Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Mini Cooper S VS Golf V GTi
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Mini Cooper S VS Golf V GTi
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 4 / 5
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    33
    84
    176
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      taurus last edited by

Ο χρήστης nass έγραψε:
      Αν δεν κάνω λάθος το Golf δεν είναι πρώτο ούτε στην Ευρώπη (Megane) ούτε στην Ελλάδα (Corolla). Εκτός και αν μιλάμε μόνο για το GTI, που δε νομίζω να υπάρχουν ακόμα τέτοια νούμερα.

Φίλε strassenmeister αυτό που νομίζω πως θέλει να πει ο taurus δεν είναι πως το Golf δεν είναι καλό αυτοκίνητο, πολύ καλό είναι, αλλά πως δεν έχει καλή σχέση τιμής προς απόδοση (δηλ. δεν είναι σαν αυτοκίνητο καλύτερο από ανταγωνιστές του που στοιχίζουν 3000 λιγότερο) και πως τη διαφορά στις πωλήσεις την κάνει το 'όνομα' και το 'status symbol', όχι η ποιότητά του σαν αυτοκίνητο.

Επίσης, θα έλεγα εγώ, πως είναι (δυστυχώς, διότι το αδικεί σαν αυτοκίνητο) η 'default' - ευκολότερη αγορά σε ανθρώπους που δεν ξέρουν από αυτοκίνητα.

Καλύτερα δεν μπορούσες να με καλύψεις φίλε Νάσο. Στα λόγια μου είσαι...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        strassenmeister last edited by

Ο χρήστης sado έγραψε:

...Εγω βλεπω οτι ειναι το πιο ακριβι και 1ο σε πωλησεις..

Μπορείς να μας πεις που το διάβασες αυτο;;;

Στο AUTOCAR καθως και σε πολλα αλλα περιοδικα,και επισης βγηκε και απο πολλα περιδικα το καλυτερο αυτοκινητο για το 2005.
        Φιλε nass δεν μπορει οι πωλησεις ενος μοντελου σε ολη την Ετρωπη να κρινονται απο το τι συμβολιζει ενα αυτοκινητο.Δεν ειναι το μονο κριτηριο.Και στην Ευρωπη ειναι το Νο1 στη κατηγορια του και δεν ειναι κανενα αλλο.Το οτι ειναι και επιλογη για οσους δεν ξερουν ισχυει αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.Γιατι καποιον λογικα θα ρωτησανε που να ξερει και θα πηραν την απαντηση, 'Golf'.Το οτι ειναι πιο ακριβο ισως γιατι συνδυαζει στο μεγιστο ολα τα καλα που εχουν ολα τα υπολοιπα μαζι.Ειναι δηλαδη καλο σε ολους τους τομεις χωρις απαραιτητα να ειναι το κορυφαιο σε ολα.

• N
          nass last edited by

Ο χρήστης strassenmeister έγραψε:
          Φιλε nass δεν μπορει οι πωλησεις ενος μοντελου σε ολη την Ετρωπη να κρινονται απο το τι συμβολιζει ενα αυτοκινητο.Δεν ειναι το μονο κριτηριο.Και στην Ευρωπη ειναι το Νο1 στη κατηγορια του και δεν ειναι κανενα αλλο.

Τελευταία φορά που είχα δει ήταν το Megane. Τέλος πάντων.

Το οτι ειναι και επιλογη για οσους δεν ξερουν ισχυει αλλα αυτο δεν ειναι απαραιτητα κακο.Γιατι καποιον λογικα θα ρωτησανε που να ξερει και θα πηραν την απαντηση, 'Golf'.

Ωπ, εδώ είναι το λάθος. Ασχετοι είναι, κάποιον ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ (ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ) ΟΤΙ ΞΕΡΕΙ ΡΩΤΗΣΑΝ.

Δεν είναι τυχαίο που σε αυτό το Forum, όπου ΚΑΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΟ, οι χρήστες είναι αυτό που λέμε 'car enthusiast', πράγματι υπάρχει μια αρνητική στάση απέναντι στο Golf. Γιατί ? Διότι οι χρήστες αυτού του Forum ξέρουν αυτό που δεν ξέρουν οι άσχετοι που αγοράζουν αυτοκίνητο σύμφωνα με όσα τους λένε οι επίσης άσχετοι φίλοι τους: πως είναι καλό αυτοκίνητο αλλά υπερτιμημένο και έχει περισσότερο χαρακτήρα 'status symbol' από άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα.

(Προσοχή, δε λέω πως Golf αγοράζουν μόνο οι άσχετοι. Καλό αυτοκίνητο είναι και πολλοί το αγοράζουν για αυτό το λόγο. Αλλά πιστεύω πως το ποσοστό άσχετων αγοραστών Golf σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα είναι υψηλότερο, ακριβώς διότι έχει καταφέρει -και μπράβο του- να αποτελεί ακριβώς την 'default' επιλογή)

Ειναι δηλαδη καλο σε ολους τους τομεις χωρις απαραιτητα να ειναι το κορυφαιο σε ολα.

Είναι δηλ. ακριβώς το είδος του αυτοκινήτου που θα προσελκύσει τον άνθρωπο που λέγαμε παραπάνω

• S

Δεν συμφωνω με το συλλογισμο σου αλλα τον δεχομαι ως αποψη.Εμενα οταν με ρωτανε για αυτοκινητο σ'αυτη τη κατηγορια παντως αναφερω και το GOLF κυριως γιατι τα παραπανω λεφτα που θα δωσεις για την αγορα του θα τα παρεις στην πωληση και επειδη πολυ απλα εχει σιγουρα κορυφαια χαρακτηριστικα σε σχεση με τους ανταγωνιστες.

• K
              kid last edited by

Δηλαδή φίλε strassenmeister λες ότι είναι το αυτοκίνητο που δεν είναι πουθενά το καλύτερο αλλά τα χρεώνει όλα ακριβά? Λίγο οξύμωρο μου κάνει..

Σχετικα με το default συμφωνώ απόλυτα.

• S

Ο χρήστης Kid έγραψε:
                Δηλαδή φίλε strassenmeister λες ότι είναι το αυτοκίνητο που δεν είναι πουθενά το καλύτερο αλλά τα χρεώνει όλα ακριβά? Λίγο οξύμωρο μου κάνει..

Σχετικα με το default συμφωνώ απόλυτα.

Ρε παιδια εχετε προβλημα στο διαβασμα??????

Το οτι ειναι πιο ακριβο ισως γιατι συνδυαζει στο μεγιστο ολα τα καλα που εχουν ολα τα υπολοιπα μαζι.Ειναι δηλαδη καλο σε ολους τους τομεις χωρις απαραιτητα να ειναι το κορυφαιο σε ολα.

Αυτο φιλε μου σημαινει οτι δεν ειναι πουθενα το καλυτερο?Η' μηπως σημαινει οτι δεν ειναι παντου το καλυτερο?

• V
                  vw16v last edited by

Ουσιαστηκα αυτο που κανεις τωρα, ειναι να κρινεις τις επιλογες των υπολοιπων...δεν νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις ακρη strassenmeister.

Ειναι σαν να προσπαθεις να πεις σε καποιον ιταλοφιλο οτι η Alfa Romeo ειναι μετριο αυτοκινητο...υπαρχει περιπτωση ποτε να το δεχτει!?

Μην τρελενεσαι λοιπον,αλλωστε εχεις κανει ηδη την επιλογη σου και απ'οτι εχω διαβασει στα ποστ σου, μετα απο σκεψη και δοκιμαζοντας ολους τους πιθανους 'μνηστηρες'! Ελπιζω να σε ικανοποιησει το τελικο αποτελεσμα λοιπον.

Τελος, οπως προφανως διαβαζεις, οσοι επιλεγουν καποιο αλλο αυτοκινητο περαν του Golf στις εκαστοτε δημοσκοπησεις, στηριζουν την επιλογη τους στην ΑΙΣΘΗΣΗ και την ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και οχι στο status symbol,τις ανα την Ευρωπη πωλησεις κτλ. Ναι, το Golf ειναι το καλυτερο overall αυτοκινητο μαζι με το Focus, αυτο δεν σημαινει οτι εμενα η' τον καθενα θα τον ικανοποιουσε αυτο!

• S

Ο χρήστης VW16v έγραψε:
                    Ουσιαστηκα αυτο που κανεις τωρα, ειναι να κρινεις τις επιλογες των υπολοιπων...δεν νομιζω οτι μπορεις να βγαλεις ακρη strassenmeister.

Ειναι σαν να προσπαθεις να πεις σε καποιον ιταλοφιλο οτι η Alfa Romeo ειναι μετριο αυτοκινητο...υπαρχει περιπτωση ποτε να το δεχτει!?

Μην τρελενεσαι λοιπον,αλλωστε εχεις κανει ηδη την επιλογη σου και απ'οτι εχω διαβασει στα ποστ σου, μετα απο σκεψη και δοκιμαζοντας ολους τους πιθανους 'μνηστηρες'! Ελπιζω να σε ικανοποιησει το τελικο αποτελεσμα λοιπον.

Τελος, οπως προφανως διαβαζεις, οσοι επιλεγουν καποιο αλλο αυτοκινητο περαν του Golf στις εκαστοτε δημοσκοπησεις, στηριζουν την επιλογη τους στην ΑΙΣΘΗΣΗ και την ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ και οχι στο status symbol,τις ανα την Ευρωπη πωλησεις κτλ. Ναι, το Golf ειναι το καλυτερο overall αυτοκινητο μαζι με το Focus, αυτο δεν σημαινει οτι εμενα η' τον καθενα θα τον ικανοποιουσε αυτο!

Διαβασες καπου να λεω πως το GOLF ειναι το καλυτερο αυτοκινητο ή διαβασες πως ειναι 1ο σε πωλησεις και οτι συνολικα ειναι ενα πολυ καλο αυτοκινητο,κατα τα περιοδικα ισως το κορυφαιο,και οτι ειναι το πιο ακριβο?Εν ολιγοις πουθενα δε προσπαθησα να πεισω πως το GOLF ειναι καλυτερο αυτοκινητο και δεν εθεσα προσωπικη αποψη αλλα αυτα που διαβαζουμε ολοι στα περιοδικα.Ασχετα με την προσωπικη επιλογη που εγινε για λογους σαν κι αυτους που αναφερεις (αισθηση και οδικη συμπεριφορα) ειναι και σε μια κατηγορια που οι περισσοτεροι δεν ασχολουνται.Μην βγαζεις λοιπον λαθος συμπερασματα επειδη ειδες οτι εχω παραγγειλει το Golf.Απλα δεν καταλαβαινω το κομπλεξ που βγαζουν ορισμενοι κατα ορισμενων αυτοκινητων.Επισης να σου πω απλα πως οι περισσοτεροι δεν εχουν οδηγησει το GTI και βγαζουν συμπερασματα απ'αυτα που ηξεραν απο το προηγουμενο και ειμαι σιγουρος γι'αυτο.Βεβαια η αληθεια απεχει πολυ αλλα ο καθενας ας το βρει μονος του.

• S
                      sado last edited by

• S

Ο χρήστης sado έγραψε:
                        😄

• K
                          kostas-1970 last edited by

Golf MK III με καπώ από μπέμπα σειράς 3 ????

• S

Ο χρήστης ΚΩΣΤΑΣ 1970 έγραψε:
                            Golf MK III με καπώ από μπέμπα σειράς 3 ????

και compact μαλιστα...

• M
                              madketch last edited by

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

6o ποιο αναγνωρίσιμο brand (1o από τα αυτοκίνητα) παγκοσμίως το 2004, μπροστά ακόμα και από την coca-cola. 3o το 2003

Καλύτερο μεταχειρισμένο (Αγγλία)
                              Το πρώτο ευρωπαϊκό αυτοκίνητο στην ιστορία που κερδιζει το'Car of the year award' στο 'ασήμαντο' motor show του Detroit (2003).
                              1o στην ικανοποίηση πελατών λίγους μήνες μετά την αγορά του.

Και πολλά άλλα, τα περισσότερα από τα οποία στην αμερικάνικη αγορά που:
                              1)για τα γούστα των Αμερικανών το mini είναι ποιο μικρό και από ότι είναι το smart για εμάς
                              2)Μια αμερικάνικη αγορά τόσο δύσκολη που έχουν αποτύχει μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες με χρόνια ιστορίας στον χώρο και έχουν πληθώρα διαφορετικών και εξαιρετικών μοντέλων.

Όλα αυτά βέβαια με στοιχεία και όχι άκουσα, διάβασα «κάπου», μου είπε κάποιος ...

http://www.carpages.co.uk/bmw_mini/bmw- ... =541426610
                              http://www.carpages.co.uk/bmw_mini/bmw- ... -02-05.asp
                              http://www.mini2.com/news/news283.html
                              http://www.mini2.com/news/news285.html
                              http://www.mini2.com/news/news265.html
                              http://www.mini2.com/news/news263.html

Και για να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις μου όλα αυτά από μόνα τους σίγουρα δεν το κάνουν καλύτερο αυτοκίνητο από κάποιο άλλο. Ούτε συγκρίνω τα 2 αυτοκίνητα, γούστο του καθενός είναι να του αρέσει κάτι και να το θεωρεί ανώτερο από κάτι άλλο. Απλώς έχω βαρεθεί να ακούω επιχειρήματα του στυλ, “αυτό έχει τις περισσότερες πωλήσεις στην κατηγορία του άρα…”. Εμένα άλλα μου λέει αυτό (πχ καλό τμήμα marketing). Και τα Windows και ο Internet Explorer έχουν συντριπτικά το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς αλλά για ρωτήστε και κάποιον αμερόληπτο ειδικό του χώρου να σας πει αν είναι τα καλύτερα (πολύ χλωμό).Και άλλα αμάξια λοιπόν έχουν διακρίσεις και πολλές μάλιστα, δεν στηρίζουν όμως σε marketing tricks τις πωλήσεις τους γιατί πολύ απλά το target group τους δεν είναι η μάζα. Αλήθεια πόσες διαφημίσεις έχετε δει για το Μινι και πόσες για το άλλο που δεν είναι καν αυτοκίνητο (είναι GOLF!!!!)??

Άκου εκεί 'Αυτοκίνητο ή golf'....
                              Εγώ ρε μάστορα αυτοκίνητο θέλω, αν γουστάρω golf πετάγομαι με το αυτοκίνητο μου μέχρι τη Γλυφάδα

Άλλωστε στην εποχή μας με την πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε καθημερινά (πολλές φορές χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε) η αλήθεια τις περισσότερες φορές βρίσκετε στην μειοψηφία παρά στις διαμορφούμενες / κατευθυνόμενες πλειοψηφείες

Γιατί είναι διαφορετικό να είσαι διαφορετικός...

• D
                                dimsabas last edited by

Ένα Golf GTi για μένα. Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά διαβάζω παντού ότι είναι φανταστικό. Έχω οδηγήσει όμως Cooper S και Civic Type-R και με ξετρέλαναν και τα δύο οδηγικά. Αν όμως το Golf είναι αντίστοιχο οδηγικά, ή και καλύτερο, απ' ότι γράφουν, και λύνει τα προβλήματα των Mini (χώροι, ποιότητα) και Civic (φινίρισμα), τότε δαγκωτό. Αν και δεν πρόκειται να έδινα ποτέ τόσα λεφτά για προσθιοκίνητο. Αγοράζεις πισωκούνα και ησυχάζεις...

https://cartalk.gr/

• ?
                                  A Former User last edited by

[quote='MadKetch']Άκου εκεί 'Αυτοκίνητο ή golf'....
                                  Εγώ ρε μάστορα αυτοκίνητο θέλω, αν γουστάρω golf πετάγομαι με το αυτοκίνητο μου μέχρι τη Γλυφάδα

• ?

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
                                    Ένα Golf GTi για μένα. Δεν το έχω οδηγήσει, αλλά διαβάζω παντού ότι είναι φανταστικό. Έχω οδηγήσει όμως Cooper S και Civic Type-R και με ξετρέλαναν και τα δύο οδηγικά. Αν όμως το Golf είναι αντίστοιχο οδηγικά, ή και καλύτερο, απ' ότι γράφουν, και λύνει τα προβλήματα των Mini (χώροι, ποιότητα) και Civic (φινίρισμα), τότε δαγκωτό. Αν και δεν πρόκειται να έδινα ποτέ τόσα λεφτά για προσθιοκίνητο. Αγοράζεις πισωκούνα και ησυχάζεις...

den mporw na pw oti to type-r xetrelainei sthn odhghsh! polu kales epidoseis den lew alla an ena autokinhto exei to timonh kai thn aisthhsh tou civic den nomizw oti apotelei kalh epilogh! apo to golf omws to protimw! ennoeite oti agorazeis piswkona
                                    akoma perimeno thn epomenh piswkouna ths alfa!!! giati na prepei na parw bmw gia na xarw ton axona... a re 75!

• T
                                      tazio last edited by

Ο χρήστης MadKetch έγραψε:
                                      1o στην ικανοποίηση πελατών **λίγους μήνες μετά την **αγορά του.

• D
                                        dimsabas last edited by

Και ποιος σου είπε ότι πρέπει να πάρεις BMW; Για να πάρεις γερμανικό με επαρκή δύναμη, πρέπει να πουλήσεις τον πατέρα σου και τη μητέρα σου (προσωπικά μιλάω ). Μην ξεχνάς το Mazda RX8 ή αν θες κάτι σε ανοιχτό, υπάρχουν και τα ΜΧ5 ( ) ή MR2. Άσε που υπάρχουν πάντα και τα μεταχειρισμένα, έτσι;
                                        Όσο για το Civic, είναι πωρωτικό. Μπορεί να μην έχει τιμόνι και να ήθελε ένα μπλοκέ, αλλά και μόνο που ακούς το μοτέρ να ωρύεται και χρησιμοποιείς αυτό το κιβώτιο...

https://cartalk.gr/

• ?

Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
                                          Και ποιος σου είπε ότι πρέπει να πάρεις BMW; Για να πάρεις γερμανικό με επαρκή δύναμη, πρέπει να πουλήσεις τον πατέρα σου και τη μητέρα σου (προσωπικά μιλάω ). Μην ξεχνάς το Mazda RX8 ή αν θες κάτι σε ανοιχτό, υπάρχουν και τα ΜΧ5 ( ) ή MR2. Άσε που υπάρχουν πάντα και τα μεταχειρισμένα, έτσι;
                                          Όσο για το Civic, είναι πωρωτικό. Μπορεί να μην έχει τιμόνι και να ήθελε ένα μπλοκέ, αλλά και μόνο που ακούς το μοτέρ να ωρύεται και χρησιμοποιείς αυτό το κιβώτιο...

kalo to rx8 alla exei ginei soupa! poio polu mou arese to rx7(den me noiazei o kinhthras) alla egine kai auto soupa meta apo thn gamnmenh thn tainia ! to mx-5 aristo alla tha hthela kazi poio megalo se kibhka! to mr2... to palio htan makran kalutero!!

• T
                                            tiger last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

To θέμα είναι ότι μόνο στην Ελλάδα έχει φτάσει τόσο ψηλά το golf, τόσο τιμολογιακά, όσο και στη συνέιδηση των αγοραστών... Έχει υπερτιμηθεί και έχει καταλήξει να είναι ένα (υποτιθέμενο) status symbol, πράγμα που πολλοί απεχθάνονται. Γι' αυτό έχει ορκισμένους εχθρούς και φανατικούς φίλους... Και βέβαια δεν είναι το μόνο υπερτιμημένο αυτοκίνητο στην Ελλάδα, γι' αυτό γίνονται και τόσες κόντρες υπέρ ή κατά μερικών συγκεκριμένων μοντέλων...

Πολυ σωστα.Το golf ηταν και ειναι το 'αυτοκινητο του λαου' στην Γερμανία,και εμείς οι μπανανίες πηραμε ενα απλό hatchback και το κάναμε κάτι λιγότερο από Εlise.Όσο πούλησε ο άλλος το μετάχειρο του νυν Πάπα εμείς τα αγοράζουμε καινούρια(αμα το φορτώσεις με extra).

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 4 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                              • ΕΛΛΑΔΑ
                                              • ΚΟΣΜΟΣ