-
Εδω εχει απο 27500 εως 32500 νομίζω!!
Το βενζινοκίνητο!
Το πετρέλαιο είναι σαφώς ακριβότερο.
Οι τιμές αναφέρονται στις βασικές εκδόσεις -
Ο χρήστης xtkz έγραψε:
Απο το California Auto Show:
http://www.japanesecarfans.com/news/2051006.001/2051006.001.1M.jpgΑλλες 2 εκδοσεις για το Escudo Live Series:
-
Για το πετρελαιοκίνητο υπάρχει κανα νέο;
Θα το φέρουν;
Γιατί εδώ η διαφορά τιμής είναι τόσο υψηλή;(Ιταλία 200€ μόνο )
Να δούμε στην έκθεση αν θα υπάρχει τίποτα...
Πάντως 129 ίπποι, άφθονη ροπή, χαμηλή κατανάλωση,
δηλαδή εξαφανίζει τα περισσότερα απο τα αρνητικά που του προσάπτουν οι δημοσιογράφοι στα τέστ (υψηλή κατανάλωση, αδυναμία κινητήτα, κλπ)
Χώρια που στα 1900 κ.ε. τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα απο τα μισά -
**129 hp/3750 **στροφές/λεπτό
**300Nm/2000 **στροφές/λεπτό
συνδυασμένη κατανάλωση 7,4 lit/100 kmΚαλά νούμερα τι λέτε;
Και πρέπει να είναι και καινούριος κινητήραςΜένει να δούμε και την τιμή
-
Ελα να το κάνεις Test drive στην εκθεση ,μου είπαν στην αντιπροσωπεία .Πήγα και εγω σήμερα ,αλλα τελικά κατέληξα συνοδηγός σε ενα 2λιτρο.
Λοιπόν πρώτη εντύπωση απο την οδήγηση στην χωμάτινη διαδρομή της έκθεσης .Αρκετά καλή ανεση στο χώμα ,κανένα κοπάνημα απο αναρτήσεις ,και με μόνιμη τετρακίνηση .Ζήτησα να μου βάλει το “αργο» ,δεν κατάλαβα καμία διαφορά.Ομως σε ολα τα περάσματα της διαδρομής ,που ήταν αρκετα ,με διάφορες γωνίες εισόδου και εξόδου ,ακούγονταν τριγμοί απο παντού ,κυρίως απο την πίσω πόρτα και το ταμπλό.Ο οδηγός της Suzuki-νεαρής ηλικίας- μου είπε πως το αυτοκίνητο είχε αρκετα χλμ απο δημοσιογραφους κτλπ .
Το ευχαριστήθηκα πάντως αφου ήταν η πρώτη μου εντύπωση απο χωμάτινη διαδρομή με ενα 4χ4.
Για τον κινητήρα του ,μου φάνηκε ζωηρότατος,την τελευταία στροφή πριν τον χώρο σταθμευσης την πήραμε με 'μπαντιλίκια'
Επειτα στο περίπτερο της Suzuki ,μπήκα σε ενα 2λιτρο με ηλιοροφή ,δεν μου άρεσε ,το κενό που υπήρχε στην επένδυση γύρω απο αυτήν , εμοιαζε σαν ξεχειλωμένη , καμία σχέση με την αναλογη αίσθηση που σου εδινε η ηλιοροφή του Rav.
Τα αξεσουάρ που μου άρεσαν ,τα σκαλοπάτια αλουμινίου,η πίσω αεροτομή, το εμπρός προστατευτικό'OFF ROAD' ,και τα πλαινα προστατευτικα στις πορτες
Μου είπαν στην αντιπροσωπεία πως θα γίνει και κάποια εκδήλωση στην Πάρνηθα απο την Suzuki ..θα ανακοινωθεί απο τον ΤύποΑρκετα καλή οπτική εντύπωση και απο το Daihatsou D-Compact ,το νεο Terios ,που θα έρθει τον Απρίλιο....
-
Eπανέρχομαι με τις τιμές.
Μόλις πήρα τιμή απο την αντιπροσωπία για το πετρέλαιο.
33.990,00 €!!!
Το αντίστοιχο βενζίνης 27.500,00€
6,500 € διαφορά
Τμές εξωτερικού:
Γερμανία: 2.0: 24290,00€ , 1.9D: 25990,00€ (+1700)
Ιταλία: 2.0: 25700,00€ , 1.9 : 27500,00€
Οι τιμές Ιταλίας είναι με το κλειδι + μεταλλικό χρώμα (!!!) (SSP +++ 1000€)
Οι γερμαναράδες θέλουν για το χρώμα άλλα 450€
...κι εμείς εδώ θέλουμε και πετρελαιοκίνηση
ΡΕ ΟΥΣΤ !!! -
[quote='bebes']Eπανέρχομαι με τις τιμές.
33.990,00 -
[quote='gto'][quote='bebes']Eπανέρχομαι με τις τιμές.
33.990,00 -
Παιδια το πετρελαιο μπορει να αγοραστει και Αθηνα ??
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Παιδια το πετρελαιο μπορει να αγοραστει και Αθηνα ??Αθήνα και θεσσαλονίκη είναι απαγορευμένα diesel
-
Ο χρήστης TLG έγραψε:
Παιδια το πετρελαιο μπορει να αγοραστει και Αθηνα ??Αν δεν κάνω λάθος μπορεί να αγοραστεί Αθήνα αλλα δε μπορεί να κυκλοφορεί Αθήνα.
-
Σωστά, αλλά είδες κανέναν να κάνει έλεγχο;
-
Τα πετρελαιοκίνητα δεν μπορούν να πάρουν πινακίδες και να κυκλοφορούν στο Λεκανοπέδιο Αττικής και το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα - συμπεριλαμβανομένης και της υπόλοιπης Αττικής - είναι ελεύθερα.
Μέχρι πρόσφατα στις άδειες έμπαινε σφραγίδα που έλεγε πως δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν στις απαγορευμένες περιοχές. Τώρα δεν την βάζουν και σε πληροφορούν προφορικά - χαχαχαχαχα...
Επέρχεται η απελευθέρωση;
-
Δηλαδη μπορω να παραγγειλω diesel χωρις να παιζει ρολο η μονιμη κατοικια ??
-
Για κοίταξε κι αυτό. Ομολογώ πως δεν το ήξερα.
Και υπόψη οτι το πετελαιοκίνητο GV έχει και φίλτρο σωματιδίων!!!http://www.4troxoi.gr/phpBB2/viewtopic. ... 5&start=30
-
Χαιρετώ το forum!
Έχει αγοράσει κανείς το καινούργιο Grand Vitara? (το 3θυρο στα 1600).
Αν ναι, οποιαδήποτε σχόλια είναι ευπρόσδεκτα! (εντυπώσεις, κατανάλωση κτλ)Είμαι πάνω στην περισυλλογή που προηγείται της αγοράς αμαξιού, και αυτό είναι το πιθανότερο. Ξέρω ότι στα λεφτά του παίζουν πολλά αυτοκίνητα σε πολλές κατηγορίες αλλά εκτός από το παρουσιαστικό που μου αρέσει πάρα πολύ καθώς και το ποιοτικό εσωτερικό, με τραβάει και η τετρακίνηση, όχι τόσο επειδή θα παίρνω τα βουνά αλλά επείδη το καλοκαίρι έχω οργώσει παραλίες μετά από πολλά χιλιόμετρα χωματόδρομου (ψαροτούφεκο γαρ) με το 'οικογενειακό' Daihatsu Gran Move, έτσι δεν νομίζω ότι θα με βολέψει χαμηλό αμάξι. (ασε που είμαι και 1.92).
Επίσης σαν 4χ4, εκτός απο ψηλό, είναι και πιο στιβαρό, νομίζω και ασφαλές.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε σχόλιο!
-
είναι και πιο στιβαρό, νομίζω και ασφαλές.
Το πιο ασφαλές στα 4Χ4 είναι σχετικό.
Αν δεις τα τεστ του NCAP μόνο κατι SUV (μεγάλα) πήραν 5 αστέρια τώρα τελευταία. Πόσοι θα πίστευαν πχ οτι το τσερόκι των 2 τόννων έχει 3 αστέρια, ενώ το προηγούμενο Πούντο 4;
Να έχεις υπόψη οτι λόγω ύψους είναι και πιο δύστροπα στο δρόμοΓενικά είναι καλό αυτοκίνητο, πιστεύω διάβασες όλα τα παραπάνω (13 σελίδες!, κοίταξε κι αυτό: http://www.off-road.gr/PNphpBB2-viewtopic-t-3419.html
-
Κοιταχτε και αυτα τα videakia .....
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Αν δεις τα τεστ του NCAP μόνο κατι SUV (μεγάλα) πήραν 5 αστέρια τώρα τελευταία. Πόσοι θα πίστευαν πχ οτι το τσερόκι των 2 τόννων έχει 3 αστέρια, ενώ το προηγούμενο Πούντο 4;
Αυτό είναι ένα λάθος που κάνουν πολλοί. Τα αστέρια του NCAP δεν είναι συγκρίσιμα μεταξύ διαφορετικών κατηγοριών. Παραθέτω από το site του NCAP:
20.Are large cars safer than small cars?
In frontal impacts between cars, the occupants of the heavier car or the one with higher structures tend to fare better than those travelling in lighter lower cars. As these effects are currently impossible to overcome, Euro NCAP only makes comparisons within size categories. The rating of a car within its size category is a function of the quality of its safety design.
- Can results be compared between groups?
Results should only be compared within the same group. The frontal testing method mirrors a crash between two similar sized cars. A heavier car or one with a higher structure will tend to have an advantage if it impacts a smaller car. The Euro NCAP results cannot be used to predict the outcome of such crashes
Λόγου όγκου, βάρους και ύψους της θέσης οδήγησης είναι πιο ασφαλές αλλά όπως είπες είναι πιο ασταθές και εύκολο να τουμπάρει σε ένα ατύχημα. Γενικά πάντως είναι πιο ασφαλές. (στο παράδειγμα που έθεσες βάλε στο μυαλό σου ένα Pounto να τρακάρει με ενα Cherokee στα 80χλμ/ώρα και σκέψου τις συνέπειες σε κάθε όχημα).
-
Συμφωνώ μ'αυτά που λές, αλλά οχι απόλυτα.
Τα αστέρια, είναι αστέρια. Βεβαίως και ένα ψηλό αυτοκίνητο έχει 'πλεονέκτημα' έναντι ενός συμβατικού, κάτι όμως που δεν υφίσταται αν χτυπήσει σε τοίχο ή δέντρο πχ.
Εοίσης, παλιά θυμάμαι το Auto motor und sport που είχε ξεκινήσει κατα κάποιο τρόπο τα κρας τεστς έχε μια σύγκρουση (αν θυμάμαι καλά)Polo με Passat ή κάτι τέτοιο, και τα αποτελέσματα για το μικρό ήταν πολύ καλά.Για να εξαφανιστεί το μειονέκτημα αυτό του πιο κοντού αυτοκινήτου σε ενδεχόμενη σύγκρουση με κάποιο ψηλότερο, η Volvo sto XC90 κατασκεύασε κάποιες μετώπες μπροστά και πίσω χαμηλωμένες στο ύψος των συμβατικών αυτοκινήτων, ώστε σε περίπτωση σύγκρουσης να λειτουργήσουν πλήρως και τα συστήματα ασφαλείας του άλλου αυτοκινήτου
Οι άνθρωποι είναι μπροστά
GRAND VITARA (ESCUDO) 2006