καλυτερες προδιαγραφες ασφαλειας,τους καλυτερους πιλοτους κτλ,τωρα και αυτη παλευει - ανεπιτυχως- να μειώσει το κόστος.
Τον καρκίνο δεν τον χαιδεύεις,τον αφαιρείς ολοκληρωτικά εάν μπορείς. -
εμπειρια απο πτησεις εσωτερικου με ολυμπιακη δεν εχω παρα σποραδικα παραδειγματα.
μιλωντας ομως για πτησεις εξωτερικου:
θελω να σημειωσω τα προσεγμενα γευματα με μεταλλικα μαχαιροπηρουνα και οχι σνακ με χαρτοπετσετα
την ευρυχωρη διαταξη των θεσεων
(αυτα μονο τα θετικα βρισκω)βεβαια
μια εταιρια που ειναι τοσο ζημιογονος δεν νοειται να συντηρειται τοσο καιρο εξαιτιας συμφεροντων. δεν μπορω να ανεχθω ως φορολογουμενος οτι συντηρω μια εταιρια με χυδαιες σπαταλες, π.χ.:
παλαιοτερα μου ειχε κανει εντυπωσει πως μια φιλη μου πρωτοδιοριζομενη ως αεροσυνοδος σε πτησεις εσωτερικου στην ολυμπιακη ειχε 500.000 τον μηνα εισοδημα. εξισου εντυπωση μου ειχε κανει η γραμμη της αυστραλιας οπου οι χειριστες εμεναν 1 εβδομαδα εκει πριν επιστρεψουν με την επομενη πτηση!και δεν νομιζω οτι δικαιολογιες περι υφεσης των αεροπορικων διαδρομων μπορει να αντεξει, αφου ο αεροπορικος κλαδος απλα καλειται να ανταπεξελθει σε νεοτερα δεδομενα, και μια λυση ειναι οι συγχωνευσεις οπως KLM-Air France. Μην αναφερω την ζητηση μεγαλυτερων αεροπλανων οπως το Airbus 380 ...
-
Ο ΜΟΝΟΣ λόγος για τον οποίο ΔΕΝ πρέπει να κλείσει η ΟΑ και υφίσταται αιτία ύπαρξης 'εθνικού αερομεταφορέα' (αν είναι δυνατόν, τι έννοιες υπάρχουν εν έτει 2005) είναι οι άγονες γραμμές. Που φυσικά, θα ήταν πιο συμφέρον για όλους να επιδοτείται μία ιδιωτική για να τις καλύπτει, παρά να υπάρχει ολόκληρη ζημιογόνος εταιρία για αυτό το σκοπό. Πέραν τούτου... Τα ground services δεν είναι ανάγκη να κλείσουν. Το Olympic Catering ας πούμε, μπορεί άνετα να διαχωριστεί και να παραμείνει. Δεν είναι εκεί που πάνε χαμένα τόσα λεφτά. Στον αέρα χάνονται, όχι στο έδαφος. Κατά τα λοιπά, δεν μπορώ να καταλάβω απόψεις προσκολλημένεις στο παρελθόν. ΝΑΙ, η ΟΑ είναι ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΑΙΡΙΑ που από τη στιγμή που είναι τόσο άρρωστη, πρέπει να ληφθούν σοβαρά μέτρα. Δεν είναι μία η φορά που επιδοτήθηκε για να ανακάμψει ή να επιβιώσει, όπως έγινε με τη SwissAir αν θυμάμαι καλά. Η ΟΑ σε λίγο θα αποτελεί ξεχωριστό κωδικό στους προϋπολογισμούς του κράτους ρε παιδιά. Έλεος δηλαδή!!! Να κλείσει λέω κι εγώ! Μακροπρόθεσμα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει μία τέτοια κίνηση! Αλλά η κυβέρνηση που θα κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να έχει... guts!
Το θέμα του αεροδρομίου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ! Το Ελληνικό είχε πολλά προβλήματα και δεν κάλυπτε τη ζήτηση. Τα Σπάτα δεν ήταν τόσο κακή ιδέα, lkar δεν έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλα τα αεροδρόμια προσπαθούν να τα βάζουν χαμηλά ΚΑΙ κοντά στη θάλασσα. Ίσα-ίσα που κάτι τέτοιο έχει αρκετά προβλήματα. Ρώτα και στο Ηράκλειο τι γίνεται με τα cross winds. Εκεί να δεις προσευχές πληρώματος και επιβατών!!! Άσε που οι παραθαλάσσιες περιοχές είναι συνήθως κατοικημένες, κάτι που στις πολιτισμένες χώρες απομακρύνει τα αεροδρόμια, για ευνόητους λόγους. Για εμένα, ένα απ' τα μεγαλύτερα λάθη του Βενιζέλου είναι ο όρος στη σύμβαση με τη Hochtief να μην υπάρχει αεροδρόμιο ανάλογων προδιαγραφών σε ακτίνα 75 μιλίων. Εκεί παίχτηκε το παιχνίδι και αυτό ήταν η κίνηση ματ όσων ήθελαν το Ελληνικό για οικόπεδα.
Το Ελληνικό αφενός ΔΕΝ έπρεπε να κλείσει, αλλά αφού εν πάση περιπτώσει έκλεισε, έπρεπε να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά η μετέπειτα χρήση του. Το ΤΕΕ έχει πολλάκις διοργανώσει ημερίδες για το θέμα. Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο έχει και σχετικό αφιέρωμα. Έχω κάνει και εργασία στη σχολή σχετικά. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα...
-
Ο χρήστης nasos79 έγραψε:
Το θέμα του αεροδρομίου είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ! Το Ελληνικό είχε πολλά προβλήματα και δεν κάλυπτε τη ζήτηση. Τα Σπάτα δεν ήταν τόσο κακή ιδέα, lkar δεν έχεις απόλυτο δίκιο ότι όλα τα αεροδρόμια προσπαθούν να τα βάζουν χαμηλά ΚΑΙ κοντά στη θάλασσα. Ίσα-ίσα που κάτι τέτοιο έχει αρκετά προβλήματα. Ρώτα και στο Ηράκλειο τι γίνεται με τα cross winds. Εκεί να δεις προσευχές πληρώματος και επιβατών!!! Άσε που οι παραθαλάσσιες περιοχές είναι συνήθως κατοικημένες, κάτι που στις πολιτισμένες χώρες απομακρύνει τα αεροδρόμια, για ευνόητους λόγους. Για εμένα, ένα απ' τα μεγαλύτερα λάθη του Βενιζέλου είναι ο όρος στη σύμβαση με τη Hochtief να μην υπάρχει αεροδρόμιο ανάλογων προδιαγραφών σε ακτίνα 75 μιλίων. Εκεί παίχτηκε το παιχνίδι και αυτό ήταν η κίνηση ματ όσων ήθελαν το Ελληνικό για οικόπεδα.
Το Ελληνικό αφενός ΔΕΝ έπρεπε να κλείσει, αλλά αφού εν πάση περιπτώσει έκλεισε, έπρεπε να αντιμετωπιστεί πιο σοβαρά η μετέπειτα χρήση του. Το ΤΕΕ έχει πολλάκις διοργανώσει ημερίδες για το θέμα. Το τελευταίο ενημερωτικό δελτίο έχει και σχετικό αφιέρωμα. Έχω κάνει και εργασία στη σχολή σχετικά. Δεν θυμάμαι σχεδόν τίποτα...
Του Ηρακλείου το ξέρω πολύ καλά Δεν φταίει που είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά ο κάθετος διάδρομος στους βόρειους ανέμους. Στην Ελλάδα όλα τα νησιώτικα αεροδρόμια είναι σχεδόν ΜΕΣΑ στη θάλασσα, (Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδος)
Επειδή πιο χαμηλό υψόμετρο δίπλα στη θάλασσα μόνο σε Ολλανδία-Βέλγιο υπάρχει γι' αυτό και η πλειοψηφία βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Να ξερετε οτι ολες οι αεροπορικες εταιρείες περνάνε άσχημες μέρες απο λίγο εως πολυ,εκτός από κατι τύπου easyjet κτλ.Η aegean μπαίνει μέσα σε καθε ταξίδι της,και ειναι θεμα χρόνου να σκάσει και εκει η μπόμπα.Προς τον παρον την συντηρουν οι τραπεζες.
H Aegean μπαίνει μέσα περισσότερο από τις ΟΑ , αυτό είναι γεγονός.
Η ΟΑ πρεπει να κλείσει άμεσα, με κάθε τροπο.**Πανε οι εποχες που ειχε τις καλυτερες προδιαγραφες ασφαλειας,τους καλυτερους πιλοτους κτλ,τωρα και αυτη παλευει - ανεπιτυχως- να μειώσει το κόστος.**Τον καρκίνο δεν τον χαιδεύεις,τον αφαιρείς ολοκληρωτικά εάν μπορείς.
Αυτό πως το ξέρεις ;;;
Σε πληροφορώ ότι σήμερα βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της ιστορίας της -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Του Ηρακλείου το ξέρω πολύ καλά Δεν φταίει που είναι δίπλα στη θάλασσα, αλλά ο κάθετος διάδρομος στους βόρειους ανέμους. Στην Ελλάδα όλα τα νησιώτικα αεροδρόμια είναι σχεδόν ΜΕΣΑ στη θάλασσα, (Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Ρόδος)Επειδή πιο χαμηλό υψόμετρο δίπλα στη θάλασσα μόνο σε Ολλανδία-Βέλγιο υπάρχει γι' αυτό και η πλειοψηφία βρίσκεται στο επίπεδο της θάλασσας.
Ναι, αλλά εξ ανάγκης και νόμου. Δεν είναι αυτή η ενδεδειγμένη πρακτική χωροθέτησης ενός αεροδρομίου!
-
...βραδιάτικα θέλω να δω και τον τελικό ρε γμτ!! αλλά χαλάλι.
Εξηγούμαι για να μην παρεξηγηθώ.
Αυτά που θα γράψω δεν έχουν καμιά πολιτική χροιά παρά μόνο ανθρωπιστική.
Για αυτό μην βιαστείτε να πειτε 'ρε ουστ παλαιοκουμουνιστή', θα είναι λάθος.Λοιπόν...
-Οι 'Ο.Α' είναι ζημιογόνες;
-Προφανώς και είναι.
-Και θα πρέπει το κράτος, δηλαδή 'εγώ' (κουνια που σε κούναγε αν πιστεύεις ότι εσύ είσαι το κράτος) να συντηρώ μια υπερχρεωμένη εταιρεία;;
-Όχι βέβαια. -
-Τότε;;
-Να κλείσει!!Χωρις να θέλω να ερμηνεύσω κανέναν΄κάπως έτσι πρέπει να είναι το σκεπτικό των φίλων που πρεσβεύουν το 'Αρον...Αρον...'
Και η 'κοινωνική ασφάλιση' είναι ελλειματική παιδιά, από τη φύση της είναι ελλειματική σε όλον τον κόσμο, τι θα πρέπει να γίνει;; Να καταργηθεί;;
Η -έστω και υποτυπώδης- δωρεάν παιδεία ξέρετε πόσο κοστίζει στο κράτος;; γνωρίζετε πόσο κοστίζει στο κράτος να τυπώνει κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια βιβλία για Ελλάδα και Κύπρο;; και για τα ελληνάκια του εξωτερικού;; Πάρα πολλά εκατομμύρια € . Έδώ και αν έχουμε ελλειμα...
Τι θα πρέπει να γίνει;;Οι συγκοινωνίες επίσης σε όλο τον κόσμο, είναι ελλειματικές.
Τις επιδοτεί το κράτος. Εκεί κι 'αν μπαινει μέσα'!!
Να τις ξεφορτωθεί κι αυτές;; Αντε να ξεφορτωθεί και αυτές....'Το κράτος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας' να ...απελευθερωθούν όλα!!
Να τα ξεφορτωθεί όλα, 'διότι εγώ δεν μπορώ να πληρώνω το Α ή το Β , που είναι ζημιογόνα'Και τότε ποιος είναι ο ρόλος υπάρξης αυτού του έρμου του κράτους ρε παιδιά;;
'Να καθορίζει τους όρους του παιχνιδού' λένε κάποιοι.
Και για τον παράγοντα 'άνθρωπο' ποιος θα νοιαστεί ρε παιδιά;;
Η 'κοινωνία της αγοράς';; αυτό είναι το γιατρικό σήμερα;;
Και φουκαράς ο γέρος που δεν θα έχει να πληρώσει το (ιδιωτικό πλέον)νοσοκομείο τι θα γίνει ωρέ;;
Και ο αγρότης που δεν μπορεί να πληρώσει τα βιβλία του παιδιού του τι θα γίνει;;
Δεν δικαουται να έχει και αυτό μια ευκαιρία να γίνει κάτι παραπάνω από ...τσοπάνης;;
Και ο άλλος που κάθεται στου διαόλου τη μάνα και 'είναι ζημιογόνα η γραμμή του' τι θα γίνει;; πώς θα πάει στο σπίτι;; μπουσουλώντας;;Χωρίς να θέλω να πω κάτι παραπάνω από αυτό που γράφω...μου είναι αδιανόητο να πιστεψω πώς μπορεί να υπάρχει κόσμος που έτσι 'αβασάνιστα' να λέει ' να κλεισει'.
Παιδες είμαι στα 36, αρκετά μεγαλύτερους από τους περισσότερους...από τα ελάχιστα που ξέρω έχω να πω ένα πράγμα
Μέχρι τώρα η Ιστορία έχει πορευτεί μέσα από αντιθέσεις.
'Θέση' + 'αντίθεση'= 'σύνθεση'=μια κάποια εξασφάλιση ισορροπιίαςΤώρα αυτό το πράγμα έχει ανατραπεί.
Βιώνουμε το πιο άγριο νεοφιλελευθερισμό** (δεν το λέω από πολιτική σκοπιά, το επαναλαμβάνω)** διότι δεν υπάρχει η 'αντίθεση' και εν τέλει η΄'σύνθεση'.
Ότι πρεσβεύει ' η εκειθεν του Ατλαντικού μαϊμού του Κωλέττη' είναι θέσφατο!!
Αντίρρηση δεν υπάρχει ούτε καν σε μια υποτυπώδη μορφή.
Γι αυτό σκεφτειτο και ξανασκεφθειτε το όσοι υποστηρίζετε 'να αποσυρθεί το κράτος και να κλεισει οι Ο.Α'.
Σκεφθειτε ότι *'όταν καιγεται το σπίτι του γείτονα, δε θ' αργησει να καεί και το δικό μας' *Νομίζω ότι κανεις δε ονειρευεται για τα παιδιά του και για τα παιδιά των παιδιών την κοινωνία του 'Gataga'.
Δε νομίζω να θέλει κανείς να ζήσουν τα παιδιά του και τα παιδιά των παιδιών του σε μια κοινωνία όπου τα πάντα θα τα ρυθμίζει ' η αγορά'Πολίτες είμαστε ρε γμτ!! Όχι πελάτες!!
Πριν βιαστειτε να με χαρακτηρίσετε φαντασιοπληκτο σκεφθείτε ότι πριν από 15-20 χρόνια αν σε κάποιον περιέγραφαν την κατάσταση που σήμερα βιώνουμε...θα τον χαρακτήριζαν τρελό.
Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές (και ελαφρώς off topic) ποστ και ευχαριστώ όσους είχαν την υπομονή να φτάσουν μέχρι εδώ
-
Φιλε trevaller,με μια πρόταση:
Αλλο οι συγκοινωνίες και η κοινωνικη ασφαλιση,και αλλο να συντηρεις μια εταιρεία με άπειρες ζημιές ενάντια σε κάθε λογικη.Εγιναν καποιες προσπαθειες εξυγίανσης με φαιδρά αποτελεσματα,οπως πχ να εχει ανθρωπος 40 ετων σύνταξη των 3000 ευρώ,γιατι τετοια μυαλά ειχαν οι διοικούντες και τέτοιες 'παραχωρήσεις' δέχτηκαν τα συνδικάτα.
Νυσάφι πια,κλείσιμο εδώ και τώρα,και μετα ΑΝ μπορούμε ας κανουμε καινούρια εταιρεία, με νέους όρους όμως που δεν θα χρεώνουν και τα τρισεγγονα μας.
-
παίδες εγώ πετούσα αρκετά συχνά τα τελευταία 6 χρόνια,λόγω σπουδών και λόγω ότι το έτερο ήμιση έμενε στη Γερμανία.
Πάντα πετάω με aegean και με ολυμπιακή πέταξα μόνο μια φορά και έγινε στραβή.
Με ολυμπιακή πετάω μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.
Στο εξωτερικό ας είναι καλά η ryanair και η easyjet που με 60 ευρώ πας οπου θέλεις στην Ευρώπη μετ επιστροφής.Πιο φθηνά και απο εισιτήριο τρένου είναι.
Αυτοί αλήθεια πώς βγαίνουν με θετικούς ισολογισμούς και οι δικοί μας με εισιτήρια των 300+ ευρώ μπαίνουν μέσα?? -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Φιλε trevaller,με μια πρόταση:
Αλλο οι συγκοινωνίες και η κοινωνικη ασφαλιση,και αλλο να συντηρεις μια εταιρεία με άπειρες ζημιές ενάντια σε κάθε λογικη.Καλά να λες για τις κοινωνικές ασφαλίσεις, αλλά και η Ολυμπιακή μορφή ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ δεν είναι;;
Το πόσο μεγάλη ζημιά έχει η ΟΑ και πόσο μεγάλη ο ΕΑΣ, κατόπιν ιδιωτικοποίηση και ξανακρατικοποίηση ως ΕΘΕΛ - ΟΑΣ δεν ξέρω σε τι βαθμό εξαρτάται στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζημιά και σε τι βαθμό στα παιχνίδια πολιτικών - αντιπολιτευόμενων - συνδυκαλιστών και λοιπών ορνίων...
Πάντως δεν θα παραξενευτώ αν η ΟΑ είναι λιγότερο ζημιογόνα από τις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ αν ανάγουμε σε ίδιο μέγεθος τζίρου...
-
Ο χρήστης dimitrios έγραψε:
Στο εξωτερικό ας είναι καλά η ryanair και η easyjet που με 60 ευρώ πας οπου θέλεις στην Ευρώπη μετ επιστροφής.Πιο φθηνά και απο εισιτήριο τρένου είναι.
Αυτοί αλήθεια πώς βγαίνουν με θετικούς ισολογισμός και οι δικοί μας με εισιτήρια των 300+ ευρώ μπαίνουν μέσα??Έλα ντέ!!!
Κι εγώ το ίδιο αναρρωτιέμαι πολλές φορές! Μάλιστα στο Γιούρονιουζ είπε πως η Ράιαν πάει καλά με πολύ καλή κερδοφορία και θα επεκταθεί!!Βρε μπας και παίρνοιυν πιλότους ευκαιρία που κουβαλάνε χορηγό, όπως πήρε η Μινάρντι τον Άλεξ Γιούνγκ;
-
Καταρχην σε καποιες απο τις εταιρείες,απαγορευεται ο συνδικαλισμός.
Κάτα δεύτερον, τα αεροπλανα φευγουν παντα γεμάτα και παντα απο αεροδρόμια με μικρους φόρους κτλ.
Εδώ μπαινεις σε ελληνικο αεροπλανο και ειναι οι μισες θεσεις αδειες,γιατι πχ η ΥΠΑ δεν παει να βαλει μια λωρίδα μπογιάς στο Χ νησιωτικο αεροδρόμιο (ώστε να επιτρεπονται περισσότεροι επιβατες),οποτε πλήρωνε αγαπητε πολιτη την ΥΠΑ,πληρωνε και αγονη γραμμή,πλήρωνε και χρεη της ΟΑ απο το ζημιογόνο δρομολόγιο και φαε και στην μαπα καθυστερηση-απεργία κτλ. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Καταρχην σε καποιες απο τις εταιρείες,απαγορευεται ο συνδικαλισμός.αλλο αγκάθι και αυτό.
συνδικαλιστής.....
συνδικαλιστές καθηγητές στο ΤΕΙ για παράδειγμα κάνουν ότι θέλουν και δεν τους αγγίζει κανείς....επρεπε να απαγορευτεί αυτό το πράγμα.ακους εκεί συνδικαλιστής.σαν το άλλο που μας βάζουν και ψηφίζουμε κόμματα μες στα πανεπιστήμια...
αλλη αρρώστια και εκείνη....
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Παιδιά ψυχραιμία .
Ο Kouk έχει δίκιο , άλλο πράγμα κλείνω μια χρεωκοπημένη εταιρεία και άλλο πράγμα κλείνω τον Εθνικό Αερομεταφορέα !!
Δεν είναι τόσο απλό το πράγμα , παίζονται πολλά , που πολλά ίσως δεν τα φαντάζεστε.Είμαι 20 χρόνια στην εταιρεία και ξέρω καλά τι , πως και ποιοί ευθύνονται.
Ας ξεκινήσω όμως από τα συμφέροντα των ευρωπαίων 'εταίρων' μας. Η διαταγή είναι σαφής - δεν μπορεί να υπάρχει άλλη εταιρεία 5 ηπείρων στην Ευρώπη εκτός των γνωστών γιγάντων. Η Ολυμπιακή (όπως και οι άλλες μικρές) έπρεπε να συρικνωθεί σε τοπικό αερομεταφορέα. Οι νόμοι έτσι άλλαξαν , οι αερομεταφορές απελευθερώθηκαν και το βασικότερο ... ο νόμος που απαγορεύει την οικονομική υποστήριξη των κρατικών εταιρειών. (είναι σαν να σου απαγορεύει να χρηματοδοτήσεις την επιχείρηση σου !!!)
Να μου πείτε , θα χρηματοδοτεί ο λαός την μαύρη τρύπα της Ολυμπιακής ;;
Και δίκαια η αγανάκτηση !!
Ομως εδώ έρχονται και δένουν οι εκάστοτε 'πολιτικοί' μας. Τα οικονομικά μια αεροπορικής εταιρείας που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο είναι δύσκολο να ελεγχθούν και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όταν εσκεμμένα περνάνε τα χρόνια και δεν γίνεται προσπάθεια σύγχρονης και σωστής μηχανοργάνωσης. Είναι πρόσφορο λοιπόν το έδαφος για οποιαδήποτε κομπίνα. Κανείς ποτέ δεν θα μάθει τα πραγματικά χρήματα που πέρασαν από τα ταμεία της Ολυμπιακής !! Οπως κανείς δεν θα μάθει και τα χρήματα που χάθηκαν για κοινωνικούς και πολιτικούς σκοπούς !!
Μερικά παραδείγματα για να καταλαβαίνουμε για τι μιλάμε:- Οι δείκτες πληρότητας των δρομολογίων στο full = τα αεροπλάνα γεμάτα ... αλλά τα ταμεία άδεια. (συμβάσεις με τους τουριστικούς πράκτορες ανά το κόσμο χωρίς ενιαία πολιτική και με τα μεγαλύτερα ποσοστά στο κόσμο !!! .... υπογράφονταν από τους εκάστοτε πολιτικούς προιστάμενους και τους διορισμένους από αυτούς υπαλλήλους). Ταμεία από διευθύνσεις εξωτερικού που δεν ήξερε κανείς τι λεφτά είχαν !! Αμερικής και Παρισίου τα παραδείγματα.
- Προσλήψεις και μισθοί με ρουσφέτια. Ορισμένες κατηγορίες υπαλλήλων απολάμβαναν οικονομικών και όχι μόνον προνομίων άνευ προηγουμένου. Οι πολιτικοί προιστάμενοι 'διόριζαν' υπαλλήλους κατά κόρον προεκλογικά και μάλιστα σε τομείς που δεν χρειάζονταν (τους ήταν πιο εύκολο αφού δεν χρειάζονταν εξειδίκευση)
- Αγορές και ενοικιάσεις αεροσκαφών χωρίς πραγματικό πτητικό πλάνο (προφανώς με μίζες) , οι οποίες αγορές (κυρίως) υπαγορεύονταν και από τους συμμάχους !!
- Πτήσεις και προορισμοί χωρίς κερδοφορία. Στο εξωτερικό για λόγους εξωτερικής πολιτικής (ακόμα θυμάμαι τα χρόνια που πήγαινε το 737 στα Τύραννα άδειο !! μετά από διαταγή του υπουργείου). Στο εσωτερικό , όπου υπήρχε αεροδρόμιο , έπρεπε να πάει για κοινωνικούς λόγους κι ας πήγαινε άδειο το αεροπλάνο. Τα 3 τελευταία χρόνια δώθηκαν αυτοί οι προορισμοί με διαγωνισμό !! ..
- Πτήσεις VIP. O εκάστοτε πολιτικός 'έπαιρνε' ένα αεροπλάνο και γύρναγε το κόσμο. (Θυμάμαι ....το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Αμερική ... 1 μήνα , Παπανδρέου ... τό ίδιο , υπουργοί-πατριάρχες !!! στη Κίνα - Ιαπωνία - Αφρική ... που να αρχίσεις και που να τελειώσεις) . Τα τελευταία χρόνια δημιουργήθηκαν λογαριασμοί στα υπουργεία για να πληρώνονται αυτά τα ταξίδια και πάλι όμως ο τρόπος χρέωσης είναι σαν να νοικιάζεις Porsche και να πληρώνεις για Atos !!!
- Συρίκνωση των εργασιών της Τεχνικής Βάσης. (Η Τεχνική Βάση και το Handling είναι ουσιαστικά τα μόνα κερδοφόρα κομμάτια , αφού δεν εξαρτώνται άμεσα από το πτητικό έργο. Το Ηandling εξυπηρετεί άλλες αεροπορικές εταιρείες και η Τεχνική μπορεί να φτειάχνει και αεροπλάνα άλλων εταιρειών όπως και εξαρτήματα και μονάδες αεροπλάνων) Τα λεφτά είναι πολλά Αρηηη ...τι θα απογίνουν τα επισκευαστικά κέντρα της Lufthansa , Alitalia κλπ. !!
- Εκπτώσεις στα εισιτήρια στους μισούς Ελληνες .... στρατιωτικοί , κληρικοί υπάλληλοι ΥΠΑ και άλλων κρατικών φορέων. Βλέπετε , ο εκάστοτε υπουργός έδινε μια αύξηση σε μια ΣΣΕ χωρίς να φαίνεται στον προυπολογισμό !!
Και μην μου πείτε για τα free των υπαλλήλων , είναι διεθνής πρακτική / κανονισμός και οι υπάλληλοι μπαίνουν μέσα μόνον αν έχει θέση πληρώνοντας και το φαγητό τους. - Τάξίδια μεταφοράς ψηφοφόρων ..... άλλη μαύρη τρύπα !! Τώρα πια τα κόμματα αρχίζουν και πληρώνουν .... για Atos πάλι έτσι !!
Σε αυτά και πολλά άλλα ευθύνονται οι εκάστοτε πολιτικοί και πιστεύω ότι τους ανήκει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης. Οι υπάλληλοι (όλοι μας) πιστεύω ευθυνόμαστε στο ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά για να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αλλοι γιατί είμαστε 'ωχ αδελφέ ' , άλλοι γιατί είμαστε βολεμένοι , άλλοι γιατί είμαστε από αυτούς που επωφελούνταν από την κατάσταση και άλλοι γιατί οι ίδιοι συντηρούσαν και υποστήριζαν αυτή τη κατάσταση. Αυτοί οι τελευταίοι ήταν συνήθως οι πολιτικά διορισμένοι που .... έκαναν τη δουλειά τους.
Πάντα πίστευα ότι η μόνη λύση είναι η ιδιωτικοποίηση γιατί μόνο έτσι θα ξεφύγει η ΟΑ από τα κομματικά .... αλλά το κλείσιμο ρε παιδιά !!! δεν είναι λύση.Οσο για το κ. Μάργαρη ... ουδέν σχόλιο .... ή μάλλον η ημιμάθεια είναι το χειρότερο σε κάποιον που εκφέρει μια γνώμη (?)Aυτά τα ολίγα
ΥΓ. Οσο για τη συντήρηση και την αξιοπιστία των αεροσκαφών της ΟΑ , μπορώ να σας πω .... να πετάτε άφοβα ... είναι τόσο μακράν μπροστά (παγκοσμίως ) που ορισμένες φορές καταντάει ασύμφορη
Το επαναφέρω γιατί ίσως μερικοί δεν το διάβασαν (είναι και μεγάλο )
Και εκφέρουν γνώμη χωρίς να ξέρουν ...
Θα το ξαναπώ πιο απλά .... στην ΟΑ 'χρεώθηκαν' όλες οι αρπαχτές (ρουσφέτια - μίζες κλπ.) των εκάστοτε κυβερνούντων με τη μορφή της κοινωνικής πολιτικής . Ταυτόχρονα ορισμένοι υπάλληλοι έπερναν χοντρά λεφτά και συντηρούσαν αυτή τη κατάσταση.
Τα χρήματα αυτά που φαγώθηκαν δεν πέρναγαν στους κρατικούς προυπολογισμούς αλλά χρεωνόντουσαν στην ΟΑ ....
Για το υπεράριθμο προσωπικό (που οι ίδιοι διόρισαν) να θυμίσω ότι από τα 11.500 άτομα της 'χρυσής' εποχής 80-90 έχουν φτάσει στα 3.500 ...Tiger γράφεις ανακρίβειες ... η σύνταξη είναι του ΙΚΑ , πως μπορεί να είναι 4000 ευρω ;;
Και κάτι άλλο για τις διάφορες ελληνικές αεροπορικές εταιρείες.
Εγώ δεν μπαίνω μέσα .... ακόμα και τσάμπα -
Μια φορά δεν είχαν βάλει να τη διοικεί... ΚΟΥΡΕΑΣ;
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ