-
Μακάρι
Η Qatar είναι (μαζί με Emirates και Singapore) μια από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο (το λέω από προσωπική πείρα). Ταξιδεύεις και δε νομίζεις πως σου κάνουν χάρη. Οπως το νομίζεις, κακά τα ψέμματα, στις περισσότερες Ευρωπαϊκές και ΗΠΑμερικάνικες (επίσης από προσωπική πείρα) -ιδιωτικές και δημόσιες (*)
(*) Αν και από τις τελευταίες έχουν μείνει πια ελάχιστες -στα πλαίσια της συζήτησης αναρωτιέμαι: αν δεν τα κατάφερε η Swissair και η Alitalia, γιατί 'πρέπει' να τα καταφέρει και 'πως' θα τα καταφέρει η Ολυμπιακή ? (ερωτώ και ως χρυσός επιβάτης της ΟΑ, τόσα μίλια μην πάνε χαμένα )
-
Αν γίνει αυτό....
Θα δούμε μια ΟΑ εντελώς νέα! Με αεροπλάνα, υποδομές, δρομολόγια κλπ. Φανταστείτε ότι μόνο τα δρομολόγια προς ΗΠΑ είναι 100% πλήρη συνέχεια!! Αν η Qatar ρίξει αεροπλάνα στην γραμμή θα βγάλει τρελά λεφτά! Το ίδιο και προς Αυστραλία και Καναδά!!!
Μακάρι να καταλάβουν οι πολιτικοί μας ότι χρειάζεται λίγος τσαμπουκάς προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας!
-
Επειδή ξέρω τι 'σκυλί' είναι ο Al-Baker (CEO της Qatar), προβλέπω τεράστιες μάχες με τους συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ (όσους δεν πάρουν τις χαριστικές συντάξεις που υπόσχεται ο Χατζηδάκης προκειμένου να τους ξεφορτωθεί και να τους φορτωθεί το ασφαλιστικό σύστημα).
-
Και πολύ καλά θα κάνει. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχουν δικαιολογίες και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του.
Δεν μιλάμε για το κάθε λαμόγιο που θέλει να πλουτίσει στην πλάτη μας, αλλά για μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Με τεχνογνωσία σχετικά με το αντικείμενο, εμπειρία, και πολλά καφάλαια.
Μακάρι.
-
Η πρόβλεψή μου όμως αν όντως προχωρήσει η εξαγορά από την Qatar (*) είναι ποταμοί δακρύων 'όχι στο ξεπούλημα στους σεϊχηδες της Μέσης Ανατολής και τα πετροδολάριά τους' 'η ΟΑ πρέπει να παραμείνει Ελληνική για εθνικούς λόγους' κτλ.
(*) Μην τρελλαινόμαστε: οι Καταριανοί από την ΟΑ θέλουν (α) slots σε Ευρωπαϊκούς και ΗΠΑμερικάνικους προορισμούς (β) Τεχνική Βάση (γ) Ευρωπαϊκό hub αεροδρόμιο (δ) (ίσως) κάποιο ειδικευμένο ιπτάμενο προσωπικό ('κρα' κάνουν για πιλότους, έχω δει όλες τις φυλές του Ισραήλ, και Ελληνες φυσικά, να δουλεύουν για την Qatar). Κακά τα ψέμματα, δεν αξίζουν πια και πολλά άλλα πράγματα από την Ολυμπιακή (αεροπλάνα ? κέρδη ? σταθερή πελατειακή βάση ? 'αστέρια' προσωπικό καμπίνας και εδάφους ?) έτσι που την έχουν απαξιώσει επί σειρά ετών όλοι οι εμπλεκόμενοι πλην των (μόνων αθώων) επιβατών...
-
Σωστά, Νάσε. Αλλά γι' αυτό, πιστεύω, ότι θα ρίξουν χρήμα για να αποκομίσουν μεγαλύτερα οφέλη.
-
kouk βλέπω το γύρισες
-
???? Γιατί το λες αυτό???? Μήπως δεν έχω γίνει κατανοητός σε αυτά που υποστηρίζω?
Δεν διάβασες αυτό που έγραφα, αρκετές σελίδες πριν, σχετικά με την άρνηση της Κυβέρνησης να δεχθεί την προηγούμενη πρόταση της Qatar? Και την εκτίμησή μου ότι αυτό αποδεικνύει τις άνωθεν εντολές της ΕΕ?Η Qatar είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για την ΟΑ. Αλλά ΔΕΝ είναι για τους ανταγωνιστές της. Εντός και εκτός Ελλάδος. Για να δούμε...
edit
viewtopic.php?p=1325364#p1325364' target='_blank' target='_blankΟ χρήστης kouk στις 28/9 στην σελίδα 112 έγραψε:
....Το ζητούμενο ειναι ότι κάποιοι πιστεύουμε ότι όλο αυτό το παραμύθι δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και τους λόγους που η ΟΑ θα κλείσει.
Ποιοί εργαζόμενοι να κάνουν κίνηση? Εδώ έκανε κίνηση η Qatar και απορρίφθηκε. Επειδή έτσι θα αποκτούσε πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή αγορά. Εσύ το θεωρείς κακό να έπαιρνε την ΟΑ η Qatar? Οι ΕΕ πάντως και οι δικοί μας κυβερνώντες, ναι!! Και εσύ ζητάς να κάνουν κίνηση οι εργαζόμενοι?
Η ΟΑ θα γίνει μια εταιρεία σύμφωνα με τα πρότυπα του σχεδιασμού της ΕΕ.....
-
Οπως έχω ήδη γράψει η λύση Qatar θα είναι η καλύτερη δυνατή για την ΟΑ αλλά και τον ανταγωνισμό γαι τον καταναλωτή.
Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη αν το deal θα περάσει από την ΕΕ και το lobby των μεγάλων στην Ευρώπη.Ο χρήστης nass έγραψε:
(*) Μην τρελλαινόμαστε: οι Καταριανοί από την ΟΑ θέλουν (α) slots σε Ευρωπαϊκούς και ΗΠΑμερικάνικους προορισμούς (β) Τεχνική Βάση (γ) Ευρωπαϊκό hub αεροδρόμιο (δ) (ίσως) κάποιο ειδικευμένο ιπτάμενο προσωπικό ('κρα' κάνουν για πιλότους, έχω δει όλες τις φυλές του Ισραήλ, και Ελληνες φυσικά, να δουλεύουν για την Qatar). Κακά τα ψέμματα, δεν αξίζουν πια και πολλά άλλα πράγματα από την Ολυμπιακή (αεροπλάνα ? κέρδη ? σταθερή πελατειακή βάση ? 'αστέρια' προσωπικό καμπίνας και εδάφους ?) έτσι που την έχουν απαξιώσει επί σειρά ετών όλοι οι εμπλεκόμενοι πλην των (μόνων αθώων) επιβατών...
Συμφωνώ απόλυτα.
Η Qatar σήμερα θεωρείται ως μια από τις 6 καλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο (5 star airline) http://www.airlinequality.com/StarRanking/5star.htm ενώ έχει ανοικτό order book για νέα αεροπλάνα αξίας πάνω από 50 δις USD. Ενδεικτικά στην Airbus έβαλε πρόσφατα παραγγελία για 60 Α350ΧWB. -
Πάντως δε νομίζω να υπάρχει κάποιος τρόπος η Ε.Ε. να εμποδίσει ευθέως την αγορά από την Qatar.
Αν υπάρχουν υπόγειες πιέσεις θα πρέπει να αντιμετωπιστούν.
Ούτως ή άλλως... ετοιμαζόμαστε να αγοράσουμε πανάκριβα Eurofighter. -
Φυσικά μπορεί η ΕΕ να 'εμποδίσει' μια τέτοια κίνηση. Με αντικίνητρα σε άλλους, μπορεί και άσχετους, τομείς. Αλλά και περισσότερη αυστηρότητα σε θέματα Κανονισμών.
Βέβαια, τώρα, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Η κρίση άλλαξε de facto την πολιτική της ΕΕ, σε ότι αφορά τις κρατικές επιδοτήσεις. Μόνο να μην κάνουμε το λάθος και κρατήσουμε την κατάσταση όπως έχει.
Η ΟΑ σίγουρα χρειάζεται ένα δυνατό συνεταίρο. Και αλλαγές. Ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Το Κράτος, μόνο του, δεν πρόκειται να τα καταφέρει. Αποδεδειγμένα θα υποκύψει στις ορέξεις του καθένα.Με την Qatar στο σχήμα τα πράγματα θα μπουν σε άλλη βάση..
-
Πάντως αν υπήρχε ουσιαστική αντίρρηση από την Ε.Ε. δε νομίζω ότι θα είχαν προχωρήσει τόσο πολύ τα σχέδια με την Qatar. Toυλάχιστον δε θα είχε φανεί τίποτα στη δημοσιότητα.
Άντε για να δούμε!
Λέτε να γίνει το Ελ.Βενιζέλος κεντρικό hub για όλη την Ανατολική Μεσόγειο?
Τη θέση πάντως την έχει! -
Μη το λές!
Τα παιχνίδια που παίζονται είναι απίστευτα. Μέχρι και διαρροή για 'κάψιμο' μπορεί να είναι.
Θα δούμε.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Επειδή ξέρω τι 'σκυλί' είναι ο Al-Baker (CEO της Qatar), προβλέπω τεράστιες μάχες με τους συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ (όσους δεν πάρουν τις χαριστικές συντάξεις που υπόσχεται ο Χατζηδάκης προκειμένου να τους ξεφορτωθεί και να τους φορτωθεί το ασφαλιστικό σύστημα).Aυτός είναι τρελός ... Γυρνάει στο terminal και αν δει κάποιον να κάθεται , τον απολύει μονομιάς ....
Ε ρε γλέντια με την ΟΣΠΑ ..
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
Επειδή ξέρω τι 'σκυλί' είναι ο Al-Baker (CEO της Qatar), προβλέπω τεράστιες μάχες με τους συνδικαλιστές της ΟΣΠΑ (όσους δεν πάρουν τις χαριστικές συντάξεις που υπόσχεται ο Χατζηδάκης προκειμένου να τους ξεφορτωθεί και να τους φορτωθεί το ασφαλιστικό σύστημα).
Aυτός είναι τρελός ... Γυρνάει στο terminal και αν δει κάποιον να κάθεται , τον απολύει μονομιάς ....
Ε ρε γλέντια με την ΟΣΠΑ ..Γλέντια ή Qatarες ;
Η Qatarα να χρησιμοποιηθεί και σε τηλεοπτικά (ή άλλα) σποτάκια παρακαλούμε !! -
Ο χρήστης nilafzr έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα.
Σόρι που σου πετσοκόβω έτσι βάρβαρα τη δημοσίευση, απλά την παίρνω ως αφορμή για την παρακάτω ερώτηση: αν συμφωνούμε πως από την σημερινή ΟΑ αξίζουν για μια μεγάλη ξένη εταιρεία (άρα και για την 'αγορά' συνολικά) 4 συγκεκριμένα πράγματα, τότε πως στην ευχή περιμένουμε, με 4 'assets' (που στο κάτω-κάτω δεν είναι τόοοοσο σημαντικά πια) να έχει κέρδη και μέλλον ?
Τη στιγμή, επαναλαμβάνω, που πολύ μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Swissair και η Alitalia την πάτησαν ? Ποιό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΟΑ για να μπορεί και να πρέπει να επιβιώσει (όπως την ξέρουμε εννοώ).
-
Νάσο, για την Qatar δεν είναι αυτά τα assets. Αλλά η πρόσβαση στην ΕΕ, μέσω μιας Ευρωπαϊκής εταιρείας.
Όσο για τα assets, δεν είναι χωρίς αξία.
- Τα slots, αλλά, κυρίως, η πληρότητα προς κάποιους προορισμούς, βεβαίως και αξίζει
- Η Τεχνική Διεύθυνση είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και με δικό της υπόστεγο
- Το Ελ. Βενιζέλος είναι hub εκ θέσεως
- Η ΟΑ είναι επιλογή πάρα πολλών ξένων επιβατών για λόγους ασφάλειας
Νομιζω ότι με αυτά μπορεί, σίγουρα, η ΟΑ να σταθεί αξιοπρεπέστατα.
-
Τι σημαίνει 'πρόσβαση στην ΕΕ' δεν το καταλαβαίνω... Δηλαδή η Singapore, η Emirates, η United δεν έχουν καλή πρόσβαση στην ΕΕ ?
Θα μου επιτρέψεις να πω πως και τα 4 assets τα είχε και η Swissair...
-
Οχι. Οι Ευρωπαϊκές εταιρείες έχουν προνόμια. Είναι μια κλειστή αγορά. Και η Qatar, μέσω της ΟΑ, θα αποκτήσει πρόσβαση, ελεύθερη, σε αυτή την αγορά. Προς (και από) όλους τους προορισμούς. Εντός και εκτός.
[Ασχετο. Υπολόγισε ότι μια άδεια αλιείας, Ευρωπαϊκής εταιρείας, πουλιέται γύρω στο 1.000.000€. Γιατί έτσι τα ψάρια από π.χ. το Μαρόκο είναι Ευρωπαϊκά]
edit
Δεν νομίζω. Δεν είναι στο 100% ΟΛΑ τα δρομολόγια της Swiss προς ΗΠΑ. Ούτε έχει αεροδρόμιο στα Σπάτα.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τι σημαίνει 'πρόσβαση στην ΕΕ' δεν το καταλαβαίνω... Δηλαδή η Singapore, η Emirates, η United δεν έχουν καλή πρόσβαση στην ΕΕ ?Θα μου επιτρέψεις να πω πως και τα 4 assets τα είχε και η Swissair...
Δεν είναι ευρωπαϊκές εταιρείες με ότι σημαίνει αυτό στον τομέα των διακρατικών συμφωνιών , open skies agreements κλπ. Η Qatar αποκτώντας την OA θα έχει δυνατότητα με την ομπρέλα των ΟΑ βεβαίως να βάλει πόδι στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις ως εταιρεία χώρας μέλος της ΕΕ. Δεν θα υπόκειται σε περιορισμούς που ισχύουν για χώρες εκτός ΕΕ. Θα μπορεί πλέον εφόσον έχει εξασφαλίσει slots (Που η ΟΑ έχει ) να βάλει δρομολόγιο Λονδίνο - ΝΥ και όχι μόνο, κάνοντας χρήση της συμφωνίας Opens Skies μεταξύ EE και USA.
Tώρα γιατί δεν πήγε να πάρει την Swiss ?? Εκεί είναι αμπελοχώραφο άλλου (LH) και βέβαια η τιμή ευκαιρίας που προσφέρεται η ΟΑ μετά την απαξίωση της από τον σημερινό κύριο μέτοχο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜMΕΣ